|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Jestem i ja!
|
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem i ja
i się chwalę http://fotografia-dziecieca-lodz.pl/...owa-na-roczek/i buziaki dla Blaneczki
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-02-25 o 16:18 |
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy takie za 200 zł i można go o kant du.py rozbić Przy trzech pomiarach podaje całkiem inne wyniki. Mam strzelać jaką dziecko ma temperaturę? Dlatego zanim coś kupisz sprawdź porządnie opinie na necie.
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#35 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurdę, nie mam pomysłu co zrobić żeby dzieć zjadł obiad..miesza w swojej zupie.. Zjadła bez problemu mały deserek gerber owoce z twarożkiem - ale to chyba nie jest obiad.. nic obiadowego, niz warzywami, mięsem, rybą - nie chce mi zjeść kurczę.. Postęp i tak że zje chociaż te owoce czy właśnie twarożek z owocami - od niedawna, kiedyś nawet nie spojrzała. Ale nie wiem jak z tymi obiadami walczyć. Zaraz wam rzucę tańczącego dziecia :P |
||
|
|
|
#36 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Potwierdzam w szpitalu nacelektronicznym wskzywalo 36, 8 a w doopce Julkowej zwyklym ponad38 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, te rtęciowe?
Kurczę, ale zmierzyć żuczkowi temperaturę...... mierzę mu 10sek, po tym czasie mogę sobie też zgadywać, chyba, że ma właśnie 40st to leży i można mu zmierzyć do końca, dlatego myślałam, że ten bezdotykowy będzie lepszy....
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
umieram, brzuch mnie napitala.. mialam sprzarac całą chate wypucować i nie mam siły... na dodatek ten pit musze ogarnąć i wychowawczy, chyba nie mozna brać nic na raty jak sie jest na wychowawczym co nie? ;p
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdę, jak to dziwnie mieć @ po takim czasie... zapominam o tym ciągle ;p zwłaszcza, że tampony stosuję.
|
|
|
|
#41 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny.
Nadia ma zapalenie spojówek i gardła. Jej pierwsza choroba. Do tego ząbkuje. Masakrycznie to przechodzi.Właśnie wróciłam od lekarza. Póki śpi, cofnę się do tamtego wątku,poczytam co u was
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie znoszę podpasek, no nie wyobrażam sobie wrrr.......... w ogóle, musze iśc się zapisać na cytologię;] moja gin mi mówiła, zeby przyjsc po paru miesiączkach ;]
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale baletnica! Cytat:
od czego bierze sie to zapalenie spojowek? ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- bosz, ja tez! ale boje sie ze dostane opierdziel ze mnie tak dlugo nie bylo
|
|||
|
|
|
#47 | |
|
Rozeznanie
|
Deli ja korzystam z programu e-pity i tam jest co prawda już wpisany krs ale można odznaczyć i zmienić. I jest fajnie opisany jak korzystasz z kreatora to jest dobrze opisane co i skąd trzeba wpisać. Można też przez neta wysłać deklaracje. Cytat:
Oczywiście spodziewałam się tego, ale i tak Wam napisze: t. dziś wpadli i ta franca mi mówi takim chamskim tonem, że ostatnio posprzątane było a dzisiaj bałagan i brudno nie wiem czy ona myśli ze ja tak jak ona nie mam nic innego do roboty? Ponadto myślałam że padnę: skończył się nam przedwczoraj węgiel i jeszcze nie mamy w piwnicy. Tz do późna w pracy i nie miał kto mi podrzucić ze sklepu (są takie w 10 kg workach) więc postanowił trochę t. wykorzystać i poprosił żeby mi podrzucili ze 2. Wiecie co w sklepie nagadali? Że nie rozumieją czemu im nie powiedzieliśmy bo oni maja 5 ton niepotrzebnego węgla :banghead: no ciekawe. Doskonale wiedzą że się nam skończył i jeszcze marudzili że oni wcale nie mają i marzną... nie wiem, myśleli że mi tego nie przekażą ze sklepu który jest naprzeciw? Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2014-02-25 o 17:18 |
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wiadomo,że czasem trzeba pewnie,że waciaki nie są fajne ale moja bożena po prostu je lepiej toleruje, tym bardziej,że ja miałam przeboje z nadżerkami itp więc u mnie są przeciwskzania do tamponów no ja też od niedawna mam dopiero @, dostałam kilka dni po odstawieniu i jak na razie cykle jak w zegarku a zawsze rozjechane były ![]() chyba się starzeje ![]() no ja też muszę iść na wizytę do gina, aż mi wstyd bo ostatnio w maju byłam |
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście ;p
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie: buziaki dla Blanki naszej malutkiej
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a mam pytanie;p... bo już jestem przy uldze;p haha.. musze wpisać miesiące, za które przysługuje odliczenie i skoro Amelka jest z 10.01 to styczen tez wpisać??????????
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nawet jakby bylo "brudno" to co ich to obchodzi!!!! wrrrrrrrr to na chwile obecna to Wy bedziecie w tym "brudzie" mieszkac a nie oni! Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-02-25 o 17:35 |
|
|
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem i ja
![]() Ja tak jak Marsi wolę podpachy, po korkach zawsze jakąś infekcje łapałam aczkolwiek nie lubię tego uczucia że leciiii bleee. A dziś mnie jeszcze gorzej boli niż pierwszego dnia, masakerjos. Chciałabym być znowu w ciąży i nie mieć okresu. Ostatnio właśnie byłam u gina i mi przepisał antytabsy na wyrównanie cyklu i na krawawienia międzymiesiączkowe. Używała może któraś z Was Vibin ? Co do rytmu i spania dzieciaków. To ja się nie zgodzę także z tym, że jak bardzo się chce i jest stały rytm dnia to można dziecko uspać w łóżeczku samo. U nas od narodzin jest stały rytm, kapiel kolacja, usypianie. Jak Blanka była mała była usypiana w kołysce przez bujanie lub zasypiała przy cycu, potem wyrosła z kołyski i zasypiała sama w łóżeczku, a teraz jest coraz starsza i zasypia tylko wtedy gdy ktoś leży obok. I też kiedyś było wszystko w mniej więcej podobnych godzinach a teraz po prostu Blanka idzie spać wtedy kiedy idzie ![]() Np moje dziecko wczoraj wstało o 8.30 a pierwszą drzemkę miała o 15 ![]() Ja myśle, że wszystko zależy o temperamentu dziecka, usposobieniu i wychowaniu. Jedne dziecko musi być na zegarek a drugie musi mieć dowolny cykl dnia i wtedy i to i to jest właściwe. MaJulMi- nawet na sali miałam jedną mamę z córcią Julią ale tylko przez jedną dobę. może to Wy ? ![]() Mika- Juluś śpiewak jest absolutnie cudowny Bijkora- zdrówka dla Nadusi Blaneczko kochana rośnij duża i zdrowa i przynoś rodzicom wiele miłości i szczęścia. Wszystkiego naj naj naj !!!! |
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście sprawy ginekologiczne mam załatwione na tip top
I tamponów nie cierpię podobnie jak Marsi,nie i już ![]() Próbowałam się przekonać ale czuje ogromny dyskomfort więc opakowanie wylądowało w koszu.
|
#55 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hej!
Witam się w nowym wątku ![]() Dzień w pracy taki se, bo utonęłam trochę w masie scenariuszy do nowego produktu, a ja to jednak wolę taki realizacyjny konkret. Jutro będzie lepiej Moja Mycha coraz bardziej kumata już - układa książeczki po sobie, pomaga mi sprzątać, pokazuje, gdzie mam schować buty, jak wróciłam z pracy, no ogólnie dużo rozumie. Fajne to, tak móc się "dogadać" z własnym dzieckiem Cytat:
![]() Co do wahań temperatury - chyba jest ok, bo jak w październiku Julii szły górne jedynki, to miała prawie 40 stopni, pojechaliśmy z nią do lekarza, tam też zmierzono jej temperaturę i wyszło tyle samo, chyba ze 2 kreski różnicy były. Cytat:
Cytat:
Widziałam filmik - Julek fantastyczny!!! Aż się wzruszyłam! Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ogóle byłam dziś u gina, prawie rok po kontrolnej wizycie poporodowej. Bardzo lubię tę moją gin, mam same dobre doświadczenia z nią związane. Za 2 tyg. mam usg kontrolne, ale nie czekam na nie z taką niecierpliwością jak na te wizyty, kiedy Młoda była w brzuchu ![]() A, i zapomniałabym - buziaki urodzinowe dla Blanki!!! Mała - co do butów, to białe. Super są! Edytowane przez Ultra81 Czas edycji: 2014-02-25 o 17:50 |
||||||
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Blaneczko, sto lat skarbenku!!!!!
![]() miasiael, ale cudowna laleczka a ja wam musze powiedziec, ze u mnie sie uregulowaly sprawy intymne nie wiem, czy pamietacie, ze takie problemy mialam przy bunga bunga, no wiec jak marsi kiedys pisala, im dalej od odstawienia, tym lepiej, teraz juz niemal w ogole dyskomfortu nie czuje piotrus dzisiaj juz nie goraczkowal ani nie wymiotowal, poszlam biegac, wracam o 18.40 a on....spi!!!!! )---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- aha, ja u gina bylam jakos w marcu ale musze sie wybrac, bo mokrzyca jakas mnie trzyma i pierona nie wiem z czego to
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
No i nie zdążyłam na stary wątek, to chociaż się w nowym przywitam
I dołączam do bicia rekordów ostatnie kino z tż w 2010, albo 2009, nie pamiętam, wiem tylko, że w kwietniu a wspólne wyjście to jeszcze przed ciążą, teraz tylko dwa razy byliśmy sami na zakupach Jezu, aż mi wstyd, że tak żyjemy a u gina byłam w marcu zeszłego roku, u lekarza rodzinnego w czerwcu 2012 i tak szybko mi ten czas leci, że ciągle wydawało mi się, że dopiero co byłam ![]() Blaneczko kochana rośnij zdrowo! Dużo szczęścia i miłości w życiu ![]() Zdrówka dla chorowitków naszych! Lenova kciuki za pracę i masakra z tymi telefonami, ludzie są niezdrowo walnięci jednak Mika Julek Yellow jak Oli? A z teściami to jakaś paranoja, co za ludzie Silver ja jeszcze (na szczęście ) nigdy nie trafiłam na lekarza medycyny pracy, który by chciał, żebym zrobiła przysiad czy skłony, kiedyś to spoko, ale teraz jestem taka oklapła, że chyba bym się złamała na pół przy takim skłonie ![]() Kurde i nie pamiętam więcej zawsze tak mam jak czytam z telefonu
|
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja chciałam zapytać z czystej ciekawości: daje jeszcze któraś dziecku mleko krowie do picia? (bo że wprowadzone do diety np w postaci naleśników, serków itp to wiem
)a w ogóle to czy któraś z mam będących w domu ma już trochę dość? Nie chodzi mi o dziecko, ale o tryb życia - że dom, sprzątanie, obiady, w ramach rozrywki spacer albo zakupy - męczy mnie to powoli nawet nie powoli może dlatego, że przed ciążą miałam bardzo intensywny tryb życia - studia dzienne na ue, praca na 3/4 etatu, chcociaż większosć miesięcy dobijałam do etatu, chłopak ( ), znajomi, ipmrezy - w domu byłam ewentualnie na noc o ile zdążyłam a tu w październiku 2012 dostałam skurczy, musiałam zrezygnować ze wszystkiego - pracy studiów, bo imprez to już wcześniej no i jakoś mamy koniec lutego 2014 i jednak chciałabym wrócić do jakiejś aktywności oczywiśce jak pomyślę, że Anusię bym musiała zostawić to mi źłe bardzo, i tak trochę między młotem a kowadłem się znalazłam ... czy ja jestem wyrodną matką?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

mierzę mu 10sek, po tym czasie mogę sobie też zgadywać, chyba, że ma właśnie 40st to leży i można mu zmierzyć do końca, dlatego myślałam, że ten bezdotykowy będzie lepszy....

6 5 4 3 2 1

nie wiem czy ona myśli ze ja tak jak ona nie mam nic innego do roboty? 
bo ostatnio w maju byłam 

zawsze tak mam jak czytam z telefonu