|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cytat:
bo ja to nawet kapci nie mam takich co by się nadały na oddział, a jakby trzeba było (odpukać) nawet na kilka dni iść na oddział, to nie mam nic. W domu śpię w dużych męskich t-shirtach i bokserkach, jako kapci używam wełnianych skarpet.W niedzielę kupiłam sobie w h&m koszulę nie-koszulę nocną, bo przeznaczoną jako sukienkę, za 40 zl, bawełnianą, z sporym dekoltem, długości odpowiedniej, czarną w grochy będzie jak znalazł jako piżama. 100 zl za jedną koszulę to trochę za dużo mym skromnym zdaniem więc wymyślam inne rozwiązania. Zresztą mnie w sklepach mało co się podoba z bielizny nocnej, bo nie chce koszuli z misiem, żyrafą i innym słodkim nadrukiem, tylko taką zwykłą jakąś, no i żeby przy szyi się rozpinała.Dziś się w mojej koszuli prześpię, jak będzie wygodnie to lecę jeszcze po jedną. Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
Blok 4letni, 5 kondygnacji ![]() Dzieci w wieku niemowlęcym w najbliższym sąsiedztwie brak, więc nasze będzie przodownikiem w płaczach. Edytowane przez Nautiz Czas edycji: 2014-02-24 o 16:48 |
|||
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#273 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mieszkam w domu wiec nie mam tez takich atrakcji ani odgłosów
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie to są uroki mieszkania w bloku
ja przez 20 lat mieszkałam w bloku, wysoko bo na wzgórzu i to na 7 piętrze więc pełna swoboda, nikt nie podglądał itd. Potem przeprowadziliśmy się do domu, nooo cud malina i po 4 latach wróciłam do mieszkania, 4 piętrowego. mieszkamy na pierwszym, ale blok stary, strasznie źle skonstruowany no i akustyka szczególnie w kibelku jest niesamowita - jak kichnę to sąsiad z 4 piętra może mi powiedzieć na zdrowie
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
To ja 18 tydzień i 5 dzień - doczekamy się w końcu
|
#276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mieszkam w domu ale to szeregowiec w dodatku sciany w irlandi to takie papierowe ze wszystko slychac
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie pospałam.. a co lepsze to nic nie wyprasowałam
a teraz jem pizze ![]() agnes piękne te sówki ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- i gdzie mamaya? |
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja 19t2d i też nie więc nie martwcie się. Mamy czas. A dziewczyny już dawno po 20 tyg dlatego tak super czują ruchy.
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#280 |
|
Rozeznanie
|
hahahha
za to 1 stycznia jak stałam w kuchni to miałam wrażenie, że sąsiedzi kłócą się u mnie, a nie u siebie standardowo wymieniali zastawę stołową muszą mieć kupę kasy bo za każdym razem jak się kłócą to tłucze się szkło mają taką fanaberię ale to dziecko mnie martwi, bo słychać je kilka razy dziennie ehh hormonki mi pewnie szaleją, a maluch zapewne męczy się z kolkami, ale ja już widzę same najgorsze scenariusze. oby tylko jej ciśnienie nie męczyło.. |
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
No z dziećmi nigdy nie wiadomo. W sumie jakby mi tak dziecko plakalo i przeszdl sąsiad z pytaniem co jest mojemu dziecku to bym chyba buraka strzeliła i czekała aż następnym razem przyjdzie opieka, z drugiej strony może rzeczywiście jest coś nie tak. Bądź tu mądra ......
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
dziwi mnie to co piszecie, bo ponad 20 lat mieszkałam w bloku i nigdy nic nie słyszałam ani żadnych pierdów sąsiada albo wydzierających się na siebie ludzi
albo miałam cichych sąsiadów, albo.. sama nie wiem ![]() jedynie co to w kuchni można było czasami usłyszeć głośniejsze rozmowy, bo wentylacja przechodziła, ale tak to nic nigdy
|
|
|
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
malwiska
Fame też się zastanawiałam gdzie mamaya bo rano wstała nie w sosie i zaginęła ![]() Te koszule do karmienia które oglądałyście są wg mnie bardzo wątpliwej urody, ale wydaje mi się że ma to swój sens ![]() Chciałam się pochwalić że przyszły mi ubranka ciążowe z 9fashion i jestem absolutnie zachwycona pod każdym względem
|
|
|
|
#284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z drugiej strony, jak ktoś nas słyszy, to trudno, żyjemy wszyscy na kupie i nie ma się co spodziewać, że cicho zupełnie będzie. Obcy mnie jakoś nie krępują. Może właśnie dlatego, że zawsze mieszkałam w bloku. Rodziców za to bardzo bym się wstydziła i gdybyśmy mieli z nimi mieszkać, to chyba szlaban na seks by był. Malwiska baraszkowanie też czasem u nas słychać, jak w nocy się wstanie :P ale sporadycznie bardzo, bo trzeba w dobry moment trafić. Edytowane przez Nautiz Czas edycji: 2014-02-24 o 18:00 |
|
|
|
|
#285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do koszul to chodziło mi o zapięcie i kliknęłam w pierwsze lepsze ![]() nie ma jeszcze paczki ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff myślałam, że Was nie nadrobię
Byłam dziś na małych szmateksowych zakupach. Planowałam coś wybrać dla siebie, ale nic nie było, no i chyba uaktywnił się u mnie "syndrom joanny" Reszta ubranek już uni.W sumie poszkodowana nie jestem, bo rano upolowałam sobie 3 pary spodni na all... ![]() Co do obiadków, to mam bardzo fajnie z moim mężem. Jesteśmy tyle lat ze sobą, że zdążyliśmy wypracować wspólną kuchnię. Jestem teraz na l4, ale mąż zawsze powtarza, że jak nie będę miała siły gotować, to on coś ugotuje jak wróci z pracy
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez się krępuje rodziców więc jak są w domu to cichutko, ale jak ich nie ma to przy otwartym oknie sąsiedzi siedzący u siebie na ogródku mogą słyszeć hehe
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
od godziny leżę i myślę co by dobrego zjeść bo na coś mam ochotę i nie wiem na co... i wymyśliłam - zapiekanka !!
ale nie chce mi się robić pieczarek, wolałabym gotową :P
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
Fame nie bierz tego do siebie
Integra super ciuszki, a bodziak z Kubusiem |
|
|
|
#290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fame a do której wożą u Ciebie paczki? Vegetka musisz zapas mrożonek zrobić
|
|
|
|
|
#291 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczornie
Zwariowałyście 5 stron do nadrobienia ![]() Widzę, że tematy odgłosów sąsiadów na topie , u mnie w domku czasami słychać jak dzieciaki obok się bawią ale ogólnie są spokojni. Za to wcześniej mieszkanie ze szwagierką ściana w ścianę ![]() Ogródek ogarnęłam tż przyjechał z pracy i poprzycinał drzewka ale padam na twarz bo jeszcze mnie poniosło i umyłam okno w salonie, wyprałam firany i zasłony i wymieniłam na świeże w oknie , córka mi pomogła i nawet umyła okno u siebie kochane dziecko ![]() Jutro mam wizytę rano na 8.30 u psychola więc pewnie odezwę się popołudniu bo jeszcze na 14 połówkowe Sunfire ja tak z ciekawości , gdzie się zapisałaś na szkołę rodzenia? Jeśli można spytać ![]() Całuski dziewczęta , miłego wieczoru
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#292 |
|
Rozeznanie
|
Eydrith wcale nie jestem wielka ;P no może dość wysoka ale szczupła
a tak serio po prostu oboje z tżtem lubimy zwierzęta.U mnie w domu są pieski: Kapselek, Kaja i Tosia, kocur Rumcajs i kicia Czarny. Agnes piękne sowy, u synka w pokoju też mam sporo sówek, ale w formie kupnych naklejek ściennych. Sama bym nie wyczarowała takich cudów Króliczków nie polecam, jak byłam młodsza miałam 2, jeden był kochany, ale bardzo płochliwy, drugi jak się wściekał to ścigał mnie z furią i dzikim fukaniem, czasem bałam się klatkę otworzyć i rękę włożyć żeby mu jedzonka dosypać . Ciągle trzeba było sprzątać pokój, bo króliczki robią mnóstwo ale to mnóstwo bobków, wszędzie. Chciałam nadrobić wszystko, ale też mi 8 strony chrome nie otwiera :/ U mnie dziś gołąbki na obiad, wczoraj tż zrobił więcej. Ja w ciąży praktycznie nie gotuję, bo nadal mnie odrzuca od jedzenia :/ więc chłop przyzwyczajony, nie narzeka, albo coś sam gotuje a wychodzi mu to zazwyczaj super, albo wynos albo na mieście. |
|
|
|
#293 |
|
Rozeznanie
|
Asia w mammie, mają teraz bezpłatne
ale też się zastanawiam czy nie wybrać się na mączną chociaż raz, albo bo jeszcze tam mnie nie było
|
|
|
|
#294 |
|
Zadomowienie
|
Caramel na 8 stronie są tematy dla wybranych
no cóż, jakoś trzeba będzie z tym żyć ![]() Chęć na czekoladę dopadła i mnie Milka z bakaliami Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-02-24 o 18:39 |
|
|
|
#295 |
|
Wtajemniczenie
|
Gołąbki! Schabowy! Bosz tyle bym zjadła, nawet gotuję ale jak przychodzi do jedzenia to już mi nie smakuje...
nie wiem co jest najlepiej jakby mi mama non stop gotowała....Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
Integra bodziak z kubusiem sliczny
Asia okno myłaś nie boisz się, nie za duże szleństwo. Ja jakbym powiedziła mojemu albo mamie że okna myłam to by mnie chyba zwinczowali Moja mama powiedziała że niech tylko spróbuje wejśc na okna to dostane i juz mi sie zapowiedziała że od 15 marca myje u mnie okna.
|
#298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
córcia mi troszkę pomogła Taka duża różnica wieku ma jednak swoje plusy pomaga mi bardzo teraz w domu ![]() Sunfire ja też muszę się tam przejechać ale najprawdopodobniej już niedługo bo moja gin powiedziała że będziemy umawiać się w szpitalu na usg
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. Edytowane przez joanna2228 Czas edycji: 2014-02-24 o 18:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.

bo ja to nawet kapci nie mam takich co by się nadały na oddział, a jakby trzeba było (odpukać) nawet na kilka dni iść na oddział, to nie mam nic. W domu śpię w dużych męskich t-shirtach i bokserkach, jako kapci używam wełnianych skarpet.
Jednego mnie nauczył, że obiad musi mieć postać stałą, więc nawet robione zupy przeze mnie są takie że łyżka stoi. Więcej w nich warzyw i różności niż wody.
17 tydzień i 5 dzień
bo zawsze w łazience go słyszę jak płacze, aż mi serce mięknie bo chyba nie przepada za wodą 

albo miałam cichych sąsiadów, albo.. sama nie wiem 

no cóż, jakoś trzeba będzie z tym żyć
nie wiem co jest najlepiej jakby mi mama non stop gotowała....