|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
za rozpoczęty tydzieńa miałaś ktg czy tak sama się zorientowałaś? Cytat:
żeby się właśnie tak skończyło, bo u mnie (uwaga) termin do biura pracy wyznaczyli na 24.03 a tp mam na 21.03 będzie proces a my będziemy ławą przysięgłych Cytat:
to może znowu się umawiajmy na porodówkach tak jak wcześniej z usg
|
|||
|
|
|
#3452 |
|
Zadomowienie
|
Baja
![]() Elunka Koziemleko ![]() Virginia udanego shoppingu :-* za 37tc ![]() Frogutka :-* już się doczekać nie umiem :P Agunia jak to się stało o.O Martorka ja wiem że przychodzi po porodzie ![]() Martyna ![]() Dziewczyny wiem że już pisałyście o tym ale nie wiem na której stronie :P czy nospa powoduje że można nie odczuwać skurczybykow? Bo biorę dalej nospe i nie wiem czy ją odstawić przed wizytą u gina (4.03) i brać w razie skurczy czy po prostu wg zaleceń brać dalej... Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3453 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Gratuluje i przesylam buziaki dla kolejnej księżniczki.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3454 |
|
Rozeznanie
|
co do położnych przed - u mnie przed gabinetem gina wisi info, żeby zadzwonić do swojej przychodni i się umówić z położną
ale nie dzwoniłam :P tyle razy się wybierałam nazwisko zmienić, bez skutku :P (za daleko, jestem leń, e tam na razie po co) pewnie wybiorę się.. po porodzie ;P od dwudziestego któregoś tygodnia ciąży przyszła mama może skorzystać z wizyt u położnej, ale chyba to nie obowiązek po porodzie to co innego
|
|
#3455 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj jestem 38t0d Cytat:
Cytat:
Może za tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Moje dziecko dostało świra - roznosi mi brzuch Ciekawe, bo chyba nie lubi jak używam brzucha jako podstawki pod kubek oczywiście są to niemal zimne ziółka, nic niebezpiecznego.
|
|||||
|
|
|
#3456 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ja tez zawsze stawiam kubek na brzuchu |
|
|
|
|
#3457 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Żeby już mieć to za sobą:d A ma byc ładna pogoda, naście stopni więc szybko można będzie wyjść na spacer:dOdnośnie łóżeczka, Tż już jedno rozłożył, żeby wywietrzało. Materac tez leży w prześcieradle i koc na tym. Jak już będziemy w szpitalu rodzić to po prostu prześcieradło i koc wrzuci do prania. Kołdrą i tak na początku nie będziemy małej przykrywać |
||
|
|
|
#3458 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No jest tylko jeden duży szpital położniczy u nas to niby który? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też stawiam kubek na brzuchu. Niech tez się na coś przydaje |
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To trzeba być leniwym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3461 |
|
Rozeznanie
|
przyszedł mój królik
|
#3462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3463 | ||
|
Raczkowanie
|
cześć
![]() Cytat:
Cytat:
niesamowite że coraz więcej dzieciaczków pojawia się na świecie |
||
|
|
|
#3464 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
więc narazie będę dalej brać deser :P co do pessara to on jest mega nisko od 4 dni i nie zmienia pozycji , dziwne może szyjka się jednak skróciła znowu
|
||||
|
|
|
#3465 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Moja siostra bardzo dobrze go wspomina. Mówi że specjalnie się nie nameczyla ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Kochane. Ja dzis po wizycie. Wszystko ok. Nawet KTG dzis nie powtarzalismy bo dzidek się od razu spisał. Wystraszył się bo go zaszantazowalam że jak nie będzie się na KTG ruszał to mama mu nie pomoże, nie będzie go dzgala i zostanie w szpitalu i tatuś juz wieczorem nie będzie się z nim bawił No i podzialalo. Z dziećmi to jednak trzeba krótko Mój pierwszy sukces wychowawczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Dziewczynki ponieważ mam mega zamieszanie z remontem kuchni, który oczywiście się przedłużył do dzisiaj to dopiero wczorajszy dzień nadrobilam. Gratuluje wszystkich wizyt i rozpoczętych tygodni :thumbup: Jeszcze raz gratuluje Justi i Trisdom. Dzielne z Was babeczki. Elunka 3mam kciuki. Zaraz lecę odebrać kanapę bo wreszcie przyszła więc nasze księżniczki dopisze wieczorem na pierwsza stronę jak juz dojde do kompa. Życzę wszystkim miłego dnia i szybkich ewentualnych porodów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3466 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Sa plusy tego ze moj taki spokojniutki ![]() za KTG
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam sily nadrabiać. Założyli mi cewnik do szyjki przed chwilą. Jest podobno BARDZO twarda. Mam to mieć 24 h.
Brzuch mnie boli, oblaly mnie poty, można sie spodziewać krwawienia i wybroczyn mięsnych ![]() W piatek dopiero moja gin będzie w szpitalu więc na pewno nie wyjde wczesniej ;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3468 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3469 | |||
|
Raczkowanie
|
Z jednej strony kuszące....
ale jako pierworódka boję się strasznie, że dojadę do szpitala za późno - zwłaszcza, że mój wymarzony szpital jest na końcu świata (dla mnie) i bardzo oblegany i mogą nas zawsze odesłać (co często się zdarza) i wtedy trzeba będzie się wracać do bliższego (też nie jest zły, ale co zrobić, jak wymyśliłam sobie najdalszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Swoją drogą już mnie tak męczy ten 34 tydzień, że stwierdziłam, że chce dobić do terminu "donoszony" i urodzić od razu. Gdzie tam czekać do 10.04. |
|||
|
|
|
#3470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymamy kciuki ![]() a zelu typu prostin i was nie maja? (zel z prostaglandynami), u nas zaklada sie ( jak tampon dopochwowo) 2-3 razy co 6 godzin i w 90% przypadkow dziala.
|
|
#3472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może donosimy, choć czasem masz racje, juz jest ciezko, a co bedzie jeszcze za 3, 4 tygodnie. Ale niech jeszcze siedzą w brzuchu!
|
|
|
|
|
#3473 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dopiero express![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
do czegoś się ten brzuch przydaje, co nie? też opieram na nim kubek, albo kładę talerzyk będzie mi tego brakować. Za to wiecznie poplamionych bluzek już nie![]() Cytat:
za wizytę i za sukces wychowawczyCytat:
Ja po wizycie częściowo jestem usatysfakcjonowana ![]() Najpierw miałam KTG godzinne, więc się należałam, ale przynajmniej zapisało się trochę skurczy od 70 do nawet 100, których oczywiście nie czułam. Czułam za to moje nadpobudliwe dziecko, w ciągu całego zapisu naliczyłam jakieś 35 ruchów i to nie lekkich, brzuch m falował, aż się pielęgniarka śmiała, że nie potrzeba ktg, widać, że dziecko ma się dobrze. Podczas badania przy małej pomocy ginki rozwarcie na 1 cm O skurczach powiedziała, że fajnie, że są bo macica sobie ćwiczy, a też dobrze, że ich nie czuje, bo się nie namęczę przynajmniej, zwłaszcza, ze to przepowiadacze. Na koniec tej ostatniej wizyty pani dr mnie uściskała życząc powodzenia i oczywiście mamy dać znać jak się coś ruszy, a na następną wizytę po porodzie już przynieść fotografię synka żeby sobie mogła zawiesić w gabinecie. Na razie wisi pusta gazetka, więc mam nadzieję, że nasz Jaś zawiśnie na niej jako jeden z pierwszych edit waga w 39t5d 3600g proszę o dopisanie
Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2014-02-25 o 15:06 |
||||||
|
|
|
#3474 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie też pani miała ton głosu w stylu "po co ja jej w ogóle głowę zawracam" wiadomo. Czy oszczerstwa to się okaże dopiero dzisiaj o 23.59 ![]() Śliczne Cytat:
Az mnie oblały poty po tych możliwych skutkach - mam nadzieję, że jakoś w miarę to przejdziesz Agunia, no to że wizyta udana bejb200, ja też nie wiem, ale większość osób opisuje to jako bardzo mocne bóle miesiączkowe lub krzyżowe, przynajmniej te na początku. |
||
|
|
|
#3475 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszyscy znajomi sie śmieją, że mam niezłą datę na poród.
|
|
|
|
|
#3476 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje!! najważniejsze, że jesteście już razem Cytat:
Gratulacje!!! :brokuł: Lubimy szybkie akcje Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
za wizytę !Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#3477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie to samo z bluzkami za wizytę - ja bym była w 100% procentach zadowolona - KTG świetne, malutkie rozwarcie i Jaś chłop na schwał To teraz tylko mocne kciuki, żeby Mały się powoli pakował do podróży
|
|
|
|
|
#3478 | |
|
Zadomowienie
|
Heh dobre jesteście, ja bym zaraz miała wszystko wylane i mój brzuch jakiś okrągły że nic się nie da postawić.
śliczny Cytat:
Ale mi się nudzi dziś... Nic mi się nie chce. W dodatku odpakowałam w końcu podgrzewacz do butelek, który kupiłam używany na facebooku i chyba cholera jest z nim coś nie tak. I termometru też albo nie umiem obsługiwać albo jest do dupy. Czy któras z was kupowała w gemini termometr na podczerwień TECH-MED TM-F03B ?
|
|
#3479 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Trzymaj sie kochana Cytat:
![]() To teraz tylko czekac az Maluch zdecyduje sie wyjsc |
||
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() baja za wizytę. Coś się u ciebie zaczyna ruszać, więc już niedługo A mnie to chyba nawet kwietniówki wyprzedzą
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

coraz częściej śni mi sie poród, Zosia jakieś zabawki itp
też chciałabym być już po, ale niech Mała poczeka chociaż do połowy marca
za rozpoczęty tydzień

żeby się właśnie tak skończyło, bo u mnie (uwaga) termin do biura pracy wyznaczyli na 24.03 a tp mam na 21.03 

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013

To trzeba być leniwym 

to dopiero express
Wszyscy znajomi sie śmieją, że mam niezłą datę na poród.