|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W świetnej formie przez cały rok, bo z Mel B wylewamy pot! Część II
Odnoście McDs zobaczcie sobie film "Super Size Me".
|
|
|
|
#2792 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie odnośnie biegania- czy właśnie konieczne jest aby mieć buty do biegania przeznaczone czy też mogą to byc jakieś zwykłe adidaski?
|
|
|
|
#2793 |
|
Rozeznanie
|
No witajcie dziewczynki : -). Troszkę musiałam znowu posiedzieć, żeby tyle stron przeczytać
. Kręgosłup musiałam w końcu wyleczyć tabletkami (samo nie chciało przestać boleć). W poniedziałek delikatnie poćwiczyłam ale jednak odczułam, że było za wcześnie i musiałam poczekać. Za to dzisiaj u mnie taka wiosna, że nie miałam siły walczyć ze sobą i poszłam pobiegać. I wiecie co? Uczucie po skończeniu biegu 6 km... Bezcenne (zaczynam się przygotowywać do przebiegnięcia w niedalekim czasie 12 km).Także z wielką radością wracam do ruchu. Plan mam taki, żeby ze 2 razy w tygodniu biegać interwały i ze 2 razy poćwiczyć troszkę siłowych. W sumie to muszę Wam powiedzieć, że dopiero wróciłam do wagi sprzed Świąt (1,5 kg przez świąteczne podjadanie) i to w sumie z minimalnymi ćwiczeniami (bo przez ponad 3 tygodnie byłam wyłączona przez kręgosłup) ale w nawyk weszło ,,mądre", zdrowsze jedzenie. Poza tym nadal trzymam się niejedzenia słodyczy w tygodniu a w weekendy delikatnie sobie pozwalam, no i w weekendy już nie piję mojego kochanego piweczka ; -) (ewentualnie wino półwytrawne) bo ostatnio przeczytałam, że piwo ma w sobie 9 łyżeczek cukru! Masakra jakaś... Miłego sobotniego wieczoru
|
|
|
|
#2794 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam anginę i jadę na antybiotyku
niestety nie dam rady ćwiczyć, ale mam nadzieję, że do poniedziałku mi przejdzie
|
#2795 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj zumba 50 minut i jessica smith 10 min cardio
|
|
|
|
#2796 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny ! Mam nadzieję, że przygarniecie nowicjusza
Ćwiczę od 1,5 miesiąca 6xw tygodniu, miesiąc z Ewką ale jej ćwiczenia są dość nudne (nawet turbo czy killer) dlatego od 2 tygodni ćwiczę z Mel B - uwielbiam ją mam nadzieję, że uda mi się zrzucić 8-10 kg, moja waga wyjściowa to 68 kg przy wzroście 167 cm także kolorowo nie jest
Edytowane przez Turam Czas edycji: 2014-02-23 o 00:03 |
|
|
|
#2797 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2798 |
|
Przyczajenie
|
Ja też jestem nowicjuszem ;3 No, powiedźmy, bo zaczynałam ćwiczenia parę razy od jakiegoś roku, ale szybko się zniechęcałam, po jakimś tygodniu. Teraz będzie inaczej, nie poddam się! Dziś mel b, rozgrzewka + ćwiczenia 'Miley Cyrus sexy legs' coś w tym stylu + mel b pośladki i powiem wam że nóg nie czuje ;o Ale to takie przyjemne zmęczenie, czuje wiosne ; )
|
|
|
|
#2799 |
|
Rozeznanie
|
No ja właśnie też czuję wiosnę
, strasznie mnie energia rozpiera ale to pewnie też dlatego, że trzy tygodnie nie mogłam nic ćwiczyć i mam takie pozytywne nastawienie
|
|
|
|
#2800 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jeśli możecie doradzić mi ćwiczenia na uda, które mogłabym dołączyć do codziennego treningu? Wydaje mi się, że mam dość zgrabne nogi ale uda w najwyżej części są przerażające
|
|
|
|
#2801 |
|
Przyczajenie
|
Z ud jest ciężko schudnąć, łatwiej wyrzeźbić, bo moja koleżanka miała taką figure że była dość szczupła a uda duże i jak zaczynała ćwiczyć to po prostu miała ładne mięśnie, ale obwód pozostawał taki sam ;c Ale to tylko jeden przypadek, może u cb będzie inaczej, w końcu każda z nas ma inną figurę.
Tak sie teraz skapnęłam że nie wiem w końcu czy ty chcesz schudnąć czy umięsnic te uda ;d jak to drugie to mel b może pomóc, tylko trzeba być baaardzo cierpliwym ![]() Na yt fitappy2 ma całkiem fajne ćwiczenia, nie takie monotonne. Dla mnie są jednak czasem za ciężkie i nie daje rady wytrwać do końca ;o Edytowane przez Dammit Czas edycji: 2014-02-22 o 23:59 |
|
|
|
#2802 |
|
Raczkowanie
|
Schudnąć
do umięśnienia mojego ciałka jeszcze daleka droga, najpierw muszę się pozbyć tego obrzydliwego tłuszczu :/ ćwiczę z MelB nogi ale ciągle mam wrażenie, że to mało.. ale obiecałam sobie, że tym razem daje sobie pół roku zanim znów rzucę wszystko w kąt i się zniechęcę.
|
|
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj porobiłam ćwiczenia na wysmuklenie ud i tylko takie. Celestia czekam na baty
Może dzisiaj zrobię 1,5h z XHIT. Bo od jutra znalezienie czasu na ćwiczenia będzie graniczyło z cudem
|
|
#2805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy trudno z ud schudnąć, nie chudnie się z jednego miejsca, to było wałkowane sto razy (odsyłam do pierwszego postu). Mi udało się stracić w udach już dużo cm, także można? Można!!! ![]()
|
|
|
|
|
#2806 | |
|
Raczkowanie
|
Wiem wiem, że nie chudnie się z jednego miejsca
alee o to się nie muszę martwić ja muszę schudnąć z każdego miejsca po prostu uda są moją zmorą. Także cierpliwie będę ćwiczyć i może się doczekam cudu zgrabnych ud pogoda piękna więc dziś chyba zacznę sezon i pobiegam wieczorem ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2807 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poćwiczyć pół roku- załóżmy nie będzie spadków wagowych i centymetrowym i przestaniesz ćwiczyć?!!! Systematyczność, cierpliwość i jeszcze raz systematyczność!! I nie wierz w te "cudnie szybkie metamorfozy" bo większość z nas tu ćwiczących przez takie krótkie odstępy czasu (jak dziewczyny podają) miałoby już ciało modelki ![]() Mel B nogi to ćwiczenia modelujące, postaw na cardio jeśli chcesz pozbyć się tłuszczu. Modelujące może i sprawią, że coś tam ubędzie w cm, ale co cardio to cardio ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() Jak ćwiczyłam? co ćwiczyłam? Hoho! skakanka, różnego rodzaju cardio, modelujące też. Dodam, że nie miałam nadwagi (52/53 kg) i tak jest nadal, ćwiczę od sierpnia (w święta przerwa) mniej lub bardziej regularnie. Czasem tu marudzę, Dziewczyny mają mnie dość oczywiście zmiana podejscia do pewnych spraw, m.in do posiłków.Rezygnacja ze słodyczy w wielkich ilosciach, picie duzo wody itp... Zaczynałam z 59 cm w udzie, teraz jest 51/52 bo przez moje lenistwo i zalamanie slodyczowe między czasie pojawił się dodatkowy cm.. ale już sobie poszedł w nieznane Chcieć to móc! |
|||
|
|
|
#2808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki za odpowiedź!
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Fitnesowa - my nigdy nie mamy Cię dość
|
|
#2810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale widzę, że da się schudnąć z ud co mnie niesamowicie zmotywowało !
|
|
|
|
|
#2811 | |
|
Zadomowienie
|
Zyczę Ci oby efekty były !
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Dzięki Kochana! Ale wiem, że czasem jestem okropnie nudna z tym moim zrzędzeniem i marudzeniem! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Oczywiście Dziewczyny Tu dają kopa do działania! To niesamowicie motywuje!! Namawiają do takich rzeczy, że hoho!
|
|
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to przy dobrych wiatrach
|
|
|
#2813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2815 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2816 |
|
Przyczajenie
|
Ile dni w tygodniu powinnam ćwiczyć? Bo planowałam ćwiczyć codziennie (nie są to jakieś mordercze treningi, około 45 minut, bo ćwiczę brzuch, nogi i pośladki ;3) Wiadomo mięśnie trochę palą, ale da sie wytrzymać. Nie wiem po prostu czy będzie lepiej dać im czas na odpoczynek czy skoro nie jest to wycisk siłowy to nie zaszkodzi ćwiczenie codzienne
|
|
|
|
#2817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2819 |
|
Rozeznanie
|
ja dzisiaj już poćwiczyłam
o stałej porze ale nie miałam kiedy napisać:50min z XHIT ale dzisiaj wyjątkowo dałam spokoj nogom, więc: cardio, abs i butt +rozciąganie. ja chciałam ćwiczyć dwa dni i przerwa, ale patrząc na plan: w pon i pt nie ma szans na ćwiczenia... więc nie wiem jak ulożyć... dni ćwiczeń
|
|
|
|
#2820 |
|
Przyczajenie
|
dzięki dziewczyny ;p Chociaż szczerze łatwiej mi by było się zmobilizować do codziennych ćwiczeń, a tak to w weekend się rozleniwię
Ale to od nastepnego tyg, bo własnie skończyłam mel b rozgrzewke i zabieram sie za pupe Te ćwiczenia lubie, ale na brzuch są katorgą Nudne i męczące, ale nie poddam sie, nie znosze mojego ciążowego brzuszka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

. Kręgosłup musiałam w końcu wyleczyć tabletkami (samo nie chciało przestać boleć). W poniedziałek delikatnie poćwiczyłam ale jednak odczułam, że było za wcześnie i musiałam poczekać. Za to dzisiaj u mnie taka wiosna, że nie miałam siły walczyć ze sobą i poszłam pobiegać. I wiecie co? Uczucie po skończeniu biegu 6 km... Bezcenne
niestety nie dam rady ćwiczyć, ale mam nadzieję, że do poniedziałku mi przejdzie

skakanka, różnego rodzaju cardio, modelujące też. Dodam, że nie miałam nadwagi (52/53 kg) i tak jest nadal, ćwiczę od sierpnia (w święta przerwa) mniej lub bardziej regularnie. Czasem tu marudzę, Dziewczyny mają mnie dość 
więc nie wiem jak ulożyć...