![]() |
#2311 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Witam się po długiej przerwie
![]() Cały czas was podczytuję ale nie ma czasu na pisanie:-( Gratuluję wszystkim udanych wizyt i pięknych zdjęć Maluchów :-* Moja wizyta dopiero 3 marca... Ale wierzę,że zobaczę piękną kijankę machającą nóżkami i rączkami ![]() Czy Wam też tak potwornie wypadają włosy? U mnie jest to koszmar :-( garściami mogę wyciągać... Brzuchol sobie rośnie coraz większy, spodnie na gumce zakupione, chcialam z pasem, typowo ciążowe, ale takie dopiero za ok. 2 m-ce, bo teraz pas jeszcze bardzo luźny... Waga narazie 52... Ale zauważyłam, że wcięcia w talii już nie mam i pupa też rośnie z czego się cieszę, bo zawsze bylam płaska ![]() Uff... Rozpisałam się troszkę... Pozdrawiam Was wszystkie i udanego weekendu :-* Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie waga 53,5(zawsze było 50-52 max i mniej) ale u mnie waga chyba szwankuje,bo było u mnie raz 54,2 a u ginekologa po 2 dniach pół kilo mniej. I wcięcia w talii też już nie mam i pupa też większa,co mnie również cieszy ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny ja tez czuje sie o niebo lepiej u mnie 10 tydz, nie przytylam narazie nic ale u mnie tak ma byc bo i tak po pierwszej ciazy zostało mi 10kg nadwagi
co do przeczuc to ja przeczowam dziewczynke, mam juz jedna w domu
#2314 |
Wtajemniczenie
|
Czesc kobitki
Gratuluje pieknych bobaskow ![]() Wczoraj mialam tak okropny dzien ze poprostu ryczec mi sie chcialo. Przez caly dzien okropne mdlosci do tego wymioty. Jakby tego bylo malo to doszedl bol glowy no i oczywiscie super brak sily eh.. Dzisiaj mam nadzieje ze bedzie lepiej chociaz znowu mnie zaczyna silnie mulic ![]()
#2315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() super ze wszystkie sie ciesza ze im tylki rosną,ja zawsze mialam spore biodra wiec teraz noszę z tylu 3 drzwiową szafę,fatastycznie,TŻ sie cieszy ale on jest zbok i dla niego mogę miec nawet 4 drzwiową szafe,jego to kreci ![]() spoko w drzwiach sie jeszcze mieszcze ![]() nmartyna Co do wlosow nie widze zadnej zmiany,ale bardzo mam ladne paznokcie ![]() Za to np ostatnio pryszcze nie mialy mi gdzie wyskoczyc to wyskoczyly na szyji!Wygląda to trochę jak ukąszenie wampira ![]()
13.09.2014 Szymonek ![]() jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) ![]() Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-02-22 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zakorzenienie
|
Pamiętacie,jak pisałam,że mam ogromną i krwawiącą nadżerkę,jak mnie polski lekarz w hadze nastraszył nowotworem i w ogóle,tyle ile przepłakałam przez to to moje.Dwie wizyty kosztowały mnie prawie 300 euro.Wczoraj byłam u swojego lekarza rodzinnego,jest także Polakiem mieszkającym od kilkudziesięciu lat w Holandii.I co się dowiedziałam.W Holandii jak i w innych krajach zachodnich,nadżerki się w ogóle nie leczy,nawet specjalnie nie obserwuje.Dostałam skierowanie do ginekologa,który ma zbadać mnie głównie pod kątem wirusa HPV.Lekarz stwierdził,że jak wirusa nie ma,nie ma zagrożenia rakiem.Sama nadżerka nie przyczynia się nigdy do nowotworu.Leczenie rozpoczyna się tylko w przypadku wykrycia wirusa.Do tego cytologia raz na 5 lat.W trakcie ciąży w tych krajach nie robi się badania ginekologicznego,bo sprzyja to infekcjom,cytologii się nigdy nie robi,bo można poronić.Powiedział,że jak przyjechał do Nl kilkadziesiąt lat temu też był w szoku,ale wszystko idzie do przodu,badania itp.
I tak sobie myślę,że coś w tym musi chyba być,bo statystycznie ludzie żyjący w tych krajch żyją dłużej i zdrowiej. Przyznam,że trochę się uspokoiłam.Czekam na zaproszenie do ginekologa i zobaczymy czy znajdą tego wirusa czy nie. Z drugiej strony kiedy będę w Polsce chyba sobie ją wymrożę,mimo wszystko będę spokojniejsza ![]() Swoją drogą,czuję się bardzo dobrze,mdłości tylko podczas mycia zębów,tylko energii brak ![]()
#2317 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spoko nie tylko Ty tyjesz ja też mam jakies juz 1-1,5 kg więcej. a ja wczoraj dobrałam siły obiadek, placuszek, sałatka dla męzusia, wszystko wysprzatane podlogi umyte no po prostu mialam super dzxien, a dzis nie mam co robic ![]() ![]() takze wypoczynek dzis a wieczorkiem do rodziców
![]() |
#2318 |
Wtajemniczenie
|
Aneta??? no i po co tyle nerwow
![]() ![]() ja cytologi tez nie mialam teraz robionej bo mialam robiona przed zajsciem w ciaze,ale robienie cytologi raz na 5lat??dziwne...moja mama dopiero co miala usuwana szyjke macicy,jakby zrobila badania o kilka lat pozniej to nie wiem co by bylo...ale lekarzem nie jestem,nie znam sie ![]() etusiaaaale 2kg to prawidlowo,a ja tyje cos za szybko ![]()
#2319 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o wagę to ja bym się tak nie przejmowała, każda waga pokazuje inaczej, u mnie waga u teściowej pokazuje zawsze ok 2 kg więcej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2321 |
Wtajemniczenie
|
Kochane pociesze was ze KAZDA w ciazy przytyje, predzej czy pozniej. Poprostu jest to nie uniknione
![]() Wy to i tak jestescie chudzinki, naprawde, co to jest 50kg? Nie chcecie wiedziec ile ja waze bo byscie osiwialy i wyrzucily mnie z watku hehe ![]() ![]() ![]() Takze dziewuszki glowa do gory i myslimy pozytywnie ![]() Jak nie dla siebie to dla dzidzi, one sie ciesza jak my jestesmy szczesliwe ![]()
#2322 |
Zakorzenienie
|
U mnie jest kilo do przodu.Cerę mam okropną,do tego zapalenie okołoustne,dostałam antybiotyk do smarowania.Wyglądam niewyjściowo.Włosy i paznokcie bez zarzutu
![]()
#2323 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Etusia chciałam Ci tylko napisać,że moja Natalka do 21 tc (do badania połówkowego) miała być chłopakiem, jeszcze w 18 tc widać było "siusiaka" (sama widziałam). Z początku wszystkie dzieciaczki mają coś przypominające siusiaka, a potem u dziewczynek przekształca się to w wargi sromowe, więc ja jeszcze uważałabym z mówieniem o chłopaku ![]()
#2324 |
Zadomowienie
|
A tu moja maleńka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2325 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2326 |
Zakorzenienie
|
Niestabilna nie mam przeczuć, więc się nie zgłaszam
![]() ![]() ![]() Misstic masz usg w moje urodziny ![]() perełka o jejuuu ![]() ![]() Cześć ![]() Miałam dzisiaj straszny sen o naszej kruszynce ![]() Jak wczoraj późno wieczorem zaczął mnie boleć brzuch (chyba mięśnie tak jakby powyżej podbrzusza, coś jak zakwasy, macie tak?) to bolało do dzisiaj rana, dopóki nie wzięłam nospy. Spać nie mogłam, wierciłam się okropnie. Brzuch taki bolący ciężki... |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam ![]() Moja rozmowa z mezusiem dziś rano w łóżku, na przeciw mamy szafe z wielkim lustrem w ktorym się widzimy ![]() Ja- Czy ja czasem nie robie sie gruba na twarzy ? Maż- nie kochanie, .......... okrągła ![]() ![]() Co tu począc ![]() Co do tycia, to ja w 5 tc ważyłam 62,9 a teraz 63,5 jakoś wychodziło ![]() I kto tu jest chudy ![]()
![]() |
#2328 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aa i to, że jak siedzę to brzuch mam tak wielki jakbym była w 4 miesiacu ![]() zapomniałabym o najważniejszym : lenistwooooooooooo ![]()
![]() |
#2330 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tym brzuchem też tak mam. Tak jakbym była taka obolala w środku, właśnie coś jakby mięśnie. Chwilowo mi przeszło ale często wraca, więc wmawiam sobie że to normalne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Zadomowienie
|
Ale mi się zachciało leczo dzisiaj:-D a tu cukini brak... No ale czego się nie robi dla dzidziuśka:-P leczo (bez cukini) ugotowane, głód zaspokojony
![]() Dzisiaj zaczęło mnie coś ciągnąć od pępka w dół... Tylko chwilę to trwało w trakcie spaceru. Trochę mnie to martwi, bo nie wiem czy to normalne, a wizyta dopiero 3 marca... Czy któraś z Was miała coś takiego? Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2333 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Przeziębiłam się dziewczyny, katar, zatkane uszy, gardło boli, a tu pracować trzeba ehh... nie wiem jak wy tak możecie jeść co chwilę, ja to wmuszam w siebie, żeby chociaż podtrzymać funkcje życiowe ![]() Aha, ten mus o którym piszecie, to chyba sorbet jest.. ![]() ![]() Bo mus dla mnie to w jogurtach, a sorbet jest jak lód ![]()
![]() |
#2334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj zjadłam kawałek zapiekanki domowej roboty, jabłko, 6 malutkich pasztecików z kapustą i grzybami a do tego barszcz czerwony... i wsio... Ważyłam 52kg, teraz ważę 50kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2336 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry ! A gdzie wszystkie poznikaly, czyżby niedziela sielanka ??
Ja wstalam i moj tz zaskoczył mnie śniadaniem. .. Życzę wam słonecznej niedzieli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2338 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę w marcu ![]()
![]() |
#2339 |
Zadomowienie
|
Niedzielne lenistwo
![]() Mam do Was pytanie, czy zdarzylo sie Wam po seksie (juz w ciazy) odczuwac lekki bol jakby jajnika, nie wiem moze to nie jajnik, ale taki mam lekki bol po lewej stronie. Miala ktoras z Was? Mnie tez sie polepszyl stan wlosow i paznokci. Rosna mi tez szybciej wlosy na ciele, ostatnio zobaczylam na brzuchu meszek, dobrze ze blond ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zakorzenienie
|
Witeczka !
My wczoraj byli na imprezie, ale przed imprezą zjadłam rosołek, u rodziny jeszcze rogala i w trakcie jazdy do kościoła kolejnego- tak na wypadek glodu ![]() ![]() Wróciliśmy o 1,30 w nocy ![]() ![]() A teraz męzuś pichci żeberka w sosie ![]() Błogiego lenistwa Wam dziś życzę ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.