Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-19, 08:47   #3571
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3

No bo czekasz, to go nie ma... Z religii nie żartuję, po prostu nie wiem jak mam Ci wytłumaczyć inaczej (zresztą nie tylko ja), że bez stosunku nie da się zajść w ciążę. Tym bardziej, że jeden okres po stosunku już miałaś.

A Twój stres dodatkowo go opóźni i po co Ci to?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 09:04   #3572
mimka201
Raczkowanie

Nie wiem nie potrafie się uspokoić.
Boje się ża jak pomyśle że nie jestem w ciąży to się okaże że jednak jestem.
Cały czas sprawdzam czy nie mam okresu pije tą czarną malwe ale nic nie pomaga może jeszcze kupie jakies inne zioła.
mimka201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 10:01   #3573
Agata Hana
Przyczajenie

Nie jesteś w ciąży, nie panikuj bo dostaniesz na głowę od tego. Każdej kobiecie nie raz w życiu zdarza się, że okres się spóźnia, najczęściej to stres, hormony itp..
Melisa, melisa i jeszcze raz melisa...
Stary 2014-02-19, 12:01   #3574
mimka201
Raczkowanie

Pije już tabletki na uspokojenie takie ziołowe ale jakoś mnie nie uspokoiły. Dramat
mimka201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 12:26   #3575
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Ja juz nie wiem jak do ciebie mówic. Latasz po testy, robisz badania, Rozsądku troche, blagam
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 14:10   #3576
dandi49
Raczkowanie

Tutaj już nikt Ci nie pomoże dziewczyno. Ty sobie nie dasz pomóc. Idź do specjalisty od zdrowia psychicznego i to migiem. Albo skończ już ten trolling..
dandi49 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 16:02   #3577
e.v.a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mimka201 Pokaż wiadomość
Witam!!

W poniedziałek zrobiłam jeszcze raz bete taki sam wynik <1,00.
Okresu nadal nie ma.
To już ponad 7 dni.
Zaczeły mnie troche boleć sutki.
Tak strasznie sie boje
a nie pomyślałaś że to może być coś gorszego niż ciąża???:confus ed:
Stary 2014-02-19, 20:04   #3578
MaddieWay
Przyczajenie

hej! z góry proszę, nie wyzywajcie mnie od panikary, ale od paru dni już szaleję . naczytałam się w internecie, nasłuchałam i mam taki mętlik w głowie, że potrzebuję jakiejś neutralnej odpowiedzi.
mianowicie: kochaliśmy się z facetem przez okrąglutki tydzień, kompletnie bez zabezpieczeń, zaraz po moim okresie - od 02.02. przy moim około 30 dniowym cyklu, w niedzielę dostałam skąpego, 2,5 dniowego plamienia. brzuch i piersi od paru dni bolą mnie jak cholera, spać mogę całymi dniami, a humor zmienia mi się co godzinę.. jeszcze parę dni temu łączyłam to z miesiączką, ale teraz już zgłupiałam. wiem, że to za wcześnie na takie typowe objawy, ale z drugiej strony, chyba musiałby nastąpić jakiś cud, żeby po takim współżyciu nie było dzidziusia, prawda?
MaddieWay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 02:09   #3579
dandi49
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MaddieWay Pokaż wiadomość
hej! z góry proszę, nie wyzywajcie mnie od panikary, ale od paru dni już szaleję . naczytałam się w internecie, nasłuchałam i mam taki mętlik w głowie, że potrzebuję jakiejś neutralnej odpowiedzi.
mianowicie: kochaliśmy się z facetem przez okrąglutki tydzień, kompletnie bez zabezpieczeń, zaraz po moim okresie - od 02.02. przy moim około 30 dniowym cyklu, w niedzielę dostałam skąpego, 2,5 dniowego plamienia. brzuch i piersi od paru dni bolą mnie jak cholera, spać mogę całymi dniami, a humor zmienia mi się co godzinę.. jeszcze parę dni temu łączyłam to z miesiączką, ale teraz już zgłupiałam. wiem, że to za wcześnie na takie typowe objawy, ale z drugiej strony, chyba musiałby nastąpić jakiś cud, żeby po takim współżyciu nie było dzidziusia, prawda?
Możliwe, że będziesz mamą, gdyż seks bez zabezpieczenia zawsze równa się możliwość ciąży. aczkolwiek nikt Ci tu nic nie wywróży, pewności nabierzesz robiąc test lub korzystając z konsultacji z lekarzem.
Stary 2014-02-20, 14:20   #3580
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Myślę, że bardziej prawdopodobne jest, że NIE zaszłaś w ciążę, niż że zaszłaś, więc bez przesady z tymi cudami
Aczkolwiek jak się współżyje bez zabezpieczeń, to szansa na zapłodnienie jest zawsze relatywnie spora- nawet w dni teoretycznie niepłodne.
Możesz już zrobić betę z krwi, szkoda, żebyś się stresowała niepotrzebnie (niezależnie od tego, czy chcesz, czy nie chcesz dzidziusia )
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 18:02   #3581
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Z wytryskiem w środku to pewnie nie było, nie? niekoniecznie musisz być w ciąży, ale dziewczyny oczywiście będą straszyć, normalka.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 20:02   #3582
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Z wytryskiem w środku to pewnie nie było, nie? niekoniecznie musisz być w ciąży, ale dziewczyny oczywiście będą straszyć, normalka.
Jestem ciekawa, czemu z góry zakładasz, jak było Autorka nie wspominała, czy był wytrysk w środku, czy nie, jedynie, że kochali się bez zabezpieczenia.
A to zawsze jest ryzyko, przy czym nikt nie powiedział, że "koniecznie musisz być w ciąży", a jedynie, że jest taka możliwość.
Stary 2014-02-20, 20:47   #3583
MaddieWay
Przyczajenie

Gdybyśmy chociaż w jakimś najmniejszym stopniu próbowali uniknąć zapłodnienia, to nie zawracałabym sobie tak tym głowy. :P Kochaliśmy się normalnie, bez przerywania, gumki, nic.
Sama już nie wiem, czy boję się tego, że dziecko mogłoby obrócić nasz świat o 180 stopni, czy tego, że rozczaruję się jedną kreską po zrobieniu testu. :P
Stary 2014-02-20, 21:32   #3584
rinoa_woman
Wtajemniczenie

GG do rinoa_woman

Cytat:
Gdybyśmy chociaż w jakimś najmniejszym stopniu próbowali uniknąć zapłodnienia, to nie zawracałabym sobie tak tym głowy. :P Kochaliśmy się normalnie, bez przerywania, gumki, nic.
Sama już nie wiem, czy boję się tego, że dziecko mogłoby obrócić nasz świat o 180 stopni, czy tego, że rozczaruję się jedną kreską po zrobieniu testu. :P
to może lepiej się na nic nie nastawiać tylko czekać do okresu, chociaż pewnie i tak się stresujesz więc z okresem może być różnie, ja bym w każdym razie czekała,
a tak btw zawsze się zastanawiam jak to jest, że dorośli ludzie, czyli względnie odpowiedzialni, będący w stałym związku, uprawiają seks bez zabezpieczenia - nikt im tego nie broni, ich sprawa - a potem nagle wielkie zaskoczenie że ciąża, dziwi mnie że zachowują się tak jakby zapomnieli, że taki swobodny seks niesie ryzyko ciąży, czy tego chcą czy nie, nie chcę tutaj się odnosić to tego przypadku powyżej, tylko tak sobie głośno myślę i oczywiście nie mówię o nastolatkach, którzy są po prostu bezmyślni, ale o dorosłych ludziach.
rinoa_woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:41   #3585
dandi49
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rinoa_woman Pokaż wiadomość
to może lepiej się na nic nie nastawiać tylko czekać do okresu, chociaż pewnie i tak się stresujesz więc z okresem może być różnie, ja bym w każdym razie czekała,
a tak btw zawsze się zastanawiam jak to jest, że dorośli ludzie, czyli względnie odpowiedzialni, będący w stałym związku, uprawiają seks bez zabezpieczenia - nikt im tego nie broni, ich sprawa - a potem nagle wielkie zaskoczenie że ciąża, dziwi mnie że zachowują się tak jakby zapomnieli, że taki swobodny seks niesie ryzyko ciąży, czy tego chcą czy nie, nie chcę tutaj się odnosić to tego przypadku powyżej, tylko tak sobie głośno myślę i oczywiście nie mówię o nastolatkach, którzy są po prostu bezmyślni, ale o dorosłych ludziach.
Tak tylko, że z postów autorki wynika, że stara się o dziecko.
Stary 2014-02-20, 21:45   #3586
MaddieWay
Przyczajenie

Jak wspomniałam na samym początku - zamiast okresu, dostałam dwudniowego plamienia 5 dni przed planowaną miesiączką, której powinnam dostać dziś.
A co do tego zdziwienia... z tego co widzę, mój TŻ chciałby być tatą, chociaż stara mi się tego nie okazywać. Więc dzidziuś nie byłby rozczarowaniem, czy problemem - wręcz przeciwnie
Stary 2014-02-20, 21:45   #3587
rinoa_woman
Wtajemniczenie

GG do rinoa_woman

Cytat:
Napisane przez dandi49 Pokaż wiadomość
Tak tylko, że z postów autorki wynika, że stara się o dziecko.
nie wiem czy doczytałaś/doczytałeś fragment gdzie napisałam że nie chcę się odnosić do postu powyżej?? pisałam o ludziach którzy nie planują dziecka a mimo tego uprawiają swobodny seks bez zabezpieczenia i nagle są strasznie zaskoczeni że jest ciąża
rinoa_woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 21:50   #3588
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Jak wspomniałam na samym początku - zamiast okresu, dostałam dwudniowego plamienia 5 dni przed planowaną miesiączką, której powinnam dostać dziś.
A co do tego zdziwienia... z tego co widzę, mój TŻ chciałby być tatą, chociaż stara mi się tego nie okazywać. Więc dzidziuś nie byłby rozczarowaniem, czy problemem - wręcz przeciwnie
No to trzymamy kciuki
Stary 2014-02-21, 12:51   #3589
alex1383
Raczkowanie

hej kobietki mam do Was pytanie ponieważ kochałam się z chłopakiem w dni płodne bez zabezpieczenia ale to był stosunek przerywany ponieważ nie skończył we mnie.wiecie jak to jest spontanicznie nam to wyszło . a teraz czytając forum doczytałam się ze nie koniecznie trzeba skonczyc w środku i jestem cała w strachu . ponieważ gromadzi mi sie dużo ilosci sliny w ustach czuje ból podbrzusza i straciłam apetyt ?

jak myślicie czy to oznaki ciązy?pomóżcie
alex1383 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 13:31   #3590
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alex1383 Pokaż wiadomość
hej kobietki mam do Was pytanie ponieważ kochałam się z chłopakiem w dni płodne bez zabezpieczenia ale to był stosunek przerywany ponieważ nie skończył we mnie.wiecie jak to jest spontanicznie nam to wyszło . a teraz czytając forum doczytałam się ze nie koniecznie trzeba skonczyc w środku i jestem cała w strachu . ponieważ gromadzi mi sie dużo ilosci sliny w ustach czuje ból podbrzusza i straciłam apetyt ?

Nie nie wiemy jak to jest, prezerwatywa to podstawa. Zrób test i odmów jakąś zdrowaśkę, bo możesz być w ciąży. Każdy seks bez zabezpieczenia może się skończyć w ten sposób.
Stary 2014-02-21, 17:28   #3591
iorwethowa
Raczkowanie

Dokładnie, wytrysk niekoniecznie musi nastąpić w środku, by doszło do zapłodnienia, choć wiadomo, że ryzyko jest niższe. Na Twoim miejscu odczekałabym i zrobiła test, wtedy wszystko się wyjaśni.
iorwethowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-21, 21:36   #3592
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:

Serio odkryłaś to na forum? Masz szanse pół na pół.
Stary 2014-02-21, 21:45   #3593
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
ponieważ gromadzi mi sie dużo ilosci sliny w ustach czuje ból podbrzusza i straciłam apetyt ?

Wypluj, wez tabletke i zagryź kanapką

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-21, 23:58   #3594
123mampytanie
Przyczajenie

Ciemna wydzielina a okres

Witam.
Mam 18 lat, współżyję regularnie (prezerwatywa) z moim chłopakiem. Jako pieszczoty wsadzamy czasem penisa w pochwę, ale on nigdy nie dochodzi dopiero w prezerwatywie. W tym miesiącu miałam dużo nerwów(stres) oraz źle się odżywiałam ( np. 1 bułka przez cały dzień itp). Okres spóźnił mi się 3 dni. Na początku lekkie krwawienie, potem takie średnie a teraz doszło że leci jakaś ciemno/brązowa wydzielina. Czy jest to możliwe, abym była w ciąży? Mam straszne wahania nastrojów, ale wyczytałam w internecie że to może być przez stress i wgl. Proszę o szybką odpowiedź.
Na razie nie mogę kupić testu.
123mampytanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 13:42   #3595
iorwethowa
Raczkowanie

Jeżeli uprawialiście seks w prezerwatywie i wiesz, że nie pękła lub sperma w inny sposób nie dostała się do Twojej pochwy, to raczej nie masz powodów do obaw. Obstawiałabym stres i wyczerpanie organizmu (1 bułka dziennie?). Wprawdzie w ciąży możesz mieć plamienie wyglądające jak miesięczne krwawienie, ale tutaj sprawa raczej jest "czysta". Dla pewności możesz wykonać test.
Stary 2014-02-22, 13:50   #3596
201607040946
Konto usunięte

Dot.: Ciemna wydzielina a okres

Cytat:
Napisane przez 123mampytanie Pokaż wiadomość
Witam.
Mam 18 lat, współżyję regularnie (prezerwatywa) z moim chłopakiem. Jako pieszczoty wsadzamy czasem penisa w pochwę, ale on nigdy nie dochodzi dopiero w prezerwatywie. W tym miesiącu miałam dużo nerwów(stres) oraz źle się odżywiałam ( np. 1 bułka przez cały dzień itp). Okres spóźnił mi się 3 dni. Na początku lekkie krwawienie, potem takie średnie a teraz doszło że leci jakaś ciemno/brązowa wydzielina. Czy jest to możliwe, abym była w ciąży? Mam straszne wahania nastrojów, ale wyczytałam w internecie że to może być przez stress i wgl. Proszę o szybką odpowiedź.
Na razie nie mogę kupić testu.
3 dni to żadne spóźnienie.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:41   #3597
mkmp
BAN stały

Witam, bardzo prosze o porade bo dosc ze mam depresje to jeszcze tym sie martwie... Wiec ostatni stosunek 22 stycznia 28 okres byl on skapy nie lecialo lecialo i w ogole (moze to nerwy bo ciagle myslalam czy poleci normalnie) 29 zrobilam test byl negatywny. Od tamtej pory stosunku zadnego nie bylo okres powinnam dostac po niedzieli lecz piersi mnie nic nie bola a zawsze z tydzien przed odczuwalam bol ostatnio przed 28 tez bolaly moze troche mniej niz zwykle ale bolaly. Powiedzcie mi czy to moze byc ciaza? Jutro wykonam test jakis pepito 10 czulosc plytkowy. Ale tak sie boje jakos ta depresja jeszcze poglebia to... Bardzo prosze Was o Wasze opinie. Z gory dziekuje za odpowiedzi
mkmp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 22:06   #3598
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez mkmp Pokaż wiadomość
Witam, bardzo prosze o porade bo dosc ze mam depresje to jeszcze tym sie martwie... Wiec ostatni stosunek 22 stycznia 28 okres byl on skapy nie lecialo lecialo i w ogole (moze to nerwy bo ciagle myslalam czy poleci normalnie) 29 zrobilam test byl negatywny. Od tamtej pory stosunku zadnego nie bylo okres powinnam dostac po niedzieli lecz piersi mnie nic nie bola a zawsze z tydzien przed odczuwalam bol ostatnio przed 28 tez bolaly moze troche mniej niz zwykle ale bolaly. Powiedzcie mi czy to moze byc ciaza? Jutro wykonam test jakis pepito 10 czulosc plytkowy. Ale tak sie boje jakos ta depresja jeszcze poglebia to... Bardzo prosze Was o Wasze opinie. Z gory dziekuje za odpowiedzi
A jest w ogóle szansa na ciążę? Seks bez zabezpieczenia, zabezpieczenie zawiodło? Jak nie, to moim zdaniem nie masz się co ciążą martwić. A jak naprawdę się denerwujesz, to idź zrobić test z krwi, wtedy może się uspokoisz
Stary 2014-02-23, 09:19   #3599
mkmp
BAN stały

Witam dzieki za odpowiedz, niby nie bylo jakiegos typowego powodu lecz wedle mnie byla troche zle zalozona gumka, lecz po byli sprawdzane i bylo ,,wszystko" w zbiorniczku. Okres planowany jutro objawow brak rano wykonalam ten test wyszedl negatywny juz po 4tyg chyba by wyszla chodziazby mniej widoczna. Przy drugiej ciazy mozliwe, ze mniej wytwarza organizm hcg? I, ze nie wykryje? Juz bzdury plote prosze o odpowiedzi. Jutro zadzwonie do gina sie umowie moze w tym tyg sie dostane, a jak dostane ciotke to odwolam tak sie martwie...

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Sama czytam to co napisalam i to puste bylo wszystko a ja sie martwie jak malolat... Ale skad brak jakichkolwiek objawow? Najbardziej martwi mnie to, ze piersi nie bola co bylo zapowiedzia okresu zawsze....
mkmp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 09:40   #3600
iorwethowa
Raczkowanie

mkmp, może będę trochę brutalna, ale mam nadzieję, że to "wstrząśnie" Tobą na tyle, byś się nad sobą zastanowiła na przyszłość. Uprawiając seks ZAWSZE musisz być gotowa na to, że antykoncepcja może okazać się nieskuteczna (choć w przypadku prezerwatywy to po prostu kwestia odpowiedniego założenia), bo żaden środek antykoncepcyjny nie ma skuteczności 100%. I szczerze powiedziawszy trochę dziwią mnie wypowiedzi dziewczyn, które do uprawiania seksu czują się jak najbardziej dorosłe, a potem jest płacz, bo "może jestem w ciąży". Ludzie, jak macie sobie fundować taki stres to lepiej, żebyście jeszcze z tym seksem poczekali.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości