|
|
#2521 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Najbardziej skąpy facet- ranking:)
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2522 |
|
Konto usunięte
|
Sobotni wieczór, wpada do nas dwójka znajomych i wyruszamy do sklepu po trunki. Na miejscu okazało się że wszyscy prócz mnie piją wódkę a ja wolałam wino. Tak więc wybrałam moje ulubione ale mój men stwierdził że za drogie (18zł/1l) i wybrał mi inne (ok 15zł/0,7l) gdy oni tymczasem kupili 2x0,7 l. Finał był taki że przez cały wieczór (ok. 7h) oni wypili co kupili a ja siedziałam z kieliszkiem wina upitym do niespełna połowy- było tak ohydne. Oni 1,4 l a ja pół kieliszka- ekonomicznie
|
|
|
|
#2523 |
|
Raczkowanie
|
january666, ja tutaj nie widzę skąpstwa. Twój facet miał pieniądze i to on miał prawo decydować, co kupi i za ile, i ile funduszy na co może wydać. Kto wie, może akurat to tańsze wino by Ci posmakowało, a skoro nie posmakowało, to trudno, najwyżej nie kupicie go już więcej.
|
|
|
|
#2524 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2525 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
www.poomoc.pl Klikamy codziennie i pomagamy! Zawsze warto wyliczać powody do szczęścia, w życiu jest tak dużo jego przeciwieństwa, że lepiej zaznaczać je zakładką, dopóki można. S. Barry Tajny dziennik |
|
|
|
|
#2526 |
|
Konto usunięte
|
Nie odświeżyłam strony i już widzę, że poza mną 2 osoby nie do końca łapią sytuację ze skąpstwem i winem
|
|
|
|
#2527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakie 2 tygodnie przy problemach z oczami, dziwne że juz po dwóch dniach nie kazałaś mu "spier.." ze swojego życia. wow. mój ulubiony wątek. szkoda (a może raczej i dobrze) że nie mam co do niego dopisać.
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
A moim zdaniem koles od wina jest skapy :p
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2529 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Bez przesady, jesli bym robila zakupy to bym wziela facetowi alkohol jaki chce (oczywiscie w granicach rozsadku), a tu odrazu odzew, ze powinna kupic sobie sama - on jej kupil i pozalowal 3 zl. Mi by bylo przykro gdyby facet mi wina poskapil. Zreszta ja w tym wzgledzie jestem staroswiecka i uwazam ze to mile jak facet cos zasponsoruje.
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2532 | |
|
sissy that walk
|
Też uważam, że nawet jeśli facet kupował jej to wino (bo raczej nie kupowała go sama, skoro on zadecydował jakie będzie), to nie powinien był skąpić 3 zł na takie, które ona chciała
No błagam - można nie kupić komuś wcale jak się nie chce, ale jak już się kupuje, to branie czegoś gorszego przez wzgląd na 3-złotową różnicę w cenie, jest skąpstwem. I głupotą, bo się zmarnowało.
|
|
|
#2533 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
#2534 | |
|
Raczkowanie
|
A nie przyszło Wam do głowy, że facet może po prostu nie miał tylu pieniędzy przy sobie i gdyby kupił droższe wino, nie starczyłoby już na wódkę (w końcu sam powiedział, że "Za drogie")?
Cytat:
|
|
|
|
|
#2535 |
|
.
|
a co, chłopak stawiał wszystkim wódkę? niesondzem.
|
#2536 |
|
Raczkowanie
|
Autorka napisała "oni kupili", więc pewnie się składali. Nie wiemy, ile pieniędzy chłopak january666 miał przy sobie.
|
|
|
|
#2537 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
#2538 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2539 |
|
.
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;45286256]Idąc tym trybem można powiedzieć, że to samo mogła powiedzieć autorka albo mogła sama sobie kupić to wino.[/QUOTE]
to już inna kwestia. ja jak kupuję coś dla kogoś, to chcę, żeby był zadowolony, a "prezent" trafiony. nawet jeśli ma to być zwykłe wino.
|
#2540 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tam dalej uważam, że nie do końca mamy dane, aby ocenić, czy to było skąpstwo, niedogadanie, czy cokolwiek innego. |
|
|
|
|
#2541 |
|
.
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;45286346]Mogłoby też tak, że chłopak rzucił "ej wezmę to bo tańsze", autorka nie zareagowała specjalnie i tak się to skończyło.
Ja tam dalej uważam, że nie do końca mamy dane, aby ocenić, czy to było skąpstwo, niedogadanie, czy cokolwiek innego.[/QUOTE] a gdyby toczyła się taka rozmowa, byłby to objaw skąpstwa? :- o, ja bym chciała to wino - ej, wezmę to, bo tańsze no dla mnie skąpstwo, bo składa na 2 butelki wódy to nie problem, ale wino droższe o 3 zł już tak. gdybym była w takiej sytuacji jak ta powyżej, a do tego ktoś by mi płacił za alko to bym nie próbowała go jakoś bardzo przekonywać, bo "darowanemu koniowi"...
|
#2542 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2543 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie zapomnij jednak, żeby płacąc za siebie i ogólnie będąc zupełnie niezależna, być miłą, zawsze uśmiechniętą "prawdziwą kobietą" - wielu Niemców krytykuje Niemki, że takie niekobiece i wyencypowane i że "mają wymagania", nie jak te słodkie kobiece Polki, Rosjanki, Chinki, etc. Z drugiej strony nie rozumiem, dlaczego wizyta u lekarza miałaby Cię cokolwiek kosztować? Nie byłaś ubezpieczona? Edytowane przez pomorzanka77 Czas edycji: 2014-02-23 o 00:13 |
|
|
|
|
#2544 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
#2545 |
|
Raczkowanie
|
skazana, to tylko 3 zł i aż 3 zł. Być może zachowanie chłopaka january666 było trochę nieodpowiednie (bo oczywiście fajniej byłoby, gdyby kupił to droższe wino), ale ona też niepotrzebnie zrobiła z tego aferę. Jeżeli jeden raz mu się to zdarzyło to nie ma co na chłopu psów wieszać.
|
|
|
|
#2546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fakt faktem, że bardziej mu się opłacało kupić większe, także nie o tyle jest skąpy, co mało przedsiębiorczy
|
|
|
|
|
#2547 |
|
Raczkowanie
|
Możliwe, możliwe. Szkoda, że january666 się jeszcze nie wypowiedziała, bo chyba wszyscy są ciekawi, jak to wyglądało naprawdę
.
|
|
|
|
#2548 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie bylam ubezpieczona, bo nigdy w niemczech nie pracowalam, bylam tam wczesniej tylko na stazu. Jak przyjechalam i poszlam zarejestrowac sie do urzedu pracy pani powiedziala mi ze niemiecki urzad pracy ubezpiecza tylko osoby ktore conajmniej 4 miesiace pracowaly w Niemczech |
|
|
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie mieszkamy razem, nie mamy wspólnego budżetu. Zależy od stopnia zażyłości, podejścia do pieniędzy. Jak chodzi o większe zakupy, to składamy się mniej więcej na pół, czasem ktoś da mniej, a ktoś więcej, czasem np. ja zapłacę za całość, a on innym razem i nie zastanawiamy się, jaka jest różnica w kwocie. I nie ważne, że ja wzięłam więcej rzeczy dla siebie. Nie rozpatrujemy tego pod kątem straty jednej osoby, niesprawiedliwego podziału ani nic z tych rzeczy. Zgadzam się, że co innego 'pożycz', a potem się nie oddaje. Dlatego ja walę z grubej rury 'masz jakieś drobne? daj mi 3zł na bilet'. I nie oddaję Ale jak mówię, my się nie rozliczamy z takich kwot, nieważne, ile 'długu' się z tego uzbiera. Innym razem dołożę więcej do zakupów czy zaproszę go na pizzę i jest ok.
|
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
Według mnie facet skąpy. Decyduje się na picie, ale oszczędzi kilka złotych na dziewczynie?
Jak miał/mieli mało kasy, to można było powiedzieć: "ty weź tańsze wino, my weźmiemy tańszą wódkę".Poza tym, nie pozwolił Autorce kupić wina, na które miała ochotę "bo za drogo", a sam wybrał dla niej droższe... . |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.