Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-24, 10:24   #151
joanna2228
Wtajemniczenie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

To był pierwszy raz ale takiego " chcę czekoladę już" jeszcze nie miałam i to mnie przeraża bo wyglądam jak mały wieloryb

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Mam plan dzisiaj poogarniać ogródek troszkę , muszę przerwać truskawki i wybiałkować jabłonkę , wiśnię , śliwkę i porzeczkę czekam na plony uwielbiam jeść z krzaka Ja chcę już lato

Do później kochane Miłego dnia
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 10:34   #152
Fame
Zakorzenienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

a ja chcę żeby był już sierpień
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 10:37   #153
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niebianka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mała zmiana planów. Z zakupów nici, ale za to jadę do lekarza na nieplanowaną wizytę kontrolną (do innego lekarza, nie mojego, z normalnym usg i zobaczę dziś maleństwo)
To super, zobaczyć dzidzię rzecz bezcenna

Yuza nacieszaj się mężem, pewnie! a gdzie pracuje że nie masz go na codzień?

Fame uwielbiam czekac na takie przesyłki a jak przychodzą to jakby się dziecko dorwało do prezentów pod choinką, ja dziś czekam na pakę z ciuszkami ciążowymi, trochę miej frajdy, ale zawsze coś

Joanna zadziwiasz kobieto, prawdziwa pani domu (i ogrodu) Ja z tych rasowych leniuchów, wolę jak mi ktoś z krzaczka przyniesie przed nos
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 10:38   #154
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
eydrith dla ciebie moge byc agnesja a co do kataru to typowo przeziebieniowy bo tak sie wlasnie czuje
poczułam się wyróżniona
czyli czosnek w nos!
Cytat:
U mnie standard czyli kanapki z duza iloscia pomidora i se1rek wiejski hahah bardzo ubolewalam w pierwszym trymestrze ze nie moglam tego jesc ale teraz wsio wrocilo do normy.

Apropo diety dziewczyny od 6 miesiaca nalezy jesc wiecej wapnia! Kosciec dziecka twardnieje i bedzie nam podbierac co moze sie dla nas zle skoczyc.
też mam zestaw standardowy tylko keczup zamiast pomidora umieram z głodu
Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Dzisiaj przyjdzie mi paczka z Londynu nie mogę się doczekać
muszę pooglądać co mąż kupił dla naszego "chłopczyka"
chcemy foty!!!!

ok, u mnie sytuacja jest dobra, stażysta co drugi dzień, nie będzie aż tak mocno zawracał gitary
i łatwiej mi będzie pod jego nieobecność wziąć zwolnienie, a w tym tygodniu to już niestety muszę zrobić badania.

joanna zazdroszcze Ci prac ogrodowych

no i zmykam chwilowo, do potem

Edit: debeściara ale miałaś laleczkę śliczna córa

Edytowane przez Eydrith
Czas edycji: 2014-02-24 o 10:40
Eydrith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 10:41   #155
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Mam pytanie "karmieniowe" czegi nie wolno jeść przy karmieniu piersią. Truskawki już wiem... co mnie jeszcze ominie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 10:51   #156
Vegetka
Zakorzenienie

Dzień dobry, witam się z łóżka... coś mnie chyba jakieś przeziębienie dopadło, idę za godzinę do lekarza ...

Byliśmy wczoraj u znajomych, dostaliśmy zaproszenia na wesele - poinformowaliśmy że przyjdziemy w trójkę przyszła panna młoda się popłakała i ciągle chciała dotykać mojego brzucha, przyszły pan młody też on już od jakiegoś czasu chciałby mieć dziecko, ale ona powiedziała że do 30-tki nie ma opcji :P kupiła mu królika i powiedziała, że jak on zdechnie to wtedy będą mieć dziecko - dodała że króliki żyją 7-8 lat pocieszyłam go, że niech się cieszy że mu żółwia nie kupiła :P

Ten znajomy, o którym Wam opowiadałam że zawsze musi być pierwszy pogratulował, ale nie skakał z radości :P

Ale jestem bardzo zaskoczona reakcją przyszłych młodych, bo nikt chyba jeszcze się nie cieszył jak sie dowiedział o mojej ciąży (oczywiście poza rodzicami) i bardzo mi się miło zrobiło
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 10:51   #157
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Mam pytanie "karmieniowe" czegi nie wolno jeść przy karmieniu piersią. Truskawki już wiem... co mnie jeszcze ominie?

Ja Ci nie powiem, ale mnie już tu dziewczyny straszyły, że np pomidorów a koleżanka moja przez dwa tygodnie żyła na sucharach, bo jak tylko coś zjadła to mały strasznych kolek dostawał i się prężył ale pózniej stopniowo zaczela wszystko wprowadzsc i bylo ok

sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 10:53   #158
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
a ja chcę żeby był już sierpień
Tez bym juz chciala sierpien bo mam nadzieje juz byc ogarnietactroche po porodzie
Cytat:

Pomidory, straczkowe, gdzies widzialam tez ze sliwkowate tez nie bardzo. Ech ja w pl bedevjuz po sezonie bo we wrzesniu a tu i tak sezonowych nie ma wiec bedzie dietowac latwiej bo nie bedzie pokusy z bazarku
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 11:04   #159
Fame
Zakorzenienie

debesciara śliczny bobasek nie widziałam wcześniej zdjęcia

Vegetka to fajnie, że znajomi się ucieszyli.. w sumie to ja tylko raz spotkałam się z "niezadowoleniem" po tym jak powiedziałam koleżance, że jestem w ciąży, ale wiem, że ona tak z zazdrości.. więc nie ma co się przejmować

Celebrinfea truskawki w czerwcu więc jeszcze sobie pojesz

agnes ja właśnie też dlatego chce sierpień.. już tak po miesiącu.. wszystko się jakoś ułoży już i będzie można żyć spokojnie

Edytowane przez Fame
Czas edycji: 2014-02-24 o 11:05
Stary 2014-02-24, 11:05   #160
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
jak czytałam w necie to niektóre mamy piszą że jadły wszystko, a niektóre tylko gotowanego kurczaka + gotowaną marchewkę dziękuję za taką dietę
Stary 2014-02-24, 11:12   #161
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
jak czytałam w necie to niektóre mamy piszą że jadły wszystko, a niektóre tylko gotowanego kurczaka + gotowaną marchewkę dziękuję za taką dietę
O nie.... nie rób mi tego. masakra jakaś. Mam nadzieję że fasolka będzie miała trochę litości...

Stary 2014-02-24, 11:13   #162
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda wszystko zalezy jaki model dziecka sie trafi kolezanka ma dwojke przy pierwszym jadla wszystko normalnia dieta wiadomo wszystko wcrozsadnych ilosciach i dzieciak byl zdrow i wszystko super. Przy drugim nie mogla zjesc nic zywila sie parowanymi piersiami i marchewka a maly non stop kolki alergie wysypki itd. Wiec zalecenia swoja droga a zycie zweryfikuje ja bede probowac przyzwyczajac pomalu do wszystkiego a jak wyjdzie zobaczymy. Grunt zeby wprowadzac produkty stopniowo zeby ewentualniecwiedziec co uczulilo
Stary 2014-02-24, 11:21   #163
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
O nie.... nie rób mi tego. masakra jakaś. Mam nadzieję że fasolka będzie miała trochę litości...
ja też, nie wyobrażam sobie takiej morderczej diety mam nadzieję że nam się poszczęści i dziecko nie będzie miało jakichś kolek ani uczuleń pokarmowych wtedy można jeść wszystko ... tutaj jest fajnie napisane że dieta ograniczająca coś "na wszelki wypadek" nie ma sensu, i wychodzę z tego samego założenia.

mamy doświadczone, a co sądzicie o tych kropelkach Sab Simplex? używałyście?

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Wiec zalecenia swoja droga a zycie zweryfikuje ja bede probowac przyzwyczajac pomalu do wszystkiego a jak wyjdzie zobaczymy. Grunt zeby wprowadzac produkty stopniowo zeby ewentualniecwiedziec co uczulilo
dokłądnie, też mam taki plan

ciekawe ile moich planów obróci się w pył gdy dzidzia przyjdzie na świat
Stary 2014-02-24, 11:26   #164
kularek
Zadomowienie

dzień dobry - byłam na chwilę w pracy ale już jestem

wisienka - ja uważam, że jeśli nic się nie dzieje można normalnie się kochać wiadomo pozycja taka w jakiej się da ze względu na brzuszek a prezerwatywa zdecydowanie nie -chyba, że jakieś zalecenia lekarza były by inne

debesciara - jaka śliczna Matylda

Niebianka - no to super wiadomość daj znać po wizycie

Yuza - wózek polecam my mamy też z tej firmy ale starszą wersję i nie narzekamy ale jak tak patrze jak te wszystkie wózki w ciągu 3 lat zdrożały to

Vegetka - wygrzewaj się i zdrowiej
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 11:28   #165
Fame
Zakorzenienie

najgorsze to, że czekolad nie można jeść

właśnie sporządzam "swoją" listę wyprawkową dla Maluszka bazując na tych listach od Nautiz i mamaya. dzięki dziewczyny
Stary 2014-02-24, 11:31   #166
kularek
Zadomowienie

ja karmiłam i jadłam wszystko normalne (no np. chrzanu, kapusty kiszonej -czy innych ostrych/kwaśnych/pikantnych rzeczy - na początku nie) ale wszystko inne tak i teraz też tak zamierzam a jeśli coś będzie się działo to wtedy zrezygnuję i jak małemu wyszła alergia na białko to tez nie tak, ze nic nie mogłam jeść nabiału - mogłam ale nie tyle co wczesnej i po jakimś czasie sama wiedziała ile mogę zjeść żeby mały nie odczuł
a i pomidory będę jeść napewno - mamy swoje i jak narazie nikomu nie szkodziły
Stary 2014-02-24, 11:33   #167
ErnestyLda
Zadomowienie

Dziewczyny wy tak o ziwrzakach to przypomniało mi sie ze kiedyś miałam pieska Kubuś sie zwał ( u mnie od dziecka tak było ze każdy pies wabił sie Kubus) w sumie to był mój pierwszy zwirzak. rasy jamnik, dostałam go na 1 urodziny. Chodził za mną, był jak mój cień, rodzice wiedzieli ze tam gdzie jest piest to znaczy ze ja tam jestem. Boże co ja z tym psem wyprawaiał, wszystko a on cały czas mnie nie opuszczał. Niestety moja genialna cotka kiedyś rzuciał kości w ogródku bo zapomniała ze nasz duzy pis tez biega, i mój mały biedaczek został pogryziony przed tego dużego. Niestety trzebabyło uspić jamnika bo miał cos z kregosłupem i paraliż tylnych łap. do dzisiaj nienawidze tej ciotki, jak ja widze to mi sie nie dobrze robi...

Potem miłam tez jeszcze jednego kubsia tym razem mieszaniec, nie chciał mieszkać w domu wiec pomieszkiwał na polku w budzie a z nim w tej budzie sypiał nasz kot zwany Dupkiem (dziadek go tak nazwał, bo kot nie chciał reagować na żadne inne imie wiec dziadek kiedyś w nerwach go tak zawiłał i toak mu zostało). smialismy się ze sa para, (prawdopodobnie homo-)

A teraz tez mam psa (suczkę) wabi się Pipi, ale nie mieszka w domu tylko na polku w budzie, woli wolność niż jakby miałaprosić żeby ją wypuścić. Na szcxzęscie mamy na to warunki bo mamy dom z duzym ogródkiem wiec ma psinka gdzie biegac. jak jest mroźniej w zimie to ja do domu zabieramy , ale widać ze biedna sie męczy bo woli wieksza przestrzeń.

sunfire kochane te koszulki

roksanka88 ja tez jeszcze nie znam płci, ale planuje juz zamawiac jakies ubranka, tyle że ja wole kolory neutralne. Bo szczerze mówiąc np. za różem nie przepadam. a niebieski wg mnie pasuje jak i dla chłopaka tak i dla dziewczynki

wisienka1000 ja w sumie z męzem jak baraszkuje to wybieram raczej te bezpieczne pozycje, a o gumce to w sumie nie słyszałam zeby stosować, nie zastanwaiłam sie nawet nad tym...

No właśnie tłusty czawrtek, będzie szleństwo ze samżeniem faworków, za poczki sie nie biore bo mi sie nie che. Mój kupi jakies paczusie w cukierni a ja usmaze faworki mmmm...

Yuza fajny wózek, tez mi sie takie podobają, ale cena mnie powaliła. Ja co prawda będę miec tez z Tako podobny ale uzywany,

Celebrinfea znam to ja tez sie trudze ze sprzedawca z allegro juz ponad 2 tygodnie. jak do srody moje komody nie dojada to chyba bedę musiała zgłosć to na policje albo powiem ze maja mi oddać pieniądze za komody i ze rezygnuje z zamówienia, bo normalnie tak sie nie da. nerwicy prze to juz dostaje.

O boziu jak ja sie rozpisałam, ale tak to potem jest jak tzreba nadrabiac

Edytowane przez ErnestyLda
Czas edycji: 2014-02-24 o 11:37
ErnestyLda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 11:33   #168
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
ja karmiłam i jadłam wszystko normalne (no np. chrzanu, kapusty kiszonej -czy innych ostrych/kwaśnych/pikantnych rzeczy - na początku nie) ale wszystko inne tak i teraz też tak zamierzam a jeśli coś będzie się działo to wtedy zrezygnuję i jak małemu wyszła alergia na białko to tez nie tak, ze nic nie mogłam jeść nabiału - mogłam ale nie tyle co wczesnej i po jakimś czasie sama wiedziała ile mogę zjeść żeby mały nie odczuł
super

a jak planuję karmić piersią, to i tak na początek warto mieć laktator i zestaw butelek prawda? muszę się upewnić
Stary 2014-02-24, 11:39   #169
kularek
Zadomowienie

Eydrith;45303361]....mamy doświadczone, a co sądzicie o tych kropelkach Sab Simplex? używałyście[/QUOTE]

ja dawałam małemu esputicon a potem zamieniliśmy na biogaię - pierwszy kosztuje ok 10 zł a drugi ponad 40 - bo mieliśmy duże problemy z brzuszkiem jak już przestałam karmić
esputicon dostawał w razie potrzeby a potem biogaię już codziennie

a juz wiem to niemieckie - miała mi to ciocia przysłać ale biogaia pomogła i sama nie używałam ale pamiętam, ze mamy na poprzednim forum różnie do nich podchodziły - choć ogólnie to były dobre opinie i pochwały i porównując cenę biogai to chyba te wypróbuję najpierw

Edytowane przez kularek
Czas edycji: 2014-02-24 o 11:40
Stary 2014-02-24, 11:40   #170
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
super

a jak planuję karmić piersią, to i tak na początek warto mieć laktator i zestaw butelek prawda? muszę się upewnić
warto warto
Stary 2014-02-24, 11:41   #171
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
super

Ja butelki kupuje ale z laktatorem poczekam bo moze nie bede pitrzebowac a to spory zakup. Jak sie okaze ze potrzebny to kupie bo u nas dostepny w kazdej aptece
Stary 2014-02-24, 11:42   #172
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
ja dawałam małemu esputicon a potem zamieniliśmy na biogaię - pierwszy kosztuje ok 10 zł a drugi ponad 40 - bo mieliśmy duże problemy z brzuszkiem jak już przestałam karmić
esputicon dostawał w razie potrzeby a potem biogaię już codziennie

a juz wiem to niemieckie - miała mi to ciocia przysłać ale biogaia pomogła i sama nie używałam ale pamiętam, ze mamy na poprzednim forum różnie do nich podchodziły
tak, to te niemieckie bo wlaśnie się zastanawiałam czy jakoś je organizować czy dać spokój ... ale skoro w Polsce też coś mamy to chyba nie ma co sie gorączkować wielkie dzięki
Stary 2014-02-24, 11:42   #173
kularek
Zadomowienie

Cytat:
super

myślę, że warto bo np. ja małemu musiałam gotować marchwiankę -zalecenie pani doktor -więc butelki były wykorzystane najpierw te małe -ale ja od razu kupuję cały zestaw bo taniej wychodzi

a te kropelki to teraz już chyba można w Polsce kupić

Edytowane przez kularek
Czas edycji: 2014-02-24 o 11:43
Stary 2014-02-24, 11:56   #174
ErnestyLda
Zadomowienie

dziewczyny mam pytanko, zapisałyscie się może do szkoły rodzenia? co o tym sadzicie?
ErnestyLda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 11:58   #175
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

witam się w pierwszy dzień wolnego

Timo śpi, a ja wcinam II śniadanie - dziś bułka z serkiem białym i dżemem, tak mnie naszła ochota

byliśmy w mieście, bo miałam kilka rzeczy zaległych do kupienia, a mamy tylko papier toaletowy, krem z apteki (otworzyli mi dziś pod domem taką tanią nareszcie) i z lumpka całą reklamówę t-shirtów na lato dla T. i dla mnie rozpinanych do karmienia. Dla małej nic nie było ciekawego, wzięłam tylko takie futrzane kapcie/skarpetki.

pogoda cudna i ponoć cały tydzień ma tak być

zaraz ponadrabiam nowy wątek
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 11:58   #176
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
oj rewelacyjne uczucie ... tż powiedział że zapadłam w kamienny sen. Myślałam że włożenie poduszki między nogi da ten sam efekt, ale jednak po całej długości fajnie odciąża brzuch bo ja tak po skosie trochę na plecach spałam.

kukurydzą i białą kapustą :P i ten sos
pizza z kapustą? to jakaś specjalna pozycja z karty dań dedykowana ciężarnym?

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
a ja zauważyłam że szybciej się najadam, kiedyś zjadłabym taką pizze jak dziś i mogłabym zjeść deser, a dziś oddałam 1/4 tż bo już nie dałam rady. Tak jest ze wszystkim co jem... mniejsze porcje bo nie daję rady
Dzieć sie rozpycha, kichy się poupychały wyżej i może dlatego mniej teraz możesz zjeść. Ja jem mniej, ale częściej. 6kg mam na plusie obecnie.

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Weszłam z ciekawości i nieponiemaju szto tam pisiu alem poliglotka
Ja też. Szukam właśnie jakby to przetłumaczyć, bo nawet nie wiem w co kliknąć.

Cytat:
No właśnie... Co się stało? :beer: 0% of course

A właśnie przedwczoraj wypiłam sobie dwie Bawarie 0%, smaka miałam na brzoskwiniowe. Dobre były. Tż specjalnie o 21 do reala jechał :P

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Skorzystam idę robić właśnie tosty
Zazdraszczam wybierania obrączek to była frajda

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Czyli Pij mleko będziesz wielka !
U mnie wybieranie obrączek to była istna tragedia! Mój chłop upatrzył sobie tytanowe, które wyglądały jak nakrętki. I jeszcze chciał żeby jego miała napis"One to rule them all" albo " 18 kwietnia - kup kwiaty"
Na szczęście bo dłuuugich perswazjach są gładkie, złote, klasyczne

Cytat:
Dzisiaj przyjdzie mi paczka z Londynu nie mogę się doczekać
muszę pooglądać co mąż kupił dla naszego "chłopczyka"

Przeczytałam "Dzisiaj przyjdzie mi pączek z Londynu " i siedzę i móżdżę jak ten tż Fame jej tego pączka wyśle.

Cytat:
najgorsze to, że czekolad nie można jeść

właśnie sporządzam "swoją" listę wyprawkową dla Maluszka bazując na tych listach od Nautiz i mamaya. dzięki dziewczyny
Nie ma za co

Jestem po badaniu połówkowym. Z dzieckiem wszystko w porządku, łożysko się przesunęło na tylną ścianę, tylko siusiaka tym razem nie udało się podejrzeć. Żeby sie ten mój synek w córę nie zamienił . Poza tym high life po podejrzeniu malucha zawsze mam świetny humor
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 12:04   #177
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ErnestyLda Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanko, zapisałyscie się może do szkoły rodzenia? co o tym sadzicie?
ja się zapisałam i już byłam na pierwszych zajęciach..
tak jak kiedyś pisałam, nic nowego się nie dowiedziałam (o połogu, bo o tym było), ale dobrze, że ktoś kompetentny potwierdził moje informacje zebrane w Internecie
plusem też jest to (w moim przypadku), że szkoła rodzenia odbywa się w szpitalu gdzie będę rodzić i prowadzą zajęcia lekarze i położne z oddziału, więc fajnie, że wszystkich poznam

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Przeczytałam "Dzisiaj przyjdzie mi pączek z Londynu " i siedzę i móżdżę jak ten tż Fame jej tego pączka wyśle.
pączkiem może być też mój tż
ah! i gratuluję udanej wizyty! dobrze, że wszystko w porządku

Edytowane przez Fame
Czas edycji: 2014-02-24 o 12:16 Powód: lit.
Stary 2014-02-24, 12:06   #178
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
U mnie wybieranie obrączek to była istna tragedia! Mój chłop upatrzył sobie tytanowe, które wyglądały jak nakrętki. I jeszcze chciał żeby jego miała napis"One to rule them all" albo " 18 kwietnia - kup kwiaty"
Na szczęście bo dłuuugich perswazjach są gładkie, złote, klasyczne
Hehe możemy sobie podać ręce z Twoim tż co do materiału bo my tytan właśnie bierzemy kuty ze złotem. Fajnie wygląda i cena normalna. A te klasyczne co oglądaliśmy na targach to myślałam że padnę. Cena bagatela 12.000... :screwy: sory jeszcze mam pomysły na co kasę wydać zwłaszcza przy fasolce w drodze...

Stary 2014-02-24, 12:08   #179
Lena21
Raczkowanie

Cześć Kobiety Melduję się w kolejnej części wątku. Miałam ambitne plany nadrobić zaległości (poległam na 162 str. )

Fajna nazwa

Fame Malwiska- Dziewczyny ja się nie gniewam za umieszczenie mnie na liście "nie odzywających się". Wiem, że piszę rzadko

Elfka86 miło, że się odezwałaś. Ostatnio pomyślałam sobie, że szkoda że ta Dziewczyna która ma termin wtedy co ja nic nie pisze...

Party_Girl słabo mi się zrobiło jak przeczytałam Twoją historię( Jest mi niesamowicie przykro. Współczuję i życzę Ci dużo szczęścia!!!

Vegetka do spania z poduchą się przywyczaisz. Jak ja zaczynałam z nią spać to w sumie większość nocy poduszka leżała na podłodze. Tak mi z nia było "wygodnie". Generalnie uważam że bardziej docenię nią jak mnie bardziej wybrzuszy.

A ja mam dzisiaj wizytę u gina. Jak zwykle głupia się stresuję ja to jestem przypadek beznadziejny... Znowu leci mi siara A jak mi wieczorem leci siara to w nocy pobolewa mnie brzuch. Zaczynam się martwić...

Lena21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-24, 12:09   #180
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ErnestyLda Pokaż wiadomość
Zapisujemy się. Ja z niemowlętami nie miałam do tej pory zbytnio do czynienia, a tż to się boi, że krzywdę zrobi jak weźmie na ręce, bo on ma "wielkie i nieporadne, a to dziecko takie małe i kruche" zawsze tak mówi. Dla komfortu psychicznego, ze człowiek się jednak przygotowuje, myślę, że warto. A i tż trochę się o porodzie dowie.

Cytat:
Też tak planuję. Jak coś się pojawi - będę odstawiać.

Cytat:
super

Ja planuję kupić. Na nawał pokarmu się przyda, a jak nie nawał to może mąż będzie chciał pokarmić, to będzie czym porcje mleka odciągnać. Jak brak pokoramu to też laktator podobno dobry na pobudzenie.

Cytat:
....mamy doświadczone, a co sądzicie o tych kropelkach Sab Simplex? używałyście
Ja je siostrze do dwójki dzieci przywoziłam, bo miałam wtedy akurat taką pracę, że często bywałam w Niemczech. Pomogły obojgu, polskie leki nie dawały rady. Szwagierka natomiast, mimo, że dziecko miało okropne kolki, nie chciała podać tego leku, bo uznała, że skoro w Polsce go nie sprzedają, to znaczy, że jakiś norm nie spełnia, czyli może dziecku zaszkodzić.
Ja tam jak młody będzie miał kolki to spróbuje wszystkiego, żeby tylko mu pomóc.

Edytowane przez Nautiz
Czas edycji: 2014-02-24 o 12:30
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości