Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 10:36   #511
debesciara
Zadomowienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Fame pewnie ze tak, porobisz mixy z kokardkami i będzie ok
Z teściem współczuję bo z racji wieku już raczej nie ma sensu tłumaczyć bo pewnie nie zrozumiejedynie mozna walczyc żeby to przyjął do wiadomości..
ide z mala na spacer i chyba potem razem pójdziemy spać :ziew:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:36   #512
Eydrith
Zadomowienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Mnie akurat palenie w ogóle nie przeszkadza, bo sama uwielbiam palić Niestety... Ale na przykład nigdy nie paliłam w pomieszczeniach przy osobach, które wiem, że nie znoszą zapachu dymu papierosowego. Powinno się szanować drugiego człowieka
mi np. przeszkadza w ciąży, mimo że sama bym sobie zapaliła dziwne to, ale ten popapierosowy smrodek strasznie mnie drażni, nawet nie tyle co sam dym. A z szanowaniem uważam tak samo, palenie przy niepalących to chamstwo

celebrinfea, dzięki, czytałam te linki, nie są zbyt konkretne
a brzuś faktycznie dorodny, śliczny
Stary 2014-02-25, 10:37   #513
Fame
Zakorzenienie

dzięki dziewczynki wygadanie się jest jednak dobre, bo trochę już mi przeszło teraz to mi się śmiać chce.. no ale co ja mam poradzić.. nie życzę nikomu nic złego, ale jeszcze kilka lat muszę się przemęczyć, bo wiadomo, że już teścio nie jest młody... takie jest życie..

a ja znowu powyciągałam ubranka i sobie oglądam

ah! i życzę powodzenia na wizytach
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:38   #514
Yuza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Yuza - współczuję stresu z bratową a jeśli chodzi o wózek to wybraliście tako prawda ? -jeśli dobrze pamiętam a jak nie chcecie już kupować to obejrzyjcie sobie w sklepie wybierzcie kolor i zaglądaj na ich stronę bo może się zdarzyć, że będzie promocja akurat na ten wybrany przez Was nam się tak udało -tylko w ich sklepie firmowym i za 800 zł mieliśmy 3w1 a dla szwagireki mojej siostry kupował wózek jej ojciec też w tym sklepie i promocji nie było ale utargował 300 zł taniej nie wiem jak jest aktualnie ale pewnie się wybiorę tam jak będziemy parasolki szukać
Tak tako baby heaven dzięki za podpowiedź, na pewno będę tam zaglądać, bo to ogromna różnica w cenie. Jestem w szoku, że robią takie promocje ciekawe czy jak teraz kupię to później ten wózek będzie nadawał się dla następnego dziecia

Cytat:
Yuza, z tym tańcem to nie jest głupi pomysł Tańczyłam zawodowo wiele lat, może sobie powtórzę jakieś kroki
no no no, to w takim razie tym bardziej! a do 19-stej szybko Ci zleci! Wybierz się na spacerek jest piękna pogoda

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
chodzi o to, że w ogóle nie czuje się jak u siebie w domu
wstaje dzisiaj rano, idę do kuchni zrobić sobie kakao a tam siedzi teścio z kuzynką i palą papierochy
musiałam wyjść od razu i poczekać aż skończą siedzieć i sobie pójdą.. wtedy poszłam otworzyłam okno, żeby się przewietrzyło i mogłam w końcu zrobić śniadanie
nie wiem czy ja mam wywiesić przed wejściem tabliczkę z napisem "Zakaz palenia"?
a docelowo gdzie będziecie mieszkać? u teściów czy u Twoich rodziców? może Twój tż mógłby pogadać ze swoim ojcem, żeby nie palił w kuchni? ja pod koniec ciąży też przeprowadzam się do teściów na 4-5 mc-y i póki co też spędza mi to sen z powiek, bo wiadomo, że każdy ma swoje przyzwyczajenia ale podtrzymuje mnie myśl, że to tylko chwilowe. No i wszystkie sprawy, które już teraz mnie wkurzają ze swoimi rodzicami załatwia mąż, bo wiadomo, że jemu jest łatwiej powiedzieć niż mi
Stary 2014-02-25, 10:38   #515
ramirka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
co za koleś znaczy - co za teść
to faktycznie nie ma co się łudzić że na niego wpłyniesz .... kochana nie mam niedoczynności, mam hashimoto ale tabletkę na Twoim miejscu bym wzięła, bo jedno się nijak ma do drugiego - na pewno nie zafałszuje wyniku
dzieki zapomniałam sie spytać chyba tak zrobię

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Mamaya czego się nerwujesz? Spokojnie wszystko będzie ok, musze Cię w końcu na jakąś kawo/herbato/soczek wyciągnąć.

Fame no nie zazdroszczę sytuacji. Jak chcesz odpocząć to zapraszam. Nawet Ci moją ulubioną leżankę w salonie odstąpię (ma taki mega wygodny materac, ze jak nie mogę spać to do salonu i spanie do rana )

Dobra to też Wam pokażę brzuszek ale jakoś się sobie nie podobam, wielka i niezgrabna... Inne kobiety mi się bardziej podobają...

Co do badań w ciąży:

http://www.infor.pl/prawo/praca/prac...sie-pracy.html

http://praca-kobiet.wieszjak.polki.p...zas-badan.html
śliczny brzusio
ramirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:40   #516
mamaya
Zakorzenienie

Czy tylko ja nie jestem fanką pączków i w czwartek zjem najwyżej jednego?

50 gości!

Yuza, dwugodzinny spacer już dziś zaliczyłam Ale przejdę się jeszcze trochę później, przy okazji zakupy zrobię

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-02-25 o 10:44
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:40   #517
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
tak jak myślałam ładny chłopaczek będzie z naszej dziewczynki
Super ubranka

Cytat:
ja ze swojego wesela obejrzałam (pierwszy raz).. jakos nie lubię na siebie patrzec
a filmiki to takie amatorskie bo nie chcielismy kamerzysty
To dokładnie tak jak my

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Pytanie do już obecnych mamusiek i do tych zorientowanych lepiej ode mnie. Jak z ręcznikami kąpielowymi dla malucha? Kupujecie te z kapturkiem czy po prostu takie zwykłe mięciutkie i największe z możliwych? No i ile by się ich przydało
Na pewno kupię dwa z kapturkiem z Ikei. Jestem z nich super zadowolona.
Cytat:
chodzi o to, że w ogóle nie czuje się jak u siebie w domu
Współczuję. Zanim zaadaptowaliśmy sobie strych u teściów, to moim warunkiem było zrobienie do góry kuchni i łazienki, żeby mieć choć kawałek "swojego"
Cytat:
Bo jeśli tak to są niestety takie osoby, które wyznają zasadę "to jest nasz dom i my możemy robić co nam się podoba". Znam nawet takie osoby, u których dochodzi do tego, że prezentują taką postawę także względem swoich dzieci. Dziecko nie ma prawa głosu, bo to rodziców dom.
Znasz mojego ojca?

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:41   #518
Fame
Zakorzenienie

niestety mieszkać musimy u teściów..
a tż też mu nic nie powie, bo jak pisałam wcześniej.. każdy uważa go za bóstwo i się odezwać nie można.. oj szkoda klawiatury już na ten temat
Stary 2014-02-25, 10:42   #519
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ramirka Pokaż wiadomość
dzieki zapomniałam sie spytać chyba tak zrobię
dla upewnienia mogę spytać moją ginkę jeśli chcesz, bo idę do niej dzisiaj, chociaż nie gwarantuję że bedzie znała odpowiedź

a kiedy idziesz na glukozę?
Stary 2014-02-25, 10:43   #520
Fame
Zakorzenienie

Cytat:

50 gości!
o kurde.. a ja tak na teścia tu nawalam
Stary 2014-02-25, 10:44   #521
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Eydrith, tak na szybko wklepalam jak skończę spotkania to pogmeram dokładniej

A na razie pokażę Wam moja wczorajsza paczuszkę i zmykam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Centki.jpg (9,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pajacyk misio.jpg (8,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Ramperek.jpg (14,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szkieletorek.jpg (20,1 KB, 19 załadowań)
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:45   #522
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Czy tylko ja nie jestem fanką pączków i w czwartek zjem najwyżej jednego?
a uwierzysz jak napiszę że ja też?

najchętniej wcale bym nie jadła, nie cierpię pączków - zwłaszcza kupnych, ale TŻ kupi i będzie mi wciskał żebym zjadła chociaż jednego, na szczęście i dla tradycji
Stary 2014-02-25, 10:46   #523
Yuza
Raczkowanie

mamaya ja też nie jestem fanką w klubie
Fame Na bank się wszystko dobrze ułoży. Proszę na pocieszenie
Stary 2014-02-25, 10:47   #524
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
o kurde.. a ja tak na teścia tu nawalam
a teść z teściową i moherami siedzą i notują

Cytat:

dzięki, nie zawracaj sobie głowy kochana

boskie ciuszki zwłaszcza te ze szkieletorami
Stary 2014-02-25, 10:49   #525
Fame
Zakorzenienie

Yuza dzięki

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
a teść z teściową i moherami siedzą i notują

i zastanawiają się.. w jaki sposób jeszcze mi tu dogryźć
Stary 2014-02-25, 10:49   #526
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
a uwierzysz jak napiszę że ja też?

najchętniej wcale bym nie jadła, nie cierpię pączków - zwłaszcza kupnych, ale TŻ kupi i będzie mi wciskał żebym zjadła chociaż jednego, na szczęście i dla tradycji
Dawaj pyska Siostro!

W Warszawie są takie dwie cukiernie, gdzie oni rzeczywiście sami na miejscu te pączki robią i to są jedyne pączki, które smakują tak, jak powinny Są bardzo "domowe". Bo te wszystkie z Putki, Grzybków etc. to syf malaria
Wyślij TŻ do Wawy po te pączki, o których piszę
Tylko tam w Tłusty Czwartek są takie kolejki, że o 6 rano trzeba stanąć już pod cukiernią Tylko kartek nie ma...
Stary 2014-02-25, 10:50   #527
ptz sunfire
Przyczajenie

szkieletor jest super gdzie można coś takiego kupić?
ptz sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:51   #528
sunfire
Rozeznanie

Cytat:

kościotrup bosski

żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce przez to niewyspanie nie mam mocy a chciałam przejrzeć szafę i pozbyć się kilku ubrań i ogarnąć balkon po zimie, bo już tak ładnie słoneczko świeci, że na leżaku mogłabym poleżeć i poczytać
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:52   #529
mamaya
Zakorzenienie

Celebrinfea, no właśnie, no właśnie Gdzie kupowałaś te boskie szkieletoty ( "szkieletoty" to połączenie dwóch słów - "szkieletory" i "body" )?

Idę spać

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-02-25 o 10:54
Stary 2014-02-25, 10:55   #530
ramirka
Raczkowanie

[QUOTE=mamaya;45320077]Czy tylko ja nie jestem fanką pączków i w czwartek zjem najwyżej jednego?

Ja też nie przepadam za pączkami bo mam zgagę, ale teraz walczę ze sobą bo jak widzę takie świeże z lukrem

Cytat:
dla upewnienia mogę spytać moją ginkę jeśli chcesz, bo idę do niej dzisiaj, chociaż nie gwarantuję że bdzie znała odpowiedź

a kiedy idziesz na glukozę?
Jeśli to nie będzie problem, to będę Ci wdzięczna, a jak zapomnisz to nic się nie stanie i tak wezmę przed badaniem

Idę tak dopiero 11.03. , muszę zrobić przed wizytą u gina a mam 13.03
ramirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 10:56   #531
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
Celebrinfea, no właśnie, no właśnie Gdzie kupowałaś te boskie szkieletoty ( "szkieletoty" to połączenie dwóch słów - "szkieletory" i "body" )?

Idę spać
mamaya u nas na przecenie w smyku były podobne za 10 i 15zł jeśli chcesz to mogę podejść i jak będą to Ci wezmę i jeszcze takie bodziaki jak wcześniej wrzucałam, cała kolekcja halloween
Stary 2014-02-25, 10:58   #532
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ptz sunfire Pokaż wiadomość
szkieletor jest super gdzie można coś takiego kupić?
Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
mamaya u nas na przecenie w smyku były podobne za 10 i 15zł jeśli chcesz to mogę podejść i jak będą to Ci wezmę i jeszcze takie bodziaki jak wcześniej wrzucałam, cała kolekcja halloween
właśnie odpowiedziałaś na pytanie swojego męża
Stary 2014-02-25, 10:59   #533
ptz sunfire
Przyczajenie

kup naszemu też szkieletora !
Stary 2014-02-25, 11:00   #534
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
właśnie odpowiedziałaś na pytanie swojego męża
ahahhaah a ja go nie widziałam to bardziej szczegółowo odpowiem: w smyku w kaskadzie, na samym końcu sklepu, po lewej stronie, na górnych wieszakach
Stary 2014-02-25, 11:02   #535
ptz sunfire
Przyczajenie

żona nawet postów moich nie czyta... widać kiepski ze mnie mąż i ja czymś wkurzyłem
Stary 2014-02-25, 11:06   #536
elcia_
Raczkowanie

Witajcie mamusie podczytałam waszą instrukcję wielocytowania i właśnie robię próbę

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
wita
Niebianka - oj ja sobie też tego nie wyobrażam - przy porodzie koniecznie tż ale tez nie chciałabym żeby zaglądał w krocze - poprzednio nic nie wiedział i było ok
Dla mnie to też nie do pomyślenia, mój tż był przy porodzie, później pytałam czy coś widział to mówił że nie miał zamiaru ale mimo chodem coś tam zerknął

[QUOTE=svelta;45318678]Pytanie do już obecnych mamusiek i do tych zorientowanych lepiej ode mnie. Jak z ręcznikami kąpielowymi dla malucha? Kupujecie te z kapturkiem czy po prostu takie zwykłe mięciutkie i największe z możliwych? No i ile by się ich przydało?/QUOTE]

Ja jak najbardziej jestem za ręcznikami z kapturkiem tylko w większym rozmiarze

Cytat:
Boję się dzisiejszej wizyty A jeszcze tyle godzin trzeba czekać
Nic się nie martw będzie dobrze , tylko musisz sobie znaleźć jakieś zajęcie żeby ci czas szybciej zleciał do 19

Cytat:
wstaje dzisiaj rano, idę do kuchni zrobić sobie kakao a tam siedzi teścio z kuzynką i palą papierochy
musiałam wyjść od razu i poczekać aż skończą siedzieć i sobie pójdą.. wtedy poszłam otworzyłam okno, żeby się przewietrzyło i mogłam w końcu zrobić śniadanie
nie wiem czy ja mam wywiesić przed wejściem tabliczkę z napisem "Zakaz palenia"?
wiem coś na ten temat mój tata wychodzi do piwnicy i to się chwali, ale teściowie chyba nie wiedzą co to bierne palenie, zresztą ich córka paliła w ciąży więc mają trochę inne podejście do tego

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Już się nie mogę doczekać tłustego czwartku jak wciągnę ogromnego pączka ze śmietaną mmmm moje ulubione !
ja najbardziej lubię z lukrem i marmoladą różaną, zamówiliśmy do sklepu 400szt. mam nadzieję że szybko wykupią bo może się to dla mnie skończyć niestrawnością
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 11:07   #537
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Dawaj pyska Siostro!
mua!
Cytat:
W Warszawie są takie dwie cukiernie, gdzie oni rzeczywiście sami na miejscu te pączki robią i to są jedyne pączki, które smakują tak, jak powinny Są bardzo "domowe". Bo te wszystkie z Putki, Grzybków etc. to syf malaria
Wyślij TŻ do Wawy po te pączki, o których piszę
Tylko tam w Tłusty Czwartek są takie kolejki, że o 6 rano trzeba stanąć już pod cukiernią Tylko kartek nie ma...
przed moim TŻ trzeba takie fakty skrzętnie ukrywać, bo on by pojechał i to bynajmniej nie dla mnie, a dla siebie - ale jaki pretekst by miał
mój TŻ to straszny łasuch, zupełnie moje przeciwieństwo ... dla mnie słodycze mogłyby nie istnieć, z wyłączeniem sernika i szarlotki. I czekolada, ale kto jej nie lubi
Stary 2014-02-25, 11:07   #538
elcia_
Raczkowanie

prawie mi wyszło to cytowanie następnym razem będzie lepiej
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 11:11   #539
Fame
Zakorzenienie

chyba idę na spacer z psem.. chociaż nie wiem czy to dobry pomysł.. bo to ona będzie mnie prowadzić a nie ja ją
moja suczka nie jest przyzwyczajona do smyczy..
Stary 2014-02-25, 11:12   #540
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ramirka Pokaż wiadomość
Jeśli to nie będzie problem, to będę Ci wdzięczna, a jak zapomnisz to nic się nie stanie i tak wezmę przed badaniem

Idę tak dopiero 11.03. , muszę zrobić przed wizytą u gina a mam 13.03
pewnie że nie problem, robię właśnie listę pytań to spytam

Edit: mamaya, a spytasz swoją o tę zamianę glukozy? ja spytam swoją, zobaczymy co obie powiedzą

Edytowane przez Eydrith
Czas edycji: 2014-02-25 o 11:15
Eydrith jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości