|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 8,00% |
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
3 | 12,00% |
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
2 | 8,00% |
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
0 | 0% |
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
0 | 0% |
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
4 | 16,00% |
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
2 | 8,00% |
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
7 | 28,00% |
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
3 | 12,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
2 | 8,00% |
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Witam sie wieczornie
![]() ![]() Zabiegany dzień mieliśmy,bylismy u teściów,objadłam się zupą jarzynową z zakazaną śmietaną i pizzą z zakazanym serem żółtym.Ale muszę już stopniowo wprowadzać coś z nabiału żeby obserwować reakcję.Po kawie z mlekiem nic nie było więc zobaczymy...Małemu służyło wiejskie powietrze bo spał 3 godziny ![]() Porajdałam z teściową,napiłam się kawki i wrociliśmy do domu...sprzatać.Dostałam powera na wieczór ![]() Mały spi od 20.00 OlenkaZdrówka!!Tez jestem zielona co do diety.Dziewczyny tak sobie tutaj swobodnie wymieniają info,a ja czytam i mózg mi się lansuje ![]() Mam wrażenie że zostanę na samym końcu z rozszerzaniem ![]() Cytat:
Sylwia ![]() Beatko,Domi,Maomami,Kyte Siostra nawet nie zapytała ile waży,nie wzięła opisu.Zapomniała ![]() ![]() Tak Maomami ciuszki ma po 1 córce i jeszcze razem chodzilysmy na zdobycze ![]() ![]() ![]() Missno ciekawe jak kuzyni będa się lać ![]() ![]() i Miss Dla Ciebie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lusesita u nas na około 15 osób doroslych plus 5 dzieciaków będą na pewno 2 ciasta plus ciasteczka francuskie.Zastanawiam się na upieczeniem jeszcze jednegoz masą.Sama nie wiem.Ten tort porzeczkowy smacznie brzmi ![]() No szatki teraz zbajerowane ![]() BasiaOj pogoń tego swojego męża. Cytat:
RybkaAle miałaś przeboje z Kacperkiem.Nawet nie wiem co Ci poradzić.Może rzeczywiście ząbki zaczynaja mu się dawać we znaki. Fotki ciuszków jutro wkleję bo muszę poszukać a oczy mi sie juz kleją i mały się przebudził.Muszę ululać ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
![]() Tez będe miała sernik i szarlotkę i ciasteczka ![]() Cytat:
![]() ![]() Najlepszego dla Hanulki ![]() Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2014-02-22 o 23:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#452 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
![]() ryba odstaw kleik ryzowy bo zatwardza Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- co do baldachimow to ja nie lubie bo to.zbieracz kurzu choc przyznaje zebywaja urocze Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Wtajemniczenie
|
Witam się na nocnym karmieniu :brokuł:
Dziś za mną intensywny dzień bardzo i gdy o północy kładłam się spać to nogi w tyłek mi wchodziły. Beatko ładne są baldachimy mówié ogólnie bo z tel szczegółow nie widzę. Rybko no to Kacperek dał popalić ale nie sądzę by zachowywał się tak bez powodu.Coś mi się wydaje że faktycznie ząbki.Mam nadzieję że szybciutko to minie ![]() Nasturcja powodzenia na jutrzejszym chrzcie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:44 ---------- Poprzedni post napisano o 02:40 ---------- Nemosek fajny dzień dziś miałaś ![]() Brawa i gratulacje dla wszystkich dziś świętujących ![]() Natali już mi przysnęła więc zmykam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#454 |
Zadomowienie
|
Wlasnie jestem po pierwszym nocnym karmieniu !M przespal cala noc a zasnal po kapieli o 20
![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana z lepszym humorkiem
![]() Kacper wysłuchał mnie że jestem bardzo zmęczona i nie bede miała sił sie bawić jak nie bedzie spał w nocy. Mieliśmy 2 pobudki, obie na smoka, na pomasowanie dziąsełek. Brzuszek nie dokuczał! a wstaliśmy o 7;20 ![]() Póki co jest ok, widze ze już mu sie leżaczek nudzi, wiec zaraz bede musiała cos myśleć ![]() Dzięki dziewczyny za wsparcie. ![]() ![]() ![]() Dobra ide bo już mnie woła ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Dobra, jednak jeszcze posiedzi CHYBA chwile ![]() Nasturcja- za impreze ![]() Dziewczyny, co robicie jak Wasze maluchy mają lodowate ręce, ale karczek ciepły? ![]() Dzisiaj mam gości wiec nie wiem czy zrobie tą pierwsząstrone do końca, ale postaram sie. Tymczasem ogłaszam że w NETTO- PAMPERSY OD 2 ZIELONE ZA 33,33 od poniedziałku!!
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-02-23 o 07:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Wstałyśmy pół godz temu i sobie cycamy teraz. Zosia nockę przespała pięknid z jedną pobudką, za to ja nie mogłam się ułożyć, a potem zasnąć i w efekcie jestem niewyspana, lekko ćmi mnie głowa i boli kark. Ale cieszę się, bo ok południa mąż wróci z pracy.
![]() |
#458 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,U nas W pionie i musze śpiewać piosenki wtedy jest spoko. Dobrze że dzisiaj już humor lepszy i nocka też. Dzień też Napewno będzie lepszy ![]() U nas nocka jak zwykle, pobudka O 4 i spanko do 8:15. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#459 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ze starszakiem wstawalam co 2 wiec spoko odbijesz przy drugim ;-) Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#460 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam podobne zdanie do tego obudzenia,a mnie nie byloby w pobliUlzu. na pewno wszystko sie uda! Cytat:
brawa za nocke! moja pospala,do 8, lezy pod karuzelka,moze jeszcze pozniej przysnie:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#461 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mama nadzieję że Paulia zwiela sobie do serca moją propozycję i się chociaż zrelaksowała ach te nasz piersi Cytat:
![]() Cytat:
na miejscu twojej siostry to samo bym pewnie zrobiła, nie dziwię się jej Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- A my wstałyśmy o 8.30 ![]() Wqrzyłąm się na męża nie dość ze długo spał, to oczywiście kto dzieckiem się ma zajmować, zrobić herbatkę czy wodę przegotować, wyparzyć utelki, przebrać, nakarmić dziecko. PRzecież jestem ja i on może leżec. W tygodniu też dłużej leży a ja wstaje. Wiec mu powiedziałam, on oczywiście problemu nie widzi. czepaim się. Mam ochote mu ![]()
![]() ![]() Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2014-02-23 o 08:45 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U nas nocka w sumie przespana, Leon spał od 20 do 6 rano ![]() ![]() Beatka ![]() Ola toż to nowy dzień Was zastał z tym karmieniem ![]() Nasturcja kciuki za chrzest
#463 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O matulu nie mogę Was dogonić. Weekend jest a Wy nie odpuszczacie ![]() Sylwiaaa biedny Twój Bartuś ale pomyśl jaki jest tego cel i zaciśnij ząbki. Mam nadzieję, że mały się przyzwyczai i nie będzie już tak protestował strasznie. Na pewno jest rozdrażniony i płaczliwy przez szynę bo jest mu niewygodnie i ma ograniczone ruchy. W sumie nie ma się co dziwić..biedny maluszek.. Lusesita no trochę przesadziłaś z tym ubraniem , ważne, że poszłaś po rozum do głowy ![]() Domii i jak? Lepiej się czujesz? A Jasiek? Ryba może to zęby jednak.. nie widać ale go strasznie męczą i ciągle jest niespokojny. Faktycznie macie ciężko. Mam nadzieję, że miną te wszystkie problemy. A mąż niech nie ma pretensji do Ciebie, ciekawe jakie on by podejmował decyzje w sprawie karmienia … nigdy nie przewidzisz co i jak więc Ty się czasem nie obwiniaj, że to Twoja wina. Paulinaizabela winko! Zazdroszczę ![]() Beatka pokaż efekt końcowy jak już „przystroisz” łóżeczko! Miss Triss co to ryżówka??? Basiaaa mam nadzieję, że mąż zatęskni, przemyśli sprawę i się ogarnie jak Was nie będzie. Musi Ci być ciężko L Nasturcja kciuki zaciśnięte! Oby się wszystko udało i Miłek w kościele był jak aniołek J I po kościele też i w ogóle, żeby mu tak na zawsze zostało hyhyhyh
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
Ja np. rozumiem domii i to że zostawia rodzicom Jaśka. Przecież małemu krzywda sie nie dzieje, a jak lubi dziadków [nie płacze na ich widok] to dlaczego nie? Gdyby mój Kacperek był przyzwyczajony od małego ze jeden dzień w tygodniu śpi u moejj mamy czy sis , nie przesypiałby nocek wcale, a ja cierpiałabym z powodu kręgosłupa i potrzebowałabym "regeneracji" to czemu nie. I nie uważam że byłabym matką-wariatką. I nam-MAMOM należy się chwila relaksu, a jeżeli Domii uważa ze tak włąsnie sie najlepiej zrelaksuje to dlaczego nie. Co innego gdyby oddawała małego tak jak robi to szwagierka lineczki- Bo fryzjer, bo kolki, bo zakupy, bo jej sie nie chce opiekowac... no to tu uważam że przegięcie.
#465 |
Zadomowienie
|
Hej,
oczywiście jak to weekend mnóstwo spraw do załatwienia a czasu malutko, ale starałam się Was podczytywać. Z tego co pamiętam Nasturcja udanej imprezki życzę ![]() Sylwia oby Bartuś szybko się przyzwyczaił, biedny jest, ale jeszcze trochę i przestanie nawet zwracać uwagę na szynę. Ryba Oby Kacperkowy szybko przeszły humorki i dał Ci trochę odpocząć Też mi strasznie wypadają włosy, ale tak na potęgę, są po prostu wszędzie. Będę łysa ![]() Co do zostawiania dziecka na noc, to niestety nawet nie mam co o tym myśleć bo Zuzia nadal do butelki przekonać się nie daję więc mogę się oddalić najwyżej na 3 godziny. Czasem to trochę męczące, bo może na całą noc nie chciałabym jej zostawić, ale u nas nawet wypad do kina odpada. W ogóle od jakiś 2 tygodni małą bezbłędnie poznaje obcych i reaguje na nich płaczem, jak podchodzę ja lub TŻ to się śmieje i zadowolona, jak babcia przyjedzie albo ciocia to płacz nie z tej ziemi jak chcą ją wziąć na ręce lub chociaż zagadują do niej, wcześniej tak nie było. |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
Ktosiula dziękuję że pytasz
![]() Dzisiaj czuję się ciut lepiej, mąż wczoraj od razu podał mi theraflu i tak się w nocy wypociłam że po dreszczach już ani śladu. Jednak brzuch nadal boli, delikatnie przeszło ale do końca jeszcze nie ![]() Ryba ![]() Dodam kilka powodów dla których nie czuję się MATKĄ WARIATKĄ. - pomimo tego że mój mąż i teściowa już teraz mi pomagają to mimo wszystko kiedy słyszę płaczące dziecko to nie mam ochoty leżeć w wannie tylko biorę 3 minutowy prysznic - w sobotę mam czas żeby poleżeć dłużej w wannie, żeby się zrelaksować... - mam czas żeby ogarnąć cały dom bez przerywania co chwilę bo dziecko się obudziło, bo chce jeść, bo chce się bawić, bo trzeba nosić itd. - mam czas żeby wyjść z mężem z domu. - mam czas dla męża przede wszystkim, bo przez cały tydzień nie mamy dla siebie czasu. On pracuje od 8 do 17 - wraca o 18 nie raz później. Jak już mamy chwilę dla siebie to albo zajmujemy się Jasiem, albo ja zostawiam mu dziecko i coś ogarniam na spokojnie, albo jestem tak zmęczona że kładę się spać - mam czas dla znajomych - mogę się wyspać bez wstawania w nocy i nabrać sił na kolejny tydzień - Jaś pomimo tego że śpi w nocy to kręci się i wierci a ja jak go słyszę to się zrywam co chwilę i sprawdzam czy wszystko w porządku przez to chodzę niewyspana a w dzień spać niestety nie potrafię. - Jaś nie śpi tak ładnie jak Wasze dzieci, budzi się w nocy zamiast coraz rzadziej to coraz częściej, wcześniej zjadał w nocy po 90ml i spał 2-3 godziny, teraz budzi się co 1-2 godziny i zjada po 30, 60ml. - mój wciąż niesamowicie bolący kręgosłup ma chwilę odpoczynku - dziadkowie tak bardzo są za Jasiem że ta jedna nocka z nimi sprawia im ogromną frajdę - Jaś u dziadków czuje się bezpiecznie, nie płacze, nie krzyczy, nie płacze że nie ma mamy obok - to nie ja zaproponowałam dziadkom takie rozwiązanie bo pomimo bolącego kręgosłupa czy niewyspania wiedziałam że to moje dziecko i że jak je mam to muszę sobie z nim poradzić. Sami to zaproponowali, chcieli mnie odciążyć - Inna sprawa jest taka że dzieci moich szwagierek od małego przyjeżdżały na noc do babci od strony mam, teraz jak są większe do dziadków od strony ojców nie chcą jechać bo nie mają z nimi takiej więzi jak z tą babcią. Dlatego chcę żeby w przyszłości nie było problemu że Jaś nie zostanie u moich rodziców. Jakoś bardziej ufam moim rodzicom niż teściowej więc wolę żeby kiedyś w razie czego Jaś zostawał z nimi nie z teściową. I to nie jest tak że pozbywam się problemu bo Jaś problemem nie jest, jest najlepszym co mogło mi się w życiu przytrafić. Jak go nie ma to nie zapominam że mam dziecko, tęsknię i dzwonię co chwilę czy wszystko w porządku. Wy nie wyobrażacie sobie nocy bez dzieci to ich nie zostawiacie, ja nie widzę w tym nic złego więc wygląda to tak a nie inaczej - proste i koniec tematu ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-02-23 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#467 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny jak wstawić filmik? chciałabym Wam pokazać akrobacje moja Aurelci ![]() A teraz fotka, jak maluchy leżą a matka układa ich ubranka ![]() A ta w łóżeczkach to z wieczora ![]() Edytowane przez Basiaaaaaaaaa Czas edycji: 2014-03-15 o 21:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Wtajemniczenie
|
dobra flacha dla wszystkich
![]() Basiaaaaa przesłodko ![]() ![]() ![]() ![]() Domi ja osobiście to bym u rodziców razem z dzieckiem została jakby o ich kontakt z wnukiem chodziło bo inaczej jakoś sobie przy takim maluchu nie wyobrażam ale fajnie że macie taki układ i jak Tobie pasuje to super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Zadomowienie
|
Domi ja tam Cie bardzo dobrze rozumiem i naprawdę korzystaj z tej pomocy, bo rodziców masz wspaniałych. I ich też rozumiem, że za wnuczkiem tak tęsknią i pewnie tylko czekają na weekend żeby z Jasiem dłużej pobyć.
![]() Ja naprawdę coraz bardziej żałuję że Zuzia jest taka niebutelkowa, bo po prostu czasami jesteśmy zmuszeni gdzieś wyjść bez dziecka i zaczyna się problem, a Ty w takiej sytuacji będziesz miała zaufanych opiekunów i Jaś bez stresu spędzi z nimi dłuższy czas bez mamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Basiaaa ![]() ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-02-23 o 11:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Zakorzenienie
|
Basiaaaaaaa
![]()
#472 |
Wtajemniczenie
|
ryba-to tak to niestety jest z dziecmi.Raz to aniooli raz diabelki i bedzie sie to co chwile zmieniac, bez wzgledu na wiek. To ze ci przesypial noce nic nie znaczy. Moze ci teraz zle spac, potem znow dobrze i tak w kolko.
A co do jedzenia-moj je tak samo-oszalec z nim mozna- starszak jadl cala butle w spokoju, a Christian walczy,wypije 30 ml ryk, kreci sie, wypycha smoka, ale placze bo glodny. Dopiero krotko przed zasnieciem wypija, czasem po 5 godzinach przerwy. Domii-ja juz mowilam,zazdroszcze, ze mozesz odsapnac ![]() Basiaaa---tez bym sobie gdzies pojechala z dzieciakami a nie mam dokad ![]() My skonczylismy 4 miesiace dzisiaj-sprobowalismy jablka i byl ryk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Zakorzenienie
|
De
![]() ![]() Słyszałam że drugie dziecko jest przeciwieństwem pierwszego więc skoro Daniel otwierał buzię jak mu posiłki podawałaś to wychodzi na to że tutaj będzie odwrotnie, oczywiście życzę żeby jednak tak nie było i żeby Christian ładnie wszystko zjadał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny to jak 5 marca Leo kończy 4 miesiące to mogę od razu zacząć mu rozszerzać dietę ?
#475 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() filmik na yt, od arzy na wizaż sie nie da Edit: czy Aurelka jest ubrana na zielono i am różowego misia? i mamy też tego słonika co jest tam w tych misaich, tylko jest rudy ![]() Cytat:
Nie przypominam sobie zeby ktoś napisał ze pozbywasz się problemu, ale jeśli tak ktoś napisał to bardzo niełanie z jego strony. Jaś i twoi rodzice mają i bedą mieli dobry kontakt. I myślę że dla ciebie normalne i naturalne jest "oddanie" na jedną noc w tygodniu( z tego potem zrobi sie rytułął i frajda dla JAska) dziadkom, a dla każdej z nas normalnością jest np. zostawienie dziecka pod opieką babci czy ciotek i wyjście na zakupy. Ciesz się że mas taką możliwość i z tego korzystaj, niektóre z nas nie mają takiej możliwości i wiedzą bardziej niż reszta jakie to ważne i miłe. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- ja rozszezrałam jak Liwka miała 3,5 miesiąca, od kleiku zaczełam, nawet lekarz powiedział że mogę
![]() ![]() Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2014-02-23 o 11:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#477 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#478 |
Wtajemniczenie
|
De najlepszego dla Was
Domi czytalam i jak Wam dobrze to mi jeszcze lepiej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#479 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-02-23 o 11:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Wtajemniczenie
|
A my tu gdzie mieszkamy jestesmy w zasadzie sami rodzice 80 km od nas i brakuje mi czesto mozliwosci podrzucenia malej lub obu jak cos trzeba zalatwic a kompletem nie wszystko sie da no ale
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.