|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Cytat:
![]() Niestabilna jak dla mnie możesz przejąć wątek, przyda się osoba, która jest na bieżąco, ma chęci i czas na edycje i ogarniecie tego ![]() Myślałam, że z mdłościami lepiej, ale dzisiaj dały czasy... ani chwili wytchnienia a do tego pojawiają się bóle i zawroty głowy.
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-02-24 o 19:14 |
|
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
88Ekaterina88,haha czy ja wiem,czy Ty ostatnia będziesz rodzić
Ja mam termin na 26 września,co za tym idzie,jeszcze mogę być październikowa ![]() Monika, ja to nie mam przeciwwskazań do sn,ale chyba bym chciała jakieś delikatne mieć,bo na samą myśl jak poród boli to jest mi niedobrze. Ja przy piłowaniu zębów mdlałam a jak się skaleczyłam to bolało przez 3 dni,taka pani delikatna jestem. Ale się nastawiam,że jeżeli będzie poród naturalny,to trudno,jakoś będę musiała dać radę Może i aż tak tego bólu się nie boję,najbardziej to się boję,że ja umrę albo dziecku coś się stanie,tyle się ostatnio słyszy w tej tv,że aż strach rodzić w Polsce i panikuję przez to strasznie :/ Szczególnie,że u mnie w szpitalu było kilka przypadków,że kobieta wykrwawiła się na śmierć i nikt sobie z tego nic nie zrobił i przez to mam takiego wielkiego stracha :/ Oglądałam Pierwszą Miłość i odpłynęłam... A myślałam,że chociaż dzisiaj nie przyśnie mi się i teraz taka jestem nie do życia i pragnę tylko snu.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
te które na bierzaco czytają mogą wysłać mi te info ja zrobię spis a Niestabilna zrobi ładny post, z kolorami, ułożony wg dat, itp ja jutro mam 10h przed kompem w pracy...i nic do roboty także z chęcią się tym zajmę razem z Niestabilna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jak ??
|
|
|
#2405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także będziemy łączyć się w bólach ![]() Ja mam tylko nadzieję, że spokojnie pojdę do szpitala na termin i tam urodze, a nie np. zacznę rodzić w markecie, czy wody odejdą mi w aucie czy na ulicy ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
|
|
#2406 |
|
Zadomowienie
|
no ja mam jednak nadzieję że nie karzą mi naturalnie rodzić, bo ze względu na swoją posturę(43 kg, 160 cm wzrostu, 80 cm w biodrach) zwyczajnie nie dam rady
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to chyba nogi na lampę założę
|
|
#2408 |
|
Przyczajenie
|
Dobry wieczór
czytam Was jakiś czas i chciałabym się przywitać. Teraz jestem na L-4, ponieważ wczoraj złamałam lub bardzo stłukłam mały palec u nogi |
|
|
|
#2409 |
|
Zadomowienie
|
Aaaaaa mega, zaraz sie poplacze. Ciagle nie dociera do mnie...
|
|
|
|
#2410 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestabilnamoze napisz do admina,mnie tez nie ma na pierwszej stronie
![]() i to ja osiwieje!!ostatnie usg mialam prawie miesiac temu a teraz mam dopiero w piatek ech... etusiaaagratuluje udanej wizyty 88Ekaterina88 Roza0609witam ![]() Dziewczyny co do porodu,to mysle ze niektore dziewczyny(a teraz coraz wiecej) same odgórnie wybieraja CC,znam takie dziewczyny ktore rodzic naturalnie??o w zyciu!!karmic piersia??NIGDY! Ja mam nadzieje ze urodze naturalnie tylko chyba musze isc do okulisty?są tu jakieś niedowidzące??hehe bo chyba wtedy trzeba z okulistą się skonsultowac,czy przy porodzie siatkowka się nie odklei itd
|
#2411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do rodzenia... ja wiem ze bede miala cc chociaż nue chce. Jak mialam 16 lat mialam operacje na biodro i mi powiedzieli jeżeli nie zrobię drugiego to mogę zapomnieć o naturalnym porodzie. Ale mam nadzieję że będę jednak mogla ![]() Placz mala placz... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2412 |
|
Raczkowanie
|
Oj dzieczynki nie sposób was nadrobić. Ja ostatnio dużo pracuję, niestety ferie się skończyły u nas więc ciągle w pracy;/
Na szczęście odzyskuje powoli siły, nawet praca sprawia mi już powoli przyjemność. Tylko ten głóóóóóóóddddd.... mogłabym zjeść wszystko Wczoraj, moja mama robiła sobie jogurt z bananem i pomarańczą, od razu musiałam zrobić sobie to samo Dzisiaj jadła barszcz z uszkami, więc ostatecznie musiała się ze mną podzielić bo tak mi się zachciało Pomimo, że nigdy nie lubiłam barszczu![]() Z tą listą to świetny pomysł, mnie też nie ma na pierwszej stronie. Przeczuć co do płci nie mam ale resztę mogę wysłać, tylko do kogo ostatecznie? |
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem zalamanaa. Tsh na poziomie ponad 7 tak się naczytalam w internecie że już oszaleje zaraz. Jutro idę do lekarza. Dziewczyny bardzo się boje co z moim maleństwem będzie... Nigdy nie robiłam tych badań nie.miałam żadnych objawów niedoczynności.. :'(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2414 |
|
Zadomowienie
|
Zjadlam sloik ogorkow...
Wypilabym jeszcze wode po nich, ale boje sie efektu |
|
|
|
#2415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poczekaj do wizyty,stres tu nie pomoze,chociaz wiem ze latwo sie mowi
|
|
#2416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż sam poród to nie wiem jak przebiegał. Też się boję, bo do szerszych nie należę... 50kg i 164cm śmieję się do tżta, że nie wiem jak ma mi się tam dzidek zmieścić Cytat:
właśnie nieraz się zastanawiałam jak tu rodzić, w okularach chyba nie... a w soczewkach? ![]() choć ostatnio mam z nimi problem... jak nosze to mi strasznie naczynka pękają, wcześniej nosiłam 6 lat i było w porządku ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
88Ekaterina88,mi właśnie wg kalkulatorów wychodziło 25-26 wrzesień,na pierwszym usg tak samo,za to na drugim już 23 września
Z tym,że u mnie dziecko wg usg jest starsze o kilka dni niż wynika z daty om,to nie wiem na czym to bardziej polegać ![]() Ja coś czuję,że tyłeczka nie ruszę przed końcówką ciąży,co by nie urodzić na środku ulicy albo w sklepie Tż chciał sobie wziąć urlop przed porodem,ale doszłam do wniosku,że jak będzie w domu to nie urodzę a jak pójdzie do pracy to wezmą mnie bóle Będę się cieszyć jak delikatne skurcze poczuję w domu a wody odejdą mi w szpitalu,będę wtedy spokojna ![]() agnes 20,ja też uważam,że mimo,że mam naturalnie 50kg/164 cm to nie dam rady. Bo bioderka mam wąskie,rozmiar spodni S a czasem XS mówi sam za siebie I wiem,że jestem wyrodną matką już,ale będę się cieszyć w sumie jak to się okaże,że będzie cc małaPaulina,podobno trzeba iść do okulisty,bo każdą znaną mi osobę,która ma problemy naczyniowe,oddechowe czy nawet z oczami idzie do specjalisty,z tym,że niestety,bardzo często dostają skierowanie na cc. Ale może uda Ci się naturalnie ![]() Ja tam nie jestem aż tak za porodem naturalnym,bo zwyczajnie mam lęki przed nim nie tylko bólowe ale i psychiczne,wręcz wpadam w paranoję,że coś mi się stanie ale jak trzeba będzie to niestety,nie zamierzam płacić za cc ani latać po specjalistach i dawać im w łapę,żeby mi coś wpisali na lewo. Może jeszcze dotrze to do mnie,że muszę urodzić i tyle,na razie dla mnie to abstrakcja i jeden wielki lęk,który staje się wręcz maniakalny czasem. carolciuska,mmm... woda po ogórkach... Poszłam do Biedronki i naszykowałam się jak na wojnę: Zgrzewka soku pomarańczowego,zgrzewka wody mineralnej,jogurty na 2 tygodnie,same owoce i tak w ten deseń... Tylko po co,skoro do Biedronki mam minutę drogi? Teraz tak pomyślałam.Chyba,że mój mózg już przeczuł,że będę miała takiego lenia,że nawet nie będzie chciało mi się iść po wodę.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2418 |
|
Zadomowienie
|
Kurde, wypilam ta wode....
![]() Ja termin z om mam na 5.9, a z usg 31.8- skad ten rozstrzal? Nie czaje tego |
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
A wg usg i tak zmieni się to jeszcze z 10 razy...
|
|
|
#2420 |
|
Rozeznanie
|
Z tego co słyszałam to z wadą powyżej 1,5 jest wskazanie do CC w szczegolnosci dla minusów. Ja mam +2,5 i +3 i astygmatyzm, ale nie wiem co i jak, lekarz się nie pytał o wadę. Może później mnie skieruje do okulisty.
Ja bym chciała sn, mam budowę ciała jak brazylijka i każdy lekarz mi mówił, że ja to będę rodzić od strzału Od góry 87 - 70 - 97. ![]() Zjadłam 2 pomarańczki, słodkie jak nie wiem! Chcę cytrynę ale taka jak w lato można kupić a nie te chemole
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Idę jutro do lekarza a rano jeszcze raz na badania ale bardziej dokładne trzymajcie kciuki proszę... Nie wiem jak tę noc.przeżyje...
|
|
|
#2422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia i napisz jak juz cos bedzie wiadomo. |
|
|
|
|
#2423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam Kochane bardzo bardzo bardzo <3
|
|
|
#2425 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2427 |
|
Raczkowanie
|
Monika - ja stety lub nie, mam wskazanie do cc. Mam dość silną astmę i to czy będę miała cc czy nie zależy w głównej mierze w jakiej będę kondycji. Pierwszą ciążę również zakończyliśmy cc (młody nie miał tętna...) i szczerze mówiąc wspominam to bardzo dobrze.
Może zwijanie macicy okrutnie mnie bolało (coś jak skurcze), ale to tylko kilka godzin takich intensywnych. Roza - witaj małaPaulina - ja mam wadę -1,5 i -2,5, ale nie sądzę żeby to się do cc kwalifikowało. Przynajmniej w pierwszej mojej ciąży to nie było wskazaniem do cc. Justyna - ja też dzisiaj wcinałam barszcz z uszkami mniam!Latte - nie bój nic! Pójdziesz do lekarza i tak jak Ci dziewczyny pisały dostaniesz Euthyrox. |
|
|
|
#2428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mimo, ze nie mam dzis sily to Ci przekazuje pozytywne myslenie!!!!!! Bo jak nie to beda pasy
|
|
|
|
|
#2429 |
|
Wtajemniczenie
|
Metamfetaminax to jednak moze pojde do tego okulisty,ale wolalabym naturalnie hm
Ana*** ja to soczewek w zyciu nie nosilam,tez mam minusy ale nie pamietam ile,zreszta teraz pewnie sie pogorszylo od ostatniej wizyty:/ Do szczuplych dziewczyn!! moge rodzic za was ja mam coraz szersze biodra i wszystkie spodnie wcisnę najwyzej do ud![]() Gdybym miala jeszcze wieksze cycki to by bylo ok,taka klepsydra ale jestem plaska a dupę mam wielką,nie znosze tegoooooooooooooooo
|
#2430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale pamiętaj nie masz tego od wczoraj tylko od dłuższego czasu i pomimo tego dzidzia fikala. A wiec przestań sie dolowac i denerwowac szkraba. Napij sie mleka, poglaszcz po brzuszku powiedz sobie i szkrabkowi ze będzie wszystko ok i ze go mocno kochasz i idz spać. Wstan rano i pomysl o czyms pozytywnym, później pojdz na wizytę i po napisz nam dobre wieści ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

a do tego pojawiają się bóle i zawroty głowy.

poczekaj do wizyty,stres tu nie pomoze,chociaz wiem ze latwo sie mowi

Ja bym chciała sn, mam budowę ciała jak brazylijka i każdy lekarz mi mówił, że ja to będę rodzić od strzału