|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
super masz chlopakow!!
|
#2972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
Moj na plecy zaczął się obracac ze dwa dni temu. Na brzuch tez juz w styczniu zaczął. Ale do siadu niezbyt sie garnie. Qurde, ja zawsze doplacam w picie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ej to zamieńmy się
![]() Cytat:
Cytat:
Katar może być przy ząbkowaniu. Np. mój siostrzeniec przy każdym zębie miał angine. A my dzisiaj jedziemy do teściów. Coś żołądek od kilku dni mnie boli i łapie mnie katar. |
||
|
|
|
#2974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś w nocy przydarzyło mi się coś niesamowitego i gdyby nie to, że mąż był świadkiem tego to pomyslałabym że to sen.
Nie było mnie wczoraj cały dzien...od 5 do 22/wiec Maciek nie widział mnie od piątku... obudził się około 5 rano i mąż przyniósł mi go na karmienie. Karmienie Macka w nocy zawsze odbywa się metodą "na spiocha" - on spi/ja spie... cicho łapie cycka i po sprawie Dziś jak mój syn zobaczył mnie najpierw zaśpiewał coś w swoim języku, potem zaczął się radośnie chichrać...złapał mnie za twarz... zaczął miętosić/na zmiane się chichrając. Potem głaskał mnie po cycku i cały czas do mnie mówił... jak emocje opadły to przyssał się i chyba postanowił, że nie wraca do łóżeczka bo jak skonczył jesc i probowałam do odlozyc to za kazdym razem łapał cysia...jeszcze na minutkę. Łzy wruszenia leciały mi ciurkiem...a teraz jak to wspominam to czuje się jak jeszcze nigdy w zyciu się nie czułam.
|
|
#2976 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Cytat:
Julo ma na 74 i widać jakie przykrótkie spodenki się robią
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
eh poszlam z TŻ na spacer i zachaczylam o Pepco - dawno nie byłam i o to moje zdobycze
łączny rachunek 47 pln ![]() Tassia nasze dziecieczki sa juz takie madre to czarne to bluza
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2014-02-23 o 14:53 |
|
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
A my wróciliśmy z basenu, fajnie było
![]() ![]() No to Miki stanął na wysokości zadania ![]() Cytat:
No widzisz?Jesteś najwspanialszą mamą i Maciuś to wie
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomaranczowa po marchwii czerwona po buraczku zielonkawa po szpinaku i szczawiu z "robaczkami" po surowym bananie po sliwce i jablku moze byc rzadsza po marchewce czy kaszce bardziej zbita po żelazie tez i nie wiem czy nie czarna wiecej nie pamietam |
|
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
paaaaczcie paaaaczcie na co idziemy w sobotę
![]()
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moje klimaty ani trochę
ale ale! Super że się wyrwiecie
|
|
#2982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
nie no,koncerty olać, ale będą zawody w skakaniu na snowboardzie
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Okropnie mi zimnooo
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
![]() a ja dostalam milkiwaya żeby mi chyba tyłek rósł
|
|
#2986 | |||
|
Zakorzenienie
|
imprezowicz mi sie trafił
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
poszukuje ladnej kurteczki na wiosne dla Miska,poki co podoba mi sie jedna z 5-10-15
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi się podoba z H&M -129 pln - 25% rabatu za newsletter ale mam jakieś poczucie że to dużo... ehh jakbym miała pewność że już niebędzie zimy tzn takiej po -10 to bym kupiła już bo jest potrzebna..
|
|
|
#2988 |
|
Przyczajenie
|
Drogie Mamy!
Jesteśmy studentkami Uniwersytetu Medycznego, kierunku położniczego i lekarskiego. Razem ze Studenckim Kołem Naukowym przy Klinice Ginekologii i Położnictwa przeprowadzamy badanie wśród kobiet, które urodziły dziecko i karmią piersią. Kryterium włączenia do badania jest czas od porodu do 18. miesięcy po porodzie. Za pomocą anonimowej ankiety dostępnej on - line, zbieramy informacje na temat subiektywnych odczuć seksualności kobiet karmiących piersią po porodzie. W swojej ankiecie uwzględniamy wiele czynników, między innymi przebieg porodu oraz czas, który upłynął od urodzenia dziecka. Naszym celem jest zebranie informacji oraz przeanalizowanie ich, aby ocenić fizyczne i pośrednio psychiczne czynniki, które wpływają na kobiety w związku z ich seksualnością. Uważamy, że problem powrotu do życia seksualnego i jego korelacja z karmieniem piersi stanowią ważny temat, któremu, niestety, nie poświęca się odpowiedniej uwagi. Chciałybyśmy prosić również kobiety, które wypełniły ankietę jeden raz, o ponowne wzięcie w niej udziału po upływie kilku tygodni, aby przeanalizować, czy odczucia zmieniają się wraz z upływem czasu oraz jak kształtują się w poszczególnych okresach po porodzie. Ankieta jest anonimowa. Ponowne jej wypełnienie jest zupełnie niezależne i niepowiązane z pierwszym. Chciałybyśmy zebrać jak największą grupę badawczą i dotrzeć do kobiet z różnych środowisk. Internetowy charakter ankiety ma na celu zapewnienie anonimowości i jak największej dyskrecji ankietowanych, co jest bardzo ważne w związku z tak delikatnym tematem, jakim jest seksualność kobiet. Prosimy o wypełnienie ankiety zgodnie z przekonaniami oraz aktualnymi odczuciami. Oto link do badania http://ebadania.pl/3fe0344494f9abda z góry dziękujemy za pomoc! ![]() Mam nadzieję,że umieściłam ankietę w odpowiednim miejscu. Nie czerpiemy z tej ankiety żadnych korzyści finansowych, posłuży ona studenckiemu badaniu. Edytowane przez nicziczi Czas edycji: 2014-02-23 o 16:08 |
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.smyk.com/cool-club-kurtka...a-dla-dzieci-p ta mi sie jeszcze podoba ale niewiem czy nie jest zbyt "poważna" i ciepła
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
myślałam ze dałam link
![]() http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...c_pos=3&c=3039
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2993 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie duzo zalezy od nastawienia rodzicow wczoraj macka karmila moja mama i twierdzi ze zjadl 1/3 sloiczka i mu niesmakowalo i wiecej nie chcial dzis tz karmil i po 4 lyzeczkach stwierdzil ze mu niesmakuje i koniec jedzenia wiec siadlam ja i nakarmilam macka. oczywiscie zjadl caly sloik. jak karmi tesciowa to tez zjada caly sloik. natomiast ja sie w kazdej minie nie doszukuje czy smakuje czy nie. jak wybrzydza to usmiecham sie i daje kolejna lyzeczke gadam do niego glupoty bo uwazam ze nie ma czegos takiego jak niesmakuje. gusta kulinarne to tylko i wylacznie behawioryzm wiec jak uwarunkujemy dziecko na cos ze jest niedobre to tak bedzie jak bedzieny miec przekonanie ze odrzuci piers to odrzuci bo doszukamy sie zachowania potwierdzajacego nasza teorie MATAL piekny plaszczyk wylicytowalas odlotowy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2994 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja własnie przeszukałam komodę Miłosza i mamy dobrą kurtkę "bejsbolówkę" na wiosnę. Będzie akurat po tej przejściówce z Zary
to za kamizelką tylko się rozejrzę ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Tassia też obserwuje takie zachowania Filipa po przyjeździe ze szkoły czy nawet z zakupów
Jak daje mu cyca, to co 5 sekund odrywa się od niego, śmieje się i tak jakby opowiadał mi co działo się przez dzień Do tego też mizia mnie po policzku, czy bawi się moją ręką Kocham go nad życie, i wiem że on mnie też ![]() Ładne. Zakupiłabym tą szarą bluzkę W pepco jestem dość często bo znajduje się zaraz przy moim spożywczaku gdzie robię zakupy. Widziałam, ze jest nowa kolekcja. A czy u Was też jest dużo więcej ubranek dla dziewczynek? ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ja daje słoiczek to je, TŻ daje to twierdzi, że mu to nie smakuje, a dlaczego tak twierdzi ? bo sam spróbował i dla niego jest to ochydne.. i zwraca na każdy grymas uwagę, nie zagaduje, raz nie otworzy buzi sam to znaczy że już nie chce a wystarczy chwile zagadać i dalej otwiera buzie i zjada drugie tyle.. ja za wpychaniem dziecku jedzenia nie jestem ale wiem ze jak zje 1/3 sloiczka to za godzine będzie afera o mleko..
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez sie podoba na zdjęciu ,ale musze ją zobaczyc na żywo bo kiedys bardzo podobal mi sie kombinezon,a na zywo bleee
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
yyyy ![]() no dla dziewczyn jest więcej, bo sukienki są
|
|
#3000 | |||
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
alez dzisiaj piekna pogoda ![]() wybralam sie dzis z moimi rodzicami na zakupy do maximusa i kupilam sobie dwie bluzki (na poprawe humoru) ![]() Jakub zostal z tz i dobrze sobie poradzili. nawet zabral go na spacerek ![]() az szkoda mi ze weekend sie konczy ![]() mam do was pytanie co byscie kupily chrzesniakowi na roczek? myslalam moze o rowerku albo wielgachnym misku. ma juz chodzika-pchacza szczeniaczka z fp, ma stolik edukacyjny i multum edukacyjnych/interaktywnych zabawek, wiec takie rzeczy odpadaja... a drugie pytanie: moi rodzice chca kupic na ten roczek samochod na akumulator z pilotem, zeby rodzice mogli nim sterowac. czy spotkalyscie sie kiedys z takim autem? chodzi mi o to, czy moze to byc pozyteczne? wiem, ze to na teraz bedzie za duze na ta chwile. jest to dosyc drogi prezent, wiec bez sensu by bylo, gdyby stal nieuzywany ![]() pliss doradzcie i poradzcie sie swoimi doswiadczeniami. Cytat:
![]() matall piekny plaszczyk zazdroszcze wam czasami kupowania ubranek dla dziewczynek ![]() jo_asiek u nas pomoglo: psikanie sola fizjologiczna masc majerankowa inhalacje odciaganie frida i dr nam zapisala tez nasivin soft duzo zdrowka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Karolson fajne ciuszki u nas akurat pepco zamkniete jesztydzien ze wzgledu na remont, ale tez planuje sie tam wybraci i kupic co nieco
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

[/RIGHT]

ale ale! Super że się wyrwiecie