|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Lecę dziś wybierać łoże do naszej nowej sypialni, mam już w głowie wymyślone ale jak w tej mojej dziurze nie będzie to
Mam nadzieję że nowe łóżko pomoże bo coś ostatnio wieje chłodem Też na razie mało przytyłam ok 2kg ale pamiętam że w pierwszej ciąży też rozkręciłam się po 20 tygodniu i leciało ok kg tygodniowo. |
|
|
|
#602 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cytat:
A gdybym miała przeczytać wszystkie posty przed moim pojawieniem się...? uhuhuh... do grudnia pewnie To może mi też wywróżysz co urodzę? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczę Wam takiej wagi
chociaż ona nie zawsze jest adekwatna do wyglądu Ja idealnie czułam się w wadze 58 kg po diecie białkowej, ale potem musiałam bardzo się pilnować i ćwiczyć dużo, żeby to utrzymać... nawet nie wiem kiedy dobiłam do 72 kg przy wzroście 164cm, chociaż nikt nie chciał uwierzyć, że tyle ważę jestem ciekawa ile mi przybędzie w ciąży i czy to mi zleci po ciąży chciałabym być aktywną mamą Kuzynka mojej mamy w obu ciążach przytyła 22 kg - chociaż zupełnie nie było tego widać, bo ona zawsze szczupła, tylko brzuszek miała ale mówi, że te 10 kg, to te które jej zawsze brakowało do prawidłowej wagi a te 12 to te, które powinna przytyć w ciąży
|
#604 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj na obiadek ogórkowa, pycha
![]() Przed ciążą ważyłam 56 kg, na ostatnim ważeniu pod koniec stycznia 59,5 kg, a teraz... zgaduję, że 61 Ja mam dziś też połówkowe o 19 i nie znam jeszcze płci. Bardzo chcę poznać. Proszę i proszę, ale czy posłucha mamusi i pokaże?...
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba jutro zrobie kopytka na obiad mmmmm..
|
|
#607 |
|
Rozeznanie
|
Zmykam dziewczyny, bo niedługo ruszam na podbój lumpka
|
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chyba pójdę do budki po tego hamburgera
jejku wiem że straszne jedzenie, ale mam takiego smaka !! a TŻ mi wczoraj przywiózł takie bagietki mrożone z lidla, z salami bardzo dobre ! dużo dodatków
|
#609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ok nie ma problemu, ja biorę pomidorówkę i zrobię Ci domowe hamburgery (A właściwie TŻta zagonię do tego on ma jakąś lepszą rękę ku grillowaniu i łączeniu smaków/przypraw normalnie szef kuchni mi się trafił ) Ale deserek moge zrobić sama
|
|
|
|
|
#610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wróżką Eydrith nie jestem ale skoro pytasz to też stawiam na dziewczynkę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#611 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oprócz mięsnego wkładu reszta standardowo---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Lecę może wieczorkiem wpadnę żeby nie mieć za dużych zaległości |
|
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje ze teraz będą same dziewczynki się pojawiać.... gdzie mój synek znajdzie żonę??? Dzisiaj w hurtowni dla dzieci dopadł mnie syndrom joanny, ale mam na koncie 180zl więc nie mam co szaleć..... jeszcze tylko jedną wypłata pójdzie na łazienkę i od kwietnia można szaleć!!!!
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#613 |
|
Zadomowienie
|
ErnestyLda - to chyba często jest domena starszych - takie zachowanie bo mój dziadek też tak ma
i też zawsze musiało być tak jak ona chce i nie przyjmował nic do wiadomości a my z nimi mieszkamy .... i czasami jest naprawdę ciężko najgorsze jest ciągłe wtrącanie się -oni nawet chcieliby kontrolować to gdzie, kiedy i z kim wychodzę -ostatnio tż się postawił i stanął w mojej obronie jest trochę lepiej ale cały dom dla siebie .... moim marzeniem jest własna kuchnia - taka tylko moja najgorsze jest to, że z rodziny najgorsi są ci, którzy są blisko a ci co mieszkają dalej lub całkiem daleko to są super - przyjadą raz czy 2 razy w roku, posiedzą godzinę, dostaną ze 2 renty no bo tacy biedni -a ci na miejscu to zawsze coś nie tak ![]() ![]() ![]() Fame - rozumię to doskonale moja babcia też tak całe życie ustępuje dziadkowi i wręcz mu usługuje czego nie popieram a ona uważą, że tak powinno się traktować męża i ja bardzo źle traktuję mojego tż bo np. obiadu mu na talerz nie nakładam i pod nos nie podsuwam ![]() Celebrinfea - jaki zgrabniutki brzuszek ramirka - mój pradziadek miał ponad 90 i palił do samego końca jak już nie mogł utrzymać papierosa to mu jego córka musiała odpalić i podawać ![]() Yuza - nie wiem czy się dobrze zrozumiałyśmy - bo nie wiem jak jest w takich sklepach z wózkami ogólnie bo ten sklep to jest firmowy obok zakładu w którym je produkują w Częstochowie a skąd jesteś ? ale mają tez stronę i tam czasem też jest promocja (chociaż mniejsze niż "na żywo) uważam, że będzie się nadawał dla drugiego dzidziusia -ja miałam kolor ciemny grafit czy czarny z takim morskim i do teraz gondola wygląda jak nowa a juz 2 lata leży zapakowana i ja naprawdę byłam z niego zadowolona a jak pomyślałam ile dałam to podwójnie magdix - powodzenia i trzymam kciuki żebyś się dowiedziała kto mieszka w brzuszku i wróciłam ale tyle kasy zostawiłyśmy z mamą w spożywczakach, że szok (tata ma imieniny) a wizyta wspaniale (każdemu życzę takiego dziecka) ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- dziewczyny nie było mnie trochę ponad 4 godz a Wy 4 strony napisałyście ![]() ![]()
|
|
|
|
#614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Już za niecałe 4 godziny wizyta Ale znowu muszę Was nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
Dobrze, że nie urosła dużo prze te 1,5 roku Boję się o przepływy ![]() Cytat:
Ja bym najchętniej taką seksowną kupiła i założyła
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
ufff poleciałam po tego hamburgera :P oczywiście oczy by jadły i wzięłam max
jak go zobaczyłam - ledwo zmieścił mi się na dużym talerzu - wciągnęłam połowę i zaspokoiłam swój smak na takie świństwa ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
myślę że w 9 miesiącu ledwo by mi wystarczyła jako top
|
|
#616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja w japonkach dotrwałam do końca ... nosz kurrrrr ..... a jeszcze wczoraj pisałyśmy jak to kobiecie w ciąży może być gorąco i śmigam na wizytę - ładnie proszę o kciuki i do potem
|
|
|
#617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Ja bardzo lubię czytać o waszych relacjach z wizyt Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#618 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję się pierwsza po badaniu
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#619 |
|
Zadomowienie
|
No dawaj Asia dawaj! słuchamy co u Marcelinki
![]() kularek brawa dla Jasia! a kiedy pierwszy raz poszliście do dentysty i dlaczego? znaczy co się działo że poszliście? Moja mała niechętnie myje zęby z naszą pomocą (sama chętnie, possie szczoteczkę, bo pasta smaczna i może ze 2 razy poszczotkuje...) obawiam się że też dentysta w niezbyt odległym czasie będzie nieunikniony... ;/ My też kupowaliśmy w sklepie firmowym Tako i kumpel był tam marketingowcem więc też mieliśmy zniżkę z 1500 zrobiło się 990 jeśli dobrze pamiętam. I też jest w super stanie, no może poza spacerówką, ale to dlatego że jest parkowana w garażu (wiloć), no i mała potrafi ją fest pobrudzić bo jest tylko do spacerów na naszej wiosce... na miasto mamy parasolkę
Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-02-25 o 16:23 |
|
|
|
#620 |
|
Wtajemniczenie
|
Potwierdziła się nowinka w lipcu będzie Marcelinka
Waży 361 gram ma około 23-25 cm , ciężko zmierzyć dlatego, że jest skulona i źle leżała dupką do nas.Stopka 3,3 cm słodka Szmery w serduszku jeszcze zostały, a przyczyną jest ubytek w przegrodzie międzykomorowej wielkości 1 mm, która zamknie się kiedy dziecko będzie większe. Nie jest to wielka wada i nie leczy się tego, antybiotyki na początku zrobiły swoje i trzeba czasu żeby się unormowało wszystko Poza tym jest zdrowa i prawidłowo zbudowana i do niczego nie można się przyczepić tak powiedział gin![]() Nóżkami leży na moim pęcherzu więc teraz wiem czemu tak wstaję w nocy Córka wniebowzięta jak zobaczyła siostrę
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo tu spokojnie dzisiaj
![]() Fame slodziutka ta kicia Ja uwielbiam pączuszki mojej mamy, takie puszyste lekkie, cieple... mmm musze zrobic, wyjscia nie mam
|
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
To opowiadaj
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna dobrze, ze wszystko ok
|
|
|
|
#624 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja WIELKA STOPA
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Super ze wszystko ok, ale się cieszę. Ciekawe ile mój bedzie ważył
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#626 |
|
Wtajemniczenie
|
Marcelina mówi sie ma !
![]()
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. Edytowane przez joanna2228 Czas edycji: 2014-02-25 o 16:33 |
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie rozpędzajcie się z tymi szkieletorkami. Zwróćcie uwagę ile tam jest naprasowanej gumy. Materiał w tym miejscu nie oddycha, dzieci mogą się strasznie w nich pocić. Miałam taką koszulkę z wielgachnym sercem WOŚP-0wym na plecach nie dało się jej nosić....
Cytat:
Dzięki dziewczyny za teksty o deserkach. Przypomniało mi się, że miałam placka wyciągnąć z piekarnika kilkanaście minut temu... |
|
|
|
|
#628 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdyby , któraś miała wątpliwości
![]()
|
|
|
#629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No może dopóki nie zacznie chłopaków do domu przyprowadzać ![]() Gratulacjony za udaną, a w zasadzie udane wizyty
|
|
|
|
|
#630 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

Mam nadzieję że nowe łóżko pomoże bo coś ostatnio wieje chłodem 

to nie fair... Ja mam chyba bliźniaki 8 do przodu....

chociaż ona nie zawsze jest adekwatna do wyglądu
chyba jutro zrobie kopytka na obiad mmmmm.. 

i też zawsze musiało być tak jak ona chce i nie przyjmował nic do wiadomości a my z nimi mieszkamy .... i czasami jest naprawdę ciężko najgorsze jest ciągłe wtrącanie się -oni nawet chcieliby kontrolować to gdzie, kiedy i z kim wychodzę -ostatnio tż się postawił i stanął w mojej obronie jest trochę lepiej ale cały dom dla siebie .... moim marzeniem jest własna kuchnia - taka tylko moja 
Już za niecałe 4 godziny wizyta
Dobrze, że nie urosła dużo prze te 1,5 roku 

Poza tym jest zdrowa i prawidłowo zbudowana i do niczego nie można się przyczepić tak powiedział gin