W świetnej formie przez cały rok, bo z Mel B wylewamy pot! Część II - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-22, 18:31   #2791
Karen15
Zakorzenienie

Dot.: W świetnej formie przez cały rok, bo z Mel B wylewamy pot! Część II

Odnoście McDs zobaczcie sobie film "Super Size Me".
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 19:14   #2792
fitnesowapani
Zadomowienie

Mam pytanie odnośnie biegania- czy właśnie konieczne jest aby mieć buty do biegania przeznaczone czy też mogą to byc jakieś zwykłe adidaski?
fitnesowapani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:23   #2793
magda*M
Rozeznanie

GG do magda*M

No witajcie dziewczynki : -). Troszkę musiałam znowu posiedzieć, żeby tyle stron przeczytać . Kręgosłup musiałam w końcu wyleczyć tabletkami (samo nie chciało przestać boleć). W poniedziałek delikatnie poćwiczyłam ale jednak odczułam, że było za wcześnie i musiałam poczekać. Za to dzisiaj u mnie taka wiosna, że nie miałam siły walczyć ze sobą i poszłam pobiegać. I wiecie co? Uczucie po skończeniu biegu 6 km... Bezcenne (zaczynam się przygotowywać do przebiegnięcia w niedalekim czasie 12 km).
Także z wielką radością wracam do ruchu. Plan mam taki, żeby ze 2 razy w tygodniu biegać interwały i ze 2 razy poćwiczyć troszkę siłowych. W sumie to muszę Wam powiedzieć, że dopiero wróciłam do wagi sprzed Świąt (1,5 kg przez świąteczne podjadanie) i to w sumie z minimalnymi ćwiczeniami (bo przez ponad 3 tygodnie byłam wyłączona przez kręgosłup) ale w nawyk weszło ,,mądre", zdrowsze jedzenie. Poza tym nadal trzymam się niejedzenia słodyczy w tygodniu a w weekendy delikatnie sobie pozwalam, no i w weekendy już nie piję mojego kochanego piweczka ; -) (ewentualnie wino półwytrawne) bo ostatnio przeczytałam, że piwo ma w sobie 9 łyżeczek cukru! Masakra jakaś... Miłego sobotniego wieczoru
magda*M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 20:33   #2794
breathe0808
Raczkowanie

A ja mam anginę i jadę na antybiotyku niestety nie dam rady ćwiczyć, ale mam nadzieję, że do poniedziałku mi przejdzie
Stary 2014-02-22, 20:38   #2795
xxxLOLKAxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxLOLKAxxx

Ja dzisiaj zumba 50 minut i jessica smith 10 min cardio
xxxLOLKAxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 22:53   #2796
Turam
Raczkowanie

Cześć dziewczyny ! Mam nadzieję, że przygarniecie nowicjusza Ćwiczę od 1,5 miesiąca 6xw tygodniu, miesiąc z Ewką ale jej ćwiczenia są dość nudne (nawet turbo czy killer) dlatego od 2 tygodni ćwiczę z Mel B - uwielbiam ją mam nadzieję, że uda mi się zrzucić 8-10 kg, moja waga wyjściowa to 68 kg przy wzroście 167 cm także kolorowo nie jest w moim najlepszym okresie, czyli jakieś dwa lata temu ważyłam 59 kg i czułam się rewelacyjnie. Jestem dobrej myśli, Wam też życzę powodzenia !

Edytowane przez Turam
Czas edycji: 2014-02-23 o 00:03
Turam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 23:12   #2797
ursaliana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Odnoście McDs zobaczcie sobie film "Super Size Me".
oglądałam ten film, ciekawy
i dzisiaj znowu nie ćwiczyłam, jakiegoś lenia ostatnio ciągle mam a jutro jade na basen
ursaliana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 23:14   #2798
Dammit
Przyczajenie

Ja też jestem nowicjuszem ;3 No, powiedźmy, bo zaczynałam ćwiczenia parę razy od jakiegoś roku, ale szybko się zniechęcałam, po jakimś tygodniu. Teraz będzie inaczej, nie poddam się! Dziś mel b, rozgrzewka + ćwiczenia 'Miley Cyrus sexy legs' coś w tym stylu + mel b pośladki i powiem wam że nóg nie czuje ;o Ale to takie przyjemne zmęczenie, czuje wiosne ; )
Dammit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 23:22   #2799
magda*M
Rozeznanie

GG do magda*M

No ja właśnie też czuję wiosnę , strasznie mnie energia rozpiera ale to pewnie też dlatego, że trzy tygodnie nie mogłam nic ćwiczyć i mam takie pozytywne nastawienie
magda*M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-22, 23:23   #2800
Turam
Raczkowanie

Dziewczyny jeśli możecie doradzić mi ćwiczenia na uda, które mogłabym dołączyć do codziennego treningu? Wydaje mi się, że mam dość zgrabne nogi ale uda w najwyżej części są przerażające
Stary 2014-02-22, 23:55   #2801
Dammit
Przyczajenie

Z ud jest ciężko schudnąć, łatwiej wyrzeźbić, bo moja koleżanka miała taką figure że była dość szczupła a uda duże i jak zaczynała ćwiczyć to po prostu miała ładne mięśnie, ale obwód pozostawał taki sam ;c Ale to tylko jeden przypadek, może u cb będzie inaczej, w końcu każda z nas ma inną figurę.

Tak sie teraz skapnęłam że nie wiem w końcu czy ty chcesz schudnąć czy umięsnic te uda ;d jak to drugie to mel b może pomóc, tylko trzeba być baaardzo cierpliwym

Na yt fitappy2 ma całkiem fajne ćwiczenia, nie takie monotonne. Dla mnie są jednak czasem za ciężkie i nie daje rady wytrwać do końca ;o

Edytowane przez Dammit
Czas edycji: 2014-02-22 o 23:59
Stary 2014-02-23, 00:01   #2802
Turam
Raczkowanie

Schudnąć do umięśnienia mojego ciałka jeszcze daleka droga, najpierw muszę się pozbyć tego obrzydliwego tłuszczu :/ ćwiczę z MelB nogi ale ciągle mam wrażenie, że to mało.. ale obiecałam sobie, że tym razem daje sobie pół roku zanim znów rzucę wszystko w kąt i się zniechęcę.
Stary 2014-02-23, 09:27   #2803
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Turam Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli możecie doradzić mi ćwiczenia na uda, które mogłabym dołączyć do codziennego treningu? Wydaje mi się, że mam dość zgrabne nogi ale uda w najwyżej części są przerażające
Jeżeli chcesz schudnąć z nóg, to same ćwiczenia modelujące Ci niewiele dadzą. Schudnięcie = deficyt kalorii, które spożywasz każdego dnia oraz trening spalający tkankę tluszczową czyli np. interwały, bieganie, pływanie, cardio. Niestety organizm sam sobie wybiera z którego miejsca chce spalać tluszcz najpierw, więc musisz byc uzbrojona w cierpliwość. Jednoczesnie ze spalaczami tłuszczu mozesz wykonywać ćwiczenia modelujące (nie mylić z siłowymi, bo to co my ćwiczymy na dywaniku z youtube to nie są ćwiczenia siłowe)
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 09:39   #2804
NightwishLove
Zakorzenienie

Wczoraj porobiłam ćwiczenia na wysmuklenie ud i tylko takie. Celestia czekam na baty Może dzisiaj zrobię 1,5h z XHIT. Bo od jutra znalezienie czasu na ćwiczenia będzie graniczyło z cudem

-----

Ćwiczę
Maluję paznokcie
NightwishLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 10:23   #2805
fitnesowapani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dammit Pokaż wiadomość
Z ud jest ciężko schudnąć, łatwiej wyrzeźbić, bo moja koleżanka miała taką figure że była dość szczupła a uda duże i jak zaczynała ćwiczyć to po prostu miała ładne mięśnie, ale obwód pozostawał taki sam ;c Ale to tylko jeden przypadek, może u cb będzie inaczej, w końcu każda z nas ma inną figurę.
To zależy czy te uda są duże bo taka natura (tu mam na myśli mięsnie) czy też pokryte tłuszczem.
Czy trudno z ud schudnąć, nie chudnie się z jednego miejsca, to było wałkowane sto razy (odsyłam do pierwszego postu).
Mi udało się stracić w udach już dużo cm, także można? Można!!!
Stary 2014-02-23, 10:35   #2806
Turam
Raczkowanie

Wiem wiem, że nie chudnie się z jednego miejsca alee o to się nie muszę martwić ja muszę schudnąć z każdego miejsca po prostu uda są moją zmorą. Także cierpliwie będę ćwiczyć i może się doczekam cudu zgrabnych ud pogoda piękna więc dziś chyba zacznę sezon i pobiegam wieczorem

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez fitnesowapani Pokaż wiadomość
To zależy czy te uda są duże bo taka natura (tu mam na myśli mięsnie) czy też pokryte tłuszczem.
Czy trudno z ud schudnąć, nie chudnie się z jednego miejsca, to było wałkowane sto razy (odsyłam do pierwszego postu).
A możesz mi powiedzieć jak ćwiczyłaś? Biegi, basen, siłka czy yt?
Stary 2014-02-23, 10:46   #2807
fitnesowapani
Zadomowienie

Cytat:
Schudnąć do umięśnienia mojego ciałka jeszcze daleka droga, najpierw muszę się pozbyć tego obrzydliwego tłuszczu :/ ćwiczę z MelB nogi ale ciągle mam wrażenie, że to mało.. ale obiecałam sobie, że tym razem daje sobie pół roku zanim znów rzucę wszystko w kąt i się zniechęcę.
Pół roku? słabe nastawienie.. "znów rzucę" powinnać się uzbroić w cierpliwość. Czasem na efekty trzeba na prawdę długo ćwiczyć!
Poćwiczyć pół roku- załóżmy nie będzie spadków wagowych i centymetrowym i przestaniesz ćwiczyć?!!! Systematyczność, cierpliwość i jeszcze raz systematyczność!! I nie wierz w te "cudnie szybkie metamorfozy" bo większość z nas tu ćwiczących przez takie krótkie odstępy czasu (jak dziewczyny podają) miałoby już ciało modelki
Mel B nogi to ćwiczenia modelujące, postaw na cardio jeśli chcesz pozbyć się tłuszczu. Modelujące może i sprawią, że coś tam ubędzie w cm, ale co cardio to cardio

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Celestia Pokaż wiadomość
Jeżeli chcesz schudnąć z nóg, to same ćwiczenia modelujące Ci niewiele dadzą. Schudnięcie = deficyt kalorii, które spożywasz każdego dnia oraz trening spalający tkankę tluszczową czyli np. interwały, bieganie, pływanie, cardio. Niestety organizm sam sobie wybiera z którego miejsca chce spalać tluszcz najpierw, więc musisz byc uzbrojona w cierpliwość. Jednoczesnie ze spalaczami tłuszczu mozesz wykonywać ćwiczenia modelujące (nie mylić z siłowymi, bo to co my ćwiczymy na dywaniku z youtube to nie są ćwiczenia siłowe)
Celestia Ty to masz cierpliwość, żeby tłumaczyć pewne sprawy po sto razy

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Wiem wiem, że nie chudnie się z jednego miejsca alee o to się nie muszę martwić ja muszę schudnąć z każdego miejsca po prostu uda są moją zmorą. Także cierpliwie będę ćwiczyć i może się doczekam cudu zgrabnych ud pogoda piękna więc dziś chyba zacznę sezon i pobiegam wieczorem

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

A możesz mi powiedzieć jak ćwiczyłaś? Biegi, basen, siłka czy yt?
Nogi to też moja zmora. Ale nie poddaje się i może nie w to lato, ale w następne osiągnę to co chcę osiągnać

Jak ćwiczyłam? co ćwiczyłam? Hoho! skakanka, różnego rodzaju cardio, modelujące też. Dodam, że nie miałam nadwagi (52/53 kg) i tak jest nadal, ćwiczę od sierpnia (w święta przerwa) mniej lub bardziej regularnie. Czasem tu marudzę, Dziewczyny mają mnie dość oczywiście zmiana podejscia do pewnych spraw, m.in do posiłków.
Rezygnacja ze słodyczy w wielkich ilosciach, picie duzo wody itp...
Zaczynałam z 59 cm w udzie, teraz jest 51/52 bo przez moje lenistwo i zalamanie slodyczowe między czasie pojawił się dodatkowy cm..
ale już sobie poszedł w nieznane
Chcieć to móc!
Stary 2014-02-23, 10:46   #2808
Turam
Raczkowanie

Cytat:
Pół roku? słabe nastawienie.. "znów rzucę" powinnać się uzbroić w cierpliwość. Czasem na efekty trzeba na prawdę długo ćwiczyć!
Poćwiczyć pół roku- załóżmy nie będzie spadków wagowych i centymetrowym i przestaniesz ćwiczyć?!!! Systematyczność, cierpliwość i jeszcze raz systematyczność!! I nie wierz w te "cudnie szybkie metamorfozy" bo większość z nas tu ćwiczących przez takie krótkie odstępy czasu (jak dziewczyny podają) miałoby już ciało modelki
Mel B nogi to ćwiczenia modelujące, postaw na cardio jeśli chcesz pozbyć się tłuszczu. Modelujące może i sprawią, że coś tam ubędzie w cm, ale co cardio to cardio
Postaram uzbroić się w cierpliwość w takim razie dzięki za odpowiedź!
Stary 2014-02-23, 10:47   #2809
NightwishLove
Zakorzenienie

Fitnesowa - my nigdy nie mamy Cię dość

-----

Ćwiczę
Maluję paznokcie
Stary 2014-02-23, 10:50   #2810
Turam
Raczkowanie

Cytat:

Jak ćwiczyłam? co ćwiczyłam? Hoho! skakanka, różnego rodzaju cardio, modelujące też. Dodam, że nie miałam nadwagi (52/53 kg) i tak jest nadal, ćwiczę od sierpnia (w święta przerwa) mniej lub bardziej regularnie. Czasem tu marudzę, Dziewczyny mają mnie dość oczywiście zmiana podejscia do pewnych spraw, m.in do posiłków.
Rezygnacja ze słodyczy w wielkich ilosciach, picie duzo wody itp...
Zaczynałam z 59 cm w udzie, teraz jest 51/52 bo przez moje lenistwo i zalamanie slodyczowe między czasie pojawił się dodatkowy cm..
ale już sobie poszedł w nieznane
Chcieć to móc!
Ja mam 58 i nie mogę się na to patrzeć. Co do diety to ze względów zdrowotnych od dwóch lat jem zdrowo, warzywa mięso na parze, kasza zamiast ziemniaków itd, i pije bardzo dużo wody. Tylko słodycze czasem mnie gubią więc czas je odstawić no i nauczyć się cierpliwości jeśli chodzi o ćwiczenia ale widzę, że da się schudnąć z ud co mnie niesamowicie zmotywowało !
Stary 2014-02-23, 10:57   #2811
fitnesowapani
Zadomowienie

Cytat:
Postaram uzbroić się w cierpliwość w takim razie dzięki za odpowiedź!
Zyczę Ci oby efekty były ! oczywiście, jesli coś tam się osiągnie co sie chce osiągnać to później też trzeba ćwiczyć, żeby utrzymać to co się wywalczyło

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez NightwishLove Pokaż wiadomość
Fitnesowa - my nigdy nie mamy Cię dość
Dzięki Kochana!
Ale wiem, że czasem jestem okropnie nudna z tym moim zrzędzeniem i marudzeniem!

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Ja mam 58 i nie mogę się na to patrzeć. Co do diety to ze względów zdrowotnych od dwóch lat jem zdrowo, warzywa mięso na parze, kasza zamiast ziemniaków itd, i pije bardzo dużo wody. Tylko słodycze czasem mnie gubią więc czas je odstawić no i nauczyć się cierpliwości jeśli chodzi o ćwiczenia ale widzę, że da się schudnąć z ud co mnie niesamowicie zmotywowało !
Da się da Powodzenia!

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Oczywiście Dziewczyny Tu dają kopa do działania! To niesamowicie motywuje!!
Namawiają do takich rzeczy, że hoho!
Stary 2014-02-23, 11:03   #2812
NightwishLove
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Kochana!
Ale wiem, że czasem jestem okropnie nudna z tym moim zrzędzeniem i marudzeniem!
Oj tam, ja właśnie mam taki okres. Czekam na rozkład zajęć na uczelni i zastanawiam się kiedy będę mogła ćwiczyć... Coś czuję, że nie będzie to już 6 dni w tygodniu... Max 3... I to przy dobrych wiatrach

-----

Ćwiczę
Maluję paznokcie
Stary 2014-02-23, 11:07   #2813
fitnesowapani
Zadomowienie

Cytat:
Oj tam, ja właśnie mam taki okres. Czekam na rozkład zajęć na uczelni i zastanawiam się kiedy będę mogła ćwiczyć... Coś czuję, że nie będzie to już 6 dni w tygodniu... Max 3... I to przy dobrych wiatrach
Ważne, żebyś ćwiczyła, będzie większy czas na regenerację (która podobno czasem jest ważniejsza od morderczych treningów)
Stary 2014-02-23, 11:11   #2814
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj porobiłam ćwiczenia na wysmuklenie ud i tylko takie. Celestia czekam na baty Może dzisiaj zrobię 1,5h z XHIT. Bo od jutra znalezienie czasu na ćwiczenia będzie graniczyło z cudem
Nie biję siedzę z zapaleniem ucha i nie mam siły z tego bólu
Cytat:
Można
Cytat:

Celestia Ty to masz cierpliwość, żeby tłumaczyć pewne sprawy po sto razy
O tym samym pomyślalam
Stary 2014-02-23, 11:18   #2815
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak sie teraz skapnęłam że nie wiem w końcu czy ty chcesz schudnąć czy umięsnic te uda ;d jak to drugie to mel b może pomóc, tylko trzeba być baaardzo cierpliwym

Na yt fitappy2 ma całkiem fajne ćwiczenia, nie takie monotonne. Dla mnie są jednak czasem za ciężkie i nie daje rady wytrwać do końca ;o
Fittapy mnie cholernie drazni

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Mel B jest czaderska, daje w kosc. Po prostu odpowiednio dobierz sobie cwiczenia, np. rozgrzewka, nogi, squaty i cardio oraz rozciaganie.
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 11:23   #2816
Dammit
Przyczajenie

Ile dni w tygodniu powinnam ćwiczyć? Bo planowałam ćwiczyć codziennie (nie są to jakieś mordercze treningi, około 45 minut, bo ćwiczę brzuch, nogi i pośladki ;3) Wiadomo mięśnie trochę palą, ale da sie wytrzymać. Nie wiem po prostu czy będzie lepiej dać im czas na odpoczynek czy skoro nie jest to wycisk siłowy to nie zaszkodzi ćwiczenie codzienne
Stary 2014-02-23, 11:25   #2817
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Ile dni w tygodniu powinnam ćwiczyć? Bo planowałam ćwiczyć codziennie (nie są to jakieś mordercze treningi, około 45 minut, bo ćwiczę brzuch, nogi i pośladki ;3) Wiadomo mięśnie trochę palą, ale da sie wytrzymać. Nie wiem po prostu czy będzie lepiej dać im czas na odpoczynek czy skoro nie jest to wycisk siłowy to nie zaszkodzi ćwiczenie codzienne
od 3 do 6 dni
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 11:35   #2818
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:
Przerwa musi być, nieważne czy trening solidny czy trochę luźniejszy. Ja i kilka innych dziewczyn tutaj ćwiczymy od pon-pt i w weekend przerwa. Nie rób Broń Boże czegoś takiego, że ćwiczysz non stop np przez 16 dni. Makabra dla mięśni. Jedna dziewczyna (która wpadła i zniknęła) tutaj napisała, że skoro się nie męczy, to po co ma robić przerwę organizmowi. No ręce opadają...
Stary 2014-02-23, 11:37   #2819
papryczzka
Rozeznanie

ja dzisiaj już poćwiczyłam o stałej porze ale nie miałam kiedy napisać:
50min z XHIT ale dzisiaj wyjątkowo dałam spokoj nogom, więc: cardio, abs i butt +rozciąganie.

ja chciałam ćwiczyć dwa dni i przerwa, ale patrząc na plan: w pon i pt nie ma szans na ćwiczenia... więc nie wiem jak ulożyć... dni ćwiczeń
papryczzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 11:44   #2820
Dammit
Przyczajenie

dzięki dziewczyny ;p Chociaż szczerze łatwiej mi by było się zmobilizować do codziennych ćwiczeń, a tak to w weekend się rozleniwię Ale to od nastepnego tyg, bo własnie skończyłam mel b rozgrzewke i zabieram sie za pupe Te ćwiczenia lubie, ale na brzuch są katorgą Nudne i męczące, ale nie poddam sie, nie znosze mojego ciążowego brzuszka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości