|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Asia- po wannie następne badanie miałam na 9 cm i po godzinie Mała była na świecie. Zdążył jedynie tramal spłynąć. Chciałam znieczulenie, ale wszystko poleciało błyskawicznie. Odesłałam TZ do domu, zeby sie przespal, Mała spi, ale ją za godzinkę obudzę u przystawię do piersi i pewnie gdzieś w międzyczasie sie przespię.
Adrenalina mnie trzyma na razie. Elunka-
|
#3422 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry! Ale dziś emocje
trzymam kciuki za ktg Ty chodzisz do gina prywatnie czy na fundusz. bo ja nie miałam jeszcze w ogóle ktg, a chętnie bym poszła![]() Cytat:
19 luty to zdecydowanie był nasz wątkowy magiczny dzieńCytat:
![]() Cytat:
Też bym chciała już być po....
Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2014-02-25 o 10:13 |
|||
|
|
|
#3423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Justi i Trisdom ogromne gratulacje!!!! i buziaki dla Waszych pociech od wizażowej ciotki A ja ciągle nie mogę się przyzwyczaić do tego, że wśród nas już tyle Mamuś z pociechami u boku! Cytat:
Cytat:
. Namierzyli mnie jak byłam z przeziębieniem w przychodni w Sylwestra. Teraz jest jakiś przepis, że położne muszą przychodzić przed porodem do ciężarnych (oczywiście jak je 'wyczają' a mnie właśnie lekarka wyhaczyła jak była z tym przeziębieniem). Stresuję się tą wizytą ale ile można to przekładać (dzwoniła już wcześniej) a zresztą powinnam potraktować jako okazję, żeby podpytać ją o to i owo.Ja się zaraz zbieram 'na miasto', muszę pozałatwiać parę spraw i przy okazji chcę zajrzeć do jakiegoś nowego ciucholandu. Po południu jak zwykle kursy a wieczorem ta położna . Wg moich obliczeń u mnie już 37 tc. Miłego dnia dla Was
|
|
#3424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3425 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Co za dzień!
Po pierwsze serdeczne gratulacje dla Justi-19 luty był dniem dziewczynek zdecydowanie Dla AlicjiGratulacje dla Trisdom- to nas zaskoczyłaś! witamy Emilkę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Koziemleko, Elunka ciekawe która z nas będzie pierwsza! ![]() Musze się zbierać do ginki. To ostatnia wizyta aż mi smutnoMam nadzieje, ze coś się na KTG zapisze a ginka powie, że poród blisko-marzenie
|
||||
|
|
|
#3426 |
|
Zadomowienie
|
Moja siostra przespala skurcze i urodzila w domu. Zanim pogotowie przyjechalo to moja mama odebrala porod a nie ma nic wspólnego z medycyna
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3427 |
|
Zadomowienie
|
Trisdom jaka wspaniała wiadomość! GRATULACJE
![]() Wczoraj się trochę wyluzowałaś, odpuściłaś i proszę od razu Emilka poczuła swobode Bardzo się cieszę, że jesteś już po i mimo kilku przygód całkiem sprawnie poszło.JustiLbn gratulacje Uściskaj malutką Alicję od wizażowych ciotek![]() Widzę, że 19.02 to był bardzo owocny dzień ![]() Elunka dzisiaj Twoja kolej a potem czekam na info z pierwszej ręki jak naprawdę jest w tym naszym szpitalu. Trzymam kciuki, żeby Miki szybko wyskoczył!BeautifulLie za 9 m-c![]() olakola nie czytaj wujka google, bo zwariujesz ![]() Z jednej strony jeszcze mam tyle do ogarnięcia w domu i mentalnie nie czuje się gotowa, ale z drugiej tak Wam zazdroszczę, że macie już Maluszki przy sobie! Zaczynam się bać porodu, a raczej tego bólu i coraz poważniej myślę nad ZZO. U mnie cisza i spokój. Hania się tylko wypina i co jakiś czas mam na brzuchu po prawej takiego garba
|
#3428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi się przypomniało jak piszesz o leżeniu na boku. Emilka to prawdziwa laleczka taka calineczka skoro ma 50cm |
|
|
|
|
#3430 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
tak
![]() Cytat:
żebyś się z Mikołajem spotkała jak najszybciej i żeby te silne skurcze Ci do końca nie dokuczały ![]() JustiLbn gratuluję!!! Trisdom ekspresowa akcja! Gratuluję!!! asialll za 39 tydz
|
|
|
|
|
#3432 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Gratulacje!!! Ponieważ to już 4 dziecko urodzone 19.02, śmiem podejrzewać że pełnia zadziałała z opóźnieniem Cytat:
To się chyba nakrzyczałaś ![]() To co Ty na forum jeszcze robisz? Zasuwaj na porodówkę i kolejki nie blokuj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mówiłam, że moje 2 tygodnie oczekiwania, będą pełne emocji od Waszych porodów Dzisiaj muszę torbę spakować i łóżeczko wreszcie zacząć szykować - wywietrzę materac i wkłady do pościeli, a w weekend już przygotujemy łóżeczko tak jak powinno być - mam nadzieję że za bardzo się nie zakurzy
|
||||
|
|
|
#3433 |
|
Rozeznanie
|
Sluchajcie a polozna srodowiskowa, to do kazdego przychodzi na zwiady przed porodem ?
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
virginia
za 37 tydz. To już donoszone jesteście Chciałam pogratulować każdej udanych wizyt ![]() rozpoczętych bądź zakończonych tygodni ![]() udanych zakupów ![]() i innych osiągniętych przez was sukcesów ![]() olakola mam nadzieje że ten zastój zniknie ![]() za dzisiejsze wizyty i ktg---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- teQiba ja też myślałam już łóżeczko rozłożyć w tym tyg a mam o tydz młodszą ciążę można zakryć kocem
|
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3436 |
|
Raczkowanie
|
Trisdom, JustLbn GRATULACJE!!
No to teraz trzymamy kciuki i brokułujemy następnym Mamom w kolejce |
|
|
|
#3437 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Kolejny cudny dzień ![]() Cytat:
Przykro mi z powodu bardzo trudnego porodu - jeśli nie chcesz go opisywać, to rozumiem O matko, jakie wieści - ogromne gratulacje! Wreszcie wynagrodzone Twoje przepowiadacze... Zdrowia i szczęścia dla całej rodzinki! Cytat:
za lutowe dzieciątko ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3439 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny poradźcie proszę z jakiej strony internetowej zamawialyscie te króliki z la millou? Z ich własnej? Coś mają okrojony wybór jak patrzyłam. A chciałam zamówić królika za pierwsze święta wielkanocne synka i myślałam o tej poduszce angels wings.
Idę golić nogi i za godzinkę mykam na akupunkture i ostatnie zajęcia z sr Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3440 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zebys wlasnie to uslyszala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
http://www.babyfrosch.at/spielzeug/kuscheltieretez mam dzis ostatnie zajecia SR
|
|
|
#3441 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzieki Cytat:
Serdecznie gratuluje Cytat:
Jakze sie ciesze!!! Bardzo gratuluje , niech Emilka zdrowo rosnie, a Ty odpoczywaj Cytat:
Najwazniejsze, ze juz po. Cieszcie sie soba, to takie wspaniale chwile.
|
|
#3442 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
GRATULACJE świetna robota dziewczyny ! ucałujcie Maluszki od Nas i 3majcie się ciepło, czeamy na zdjęcia i wiadomości ![]() JustiLbn właśnie, jeśli zobaczysz mogłabys powiedzieć gdzie rodziłaś? ![]() Cytat:
za 39tcno i ![]() ja wczoraj zaczełam 35tc (dziś 34 i 1 dzień) coraz częściej śni mi sie poród, Zosia jakieś zabawki itp też chciałabym być już po, ale niech Mała poczeka chociaż do połowy marca ![]() i dopiero ostatnio rozpoznałam, że bóle które odczuwam (myslałam że to pod wpływem stresu czy nerwów taki przechodzący od góry brzucha do dołu) to małe skurczybyki prędka jestem nie ma co
|
|
|
#3443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
szczesciara ![]() Cytat:
Ja nagel wings na pewno kupie, razem z nakladka do spacerowki, bedzie mial marco jak znalazl na jesien , jak sie przeniesiemy do spacerowki.---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Gratuluje wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty oraz ktg trzymajcie sie dziewczyny
|
|
#3444 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę przeraża mnie twój opis bóli, u mnie nie dają ZOO. Jakoś będę musiała sobie poradzić ![]() Cytat:
To będzie 04.03 więc mam nadzieję, że zdążę już urodzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Faktycznie ginekolodzy nie przykładają do tego chyba zbyt dużej wagi Cytat:
Cytat:
![]() Ale, która chętna to śmiało ![]() Cytat:
Dziękuję za wszystkie brokuły Zamówiłam u naszej szamanki poród na dziś. Uwaga - będę chciała odszkodowanie jak się nie zacznie
|
|||||||||
|
|
|
#3445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dobrze, ze tak szybko poszlo Teraz odpoczywajcie i cieszcie sie soba
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Mmhym ale fajne fotki Super malutki brzusio a laseczka z Ciebie:Gianna M brokuly dla Was żeby ruszyło Uparta coś mi mignęło ost w perfekcyjnej pani domu, żeby namoczyc zżółknięte ubrania na noc z woda z octem (a może to była soda ) Ale chyba z octem i nast. dnia normalnie uprać.. pola_m słodkie te fotki.. paulina_radom super, że nie wody, jeszcze troszkę za wczesnie by było.. Ela super sobie radzicie no i ogromne dla tż, musi być nie lada wsparciem. Elunka dla Was.. oby szybko i sprawnie poszło.. Asienka za 2 kilogramy!!!!Olakola jak lekarz mówi ze nie ma powodu do niepokoju to nawet do Google nie zagladaj.. bo blokade rodzicielska zalozymy Po co się stresowac. JustiLbn ogromne gratulacje. Najważniejsze że z mala w porządku. A porodu wspolczuję. Duzo zdrowka ![]() Trisdom.!!! Woow gratuluję!!! Zdrówka dla Was.. I nie będę ukrywać.. bardzo wam dziewczyny zazdroszczę, że macie to za sobą Kiedy kolejny zbiorowy termin na rodzenie dziewczynek?? |
|
|
|
#3447 |
|
Wtajemniczenie
|
Basia ja bym chciała w przyszły weekend
jakos mi pasuje :PWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3448 |
|
Zadomowienie
|
Ja też pierwsze słyszę, a w ciąży u lekarza rodzinnego także byłam. I żadna położna do mnie nie przychodzi ani nie dzwoni - bo skąd by miała mieć mój numer telefonu to po pierwsze, a po drugie to spora część kobiet nie mieszka pod adresem zameldowania, więc tym bardziej...
|
#3449 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() No to fajnie, ze razem bedziemy rozkladac
|
||
|
|
|
#3450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.

Ty chodzisz do gina prywatnie czy na fundusz. bo ja nie miałam jeszcze w ogóle ktg, a chętnie bym poszła
.

o dziwo nawet sie go nie spytalam, bedac przekonana ze znow mi powie, odpowiednio do wieku ciazy 
aż mi smutno