Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XIII - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-10, 10:48   #301
Kattarina
Zakorzenienie

Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XIII

Cytat:
Napisane przez beliczek Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!
Ostatnie pół roku było dla mnie ciężkie. Rozwód, koniec czegoś ważnego, zaczynanie zycia od nowa i tak dalej. Bolało, czasem tak bardzo, że aż nie miałąm siły o tym mówić. A o takich lekkich rzeczach też nie miałam ochoty pisać.
Teraz pisze, bo moja karta sięodwróciła. Jest lepiej, ale nie zapeszam Nie jestem nieszczęśliwa, a to duuuużo. Zaczynam nowy, wielki etap w moim zyciu (i zawdowym, i tym tylko moim), jeżdżę konno, na nowo cieszę się życiem. Dziękuję wszystkim dziewczynom, które pomogały mi w tych trudnych dniach. Wtedy poznaje się prawdziwych przyjaciół.
Beliczku- witaj , ja rowniez nie "rozmawialam" bezposrednio z Toba na forum, ale duzym sentymentem darze zalozony przez Ciebie watek dotyczacy ......tradziku (to byl pierwszy temat, jaki odwiedzilam)- identyfikuje sie bardzo z tym, co tam napisalas- tez bylam (fizycznie) i wciaz jestem (mentalnie) "tradzikowcem".
Przykro mi z powodu osobistych klopotow i mam nadzieje, ze wszystko ulozy sie pomyslnie

Dzisiaj c.d. slodyczy- 1000% cukru w cukrze- Insolence
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 11:06   #302
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
Beliczku- witaj , ja rowniez nie "rozmawialam" bezposrednio z Toba na forum, ale duzym sentymentem darze zalozony przez Ciebie watek dot......tradziku (to byl pierwszy temat, jaki odwiedzilam)- identyfikuje sie bardzo z tym, co tam napisalas- tez bylam (fizycznie) i wciaz jestem (mentalnie) "tradzikowcem".
Przykro mi z powodu osobistych klopotow i mam nadzieje, ze wszystko ulozy sie pomyslnie

Dzisiaj c.d. slodyczy- 1000% cukru w cukrze- Insolence
Kattarino. Doskonale pamietam Ciebie i Twoje posty z róznych tematów. Dziekuję za zyczliwośc, dobre słowo, takie wirtualne poklepanie po ramieniu.
Było mi strasznie cięzko przez kilka miesięcy. Odwróciły się ode mnie "przyjaciele", na których liczyła i których lubiłam. Cóż, trudno przyjaźni się z kimś kto cierpi. Rozumiem. Tzn. staram się zrozumieć.
Przez kilka miesięcy nie uzywałam perfum. Nie chciałam pachnieć pięknymi wspomnieniami, bo one rozrywały mnie na kawałki. U mnie wspomnieć nie zaklina muzyka czy miejsca ale właśnie zapachy. Potrafiłam rozpłakać sięczując perfumy, które towarzyszyły czemuś pięknemu. Nowymi, ładnymi perfumami też nie chciałam pachnieć. Nie nie chciałam mieć jakichkolwiek zapachowych skojarzeń z tym złym czasem. Nie chciałam, żeby potem kiedyś w przyszłości kiedy poczuję na kimś zapach mojego smutku znowu "
wejść" w te klimaty. więc pachniałam mydłem Balsamu do ciała, odzywki do włosów i całego tego urodowego bestiarium nie chciało mi się używać. Teraz używam Teraz jest lepiej, bo odważam się pachnieć. "Angel", "Sensi", "Casmir", "miss dior cherrie". Powoli, po kropli. Ale jeszcze nie "shalimar" i nie "Nina". Ogród nad Nilem też nie. ALe wiem, że do niego dojrzeję. Przez te prawie pół roku perfumowego celibatu nos mi się "stępił", "wykastrował", iwelu rzeczy nie czuję tak jak kiedyś. Nie wiem czemu. Może zapachów uczymy się tak jak literatury, jak malarstwa? Wchodzimy coraz głębiej, zostawiając za sobą przybrzeżne płycizny? Tak jest w moim przypadku.
Obiecałam sobie, że w dniu keidy naprawdę będę szczęsliwa i to szczęście będzie miało szanse na trwanie kupię sobie nowe perfumy. Nie wiem jakie. Ale może spełnię moje marzenie i będę miałam SWOJE, JEDYNE perfumy, które będę nosić ciągle. W koncu marzenia czasem się spełniają - mam konia i codziennie na nim galopuję
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 11:33   #303
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Kattarino. Doskonale pamietam Ciebie i Twoje posty z róznych tematów. Dziekuję za zyczliwośc, dobre słowo, takie wirtualne poklepanie po ramieniu.
Było mi strasznie cięzko przez kilka miesięcy. Odwróciły się ode mnie "przyjaciele", na których liczyła i których lubiłam. Cóż, trudno przyjaźni się z kimś kto cierpi. Rozumiem. Tzn. staram się zrozumieć.
Przez kilka miesięcy nie uzywałam perfum. Nie chciałam pachnieć pięknymi wspomnieniami, bo one rozrywały mnie na kawałki. U mnie wspomnieć nie zaklina muzyka czy miejsca ale właśnie zapachy. Potrafiłam rozpłakać sięczując perfumy, które towarzyszyły czemuś pięknemu. Nowymi, ładnymi perfumami też nie chciałam pachnieć. Nie nie chciałam mieć jakichkolwiek zapachowych skojarzeń z tym złym czasem. Nie chciałam, żeby potem kiedyś w przyszłości kiedy poczuję na kimś zapach mojego smutku znowu "
wejść" w te klimaty. więc pachniałam mydłem Balsamu do ciała, odzywki do włosów i całego tego urodowego bestiarium nie chciało mi się używać. Teraz używam Teraz jest lepiej, bo odważam się pachnieć. "Angel", "Sensi", "Casmir", "miss dior cherrie". Powoli, po kropli. Ale jeszcze nie "shalimar" i nie "Nina". Ogród nad Nilem też nie. ALe wiem, że do niego dojrzeję. Przez te prawie pół roku perfumowego celibatu nos mi się "stępił", "wykastrował", iwelu rzeczy nie czuję tak jak kiedyś. Nie wiem czemu. Może zapachów uczymy się tak jak literatury, jak malarstwa? Wchodzimy coraz głębiej, zostawiając za sobą przybrzeżne płycizny? Tak jest w moim przypadku.
Obiecałam sobie, że w dniu keidy naprawdę będę szczęsliwa i to szczęście będzie miało szanse na trwanie kupię sobie nowe perfumy. Nie wiem jakie. Ale może spełnię moje marzenie i będę miałam SWOJE, JEDYNE perfumy, które będę nosić ciągle. W koncu marzenia czasem się spełniają - mam konia i codziennie na nim galopuję
Beliczku, milo mi, ze mnie zapamietalas
Nie czuje sie upowazniona do wyrazania glebszych refleksji na temat Twoich przezyc- chcialabym tylko napisac, ze rozumiem i potrafie sobie wyobrazic, przez co przeszlas .

Co do wechu- mysle, ze trauma spowodowala jego "znieczulenie", a nie regresje.
Jako Twoj dominujacy zmysl musi odrodzic sie z popiolow, wraz z Twoja dusza- jak Feniks.
Chwila, w ktorej zechcesz i bedziesz w stanie odkryc na nowo swiat aromatow, bedzie niesamowita.
Stary 2007-06-10, 11:40   #304
daigee
Zadomowienie

Beliczku, ja również bardzo się cieszę, że wróciłaś Faktem jest, że również nie miałam okazji pogadać z Tobą osobiście na forum, ale Twoje wspaniałe recenzje i opisy, na które się natykałam zawsze wywoływały mój ogromny zachwyt Bardzo mi miło znów Cię czytać

Niedawno przeżywałam nieco podobną sytuację, jak Ty W związku z tym porzuciłam ze złością mój SS wraz z bolesnymi wspomnieniami. Ale teraz powoli leczę rany i, co ciekawe, zaczynam tęsknić za moimi Apparition Czas i cierpliwość to najlepsze lekarstwo.

Pachnę znów Wishem
Stary 2007-06-10, 11:58   #305
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Beliczku, dobrze że wróciłaś
Uwielbiam wracać do Twoich opisów perfum (Shalimar ) i mam nadzieję że niedługo pojawią się nowe
Stary 2007-06-10, 12:02   #306
Kasiulka22
Zakorzenienie

Beliczku miło Cię widzieć, cieszę się że wróciłaś do nas

Pachnę Coco M. Jutro chyba dla przyzwoitości użyję czegoś innego
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 12:05   #307
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Beliczku, dopiero od niedawna jestem na tym forum. I nie miałam okazji wczesniej czytac Twoich postów. Ale witam Cię tak samo serdecznie, przyłaczająć się do powitalnego przyjęcia

Wciąż pachnę Dżingiem - globalnie z próbeczki wypaskudzonej na raz, Małż jest nim zachwycony .... chyba trzeba będzie pomyślec o zakupie ..

Edytowane przez Favkes
Czas edycji: 2007-06-10 o 13:10
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-10, 12:19   #308
lola23
Wtajemniczenie

beliczku , bardzo się cieszę , że wróciłaś

Długo Cię nie było .
Myślałam kilkakrotnie co się stało , dlaczego znikłaś ....
Witam Cię z wielką radością

targowisko:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=211273
lola23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 12:26   #309
Anuschka
Wtajemniczenie

Beliczku - podobnie jak Favkes, jestem na tym forum bardzo krótko, ale również serdecznie Cię witam

Tematycznie - cytrusowy Iskander na nieustającą falę upałów
Anuschka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 12:29   #310
taka taka
Zakorzenienie

Cytat:
Może zapachów uczymy się tak jak literatury, jak malarstwa? Wchodzimy coraz głębiej, zostawiając za sobą przybrzeżne płycizny? Tak jest w moim przypadku.

Beliczku, bardzo ładnie to napisałaś
pewnie wiesz, czego Ci życzę

a ja pachnę pomidorami, bazylią, tortem czekoladowym i migdałowym, whisky, winogronani i Anandą
dziś szesnaste urodziny mojej córki
taka taka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 12:52   #311
ropuszka
Zakorzenienie

Witamy Beliczka

Ja pachne Euphoria Blossom i miejscami dezo Darling. A mam ochote pachniec czyms rozowym, soczystym, owocowo-swiezo-slodkim. Znacie takie cos? Moze Promesse? A moze Hiltonka?
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-10, 12:56   #312
bzinka
Zadomowienie

Beliczku
W temacie - Insolence ....

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 13:05   #313
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Ropuszko - słodkie - owocowe - świeże i soczyste i różowe - i jeszcze musujące jak zozol : jak dla mnie to brzmi zupełnie jak Cat Deluxe
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 13:10   #314
Kattarina
Zakorzenienie

Ropuszko- od razu pomyslalm o Par Amour Toujours Clarinsa
Stary 2007-06-10, 13:20   #315
agaa13
Zakorzenienie

Bieliczku cieszę się,że wróciłaś .

a w temacie pachnę sobie Clinique Happy to be- w ramach opróżniania miniaturek.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-10, 13:22   #316
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

24, Faubourg Hermes - idealne na tę pogodę, na szczęście wczorajszy upał już zelżał.
joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 13:44   #317
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Eenax, jak Ci sie podoba Balmain? Jesteś chyba jedyną osobą na forum, która go ma ( oprócz mnie ) napisz cóś, proszę!
Ostatnio wszystko co bardzo lekkie po pewnym czasie przypomina mi Light Blue którego nie znosze. Kadzideł nie nosze bo moja kolezanka z pracy ma ostatnio na nie face "kichania i smarczenia'. Tak wiec padlo na Balmain (odświeżyłam sobie u kolezanki pamiec na temat tego zapachu i kupiłam). Ogólnie to chyba jeden z 2 szyprów które lubie. Tego lubie bo na Mnie poza paprociowatoscia ma jeszcze mocna wyczówalna nute ziołową. Nie wiem jak w innych wersjach sie zachowuje ja testowałam jedynie Ekstrakt i ekstrakt tez posiadam.

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość
No to ja dziś nadgarstkowo pachne płynem pt. Trupi Jad i zgon
Czyli Messe de Minuit - Testuję ... mnie tam się ten trupi jad podobuje

Na global jeszcze się nie zdecydowałam ...
Jaki tam trupi jad i zgod. To tylko: kadzidło, stare drewno, wosk przczeli, terpentyna i odrobina goodzkiego cytrusa.

A dzis pachn e sobie:
Les Belles Liberty Fiz. Czego wybrałam ten zapach nie wiem ale słonko mi wczoraj zbyt mocno glowę przegrzało i to pewnie dlatego. Zapach bardzo lubie zeby nie było niedopowiedzen ale ostatnio reczej cieżkie zapachy uzywałam.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 13:49   #318
ida74
Raczkowanie

Cytat:
wejść" w te klimaty. więc pachniałam mydłem Balsamu do ciała, odzywki do włosów i całego tego urodowego bestiarium nie chciało mi się używać. Teraz używam Teraz jest lepiej, bo odważam się pachnieć. "Angel", "Sensi", "Casmir", "miss dior cherrie". Powoli, po kropli.
Beliczku też miałam taki okres w swoim życiu, również jestem po "przejściach" tylko to było kilka lat temu, wtedy tak samo jak Ty nie pachniałam, aby zapachy nie kojarzyły mi się później z tym złym okresem albo nie przypominały pewnych chwil. U mnie już się powoli układa i powiem nieśmiało, że jest Ok i super, Tobie też tak będzie, niestety na to potrzeba czasu, trzymaj się cieplutko, wierzę, że jeszcze będziesz szczęśliwa

a w temacie, pomimo przeziębienia, nabrałam ochoty na Elixir Des Merveilles
Stary 2007-06-10, 13:49   #319
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Wytrzymałam bez Was tydzień

Beliczku...

The Parfum z próbki...mmm coraz bardziej mi sie podoba, przygarnęłabym, gdyby nie te kosmiczne dla mnie pojemności 75ml na allegro..... dla mnie 50ml to za dużo

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Witamy Beliczka

Ja pachne Euphoria Blossom i miejscami dezo Darling. A mam ochote pachniec czyms rozowym, soczystym, owocowo-swiezo-slodkim. Znacie takie cos? Moze Promesse? A moze Hiltonka?
Hot Couture

Yola jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-10, 13:53   #320
sabbatha
Zakorzenienie

Lancome - Treson

Co to w ogole za zapach, ciezko cokolwiek o nim znalezc, a nie sadze zeby w Sephorze mi wcisneli probke nieistniejacego zapachu

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 13:55   #321
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sabbatha Pokaż wiadomość
Lancome - Treson

Co to w ogole za zapach, ciezko cokolwiek o nim znalezc, a nie sadze zeby w Sephorze mi wcisneli probke nieistniejacego zapachu

a może to jest Tresor ...
Stary 2007-06-10, 13:58   #322
sabbatha
Zakorzenienie

napisane wlasnie mam treson ;D a ze moja wiedza o perfumach jest zerowa to zaczelam sie zastanawiac

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 13:58   #323
daigee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Witamy Beliczka

Przyszły mi do głowy: Love Love de Toi (Morgan), Heiress (Hiltonka ), Pink Sugar (Aquolina)
Stary 2007-06-10, 14:16   #324
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkich!
Ostatnie pół roku było dla mnie ciężkie. Rozwód, koniec czegoś ważnego, zaczynanie zycia od nowa i tak dalej. Bolało, czasem tak bardzo, że aż nie miałąm siły o tym mówić. A o takich lekkich rzeczach też nie miałam ochoty pisać.
Teraz pisze, bo moja karta sięodwróciła. Jest lepiej, ale nie zapeszam Nie jestem nieszczęśliwa, a to duuuużo. Zaczynam nowy, wielki etap w moim zyciu (i zawdowym, i tym tylko moim), jeżdżę konno, na nowo cieszę się życiem. Dziękuję wszystkim dziewczynom, które pomogały mi w tych trudnych dniach. Wtedy poznaje się prawdziwych przyjaciół.
Miło Cię znowu widzieć

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 14:18   #325
ropuszka
Zakorzenienie

O, dziekuje za odzew Cat deluxe jak dla mnie za slodkie i zbyt podobne do Rush Par amour musze wyprobowac No i ta Paris... A obiecalam sobie, ze juz nie kupie nic J.Lo, Britney a tej to juz w ogole Cos mi sie jednak zdaje, ze predzej czy pozniej Hilton wyladuje u mnie, tylko bede musiala ja porzed ludzmi chowac i nie przyznawac sie czym pachne

Za chwilke wypachnie sie czyms znowu, bo juz wszystko ze mnie wyparowalo, a ze ryje do sesji, a potem mam spotkanie z TZ to chyba na razie sie wstrzymam i przed wyjsciem uzyje Coco M.
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 15:55   #326
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkich!
Cześć Beliczku.
Miło Cię znowu widzieć.

Wczoraj Lolita [edp]-ja się chyba od niej uzależniłam.
A dziś na razie bez zapachów.
Stary 2007-06-10, 16:12   #327
agnieszka1970
Zadomowienie

a ja dziś Eau Ressourcante Clarinsa....w czwartek wyruszam na 2-tygodniowy urlop do Chorwacji i musiałam się zaopatrzeć w cos bezpiecznego i nieuczulającego w słońcu...A ze w Olsztynie wszystko wymiotło z perfumerii co bezalkoholowe - kupiłam co było, za kosmiczną kasę (kupując na allegro człowiek po prostu "odwyka" od tych straszliwych cen w perfumieriach).
Na szczęscie zapach fajny, tylko znika ze mnie szybko - ale czego się spodziewać jak dzis warunki tropikalne prawie.
agnieszka1970 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 16:14   #328
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Beliczku

Pachnę dzisiaj nie perfumami ale słońcem, olejkiem do opalania i glonami jeziernymi
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 16:24   #329
rachela
Zakorzenienie

A u mnie burza, grzmi niesamowicie i leje... Idealne odzwierciedlenie mojego nastroju.

Czarna Mania + Pocałunek Smoka.

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-10, 16:24   #330
neonka28
Zakorzenienie

Beliczku ciągle pytałam o ciebie. Myślałam że wyjechałaś daleko ( do Włoch).
Czlowiek po przejściach staje się silniejszy. Odradza się jak Feniks z popiołów. Głowa do góry i piersi do przodu! Bierz się w garść idą wakacje, lato w pełni a Ty mieszkasz w takim cudnym mieście

A w temacie pachnę ASJĄ Fendi gożdziki auktywniają się. A wczoraj na dużej imprezie z stylu in voque Prada bo to najbardziej uwielbiają diablice.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości