|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
To był pierwszy raz ale takiego " chcę czekoladę już" jeszcze nie miałam i to mnie przeraża bo wyglądam jak mały wieloryb
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Mam plan dzisiaj poogarniać ogródek troszkę , muszę przerwać truskawki i wybiałkować jabłonkę , wiśnię , śliwkę i porzeczkę czekam na plony ![]() Do później kochane ![]() ![]()
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
a ja chcę żeby był już sierpień
|
|
|
|
#153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Yuza nacieszaj się mężem, pewnie! a gdzie pracuje że nie masz go na codzień? ![]() Fame uwielbiam czekac na takie przesyłki a jak przychodzą to jakby się dziecko dorwało do prezentów pod choinką, ja dziś czekam na pakę z ciuszkami ciążowymi, trochę miej frajdy, ale zawsze coś ![]() Joanna zadziwiasz kobieto, prawdziwa pani domu (i ogrodu) Ja z tych rasowych leniuchów, wolę jak mi ktoś z krzaczka przyniesie przed nos
|
|
|
|
|
#154 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli czosnek w nos! ![]() Cytat:
tylko keczup zamiast pomidora umieram z głodu![]() Cytat:
ok, u mnie sytuacja jest dobra, stażysta co drugi dzień, nie będzie aż tak mocno zawracał gitary i łatwiej mi będzie pod jego nieobecność wziąć zwolnienie, a w tym tygodniu to już niestety muszę zrobić badania. joanna zazdroszcze Ci prac ogrodowych no i zmykam chwilowo, do potem Edit: debeściara ale miałaś laleczkę
Edytowane przez Eydrith Czas edycji: 2014-02-24 o 10:40 |
|||
|
|
|
#155 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie "karmieniowe" czegi nie wolno jeść przy karmieniu piersią. Truskawki już wiem...
co mnie jeszcze ominie? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, witam się z łóżka...
coś mnie chyba jakieś przeziębienie dopadło, idę za godzinę do lekarza ...Byliśmy wczoraj u znajomych, dostaliśmy zaproszenia na wesele - poinformowaliśmy że przyjdziemy w trójkę przyszła panna młoda się popłakała i ciągle chciała dotykać mojego brzucha, przyszły pan młody też on już od jakiegoś czasu chciałby mieć dziecko, ale ona powiedziała że do 30-tki nie ma opcji :P kupiła mu królika i powiedziała, że jak on zdechnie to wtedy będą mieć dziecko - dodała że króliki żyją 7-8 lat pocieszyłam go, że niech się cieszy że mu żółwia nie kupiła :P Ten znajomy, o którym Wam opowiadałam że zawsze musi być pierwszy pogratulował, ale nie skakał z radości :P Ale jestem bardzo zaskoczona reakcją przyszłych młodych, bo nikt chyba jeszcze się nie cieszył jak sie dowiedział o mojej ciąży (oczywiście poza rodzicami) i bardzo mi się miło zrobiło
|
#157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a koleżanka moja przez dwa tygodnie żyła na sucharach, bo jak tylko coś zjadła to mały strasznych kolek dostawał i się prężył ale pózniej stopniowo zaczela wszystko wprowadzsc i bylo ok Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Tez bym juz chciala sierpien bo mam nadzieje juz byc ogarnietactroche po porodzie
Pomidory, straczkowe, gdzies widzialam tez ze sliwkowate tez nie bardzo. Ech ja w pl bedevjuz po sezonie bo we wrzesniu a tu i tak sezonowych nie ma wiec bedzie dietowac latwiej bo nie bedzie pokusy z bazarku |
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
debesciara śliczny bobasek
![]() Vegetka to fajnie, że znajomi się ucieszyli.. w sumie to ja tylko raz spotkałam się z "niezadowoleniem" po tym jak powiedziałam koleżance, że jestem w ciąży, ale wiem, że ona tak z zazdrości.. więc nie ma co się przejmować Celebrinfea truskawki w czerwcu więc jeszcze sobie pojesz agnes ja właśnie też dlatego chce sierpień.. już tak po miesiącu.. wszystko się jakoś ułoży już i będzie można żyć spokojnie
Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-02-24 o 11:05 |
|
|
|
#160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masakra jakaś. Mam nadzieję że fasolka będzie miała trochę litości...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda wszystko zalezy jaki model dziecka sie trafi kolezanka ma dwojke przy pierwszym jadla wszystko normalnia dieta wiadomo wszystko wcrozsadnych ilosciach i dzieciak byl zdrow i wszystko super. Przy drugim nie mogla zjesc nic zywila sie parowanymi piersiami i marchewka a maly non stop kolki alergie wysypki itd. Wiec zalecenia swoja droga a zycie zweryfikuje ja bede probowac przyzwyczajac pomalu do wszystkiego a jak wyjdzie zobaczymy. Grunt zeby wprowadzac produkty stopniowo zeby ewentualniecwiedziec co uczulilo
|
|
|
|
#163 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję że nam się poszczęści i dziecko nie będzie miało jakichś kolek ani uczuleń pokarmowych wtedy można jeść wszystko ... tutaj jest fajnie napisanemamy doświadczone, a co sądzicie o tych kropelkach Sab Simplex? używałyście? ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() ciekawe ile moich planów obróci się w pył gdy dzidzia przyjdzie na świat
|
|
|
#164 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry - byłam na chwilę w pracy ale już jestem
![]() wisienka - ja uważam, że jeśli nic się nie dzieje można normalnie się kochać wiadomo pozycja taka w jakiej się da ze względu na brzuszek a prezerwatywa zdecydowanie nie -chyba, że jakieś zalecenia lekarza były by inne ![]() debesciara - jaka śliczna Matylda Niebianka - no to super wiadomość Yuza - wózek polecam my mamy też z tej firmy ale starszą wersję i nie narzekamy ale jak tak patrze jak te wszystkie wózki w ciągu 3 lat zdrożały to ![]() Vegetka - wygrzewaj się i zdrowiej |
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
najgorsze to, że czekolad nie można jeść
![]() właśnie sporządzam "swoją" listę wyprawkową dla Maluszka bazując na tych listach od Nautiz i mamaya. dzięki dziewczyny |
|
|
|
#166 |
|
Zadomowienie
|
ja karmiłam i jadłam wszystko normalne (no np. chrzanu, kapusty kiszonej -czy innych ostrych/kwaśnych/pikantnych rzeczy - na początku nie) ale wszystko inne tak
a jeśli coś będzie się działo to wtedy zrezygnuję i jak małemu wyszła alergia na białko to tez nie tak, ze nic nie mogłam jeść nabiału - mogłam ale nie tyle co wczesnej i po jakimś czasie sama wiedziała ile mogę zjeść żeby mały nie odczuł a i pomidory będę jeść napewno - mamy swoje i jak narazie nikomu nie szkodziły
|
|
|
|
#167 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wy tak o ziwrzakach to przypomniało mi sie ze kiedyś miałam pieska Kubuś sie zwał ( u mnie od dziecka tak było ze każdy pies wabił sie Kubus) w sumie to był mój pierwszy zwirzak. rasy jamnik, dostałam go na 1 urodziny. Chodził za mną, był jak mój cień, rodzice wiedzieli ze tam gdzie jest piest to znaczy ze ja tam jestem. Boże co ja z tym psem wyprawaiał, wszystko a on cały czas mnie nie opuszczał. Niestety moja genialna cotka kiedyś rzuciał kości w ogródku bo zapomniała ze nasz duzy pis tez biega, i mój mały biedaczek został pogryziony przed tego dużego. Niestety trzebabyło uspić jamnika bo miał cos z kregosłupem i paraliż tylnych łap. do dzisiaj nienawidze tej ciotki, jak ja widze to mi sie nie dobrze robi...
Potem miłam tez jeszcze jednego kubsia tym razem mieszaniec, nie chciał mieszkać w domu wiec pomieszkiwał na polku w budzie a z nim w tej budzie sypiał nasz kot zwany Dupkiem (dziadek go tak nazwał, bo kot nie chciał reagować na żadne inne imie wiec dziadek kiedyś w nerwach go tak zawiłał i toak mu zostało). smialismy się ze sa para, (prawdopodobnie homo-) A teraz tez mam psa (suczkę) wabi się Pipi, ale nie mieszka w domu tylko na polku w budzie, woli wolność niż jakby miałaprosić żeby ją wypuścić. Na szcxzęscie mamy na to warunki bo mamy dom z duzym ogródkiem wiec ma psinka gdzie biegac. jak jest mroźniej w zimie to ja do domu zabieramy , ale widać ze biedna sie męczy bo woli wieksza przestrzeń. sunfire kochane te koszulki ![]() roksanka88 ja tez jeszcze nie znam płci, ale planuje juz zamawiac jakies ubranka, tyle że ja wole kolory neutralne. Bo szczerze mówiąc np. za różem nie przepadam. a niebieski wg mnie pasuje jak i dla chłopaka tak i dla dziewczynki wisienka1000 ja w sumie z męzem jak baraszkuje to wybieram raczej te bezpieczne pozycje, a o gumce to w sumie nie słyszałam zeby stosować, nie zastanwaiłam sie nawet nad tym... No właśnie tłusty czawrtek, będzie szleństwo ze samżeniem faworków, za poczki sie nie biore bo mi sie nie che. Mój kupi jakies paczusie w cukierni a ja usmaze faworki mmmm... ![]() Yuza fajny wózek, tez mi sie takie podobają, ale cena mnie powaliła. Ja co prawda będę miec tez z Tako podobny ale uzywany, Celebrinfea znam to ja tez sie trudze ze sprzedawca z allegro juz ponad 2 tygodnie. jak do srody moje komody nie dojada to chyba bedę musiała zgłosć to na policje albo powiem ze maja mi oddać pieniądze za komody i ze rezygnuje z zamówienia, bo normalnie tak sie nie da. nerwicy prze to juz dostaje. O boziu jak ja sie rozpisałam, ale tak to potem jest jak tzreba nadrabiac
Edytowane przez ErnestyLda Czas edycji: 2014-02-24 o 11:37 |
|
|
|
#168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jak planuję karmić piersią, to i tak na początek warto mieć laktator i zestaw butelek prawda? muszę się upewnić
|
|
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
Eydrith;45303361]....mamy doświadczone, a co sądzicie o tych kropelkach Sab Simplex? używałyście[/QUOTE]
ja dawałam małemu esputicon a potem zamieniliśmy na biogaię - pierwszy kosztuje ok 10 zł a drugi ponad 40 - bo mieliśmy duże problemy z brzuszkiem jak już przestałam karmić esputicon dostawał w razie potrzeby a potem biogaię już codziennie a juz wiem to niemieckie - miała mi to ciocia przysłać ale biogaia pomogła i sama nie używałam ale pamiętam, ze mamy na poprzednim forum różnie do nich podchodziły - choć ogólnie to były dobre opinie i pochwały i porównując cenę biogai to chyba te wypróbuję najpierw
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2014-02-24 o 11:40 |
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Ja butelki kupuje ale z laktatorem poczekam bo moze nie bede pitrzebowac a to spory zakup. Jak sie okaze ze potrzebny to kupie bo u nas dostepny w kazdej aptece
|
|
|
|
#172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wielkie dzięki
|
|
|
#173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a te kropelki to teraz już chyba można w Polsce kupić
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2014-02-24 o 11:43 |
|
|
|
|
#174 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mam pytanko, zapisałyscie się może do szkoły rodzenia? co o tym sadzicie?
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() witam się w pierwszy dzień wolnego Timo śpi, a ja wcinam II śniadanie - dziś bułka z serkiem białym i dżemem, tak mnie naszła ochota ![]() byliśmy w mieście, bo miałam kilka rzeczy zaległych do kupienia, a mamy tylko papier toaletowy, krem z apteki (otworzyli mi dziś pod domem taką tanią nareszcie pogoda cudna i ponoć cały tydzień ma tak być zaraz ponadrabiam nowy wątek
|
#176 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też. Szukam właśnie jakby to przetłumaczyć, bo nawet nie wiem w co kliknąć. Cytat:
Cytat:
Na szczęście bo dłuuugich perswazjach są gładkie, złote, klasyczne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jestem po badaniu połówkowym. Z dzieckiem wszystko w porządku, łożysko się przesunęło na tylną ścianę, tylko siusiaka tym razem nie udało się podejrzeć. Żeby sie ten mój synek w córę nie zamienił . Poza tym high life po podejrzeniu malucha zawsze mam świetny humor
|
||||||
|
|
|
#177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak kiedyś pisałam, nic nowego się nie dowiedziałam (o połogu, bo o tym było), ale dobrze, że ktoś kompetentny potwierdził moje informacje zebrane w Internecie plusem też jest to (w moim przypadku), że szkoła rodzenia odbywa się w szpitalu gdzie będę rodzić i prowadzą zajęcia lekarze i położne z oddziału, więc fajnie, że wszystkich poznam ![]() Cytat:
![]() ah! i gratuluję udanej wizyty! dobrze, że wszystko w porządku
Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-02-24 o 12:16 Powód: lit. |
||
|
|
|
#178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kobiety
Melduję się w kolejnej części wątku. Miałam ambitne plany nadrobić zaległości (poległam na 162 str. ) Fajna nazwa ![]() Fame Malwiska- Dziewczyny ja się nie gniewam za umieszczenie mnie na liście "nie odzywających się". Wiem, że piszę rzadko Elfka86 miło, że się odezwałaś. Ostatnio pomyślałam sobie, że szkoda że ta Dziewczyna która ma termin wtedy co ja nic nie pisze... ![]() Party_Girl słabo mi się zrobiło jak przeczytałam Twoją historię ( Jest mi niesamowicie przykro. Współczuję i życzę Ci dużo szczęścia!!!Vegetka do spania z poduchą się przywyczaisz. Jak ja zaczynałam z nią spać to w sumie większość nocy poduszka leżała na podłodze. Tak mi z nia było "wygodnie". Generalnie uważam że bardziej docenię nią jak mnie bardziej wybrzuszy. A ja mam dzisiaj wizytę u gina. Jak zwykle głupia się stresuję A jak mi wieczorem leci siara to w nocy pobolewa mnie brzuch. Zaczynam się martwić...
|
#180 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tam jak młody będzie miał kolki to spróbuje wszystkiego, żeby tylko mu pomóc. Edytowane przez Nautiz Czas edycji: 2014-02-24 o 12:30 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.

, muszę przerwać truskawki i wybiałkować jabłonkę , wiśnię , śliwkę i porzeczkę 

Ja z tych rasowych leniuchów, wolę jak mi ktoś z krzaczka przyniesie przed nos 

tylko keczup zamiast pomidora
co mnie jeszcze ominie?
przyszła panna młoda się popłakała 

masakra jakaś. Mam nadzieję że fasolka będzie miała trochę litości...

wtedy można jeść wszystko ... 

A jak mi wieczorem leci siara to w nocy pobolewa mnie brzuch. Zaczynam się martwić...