|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
Cytat:
monia specjalista![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Ostatnio nie nadrabiam Was i piszę jakoś chaotycznie ![]() Dla wszystkich dzieciaczków za skończone miesiące Dla wszystkich chorowitków dużo zdrówka I za dzisiejsze szczepienia ![]() Wczoraj wzięłam przykład z Laryski i poszłam do parku z kawą miałam też owsiankę z owocami i orzechami a na koniec umyłam wózek ![]() No i wczoraj Miłosz tak się rozpłakał na spacerze, że na syrenie wracaliśmy do domu. Krzyczał jakby go ze skóry obdzierali Nie mam pojęcia co się stało Oczy miał całe zapuchnięte.Teraz idę jeść śniadanie i posprzątać w chacie bo po weekendzie jakby nikt nie sprzątał (dodam, że codziennie odkurzam i ścieram kurze ).
|
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
za oknem szaro, buro i do pupy. zero pomyslu na ten dzien oprocz tego ze czas na porzadek bosmy wczoraj burdellos odstawili w donku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Motyl super ![]() u nas słonko, ale zimno no nic ma być 10 stopni więc czekam
|
#3065 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma czego nadrabiać przy śniadaniu ![]() Noc jak zwykle kiepska, ale poza pobudkami na jedzenie i pobudkami z niewiadomych przyczyn, był jeszcze kilka razy płacz, bo się przekręcił na brzuch i mu było niewygodnie ![]() Cytat:
![]() fajne mają kapciuchy na stronie, coś może wypatrzę dla młodego Cytat:
jak przyszła jesień i zima, a on pełzał i raczkował po mieszkaniu to tak było najwygodniej, ale teraz jak przeglądam zdjęcia to śmiać mi się chce i mówię, że jak dorośnie to mu ich nie pokażę, bo się obrazi na mnie, że na każdym zdjęciu rajtuzki ![]() Cytat:
![]() a Wy kiedy chrzcicie? |
|||
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() policzanka a mnie najbardziej podoba sie w ahs muzyka wlasnie. moglabym.godzinami tego sluchac. i oczuwiscie z drugiego sezonu na glupawke dominique Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- kasiunia takie pomaranczowo granatowe, zapinane na zameczek z przodu moze nie sa jakos wyjatkowo urodziwe, ale naprawde mega praktyczne. polecam bo mysle ze teraz do spacerowki na wiosne i kurteczki beda idealne. ok dziecko zasnelo ide ogarniac ta chawire Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3067 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też szaro i pochmurno, i póki co chłodno.
A jeszcze z rana mąż mnie tak docenił, że jak wyszedł to się popłakałam
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3068 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Moje dziecko po wczorajszej kąpieli i nocy jest mega rozczochrane, normalnie nieułożony elvis ![]() Poza tym zauważam,że mi się zawsze przygląda jak jem, więc też ma już ochotę ![]() Po trzecie musiałam was nadrobić przy śniadanku ![]() Cytat:
![]() heheh prawda i to samo tyczy się vice versa ![]() Cytat:
zdrówka dla Ciebie i dziewczynek ![]() Cytat:
dla chlopca wybrałabym inne![]() Cytat:
|
|
#3069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tassia-na YT jest 12 godzinna Dominiqe.Ciekawe czy ktos przesłuchał do konca
|
|
|
|
|
#3070 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() witamy się w piękny sloneczny dzień mam nadzieję że mojemu synkowi udzieli się moj pogodny nastroj i będzie dziś tak samo uśmiechnięty jak wczoraj![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
#3071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3072 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() A słuchaj, czy ta lekarka na nocnej pomocy była w ogóle pediatrą? Szczepiliście na pneumo? My mieliśmy podobną sytuację, ale pomyłka w drugą stronę Jak Julo miał 5 tygodni to zajechaliśmy na nocną pomoc, bo malutki miał bardzo wysoką gorączkę. Długo lekarka nie przychodziła, w końcu chyba po pół godziny dopełzła - rozczochrana i widać, że wybudzona ze słodkiego snu Młoda na tyle, że sama z własnej inicjatywy do mnie i tż na "ty" waliła No i wdg jej oceny z małym wszystko dobrze, nie zleciła absolutnie żadnych badań, poleciła kupić czopki z paracetamolem i odesłała. Tż cisnął temat, nie dał nas zbyć. Okazało się, że pediatra będzie rano więc jeśli małemu nie przejdzie, to postanowiliśmy, że ruszę tam raz jeszcze. Julkowi nie przeszło, te godziny nerwówki w domy to był horror To jest po prostu straszne, skąd oni biorą lekarzy do tej nocnej pomocy? Ja miałam ochotę porządnie skopać 4 litery tej tępej dzidzie za ten brak kompetencji i luźne podejście do wykonywanego zawodu.
|
|
#3073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() motylku a mozesz podac mi jak pamietasz oczywiscie sprzedawce?
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
aaa! moje dziecko ma skoka, to już mam odpowiedź na pytanie dlaczego chce wieczorem zasypiać przy cycu
ciekawe czego się nauczy teraz
|
#3076 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lub http://allegro.pl/ikea-hustawka-svav...924598019.html lub zabawka do ćwiczeń integracji sensorycznej http://www.tublu.pl/zabawki-dla-star...niebieski.html http://empis.pl/empis2/rownowaga/1951-1951.html lub lalka z płcią ![]() http://niewierzewbociana.pl/pk577-lalki-1.html jest mnóstwo propozycji, ale pomysł z autem niet rowerek może być ale tez spory wydatek http://czaszabawy.pl/smoby_444157-sm...rt-444157.html Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2014-02-24 o 09:56 |
|||||
|
|
|
#3077 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
U mnie to na 200 procent skok, pisalam ostatnio ze kiepsko spi, podjekuje pzez sen, wierci sie, marudzi jakby mial koszmary, wczoraj to sie obudzil z rykiem, jak wstalam i wlaczylam pozytywke zasnal. Do tego doszly crki z jedzenie.Tylko podwieczrkowa butle zjada normalnie.Kaszke na sniadanie nie dojada, sloiczek na obiad w bulach i mekac h juz mu wciskam, mimo ze jadl to co najbardziej lubi,a kolacje to juz masdakra, troche pociamka, raz ni zjadl wcale (a na drugi dzien nie grzeszyl mimo to apetytem) |
|
|
|
|
#3078 |
|
czyli Endżi
|
Pogoda jest piękna, trochę bardziej chce się żyć
![]() Trzyma mnie dołek, czasem odpuszcza. Czuję, że gdyby nocki były lepsze, to byłoby mi pozytywniej. Baaardzo powolutku coś się poprawia, ale ja nie jestem herosem ![]() No ale Julo jest przekochany. Bardzo pogodny, uwielbia ludzi i serducho mi się rozpływa jak bliscy zachwycają się, że malutki jest naprawdę wyjątkowo sympatyczny i śliczny Julek bardzo garnie się do pozytywnie nastawionych ludzi, jak tylko wyczai, że ktoś się do niego zwraca, to natychmiast zaciesza i domaga się wspólnej zabawy No bo ile można na matkę patrzeć
|
#3079 |
|
BAN stały
|
Czy myslicie o zmianie gondoli na spacerowke?Bo ja powoli tal.Maly jak nie spi to sie strasznie szarpie, probuje sie podniesc, odkleja nozkami okrycie
|
|
|
|
#3080 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys godzine z kolezanka wytrzymalysmy Cytat:
to nie skok tylko naturalny etap rozwoju ze dziecko jest troche bardziej strachliwe wobec obcych bo odkrywa ze ono i mama to jednak nie jednosc potem jak zacznie chodzic tez bedzie taki etap kazdy duzy krok rozwohowy bedzie powodowal pewne leki i chec bycia blisko mamy Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas pochmurno, mglisto, szaro... ja juz ogarnełam ciut, wykąpana, wysuszona, Filip śpi na 1 drzemce i czekamy az się przejaśni bo chciałam zrobić eskapade na Roska 6 km w dwie strony, niby nie daleko ale jakby się rozplakał na amen gdzies po drodze to niewiem co bym zrobiła
|
|
|
#3082 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
U mnie stale pory posilkow bardzo sie sprawdzaja, dziecko si nie awanturuje nawet, ze chce jesc.Jk spi to sie tez budzi o porze karmienia. Spania nocnego mam stala pore, ale drzemek juz nie, spi kiedy chce. Co do zakupow to nam sie zdarza, chociaz rzadko, bo ja jestem w domu uwiazana i maz robi |
|
|
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3084 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry!!! U nas dziś baaardzo słonecznie. Szymcio dał mi dziś w miarę pospać, bo nie było aż tylu karmień i pobudek co ostatnio, ale za to koło 1 obudził mnie ból brzucha i przez godzinę chodziłam po mieszkaniu, bo spać nie mogłam Na dole w szafie miałam poukładane "większe" ciuszki, o których myślałam będąc w ciąży, że będą gdzieś na maj-czerwiec, a tymczasem wczoraj je wyciągam, przykładam do Szymcia i co? dobre!
|
|||
|
|
|
#3085 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
oczywiscie w kombi, ma wielki, przepiekny bagaznik i spelnia nasze oczekiwania. Bo mi zalezy na pojemnosci, a mezowi na szybkosci.Mi szybkosc wisi i powiewa, bo moj rekord to 60 km na godzine. Troche duzo pali,ale w sumie to bede nim jezdzic az na zakupy (oczywiscie jak zrobie prawko, mam zamiar sie zabrac jakos za miesiac) i na jakies 2-3 podroze rocznie do pl.Maz do pracy starym pojedzie, bo po co mu taki karawan do tego. |
|
|
|
|
#3086 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3087 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Natala co do przygody z lekarzami to współcz... i powtarzam kolejny raz jak ufać lekarzom ? Dobrze że wszystko dobrze się skonczyło
|
|
#3089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

monia specjalista

ale nic. Mały dał mi trochę pospać, spał do 5 bez przerwy a potem do 7.30 więc nie jest źle.

Oczy miał całe zapuchnięte.
no nic ma być 10 stopni więc czekam 

ciekawe czego się nauczy teraz
[wiem, że Kaśka kupuje 86 (!), a Karolson 92 (!!) 
Na dole w szafie miałam poukładane "większe" ciuszki, o których myślałam będąc w ciąży, że będą gdzieś na maj-czerwiec, a tymczasem wczoraj je wyciągam, przykładam do Szymcia i co? dobre!