Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 14:32   #601
elcia_
Raczkowanie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Lecę dziś wybierać łoże do naszej nowej sypialni, mam już w głowie wymyślone ale jak w tej mojej dziurze nie będzie to Mam nadzieję że nowe łóżko pomoże bo coś ostatnio wieje chłodem
Też na razie mało przytyłam ok 2kg ale pamiętam że w pierwszej ciąży też rozkręciłam się po 20 tygodniu i leciało ok kg tygodniowo.
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 14:34   #602
svelta
Rozeznanie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
helol
svelta ja reczniczkow mialam chyba z 5, bo dostalam w jakiejs paczce promocyjnej, do wanienki jeden byl dolaczony, sama kupilam 2, tez z kapturkiem i te polecam, byle nie polarkowe, juz tu kiedys pisalysmy ze te sie nie sprawdzaja, bo nie chlona wody
Dobrze, że piszesz o tych polarkowych, bo pewnie gdybym miała wybierać to bym je wzięła.
A gdybym miała przeczytać wszystkie posty przed moim pojawieniem się...? uhuhuh... do grudnia pewnie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
roksanka dziewczynkę będziesz miała
udanej wizyty!
To może mi też wywróżysz co urodzę?

Cytat:
Napisane przez elcia_ Pokaż wiadomość
jak robiłam wyprawkę dla mojej córy to większość przez internet, kurierzy zjeżdżali się na zmianę na adres teściów, nie obyło się bez zbędnych komentarzy, a przecież płaciłam za swoje więc o co ho
Teraz wysyłam na adres rodziców, by nie drażnić oszczędnych teściów
Znam to z autopsji. Nie tyle teść, co teściowa. Ostatnio miałam do słuchania odnośnie wybranych przez nas mebli. Ja wyznaję zasadę, że skoro ja nikomu do portfela nie zaglądam to niech nikt nie próbuje mi zaglądać. Mam na to alergię.

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
to nie fair... Ja mam chyba bliźniaki 8 do przodu....
Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
ja się dzisiaj wazyłam i wyszło 9kg masakra... chyba muszę zacząć jeść z umiarem :/ od czego jest post i postanowienia
Jak to dobrze wiedzieć, że nie jestem sama
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 14:36   #603
Vegetka
Zakorzenienie

zazdroszczę Wam takiej wagi chociaż ona nie zawsze jest adekwatna do wyglądu
Ja idealnie czułam się w wadze 58 kg po diecie białkowej, ale potem musiałam bardzo się pilnować i ćwiczyć dużo, żeby to utrzymać... nawet nie wiem kiedy dobiłam do 72 kg przy wzroście 164cm, chociaż nikt nie chciał uwierzyć, że tyle ważę
jestem ciekawa ile mi przybędzie w ciąży i czy to mi zleci po ciąży chciałabym być aktywną mamą

Kuzynka mojej mamy w obu ciążach przytyła 22 kg - chociaż zupełnie nie było tego widać, bo ona zawsze szczupła, tylko brzuszek miała
ale mówi, że te 10 kg, to te które jej zawsze brakowało do prawidłowej wagi a te 12 to te, które powinna przytyć w ciąży
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 14:37   #604
magdix
Raczkowanie

U mnie dzisiaj na obiadek ogórkowa, pycha

Przed ciążą ważyłam 56 kg, na ostatnim ważeniu pod koniec stycznia 59,5 kg, a teraz... zgaduję, że 61

Ja mam dziś też połówkowe o 19 i nie znam jeszcze płci. Bardzo chcę poznać. Proszę i proszę, ale czy posłucha mamusi i pokaże?...
magdix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 14:37   #605
Vegetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
No dobra kotlety schabowe na obiad (jak po drodze nie zasnę) ale marzą mi sie kopytka. Fame Ty ciągle wcinasz... Rzuć jakimś przepisem... A najlepiej przyjedź z kopytkami a ja Ci zrobię deserki jakie chcesz... Tylko niech mi ktoś pomidorowa ugotuje.... (chyba będzie chłopak... Albo gender )
ma pomidorówkę zapraszam do mnie, mam jeszcze 3 litry
Stary 2014-02-25, 14:39   #606
ErnestyLda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość

haha mam to samo właśnie podgrzewam pomidorową
ojjj ale kopytka bym wciągnęła
też je często robię
i jeszcze spaghetti
Dziewczyny ale mi narobiłyscie smaka chyba jutro zrobie kopytka na obiad mmmmm..
ErnestyLda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 14:42   #607
svelta
Rozeznanie

Zmykam dziewczyny, bo niedługo ruszam na podbój lumpka trzymajcie kciuki żebym coś znalazła, bo jak wrócę z pustymi rękami to się chyba pobeczę
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 14:45   #608
Vegetka
Zakorzenienie

a ja chyba pójdę do budki po tego hamburgera jejku wiem że straszne jedzenie, ale mam takiego smaka !!
a TŻ mi wczoraj przywiózł takie bagietki mrożone z lidla, z salami bardzo dobre ! dużo dodatków
Stary 2014-02-25, 14:50   #609
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja chyba pójdę do budki po tego hamburgera jejku wiem że straszne jedzenie, ale mam takiego smaka !!
a TŻ mi wczoraj przywiózł takie bagietki mrożone z lidla, z salami bardzo dobre ! dużo dodatków

Ok nie ma problemu, ja biorę pomidorówkę i zrobię Ci domowe hamburgery (A właściwie TŻta zagonię do tego on ma jakąś lepszą rękę ku grillowaniu i łączeniu smaków/przypraw normalnie szef kuchni mi się trafił ) Ale deserek moge zrobić sama
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 14:54   #610
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia_ Pokaż wiadomość
Lecę dziś wybierać łoże do naszej nowej sypialni, mam już w głowie wymyślone ale jak w tej mojej dziurze nie będzie to Mam nadzieję że nowe łóżko pomoże bo coś ostatnio wieje chłodem
dla mnie sypialnia to ulubione pomieszczenie w domu a nasze łoże wręcz kocham

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość

To może mi też wywróżysz co urodzę?
wróżką Eydrith nie jestem ale skoro pytasz to też stawiam na dziewczynkę

Cytat:
Napisane przez magdix Pokaż wiadomość
Ja mam dziś też połówkowe o 19 i nie znam jeszcze płci. Bardzo chcę poznać. Proszę i proszę, ale czy posłucha mamusi i pokaże?...
to trzymamy kciuki żeby się posłuchało Maleństwo i pokazało co tam ma
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 15:03   #611
elcia_
Raczkowanie

Cytat:
ja wczoraj miałam smaka na jakieś świństwo i upitrasiłam tortillę z tego co było w domu - tortilla z parówkami oprócz mięsnego wkładu reszta standardowo

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Lecę może wieczorkiem wpadnę żeby nie mieć za dużych zaległości
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 15:05   #612
malwiska
Zakorzenienie

Mi się wydaje ze teraz będą same dziewczynki się pojawiać.... gdzie mój synek znajdzie żonę??? Dzisiaj w hurtowni dla dzieci dopadł mnie syndrom joanny, ale mam na koncie 180zl więc nie mam co szaleć..... jeszcze tylko jedną wypłata pójdzie na łazienkę i od kwietnia można szaleć!!!!

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-02-25, 15:18   #613
kularek
Zadomowienie

ErnestyLda - to chyba często jest domena starszych - takie zachowanie bo mój dziadek też tak ma i też zawsze musiało być tak jak ona chce i nie przyjmował nic do wiadomości a my z nimi mieszkamy .... i czasami jest naprawdę ciężko najgorsze jest ciągłe wtrącanie się -oni nawet chcieliby kontrolować to gdzie, kiedy i z kim wychodzę -ostatnio tż się postawił i stanął w mojej obronie jest trochę lepiej ale cały dom dla siebie .... moim marzeniem jest własna kuchnia - taka tylko moja

najgorsze jest to, że z rodziny najgorsi są ci, którzy są blisko a ci co mieszkają dalej lub całkiem daleko to są super - przyjadą raz czy 2 razy w roku, posiedzą godzinę, dostaną ze 2 renty no bo tacy biedni -a ci na miejscu to zawsze coś nie tak

Fame - rozumię to doskonale moja babcia też tak całe życie ustępuje dziadkowi i wręcz mu usługuje czego nie popieram a ona uważą, że tak powinno się traktować męża i ja bardzo źle traktuję mojego tż bo np. obiadu mu na talerz nie nakładam i pod nos nie podsuwam

Celebrinfea - jaki zgrabniutki brzuszek

ramirka - mój pradziadek miał ponad 90 i palił do samego końca jak już nie mogł utrzymać papierosa to mu jego córka musiała odpalić i podawać

Yuza - nie wiem czy się dobrze zrozumiałyśmy - bo nie wiem jak jest w takich sklepach z wózkami ogólnie bo ten sklep to jest firmowy obok zakładu w którym je produkują w Częstochowie a skąd jesteś ? ale mają tez stronę i tam czasem też jest promocja (chociaż mniejsze niż "na żywo)
uważam, że będzie się nadawał dla drugiego dzidziusia -ja miałam kolor ciemny grafit czy czarny z takim morskim i do teraz gondola wygląda jak nowa a juz 2 lata leży zapakowana

i ja naprawdę byłam z niego zadowolona a jak pomyślałam ile dałam to podwójnie tylko od razu polecam kupić dodatkową dentkę do koła - bo wtedy mieli z tym problem -coś mieli poprawić ale czy poprawili to nie wiem

magdix - powodzenia i trzymam kciuki żebyś się dowiedziała kto mieszka w brzuszku

i wróciłam ale tyle kasy zostawiłyśmy z mamą w spożywczakach, że szok (tata ma imieniny)
a wizyta wspaniale (każdemu życzę takiego dziecka) Jasiul jak zwykle był super dzielny i 3 ząbki zrobione od razu i następna wizyta za pół roku na kontrolę

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

dziewczyny nie było mnie trochę ponad 4 godz a Wy 4 strony napisałyście
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 15:52   #614
mamaya
Zakorzenienie

Dopiero się obudziłam Już za niecałe 4 godziny wizyta
Ale znowu muszę Was nadrabiać Pędzicie jak wariatki, serio

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
przeglądam swoje zdjęcia i muszę się podzielić tym słodziutkim zdjęciem z Wami
Pamiętam moją kicię z czasów, kiedy była taka maleńka Dobrze, że nie urosła dużo prze te 1,5 roku

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
a czemu się boisz??
Boję się o przepływy Bo z takim skaczącym ciśnieniem jak mam to nie wiadomo jak będzie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
a ja sie wzielam za zrobienie listy co potrzebuje itd jak poczuje sie lepiej to ide po rzeczy najpierw dla mnie tzn koszule itd tak na wszelki wypadek tylko ze u nas jak sa koszule to takie babcine fuj w kwiatki wolalabym jakies smieszne w misie kotki itd a jakby tak do porodu zabrac jakas satynowa seksowna z przeswitem na cyckach

orientuje sie ktoras gdzie jest ta lista co ja chyba mamaya przepisywala z jakiejs ksiazeczki?
Dziewczyny już Ci odpowiedziały, gdzie jest lista, ale nie mogę odmówić sobie komentarza odnośnie koszulki
Ja bym najchętniej taką seksowną kupiła i założyła Tylko trochę śmiesznie by to wyglądało - wieloryb w satynie
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 15:54   #615
Vegetka
Zakorzenienie

ufff poleciałam po tego hamburgera :P oczywiście oczy by jadły i wzięłam max jak go zobaczyłam - ledwo zmieścił mi się na dużym talerzu - wciągnęłam połowę i zaspokoiłam swój smak na takie świństwa

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość

Dziewczyny już Ci odpowiedziały, gdzie jest lista, ale nie mogę odmówić sobie komentarza odnośnie koszulki
Ja bym najchętniej taką seksowną kupiła i założyła Tylko trochę śmiesznie by to wyglądało - wieloryb w satynie
ja mam taką piękną satynę z koronką w szafie -miętową myślę że w 9 miesiącu ledwo by mi wystarczyła jako top
Stary 2014-02-25, 15:59   #616
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
a wizyta wspaniale (każdemu życzę takiego dziecka) Jasiul jak zwykle był super dzielny i 3 ząbki zrobione od razu i następna wizyta za pół roku na kontrolę
no naprawdę szacunek, wielkie potrójne brawo dla Jasiula

a ja w japonkach dotrwałam do końca ... nosz kurrrrr ..... a jeszcze wczoraj pisałyśmy jak to kobiecie w ciąży może być gorąco

i śmigam na wizytę - ładnie proszę o kciuki i do potem
Stary 2014-02-25, 16:04   #617
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Dopiero się obudziłam Już za niecałe 4 godziny wizyta
Ale znowu muszę Was nadrabiać Pędzicie jak wariatki, serio

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Pamiętam moją kicię z czasów, kiedy była taka maleńka Dobrze, że nie urosła dużo prze te 1,5 roku

Boję się o przepływy Bo z takim skaczącym ciśnieniem jak mam to nie wiadomo jak będzie

Już niedługo się przekonasz ze wszystko ok, nasz wątek już wyczerpał wszystkie złe możliwości... ja od momentu jak się dowiedziałam ze to bedzie chłopak jestem spkojna mimo ze jeszcze nie czuję ruchów a polowkowe mam za tydzień w środę.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
no naprawdę szacunek, wielkie potrójne brawo dla Jasiula

a ja w japonkach dotrwałam do końca ... nosz kurrrrr ..... a jeszcze wczoraj pisałyśmy jak to kobiecie w ciąży może być gorąco

i śmigam na wizytę - ładnie proszę o kciuki i do potem
Czekamy na opisanie wizyty...
Ja bardzo lubię czytać o waszych relacjach z wizyt

Stary 2014-02-25, 16:14   #618
joanna2228
Wtajemniczenie

Melduję się pierwsza po badaniu
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:20   #619
debesciara
Zadomowienie

No dawaj Asia dawaj! słuchamy co u Marcelinki

kularek brawa dla Jasia! a kiedy pierwszy raz poszliście do dentysty i dlaczego? znaczy co się działo że poszliście? Moja mała niechętnie myje zęby z naszą pomocą (sama chętnie, possie szczoteczkę, bo pasta smaczna i może ze 2 razy poszczotkuje...) obawiam się że też dentysta w niezbyt odległym czasie będzie nieunikniony... ;/
My też kupowaliśmy w sklepie firmowym Tako i kumpel był tam marketingowcem więc też mieliśmy zniżkę z 1500 zrobiło się 990 jeśli dobrze pamiętam. I też jest w super stanie, no może poza spacerówką, ale to dlatego że jest parkowana w garażu (wiloć), no i mała potrafi ją fest pobrudzić bo jest tylko do spacerów na naszej wiosce... na miasto mamy parasolkę

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-02-25 o 16:23
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:22   #620
joanna2228
Wtajemniczenie

Potwierdziła się nowinka w lipcu będzie Marcelinka na 100%
Waży 361 gram ma około 23-25 cm , ciężko zmierzyć dlatego, że jest skulona i źle leżała dupką do nas.Stopka 3,3 cm słodka . Nosek zadarty do góry Piękna jest moja księżniczka zakochałam sie Łożysko przesunęło mi się do góry i już nie jest na samym dole więc ufff .
Szmery w serduszku jeszcze zostały, a przyczyną jest ubytek w przegrodzie międzykomorowej wielkości 1 mm, która zamknie się kiedy dziecko będzie większe. Nie jest to wielka wada i nie leczy się tego, antybiotyki na początku zrobiły swoje i trzeba czasu żeby się unormowało wszystko Poza tym jest zdrowa i prawidłowo zbudowana i do niczego nie można się przyczepić tak powiedział gin
Nóżkami leży na moim pęcherzu więc teraz wiem czemu tak wstaję w nocy Córka wniebowzięta jak zobaczyła siostrę , cały czas patrzy na centymetr ile ma i gada cały czas o niej
Miłością tą największą
Stary 2014-02-25, 16:25   #621
rybka13
Zakorzenienie

Bardzo tu spokojnie dzisiaj

Fame slodziutka ta kicia

Ja uwielbiam pączuszki mojej mamy, takie puszyste lekkie, cieple... mmm musze zrobic, wyjscia nie mam
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:25   #622
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Melduję się pierwsza po badaniu
To opowiadaj

Stary 2014-02-25, 16:27   #623
rybka13
Zakorzenienie

Joanna dobrze, ze wszystko ok
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:28   #624
joanna2228
Wtajemniczenie

Moja WIELKA STOPA
Miłością tą największą
Stary 2014-02-25, 16:28   #625
malwiska
Zakorzenienie

Super ze wszystko ok, ale się cieszę. Ciekawe ile mój bedzie ważył

Stary 2014-02-25, 16:29   #626
joanna2228
Wtajemniczenie

Marcelina mówi sie ma !
Miłością tą największą

Edytowane przez joanna2228
Czas edycji: 2014-02-25 o 16:33
Stary 2014-02-25, 16:32   #627
Integra
Zakorzenienie

Dziewczyny nie rozpędzajcie się z tymi szkieletorkami. Zwróćcie uwagę ile tam jest naprasowanej gumy. Materiał w tym miejscu nie oddycha, dzieci mogą się strasznie w nich pocić. Miałam taką koszulkę z wielgachnym sercem WOŚP-0wym na plecach nie dało się jej nosić....
Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Ikei ręczników w ogóle nie mam, ale jak je "macam" w sklepie to wydają mi się lipne..
Niecałe trzy lata temu kupiłam Ikeowskie i do tej pory nam służą. Są super (przynajmniej te, które ja mam). Świetnie wchłaniają i nie zeszmaciły się.

Dzięki dziewczyny za teksty o deserkach. Przypomniało mi się, że miałam placka wyciągnąć z piekarnika kilkanaście minut temu...

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:33   #628
joanna2228
Wtajemniczenie

Gdyby , któraś miała wątpliwości nie mam jajeczek
Miłością tą największą
Stary 2014-02-25, 16:33   #629
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Potwierdziła się nowinka w lipcu będzie Marcelinka na 100%
Waży 361 gram ma około 23-25 cm , ciężko zmierzyć dlatego, że jest skulona i źle leżała dupką do nas.Stopka 3,3 cm słodka . Nosek zadarty do góry Piękna jest moja księżniczka zakochałam sie Łożysko przesunęło mi się do góry i już nie jest na samym dole więc ufff .
Szmery w serduszku jeszcze zostały, a przyczyną jest ubytek w przegrodzie międzykomorowej wielkości 1 mm, która zamknie się kiedy dziecko będzie większe. Nie jest to wielka wada i nie leczy się tego, antybiotyki na początku zrobiły swoje i trzeba czasu żeby się unormowało wszystko Poza tym jest zdrowa i prawidłowo zbudowana i do niczego nie można się przyczepić tak powiedział gin
Nóżkami leży na moim pęcherzu więc teraz wiem czemu tak wstaję w nocy Córka wniebowzięta jak zobaczyła siostrę , cały czas patrzy na centymetr ile ma i gada cały czas o niej
Piękne wieści! Nie ma to jak udana wizyta, zwłaszcza połówkowa Stópka przesłodka i jaka maleńka ta wielka stopa Natalka to zdaje się czy chcesz czy nie, będzie się młodszą siostrą zajmowała cały czas No może dopóki nie zacznie chłopaków do domu przyprowadzać
Gratulacjony za udaną, a w zasadzie udane wizyty
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:37   #630
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
Gdyby , któraś miała wątpliwości nie mam jajeczek
Asia super!!! Duża już jest Twoja Marcelinka i stópka 3 cm to musiał być przesłodki widok
Ciekawe tylko jak często będziesz biegać jak jeszcze urośnie, a się nie przesunie
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości