Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-23, 18:36   #2221
Akkma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ojej biedna malutka...
to oczko nagle tak zaropiało i od razu tak intensywnie? Co Ci dali za krople?
My też Adasiowi zakraplamy bo oczko ropiało i też taka wydzielina ropna była ale nie aż z takimi sensacjami jak u Ciebie.
Wyciskali ropkę na SOR? Rany ja bym zemdlała chyba, nie dziwię Ci się, że mało nie padłaś.
Co do kropli to my łapiemy moment kiedy mały jest aktywny i ma otwarte oczy i zakraplamy z nienacka- oczywiście zawsze jest delikatny protest
Krople nazywają się chibroxin. Musimy zakraplać i masować co 2 godz.
Od 2 dni zaczęło jej to oczko puchnąć, a w nocy pojawiła się żółta, gęsta wydzielina.
Najgorszy jest właśnie ten masaż kanalika, musimy jej go porządnie przepchnąć.

Malutka jest bardzo dzielna i kochana. Płacze tylko w momencie jak męczymy jej to oczko. Później od razu dostaje cyca i jest ok

Kurcze chcieliśmy już zacząć spacerować, a tak przez to oczko z tydzień trzeba będzie jeszcze poczekać

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2014-02-23 o 18:38
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 18:40   #2222
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
To jest typowe "wisiadło". Zobacz, cały ciężar ciała dziecka jest na jego kroku. Absolutnie nie kupuj.

Dla dzieci w wieku naszych zdecydowanie najlepsza jest chusta.

Ewentualnie nosidla ergonomiczne (np. http://www.babytula.pl/collections/n...a-ergonomiczne ) - zobacz jak nóżki dziecka są ulożone!. Ale to jest droższe rozwiązanie.
Ooo jakie fajne te nosidelka, wlasnie sie tak z mezem zastanawiamy czy nie kupic takiego, tylko ciekawe jak z przepuszczaniem powietrza, czy dziecku nie bedzie za goraco ,

A w ogole to super, ze tak Emil taki grzeczny byl u Twoich rodzicow
U nas na razie ani jedni, ani drudz rodzice nie wykazuja checi pozostania z Alkiem na dluzej, jeszcze sie chyba boja, czy co

No i mam jeszcze pytanie do Ciebie, chodzisz jeszcze na salse z Emilem? Fajne te zajecia? Bo wlasnie sie zastanawiam, czy sie nie zapisac z Alkiem, tylko nie wiem czy tam chuste mozna wypozyczyc, bo ja nie mam
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 18:46   #2223
Madzik14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
My dzisiaj zaliczyliśmy szpital A w zasadzie to 2 szpitale.
Mała obudziła się (prawie w ogóle w nocy nie spała - chyba w bólu) z opuchniętym oczkiem i żółtą wydzieliną . W szpitalu zbadał ją pediatra, ale stwierdził, że zrobiło się zapalenie i musimy jechać na okulistyczny SOR. Tak kazali nam masować kanaliki (to jest najgorsze, bo bardzo ją to boli, a trzeba to robić z dosyć dużą siłą) i zakraplać oko co 2 godz (z tym też jest koszmar, bo mała za cholerę nie chce otworzyć oczka więc musimy to robić na siłę). Tak strasznie jest mi jej szkoda Jak dzisiaj wyciskali jej to z oczka, to zrobiłam się blada i prawie zemdlałam.
Za tydzień mamy iść na kontrolę.

Z lepszych wieści moje cyckowe dziecko waży już 3900 (w dniu wypisu miała 3590, waga urodzeniowa 3800). Czy aby nie za dużo jej doszło ?

Widzę, że same pozytywne opinie co do lovi Zamówię dzisiaj i mam nadzieję, że w tygodniu dojdzie

Ja rodziłam na Kamieńskiego. Jak dla mnie wszystko było super oprócz jednej, dla mnie bardzo ważnej rzeczy - zzo. Nie miałam umówionego anestezjologa więc odmówili mi znieczulenia ;/.
Ogólnie cały personel było bardzo fajny, począwszy od babek z porodówki, a zakończywszy na położnych noworodkowych . Ja bardzo sobie chwalę konsultację doradczyni laktacyjnej - dzięki niej udało mi się 'przyssać' małą
Mówią, że Kamieńskiego to taka 'taśma'. Trochę jest w tym racji, bo mnie po cesarce wypisami już po 2 dniach (choć dla mnie to była super nowina Dom to dom )

Ja pewnie kupię jakiś misiowy, cieńszy kombinezonik.

Pediatra dzisiaj obejrzał te gulki pod piersiami małej i powiedział, że wszystko ok

Mała śpi już 3 godz. i nie wiem czy budzić ją na zakraplanie tego oczka czy poczekać jeszcze troszkę
Pewnie zaraz znów będę ryczała zrazem z nią
Ojej biedna Malutka Mam nadzieję, że jej to szybko minie... a przybiera na wadze super Ja jutro się dowiem ile moja przybrała, ale coś mi się wydaje, że nie mało sądząc po rosnących polisiach i drugim podbrutku
Madzik14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 18:53   #2224
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie da rady podjechać tylko na ktg? Na pewno byłabyś spokojniejsza.

Mikołaj - wychodź, nie denerwuj matki!
Pewnie pojadę, na razie się niby waham, ale już psychicznie przygotowuję się na szpital
Po prostu sądzę że jak mi zajrzą w kartę, i zobaczą ile miałam wizyt ze względu na słabe wyczuwanie ruchów dziecka, to będa marudzić tak samo jak w piątek marudzili - że nie mogą mnie puścić do domu, skoro nie jestem w stanie ze stuprocentową pewnością powiedzieć że regularnie czuję ruchy dziecka, żebym została na obserwacji, że tak bezpieczniej, że jakby co to wywołają i wszyscy będziemy szczęśliwi, bo dziecko już urośnięte i nie mam na co czekać i ryzykować nie wiadomo czym. Wtedy, w piątek, prawie dałam się przekonać, wydaje mi się że teraz raczej zrobię po ichniemu. No bo skoro ciągle go nie czuję, to coś musi być nie halo, ze mną albo z nim
Stary 2014-02-23, 18:59   #2225
pilotka86
Rozeznanie

Akkma współczuję szpitala! trzymam za małą.
i brawo za przybieranie

konsternacja trzymam kciuki za karmienie! wg mnie może powinnaś przystawiać dziecko częściej (bo nie ma lepszego stymulatora laktacji niż ssące usta) ale na krócej tzn nie przystawiać na siłę wrzeszczącego dziecka, bo się zniechęci. tak max 5 minut próbować, żeby pierś nie kojarzyła się z czymś przykrym. a butelkę próbuj dawać między jednym a drugim przystawieniem tzn żeby zaczynać i kończyć piersią (a przynajmniej próbować) . żeby zachęcić dziecko do ssania, złapanie można smyrać mu usta a dokłanie wargę sutkiem tak jak gdyby drażnić. wtedy po takim kilkukttnym smyraniu rozchyla szeroko usta, próbuje łapać i matka szybkim ruchem hmm "nakłada" główke na brodawkę i lekko dociska. dziecko wówczas automatycznie ssie. oczywiście nie zawsze i to też wymaga metody prób i błędów.
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 19:01   #2226
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Przynajmniej jedna rzecz o którą nie będzie trzeba śię martwic

Kurcze, mały dzisiaj prawie wogóle się nie rusza. TŻ spędził dobry kwadrans szturchając brzuch z każdej strony, i twierdzi że wyczuł trzy niezależne ruchy, ale ja nie czułam nic. I tak powoli zastanawiam się, czy nie jechać do szpitala. Bo jak już pojadę, to czuję że stamtąd nie wyjdę i na poród będę czekać w szpitalu, która to idea baaaaardzo mi się nie podoba
ja po moich doświadczeniach mówię Ci kobieto, pakuj manatki i jedź!!! czym jest parę dni w szpitalu do bezpieczeństwa Twojego dziecka? ja pojechałam, zatrzymali mnie o niby było ok i potem z każdym dniem ktg bylo coraz gorsze a ja coraz słabiej czułam ruchy, aż w końcu zdecydowali się na poród i pewnie tylko dzięki temu moje dziecko męczy teraz moje sutki
Akkma zdrówka dla Malutkiej!

Edytowane przez forester
Czas edycji: 2014-02-23 o 19:02
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 19:03   #2227
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
To jest typowe "wisiadło". Zobacz, cały ciężar ciała dziecka jest na jego kroku. Absolutnie nie kupuj.

Dla dzieci w wieku naszych zdecydowanie najlepsza jest chusta.

Ewentualnie nosidla ergonomiczne (np. http://www.babytula.pl/collections/n...a-ergonomiczne ) - zobacz jak nóżki dziecka są ulożone!. Ale to jest droższe rozwiązanie.
Dzieki bardzo za info, wole zaplacic wiecej i miec pewnosc ze dziecku bedzie wygodnie i bezpiecznie

Mozesz mi polecic dobra chuste do noszenia niemowlaczka? Bede bardzo wdzieczna
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 19:10   #2228
Ważka
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Podczytuję Was z doskoku bo przy dwójce dzieciaczków mało mam czasu na relaks przy kompie

Alanek jest kochany,nie sprawia większych problemów i głównie je i śpi Karmimy się nadal piersią,jem praktycznie wszystko i jak narazie(tfu tfu) nie męczą go sprawy brzuszkowe. Przez 2 tygodnie przytył prawie 800g mój mały obżartuszek z wyjściowego 3100 ma teraz niecałe 3900 Pępek mu jeszcze nie odpadł,nic tam się nie babra ale zastanawiam się jak długo taki kikut może się trzymać??

A moja córa zaliczyła dzisiaj wizytę w szpitalu na spacerze z dziadkiem tak sobie wykręciła rękę,że nie dawała jej później nawet dotknąć dostała tylko małą szynę bo prawdopodobnie nic się nie uszkodziło ale jutro musimy iść jeszcze raz skontrolować. Biedna jest z tą rączką,rok temu była identyczna sytuacja i miała nastawianą w łokciu

Pozdrawiam wszystkich i powoli idę szykować moje szkraby do kąpieli Zaopatrzyłam się dzisiaj w filmy,więc mam nadzieję że szybko zasną i dadzą matce i ojcu trochę odsapnąć
Stary 2014-02-23, 19:13   #2229
Muminek1991
Rozeznanie

Witam się nadal zapakowana .

Roane-
,mam nadzieję,że z Mikołajkiem wszystko w porządku. Na pewno robisz sobie stres, przez przekroczenie terminu, a wiadomo ty się stresujesz mały to wyczuwa. Jeśli cię to uspokoi jedź do tego szpitala , nawet jakbyś miała tam na kilka dni zostać.

Cytat:
Napisane przez celin10 Pokaż wiadomość
to nasze maminsynki mogą podać sobię rękę...no identyczne zachwanie ani prośbą ani groźbą-uparciuchy
Zapomniałam Ci napisać ,że ja jeszcze na akupunkturę chodzę i nic. Hehe

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wczoraj wypiłam szklanke piwa... ale było pycha
Świętowałas wylot teściowej , czy już tak z nerwami byłaś na pograniczu ,że sobie gulnęłaś ?

forester-
ja bym się na twoim miejscu teściami wcale nie przejmowała. Sorki był ustalony termin nie przyjechali to bym miała to gdzieś. Nie będziesz ze ścierą codziennie biegać i dom pucować, bo może teściom się zachce przyjechać w innym terminie. W ogóle dlaczego tak nagle im się odwidziało ??

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Ja nie ogarniam tego narodu...W Polskich szpitalach poleca sie octenisept, ew spirytus, a tu mi kazali myc go woda z mydlem...
W De też nie każą niczym przemywać. Normalnie moczyć wysuszyć i to wszystko.

Akkma- bardzo współczuję wizyty w szpitalu. Mam nadzieję ,że małej przejdzie szybciutko.

Nie pisałam wcześniej, bo spędziłam bardzo miło niedziele z mężem.
Rano byliśmy w szpitalu na ktg. Oczywiście skurczy zero (czemu mnie to nie dziwi) a tak wszystko w porządku. Lekarka zrobiła jeszcze usg, wody w normie, łożysko w porządku, przepływy też, nie jest owinięty pępowiną, mały znowu leży prawidłowo na boczku i szacowana waga to 3900 Klocek mi się szykuje porządny
Porozmawialiśmy z lekarką i wychodzi na to ,że jak mały sam nie wyjdzie to w sobotę o 8 będę się stawiać na oddział w celu wywołania. Jeśli przez góra 3 dni nic kompletnie nie ruszy skończy się cc, ale zapytana jak często wywoływanie kończy się cesarka odpowiedziała ,że na prawdę baaardzo rzadko, więc jestem spokojniejsza. W ogóle będąc pod ktg urodził się maluszek, krzyk rodzącej oooo......
A potem płacz maluszka. Stwierdziliśmy z TŻ ,że może postoimy pod drzwiami i jak mały posłucha płaczu to zechce wyjść.
Później był 2 godzinny spacerek wzdłuż rzeki i chodzenie po schodach , jedzonko w domu, lody na deser, przytulaski, ciepła relaksująca kąpiel, a teraz robi się ciepła kolacyjka.
Leniwa niedziela z mężem bardzo udana .
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 19:19   #2230
Roane
Wtajemniczenie

Oczywiście jedziemy. Dopakowałam torby, TŻ szykuje sobie "wałówkę porodową", mam nadzieję że jak zajadę, powiedzą, że durna baba panikuje i wyślą mnie do domu. Poproszę o górę bananów
Stary 2014-02-23, 19:21   #2231
Akkma
Zadomowienie

Dziewczyny na bolące sutki polecam cierpliwość
Dzisiaj mija 8 dzień od mojego pierwszego karmienia i ból sobie poszedł Gdzie na początku miałam na prawdę dużą ochotę przejść na mm, bo myślałam, że z bólu nie wydolę.
Nie stosowałam żadnych nakładek, smarowałam tylko mlekiem i bepanthenem jak już poszła krew. Małą przystawiałam z zaciśniętymi zębami i sutki chyba się przyzwyczaiły

Roane - ślę całego tira bananów !

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2014-02-23 o 19:23
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 19:25   #2232
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
czyścisz nosek wodą morską i gruszką? Jak często kicha, bo jak parę razy dziennie to tak bywa- dziecko oczyszcza sobie nosek (teraz w szpitalach nie odśluzowuje się dzieci)
To ciąganie noskiem to nie jest chrumkanie- brzmi podobnie i właśnie jest takie wrażenie jakby nosek był zapchany.
Zobacz jak oddycha podczas snu- wtedy oddech jest spokojny
Cytat:
A ma wydzielinę w nosie? To że kicha jest zupełnie normalne, większość, jak nie wszystkie noworodki kichają.

Dbaj, żeby pokój był dobrze nawilżony, zakraplaj sól fizjologiczną albo wodę morską do nosa, możesz odciągać Fridą jeśli jest co.

Dziewczyny za rady dzięki jesteście kochane ja ogólnie miałam ciążę problemową- musiałam leżeć (na szczęście w domu) z lekami na podtrzymanie od lipca do końca czyli do 11.02 i teraz też panikuję jak dzieje się coś nowego...

Nie czyściłam wodą ani solą morską- mam to zrobić jak mały leży czy może jak jest na bardziej w pionie?

Jutro idziemy na badanie słuchu do poradni neonatologicznej na badanie słuchu bo w szpitalu mimo wielu prób nie udało się zbadać jednego, to od razu poproszę lekarza, żeby na wszelki wypadek ocenił jego stan zdrowia.

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
konsternacja trzymam kciuki za karmienie! wg mnie może powinnaś przystawiać dziecko częściej (bo nie ma lepszego stymulatora laktacji niż ssące usta) ale na krócej tzn nie przystawiać na siłę wrzeszczącego dziecka, bo się zniechęci. tak max 5 minut próbować, żeby pierś nie kojarzyła się z czymś przykrym. a butelkę próbuj dawać między jednym a drugim przystawieniem tzn żeby zaczynać i kończyć piersią (a przynajmniej próbować) . żeby zachęcić dziecko do ssania, złapanie można smyrać mu usta a dokłanie wargę sutkiem tak jak gdyby drażnić. wtedy po takim kilkukttnym smyraniu rozchyla szeroko usta, próbuje łapać i matka szybkim ruchem hmm "nakłada" główke na brodawkę i lekko dociska. dziecko wówczas automatycznie ssie. oczywiście nie zawsze i to też wymaga metody prób i błędów.
A co do przystawiania to próbuję ale już mam wrażenie, że Syn patrzy na mnie jak na tą co go cyckami molestuje
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 19:29   #2233
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość

Świętowałas wylot teściowej , czy już tak z nerwami byłaś na pograniczu ,że sobie gulnęłaś ?
to drugie
teściowa wylatuje dopiero za 9 dni...

Cytat:
Oczywiście jedziemy. Dopakowałam torby, TŻ szykuje sobie "wałówkę porodową", mam nadzieję że jak zajadę, powiedzą, że durna baba panikuje i wyślą mnie do domu. Poproszę o górę bananów

robi się
: sbanan:
Stary 2014-02-23, 19:35   #2234
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam kciuki, na pewno jest wszystko dobrze, ale lepiej skontrolowac. No i x 100000 dla Ciebie
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:07   #2235
perfuzja
Zakorzenienie

Le La chodzę raz w tygodniu Z salsą to nie bardzo dużo ma wspólnego, raczej proste kroki do bujania się w rytm salsowej muzyki, ale bardzo fajnie jest Kameralnie i bardzo sympatyczne dziewczyny.
Chusty są na miejscu, prowadząca pokazuje jak wiązać jesli ktoś potrzebuje. Ale jej wiazanie pozostawia trochę do życzenia, zdecydowanie bardziej jest instruktorką tańca niz noszenia w chustach

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Dzieki bardzo za info, wole zaplacic wiecej i miec pewnosc ze dziecku bedzie wygodnie i bezpiecznie

Mozesz mi polecic dobra chuste do noszenia niemowlaczka? Bede bardzo wdzieczna
Możesz jeszcze próbować chustę elastyczną, jest dużo prostsza w wiązaniu. Ale Twoj kręgosłup moze szybko odmówić współpracy, wiec jednak celowalabym od razu w tkaną - starczy na duuzo dłużej.

Dobre, polskie i relatywnie tanie są chusty Nati Baby. Najlepiej kupić używaną, bo jest "złamana" czyli mieksza, wiec łatwiej się wiąże.

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
No to
Stary 2014-02-23, 20:36   #2236
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
na pewno jest wszystko w porządku. I

Cytat:
to drugie
teściowa wylatuje dopiero za 9 dni...
ehhh, no ale odreagowałaś
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:41   #2237
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

jedź dla spokoju i sprawdzenia no i
Stary 2014-02-23, 20:44   #2238
forester
Zadomowienie

Cytat:

forester-
ja bym się na twoim miejscu teściami wcale nie przejmowała. Sorki był ustalony termin nie przyjechali to bym miała to gdzieś. Nie będziesz ze ścierą codziennie biegać i dom pucować, bo może teściom się zachce przyjechać w innym terminie. W ogóle dlaczego tak nagle im się odwidziało ??
odwidziało bo teściowa ponoć źle sie czuła. Ale miałaś cudny dzień z mężem, aż poczułam ten relaksik jakiego zaznałaś. a synek wyjdzie jak będzie gotowy.
Cytat:
i bardzo dobrze. spotkanie z Mikołajem tuż, tuż...

raaaanyyy jak Maryśka marudzi! cały dzień zlał mi się w jeden ryk. na dodatek masakrycznie boli mnie głowa od rana i jestem oporna na działanie paracetamolu
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 20:49   #2239
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
I bardzo dobrze, nie ma co ryzykować! I taczka bananów dla Ciebie!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Forester, wielkie dzięki za linki!!!

Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 21:11   #2240
Messsuah
Raczkowanie

No i teraz sie zastanawiam czy kupic chyba chuste czy kupic nosidelko z wkladka dla niemowlaka... moj maly ma juz ok 6 kg
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 22:14   #2241
celin10
Rozeznanie

Roane poczekaj na mnie i na muminke,jak możesz tak sama?? oczywiście zartuje i moc niech będzie z Tobą mam nadzieje że jak się odezwiesz to już z Mikusiem przy cycu

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Jeśli przez góra 3 dni nic kompletnie nie ruszy skończy się cc, ale zapytana jak często wywoływanie kończy się cesarka odpowiedziała ,że na prawdę baaardzo rzadko, więc jestem spokojniejsza.
też biorę pod uwagę takie zakończenie wywoływania ale szczerze mówiąc przeraża mnie 3 dni męki nie daj boże w skurczach bez rozwarcia a na koniec cc padam jak o tym myślę a na IP wybieram się w czwartek ok godz.10 i mnie stres zżera że sie dziś z mężem pokłóciłam a i córce się oberwało po uszach
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 22:28   #2242
gosia261282
Gang Iren

Myślicie,że takie nosidło byłoby OK? Coś tanio,nie?
http://www.ebay.co.uk/itm/New-Mei-Ta...item43b36e3443

a może coś takiego?

http://www.ebay.co.uk/itm/BRAND-NEW-...item1e79ce876b
Stary 2014-02-23, 22:30   #2243
pilotka86
Rozeznanie

Roane i !!!

u mnie wieczór jak narazie spokojny, oby taka była również noc
córka po kąpieli szybko usnęła. trochę powoziłam w tą i z powrotem w kołysce na dystansie około dwóch metrów. czyli od szafy do ściany (a kołysania nie lubi).
mam nadzieję tylko, że przez to spanie później nie będzie szaleństwa
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 23:26   #2244
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Widzialam, ze byla dyskusja odnosnie kikuta pepka. U nas przed odpadnieciem troszke krwawil. Polozna powiedziala, ze to normalne. Ale wiecie co mnie dziwi? Powiedziala,ze teraz nadal mamy go wysuszac i przepisala nam emulsje z Avene-Cicalfate. Ja nie ogarniam tego narodu...W Polskich szpitalach poleca sie octenisept, ew spirytus, a tu mi kazali myc go woda z mydlem...
W UK też nie każą niczego używać, tylko przemywać czystą wodą. U nas pępek odpadł po tygodniu, problemów żadnych nie było.

Gosia, życzę cierpliwości do teściowej. Wiem, że jest Ci ciężko, ale pomyśl, że przynajmniej teściowa chciała przyjechać i zobaczyć nowego wnuka. Do niektórych dzieci babcie nie przyjadą, bo mają swoje życie/nie chce się im/nie chcą sobie robić kłopotu/mają wnuki gdzieś. (Wybaczcie smuty, ale mi się dziś zebrało.)

Roane, powodzenia. : sbanan:
Stary 2014-02-23, 23:55   #2245
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Gosia: ja tez myślę nad nosidłem Mei Tai, ponoć są bardzo dobre
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 00:03   #2246
agoola83
Raczkowanie

Dzieki Roane za te slowa. Trzymam kciuki za Ciebie i Mikolaja Ja wypilam 3 lyki winka o 21 na szczescie Stokrotka spi. Ja po 3 lykach czulam jak chce mi zaszumiec w glowie. Ale nie zaszumialo reszte dopil Tz...nie mialam ochoty na wiecej Brakuje mi Was Dziewczyny..tak rzadko mamczas...przepraszam...k upilismy dzis sprzet agd do kuchni i mielismy gości; ) Tesciowie udawali przed moja rodzina (kuzynka i wujkowie), ze sa takimi dobrymi dziadkami..cacy cacy...dups...nie zaprosilam ich na torcik, po wtorkowej awanturze moj maz by nie wytrzymal ich sztucznosci...zastanawiam sie teraz, ze sa pewnie obrazeni, ale w sumie oni sa ZAWSZE obrazeni, wiec co za roznica...

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

A tak w ogole to jestem przeziebiona..boli mnie gardlo..pali w nosie smarkam i kicham...i drze o Zosie zeby jej nie zarazic...i wlasnie skonczylam 31 lat...i jakos mi smutno sie zrobilo...stara du.pa juz jestem...:-P

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 00:19   #2247
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
milka jakakolwiek tkana, najlepiej używana, bo już jest złamana.
Moze byc Nati Baby na przykład. Polskie, dobre i relatywnie tanie.

A elastyczną mogę Ci pożyczyć, żebyś zobaczyła, czy Ci się podoba. Oddać na stałe jeszcze nie oddam, ale pożyczyć na pare dni moge
Dziekuje w takim razie będę szukać Nati Baby używanej, tkanej.
A czy od tej elastycznej bardzo bolą Cię plecy?
U nas to będzie tak, ze ja chęć spróbować nosić tylko teraz jak mała jest jeszcze lekka, bo nie powinnam dźwigać. W tej tkanej to będzie nosić TZ.
Ja chce nosić tylko w domu, tak żebym mogła coś zrobić mając mała przy sobie.

Cytat:
Milka ja mam elastyczną(moby wrap),ale póki co sporadycznie używam,więc nie wiem czy kupię tkaną,bo tą co mam też można używać dla większych dzieci. Więc jeśli będę używać tylko od czasu do czasu to chyba dam radę tylko z tą. A może kupię nosidło dobre potem,bo mój tż coś przebąkiwał,że on w chuście nosić nie będzie,ale w nosidle to by mógł nosić starsze dziecko.
Dzięki

Cytat:
Tkana jest uniwersalniejsza - na dłużej starczy - i lepsza na kręgosłup podobno. Ty ze stolicy jesteś, no nie? Może poszukaj firmy która wypożycza chusty, i sobie wypróbuj, zanim zainwestujesz w chustę? Wiem że w Wawie są takie frimy.
Poszukam używanej i kupie - TZ chce nosić, wiec się przyda.

Cytat:
Emil był dzisiaj ponad 5 godzin u moich rodziców bez nas, obyło się bez najmniejszych problemów Ja byłam totalnie spokojna i nawet nie wiem kiedy mi ten czas zlecial
Jednak jak zostawia się dziecko z kimś komu się ufa totalnie to jest inaczej niż jak się ma chociaż drobne wątpliwości.
WOW! super, wspaniale, ze Twoi rodzice chcą się zajmować Emilem. No i ze Ty im ufasz

Akkma współczuje problemów z oczkami, szkoda dzieciatka. Żeby szybko minęło

Ważka niech córcia szybko wraca do zdrowia

Roane żeby wszystko dobrze poszło!

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
A tak w ogole to jestem przeziebiona..boli mnie gardlo..pali w nosie smarkam i kicham...i drze o Zosie zeby jej nie zarazic...i wlasnie skonczylam 31 lat...i jakos mi smutno sie zrobilo...stara du.pa juz jestem...:-P
Wszystkiego najlepszego!!!! Kochana, wszystko co najlepsze jeszcze przed Tobą!!! Zwłaszcza, ze już niedługo będziecie w swoim mieszkanku.

Edytowane przez milka-pilka
Czas edycji: 2014-02-24 o 00:15
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 01:18   #2248
senira666
Zakorzenienie

Dziewczyny jak dokladnie stosowac make ziemniaczana na pupke ??

Send from my IPhone
Stary 2014-02-24, 03:14   #2249
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak dokladnie stosowac make ziemniaczana na pupke ??

Send from my IPhone
Naniesc i rozsmarowac jak zwykły puder

Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 04:27   #2250
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Myślicie,że takie nosidło byłoby OK? Coś tanio,nie?
http://www.ebay.co.uk/itm/New-Mei-Ta...item43b36e3443

a może coś takiego?

http://www.ebay.co.uk/itm/BRAND-NEW-...item1e79ce876b
Mei Taie są bardzo dobre, ale dla ciut większego dziecka. Rożne są opinie, niektórzy twierdza, ze disco musi samo siedzieć, inni, ze wystarczy, zeby miało ze 3-4 miesiące.

Ja planuje kupić jak Emil będzie siedział
Cena raczej w porządku, u nas chodzą w pierwszym lepszym sklepie za 190-200 złotych.

---------- Dopisano o 04:27 ---------- Poprzedni post napisano o 04:22 ----------

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Dziekuje w takim razie będę szukać Nati Baby używanej, tkanej.
A czy od tej elastycznej bardzo bolą Cię plecy?
U nas to będzie tak, ze ja chęć spróbować nosić tylko teraz jak mała jest jeszcze lekka, bo nie powinnam dźwigać. W tej tkanej to będzie nosić TZ.
Ja chce nosić tylko w domu, tak żebym mogła coś zrobić mając mała przy sobie.
Bolą mnie, ale nie wykluczam, ze to kwestia tego, ze przyoszczedzilam na niej i kupiłam badziewną.
Przeczytałam gdzies, ze o ile przy tkanej ma znaczenie jaka sie kupi, to elastyczna moze byc w zasadzie dowolna. Wiec dorzuciłam do koszyka elastyczna kupując,,, kurtkę
Ale na tańcu w chustach ostatnio była dziewczyna w elastyku wlasnie i jej materiał był zupełnie inny.

Edytowane przez perfuzja
Czas edycji: 2014-02-24 o 07:42
perfuzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości