|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Imię dla dziecka - wątek zbiorczy
Aldonka jak dla mnie okropne
![]() Wysłane z mojego LG-E455 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2552 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2554 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I Ty też? Nie pamiętam żeby u nas tego typu poematy się zdarzały ;-) Edytowane przez MamaKtosia Czas edycji: 2014-02-25 o 10:28 |
|
|
|
|
|
#2556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie już nie funkcjonuje, ale za to powstają nowe jak przekręcanie Alan na "anal" itp.
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
No i Denis - penis.
Ja tam nie jestem taka wysoce kulturalna , jak słyszę, że ktoś polskiemu dziecku daje na imię Alan czy Denis, to też mi zgrzyta.
|
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Denis - penis jest oczywisty, ale znowu imię samo w sobie jest nieszczególne nawet bez dodatków. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2561 |
|
Przyczajenie
|
Bianka - takie bezpłciowe, w ogóle mi nie podchodzi. A rymowankę można chyba do wszystkiego wymyślić, tyle że do Denisa samo się narzuca
|
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dlatego bym unikała imion, do których są "samonarzucające się" wulgarne rymowanki. Bo już rymowanki w stylu: "Jurek ogórek kiełbasa i sznurek" są nie do uniknięcia, ale też nieszczególne szkodliwe. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2563 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo mi się podoba imię Cyprian, jednak nie znoszę zdrobnienia Cypis, Cypisek bleeeee....ale samo imię Cyprian jest boskie
![]() Podoba mi się Antoś, ale to imię odpada, bo u mnie w rodzinie dawno temu był taki Antek i nazywano go głupi Antek, więc jakoś mam głupie skojarzenia. Kolejne imię, które mi się podoba to Leon - skrót też byłby ok Leo, ale mój brat tak nazwał kota i dupa blada. Kolejne imię które mi się podoba to Michał - podobają mi się do tego imienia skróty Michaś, Michałek, Misiu - nie wspomnę już o tym, że to imię słodko mi się kojarzy, bo z moimi ulubionymi cukierkami michałkami Z drugiej strony pamiętam, że dzieciaki wołały "Michał 4 baby skichał, jedną se zostawił i się z nią zabawił" albo "Dwa Michały jeden duży, drugi mały" ![]() Hm...a może Filip...eeee to znowu będzie, że wyrwał się jak Filip z konopii ... i tak do każdego imienia można mieć jakieś ale :/ |
|
|
|
|
#2564 |
|
Przyczajenie
|
Filipów jak mrówków teraz
Taki wysyp się zrobił Leonów też coraz więcej, Cyprian rewelacja, ale faktycznie Cypisek już nie brzmi tak dobrze... Michał, mój TŻ ma tak na imię i mówi, że nikt nigdy nie rymował jego imienia. Mnie się bardzo podoba Franciszek, Franek, niestety mój TŻ uważa, że to imię dobre dla pana, który stroi pod budką z piwem :/ A dla mnie brzmi ono dostojnie.
|
|
|
|
|
#2565 |
|
ja.
|
ostatnio poznałam około 10 letniego Alana. kompletnie do niego to imię nie pasowało;-)
|
|
|
|
|
#2566 |
|
Raczkowanie
|
Faktycznie Filipów od groma, a i Franków też przybywa. Mi osobiście Franek średnio na jeża podchodzi, bo znowu kojarzy mi się z Frankiem Kimono no i moi rodzice mieli kiedyś znajomego Franka. Czyli kojarzy mi się ze starszym panem :/
Ah....Cyprian, Cyprian, że też ludzie mają taka naturę i muszą zdrabniać Aczkolwiek przy Michałku zdrobnienia mi nie przeszkadzają ![]() Alan, jak dla mnie to :/ takie se, a nawet mogę określić, że nieładne. Ingnaś jest jeszcze fajne
Edytowane przez anitajas Czas edycji: 2014-02-25 o 14:32 |
|
|
|
|
#2567 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas teraz wysyp Michałków
A Artur? Jak Wam się podoba? A no i przeglądam sobie jak polskie gwiazdy nazywają dzieci i na przykład Kayah ma syna Rocha (nawet takie sobie, ale zdrobnienie? Roszek? Bez sensu), Reni Jusis - Gaja i Teofil (jak dla mnie też jednoznaczne skojarzenia ), Robert Gawliński - Emanuel i Beniamin, Sonia Bohosiewicz - Teodor i Leonard, |
|
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam w klasie Cypriana I wolalismy na niego Cypek
Co myslicie o Jeremi? Sent from my Galaxy Nexus using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2569 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie umiem dobrze wypowiadać r, jak jest jedno w wyrazie to jeszcze ok, ale jak dwa to już nie jest to takie 'rasowe' er Gaja podoba mi się, tak samo jak Zoja Teofil niestety... skojarzenia robią swoje
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2570 |
|
Raczkowanie
|
Artur, osobiście mi się nie podoba. Ale jest dostojnym imieniem, bo kojarzy się z Królem Arturem
Aczkolwiek, jak byłam dzieckiem na jednego kolege wołaliśmy normalnie po imieniu Artur a do drugiego zwracaliśmy się Turek (Arturek - turek).Jeremi? :/ edit. jeszcze był jeden Artur, zapomniałam, bo nie skojarzyłam. Nikt w życiu do niego nie powiedział Artur (łącznie z jego rodzicami) od zawsze był Artek
Edytowane przez anitajas Czas edycji: 2014-02-25 o 15:01 |
|
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie kocham amerykanska wersje ale spolszczenie to choba Jeremi? No chyba ze nie ma takiego imienia lol
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2572 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem, dla mnie Jeremi to Jeremi, nie znam odpowiednika do PL.
U nas chyba jednak będzie Michałek, bo każda nawet obcojęzyczna wersja tego imienia mi się podoba hue hue hue
|
|
|
|
|
#2573 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Franek Kimono Cytat:
![]() Ale i tak nikt nie przebije Katarzyny Figury, która nazwała swoje córki Koko i Kaszmir |
||
|
|
|
|
#2574 |
|
Przyczajenie
|
Koko znam osobiście, ma 2 lata. Litości...
Jeremi kojarzy mi się z Jeremim Przyborą, tylko takiego znam. Ale Jeremiasza to znam osobiście, tyle że facet ma z 80 lat w tym momencie
|
|
|
|
|
#2575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie Franek kojarzy się tylko z bobasami i małymi chłopaczkami, bo ostatnio wysyp Franków.
Bardzo wdzięczne imię, znam nastolatka Franka i każe mówić do siebie Fran.
|
|
#2577 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i teraz przypomniała mi się jeszcze Skrzynecka ze swoją Alikią Ilią, czy jak jej tam
|
||
|
|
|
|
#2578 |
|
Przyczajenie
|
Moja malutka ma na imię Pola. A właściwie Apolonia.
Ciekawe czy mnie pochwalicie czy zjedziecie hihi Ale to imię miałam w głowie od dziecka Jak słyszę Nikolka, a nie daj Boże Dżesika to az mi sie cos robi ... Chociaz i tak mam kumpla ktory ma syna Brajana (pisownia oryginalna) Wysłane z mojego GT-I9500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2579 | ||
|
Wtajemniczenie
|
W jednej z powieści Dołęgi-Mostowicza jest Adela, gruba stara panna która pracuje u rzeźnika
Chyba nigdy to imię inaczej mi się nie skojarzy ![]() Mój kumpel nazwał synka Staś, bo, cytuję: "To dobre imię będzie, do wódki pasuje, powiesz "Stachu chodź na flaszkę" i brzmi jak powinno" ![]() Mam koleżankę Jowitę, straszny typ, plastikowe paznokcie, kilo tapety na twarzy, unoszący się wokół niej aromacik wiejskich zabaw, to imię zepsuła mi na zawsze swoim skojarzeniem ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#2580 |
|
Zadomowienie
|
W dalszej rodzinie męża są bliźniaczki Iwetta i Anetta
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

z taką starą, grubą babą mi się kojarzy
miał może wtedy z 4-5 lat 

),