|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Za mna kolejny transferowy weekend. Bylo super, bo jechala ze mna jeszcze jedna dziewczyna i spedzilysmy wolny czas razem. Trafilysmy na prawdziwy wloski karnawal z przebierancami, bebnami i muzyka. Bawili sie wszyscy bez wzgledu na wiek, fantastyczne to bylo. Zjadlysmy wloska pizze i posiedzialysmy w kawiarni. Widoki zapierajace dech <3
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Ingo zazdroszczę włoskich klimatów
Fairess może spróbuj czosnku w kapsułkach ? Nie pachnie wcałe a naprawdę mam wrażenie że dobrze działą ... A śmiałam się jak mój mąż chwalił "naturalny antybiotyk" ![]() Co do dobrego wpływu cytryny - ja od początku lutego popijam co rano wodę z cytryną - a przeziębienie i tak mnie dopadło Przynajmnie lepszą cerę mam ![]() Dziś jest lepiej ... Wczoraj był aktywny dzień - sprzątanie (w końcu umycie drzwi), zakupy (spożywcze i domowe -polączone z wstępnym planowaniem odświeżenia mieszkania Zupełnie nie kobieco mam poczucie że potrzebowałam tego wielkiego kawałka czerwonego mięsa (choć normalnie jem prawie wyłącznie drob) ...W ogóle wczoraj poczułam coś jakby ... chęc do życia... Bardzo dawno jej u mnie niebyło (takiej bez konkretnego powodu - poprostu Oby została na dużej...
|
|
|
|
#2943 |
|
Rozeznanie
|
Jedna rzecz maci moja radosc. Mam zgrzyt z dziewczyna z biura. Jechalysmy razem tydzien temu i zachowywala sie niekuluralnie wobec innych turystow az musialam jej zwracac uwage. Teraz wracalysmy razem, suche czesc i tyle. Obawiam sie, ze moge pozegnac sie z jezdzeniem w tej firmie. Ale niestety nie potrafie byc mila dla kogos kto jest arogancki i stawia mnie w glupiej sytuacji.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Inga - super są takie wypady, zazdroszczę.
Mój weekend porażka, oczywiście. Nic wczoraj nie zrobiłam, a to już są weekendy gdzie powinnam zacząć poprawiać i wykańczać pracę doktorską. Jest tragicznie, straciłam całą chęć do życia. Do tego cały czas boli mnie serce i splot słoneczny. Nie mogę oddychać, nie mogę się ruszać... niedługo dostanę zawału i umrę. |
|
|
|
#2945 |
|
Rozeznanie
|
Nebulko a moze to stres, ze powinnas robic, a nie robisz, stad te bole?
Wyjazdy sa super, kocham to mimo wszelkich niedogodnosci. Sent from my HTC Wildfire S A510e using Wizaz Forum mobile app
|
#2946 |
|
Raczkowanie
|
Nebulko,
ale co dzieje się? To związane z doktoratem? Brałaś coś na uspokojenie? Czasem coś bez recepty potrafi pomóc. Napisz wiecej w klubie... |
|
|
|
#2947 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że to nerwica również ;p
Doraźnie coś na uspokojenie i kropelki nasercowe i położenie się na chwilę z otwartym oknem |
|
|
|
#2948 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, można dołączyć? Słowem przedstawienia-tegoroczna maturzystka, brak chęci do nauki a i do życia, zero motywacji, apatia i brak odczuwania przyjemności, miał ktoś podobnie?
|
|
|
|
#2949 | |
|
DOMator
|
Cytat:
Zmykam wyprasować górę prania - od rana odkładałam tę przyjemność i nie pójdę spać dopóki się tym nie zajmę. Jak znam życie cały tydzień nie będę miała motywacji do prasowania, więc albo teraz, albo nigdy ![]() Pół godziny i po sprawie - pranie wyprasowane i schowane do szafy. Jak zawsze wiecej zachodu, niż to wszystko warte... Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2014-02-23 o 22:47 |
|
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
Elfia czasem im drobniejsz żabka tym gorzej się zebrać ... Ja potem mam ochotę tłuc głową w ścianę - ilość energi marnotrawiona na "zebranie się" najczęściej jest większa niż ta potrzebna do wykonania zadania
![]() Nebulko lepiej? Mam nadzieję że tak Poniedziałek czas zacząć
|
|
|
|
#2951 |
|
Konto usunięte
|
dzisiaj muszę połknąć jedną żabę.... zbieram się do niej od 3 tygodni, a termin już upłynął dawno temu! (temat wisi u mnie od roku
)macie też tak, że jesteście pozytywnie nastawione i kiedy już już już jesteście na dobrej drodze, żeby coś wykonać, nagle bach i kaplica.... nie chce się i już! wstręt totalny! ??? ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Joanna, tak patrzę na Twój podpis i powiedz mi kobieto jedną rzecz- jak osiągnęłaś cel odchudzania???? ja dzisiaj przymierzyłam sukienki letnie (masakra- w dwie się nie mieszczę...) i jestem załamana. Ćwiczę od 2 tygodni, dietkuję od stycznia i bym chciała efekty od razu!
|
|
|
|
#2952 |
|
Raczkowanie
|
Natchnęłyście mnie do tego, że trzeba przejrzeć szafę z letnimi ciuchami
![]() Nebulko, co u Ciebie?
|
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdanie sobie sprawy z tego nonsensu często pomaga przezwyciężyć prokrastynację.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
|
#2954 | |
|
tree hugger
|
Cytat:
|
|
#2955 |
|
Raczkowanie
|
Wpadam donieść, że zrobiłam sobie małe porządki na fb: usunęłam znajomych, których nie znam
, strony, których nie lubię![]() Katuję się tekstami i poradami na temat pewności siebie, szukam inspiracji co zrobić z rękoma podczas prezentacji, jestem przerażona faktem, że mam tylko 2 minuty na wypowiedź w języku, który jest tak pięknie melodyjny, a z moich ust wydobywa się jedynie dziwny stukot. W środę mam spotkanie z moją opiekunką w urzędzie pracy, może coś doradzi....
|
#2956 |
|
Konto usunięte
|
ja już też na finiszu żaby
wiele nie trzeba było a tyle nerwów ...
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Z dlugoletniego doswiadczenia moge powiedziec: zapomnij o pozbyciu sie akcentu, po prostu trzeba zaakceptowac fakt, ze nasza krtan w tym wieku sie nie zmieni i nigdy nie bedziemy mowic tak pieknie jak ktos tutaj urodzony. Ja na przyklad slysze czasem cos w stylu: "pani nie ma wcale akcentu" i juz chce byc dumna po czym schodze na ziemie, bo najwyrazniej jakis ten akcent mam, skoro w ogole jest to tematyzowane (wiadomo, tubylca nikt nie chwali za akcent, czyz nie? ). Podobnie jest z moja przyjaciolka Rosjanka, ktora tutaj skonczyla germanistyke, tutaj jest nauczycielka niemieckiego (!) a niewielki akcent jest i bedzie. Nie przejmuj sie, wiekszosc uwaza, ze obcy akcent jest slodki. Ja tez, szczegolnie uwielbiam kiedy rodowity Francuz mowi po niemiecku Glowa do gory, a jaka to prezentacja i czemu tylkow 2 minuty?
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
[1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;45301986]dzisiaj muszę połknąć jedną żabę.... zbieram się do niej od 3 tygodni, a termin już upłynął dawno temu! (temat wisi u mnie od roku
)macie też tak, że jesteście pozytywnie nastawione i kiedy już już już jesteście na dobrej drodze, żeby coś wykonać, nagle bach i kaplica.... nie chce się i już! wstręt totalny! ??? ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Joanna, tak patrzę na Twój podpis i powiedz mi kobieto jedną rzecz- jak osiągnęłaś cel odchudzania???? ja dzisiaj przymierzyłam sukienki letnie (masakra- w dwie się nie mieszczę...) i jestem załamana. Ćwiczę od 2 tygodni, dietkuję od stycznia i bym chciała efekty od razu![/QUOTE]Nie osiągnęłam - przynajmniej na razie W ogóle ja nie powinnam się za bardzo wypowiadać - walczę z sobą już ponad rok - przed Bożym Narodzeniem było całkiem ładnie, potem znowu wpadło parę kilo ... Których aktualnie się pozbywam ... A do celu daleko - bo przy moim wzroście powinnam ważyć poniżej 65 kg i to jest mój cel ... Do osiągnięcia za parę lat za pewne![]() Także nie sądzę żebyś potrzebowała rad od kogoś kto 10 kg chudnie przez rok - mistrzem efektywności i szybkości nie jestem Co do akcentu - akcent akcentowi nie równy .... Taki minimalny który nie utrudnia zrozumienia i nie drażni tubylców - ok, taki jaki prezentuje sporo cudzoziemców z południa i ze wschodu (ale dalszego niż pl chyba jednak nie jest taki fajny ... Miałam ostatnio zajęcia z fonetyki ze specjalistą - podobno pewne rzeczy jest trudno zmienić (np "r" - podobno istnieje jakieś przednie i tylne czy coś) ale większość rzeczy to kwestia ćwiczenia "aparatu" ... Spotkałam się z opiniami Niemców że akcent bywa słodki przez pierwsze pół godziny(godzinę jeśli właścicielka jest atrakcyjna ) rozmowy - potem ma się ochotę Ale... Ellefant przecież ty jesteś na początku drogi językowej - ile się uczysz - rok? Nikt nie będzie oczekiwał płynnego mówienia - raczej będą zachwyceni że się komunikujesz Siedzę nad pracą dziś, za godzinę wychodzę na kurs. Dobrze jest |
|
|
|
#2959 |
|
Konto usunięte
|
Joanna- 10kg to dla mnie dużo- nawet w rok
ja powinnam zgubić ok 15kg (i nawet wtedy chudzielcem nie będę), żeby było idealnie.... 10kg, żeby mieścić się we wszystkie ciuszki.
|
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Cymemont ja próbowałam wszystkiego co mieści się w granicach rozsądku (dukan, 1000 kcal, kopenhaskie i inne cuda się dla mnie nie mieszczą - ale ich też próbowałam w liceum/studiach - bez efektu) .... Zasadniczo najlepsze efekty dają treningi i rozsądna dieta (w moim przypadku z ograniczonymi węglowodanami - ale ja mam PCOS co może mieć wpływ). Problem polega na tym że trzeba mieć dużo cierpliwości i silnej woli bo efekty nie przychodzą szybko
Czasem się zastanawiam czy ta cała walka ma sens i jest warta wysiłku (w moim przypadku to naprawdę wojna pochłaniająca ogromne zasoby energii ) Ale jednak chyba tak ....
|
|
|
|
#2961 |
|
Rozeznanie
|
Dzis mam dzien pt "nie chce mi sie". Lezalam do 14, wyslalam w tym czasie jedno cv i dokonczylam ksiazke. Potem pocwiczylam, ale nie szlo mi, tylko 3km w 30min i pare przysiadow. Umylam sie, naszykowalam i zmusilam sie by wyjsc na umowione spotkanie z kolezanka i taniec. Nie wiem jak pokonac swoja niechec do robienia tego czego chce :p
Tez mam do zrzucenia pare kilo, ale pochlaniam tony slodyczy, wiec skad mam miec efekty? Postawilam sobie wyzwanie. Od dzis przez miesiac zero slodyczy i codzienne cwiczenia. Oczywiscie zaraz przed tlustym czwartkiem, jak to ja ;p ale slodyczami jestem tak objedzona, ze nie moge na nie patrzec, mysle, ze mi to pomoze. Poza tym za pare dni biore sie za wybielanie zebow i tez bede musiala trzymac sie diety. Sent from my HTC Wildfire S A510e using Wizaz Forum mobile app
|
#2962 |
|
Raczkowanie
|
Z tą prezentacją głównie chodzi mi o to, żebym się zmieściła w czasie
i powiedziała wszystko, co chcę powiedzieć. A jeśli nie będę mówiła płynnie to to może się nie udać.Konwalio idę na Polowanie na Talenty. Mają zatrudnić 100 osób, pisałam w klubie. ![]() Ciasto na donaty rośnie, zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Przygotowanie tekstu i nauczenie się go powinno pomóc. Wiesz co będziesz mówić? Trzymam kciuki.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
#2964 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie przeczytalam w ksiazce (tlum. moje, wiec wybaczcie): "Jezeli zas nie chca oni podejmowac dzialan (czego nie chca rowniez nieudacznicy) to dlaczego jednak je podejmuja? Poniewaz przezwyciezajac swoja niechec, moga osiagnac to o czym marzyli.
Ludzi sukcesu popycha naprzod chec osiagniecia satysfakcji ze zdobytego celu. Nieudacznikow popycha naprzod chec osiagniecia satysfakcji od sposobow dazenia do celu, i sklonni sa zadowalac sie rezultatami, ktore daja wyprobowane metody (nawyki). Ludzie sukcesu widza swoj cel bardzo wyraznie, moga zmieniac swoje nawyki i robic rzeczy, ktorych nie lubia, byle tylko osiagnac zamierzenie." Sent from my HTC Wildfire S A510e using Wizaz Forum mobile app
|
#2965 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja mam na dziś taki mądry cytat, z książki, którą czytam, a i trafiłam dziś na blog fajnego trenera osobistego i tam znalazłam identyczną myśl: "Zaakceptuj tak zwane błędy (a w rzeczywistości informacje zwrotne) jako część zwykłego uczenia się". "Nie ma porażek, są tylko informacje zwrotne". Patri kciuki jak najbardziej mile widziane Wstępnie jestem umówiona na interaktywne 2 godziny z nauczycielką, która nauczy mnie czytać mojego tekstu i przy okazji poprawi błędy. donaty - klapa na całego, ciasto nie chciało wyrosnąć, wyszły ciastkowe, a nie pączkowe, ech.... ![]() Dlaczego ja nie mogę być normalna tylko jakaś taka z wiecznymi problemami? ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
|
|
#2966 | |
|
tree hugger
|
Cytat:
|
|
#2967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Patri, coś wiadomo z Twoją pracą?
![]() Elle - trzymam kciuki Dasz radę - to tylko 2 minuty ![]() Cytat:
Czasem nawet nie jestem przekonana czy aby na pewno mówią do mnie po angielsku ![]() Cytat:
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stąd chyba mimo zgrzytania zębami, płaczu i tragedii, nei rzuciłam doktoratu w cholerę tylko teraz grzecznie wprowadzam poprawki promotora. cały weekend ryczałam, żeby nie było, bo musiałam się za to zabrać... ech. |
|
|
|
|
#2969 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja siebie uważam za nieudacznicę, bo wizja porażki przesłania mi cały cel. Jestem nią obezwładniona i sparaliżowana. A najlepsze jest to, że pewnie jest to związane z perfekcjonizmem. Pisałyśmy o tym wyżej: jeśli coś nie jest (lub przynajmniej w naszym wyobrażeniu takowe nie będzie) perfekcyjne i idealne jest do chrzanu. Nie mogę też przestać myśleć o tym co przeczytałam: że bezsensownie utożsamiam błędy czy porażki z własną osobą, ze mną, że jeśli coś nie jest idealne cierpi na tym moje własne poczucie wartości, że jeśli coś mi nie wyjdzie dla mnie samej oznacza to, że to ja jestem do kitu, a nie praca lub zadanie, które wykonałam. ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Pewnie tak. ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() ----------------------------------------------------------- Czas się wziąć za siebie, pożegnać rozmemłanie i użalanie nad sobą.
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym potwornie jestem wrażliwa na krytykę i to jej się boję. Że czegoś tam nie umiem, ktoś mnie skrytykuje albo sobie o mnie "pomyśli"...i już paraliż Albo bezceremonialnie wyrzuci mnie skądś i będzie mi strasznie, strasznie wstyd...a ponieważ wstyd to dla mnie tak straszne uczucie, że niemal odczuwam fizyczny ból, więc wiadomo - boję się i uciekam ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- A nie wiem co ja tam sobie myślę oprócz tego, że chcę już mieć coś za sobą (co nawet było kiedyś jakimś celem..ale stres zawsze sprawia, że pod koniec myślę o tym jako o czymś, co trzeba przejść i mieć z głowy i odczuć ulgę, że tego już nie ma)
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

Przynajmnie lepszą cerę mam 
Zupełnie nie kobieco mam poczucie że potrzebowałam tego wielkiego kawałka czerwonego mięsa (choć normalnie jem prawie wyłącznie drob) ...
Oby została na dużej...

)

Dasz radę - to tylko 2 minuty