|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3
No bo czekasz, to go nie ma... Z religii nie żartuję, po prostu nie wiem jak mam Ci wytłumaczyć inaczej (zresztą nie tylko ja), że bez stosunku nie da się zajść w ciążę. Tym bardziej, że jeden okres po stosunku już miałaś.
A Twój stres dodatkowo go opóźni i po co Ci to? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3572 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem nie potrafie się uspokoić.
Boje się ża jak pomyśle że nie jestem w ciąży to się okaże że jednak jestem. Cały czas sprawdzam czy nie mam okresu pije tą czarną malwe ale nic nie pomaga może jeszcze kupie jakies inne zioła. |
|
|
|
#3573 |
|
Przyczajenie
|
Nie jesteś w ciąży, nie panikuj bo dostaniesz na głowę od tego. Każdej kobiecie nie raz w życiu zdarza się, że okres się spóźnia, najczęściej to stres, hormony itp..
Melisa, melisa i jeszcze raz melisa...
|
|
#3574 |
|
Raczkowanie
|
Pije już tabletki na uspokojenie takie ziołowe ale jakoś mnie nie uspokoiły. Dramat
|
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz nie wiem jak do ciebie mówic. Latasz po testy, robisz badania, Rozsądku troche, blagam
|
#3576 |
|
Raczkowanie
|
Tutaj już nikt Ci nie pomoże dziewczyno. Ty sobie nie dasz pomóc. Idź do specjalisty od zdrowia psychicznego i to migiem. Albo skończ już ten trolling..
|
|
|
|
#3577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:confus ed:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3578 |
|
Przyczajenie
|
hej! z góry proszę, nie wyzywajcie mnie od panikary, ale od paru dni już szaleję . naczytałam się w internecie, nasłuchałam i mam taki mętlik w głowie, że potrzebuję jakiejś neutralnej odpowiedzi.
mianowicie: kochaliśmy się z facetem przez okrąglutki tydzień, kompletnie bez zabezpieczeń, zaraz po moim okresie - od 02.02. przy moim około 30 dniowym cyklu, w niedzielę dostałam skąpego, 2,5 dniowego plamienia. brzuch i piersi od paru dni bolą mnie jak cholera, spać mogę całymi dniami, a humor zmienia mi się co godzinę.. jeszcze parę dni temu łączyłam to z miesiączką, ale teraz już zgłupiałam. wiem, że to za wcześnie na takie typowe objawy, ale z drugiej strony, chyba musiałby nastąpić jakiś cud, żeby po takim współżyciu nie było dzidziusia, prawda? |
|
|
|
#3579 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3580 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Aczkolwiek jak się współżyje bez zabezpieczeń, to szansa na zapłodnienie jest zawsze relatywnie spora- nawet w dni teoretycznie niepłodne. Możesz już zrobić betę z krwi, szkoda, żebyś się stresowała niepotrzebnie (niezależnie od tego, czy chcesz, czy nie chcesz dzidziusia )
|
|
|
|
|
#3581 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
niekoniecznie musisz być w ciąży, ale dziewczyny oczywiście będą straszyć, normalka.
|
|
|
|
|
#3582 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Autorka nie wspominała, czy był wytrysk w środku, czy nie, jedynie, że kochali się bez zabezpieczenia.A to zawsze jest ryzyko, przy czym nikt nie powiedział, że "koniecznie musisz być w ciąży", a jedynie, że jest taka możliwość. |
|
|
|
|
#3583 |
|
Przyczajenie
|
Gdybyśmy chociaż w jakimś najmniejszym stopniu próbowali uniknąć zapłodnienia, to nie zawracałabym sobie tak tym głowy. :P Kochaliśmy się normalnie, bez przerywania, gumki, nic.
Sama już nie wiem, czy boję się tego, że dziecko mogłoby obrócić nasz świat o 180 stopni, czy tego, że rozczaruję się jedną kreską po zrobieniu testu. :P |
|
|
|
#3584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak btw zawsze się zastanawiam jak to jest, że dorośli ludzie, czyli względnie odpowiedzialni, będący w stałym związku, uprawiają seks bez zabezpieczenia - nikt im tego nie broni, ich sprawa - a potem nagle wielkie zaskoczenie że ciąża, dziwi mnie że zachowują się tak jakby zapomnieli, że taki swobodny seks niesie ryzyko ciąży, czy tego chcą czy nie, nie chcę tutaj się odnosić to tego przypadku powyżej, tylko tak sobie głośno myślę i oczywiście nie mówię o nastolatkach, którzy są po prostu bezmyślni, ale o dorosłych ludziach. |
|
|
|
|
#3585 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3586 |
|
Przyczajenie
|
Jak wspomniałam na samym początku - zamiast okresu, dostałam dwudniowego plamienia 5 dni przed planowaną miesiączką, której powinnam dostać dziś.
A co do tego zdziwienia... z tego co widzę, mój TŻ chciałby być tatą, chociaż stara mi się tego nie okazywać. Więc dzidziuś nie byłby rozczarowaniem, czy problemem - wręcz przeciwnie
|
|
|
|
#3587 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem czy doczytałaś/doczytałeś fragment gdzie napisałam że nie chcę się odnosić do postu powyżej?? pisałam o ludziach którzy nie planują dziecka a mimo tego uprawiają swobodny seks bez zabezpieczenia i nagle są strasznie zaskoczeni że jest ciąża
|
|
|
|
#3588 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3589 |
|
Raczkowanie
|
hej kobietki mam do Was pytanie ponieważ kochałam się z chłopakiem w dni płodne bez zabezpieczenia ale to był stosunek przerywany ponieważ nie skończył we mnie.wiecie jak to jest spontanicznie nam to wyszło . a teraz czytając forum doczytałam się ze nie koniecznie trzeba skonczyc w środku i jestem cała w strachu . ponieważ gromadzi mi sie dużo ilosci sliny w ustach czuje ból podbrzusza i straciłam apetyt ?
jak myślicie czy to oznaki ciązy?pomóżcie |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3591 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie, wytrysk niekoniecznie musi nastąpić w środku, by doszło do zapłodnienia, choć wiadomo, że ryzyko jest niższe. Na Twoim miejscu odczekałabym i zrobiła test, wtedy wszystko się wyjaśni.
|
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio odkryłaś to na forum? Masz szanse pół na pół.
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3594 |
|
Przyczajenie
|
Ciemna wydzielina a okres
Witam.
Mam 18 lat, współżyję regularnie (prezerwatywa) z moim chłopakiem. Jako pieszczoty wsadzamy czasem penisa w pochwę, ale on nigdy nie dochodzi dopiero w prezerwatywie. W tym miesiącu miałam dużo nerwów(stres) oraz źle się odżywiałam ( np. 1 bułka przez cały dzień itp). Okres spóźnił mi się 3 dni. Na początku lekkie krwawienie, potem takie średnie a teraz doszło że leci jakaś ciemno/brązowa wydzielina. Czy jest to możliwe, abym była w ciąży? Mam straszne wahania nastrojów, ale wyczytałam w internecie że to może być przez stress i wgl. Proszę o szybką odpowiedź. Na razie nie mogę kupić testu. |
|
|
|
#3595 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli uprawialiście seks w prezerwatywie i wiesz, że nie pękła lub sperma w inny sposób nie dostała się do Twojej pochwy, to raczej nie masz powodów do obaw. Obstawiałabym stres i wyczerpanie organizmu (1 bułka dziennie?). Wprawdzie w ciąży możesz mieć plamienie wyglądające jak miesięczne krwawienie, ale tutaj sprawa raczej jest "czysta". Dla pewności możesz wykonać test.
|
|
|
|
#3596 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ciemna wydzielina a okres
Cytat:
|
|
|
|
|
#3597 |
|
BAN stały
|
Witam, bardzo prosze o porade bo dosc ze mam depresje to jeszcze tym sie martwie... Wiec ostatni stosunek 22 stycznia 28 okres byl on skapy nie lecialo lecialo i w ogole (moze to nerwy bo ciagle myslalam czy poleci normalnie) 29 zrobilam test byl negatywny. Od tamtej pory stosunku zadnego nie bylo okres powinnam dostac po niedzieli lecz piersi mnie nic nie bola a zawsze z tydzien przed odczuwalam bol ostatnio przed 28 tez bolaly moze troche mniej niz zwykle ale bolaly. Powiedzcie mi czy to moze byc ciaza? Jutro wykonam test jakis pepito 10 czulosc plytkowy. Ale tak sie boje jakos ta depresja jeszcze poglebia to... Bardzo prosze Was o Wasze opinie. Z gory dziekuje za odpowiedzi
|
|
|
|
#3598 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#3599 |
|
BAN stały
|
Witam dzieki za odpowiedz, niby nie bylo jakiegos typowego powodu lecz wedle mnie byla troche zle zalozona gumka, lecz po byli sprawdzane i bylo ,,wszystko" w zbiorniczku. Okres planowany jutro objawow brak rano wykonalam ten test wyszedl negatywny juz po 4tyg chyba by wyszla chodziazby mniej widoczna. Przy drugiej ciazy mozliwe, ze mniej wytwarza organizm hcg? I, ze nie wykryje? Juz bzdury plote prosze o odpowiedzi. Jutro zadzwonie do gina sie umowie moze w tym tyg sie dostane, a jak dostane ciotke to odwolam tak sie martwie...
---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Sama czytam to co napisalam i to puste bylo wszystko a ja sie martwie jak malolat... Ale skad brak jakichkolwiek objawow? Najbardziej martwi mnie to, ze piersi nie bola co bylo zapowiedzia okresu zawsze.... |
|
|
|
#3600 |
|
Raczkowanie
|
mkmp, może będę trochę brutalna, ale mam nadzieję, że to "wstrząśnie" Tobą na tyle, byś się nad sobą zastanowiła na przyszłość. Uprawiając seks ZAWSZE musisz być gotowa na to, że antykoncepcja może okazać się nieskuteczna (choć w przypadku prezerwatywy to po prostu kwestia odpowiedniego założenia), bo żaden środek antykoncepcyjny nie ma skuteczności 100%. I szczerze powiedziawszy trochę dziwią mnie wypowiedzi dziewczyn, które do uprawiania seksu czują się jak najbardziej dorosłe, a potem jest płacz, bo "może jestem w ciąży". Ludzie, jak macie sobie fundować taki stres to lepiej, żebyście jeszcze z tym seksem poczekali.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.

:confus ed:

Autorka nie wspominała, czy był wytrysk w środku, czy nie, jedynie, że kochali się bez zabezpieczenia.
Serio odkryłaś to na forum? Masz szanse pół na pół.