|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cytat:
olej ich!! niech się gapią, prymitywy![]() a ja już w pracy, nie wiem jak przetrwam ten dzień
|
|
|
#452 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
joanna2228 Ja mam dzisiaj wizytę u psychologa
Sama się umówiłam, ze względu na dziewczyny. Lepiej porozmawiać i inaczej spojrzeć na sprawę, żeby nie popełnić jakiś mega błędów![]() Potem mam wizytę u swojego lekarza i się zastanawiam czy mówić mu o wczorajszym usg. Obawiam się, że sam wtedy nie zrobi |
|
|
|
#453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
milczenie jest złotem, zwłaszcza u ginekologa![]() też dziś mam wizytę, ciekawe co ta moja gwiazda mi powie
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
Ech i powtorka z rozrywki nie spie juz dawno wez czlowieku i byc tu madry, teksty typu spij korzystaj poki dziec jeszcze w brzuchu tak tak mozna sobie je wsadzic w kieszen. Jak juz w 2 trymestrzevtak jest to co bedzie w 3
. Wypilam mleko z miodem na moje przeziebienie i lezakuje moze jeszcze przysne
|
|
|
|
#455 |
|
Zadomowienie
|
witajcie a ja dziś spałam chyba z 7 godz ! - to jakiś rekord
![]() malwiska -no i ty masz piękny zgrabny brzuszek ! ja u siebie nie widzę ładnego a na żywo... :/ Niebianka - gratulacje i witaj w gronie ! Caramel,i like it - śliczne brzuszki ! i like it - widać różnicę teraz a tydz. temu rybka13, agnes, sunfire - jak tak patrzę na kobiety w ciąży to najczęściej mi się bardzo podobają a na siebie patrzeć nie moge - kocham dzieci ale ciąża to zdecydowanie czas nie dla mnie (min. przez ten wielgaśny brzuch -mam nadzieję, że teraz będzie trochę mniejszy bo poprzednio nawet lekarz uważał, że brzuch gigantyczny i dlatego wziął mnie na oddział:/)Eydrith - też myślałam tak jak ty zanim mi pani dr. wytłumaczyła Niebianka - oj ja sobie też tego nie wyobrażam - przy porodzie koniecznie tż ale tez nie chciałabym żeby zaglądał w krocze - poprzednio nic nie wiedział i było ok
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2014-02-25 o 08:21 |
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie dzisiaj o 7:30 kot obudził, pewnie bym spała dłużej ... moj kot jest wredny - jak to mój tata dzisiaj stwierdził. Jak tylko drzwi od sypialni są otwarte to łazi i każdego budzi a jak wszyscy wstaną to on idzie spać
|
|
|
|
#457 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a mi się przypomnialo - integra, faaajne ciuszki, Kubuś rulezzz mi wczoraj niespecjalnie poszło, poziom agresji był wysoki, a ciuszki już mocno przebrane, rano musiała być maniana wyhaczyłam słodką bluzeczkę i pajacyk, i dwa bodziaki z długim rękawem, i tyle ![]() i co do ruchów - tak jak malwiska pisala, dziewczyny macie jeszcze czas
|
|
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
ja naprawdę któregoś dnia podrzucę Wam z rana moją gwiazdę... bo świt coraz wcześniej a ona wstaje razem z nim... no i matka oczy na zapałki i jazda. Znów z obietnicy chodzenia wcześniej spać nic nie wyszło :sciana: do tego moja mama zabrała lapka do pracy i muszę Was czytać na telefonie, eh może z tej okazji się za coś pożytecznego wezmę Joanna daj znać po wizycie! Eydrith dziś dzień ze stażysta? Powodzenia na wszystkich dziesiejszych wizytach, a widzę że trochę ich jest i to nie tylko u ginow.. ![]() Miałam dziś jechać na łowy lumpkowe, ale jednak się to odwlecze w czasie :/ ehh mizernie dzisiejszy dzień widzę... :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-02-25 o 08:29 |
|
|
|
#459 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim mamusiom. Kolejny piękny dzień przed nami! Słońce mi tak mocno w okno świeci! cudnie!
Piękne macie brzuchy. Mój jest większy od wiekszości waszych brzuchów, butów typu kozaki już sama nie zdejmuję Bardzo fajne te rzeczy twój tż kupił. Myślę, że i przy dziewczynce spokojnie możesz je wykorzystać. Ma dobry gust, niech teraz drugą taką paczkę przygotuje, dla dziewczynki tym razem Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#461 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziś dzień bez, thx God jutro będzie, a w czw i pt nie i chciałabym wziąć zwolnienie zeby porobić te wszystkie badania, ale moja ginka przyjmuje dziś i dopiero w piątek .... czy ona może dziś wypisac l4 na czw i pt? nie orientujecie się może? ![]() Cytat:
przez to niewyspanie? Kochana a jakich rozmiarów chciałaś poszukać?
|
|
|
#462 |
|
Rozeznanie
|
Nautiz biustonosze są usztywniane
|
|
|
|
#463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#464 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to się zmieniłyśmy, ja nie mogłam zasnąć i dopiero ok 3 zasnęłam ![]() Cytat:
jednak, od frontu to inne wrażenia ![]() Cytat:
![]() od tego całego niewyspania dzisiaj łeb mi pęka i chyba polecę na basen, bo otworzyli już
|
|||
|
|
|
#465 |
|
Zadomowienie
|
Eydrith ginka chyba nie może wypisać do przodu, ale pewna nie jestem.. z drugiej strony wiem że ciężarna ma prawo zrobić badania i pracodawca nie może odmówić żeby nie była w pracy na ten czas.. jakoś dziwnie to napisałam wybacz, popatrzylabym w necie ale z tela to niewygodnie..
A nie mogę się wybrać na zakupy bo chciałam przy okazji do koleżanki fryzjerki skoczyć na małe podcięcie i mnie i małej, ale pisała wczoraj ze dzisiaj jednak nie da rady... dopiero czwartek lub piątek.. Rozmiary chcę kupić zwłaszcza 56 bo jak juz kiedyś pisałam w 1 ciąży kupowałam większość na 62 i potem nie miałam w co dziecia ubrać. W ogóle muszę się wreszcie przyjaciolkom, które mają synów 2 latków przyznać że będę miała syna i zdaje się że będę mogła sobie lumpki darować.. chociaż syndrom Joanny jest aktywny mimo wszelkich "darowizn" ![]() W ogóle w przeciwieństwie do Was od wczoraj jestem straszny zmarzluch w 2 bluzach siedzę i jeszcze najchętniej bym się kocykiem przykryla ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-02-25 o 08:57 |
|
|
|
#466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi też powtarzają "nic nie kupuj, na pewno dużo dostaniesz", Ale jak tu nie kupować skoro to jest najprzyjemniejsza część przygotowań, najlepsze w ciąży
|
|
|
|
|
#468 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
poszukam jeszcze, ale właśnie też mi się wydaje że naprzód nie można wypisać Cytat:
|
|
|
#469 |
|
Rozeznanie
|
A w ogóle to ja jakaś ciemna jestem
Nie umiem napisać odpowiedzi z cytatami z kilku różnych postów |
|
|
|
#470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#471 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przy każdym poście na dole z prawej strony masz trzy ikonki -pierwsza cytuj druga przedstawia karteczkę jakby zapisaną i jak najedziesz myuszką bez naciskania to Ci się wyświetli wielocytuj ten post i naciskasz a potem czytasz następne [posty i znowu naciskasz ten na który chcesz odpowiedzieć a na sam koniec na dole strony zaraz pod postami masz odpowiedz naciśniesz i w edytorze masz te posty które cytowałaś -nie wiem czy zrozumiale to napisałam ![]() Eydrith - chyba nie może wystawić naprzód zwolnienia bo mi lekarz powiedział, że jak chce od któregoś kwietnia to nie problem tylko dodatkowo przyjdę tylko po zwolnienie tak, tak , tak Eydrith zdecydowanie lepiej to streściła
|
|
|
|
|
#473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to będzie problemik
|
|
|
#474 |
|
Rozeznanie
|
Pytanie do już obecnych mamusiek i do tych zorientowanych lepiej ode mnie. Jak z ręcznikami kąpielowymi dla malucha? Kupujecie te z kapturkiem czy po prostu takie zwykłe mięciutkie i największe z możliwych? No i ile by się ich przydało?
44 gości? Edytowane przez svelta Czas edycji: 2014-02-25 o 09:24 |
|
|
|
#475 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mają ludzie pomysły ![]() Powodzenia! a ludźmi patrzącymi na brzuch się nie przejmuj.. zresztą na ich miejscu pewnie sama bym się gapiła, bo zawsze lubiłam patrzeć na ciężarne kobitki ![]() Cytat:
ja swojemu gin nie mówiłam o "wyskoku w bok" bo też kiedys bylam u innego.Cytat:
łażę w nocy do kibelka co 2 godziny i za którymś razem już nie mogę usnąć teraz jak ktoś będzie mi mówił, że teraz to jest czas na spanie to go kopnę w dupę ![]() Cytat:
![]() w ogóle to uwielbiam koty, bo są takie .. dziwne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale mimo to, podobnie jak u Ciebie, syndrom Joanny nadal trwa Witam się! Dzisiaj ja nie za dobry humor
|
||||||
|
|
|
#476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Eydrith tak na czystą logikę lekarz nie może wystawić zwolnienia w przód bo tak jakbyś planowala chorobę.. ale jestem pewna ze możesz wyjść z pracy żeby zrobić badania, robiłam tak w 1 ciąży Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#477 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#478 |
|
Zadomowienie
|
svelta - ja kupiłam taki z kapturkiem mi jeden wystarczy -akurat byłam w pepco i były po 19,90 więc wziełam -więcej raczej nie kupuję bo dzidzia szybko wyrasta potem to już normalnego używam - ale na początek to jak najbardziej bardzo są wygodne
jak synuś miał ponad rok to miał jeszcze coś takiego -zdjęcie nie chce się wkleić ale to taki co opisuje Debeściara wkładany przez główkęEdrith - ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Fame co tam ? tyle nowych rzeczy to powinnaś się cieszyć a nie smucić |
|
|
|
#479 |
|
Rozeznanie
|
Fame czemu się smucisz?
|
|
|
|
#480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to już wolę cały dzień wziąć, dla świętego spokoju jakbym robiła tę krzywą cukrową, to już na pewno nie uda mi się dojechać do pracy. no nic, zobaczę co mi się uda załatwić u ginki, ale dzięki za pomoc Mamuśki, już wiem mniej więcej co i jak ![]() Fame co tam smutasz?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

wszyscy się patrzą na mój brzuch
olej ich!! niech się gapią, prymitywy

Sama się umówiłam, ze względu na dziewczyny. Lepiej porozmawiać i inaczej spojrzeć na sprawę, żeby nie popełnić jakiś mega błędów
. Wypilam mleko z miodem na moje przeziebienie i lezakuje
(min. przez ten wielgaśny brzuch -mam nadzieję, że teraz będzie trochę mniejszy bo poprzednio nawet lekarz uważał, że brzuch gigantyczny i dlatego wziął mnie na oddział:/)

przez to niewyspanie?

poszukam jeszcze, ale właśnie też mi się wydaje że naprzód nie można wypisać
Nie umiem napisać odpowiedzi z cytatami z kilku różnych postów
-zdjęcie nie chce się wkleić ale to taki co opisuje Debeściara wkładany przez główkę