|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
Cytat:
![]() Kręgosłup może bolec, bo sie wszystko przestawia po ciąży do pozycji wyjściowej. A teściową sie nie przejmuj. Miałam właśnie 5 dzisiaj telefon/SMS z pytaniem "Czy już jesteś na porodówce/ Jak się czujesz?" AAAAAAAAAAA Agunia- w piątek??
|
|
#3332 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Dziekuje za gratulacje i miłe słowa. Od rana próbuje cos Wam odpisać ale co sie zabiore to albo mały mi sie budzi a to inne obowiązki domowe wiec wybaczcie. Nie wiem czemu ale Dawidek najchetnie to by siedział ciagle na cycu. Daje mu smoczek zeby sie troche zaspokoił bo ciagle buzką szuka cyca. Wydaje mi sie ze trzeba będzie go dokarmiać tak tez sugerowała nam pediatra. Noc tez mielismy cięzką- 2razy po dwie godzinki snu a potem wstawał co godzinę. Pociumciał cyca i zasypał przy nim. Staram się go rozbudzac bardziej jak go przewijam i wtedy potrafi zjesc duzo i wtedy spi 2-3 godziny. Bez rozbudzania je chwilke przysypia i budzi sie za godzinkę. Może doswiadczone mamusi coś mi poradza? Może cos robię zle? Dzisiaj w dzień spał juz ładnie po 3 godzinki. Co do nakładek na sutki to mi sie przydały w szpitalu. Mały był karmiony mm i nie umiał chwycić sutka. Nameczyliśmy sie strasznie i dopiero nakładki nas uratowały. Korzystałam z nich może 3 dni bo mały pózniej zaczał juz łapać cyca sam ale było warto je kupic. Współczuje dziewczynom które sie tak męcza przepowiadaczami i złym samopoczuciem. Ciesze sie ze mam juz poród za soba. Teraz byłabym w 39tc i czekałabym z wami na poród. Najwazniejsze ze mój szkrab jest zdrowy. Jeszcze miałam wam powiedziec ze jestem dumna z meza ze tak bardzo mi pomagał nim wyjechał za granice. Oboje zakochalismy sie w synku. Maz sie nim zajmował bardzo duzo kąpał, nosił do odbicia. Najgorzej było jak wyjezdzał bo wtedy popłakalismy sie jak dwa bobry. Jak on teraz bardzo musi tesknic za malutkim Pytała któras czy wybudzac dziecko w szpitalu do jedzenia. Dawidek przez pierwsza dobe duzo spał i to dobrze tak mówiły pielęgniarki. Nikt mi nie powiedział że w nastepne dni powinnam wybudzac dziecko co maksymalnie 3 godziny do jedzenia. I tak mały spadł mi bardzo duzo na wadze bo ponad 10% masy urodzeniowej (gdy dziecko tyle spadnie na wadze to nie moga wypuscic do domu). W nocy poprzedzajacej wyjscie ze szpitala tak małego karmiłam co 3 godzinki ze rano na wazeniu troszke podskoczył i moglismy wyjsc do domu z zaleceniem wybudzania do jedzenia co 3 godzinki.
|
#3333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() męża nie ma, więc próbuję sobie sama rozmasowywać, pomagają też troszkę gorący natrysk ![]() właśnie dostałam nieświadomego cmokasa w policzek od mojego synka
|
|
|
|
|
#3334 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a czasem bez powodu.Cytat:
Ja wlasnie tak sie poklocialm z babcia, az sie poplakalam! a rzadko mi sie to zdarza, bo przyszla siostraz kolezanka i cos tam sobie gadamy i babcia weszla i zamilklysmy, i ta sie obrazila ze mamy sekrety, ze siosstry kolezanka siedzi obca i slucha a przed nia tajemnice. Zadne tajemnice, tylko kazdy ma chyba prawo do swoich spraw, nawet jak dotycza mojej mamy to ona nie musi o wszystkim wiedziec!!! i ona do mnie zebym uwazala jak sie wobec niej zachowuje, bo ona mi jest potrzebna! kur*a jak bym miala gdzie mieszkac to by mnie tu na bank nie bylo i sama bym sobie rownie dobrze poradzila. a nie ona mi wypomina, ze mi pomaga, nikt jej nie kaze-nie chche to nie. tylko ciekawe jakby jej bylo jakby sama mieszkala, zdurniala by sama bo sie przyzwyczaila, ze jestemy. o nic ja juz nie poprosze chyba, ze nie bede miala wyjscia. Ale jestem wsciekla!!!!!!!!
|
|
#3335 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja weekend u rodziców spędziłam i dopiero dzisiaj wracałam w niedziele miałam jazdę próbną wózkiem, super się prowadzi a teraz tylko czeka aż go wypiore i będzie gotowy na małegodostałam też dresik od babci ale taki duży (chyba na 1,5 roczku i to z różowymi dodatkami) a babcia mówi że on mały jest i za kilka miesięcy już Piotrusia będę w niego ubierać kicia gratuluję miesiąca ![]() Ela, kate, mariolasl :kciuki: dla was ![]() Gianna M niech się wam już to skończy porodem Cytat:
Cytat:
mmhym super kolaż ale najbardziej to widać powiększające się wcięcie na plecach Cytat:
Cytat:
do 5 marca!!szaleńczo blisko już ![]() frogutka za przeprowadzkęja bym zjadła to danio zanim tż się do niego dorwie ![]() pola_m lubię oglądać Twoje zdjęcia, tak ładnie jest u was ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
My od wczoraj w domu. Moj organizm jest tak wykonczony operacja i niejedzeniem, ze jestem padnieta
Przynajmniej sie wysypiam, bo mala wstaje co 2-3 godziny na karmienie. Ciagle odciagam mleko.laktatorem, bo cyca nie.chce i przyznam,ze chyba zaczyna mi.to pasowac mleko odciagniete, wiec jak chce mi sie siku podczas karmienia, to zawsze jest tz. odnosze wrazenie, ze tz wiecej spedza czasu z mala no, ale pozwalam mu, Bo za 2 tyg wraca do pracy.Dostal opieke 2 tyg. nad chorym czlonkiem czlonkiem rodziny po operacji. Wypisali mu .to w szpitalu bez problemu. Wprawdzie 80 proc platne, ale bardzo potrzebuje tzta teraz. Nie mam w ogole apetytu i zmuszam sie.do jedzenia, bo moglabym zjesc kromke na dzien i koniec, stad to moje oslabienie organizmu. W dzien jakos spac nie moge wiec leze i staram sie Was podczytywac. Jutro ma przyjsc polozna i bedziemy probowac przystawiac, ale.nie mam juz parcia na karmienie cycem. Odciaganie tak, ale na samym przystawianiu mi nie zalezy. Mleko odciagniete zawsze mamy w zapasie, wiec moge sie isc w spokoju umyc, posprzatac, nawet do sklepu pojsc, bo tz przeciez sie mala zajmie. Dzis juz posprzatalismy i jestesmy ogarnieci :-P tz siedzi i gra na kompie. Ola spi, a ja leze i do Was pisze Wspolczuje Wam dolegliwosci ciazowych naprawde. Ja nawet sobie zazdroszcze, ze mam to wszystko z glowy. Nie tesknie za ciaza... Czuje mega ulge, ze Ola jest juz ze mna cala i zdrowa. Wiem, ze przed nami wiele nieprzespanych nocek, ciezkich dni bo tz w koncu wroci do pracy, ale jestem teraz bardzo szczesliwa. dam opis porodu jak bedzie wolny komputer, albo jak wyciagne swoj, bo wczoraj schowalam mojego kompa, bo nie chce by mnie kusilo, a w sumie w telefonie tez mam neta :-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3337 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pleców to nie pomogę, bo chyba masaż byłby najlepszy ale jak tż daleko to tylko gorące prysznice zostają. Mam nadzieję że Ci szybko odpuści ból Cytat:
![]() no rozumiem, że mogło to wyglądać dla babci dość obraźliwie bo nagle cisza zapada jak ona wchodzi, ale przecież często się zdarzają takie sytuacje więc mogła sobie dać spokój z robieniem Ci wyrzutów |
||
|
|
|
#3339 |
|
Rozeznanie
|
Ona tak ma, niby to wiem i powinnam sie juz przyzwyczaic, ale nie moge no, nie moge... ona tak wszystko do siebie bierze...
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
kicia ja nie wiem co Ci doradzić
żeby Dawidek jakoś chętniej ciągnąłEla jak by nie było, masz laktator elektryczny to czasu wiele na odciągnięcie nie potrzebujesz. Szkoda że Olenka nie chce cyca. Wiem, że jest szansa na jej nauczenie tylko trzeba by na konsultacje z doradcą lakta. się skonsultować bo one mają jakieś takie butelki które wymuszają większą siłę ssania (czy coś takiego) dzięki czemu maluszek prędzej za cyca złapie. Ciesze się że mimo wszystko sobie jakoś radzicie korzystaj teraz z obecności tż ile wlezie
|
|
|
|
#3341 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może dziecko ci uciska na jakieś nerwy?? Cytat:
![]() Proponuję wpuścić jednym uchem, a wypuścić drugim i zrobić po swojemu ![]() Cytat:
Bardzo przydatne informacje Cytat:
Super się czyta takie pozytywne posty jak twój, fajnie sobie radzicie Mnie przerażają te pierwsze dni, więc zazdroszczę trochę, że masz już je za sobą i możecie się docierać Ja mam znowu mdłości |
||||
|
|
|
#3342 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Kurcze - nie sadzilam ze karmienie sprawia tyle problemow
|
||
|
|
|
#3343 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale powiem Ci ze ja tez bym wolala jechac do domu. Trzymam kciuki zebys szybko miala z głowy ![]() Cytat:
tak mi sie zachcialo jesc ze masakra! ![]() Cytat:
Co do jedzenia-mam całe opakowanie batonikow od męża z niemiec ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dobry wieczór ze szpitala Usg pokazało za malo wod płodowych, w ciagu tygodnia powinnam urodzic... Jutro kroplowka z oksy, zobaczymy jak młody reaguje. I albo wywolujemy i próbujemy sn albo cc. Jestem oczywiście zniesmaczona, bo chcialam duzo narobic w tym tygodniu i nie chce mi sie tu siedziec no i troche juz zaczynam sie bać chyba Ale dziecko wyjątkowo grzeczne, poczekał na męża - wrocil dzisiaj o 9 rano Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Ela ściskam i korzystaj z męża Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3344 | ||
|
Zadomowienie
|
111kicia111, ja nie pomogę w kwestii karmienia, ale mocno trzymam kciuki, żeby się unormowało
Choć może to jakiś skok rozwojowy, bo Mały ma przeszło 4 tygodnie chyba, a w 5. zwykle jest. A to ponoć łączy się z kryzysem laktacyjnym. Poza tym skoro dzisiaj przesypia ładnie 3 godzinki co karmienie to znaczy, że zmierza ku dobremu Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
Za tydzień będziesz mieć syna! Narobisz Kochana! Trzymam mocno , żeby wszystko poszło po Twojej i lekarki myśli |
||
|
|
|
#3345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ela - fajnie że już w domu Pamiętacie jak się ostatnio chwaliłam jak to mało przytyłam, a w 9 m-cu wcale? ![]() Śmiać mi się chce z mojego TZa. Wczoraj olśniło go że jak będzie nas odbierał ze szpitala to będzie dzień kobiet, więc musi pamiętać żeby położnym po tulipanie kupić
|
|
#3346 | |
|
Moderator
|
Cytat:
No to swietnie ![]() Oj Ty pracusiu - wypoczywaj ile sie da, juz niedlugo bedziesz tulila synka No i fajnie ze maz juz jest, a tak sie martwilas
|
|
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Ela
I nie zapomnij dbać o siebie- jedź nawet jakbyś musiała się zmuszać-musisz mieć siły żeby dojść do siebie Cytat:
|
|
|
|
|
#3348 |
|
Raczkowanie
|
111kicia111 jak ci Dawidek śpi w dzień po trzy godzinki to ja bym go na wieczór przetrzymała do okolic tej trzeciej godzinki dała jeść i na spanie. potem też bym patrzyła aby było bliżej tej trzeciej godzinki od ostatniego jedzonka i znowu karmienie, wiem że może to być trudne z początku dla niego i tym bardziej dla ciebie ale potem może by się przyzwyczaił.
Ja tak zrobiłam z córcią jak karmiłam, patrzyłam o której ją karmię a potem mniej więcej patrzyłam aby minęło 3 godzinki, bo sama już taka umęczona byłam tym wstawaniem w nocy że traciłam rachubę co mała chce ode mnie: czy jeść, czy zmienić pieluszkę czy po prostu chce się przytulić. Chodziłam jak naćpana, bo w dzień też chciałam aby wszystko było idealnie posprzątane, ugotowane, wyprasowane i tym sposobem potem chodziłam z oczami jak 5zł. No nie wiem co bym mogła ci jeszcze doradzić
|
#3349 |
|
Zadomowienie
|
Paulina
żeby Ci sie poprawiło. Mam nadzieję że dostałaś odpowiednie leki?Kicia strasznie się cieszę że sobie radzisz świetnie Martorka Ela mam nadzieję że Ola jednak zechce cyca trzymam za Was dobrze ze tż jest przy Tobie chociaż odpoczniesz.Elunka ![]() Wysłane z telefonu... |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3350 |
|
Wtajemniczenie
|
elunka ooooo proszę!
![]() no to bedzie się działo.a ja? ![]() trzymam mocno kciukasy za was!!!!!!! ![]() Ela grunt zebyscie obie były zadowolone - szczęsliwa mama to i szczęśliwe dziecko nic na siłę ![]() martorka szkoda nerwów 111kicia111 z tego co pamiętam to te pierwsze 3 miesiące to było takie wiszenie na cycu -niestety ![]() mała też co pociągnęła to zaraz usypiała - ja jej nie dawałam spać bo za chwilę znowu chciała jeść - policzek jej masowałam i ssała w nocy ładnie jadła, szybko i spała dalej - ale ponoć mleko nocne jest gęstsze i bardziej zaspokaja głód...? nie wiem tak gdzieś slyszałam cyca traktowała jako usypiacza ![]() jak tak myslę to koło 3 miesiąca wszystko się unormowało i jadła jak w zegarku co 3 h. w nocy wstawała o 1 i 5 a potem jadła o 9 rano ![]() a Dawidek ssie smoczka? być może ma taka potrzebę ssania... Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-02-24 o 20:12 |
|
|
|
#3351 |
|
Zadomowienie
|
Elunka-
![]() Ela- fajnie, że Tz się Wami tak do rze zajmuje. Najważniejsze, że Mała dostaje Twoje mleko. Może rzeczywiście położna sprzeda Ci dobre rady i się uda chociaż trochę Małą poprzystawiać. Chyba, że Ci rzeczywiście tak na tym nie zależy.
|
#3352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3353 |
|
Raczkowanie
|
Elunka
![]() Ela mój mały nawet smoczka od butelki w szpitalu nie chciał ssać, o piersi już nawet nie wspominając, pomogło żmudne ciągłe przystawianie do cyca, mleczko masz więc tylko mała musi załapać o co kaman z cycem ![]() kicia mój mały też w dzień potrafi bite 3 godziny przespać, w nocy budzi się znacznie częściej, mam nadzieję że niedługo się to unormuje kazali mi go karmić na żądanie i tak też robię, ciężko byłoby mi go przetrzymać w nocy, bo byłaby niezła histeria ![]() nakładki na sutki kupiłam, leżą nieużyte w komodzie, jakoś tak nie byłam przekonana i wolałam małego nie uczyć i karmić zmasakrowanym bolącym sutem, bolało przez kilka pociągnięc, potem już ok
|
|
|
|
#3354 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
nadrobie was po moich serialach ![]() Teraz tylko melduje sie po wizycie i normalnie nie uwierzycie - wiem ile wazy moje dziecko o dziwo nawet sie go nie spytalam, bedac przekonana ze znow mi powie, odpowiednio do wieku ciazy A tu dyktowal dziewczynie jakies parametry to slyszalam I jeszcze pytal ja ile wazyla na poprzedniej wizycie i okazalo sie ze tylko 1200g Wiec ladnie przybrala, a ja zylam w nieswiadomosci i dobrze, bo nie mialam czasu nie martwic poza tym ktg mialam tym razem na siedzaco, zelazo ladnie podskoczylo, wszystko inne ok aaa i ulozona glowkowo
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-02-24 o 20:36 |
|
|
|
#3355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie dociera do mnie, ze te słowa "wyjdziesz z maluszkiem" piszecie do mnie ![]() Na sali Oprocz mnie 3 dziewczyny, które jutro mają mieć ta kroplówkę z oksy. Balonika bym wolala uniknąć, chodzi jedna dziewczyna z tym na korytarzu, nie za fajnie to wygląda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3357 |
|
Zadomowienie
|
Asienka święto narodowe
![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3358 |
|
Raczkowanie
|
Asienka za wagę
mój mały też w tym wieku ciąży miał 2 kg
|
|
|
|
#3359 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja tez zawsze wykorzystywalam to ze dyktowal asystentce, tylko dzieki temu wiedzialam ile maly wazy itp ![]() Cytat:
![]() Juz sie nie moge doczekac A lozeczkiem na pewno TZ sie zajmie ![]() Mam nadzieje ze bedziesz pierwsza z tych dziewczyn
|
||
|
|
|
#3360 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Gianna M współczuję dolegliwości, trzymaj się dzielnie
żebyś jak najszybciej się rozpakowała.Brzuszki super!! ![]() Cytat:
O rany! Odliczanie czas zacząć! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
martorka przykro mi z powodu kłótni z babcią, tak to już chyba jest jak się mieszka z kimś ale czasem niestety nie ma innej możliwości... Cytat:
. Trzymaj się dzielnie asienka213 za udaną wizytę.A do mnie jutro przychodzi położna .
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.

Miała któraś z Was tak
ale nic się nie odzywałam tylko obróciłam wszystko w żart i mówię do małego "jaka ta mama jest niedobra, pożal się na mamę" itd ale się w duchu nieźle zdenerwowałam 

a czasem bez powodu.
a teraz tylko czeka aż go wypiore i będzie gotowy na małego

do 5 marca!!
no, ale pozwalam mu, Bo za 2 tyg wraca do pracy.

Wiec wprost pytam go czy to cos zmieni czy dostane cos zeby porod przyspieszyc,czy cos wiecej bedzie sie dzialo niz w domu a on mowi ze poki jest wszystko ok,dopoki wody sie nie sacza,tetno jest ok to bede czekac po prostu w szpitalu a niektorym sam pobyt tutaj pomaga
no i troche juz zaczynam sie bać chyba