|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Witam!
Nie wiem czy mnie kojarzycie, pisałam z Wami na wątku w zeszłym roku. Niestety musiałam zrezygnować, ale teraz chciałabym nieśmiało poprosić o przyjęcie mnie marnotrawnej do Waszego grona Miło mi będzie jeśli mnie przyjmiecie Ostatni wątek nadrobiłam od deski do deski każdy post. Niestety na tym wątku jestem dopiero na siódmej stronie i nie wiem co u Was, ale wytrwale nadrabiam wieczorami jak mały idzie spać, więc mam nadzieję, że dam radę. |
|
|
|
#2132 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jedna szyba taka droga? masakra ![]() Cytat:
nadrobiłam dzień dobry!
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może nie nadrabiaj wątku od początku bo niczym przebrniesz przez 70 stron to masakra! Najlepiej nadrób kilka ostatnich stron i bądz już na bieżąco ![]() Tak szukam po internecie inspiracji żywieniowych dla F. i natrafiam co rusz na "ciekawy" jadłospis np ten 10 miesięcznego dziecka: 6-flacha-300ml bobovity -7-kromka z serem żóltym -9-2 parówki z kromką chleba z masłem -10:30-2 monte -całe jabłko -12-14 sen -14:30-banan -15-kurczak w całości duszony z marchewką w mleku -17-2 kromki z wędlinką -19-flacha-300ml bobovity w międzyczasie chrupki kukurydziane, suszone owoce, herbatniki i dużo soków np. z malin. 9 posiłków w ciągu dnia! |
|
|
|
|
#2134 | ||
|
Zakorzenienie
|
U nas to samo co pewnie u większości z Was. Małego wszędzie pełno i muszę ciągle za nim biegać i zdejmować go to z kanapy to z szafki na tv. Mamy już 89cm, 12kg, kp już tylko w nocy. Rozgadany jest strasznie, a najbardziej uwielbia jak śpiewam mu "ja jestem pan tik tak...", a on wtedy ze mną "tak, tak, tak" śpiewa
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Surowy torcik juz stoi
... jeszcze tylko dekoracja .. i nie mam pomyslu, a Malpki pewnie nie ma mysle, czy nie ubic smietany, dodac troche mascarpone, oblepic wkolo, posypac starta czekolada i moze jeszzce udekorowac polowkami winogron? aaaa pomocy
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (my tez mamy sporo posilkow w ciagu dnia, bo 5 plus mleko na zadanie i przekaska jak maly nie zje np. obiadu ale u nas nadal mleko dominuje, bo ok.50-70%)
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie taki saute jest ładny
|
|
#2138 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc.
Nestelle, no my pierwszy raz byliśmy trochę się bałam ale było dobrze bo Kubcio grzeczny A to Ty jak jestescie w restauracji prosisz o podgrzanie słoiczka? Nie ma z tym problemu?Cytat:
Nie nadrabiaj wszystkiego - po prostu przelec ostatnie stronki i bedzie git ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja bym posmarowała śmietaną i obsypała czekoladą
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
później nadrobię bo mała mi się właśnie budzi ale widzę temat tortów i ja już ostatnio miałam wkleić bo chyba nie wkleiłam ? no tak mi się wydaje o jaki fajny tort http://www.youtube.com/watch?v=D398d111580 ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Moderna pochwal się tortem jak zrobisz koniecznie (ja już w następny wtorek będę świetować swoją 18 )Scarlett tam skąd ja pochodzę obchodzi się urodziny starsi jednak wiekiem obchodzą imieniny natomiast u tż nie obchodzi się urodzin, tz. obchodzi się do 18 urodzin później to już tylko imieniny ale tż się tak spodobał nasz-mój (znaszego rejonu) zwyczaj że my każde swoje urodziny celebrujemy :P tak jakoś milej radośniej no i pomimo wieku cieszymy się z prezentów które sobie robimy i imprezy niespodzianki itp. Więc Anieli z pewnością długo długo będziemy wyprawiać ![]() Pani no już nie przesadzaj z tym prasowaniem
|
|
|
|
#2142 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no ale ciocia mojej Ninki która jest starsza o miesiąc w tym eieku miała jadłospis jeszcze lepszy - to nie było jedzenie tylko już żarcie -o każdej porze - śledzie ,bigosy , czekolada ,frytki ,tatar ..... do teraz tak ma! Cytat:
Cytat:
Mam pytanie : czy antybiotyk mogę podac wraz z posiłkiem czy musze osobno???? (bo i tak przecież wymiesza się w brzuchu.......... )
|
|
#2143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jakie czeste te posilki! Parowki, monte, herbatniki, soczki gotowce... I mam nadzieje, ze "kurczak w calosci" to nie znaczy CALY kurczak..? Klementyna - a w sumie co jest na takich warsztatach kolysanek? ![]() OtTakaJa - pamietamy! Wracaj, podczytuj i pisz ![]() Czesc ![]() Niezla noc, 2 pobudki i spanie do 9 ![]() Teraz juz drzemka. Dzis do gina na kontrole
|
|
#2144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tort fajny -choć motyw nie ! ![]()
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na ulotce nie jest napisane czy można podawać z posiłkiem? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co u was?? Doczytałam. Super duży facet
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2014-02-24 o 12:38 |
|
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2148 |
|
Wtajemniczenie
|
Nestelle - antybiotyk to powinno sie chyba raczej z posilkiem podawac. A to dla Roszka?
Moderna - faaaaajny ten tort... Teraz nie kuscie, bo waga wreszcie ruszyla (juz waze tyle, ile przed ciaza, czyli wyzerowal sie licznik )
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 10 miesięcy ???? i taki duuuzy ? Ogromny
|
|
#2150 |
|
Wtajemniczenie
|
A dziekuje, dziekuje
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. a dziś podałam mu razem ze sniadaniem pół na pól na łyczeczce i lekko poszło ...tylko zastanawiam się -czy tak można?
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-02-24 o 12:41 |
|
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
zależy jaki antybiotyk, część przed, część po, część w trakcie, część wszystko jedno, nie ma reguły....
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() .
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
OTJ witamy ponownie
za wzrost i wagę ![]() Dragusia niestety taka cena za kawałek szkła powala Moderna zdolna jesteś w całości bym zjadła
|
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
ale jakoś mało efektywnie
![]() ![]() a ja mam jazdę że T. często je ![]() LOL ależ wysoki. Wy też tacy duzi?tjjjaaaaa.... jasne w szafce też byś przetarła ![]() Moderna, na sucho tyż pikny
|
|
#2156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja ostatnio miałam dla małego kaszkę w restauracji, nie siedział głodny
|
|
|
|
|
#2158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
Ja mam cos w tym stylu - czarny i popielaty .zakupiony jednak w sklepie stacjonarnym .
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupilam sobie boska sukienke w h&m (tzn. zwykla, ale wyglada bosko )oliwka pisalas, ze wyszla Wam gorna prawa jedynke? Nam rowniez - lecimy rowno z uzebieniem
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-02-24 o 13:38 |
|
|
|
|
#2160 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Ale wczoraj było pięknie, już tak wiosennie dziś też słonko swieci ale wieje.Pani, szpinak dla młodego blanszuje i podduszam na masle, potem miksuje z parowanym ziemniakiem, albo po prostu daje do zupy. Co do włosów to strasznie mnie wkurzają bo są takie byle jakie ostatnio, poza tym zawsze miałam długie i chciałabym coś zmienić, ale musze to dobrze przemyśleć ![]() Achna, brawo za wózek, na pewno będziesz zadowolona ![]() Oliwka, z szybą przykra sytuacja, dobrze że Wam się nic nie stało. Malpka, Karol jest po prost u niesamowity. Janek 100 lat za nim. Śmieję się że jemu to cały potencjał poszedł we włosy ![]() Brawo za nowe umiejętności: dla Hani za raczki, dla Zosi za stanie, dla Kacperka za stanie i zasypianie, dla Karolka za kupkę do nocnika, dla Milusia za pokazywanie jaki jestem duży i za tuli tuli OTJ, witaj Adaś kawał chłopa daj jakieś foto.Monicca, niezły ten jadłospis ![]() Moderna, na tele tortu nie widzę, ale już po opisach ślina mi cieknie po brodzie ![]() No własnie, tort. W sobote roczek J. a my wciąż bez ciasta |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

Nie wiem czy mnie kojarzycie, pisałam z Wami na wątku w zeszłym roku. Niestety musiałam zrezygnować, ale teraz chciałabym nieśmiało poprosić o przyjęcie mnie marnotrawnej do Waszego grona
Miło mi będzie jeśli mnie przyjmiecie

wczoraj K. pierwszy raz zrobił kupę do nocnika. o ludzie! jaka to wygoda! dupcia prawie czysta, mało wycierania, raz ciach i po wszystkim

... jeszcze tylko dekoracja .. i nie mam pomyslu, a Malpki pewnie nie ma

)

w całości bym zjadła
Nam rowniez