|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Klementyna - fajne zajecia
Bujanie i hustanie wazne? Krzys ciagle sie buja do muzyki, nawet, jak Mu wczoraj Sto lat spiewalismy A i nawet instrumenty mamy, syntezator sie liczy? I bejzbolek do walenia w podloge lub pudla. Ale kolysanki znam 2 na krzyz, przydaloby mi sie szkolenie
|
#2192 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Nadrabiałam Was przez tel (masakra, przegladalam przez opere i cytaty w ogole byly niewyroznione.... Nie wiem, co kto pisal, a co tylko cytowal...) Tak więc cytuję bezosobowo : Firma a wychowawczy: http://prawo.rp.pl/artykul/735155.html Można mieć działalność, nie trzeba jej zawieszać, ale trzeba płacić pełny ZUS Do kogo mam się uśmiechnąć o podręcznik Montessori? Klementyna?Wszystkiego naj naj naj z okazji urodzin, za nowe umiejętności, ząbki, zakupy, torty ![]() Zaraz pewnie przypomnę sobie resztę ![]() Oglądaliśmy go z TŻ w sklepie - Ja chciałam Maclarena, TŻtowi się Milly Mally bardzo spodobał Żeby się Florkowi fajnie jeździło Do mnie tez wózek przyjechał - dzisiaj dostałam paczkę - leży nieodpakowana.... Ćwiczę cierpliwość, odpakuję jutro rano jak się już dziecko obudzi, żeby nie hałasować ![]() A, miałam napisać jakie karty obrazkowe mam (nie pamiętam, kto prosił) Kupiłam: \ http://aros.pl/ksiazka/karty-obrazkowe-pierwsze-slowa http://aros.pl/ksiazka/zwierzeta-wie...arty-obrazkowe Te zwierzeta wiejskie sa genialne. Lila uwielbia te karty przeglądać, oglądać , memłać. Ćwiczę z nią kota i krowa cały czas, dzisiaj dorzuciłam świnię ![]() Skorzystaliśmy z wolnego TŻ i pojechaliśmy do rodziny. Zawsze były problemy w samochodzie, musiałam lulac na zewnątrz i dopiero odkładać do fotelika, bo inaczej był płacz. Tym razem w jedna stronę usnęła jak jej naciskałam przyciski z książęczki http://aros.pl/ksiazka/swiatelka-i-d...-mala-gwiazdko Chyba Modernie powinnam podziękowac Wracając zrobiłam tak samo. I tez usnęła bez większych problemów. Taka byłam szczęśliwa, że mi dziecko już w samochodzie nie będzie płakać, że damy radę na wakacje pojechać i w ogóle ... a jak wracaliśmy obudziła się 30 min przed domem. I zaczęło się marudzenie. Stanęliśmy - nakarmiłam - ruszyliśmy i znowu maruder. Nic jej nie zajmowało na dłużej, ani ksiażeczki, ani telefon nawet. 3 min przed domem zwymiotowała . Porządnie, trzy razy. I potem ryk, na szczęście już jechaliśmy uliczką osiedlową, więc z fotelika ja wyjęłam, przytuliłam, potem szybko do domu i kąpiel od razu. Pobawiła się i po 2 godzinach usnęła. PO raz pierwszy mi zwymiotowała. I sie zastanawiam - możliwe, że to choroba lokomocyjna? Nie za wcześnie? Ona od początku nie lubiła jeździć, każda podróż była męcząca, bo Sz. jęcząca/płacząca. CHyba że spała. I zwymiotowała na nowy fotelik - przypomniała mi się scarlett pytająca o zdejmowaną tapicerkę Męczyłam się, żeby ją zdjąć i oczywiście mimo, że się da, to sobie nie poradziłam z pasami. Na szczęście nie była bardzo brudna, wszystko poleciało na ubranie. I sobie tak pomyślałam, co by było jakby jechała tym fotelikiem 0-9kg - dziecko leży tam przecież odchylone, jakby mi zaczęła sie dławić czy coś Wiem, że miałam jeszcze kupę rzeczy napisać, ale oczywiście nie pamiętam, więc napiszę jutro. Dzisiaj padam.
|
|
#2193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i
|
|
#2194 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się nastawiam na ten koncert i liczę na to, że J. zniesie w jednym dniu koncert i basen (i prześpi się w międzyczasie). dobry pomysł z tym podziałem, ale póki co nie zaproponuję tego tż, niech się sam trochę pogłowi i wymóżdży kogo chce zapraszać. zresztą gdyby były 2 imprezy, byłoby więcej osób, a nie do końca wiem czy o to MI chodzi, bo i tak tż niewiele pomoże przy organizacji i wszystko spadnie na mnie. Cytat:
J. się fiksuje, jak pokazywałam w książce choinkę to długo patrzył na stolik, na którym stała w święta choinka, jak pokazuję biedronkę to od razu patrzy i wyrywa się do pudła po dadach, w którym mamy zabawki bo tam jest taka malutka biedronka, którą sam kiedyś sobie wypatrzył a my mu tylko nazwalismy tą "plamkę", jak mówimy o nosku to szuka wzrokiem misi, na której się uczylismy (wg niego nosek ma tylko misia, choć ostatnio i miś zaczął mieć nosek), jak jesteśmy u rodziców i mama opowiada tacie co robiliśmy to mówiąc o cioci J. od razu patrzy na moją siostrę, itp. bardzo dużo tak kojarzy, ale nie dociera jeszcze, że nosy mają wszyscy, że biedronki są w wielu miejscach, itp. ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
a kołysanki czy coś dziecku warto śpiewać sylabami, nie tylko pełny tekst. monotonne sylaby, np. kołysanka na jednej sylabie, czy jakieś rytmiczne wierszyki na sylabach lub z tekstem i do tego podskakiwanie na kolanach. |
|||
|
|
|
#2195 |
|
Rozeznanie
|
Hej, choć rzadko piszę to cały czas was podczytuję. Michałek jest tak mobilnym już dzieckiem, że nie mam jak pisać,a wtedy kiedy ma drzemki (2 po max. 1h) to ogarniam mieszkanko,gotuję obiad,piorę,prasuje,itp. Wczoraj Michaś skończył już 10 m-cy, ten czas tak szybko upływa, że nim się obejrzymy a nasze dzieci będą dorosłe.
Skoro wszystkie z was chwalą się umiejętnościami pociech to i ja to zrobię... - 7,5 m-ca jak zaczął raczkować i wstawać przy meblach; -8,5 m-ca jak zaczął samoistnie siadać. Oprócz tego opanował "pa pa", "kosi kosi", "brawo" , perfekcyjne rzucanie przedmiotami aż któryś rodzic poda , wypowiadane słowa: tata, mama, baba, bam, am, lala, pa no i oczywiście piski i krzyki nie z tej ziemi ![]() Nasz plan żywienia w ciągu dnia: 6-7 mleko 210 ml 9-10 kaszka 250 ml 13 obiadek (staram się sama gotować ale zdarzy się, że dam słoiczek) 16 deserek (słoiczek, owoc, jogurt naturalny) 19 kaszka na dobranoc 250 ml Czasem się zdarzy, że między 1 a 3 w nocy przebudzi się na mleczko. Niestety za 2 m-ce czeka mnie powrót do pracy, eh na dzień dzisiejszy sobie tego nie wyobrażam. Ale muszę się pochwalić, że na roczek chrzcimy Synusia, więc jesteśmy w trakcie przygotowań. Jeden plus, że mamy już kościół załatwiony... jeszcze tylko jakaś restauracja,ubrania,itp. W klubie możecie zobaczyć mojego 10 miesięcznego Synusia ![]() Ps. dziękuję za życzonka dla Michałka
|
|
|
|
#2196 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Weszłam sobie na Twojego FB i widze, że nie experymentujesz zbytnio z włoskami? Ja widzę Cię z grzywką np. http://www.studio-mody.com.pl/wp-con...010/10/181.jpg lub http://styl.fm/item/13345 Może pocieniować, skrócić troche (jeśli masz ochote na krótsze) ? Wiesz ja to bym prostą grzywkę Ci też proponowała ale to już odważniejsza zmiana no a ja lubię kombinować z włosami ![]() A kolorek chcesz zmieniac? Może coś z rudości albo troszkę rozjasnić?? Lub jaśniejsze pasemka ?? ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
![]() I wszystkiego naaaaj dla Michałka |
|||||
|
|
|
#2197 |
|
Zadomowienie
|
Hej
bmma pokaż jaki jeździk Kinga dostała ![]() scarlet u nas jest tak, że dzieci i młodzież obchodzą urodziny a starsi imieniny. ja się jeszcze młodo czuje i na razie nie przechodzę na imieniny heh tak w ogóle to wydaje mi się, że dla dziecka jednak urodziny są ważniejsze, bo to jednak jego wyjątkowy dzień, tylko jego Moderna tort wszystkiego najlepszego dla męża ![]() fajna sukienka Nestelle Ninka boi się hello kitty? kiedyś jakiś ksiądz powiedział że to dzieło diabła czy coś takkiego, bo hell-o kitty i nie ma ust były jeszcze inne przykłady na pudelku czytałam całe kazanie dla Kuby za konkursoliwka 3 alliw u nas też wiało, ale słońca nie było i ogólnie zmarzłam jak nie wiem co. 3 stopnie było a łapy całe czerwone. Nawet jedna pani mi powiedziała, że za zimno jest na spacer ![]() Pani na początku pomyślałam, że pytasz alliw o pomysł na fryz Janka na urodziny ![]() Byou zdrówka Tasia dla Krzysia za światełko i pokazywanieco do posiłków to może jestem dziwna, ale ja np banana nie traktuje jako jeden cały posiłek, albo K. ma jakiś inny żołądek, bo bananem to on się nie naje i nie starczy mu tego na 2 czy 3 godziny. czy zje banana czy nie,zazwyczaj o normalnej porze wypije tyle samo mleka ![]() on ma chyba jakąś inną przegródkę na takie rzeczy (tak jak ja na słodycze), bo np mleka już nie chce, niby najedzony ale jak mu się da coś innego to by zjadł
|
#2198 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej
Byou dużo zdrówka Nestelle dla Kuby ![]() Cytat:
Super, oby się fajnie jeździło Cytat:
Za wizytę i dla zdolnego Krzysia ![]() Miałam trochę ogarnąć kuchnie ale jak zwykle wizaż ważniejszy
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dziękuję Wam za odzew Dragusia za wózek niech się Florkowi dobrze wozi ![]() Nestelle wielkie brawa dla Kuby zdolniacha BYou dużo zdrówka Tasia bicie serduszka I dla Krzysia za pokazywanie klaskie:despa Emilka daje Ci popalić z tymi wczesnymi pobudkami, może ona tak jak kwiatuszek ? i za chodzenie ![]() klementyna Kacperek jaki ciekawy chce się uczyć kto co ![]() cathlyn biedna Lilka :galasiu: może z tych nerwów zaczęła wymiotować na chorobę to wydaje mi się zawcześnie choć tego nie wiem. A przodem pierwszy raz jechała czy tak jak do tej pory tyłem? ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Achna ![]() Ja właśnie zmykam ogarniać bo na dziś mam plan jeśli pogoda dopisze chcę z mała pójść z buta do tż babci która mieszka w innej wsi obczaiłam jak można przejść lasem więc zobaczymy Czy mała mi się wplanuje w rozkład dnia.Ten spacer to tak w ramach zrzucania zbędnych pociążowych kg wczoraj do 24 próbowałam się wbić w rzeczy sprzed ciąży i nie ma szans to jest dołujące ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Aaaa zapomniała bym Demeter za podjęcie deczyji o strankach ![]() pamięć dobra lecz krótka
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-02-25 o 08:11 |
|
|
|
#2200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ogromne brawa za umiejętności. Cytat:
![]() Cytat:
dzień dobry. do nas może dziś przyjedzie babcia, miała wczoraj
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka tak myslisz? To widze swiatelko w tunelu bo w marcu zmiana czasu....
|
#2202 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam powoli, myślałam że będzie masakra a tu tylko 11 stron, damy rade bo siedzimy w domku
![]() Kamil ma początkowe zapalenie oskrzeli, ale narazie bez antybiotyku straszne to jest... wczoraj wieczorem tak wymiotował od kaszlu... mam nadzieje że po inhalacjach będzie lepiej bo gorączki nie ma.Nocki wiadomo nieprzespane, ale bez wyrzutów sumienia bawiłam się z nim w akuku o 2 w nocy. Należy mu się ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- a i zapomniałam napisać wczoraj Kamil zaczął chodzić tak po całym pokoju, żadne tam dwa kroczki. Ale skubany nie chce do mnie iść bo wie że się odsuwam, chodzi kiedy sam ma ochotę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak zaliczyć bicie brawa? jak bił w głowę, pięściami, dłońmi ale nie mógł sobie trawić? Kamil wszystko robi po trochę więc ciężko mi powiedzieć kiedy coś konkretnie zrobił bo wiadomo nie wstał z ziemi i nie poszedł, tylko były to etapy
|
||||
|
|
|
#2203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Cytat:
No i za chodzenie!Oliwka, dzięki
|
|
|
|
|
#2204 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
masz juz klawiaturke do tabletu? Cytat:
moze w przyszlym roku na sanki sie nada...Cytat:
polecam tez Kolysanki Utulanki Umer i TurnauaCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
taką grzywke sugerowal mi kiedys fryzjer, w prostej tez chyba nie byloby zle, wtedy moglabym zostawic na dlugosc. Koloru na razie nie chce zmieniac, zaczne farbowac jak pojawia sie siwe. Dzieki ![]() Cytat:
Cytat:
zdrowka dla niego ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- i za chodzenie
|
|||||||||
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też! Wczoraj wieczorem TŻ mi opowiadał co on pamięta i byłam w szoku! Pępek, jak się kurczył w kąpieli, jak go ubierałam itd. czułam się jakbym Kamila dostała gdy miał pół roku (od wtedy coś pamiętam). Zazdroszczę TŻ. Moje jedyne wspomnienia i obrazy to poprostu zdjęcia, które przez częste oglądanie mam w głowie ![]() ja spisałam. ostatnio chciałam przeczytać... ale się boje ![]() ![]() I ucieło mi, Demeter za decyzję !!!
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2014-02-25 o 10:45 |
|
|
|
|
#2206 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
,byłam wczoraj wieczorem na forum ok.21 ....i od tego czsu 2 stronki napisałyscie ..... czy Wy nie spicie czy co???? A dzisiaj zaspałam .... R pije cała noc wiec postanowiłam go odkładac po napojeniu się - tylko ze On ciagnie bez przerwy .... 40 minut ponad pił zanim puścił cyca ... i obudziłam się z bólem gardla i katarem zielony irokez!!!!! tak serio to może wykorzystasz długość - i zrobic ombre na jakiś czas .potem zetniesz na dłuuuugiego boba z dłuższym przodem (tylko zelasko potrzebne ) . potem możesz zciac ten dłuższy przód na normalnego boba , potem można lekko wycieniować tez albo dodac grzywkę. A na końcu możesz ztęskniona ...zapuszczać ![]() tableta polecam Samsunga. Cytat:
brakuje tu Ciebie ....jej, Emilka już chodzi - tak całkiem sama???? i do tego nocna imprezowiczka (współczuje dziś R pił od 3.30 do 4 .15 -on na spiocha -ja nie ...i tak sobie myślałam o Twojej córci -tak mi zapadła ta fota gdzie buzka idealna na gerberka Cytat:
fote proszę -Flora w wozie!!!Cytat:
ja tez tak robie . R zje obiadek a potem dostaje cos do chrupania . w restauracji podobnie - jemy Wszyscy obiad ..tzn .karmie R pomiędzy troszkę ja zjadam swoje . po obiadku R dostaje chrupeczke a ja mam czas dokonczyc obiad . a z moich obserwacji - zresztą długoletnich wynika ze ludzie bardzo często zamawiają dla siebie obiad a dla malucha maja słodycze ,przekąski. Tak się właśnie uczy złych nawyków . Cytat:
ja polecam Sony xperia z 1 - genialny ,i do neta idealny -zadnych problemów z odpisywaniem ,cytowaniem . jak mały laptop ! Cytat:
za 12 kg!!!!fajne te zajecia! u nas ciagle muzyka leci ...a R się buja . i tańczymy z nim . a instrumenty dziecięce mamy -bębenek ,gitara ,pianinka ... nie licząc zabawek z perkusja i takie tam..... Cytat:
za wizyte i serduszko i dalej nadrabiam ..... a jednocześnie odrabiam lekcje - opracowanie Bolka i Lolka .... dobra jestem
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:a przed chwilą pisałam że to powoli, etapami... hehe
|
|
|
|
|
#2208 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tym wymiotowaniem w aucie -wspólczuje ...no ale moze po prostu cos na żoładku było .... za wcześnie na stwierdzenie ze to chor.lokom. no chyba ze będzie się powtarzac....... Cytat:
![]() ![]() klask i:nie no co Ty !!!! Ona nie lubi tego motywu -rozpłakała by się z zalu ze zapomniałabym o tym. Ostatnio dostała perfumy z zary -pięknie pachnące ale ...z hello kitty na buteleczce .musiałam wymienić . Cytat:
zdrówka za chodzenie!!!!! czekam na pana od piekarnika ...miał być wczoraj ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Moderna - wszystkiego Naj dla tzta
|
|
#2209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziś mały tak się rozszalał rano z tatusiem, że nie zauważył progu i mamy łuk brwiowy rozcięty. Nawet za bardzo nie płakał, ale krew się polała. Cytat:
![]() Zdrówka Jak znajdę chwilę to na fb wrzucę. Cytat:
|
||
|
|
|
#2210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za chodzenieCytat:
ejj!!! prawa autorskie zastrzeżone fotka zaraz będzie
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojejku .... biedulek to czekam na Florka i jego new wóz Demeter - a Ty grzywe prasujesz?
|
|
#2213 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2214 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Samsung nie miesci mi sie w budżecie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2215 |
|
Raczkowanie
|
Hej! U nas już po choróbskach. M. zaczął wszędzie stawać. Jak tylko znajdzie coś czego może się chwycić to zaraz w górę. Dzisiaj się biedulek naciął ponieważ zadowolony spróbował stanąć przy szufladach w kuchni i na jego nieszczęście chwycił się tych uchwytów od szuflady i nagle szuflada wyjechała i bidulek się tak przestraszył
Ja mam rodzicielski do kwietnia a potem wykorzystuję wypoczynkowy jeszcze 2 miesiące. Ale...byłam wczoraj u ginekologa i czekam na @ na początku marca i zaczynam staranka. Ginek porobił mi wszystkie badania USG piersi, biocenozę, cytologię, posiewy i oczywiście USG jajników i macicy i wszystko jest w jak najlepszym porządku zatem od połowy marca pracuję nad nowym potomkiem. Zaczynam też odstawiać małego od piersi. Co prawda cyca tylko w nocy ale narazie zaczęłam posiłek przed snem zastępować modyfikowanym problemem jest wciąż nocne i poranne cycanie. Został mi tylko endokrynolog sprawdzenie tarczycy ale umówiona jestem na termin pod koniec marca. Mam nadzieję, że nie będę długo czekać na II kreseczki ale gdyby się nie udawało przed pół roku mam się zgłosić na HSG.
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby szybko się udało!
|
|
|
|
|
#2217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdzies mi umknelo: Nestelle, zdrowka |
|
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
już jest
Cytat:
za wszybkie II kreski ![]() polećcie mi jakiś fajny tusz do rzęs oczywiście czarny musi być. i druga prośba o linki do szczoteczek do zębów ale nie takiej nakładki tylko normalnej szczoteczki bo nie wiem jaką kupić
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
tak przypuszczałam.....
ja uwielbiam grzywki -ale jak mam to szału dostaje i zapuszczam .... no tłuści mi się od niej czoło ![]() ale jakie urozmaicenie ![]() Cytat:
tak mi się przypomniało - jak podawalyscie wczoraj przykładowe menu dla 10 mies. dziecka a potem (pomijając ze niektóre jego części byly niezdrowe i się z tym zgadzam ) to komentowałyscie ze ...tyle same byscie nie zjadły ?????? jak to się pytam ? to ile jecie ??? bo jeśli faktycznie mniej to cos czuje ,ze przy Was "żre jak świnka " ![]() ![]() ja zjadam tak : np.wczoraj : * sniadanie : 120 g owsianki ze startym 1 jabkiem ,cynamonem i orzechami włoskimi. * 2 sniadanie -3 bułki orkiszowe( z serkiem białym i zółtym ,oraz z paprykarzem vege z kasza jagal. ) i kilka mandarynek . *obiad - 3 kotlety sojowo - warzywne , 100 g kaszy gryczanej ,kiełki z patelni , i sałatka(sałata,orzechy ,ogorek ,papryka,ser mozzarela,cieciorka,winog rono) *2 jabłka,kanapka z humusem. *kolacja: jogurt natural. 370 g, 150 g serka wiejskiego , warzywa z patelni (z 250 g) ,i mala zupka brokułowa. pomiędzy tym z 2,5 litra wody miner.i z 2-3 herbaty . mi się wydaje ze jem normalnie .
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

Bujanie i hustanie wazne? Krzys ciagle sie buja do muzyki, nawet, jak Mu wczoraj Sto lat spiewalismy
A i nawet instrumenty mamy, syntezator sie liczy?

Klementyna?
za nowe umiejętności, ząbki, zakupy, torty 
. Porządnie, trzy razy. I potem ryk, na szczęście już jechaliśmy uliczką osiedlową, więc z fotelika ja wyjęłam, przytuliłam, potem szybko do domu i kąpiel od razu. Pobawiła się i po 2 godzinach usnęła.
a mierzyc nas nikt nie mierzył juz z 5 miesięcy;p IDzie sie na jakis bilans na 12 mieisęcy?Ja w ksiązeczce mam tylko na 2 latka...

wszystkiego najlepszego dla męża 

klaskie:

[COLOR="Silver"]