|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
![]() Niby nie, ale 2 tyg temu miałam 28. Czemu spadł? ![]()
#3932 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Waderka a w tym samym labie robiłaś?? może inne jednostki??
#3933 |
Wtajemniczenie
|
Już doczytałam, że jest wydzielany pulsacyjnie, a dupek nie jest wykrywany. No to jestem spokojna
![]() Idę spać, buziaki dla wszystkich ![]()
#3934 |
Zakorzenienie
|
progesteron nie utrzymume sie w krwi na stałym poziomie, a wydziela się pulsacyjnie w cyklu dobowym, następuje skok stężenia, pozniej stopniowo opada do jakiegoś tam poziomu by dac sygnał do kolejnego wzrostu.... tak naprawdę to nie wiesz czy robiąc badanie trafiłac na skok czy na dołek
![]() heh ja miałam raz 14 a raz 12, na luteinie rano i wieczorem byłam i spoko luz, chciałabym wtedy miec w okolicach 20 ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Hehe a widzisz sama szybciej doczytałas
#3935 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dzieki!
Ale i tak sie czuje beznadziejnie. Dziecko sie meczy a ja nad sobą uzalam . ![]() Chyba to kolka spowodowana wzdeciem była. Uspokoił sie bardzo po Espumisanie, masażu brzuszka i cewniku w tyłek. Wrócił TZ. Znow miał wypadek, na tej samej ulicy co w zeszłym roku. Jakas baba zmieniała pas i go nie zauważyła. Urwala mu lusterko, zderzak i zajechała bok. A jutro z rana na rehabilitację z T. mieliśmy jechać, czwartek chirurg. Pieeeeknie, po prostu pieknie ![]() No i gra i buczy ![]() ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-02-24 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | |
Zakorzenienie
|
Wiedziałam
![]() ![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3937 |
Zakorzenienie
|
Waderka piękna beta
Kubek to normalne. Ja nie zlicze ile razy tak miałam. A ile zazdroscilam innym mamom że spokojnie wychodzą na spacer, mogą posprzątać czy ugotować obiad. Ale już się z tym pogodzilam że Olek jest jaki jest ![]() Za to dzisiaj Olek dużo czasu spędził z TZ. Jestem zaskoczona i super zadowolona. Bo ostatnio albo był u mnie na rękach albo wisiał przy nogawce i płakał. A ja przynajmniej zdążyłam ugotować obiad na 2 dni, upiec mufinki i posprzątać łazienkę bo w weekend mi się nie udało z maruda moją ![]()
#3938 |
Zadomowienie
|
Waderko
![]() Barbi dziękuję za namiar na stronkę ![]() ![]() Kucyk jak wizyta u endo??? Izka kciukam za jutrzejsze usg!!! Kubek ![]() ![]() Maga cieszę się że mieliście udany dzień ![]() Dziewczynki oby ta noc była lepsza od poprzednich i aby każda miała same słodkie i dobre sny!!!! Koszmarom mówimy dosyć! Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2014-02-24 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3939 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z mniej optymistycznych wiadomości to chce mnie położyć do szpitala pomiędzy 28-30 tc, mam dostać sterydy na płucka.. Ciarki mnie przechodzą na samą myśl. Zastanawiam się czy to konieczne ![]() Zaraz nadrobię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3940 |
Zakorzenienie
|
Anita, zwiększył mi dawkę euthyroxu i za miesiąc kontrola tsh i ft4.
Nic ciekawego w sumie nie mówił ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3941 |
Zakorzenienie
|
Kubek ja również czekam na TZ, dziś nawet przy drzwiach
![]() Waderka no super ![]() U nas kiepsko.. a nawet bardzo kiepsko. Kamil od piątku kaszlal trochę a od wczoraj już bardzo i okazało się ze to początek zapalenia oskrzeli ![]() Także u nas następna nocka będzie nie przespana. TZ chce czatowac nad Kamilem w nocy. Wariat a jutro na 7 do pracy. Z dobrych wiadomości Kamilek zaczął dziś chodzić ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3942 |
Zakorzenienie
|
Fiol super!! Gratulacje
![]() A czemu już teraz zakłada że potrzebne będą sterydy na rozwój płuc? Tak w razie czego? Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3943 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakiś czas temu chyba po tym co Pani pisała, że wyobrażała sobie jak to młoda mama siedzi w parku z książką (też tak myślałam, co więcej z widzenia znam takie matki, patrzyły na mnie jak na wariatkę latającą w kółko z wózkiem) miałam Wam coś napisać. jak byliśmy nad morzem z J. owszem spał tam sporo, ale nadal wyłącznie w ruchu. ile my się otrudziliśmy żeby jeździć wózkiem po plaży bo sam szum fal nie wystarczał, w namiocie na plaży usnął raz z wielkim trudem i spał bardzo krótko, musiał być wożony, non stop wożony. I za którymś razem zmęczeni (głównie ja) tachaniem wózka po plaży wracamy do pokoju i schodząc z plaży widzę taki obrazek: mamusia 2 dzieci leży na ręczniku i się opala. na chwilę wstaje, zerka do gondoli stojącej obok, dziecko słodko śpi, uśmiecha się, po chwili zerka do spacerówki, drugie dziecko śpi. kładzie się na ręczniku i opala dalej. Nie napisze jak jej wtedy zazdrościłam..... no...hm... nic się nie zmienia. takie teksty to tylko moja mama. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() idź do lekarza. a co pediatra na to, że on tak często choruje? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3944 |
Konto usunięte
|
Hej!
Wybaczcie, że tak w dużym skrócie: Kocurku samych pięknych dni ![]() Gratuluję udanych wizyt i dobrych wyników badań ![]() Choróbkom wiele zdrówka ![]() Lejdi Aga jak dla mnie to zdecydowaaaanie za wcześnie na starania ![]() A teraz dziewczyny zabijcie mnie wzrokiem: dziś na spacerze śmiałam się w głos z czytanej na ławce książki :P Ale czasami muszę bujać marudera ![]() Ale dostrzegam pozytywy takiego przymusu krążenia z wózkiem - ja dzięki temu (bo jak było zimniej, to wciąż biegałam) mieszczę się w spodnie sprzed hoho... |
![]() ![]() |
![]() |
#3945 |
Zakorzenienie
|
Fiolbardzo się cieszę że wszystko dobrze z maluszkiem
![]() Luna biedny Kamilek. Za to brawa za chodzenie. Szybko mu to poszło Monia ajak tam u was sprawy rozwojowe ruchowe? Bo ppamiętam że też coś pisałaś jakiś czas temu o tym że u neurologa byliście
#3946 | |||
Zakorzenienie
|
![]() faccceeciii ![]() ![]() no DOBRA!!!!!!! ![]() ![]() Nic mu nie jest? Cytat:
![]() heh... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no i współczuję choroby. oby szybko przeszło ![]() heh. moje przyjaciółki ile razy patrzyły na mnie jak na wariatkę... siadamy, zamawiamy kawę, kawa jest podana a ja muszę uciekać. i to dosłownie uciekać. biec na wertepy Prądnika Białego ![]() a Twoja mama jakoś potrafi zająć Jakuba? ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45315417] A teraz dziewczyny zabijcie mnie wzrokiem: dziś na spacerze śmiałam się w głos z czytanej na ławce książki :P [/QUOTE]eeee, nie zabijam. zazdroszczę. a jak Beksińscy???
![]() ![]() |
![]() |
#3947 |
Konto usunięte
|
Beksińscy czekają grzecznie na parapecie, kończę Munro (nota bene znakomita pisarka) i zabieram się za to tomiszcze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3948 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
woooo, brawo za piekna bete!!! No tera to juz syrki na stol I luzik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-02-24 o 22:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zabawki, co chwilę inna, książeczki, ganianie zanim po mieszkaniu, to samo co i ja robię. dziś przesunęłam mu kąpiel, bo po południu spał później, w porze kąpieli zaczął marudzić, ja już przygotowałam wszystko w łazience, J. szalał po pokoju, w końcu przelazł do przedpokoju i prosto do łazienki, wgramolił się na koc, na którym go rozbieram i potem wycieram i ubieram. chyba chciał mi dać do zrozumienia, że zegarek mi przestał chodzić..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3950 | ||
Konto usunięte
|
![]() WADERKA za Ciebie też ![]() ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3951 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratki za chodzenie ![]() My na 10:45 idziemy na bioderka.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3952 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45315786]Beksińscy czekają grzecznie na parapecie, kończę Munro (nota bene znakomita pisarka) i zabieram się za to tomiszcze.[/QUOTE] co Munro czytasz? ![]()
![]() |
#3953 |
Zakorzenienie
|
Fiol gdzieś przeoczylam Twój post. Bardzo się cieszę ze dziedzia zdrowa!
A czego się obawiasz? Sterydów czy szpitala i rozstania ze Stasiem? Monika tzn. Ja byłam u lekarza tylko zastanawiam się czy nie iść po antybiotyk. Ale w nocy tak nie kaszlal więc chyba jest lepiej. Kaszle coraz mocniej ale po mucosolvanie to dobry znak. O częstym chorowaniu nic nie mówiła bo w sumie kamil jest drugi raz chory (wcześniej to przeziębienia -katarki lekkie kaszelki) I tutaj też nic dziwnego bo w styczniu panował wirus krtani K. Złapał, w niedzielę usłyszałam ze panuje wirus oskrzeli K. Złapał i moich znajomych dzieci też Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3954 |
Zakorzenienie
|
Lunka
![]() Fiol bardzo się cieszę że wszystko jest OK! a czemu te sterydy? że możesz nie donosić?? Ale już MAŁY-WIELKI czlowiek!! ![]() Kubek nie opowiadaj głupot bo jesteś najwspanialszą MAMĄ!! a z Tż wszystko OK?? ![]() Berbie jak tam dziś?? Iza ![]()
#3955 |
Zakorzenienie
|
źle
![]()
#3956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3957 |
Konto usunięte
|
Hej!
Dołączam do grona osób z okropnymi snami :| Dziś mi się śnili jacyś pedofile, obudziłam się i szybko przytuliłam Artka i położyłam na sobie. Nie wnikam nawet w dalszą część tego snu, bo był chory. Ale to wina tego, że wczoraj widziałam na youtube filmik o tematyce pedofilów (tzn. nie oglądałam go, tylko mi mignął - była na kadrze twarz takiego dziada i widocznie mi to utkwiło w podświadomości). |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3958 |
Konto usunięte
|
Ja z kolei nie pamiętam ostatnimi czasy żadnego ze snów, za to mam po przebudzeniu bardzo wyraźne uczucie, że coś złego się dzieje... I czuję, że śpię bardzo niespokojnie, że rzucam się po łóżku... R mówi, że dużo gadam przez sen (to u mnie akurat normalne, ale mówi, że dużo więcej niż dotychczas).
Melduję, że skończyły się plamienia po # i zaczynam czekanie na @ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45318616]Hej! Dołączam do grona osób z okropnymi snami :| Dziś mi się śnili jacyś pedofile, obudziłam się i szybko przytuliłam Artka i położyłam na sobie. Nie wnikam nawet w dalszą część tego snu, bo był chory. Ale to wina tego, że wczoraj widziałam na youtube filmik o tematyce pedofilów (tzn. nie oglądałam go, tylko mi mignął - była na kadrze twarz takiego dziada i widocznie mi to utkwiło w podświadomości).[/QUOTE] O Boże...Zamiast człowiek wypoczywać , to jeszcze się namęczy psychicznie w nocy ![]() ![]() Iza kciuki za usg!! Luna gratki za pierwsze kroczki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3960 |
Zakorzenienie
|
Perse
![]() a u mnie wczoraj wyszedł jakiś stan zapalny na pipce ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.