Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-23, 21:47   #3031
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
wszystko świetnie sie udało
Jasio był dziś aniołkiem wkościele zero płaczu. W domu rownież (byłoo tyle chętnych rąk do noszenia). Jedyne co to z podwodu wrażeń nie spał praktycznie nic przez cały dzien ciekawe jak będzie wyglądała noc. poki co ma mnóstwo energi!
dostał też piekne upominki, bardzo podob mi się ksiązka z wierszami Tuwmia - niestandardowe wydanie z pięknymi ilustracjami
jak coś ogarnę to wrzucę foty w k.
super !
to czekamy na zdjęcia szczęśliwej rodzinki
Stary 2014-02-23, 21:50   #3032
policzanka
Wtajemniczenie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Dla wszystkich Naszych półroczniaków wszystkiego dobrego!
Jej,jak ten czas szybko płynie..drugie tyle i będziemy świętowac pierwsze urodzinyCos czuje ze zleci jeszcze szybciej

Kaska-tort cudo!zdolniacha z Ciebie!

rusałko-to swietnie ze Wam się wszystko ładnie udało!i ogromne pochwały dla Jasia ze taki grzeczny był!

Tassiu-i pomyslec ze takich momentów jak ten dzisiejszy bedzie jeszcze nieskończenie wiele

madziuchna ja tez się zastanawiam nad kurtką i bucikami.Przeglądam sklepy internetowe ale takie ktore mi się podobają są strasznie drogie..a bezsensu jest wydawac 200zł na kurtke w ktorej to nie wiadomo czy sezon pochodzi..z butami tez czarna magia..myslałam o butach typu emu ale nie wiem czy jest to dobry pomysł..

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

aaa nie wspominałam ale przedwczoraj Lila miała pierwszą przejazdzke w spacerowce..Powiem tylko tyle ze szybko wrociłysmy do gondoli.I modle się aby ta gondola jak najdłuzej Nam posłuzyła.Byle do wiosny..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 22:11   #3033
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Jej,jak ten czas szybko płynie..drugie tyle i będziemy świętowac pierwsze urodzinyCos czuje ze zleci jeszcze szybciej

madziuchna ja tez się zastanawiam nad kurtką i bucikami.Przeglądam sklepy internetowe ale takie ktore mi się podobają są strasznie drogie..a bezsensu jest wydawac 200zł na kurtke w ktorej to nie wiadomo czy sezon pochodzi..z butami tez czarna magia..myslałam o butach typu emu ale nie wiem czy jest to dobry pomysł..

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

aaa nie wspominałam ale przedwczoraj Lila miała pierwszą przejazdzke w spacerowce..Powiem tylko tyle ze szybko wrociłysmy do gondoli.I modle się aby ta gondola jak najdłuzej Nam posłuzyła.Byle do wiosny..
oby nie minęło te drugie pół roku szybciej bo praca
ale wiem, że jednak pewnie minie szybciej, wiosna lato.... eh

a co się stało w spacerówce? płakała?
moja ma jeszcze pare centymetrów w gondoli i ona zawsze śpi na spacerach więc nie myślę o zmianie narazie
Stary 2014-02-23, 22:16   #3034
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Kaska-tort cudo!zdolniacha z Ciebie!

rusałko-to swietnie ze Wam się wszystko ładnie udało!i ogromne pochwały dla Jasia ze taki grzeczny był!

Tassiu-i pomyslec ze takich momentów jak ten dzisiejszy bedzie jeszcze nieskończenie wiele

Dlaczego wracacie do gondoli?Moja zasypia jeszcze przed włożeniem do wózka i śpi cały spacer, więc mi się do spacerówki nie spieszy. Moja gondola ma jakoś 85 cm długości więc w kombinezonie się jeszcze mieści, ale pewnie w kwietniu się przesiądziemy.

Dziewczyny teraz będzie mnie na pewno mniej przez kilka dni, załatwiam z wakacjami, obmyślanie trasy, koszty, miejsca do zwiedzania-wszystko na mojej głowie.
I co do biznesu-WYMYŚLIŁAM ! i jestem taka podjarana,że teraz muszę szybko podziałać w tym temacie, zrobić research w necie i w terenie.

tak więc, wiecie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 22:22   #3035
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
oby nie minęło te drugie pół roku szybciej bo praca
ale wiem, że jednak pewnie minie szybciej, wiosna lato.... eh

a co się stało w spacerówce? płakała?
moja ma jeszcze pare centymetrów w gondoli i ona zawsze śpi na spacerach więc nie myślę o zmianie narazie

nie,nie płakała.Po prostu nie jestem z niej do konca zadowolona.Wczesniej tak mnie minusy tej spacerowki nie raziły jak teraz..oczywiscie kupno nowej nie wchodzi w gre..
Stary 2014-02-23, 22:23   #3036
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczynki:
1. w jakim rozmiarze kupujecie dzieciom kurtki na wiosnę? [wiem, że Kaśka kupuje 86 (!), a Karolson 92 (!!) ]
2. jakie buciki? Bo chyba jakieś trzeba
1.kurtki w ogóle nie kupuje, mam kombinezon lżejszy, wg mnie kurtka mega niewygodna dla niemowlaka, zwłaszcza, że mam dla Miłosza tylko jedne spodenki-dresowe, reszta to półśpiochy i rajtki
a kombinezon rozm 74
2. butów też nie planuje
Stary 2014-02-23, 22:28   #3037
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dlaczego wracacie do gondoli?Moja zasypia jeszcze przed włożeniem do wózka i śpi cały spacer, więc mi się do spacerówki nie spieszy. Moja gondola ma jakoś 85 cm długości więc w kombinezonie się jeszcze mieści, ale pewnie w kwietniu się przesiądziemy.

Dziewczyny teraz będzie mnie na pewno mniej przez kilka dni, załatwiam z wakacjami, obmyślanie trasy, koszty, miejsca do zwiedzania-wszystko na mojej głowie.
I co do biznesu-WYMYŚLIŁAM ! i jestem taka podjarana,że teraz muszę szybko podziałać w tym temacie, zrobić research w necie i w terenie.

tak więc, wiecie
motylku my mamy buzza.jest strasznie płytki.nie ma osłonki na nogi.włozyłam spiwór ale on jest gruby,wełniany a to juz nie na te pogode..chyba bede musiała zakupic jakis kocyk na te jej nózki..

kurcze motylku w takim bądz razie trzymamy kciuki!oby wszystko poszło po Twojej mysli!
Stary 2014-02-23, 22:33   #3038
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A mój Filip skończył dziś pół roczku I dzisiaj widać, że masakrycznie dokuczają mu dziąsełka ;/ Może znów szykuje się jakiś ząbek?
Jakoś szybko zleciał ten dzisiejszy dzień. Teraz mąż karmi młodego, a ja marze o śnie.
brawa!

Cytat:
Dziewczynki:
1. w jakim rozmiarze kupujecie dzieciom kurtki na wiosnę? [wiem, że Kaśka kupuje 86 (!), a Karolson 92 (!!) ]
przejściówkę mam 74, ale taką wiatrówkę kupię 80, bo to już będzie na te cieplejsze dni no mam nadzieję,że trafię z rozmiarem, bo już teraz nosi 74...

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
ja na sam początek rozszerzania diety kupowałam słoiczki, a potem jak już Dawid zjadał większe porcje to zaczęłam sama gotować, ale mój syn nie chciał tego jeść lecieliśmy na słoiczkach kilka miesięcy, a potem nagle mu się odmieniło i zaczął bez problemu jeść gotowane przeze mnie. Ale żeby nie było za wesoło to aktualnie żyje powietrzem, niczego nie lubi i nigdy nie jest głodny Jak zaczęliśmy rozszerzać dietę to piersi nie odmówił, w naturalny sposób eliminowały nam się karmienia w ciągu dnia. Jak miał 10,5 miesiąca przestał jeść w nocy, a po dwóch tygodniach po prostu z dnia na dzień nie chciał cyca wieczorem i moje karmienie się skończyło. Nie tknął żadnego mm ani z butli, ani z łyżki, ani z kubka i od 1 roku życia jest na mleku krowim.

dzięki Ci
wyjęłam łyżeczkę z paczki, a resztę zostawiłam w pudełku i miałam wywalić

dlatego właśnie nie chcę się pozbyć naszego auta choć mąż nalega pakujemy się z dwójką, walizkami, matami, leżaczkami itp. itd. w liftbacka

przyszły mąż mojej siostry organizuje u siebie imprezkę, mamy poznać jego znajomych, a powiedzmy, że to nie nasze kręgi

na spacery jak najbardziej trzeba chodzić
i możliwe, że katar jest związany z ząbkowaniem

już po wszystkim i mam nadzieję, że się udało

Dzieciaki śpią już od godziny, a ja powoli nadrabiam, bo kolejny zalatany dzień i nie miałam nawet jak usiąść do komputera. Byłam na zakupach tym razem dla siebie i nie kupiłam nic a nie, przepraszam, kupiłam torebkę, której nie było w planach. Wisi tych szmatek wszędzie pełno, a nie ma co kupić. A jak już kilka rzeczy wybrałam, to miałam ochotę uciekać z przymierzalni. Do tego byłam z siostrą, która ma 1,8m, 56 kg, króciutka sukienka, botki na obcasie, no czułam się jak ostatni pasztet, który nawet ciucha sobie nie może kupić
dzięki za odpowiedź no jak widać,każde dziecię inne.ja nie znoszę ostatnio chodzić na zakupy dla siebie:/

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja też lubię kupiłam Zuzi tego typu w zarze na przecenach niedawno ma dużo chustek i kolorowe czapki, coś dopasujemy

Pamiętam jak Zuzi szukałam to też zawsze mówiłam, że dla chłopców więcej fajnych teraz twierdzę, że dla małych dziewczynek jest dużo fajnych nie dogodzisz

Ja mam jedną przejściówkę 9-12 mscy i rękawy są za długie, myślę, że na jesień będzie ok.
Drugą mam z jesieni, rozm.62 z c&a ale jeszcze dobra taka lżejsza już.
Buciki zaś - mam takie paputki, takie niby tenisówki, niby adidasy - wszystkie darowane
ja kupiłam takie apaszki w smyku fioletowo-białe, jedna w groszki, druga w kwiatki. I mam taką fajną różową chustę w cętki

no to prawda, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia wszakże

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
na siadanie ma jeszcze czas, do 8 miesiaca

brawa za pół roczku

kurtke gdzieś pewnie 74/80
butków nie planuje mam takie miękkie misiowe paputki więc pewnie tylko je będę zakładać. albo grube skrapetki.

Motyl, jak już dziewczyny napisały, reguły nie ma
Marysia jadła gotowane przeze mnie jedzonko jak i słoiczkowe (na wakacjach właśnie). i absolutnie mleka w tym czasie nie odmawiała
co więcej, jak zaczęło jej mojego mleka brakować to slabo też jadła stałe posiłki. jak wprowadziłam mm to zaczęła jeść wszystko
dziękuję za odp

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Motylku, ja nie słyszałam o dzieciach rezygnujących z mleka przy wprowadzaniu stałych pokarmów. Pewnie są ale nie wśród moich znajomych. Przynajmniej nie kojarzę. O tym mm napisałam, że w razie "w" zawsze można podać pod ukrytą "postacią"
no to ja też mówię,że w życiu o tym nie słyszałam i nie zakładam,żeby miało się to przydarzyć akurat mi. natomiast z tym jedzeniem sloiczków bywa różnie, wiem to, na nic się nie nastawiam. Wiem jedynie,że przez te słoiki będę się stresować-czy zje, czy kupa będzie jak trzeba itp.

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
niesamowite

bardzo mi się podoba można ją ożywić jasną czapką i szaliczkiem i będzie super

też

odnośnie pierwszego pytania, to rowerek taki na trzech kołach z rączką do pchania może być ok, wielki misiek jak dla mnie już nie bardzo, u nas bardzo szybko wylądował w piwnicy bo tylko kurz zbierał i zajmował miejsce
odnośnie drugiego to my akurat nie mamy takiego auta, ale nasi znajomi mają i jak tam pojedziemy to jest to główna atrakcja, chłopaki z niego nie wysiadają mój ma niecałe 3 lata, a tamten niecałe 4, ale już z 1,5 roku temu w nim się bawili

wszystkiego dobrego dla Filipa

1. prawdopodobnie 74
2. butów żadnych nie kupuję, mamy miękkie szmaciane niby tenisówki, ale raczej w grubych skarpetach będę młodego wozić
ja teraz w zimie nakładam Natalce takie jakby emu wtedy,kiedy ma na sobie spodnie, rajstopy, legginsy. Żeby jej było ciepło w nóżki. Jak będzie cieplej to będę ubierać te takie paputki, bucików nie zamierzam kupować dopóki nie będą potrzebne, chociaż nie powiem-kus,żeby kupić tak na ozdobę, bo butki są śliczne ale to raczej nic dobrego póki co

Cytat:
witamy się wieczorową porą

i dziękujemy wszytskim za kciuki!
jak zwykle nie zawiodły

super zakupy

mi się bardzo podoba oglądałam ją, ale niestety rozmiarówka dopiero od 92.
ja lubię takie ciuszki dla dzieci tak jak dziewczyny piszą można rozjaśnić dodatkami.

snow, kaśka kochani Ci Wasi mężczyźni

kciuki dla Was oczywiście

najlepszego dla Filipka

Jasio był dziś aniołkiem wkościele zero płaczu. W domu rownież (byłoo tyle chętnych rąk do noszenia). Jedyne co to z podwodu wrażeń nie spał praktycznie nic przez cały dzien ciekawe jak będzie wyglądała noc. poki co ma mnóstwo energi!
dostał też piekne upominki, bardzo podob mi się ksiązka z wierszami Tuwmia - niestandardowe wydanie z pięknymi ilustracjami

super, brawa dla dzielnego Jasia i czekam na focie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

ja tylko na chwilkę bo uciekam do spania.

u nas ok, byliśmy dzisiaj na spacerku a potem byczyliśmy się w domu

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

super, Sokół i Marysia

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

brawo dla Fifiego
hehen właśnie kojarzyłam,że tu jakiś fanklub Sokoła i Marysi był

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
1.kurtki w ogóle nie kupuje, mam kombinezon lżejszy, wg mnie kurtka mega niewygodna dla niemowlaka, zwłaszcza, że mam dla Miłosza tylko jedne spodenki-dresowe, reszta to półśpiochy i rajtki
a kombinezon rozm 74
2. butów też nie planuje
ja z kolei o wiele bardziej wolę kurtki niż te kombinezony. W kombinezonie dziecko moje biedne ma ograniczone ruchy wszystkich kończyn i wygląda jak Lisa z Simpsonów
My mamy dużo spodenek i dżinsów,ma je na wyjścia. A po domu ma legginsy i dresiki, do spania pajace.

Cytat:
motylku my mamy buzza.jest strasznie płytki.nie ma osłonki na nogi.włozyłam spiwór ale on jest gruby,wełniany a to juz nie na te pogode..chyba bede musiała zakupic jakis kocyk na te jej nózki..

kurcze motylku w takim bądz razie trzymamy kciuki!oby wszystko poszło po Twojej mysli!
ale to spacerówka jest taka płytka?
w cieplejsze dni na pewno będzie lepiej

Ok żegnam się, dobranoc

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 22:41   #3039
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
1) mam jedną w rozmiarze 80. 86 strasznie duża mi się wydawała.
Jeszcze coś muszę upolować

2) planuje jakieś mięciutkie trampeczki (w pepco ostatnio widziałam coś w tym stylu)

jeżdżę pociągami linii elbląg-gdynia lub tczew-gdynia, a jestem z malborka, ale to już chyba kiedyś pisalam apropo tematu studiów na WSSE w Gdańsku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

ja, kciuki za wizytę Poli u lekarza na pewno wszystko będzie w porządku

Faktycznie, pisalas zes z Malborka To u was tez remonty? U nas sie maja niby do czerwca wyrobic ale jakos tego nie widze
Stary 2014-02-23, 22:50   #3040
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki:
ja mam kurtke na teraz rozmiar 68
taka niby przejsciowka ale cieplejsza
idralna na juz

a na wiosne mam jeszcze 74 ale calkiem leciutka. taka wiatrowka

dzis moja mama kupila super butki z xoxo czy soxo
mieciutkie, na zameczek i nie spadaja co jest istotne

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 22:50   #3041
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
paaaaczcie paaaaczcie na co idziemy w sobotę

ZAJE*ISCIE ZAZDROSZCZE
troche zawodow a najbardziej koncerotw

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH SOLENIZANTÓW Z OKAZJI SKOŃCZENIA PÓL ROCZKU

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 22:53   #3042
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi dotyczące kurtki i butków

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 22:54   #3043
tassia
Zakorzenienie

policzanka maciek ma takie emu
zapinane na rzepe z tylu i bez przerwy je sobie sciaga wiecbez sensu

a ja mam psiapsiole w domu i ogladmay american horror story
choc juz dawno.nie.ogladlaysmy i ja totalnie zgubilam watek

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 22:57   #3044
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja mam kurtke na teraz rozmiar 68
taka niby przejsciowka ale cieplejsza
idralna na juz

a na wiosne mam jeszcze 74 ale calkiem leciutka. taka wiatrowka

dzis moja mama kupila super butki z xoxo czy soxo
mieciutkie, na zameczek i nie spadaja co jest istotne

własnie weszłam na strone internetową soxo no i widze ze problem bucików mam juz z głowy.Dzięki Tassiu
Stary 2014-02-23, 22:58   #3045
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
ja z kolei o wiele bardziej wolę kurtki niż te kombinezony. W kombinezonie dziecko moje biedne ma ograniczone ruchy wszystkich kończyn i wygląda jak Lisa z Simpsonów
My mamy dużo spodenek i dżinsów,ma je na wyjścia. A po domu ma legginsy i dresiki, do spania pajace.
dla mnie z kolei niewygodne są jeansy dla dziecka, które nie chodzi i one wg krępują ruchy
mój to robin hood książe w rajtuzach
Stary 2014-02-23, 23:03   #3046
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
policzanka maciek ma takie emu
zapinane na rzepe z tylu i bez przerwy je sobie sciaga wiecbez sensu

a ja mam psiapsiole w domu i ogladmay american horror story
choc juz dawno.nie.ogladlaysmy i ja totalnie zgubilam watek

dobrze wiedziec!dzięki!

pozdrow psiapsiółke

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

BTW sciezka dzwiękowa z czołówki american horror story przyprawia mnie o dreszcze..zawsze przewijam
Stary 2014-02-23, 23:06   #3047
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A mój Filip skończył dziś pół roczku I dzisiaj widać, że masakrycznie dokuczają mu dziąsełka ;/ Może znów szykuje się jakiś ząbek?
Jakoś szybko zleciał ten dzisiejszy dzień. Teraz mąż karmi młodego, a ja marze o śnie.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,wybaczcie, ja bez cytowania... jestem skonana po tym weekendzie, pobudki co godzinę, płacz, marudzenie, kupka za kupką, 2 razy chluśnięcie mlekiem w środku nocy... Nie mam sił... Jutro muszę złapać siuśki, bo Zuzce skonczyła się kolejna kuracja oby wyniki były w koncu dobre

Wczoraj Zuzia skonczyła 4 miesiące Jak ten czas leci...

Buziaki dla wszystkich świętujących, szczególnie dla Rusałkowego Jasia, naszego bliźniaka dziś chrzczonego

Jutro mam nadzieję być bardziej na bieżąco...

Dobrej nocki

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 23:17   #3048
mariiasia
Zadomowienie

hej
po całodniowej wycieczce wróciłam do domu z gigantycznym bólem głowy

za to Szymuś dzielnie zniósł wycieczkowanie i śpi jak suseł

a teraz nadrabianko...

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-23, 23:30   #3049
inwersja
dryfuję słowami

Stary 2014-02-24, 00:05   #3050
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Hejo

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

jestem na półmetku ferii u rodziców
jest mi jak w raju, macierzyństwo wygląda całkowicie inaczej jak ma się tyle osób do pomocy
tęsknie za Wami, ale nie bardzo jest czas poczytać bo głupio mi siedziec przed komputerem jak Michasiem zajmują się moi rodzice
a spac dalej chodzi ok 23-24 ,za to nocki przespane
czasem brakuje mi pomocy w domu wielopokoleniowe domy zyskały w moich oczach odkąd jestem matką
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
wpadam na chwilę z pytaniem: mamy dzieciaczków, które miały już katar, co się u Was najbardziej sprawdziło? Co pomogło? Normalnie na spacery chodziłyście?

Szymek ma zatkany nosek i katarek. Ciekawe, czy to TŻ go zaraził, czy może to od ząbkowania?Możliwe to w ogóle? Bo u nas chyba ząbki idą i to ostro, bo Szymcio ma całe czerwone rozpulchnione dziąsełka na dole, widać tam takie 2 białe plamki (ale jeszcze się nie przebiły), są litry śliny i ciągle sobie jeździ paluszkami tam na dole - do tego stopnia, że wczoraj aż mu krew leciała :/ (musiał paznokciem pewnie się zadrapać). Gryzaków nie chce, smoczka też niebardzo, ale za to palcami to mało nie rozszarpie sobie tych dziąseł. Tak samo na moją rękę się rzuca i jeździ tą buźką jakby na harmonijce grał
u nas sprawdziło się: płukanie wodą morską, odciąganie fridą lub katarkiem, smarowanie maścią majerankową. poza tym gotowałam wodę z tymiankiem i majerankiem i stawiałam koło łóżeczka i dawałam kropelkę amolu na piżamkę. a! i obniżenie temp w domu do 21 stopni. nie chodziłam na spacery bo wtedy było bardzo zimno, ale ogólnie przy katarze nie ma przeciwwskazań jak pogoda sprzyja
dużo zdrówka dla Szymcia btw, mój właśnie kaszle i też ma lekki katar

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dostałam bukiet TZ mówi, że to od Mikusia moje kochane chłopaki

Cytat:
Dziś w nocy przydarzyło mi się coś niesamowitego i gdyby nie to, że mąż był świadkiem tego to pomyslałabym że to sen.
Nie było mnie wczoraj cały dzien...od 5 do 22/wiec Maciek nie widział mnie od piątku...
obudził się około 5 rano i mąż przyniósł mi go na karmienie.
Karmienie Macka w nocy zawsze odbywa się metodą "na spiocha" - on spi/ja spie... cicho łapie cycka i po sprawie
Dziś jak mój syn zobaczył mnie najpierw zaśpiewał coś w swoim języku, potem zaczął się radośnie chichrać...złapał mnie za twarz... zaczął miętosić/na zmiane się chichrając. Potem głaskał mnie po cycku i cały czas do mnie mówił... jak emocje opadły to przyssał się i chyba postanowił, że nie wraca do łóżeczka bo jak skonczył jesc i probowałam do odlozyc to za kazdym razem łapał cysia...jeszcze na minutkę.

Łzy wruszenia leciały mi ciurkiem...a teraz jak to wspominam to czuje się jak jeszcze nigdy w zyciu się nie czułam.
no i się wzruszyłam....
Cytat:
Dziewczynki:
1. chyba 74
2. mamy już, takie jakby adidaski do kostki na rzepkę

dla wszystkich maluchów za skończone miesiące

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 01:27   #3051
ja :)
Zakorzenienie

Rusałko, super że imprezka udana Brawa dla Jasia, że był taki grzeczny

mariiasia - mi też czasem brakuje pomocy w domu.. Nie sadziłam nigdy ze to powiem, ale ciesze sie troche, ze tesciowa nas odwiedzi

Wróciliśmy z pizzy. Pola pięknie spała 2 razy po godzinie, co jest duzym sukcesem jak na przeboje z ostatnich dni. Dostała od naszego polskiego kolegi z UK książeczki po polsku i właśnie się nimi zachwyca Wyspane dziecko od razu więcej humoru ma A ja zajadałam się lodami po raz pierwszy od lipca zeszłego roku, kiedy to dowiedziałam się o cukrzycy ciążowej
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 03:50   #3052
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
witamy się wieczorową porą

i dziękujemy wszytskim za kciuki! : roza:
jak zwykle nie zawiodły

super zakupy

mi się bardzo podoba oglądałam ją, ale niestety rozmiarówka dopiero od 92.
ja lubię takie ciuszki dla dzieci tak jak dziewczyny piszą można rozjaśnić dodatkami.

snow, kaśka kochani Ci Wasi mężczyźni

kciuki dla Was oczywiście

najlepszego dla Filipka

cieszę się, że chrzciny udane brawo dla dzielnego Jasia

Cytat:

tak więc, wiecie

no to brawo za pomysł i kciuki za szybkie ogarnięcie tematu, powodzenia

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Faktycznie, pisalas zes z Malborka To u was tez remonty? U nas sie maja niby do czerwca wyrobic ale jakos tego nie widze

tak remonty na całej trasie bywało tak, że pociąg zatrzymał się w polu i tak stał godzinę, bo trzeba było czekać na zwolnienie toru do dalszej jazdy. a najlepsze było to, że na odcinku już wyremontowanym pociąg jechał jeszcze wolniej no bo przecież tory nie wysmigane :/

ja małą nadzieje mam, ze do końca roku skończą te remonty i akurat jak wrócę do pracy to już będą szybciej jeździć te pociągi, ale znając pkp to będzie trwać i trwać już nie raz były hasła, że kolej będzie gotowa na 2012, później zmienili na 2013 i 2014

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
czasem brakuje mi pomocy w domu wielopokoleniowe domy zyskały w moich oczach odkąd jestem matką

u nas sprawdziło się: płukanie wodą morską, odciąganie fridą lub katarkiem, smarowanie maścią majerankową. poza tym gotowałam wodę z tymiankiem i majerankiem i stawiałam koło łóżeczka i dawałam kropelkę amolu na piżamkę. a! i obniżenie temp w domu do 21 stopni. nie chodziłam na spacery bo wtedy było bardzo zimno, ale ogólnie przy katarze nie ma przeciwwskazań jak pogoda sprzyja
dużo zdrówka dla Szymcia btw, mój właśnie kaszle i też ma lekki katar

no i się wzruszyłam....

1. chyba 74
2. mamy już, takie jakby adidaski do kostki na rzepkę

dla wszystkich maluchów za skończone miesiące
no to dla Twojego Szymka również dużo zdrówka

poza tym dzięki dziewczyny za odp. w sprawie sposobów na katar

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 06:34   #3053
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Hejka, czytam na bieżąco, ale nie mam mocy pisać. Niby u nas miał być koniec skoku, a jest jeszcze gorzej, ale to chyba przez zęby. Dałam dziś nurofen przed kąpielą i w końcu spokojnie jadła, właśnie śpi mi na rękach.
Gratki za skończone miesiące i kciuki z tego co mpamiętam to dla rusałki na chrzciny i dla Poli za jutrzejsze szczepienie

U nas też chyba ten skok trwa.Strasznie jest marudna ,ciężko jej zasnąć w dzień,masakra.A tu za rogiem już kolejny.Szkoda ,bo jak na razie mała jest bardzo towarzyska,uśmiecha się,"gada" do ludzi,szkoda by było,gdyby jej to przeszło

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-24, 07:42   #3054
kama1987
Rozeznanie

Dzień dobry

Ponadrabiam Was jak wrócimy, bo na szczepienie idziemy, TZ w pracy i sama muszę iść Mam nadzieję że się wypogodzi do 10,30 i sobie spacerek do przychodni zrobimy.

Moje dziecko ma fajny sposób budzenia mnie, wzięłam ją do łóżka po 5 jak ją karmiłam, po 6 wstała i zaczęła mnie za grzywkę ciągnąć żebym wstała
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 08:12   #3055
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
U nas też chyba ten skok trwa.Strasznie jest marudna ,ciężko jej zasnąć w dzień,masakra.A tu za rogiem już kolejny.Szkoda ,bo jak na razie mała jest bardzo towarzyska,uśmiecha się,"gada" do ludzi,szkoda by było,gdyby jej to przeszło

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Emi też się uśmiecha i gada, a dlaczego miałoby jej przejść?
Po dzisiejszej nocy 3 karmienia w tym jedno z bardzo długim usypianiem i 4 pobudki na podanie smoczka
Stary 2014-02-24, 08:21   #3056
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

hejka ja od rana z pytaniem
mozecie polecic na allegro jakiegos dobrego wsykonawce zaproszen na chrzest? albo z innej stronki

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 08:22   #3057
Natala84
Zakorzenienie

a jeszcze Wam nie pisałam, ze przez durnych lekarzy spędziliśmy pół wczorajszego dnia na IP....
jak pisałam, Marysia miała zapalenie oskrzeli. w piątek na kontroli była już osłuchowo czysta, więc zmian było bardzo mało (antybiotyk miała od wtorku wieczorem), czyli super.
w sobote wieczorem i w nocy zaczęła bardzo płakać że ją ucho boli... nie spaliśmy do 1, dopiero paracetamol pomógł (ibum nie zadziałał).
w niedziele mąż z nią pojechał na nocną pomoc, a tam Pani dr w trakcie badania stwierdziła: zapalenie oskrzeli, zapalenie płuc, zapalenie zatok!!!! co ciekawe, nie zajrzała nawet do nosa czy ucha!!!
zestresowałam się okropnie i stwierdziłam że jedziemy na IP, bo jeśli faktycznie to wszystko ma to coś jest nie tak. wzięliśmy też Hanię, bo zaczęła brzydko kasłać a mieliśmy małą przygodę z zachłyśnięciem się wodą w kąpieli...
i co? Marysia osłuchowo czysta!!! faktycznie, przyplątało się lekkie zapalenie ucha (nie zatok!!!) ale ten antybiotyk który bierze działa też na uszy, wiec spoko. po prostu złapała bakterie (prawdopodobnie pneumokoka), który wywowluje zapalenie płuc (więc super że u niej było tylko lekkie zapalenie oskrzeli!) i ucha. myślałam że tam padne miałam ochotę wrócić na tą nocną pomoc i uświadomić Pani jakim lekarzem jest
Hani zrobili rtg bo bali się zachłystowego zapalenia płuc, ale też czysto po prostu ma infekcję, prawdopodobnie złapała od Marysi (ja zresztą też ) ale mam nadzieję że nie rozwinie się tak jak u niej i wierzę że to że Hania tak się trzyma jest zasługa kp

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-24, 08:25   #3058
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Emi też się uśmiecha i gada, a dlaczego miałoby jej przejść?
Po dzisiejszej nocy 3 karmienia w tym jedno z bardzo długim usypianiem i 4 pobudki na podanie smoczka
czasem się zdarza ze dzieciątko podczas skoku zapomina tego czego nauczyło się do tej pory.

Witam serdecznie!Chyba musze przejsc na tygodniową gódówke..przytyłam 3 kg i automatycznie brzuch stał się monstrualny.Cos czuje ze nawet gacie uciskające nie pomogą go zakamuflowac..

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
mozecie polecic na allegro jakiegos dobrego wsykonawce zaproszen na chrzest? albo z innej stronki

hejo! Motylek miała przecudne!ja kupowałam w sklepie stacjonarnym wiec nie pomoge
Stary 2014-02-24, 08:48   #3059
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam na allegro od mercyla26 szybko i sprawnie. Zamawiałam we wtorek, a na czwartek już miałam. Te co zamawiałam, niestety nie ma w ofercie http://archiwum.allegro.pl/oferta/za...572424666.html ale może znajdziesz coś ciekawego
Stary 2014-02-24, 08:52   #3060
MsLullaby
Zakorzenienie

Witam i po odwiedzinach. Jaki moj brat jest duży! Jednak 10 miesięcy go nie widziałam i aż mi dziwnie było, jest już prawie w moim wzroście i ma taka inna twarz nie mogłam się z tym oswoić haha. Poza tym widzieli Bartka może minutę bo już był gotowy do spania. Byli od 19.30 do 23 ale nic. Mały dał mi trochę pospać, spał do 5 bez przerwy a potem do 7.30 więc nie jest źle.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości