|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45306491]ja mam dwie szwagierki, z czego jedna to jeszcze przyjdzie czasem na chwilę. Ale druga to była kiedyś moją najlepszą przyjaciółką, znam ją od urodzenia, a teraz wiecznie nie ma czasu, zachowuje się tak jakbym nie istniała...[/QUOTE]
to olać takie osoby Ja też miałam zacząć chodzić na fitness, od stycznia ale wtedy zaczęła ta główka napierać i skurcze miałam, więc Gin. kazał leżeć... Myślę, czy nie zacząć chodzić od połowy marca jeśli wszystko będzie dobrze A byłam na jednych typowo dla ciężarnych i powiem Ci, że właśnie najbardziej odczułam to psychicznie - nagle wyszłam do ludzi, pogadałam, poćwiczyłam, dodało mi to energii! (co z tego jak jedne zajęcia 45min to 50zł i tak 4x w miesiącu... musiałam zrezygnować) Cytat:
![]() Na szczęście od pewnego czasu jest lepiej, mam nadzieję, że to nie chwilowe ![]() Misiokoczka i Kinia - witajcie Cytat:
No ale to każdej z Nas decyzja gdzie zdecyduje się rodzić, tylko najgorsze, że trzeba jednak zaufać lekarzom... do pewnego stopnia. Sylwia przykro mi z powodu babci Dziewczyny zazdroszczę Wam wyboru pralki moja ma 6lat, idzie bez zarzutu, ale gdybym teraz miała wybierać pralkę wybrałabym całkowicie inną - nie wiem czym się kierowałam przy swojej pralce - chyba niczym A my wróciłyśmy z kontroli - jutro jeszcze bańki i do końca tygodnia posiedzimy jeszcze w domku i znów kontrola. Ale jest duża poprawa na oskrzelach (swoje już wychorowała w żłobku )
|
||
|
|
|
#782 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to zazdroszczę, bo u mnie karzą mieć wszystko swoje... I ubranka, i pampersy, chusteczki.. Tak samo jak ta skóra mu złaziła, to kazali mi kupić oilatum i przynieść, ale kąpały go pielęgniarki, nie ja... ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
Jeszcze przed chwilą dowiedziałam się, że z tą pracą siostry coś tam się obsunęło i zaczyna dopiero od czwartku lub dopiero przyszłego poniedziałku. Więc jeśli jutro pójdzie mi u tej położnej dość szybko, to może zdążę na te zajęcia dobre wiadomości i szybkiego powrotu do zdrowia dla Dominiki
|
||||||
|
|
|
#783 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie
za dwa tygodnie mam się zgłosic na usg![]() Sylwia-bardzo mi przykro Kakusia-to super, że jest poprawa, oby tak dalej
17.08.2012r- 17.06.2013r- 02.07.2014r. Edytowane przez Izetka_ Czas edycji: 2014-02-24 o 17:20 |
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45308600]Skład ten, co ona wypisała, a to co jest wypisane na opakowaniu się trochę różni, zauważyłyście? Np u niej nie ma wypisanych wszystkich substancji, m.in. tych olejków, a jest ten toksyczny składnik, którego nie ma wypisanego w składzie na opakowaniu
![]() dobre wiadomości i szybkiego powrotu do zdrowia dla Dominiki [/QUOTE]zauważyłam, że niektóre składy ma nieaktualne, albo uaktualnione są dopiero w komentarzach (w ten sposób został np uaktualniony skład kremu na odparzenia Nivea baby) ![]() Ale tanie masz te zajęcia! To naprawdę nie zastanawiaj się, super sprawa ![]() Dziękuję dziękuję ![]() Też miałam właśnie podwyższone leukocyty w moczu, ale kurcze nie miałam dodatkowego wymazu... Za to szybszą kontrolę, bo po 2tyg i kolejne badania hmm. Super, że reszta wizyty w porządku Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-02-24 o 17:24 |
|
|
|
#785 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#786 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylwia wspolczuje i moje kondolencje
Izetka dobrze ze ogolnie ok Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Berenika tak jak myślałam - info o zmianie składu jest gdzieś w połowie komentarzy i ktoś napisał "Palmer's ma nowy skład, bez "Diazolidinyl Urea", za to parafina i petrolatum na początku składu i różne inne składniki.". Także tego toksycznego już nie ma
|
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45308600]
aha, ok. A tak jeszcze co do tego balsamu i jego opinii na tym blogu, co pisałyście... Skład ten, co ona wypisała, a to co jest wypisane na opakowaniu się trochę różni, zauważyłyście? Np u niej nie ma wypisanych wszystkich substancji, m.in. tych olejków, a jest ten toksyczny składnik, którego nie ma wypisanego w składzie na opakowaniu ![]() [/QUOTE] zauważyłam i to samo jest z tym Palmersem, bo porównywałam skład z tym, który ona wymieniła dlatego mówiłam, że patrzę na te analizy z przymrużeniem oka ![]() Cytat:
![]() no to trzymam za pozytywny wynik wymazu
|
|
|
|
|
#789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie przesadzaj chłopaki zawsze są więksi żeby bronić dziewczyn
![]() Cytat:
To faktycznie masz kawałek do innego szpitala :/ Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45305550]Witam się po weekendzie W niedzielę rodzice zaprosili nas na obiad, więc też szybko zleciało. Po obiedzie zaczęli dostawiać na stół sałatki i ciasta które zostały z soboty, przez co tak się obżarłam, że wieczorem bolał mnie brzuch![]() Dzisiaj za to jest mi smutno i przykro... Odkąd zaszłam w pierwszą ciążę straciłam niemal wszystkie koleżanki, które twierdzą, że nie mają czasu niby przez pracę. Ale wtedy jakoś ten czas miały, chociaż w weekend... Do tej pory miałam jeszcze jedną koleżankę, która zaszła w ciążę miesiąc przede mną i ma termin równo miesiąc przede mną. Na początku ciąży jeszcze miała trochę czasu dla mnie. Ale od jakiś dwóch miesięcy widziałam się z nią może ze trzy razy. A od 3 tygodni wcale. Przedtem jej mąż pracował na wyjazdach, to albo ja szłam do niej, albo ona do mnie. I tak niemal codziennie. Teraz jej mąż siedzi w domu, bo nie ma pracy, to jak to on sam kiedyś powiedział: leży cały dzień w łóżku, a on robi wszystko za nią i wszystko pod nos jej podtyka. Na początku do niej wydzwaniałam, ale wiecznie mówiła, że nie ma czasu, że coś tam musis załatwić, itp. Więc przestałam się odzywać. Myślałam, że ona sama zadzwoni, czy coś w końcu. Ale nie... Dzisiaj do niej napisałam, spytałam, czy jeszcze pamięta o moim istnieniu. Odpowiedziała, że pamięta i... to wszystko. Nic więcej. Przecież jak nawet źle się czuje, że nie jest w stanie wyjść z domu, zawsze może zaprosić mnie do siebie, to 10 minut drogi piechotą !! A ona nic... Tak więc wygląda na to, że straciłam ostatnią koleżankę, bo skoro ona teraz nie ma czasu, to po porodzie tym bardziej nie będzie go miała... I gdyby nie to forum, Wy, to nie mam się nawet komu wyżalić, nie mam z kim pogadać... Zaczynam się zastanawiać, czy może to ze mną jest coś nie tak Nie wiem już naprawdę... [/QUOTE]Miło że mama zadowolona A co do koleżanek to nikogo nie da się zmusić do przyjaźni... ja sama odsunęłam się od znajomych bo dość wcześnie zaczęłam spotykać się z mężem i kiedy wszyscy chodzili na imprezy ja jeździłam do niego. Dopiero po jakimś czasie odnowiłam kontakty lub poznałam inne osoby. Jak pójdziesz na fitness to też poznasz kobiety w podobnej do Ciebie sytuacji Cytat:
Czy któraś z Was używała termometru z Biedronki http://promocjedladzieci.pl/termomet...2-14-02-03-14/ |
|||
|
|
|
#790 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#791 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny co powiecie o tym ogłoszeniu:
http://www.chusty.info/forum/showthr...6-Rapalk%C4%99
|
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45310957]niestety w większości balsamów są takie paskudztwa, ale nic na to się już nie poradzi...[/QUOTE]
niestety, szkoda... Cytat:
|
|
|
|
|
#793 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bez szaleństw![]() Ramona spóźnione, ale szczere życzonka : Gratki ![]() Piękne zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w takim razie ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja zrobiłam dziś powtórnie płytki krwi i mam już wyniki... Niestety cały czas spadają, jutro idę na wizytę, ciekawe co mi powie, można to jakoś tabletkami zatrzymać? A poza tym, umówiłam się do fryzjera na środę po południu, oczywiście do całkiem nieznajomego tak o z marszu, bo salon mi się spodobał ciekawe w co się wpakuję
|
|
|
|
|
#795 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
nie mam czasu Was podczytywać przy tym remoncie ale nadrobię, obiecuję . przybyłam na chwilkę dać Wam znać, że u nas wszystko ok, byłam dziś na kontrolnym usg i moje chłopaki są chyba duże mamy 23tc a Borys ma ok. 670g a Oliwier 607g mam nadzieje, że dogoni brata niestety nie mam żadnych ładnych zdjęć maluchów.. chyba, że siusiaka ![]() remont w tym tygodniu powinien się zakończyć, więc Was nadrobię, buziaki
|
#796 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to mogłabym codziennie jeść![]() Cytat:
szkoda gadać....Współczuję, 3maj się kochana A tż-ta jakiego kochanego masz, ale bym zjadała taki deser ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I co tam fajnego w kartonie ?????po każ![]() Wow ![]() ![]() Gratki za kolejny tc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wy już 100dniówki, a ja dopiero 6 miesiąc zaczęłam
|
||||||||
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Majkela, my też robimy pizzę sami i jest najlepsza na świecie
![]() Oglądam 'Barwy szczęścia' bo siedzę sama w domu, mąż dopiero przed północą wróci..
|
|
|
|
#798 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:http://www.ceneo.pl/8695205 i ma 5 lat gwarancji Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hipp rządzi[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45305550]Witam się po weekendzie Minął szybko, ale miło. W sobotę byliśmy na urodzinach mojej mamy. Była zadowolona z prezentów W niedzielę rodzice zaprosili nas na obiad, więc też szybko zleciało. Po obiedzie zaczęli dostawiać na stół sałatki i ciasta które zostały z soboty, przez co tak się obżarłam, że wieczorem bolał mnie brzuch Dzisiaj za to jest mi smutno i przykro... Odkąd zaszłam w pierwszą ciążę straciłam niemal wszystkie koleżanki, które twierdzą, że nie mają czasu niby przez pracę. Ale wtedy jakoś ten czas miały, chociaż w weekend... Do tej pory miałam jeszcze jedną koleżankę, która zaszła w ciążę miesiąc przede mną i ma termin równo miesiąc przede mną. Na początku ciąży jeszcze miała trochę czasu dla mnie. Ale od jakiś dwóch miesięcy widziałam się z nią może ze trzy razy. A od 3 tygodni wcale. Przedtem jej mąż pracował na wyjazdach, to albo ja szłam do niej, albo ona do mnie. I tak niemal codziennie. Teraz jej mąż siedzi w domu, bo nie ma pracy, to jak to on sam kiedyś powiedział: leży cały dzień w łóżku, a on robi wszystko za nią i wszystko pod nos jej podtyka. Na początku do niej wydzwaniałam, ale wiecznie mówiła, że nie ma czasu, że coś tam musis załatwić, itp. Więc przestałam się odzywać. Myślałam, że ona sama zadzwoni, czy coś w końcu. Ale nie... Dzisiaj do niej napisałam, spytałam, czy jeszcze pamięta o moim istnieniu. Odpowiedziała, że pamięta i... to wszystko. Nic więcej. Przecież jak nawet źle się czuje, że nie jest w stanie wyjść z domu, zawsze może zaprosić mnie do siebie, to 10 minut drogi piechotą !! A ona nic... Tak więc wygląda na to, że straciłam ostatnią koleżankę, bo skoro ona teraz nie ma czasu, to po porodzie tym bardziej nie będzie go miała... I gdyby nie to forum, Wy, to nie mam się nawet komu wyżalić, nie mam z kim pogadać... Zaczynam się zastanawiać, czy może to ze mną jest coś nie tak Z tego wszystkiego zapomniałam, że w sobotę zaczął mi się 27 tc [/QUOTE] Super, że impra udana gratki za 27 tc![]() Co do koleżanek, to tak ja któraś napisała chyba takie przyjaźnie śmiercią naturalną wymierają. Mam podobnie i sprawdza się przysłowie, że "prawdziwych przyjaciół poznaje..." mimo, że biedy teraz nie klepię ![]() Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
ta beko trochę droga... a o amice czytałam opinie na necie i ludzie chwalą.. Sama już nie wiem..
|
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
szwagier męczył się z dwiema pralkami amici, padły po gwarancji na amen, koszt naprawy = nowej, więc kupił najtańszą gdzies z promocji, Samsunga, no i się okazało, ze tam samsunga jest tylko obudowa i programator, reszta bebechy z amici, więc z deszczu pod rynnę ![]() na amicę to trzeba uważac, bo nie wiadomo, jak teraz jest z jakością ![]() defacto amica robi już tylko piekarniki, pozostały sprzęt jest spod rąk Samsunga (kupili linie produkcyjne) i niekoniecznie mogą się starać o zachowanie klienteli Amici
|
|
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Majkela, możesz popytać męża o tą jeszcze : http://www.avans.pl/beko-pralka-beko...-ptm,id-138469 ??
|
|
|
|
#802 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrej nocy
![]() Padam już więc idę do łóżka
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane Brzuchatki ja padam z nóg, lecę do wyrka, mąż czeka
![]() dobrej nocy a jutro |
|
|
|
#804 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45306715]Ogólnie jest mi też smutno bo nie mam co ze sobą zrobić... Mąż ma teraz popołudniówki, czas do południa leci bardzo szybko, za to po południe ciągnie się strasznie Mam ochotę pójść na te zajęcia fitness dla ciężarnych, ale są tylko raz w tygodniu, we wtorki od 11 do 12 i w dodatku "na zapisy". Więc najpierw muszę się tam przejść dowiedzieć o co chodzi i zapisać ewentualnie. [/QUOTE]
Bardzo fajny pomysł z fitnessem, zawsze może poznasz nowe koleżanki muszę u siebie poszukać no i przede wszystkim gina zapytać![]() Cytat:
![]() Cytat:
???Cytat:
Cytat:
Cytat:
coś dostałaś na te leukocyty, czy po wymazie??Cytat:
![]() a jakiś pomysł masz na siebie, radykalna zmiana/kontrolne podcięcie???![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Więc lepsza ta: http://www.ceneo.pl/8695205 Bezpieczne jest elektro, dostawa jest darmowa Tylko pamiętaj, że aby dostać 5 letnią gwarancję producenta po zakupie pralki należy się zarejestrować na stronie beko.
|
|||||||||
|
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jest tego troszkę. Nawet pospisywałam co mam w sumie z tymi rzeczami od kuzynki i z całą resztą co miałam wcześniej. Dziewczyny na jaki rozmiar nastawiacie się na początek, 56, 60 ??? czy może mniejsze ? Ja to dziś jedynie te ciuszki poprzebierałam tylko. Nie miałam siły na nic więcej. Od wczoraj mnie głowa tak ćmi i ćmi i za chwilę szału dostanę
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-02-24 o 21:38 |
|
|
|
|
#806 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to bym całymi dniami mogła oglądać dziecięce ciuszki. Te które kupiłam już chyba z 10 razy wyciągałam, przekładałam, układałam i już mam ochotę zrobić pranie żeby widzieć na suszarce maleńkie ciuszki. Ale jeszcze chwile... A Majkela listę to ja zamykam i wczoraj dopiero 6 miesiąc zaczęłam. A powiedzcie mi jak pierzecie ciuszki z ciucholandów? Jakoś specjalnie czy tak normalnie. Bo ja myślałam żeby najpierw wyprać w 50-60 stopniach w zwykłym proszku a później drugi raz w dziecięcym. Cytat:
Większość znajomych teraz jak kupowało sprzęt AGD to właśnie Hotpoint Ariston i w sklepach też polecają . Produkują we Włoszech.
|
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
witam sie po przerwie...
Witam dwie nowe Mamusie,ktore sie udzielaja i 2 nowe Mamusie,ktore wpadly na jeden post i mam nadzieje,ze sie rozkreca Watek nabral niezlego tempa i az podziwiam te,ktore udzielaja sie i tutaj i na majowkach. Gratki za tygodnie,za brzuszki,za remonty i za udane zakupy. Zubiwitam Sasiadke a mozesz sie pochwalic do jakiego gina chodzisz? Ja osobiscie bardziej polecam Opole.Moja Siostra ma za soba tam 3 porody,Bratowa 2 i byly zadowolone.A jedna Bratowa rodzila w Twoim "szpitalu" i trwalo to 48 h i srednio zadowolona.Ale wiem,ze podobno po remoncie cos sie zmienilo,wiec ...A i moja Siostra tez lezala tydzien w 6 miesiacu i chciala stamtad zwiewac,no ale to bylo 5 lat temu.Wszystko zalezy tez od tego na kogo sie trafi.Wiem tez,ze jest zawistosc,nie wiem czy nadal jest ten sam ordynator,ale wiem,ze traktuje inaczej kobiety jak chodza do niego a inaczej jak do konkurencji. Staniki ja w pierwszej ciazy w okolicach 7-8 miesiaca kupilam sobie w c&a miekkie bez fiszbinow,podwojnie pakowane.I bylam zadowolona,a ok 2 miesiace po porodzie kupilam sobie z fiszbinami.
|
#808 | ||
|
Zadomowienie
|
Złapał mnie zły humor/podły nastrój. Z tej okazji wszamałam całą Alpen Gold Nussbeisser
Młoda po niej o mało z brzucha nie wyskoczyła![]() Poza tym w weekend zrobiłam zakupy u rp_77, a dzisiaj na poprawę humoru kilka ciuszków w SH. Byłam już tylko w jednym, bo po tym ostatnim maratonie strach mi nie pozwolił.... Dobranoc mamuśki ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
Współczuję bólu głowy, to pewnie z nadmiaru wrażań ciuszkowych![]() Mam komodę trzy szufladową. Górna półka ciuszki 0m (r.56) Środkowa póła 0-3m (r.62-68), Dolna 3-6m (r.74-80). Mam zamiar sobie wszystko uprać, poprasować, bo później ani sił ani czasu na to nie będzie jak niunia będzie na świecie Mniejszych nie szykujęCytat:
![]() Ciuszki z SH piorę razem z naszymi, normalny program, proszek i płyn. Później, gdzieś w maju upiorę już w dziecięcym proszku ![]() ??? co tam u Was??
Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2014-02-24 o 22:03 |
||
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, ooo widzisz! Właśnie nie byłam pewna tej firmy, ale jak polecasz, to popatrzę co mają
|
|
|
|
#810 |
|
Zadomowienie
|
To jeszcze przywołuję
???A na dobranoc dodatkowo wcięłam właśnie dziecku paczkę chrupek kukurydzianych Chyba na prawdę muszę iść spać, bo zaraz cały dom z jedzenia wyczyszczę, a jeszcze kiełbasa za mną chodzi![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.

ale wtedy zaczęła ta główka napierać i skurcze miałam, więc Gin. kazał leżeć... Myślę, czy nie zacząć chodzić od połowy marca jeśli wszystko będzie dobrze 

jak do niej napisałam już nie odp.

za pozytywny wynik wymazu
w 24 tygodniu miał ponad 600 g 

[/QUOTE]
bez szaleństw
spóźnione, ale szczere życzonka :
w takim razie
a Oliwier 607g 

13.07.2013 
Młoda po niej o mało z brzucha nie wyskoczyła