Czy szprotka czy walen - kazda z nas ma talent - cz.23 dopingu - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 16:02   #1441
matematyczka
Rozeznanie

Dot.: Czy szprotka czy walen - kazda z nas ma talent - cz.23 dopingu

Mareczek śpi, pasuje jakiś obiadek zrobić. Mój smyk uwielbia sosiki więc zrobię ziemniaczki z jajkiem w sosie koperkowym

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Zaglądnę wieczorkiem jak nie usnę po raz enty ze smykiem
matematyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:10   #1442
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SilverAguti Pokaż wiadomość
Agusia ustrzeliła posta
Ja tu w miare nowa jestem. O co chodzi z tym ustrzeleniem posta?
Stary 2014-02-25, 16:17   #1443
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

ja już po bieganiu
zrobiłam 4km
pies był najszybszy z nas haha
zalatwiłam sobie jeszcze dwa kiermasze w ta sobotę i za tydzień -8marca
czyli wiosna idzie
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:35   #1444
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
Iwonka patrz jaká fajná niciarké znalazlam:
http://www.dezeen.com/2012/10/24/sew...kiki-van-eijk/

Cytat:
Napisane przez AnnaOstapiuk Pokaż wiadomość
Dla Natalki i sobie, no i mężowi, często kupuję Olbas Oil, olejek do inhalacji, zakraplam go na koszulke, łatwiej oddychać. Na katar świetne. Na ulotce jest, że nie podawać dzieciom do 3 lat. No to Oliwce nie podajemy.
A w niedzielę moja mam jak do mnie jechała, zajechała do apteki zapytać o plasterki, czy są i czy można maluchom. Nie było, ale pani farmaceutka dała jej ten Olbas twierdząc, że ten to dla niemowląt.
No to ja happy, że pewnie coś nowego wyszło, otwieram pudelko, czytam instrukcję, a tam...od 3 lat...
ten sam co ja mam
No to jak dla niemowląt, jak od 3 lat???
ja tam małym zakraplałam, bo tu przepisują coś podobnego w sensie pod inną nazwą, a skład ten sam, w dodatku od pierwszych miesięcy. Tylko mniej kropelek na koszulkę dajesz.

Małgosiu brakuje mi ikonki pękającej ze śmiechu

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:56   #1445
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
Ja tu w miare nowa jestem. O co chodzi z tym ustrzeleniem posta?
jakis czas temu Iwonka - cocci wymyslila "szczesliwego posta":
w kazdym wátku sá typowane dwa nr postów (podane w pierwszym poscie) i osoba, która trafi w szczésliwca dostaje prezent od poprzedniego "szczesliwca" oraz robi prezent dla kolejnego szczesliwca
sá to z zalozenia male prezenty niespodzianki
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 16:56   #1446
SlonecznikB
Zakorzenienie

Dzień dobry, no to miałam dzisiaj trochę lektury. Melduję, że nadal wiosna jest, a ja cały czas senna. Ale na spacer sie wypycham za drzwi i dobrze mi to robi
Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość

o oklepywaniu to ja wiem, ale to po syropach wykrztuśnych, z tego co wiem nie oklepuje się po syropach przeciwkaszlowych
a i nie wolno oklepywać płaską dłonią, tylko taką lekko przypominająca łódeczkę i nie wolno oklepywać wzdłuż kręgosłupa a po bokach
I dobrze jeszcze od dołu do góry, czyli wypychać na zewnątrz wszystko co niepotrzebne. Ja codziennie na mamie praktykuję

Cytat:
Napisane przez SilverAguti Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

moi rodzice mają dziś 30 rocznicę ślubu ile to można z jednym chłopem wytrzymać
Oj, to jeszcze króciutki ten staż ale w dalszym ciągu dużo miłości dla rodziców i pociechy z córki
SlonecznikB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 17:00   #1447
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Aga parzona, nie rozpuszczalna
to jak Ty to potem parzysz ze na 3 Ci starcza? toz Ty pijesz wode z ziarenkiem kawy chyba ja tez pije slaba kawke, ale chyba nie az tak...

Cytat:
Napisane przez emi29w Pokaż wiadomość
te zarazki to może miała na myśli dzieci,że biegają a potem znowu chore?

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Aga Dzieki bardzo , wypróbuje popołudniu jak Arek wróci z przedszkola

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Aga wyjdzie z tego 12 sztuk?
nam wychodzi 24 ale takich malych (w sensie ze niskich) bo do kazdej foremki ktora mamy "musze" cos wlac

Cytat:
Dla Natalki i sobie, no i mężowi, często kupuję Olbas Oil, olejek do inhalacji, zakraplam go na koszulke, łatwiej oddychać. Na katar świetne. Na ulotce jest, że nie podawać dzieciom do 3 lat. No to Oliwce nie podajemy.
A w niedzielę moja mam jak do mnie jechała, zajechała do apteki zapytać o plasterki, czy są i czy można maluchom. Nie było, ale pani farmaceutka dała jej ten Olbas twierdząc, że ten to dla niemowląt.
No to ja happy, że pewnie coś nowego wyszło, otwieram pudelko, czytam instrukcję, a tam...od 3 lat...
ten sam co ja mam
No to jak dla niemowląt, jak od 3 lat???

kiedys olejkiem kamforowym smarowalo sie maluszki zeby sie rozgrzaly a teraz jest od 6 czy nawet od 12 lat... podobnie wszystkie inne rozgrzewajace masci - nie wiem czemu ale moj ostatnio kupil dla mniejszych dzieci takie cos: Aromativ - niby pomaga wlasnie w oddychaniu, ale czuc ze duzo slabszy od innych zapachowych typu olbas i nie zawiera kamfory... 2 dni uzywalam, potem posmarowalam im kostki tym dla doroslych, zeby sprawdzic reakcje skory, potem dolozylam troche tego dla doroslych do tego dla dzieci i tym smarnelam plecki i klate, a kolejnego dnia zaczelam dzieciaki smarowac juz tym normalnym, bo jednak idea tych rozgrzewajacych jak dla mnie jest rozgrzewanie

Cytat:
Napisane przez matematyczka Pokaż wiadomość
Agatko spodobało się?

Przepraszam, że tak długo czekałaś, ale to nie moje lenistwo, tylko problem z dostaniem włóczki.

Mam nadzieję, że się podoba, szkoda że chyba troszku zaciepła ta pelerynka będzie na tą porę.

Jak przeczytałam, że dostałaś paczuszkę to musiałam sprawdzić, czy to ode mnie. Ekspresowo dostarczyli, a na poczcie pani mówiła, że dojdzie na środę.
jest super i mysle ze na wiosne jak znalazl wlasnie bo na zime to jak jest zimno to pelerynka na sweter to jednak za duzo, a bez swetra/bluzki cieplej to ciezko... a teraz to akurat - cienka bluzka i pelerynka
dziekuje Ci bardzo, dlugo mi zeszlo zanim zaczelam w ogole podejrzewac ze to moze byc od Ciebie (nic nie widac na tej kartce poza kodem ) zupelnie zapomnialam juz ze chcialas cos doslac, tym bardziej ze mowilam ze reszta jest super i nie musisz...
Pan z poczty nie byl za szczesliwy jak nie chcialam podpisac zanim mi nie powie do kogo ta paczka, bo sie zupelnie niczego nie spodziewalam, a juz kiedys mi chcieli wreczyc paczke do kogos oddalonego o kilka blokow bo ktos zamiast 102 wpisal 10/2...
Jestem naprawde zaskoczona i bardzo bardzo Ci dziekuje

Cytat:
Emi, w instrukcji to tylko opisane po łebkach, z naciskiem jak myć urządzenie, ja doczytałam w necie co i jak z inhalowaniem
choć i tak się nie zagłębiałam jeszcze za bardzo

Oliwka zjadla połowę kaszy i już na mnie krzyczy i odpycha łyżkę.
Jak byłam z nią w piątek u lekarza to ważyła 8800 i ma 76 cm.
Ale pewnie jej spadnie waga przez tą chorobę bo naprawdę mało co je, a przecież sam cycek to już za mało, to bardziej jako picie można traktować w jej wieku

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

idę trochę poszydełkować, póki mała wsiadła w zabawki. Wczoraj zrobiłam chyba tylko rządek chusty i poszłam spać z dziewczynami. Jak tak dalej pójdzie to do soboty nie skończę tyle, ile zaplanowałam i trzeba będzie zostawić mniejszą.
wow, to ona calkiem ladnie wazy i mierzy Ola wazy tez kolo 9kg...
ale zaskoczylo mi ze kupowalas pieluchy 5ki... my caly czas na 4kach jedziemy nawet 4.5 nie kupuje bo nie ma potrzeby... mysle ze juz nie bede zmieniac bo Ola powinna niedlugo dac rade sie odpieluchowac (mam przynajmniej taka nadzieje) bo juz teraz coraz czesciej na nocnik siada i czasem nawet sama wola: robie siusiu (i wtedy suchutenka pielucha jest - wiec znaczy ze wola zanim zacznie )

Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
zimno mi

już przykryłam się kocykiem, siedzę w fotelu i szydełkuję

o oklepywaniu to ja wiem, ale to po syropach wykrztuśnych, z tego co wiem nie oklepuje się po syropach przeciwkaszlowych
a i nie wolno oklepywać płaską dłonią, tylko taką lekko przypominająca łódeczkę i nie wolno oklepywać wzdłuż kręgosłupa a po bokach

ja jakiś czas temu jako osłonki kupiłam takie czekoladowe misie , dla starszych dzieci świetny pomysł, bo rzadko które nie lubią czekolady

a sama mam dziś ochotę na jakiś słodkie ciacho z kremem a nie mam nic, a i piec mi się nie chce , więc chyba zajrzę do sklepu jak pójdę po dzieciaki , oby mieli coś dobrego
tez mam te oslonki (biale miski)... Jeremi nie bardzo chcial, no ale lepsze to niz syrop, a dla Oli czekolada to zawsze myslalam ze biala to bedzie problem, ale nawet nie...

Cytat:
Napisane przez Monika_75 Pokaż wiadomość
nasza lekarka jak daje antybiotyk to zawsze mówi, żeby dać jakiś probiotyk i tak powinni robić wszyscy lekarze, bo rodzice zmartwieni chorobą dziecka, nie zawsze o tym pamiętają ... teraz też nam o tym powiedziała i nawet zapisała na kartce z dawkowaniem leków
ja pamietam zeby kupic, ale czesto zapominam dawac... na szczescie teraz sa te co sie daje raz dziennie, to juz jakos latwiej zapamietac o np 3 razach zeby cos podac niz o 4 (2x probiotyk i 2-3x antybiotyk)

Cytat:
Ostatnio poczyniłam 2 takie różyczki z materiału.
sliczne
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 17:04   #1448
SlonecznikB
Zakorzenienie

Cytat:
Basiu S do 7% zostało nam 24 dni i jedna wizyta. Ja ostatnio byłam jakoś chyba w czwartek, a teraz nie wiem, kiedy zajrzę. Zupek juz malutko kupuję, kaszki tylko, ale na razie mam. Pieluch mi się tam nie opłaca brać, nawet z rabatek jest drogo, chyba że jest jakaś promocja.
Ale w ciągu 24 dni na pewno tam będę

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Aniu dzisiaj byłam i kupiłam kaszkę. Kupuję kaszki w innych sklepach bo jest taniej, tzn są promocje. W mini carrefour często są 3 w cenie 2, w Lidlu też jest taniej. Ale to oznacza, że już normę wizyt mamy wykonaną

Cytat:
Napisane przez Szydełkomaniaczka Pokaż wiadomość
Patrzcie i podziwiajcie
1. Chłopak Ani przy pracy
2. Ukończone dzieło
Małgosiu jak chłopak sie podszkoli to DG razem założycie
Stary 2014-02-25, 17:05   #1449
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
jakis czas temu Iwonka - cocci wymyslila "szczesliwego posta":
w kazdym wátku sá typowane dwa nr postów (podane w pierwszym poscie) i osoba, która trafi w szczésliwca dostaje prezent od poprzedniego "szczesliwca" oraz robi prezent dla kolejnego szczesliwca
sá to z zalozenia male prezenty niespodzianki
jeszcze taka uwaga, że mozna zrezygnowac w razie czego, wtedy "posta" przejmuje kolejna osoba z listy chętnych do zabawy, które się zapisały w osobnym wątku
Stary 2014-02-25, 17:09   #1450
SlonecznikB
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio poczyniłam 2 takie różyczki z materiału.
Justyna śliczne różyczki

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

A i jeszcze zapomniałam pogratulować Agusi ustrzelonego posta
Stary 2014-02-25, 17:21   #1451
little_ola
Zakorzenienie

zapomnialam

Justynko slicze róze popelnilas

przed chwilká sprawdzilam sobie pogodé na przyszly tydzien i sié okazalo, ze Bialystok powita mnie sloncem i 11-ma stopniami
Stary 2014-02-25, 17:35   #1452
aga__tka
Zakorzenienie

dziewczyny z malymi dziecmi, ktore w dodatku ogladaja bajki

wlaczylam niedawno jako podpowiedz na youtubie bajke o dziewczynce, ktora opowiedziala mlodszemu bratu, obrazonego na kolege, ktory go wysmial swoja historie o tym jak kolezanka sie z niej smiala gdy smierdziala czosnkiem... w bajce kilka razy tlumaczyli slowo upokorzenie i do tego bardzo fajnie przedstawili jak nie nalezy sie zachowywac... jedyne jednak co pamietam to sama historie... Jeremi chcialby ja obejrzec jeszcze raz, no ale nie wiem jak jej szukac, a sama chetnie puscilabym inne odcinki, moze ktoras z Was kojarzy bajke te o siostrze i mlodszym bracie??

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2014-02-25 o 17:40
Stary 2014-02-25, 17:44   #1453
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

ja skończyłam zawieszkę na okno i zaczynam koralikować
herbatkę z rumem sobie popijam

córce zmienili cenę lekcji angielkskiego bo miała byc grupa 8osobowa a jest ich dwie i zamiast 20zł to wyjdzie 25zl czyli tak tanio
Stary 2014-02-25, 18:01   #1454
gagatu
Zakorzenienie

Dzień dobry
Jestem w domu, ale doczytywałam na raty i nie pamiętam za bardzo co chciałam napisać. Na pewno pogratulować Basi założenia DG Podziwiać piękne róże Justyny Torcik Ani I breloczek Małgosi "zięcia" A skupiony na tym widać, że był niesamowicie

A przerwę w czytaniu miałam na zakup komody na moje włóczki i inne przydasie. Pojechaliśmy do BRW, bo do dziś promocja jest -30% na wszystkie komody. Myślałam, że przyjedziemy z komodą i sobie zaraz wszystko poukładam a Pan mówi, że po 20 marca będzie No ale opłacało się, bo ponad 100 zł taniej wyszło.
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:13   #1455
cocci
Zakorzenienie

byliśy w ikei i kupiliśmy małym łóżko. To ich było już tyle razy zsikane, że się prosiło z pół roku o wymianę.

Stary 2014-02-25, 18:19   #1456
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
byliśy w ikei i kupiliśmy małym łóżko. To ich było już tyle razy zsikane, że się prosiło z pół roku o wymianę.
a jakie im kupiliscie?

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jestem w domu, ale doczytywałam na raty i nie pamiętam za bardzo co chciałam napisać. Na pewno pogratulować Basi założenia DG Podziwiać piękne róże Justyny Torcik Ani I breloczek Małgosi "zięcia" A skupiony na tym widać, że był niesamowicie

A przerwę w czytaniu miałam na zakup komody na moje włóczki i inne przydasie. Pojechaliśmy do BRW, bo do dziś promocja jest -30% na wszystkie komody. Myślałam, że przyjedziemy z komodą i sobie zaraz wszystko poukładam a Pan mówi, że po 20 marca będzie No ale opłacało się, bo ponad 100 zł taniej wyszło.
widze ze dzien meblowy dzis
Stary 2014-02-25, 18:22   #1457
agnes99
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za uświadomienie

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
No w nowe fajniej się zsikać
Stary 2014-02-25, 18:33   #1458
kalina1984
Zakorzenienie

Skończyłam bransoletkę skórzano sutaszową i zastanawiam się co dalej

kalina1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:35   #1459
aga__tka
Zakorzenienie

Basiu: jak nie masz teraz co robić, to wytnij mi kółka na pompony, albo jeszcze lepiej zrób je - potrzebuję dwa...
miałam mój szablonik na pompon i mi się zgubił
wszystko mi ginie w ostatnim tygodniu, chyba czas na porzadki
Stary 2014-02-25, 18:50   #1460
gagatu
Zakorzenienie

Też mam problem co robić, bo na zamówione rzeczy nie mam materiałów. Tymczasem wrzuciłam u siebie zdjęcia tego co robiłam ostatnio. Spokojnie, nie ma hurtu, bransoletek nie obfociłam https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=333
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:55   #1461
cocci
Zakorzenienie

agatka a takie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59874373/ mamy takie w pl, wieźliśmy stąd, śpimy na nim już 7my rok w sumie i daje nadal radę. wzięłiśy od razu skrzyniępod spód

Agnes no własnie dlatego nie zmienialiśy wcześniej, chcieliśy odczekać, żeby przestały sikać. Teraz na szczęście już mamy spokój

Stary 2014-02-25, 19:04   #1462
matematyczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
jest super i mysle ze na wiosne jak znalazl wlasnie bo na zime to jak jest zimno to pelerynka na sweter to jednak za duzo, a bez swetra/bluzki cieplej to ciezko... a teraz to akurat - cienka bluzka i pelerynka
dziekuje Ci bardzo, dlugo mi zeszlo zanim zaczelam w ogole podejrzewac ze to moze byc od Ciebie (nic nie widac na tej kartce poza kodem ) zupelnie zapomnialam juz ze chcialas cos doslac, tym bardziej ze mowilam ze reszta jest super i nie musisz...
Pan z poczty nie byl za szczesliwy jak nie chcialam podpisac zanim mi nie powie do kogo ta paczka, bo sie zupelnie niczego nie spodziewalam, a juz kiedys mi chcieli wreczyc paczke do kogos oddalonego o kilka blokow bo ktos zamiast 102 wpisal 10/2...
Jestem naprawde zaskoczona i bardzo bardzo Ci dziekuje
Agatko miałam w planach Cię uprzedzić ale nie spodziewałam się, że aż tak szybko dojdzie przesyłka

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Basiu: jak nie masz teraz co robić, to wytnij mi kółka na pompony, albo jeszcze lepiej zrób je - potrzebuję dwa...
miałam mój szablonik na pompon i mi się zgubił
wszystko mi ginie w ostatnim tygodniu, chyba czas na porzadki
Szkoda że nie mówiłaś wcześneij bo miałam zamiar Ci dołączyć pomponiki jak byś chciała do pelerynki wykorzystać

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cieszę się bardzo dziewczyny, że się Wam podobają te różyczki Oj potrzebowałam takiego doładowania od Was

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Również dołączam się do gratulacji dla Agusi za ustrzelenie posta
matematyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:07   #1463
SlonecznikB
Zakorzenienie

Aga obiecałaś, że pokażesz co dostałaś od Justyny, a ja nic nie widzę, albo gdzieś przeoczyłam.
Stary 2014-02-25, 19:19   #1464
babydelfi
Zakorzenienie

Agusia gratuluję

Justyna cudne róże

Ja na dziś skończyłam szydełkować, teraz albo torebki? albo koraliki, hmmm trudna decyzja
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:26   #1465
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

ja szydełkuje a oprócz tego krochmalę wielkanocne ozdoby
nazbierało się trochę a jutro rano mam jechać paznokcie robić to nie chcę krochmalić jutro
Stary 2014-02-25, 19:36   #1466
kalina1984
Zakorzenienie

Ja się grzecznie pytam kto mi sprzedał swojego leniwca?

Stary 2014-02-25, 19:39   #1467
cocci
Zakorzenienie

ja mój ma się u mnie dobrze. niestety

Stary 2014-02-25, 19:42   #1468
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

ja nie miałam i nie chce leniwcow
Stary 2014-02-25, 19:44   #1469
kalina1984
Zakorzenienie

Uprzejmie uprasza się o trzymanie ich przy sobie

Stary 2014-02-25, 19:50   #1470
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalina1984 Pokaż wiadomość
Uprzejmie uprasza się o trzymanie ich przy sobie
a nie lepiej, zeby ktos gdzies daleko zalozyl farmé leniwców i kazda tam swojego wysle
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości