Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 17:43   #2491
celin10
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Tak więc proszę was o kciuki. Do szpitala mam termin na 8:30. I albo zdecydują wywoływać już jutro, albo zostanę na obserwacji i wywołają w sobotę, czyli jak zawsze 10 dni po terminie, albo wrócę do domu będę mieć wizyty u gina czwartek piątek i przyjadę w sobotę na wywołanie.
trzymamy wszystkie za Was i czekamy na wieści
ja mam jutro ostatni dzień wolności bo w czwatrek mam w planach odwiedzić IP i już do domu sama nie wrócić z jednej str.jestem podekscytowana a z drugiej się boję

na wywołanie trzeba być na czczo??? tak mi teraz na myśl przyszło przy kolacji
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 17:44   #2492
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
dziewczyny jak określić, że trzeba przejść na większy rozmiar pampków?
teraz tak się zastanawiam właśnie kiedy przejsc na rozmiar 2
Jestem pewna ze 2 na Adasia beda dobre juz a nawet lepsze niz 1.
Stary 2014-02-25, 17:45   #2493
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Ja wczoraj założyłam małej już pampersa 2 i nic nie wyleciało z niego, gumeczki przylegają, widzę że 1 jakieś ciasne się robią, kończymy paczkę 1 i przechodzimy na 2
Stary 2014-02-25, 17:47   #2494
Muminek1991
Rozeznanie

demonyianioly- super ,że Mikuś taki spokojny. Po ciężkiej ciąży ci się należy. A powiedz jak kurczątko ??

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
to apropo rozmowy nie wiem czy widziałyście to : http://www.youtube.com/watch?v=DYg1fAXHWmM
Słucham 2 raz i zacieszam

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Zaraz idę do lekarza z Kacprem,bo HV stwierdziła,że to może być ospa... a mi to na ospę nie wygląda. Mam nadzieję,że to trądzik tak jak myślę.,
oby to nie ospa

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
W końcu go obudziłam. Jest cały radosny i wyglada jakby na wszelki wypadek postanowił wisieć na piersi aż do jutra
Dziwisz się ?? Po tylu godzinach hehe

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Dobrze że się rozruszał. Dawaj znać jakby mieli wywoływać, będziemy bananować tutaj dla Ciebie
Mój rano harcował, jak tatuś się do brzucha przykleił, i od tamtej pory spokój - skopał mnie tylko raz, akurat jak tatuś zadzwonił Ja nie wiem czy on już na tym etapie ojca woli od matki, czy co, bo nawet na jego głos reaguje, a mnie ma w głębokim poważaniu, choćbym na głowie stawała
Oczywiście dam znać co i jak, na pewno wcześniej niż dzisiaj
Mój za to czując rękę taty , albo samą jego obecność uspokaja się. Hahaha wie kto mu na mniej pozwoli już od czasów brzucha
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 17:49   #2495
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
A smok nie działa? Ja gdyby nie smok to bym chyba z łóżka cały dzień nie wstała.

Doris tyłek zgrubiał i przeszła na pampki 3 az trudno mi w to uwierzyc
smoczek działa przez 10 minut. włożę, potrzymam, ona pocmokta i koniec- jest plucie. więc i tak musiałabym nad nią wisieć, żeby ten smoczek kontrolować.
na magii smoczka w ogóle w nocy się zawiodłam- dałam smoka, głaskałam po główce, nuciłam kołysanki i mi usnęła. trzy minuty później smoczek wypluty, Amelka rozbudzona i koniec spania. ale w sumie ją od początku nie kręci nic do ssania co nie jest mną - smoczków już miliony próbowaliśmy. najlepszy jest nuk, ale i tak nie jest AŻ tak dobry

to nie kwestia nawet jedzenia, ona na nim leży jak na poduszce, ew. śpi z nim jak z maskotką nie wiem, czy może przeczucie mnie myli, ale obstawiam na pierwszy skok. z mojego aniołka zrobiła się cyckowa maruda

Doris kawał pięknej babeczki, widziałam w klubie. Ale ten czas leci. Dopiero pisałaś smsy ze szpitala, a tu już taka pannica. Przeraża mnie to jak ten czas przy dzieciach szybko leci
Stary 2014-02-25, 17:50   #2496
Ważka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość

Ech, pozazdrościć... A nie możesz czegoś zamówić?
Niee,juz wczoraj poszlam na latwizne i kupilam kurczaka z rozna udalo mi sie po spacerku zrobic gulasz i kopytka(mrozone )

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość

Ja uważam, że moje pachnie ładnie, ale to subiketywna ocena A już najładniej pachnie dziecko, jak się uciapie takim mlekiem - mogłabym wąchać i wąchać
Mi moje tez slodkawo pachnie i uwielbiam widok takiego malucha z mlekiem cieknacym po brodzie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Aha, i jeszcze jedno pytanie odnośnie kp - Zuzia potrafi wypić jak smok z butli (a potem śpi 3 godz), ale wiadomo że z cycka idzie ciężej. Ona na cycku długo nie wisi, powiedzmy z 15 min i usypia. Budzi się za godzinę czy półtorej na następne karmienie - czyli specjalnie się nie najada, pewnie ssie tylko to pierwsze wodniste. Jaką pierś jej podać wtedy? Tą napoczętą? I czy to normalne, że ona robi takie przerwy w jedzeniu - nie ssie cały czas, tylko pociamka i przerwa, znowu ruszy buzią parę razy, przerwa... Nie wiem co ona w ogóle zjada w takim tempie
U mnie z Alankiem podobnie,popije przez ok. 15 min. i spi przez 1,5 h a c
zasem po 20 minutach ssania spi nawet 4 h Polozna mowila ze jesli pomiedzy karmieniami nie uplynela godzina to podac piers,z ktorej dziecko jadlo ostatnio.
Stary 2014-02-25, 17:50   #2497
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Nasza Lenka wytrzymuje całe 10 min w huśtawce(bujać, buja tylko cyca nie ma) ale z dnia na dzień co raz lepiej
Edit. pomyliły mi się zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140225_133842.jpg (25,9 KB, 86 załadowań)

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2014-02-25 o 17:55
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 17:52   #2498
Akkma
Zadomowienie

Ja pitole, od 4 godz próbuję zrobić sobie coś do jedzenia i spaliłam już 2 owsianki ;/ Ja się wykończę dzisiaj.
Od rana żyję na sucharkach i paluszkach dla dzieci
Czekam aż tż z pracy wróci i mnie dokarmi..
Padam na ryj.
Stary 2014-02-25, 17:54   #2499
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Mam dziwne pytanie czy nutella też działa na dzidzie jak czekolada?? Bo teoretycznie czekolady przy kp nie wolno więc nutelli też nie?
ja bym obstawiała, że nutella jeszcze gorzej. czekolada z orzechami- a orzechy są bardzo alergenne ale to mi się tak wydaje, tak na chłopski rozum.

Gosia idźcie sprawdzić pewnie. żeby nie okazało się, że to ospa !
Stary 2014-02-25, 17:54   #2500
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez celin10 Pokaż wiadomość
trzymamy wszystkie za Was i czekamy na wieści
ja mam jutro ostatni dzień wolności bo w czwatrek mam w planach odwiedzić IP i już do domu sama nie wrócić z jednej str.jestem podekscytowana a z drugiej się boję

Wiesz co, nie wiem jak w Pl, ale wydaje mi się ,że nie. Położna mi mówiła dzisiaj,że będę miała podawane leki na wywołanie i normalnie będę mogła chodzić,leżeć i jeść. Nie wyobrażam sobie np: męczyć się ze skurczami 2 dni i nic nie jeść, a potem jeszcze przeć .
02.03.2014- Benjaminek
Stary 2014-02-25, 17:54   #2501
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość

Kurcze moje dziecko przystopowało z wagą.... tydzień temu w pt ważył 5050 u lekarza moja waga pokazała dziś ok 5100 ale ważenie odbyło się tak: wchodzę sama na wagę x wchodzę z Borysem i wychodzi x+Borys Może to nie jest miarodajne nie...?
Raczej nie.

Cytat:
Muszę zwalczyć lenia. Ma przyjśc elektryk naprawić jedną rzecz, i niebardzo wypada żebym otworzyła mu w koszuli nocnej i TŻowej bluzie
Ja już otwierałam listonoszowi w koszuli nocnej i boso. Ale przylazł wcześniej niż zwykle.

Cytat:
Za nami ciężka noc - Amel nie śpi, ja już popłakuje z bezsilności i zmęczenia, TŻ nerwy dlaczego ja jej nie uspokoję- bo ja mam magiczną różdżkę, jasne. Matka ze skóry wychodzi, a dziecko grzecznie leży w dwie minuty po rzekomym uśpieniu i ogląda ściany w pokoju. Zaczynam zastanawiać się, czy moje dziecko nie ma fetyszu ścian gdzie byśmy nie byli zawsze się im przygląda- i to była moja zguba w nocy.
Mój ma to samo. Rozumiem jeszcze, jak się cienie odbijają na ścianie. Ale czasem gapi się na czystą, jasną ścianę jak na najlepszy film.

Cytat:
Wiesz, większości ludzie pop amerykański łatwiej zignorować - nie znają języka na tyle dobrze, żeby mimowolnie słyszeć treść
Jak dla mnie to i to jest równie złe, ciężko mi nie słyszeć, że "mam przeczucie że dzisiaj będzie dobra noc" powtarzane przez kilka minut w kółko
Oj, anglojęzyczni dokładnie słyszą te bzdury, a i tak jest to najpopularniejsza muzyka.

Cytat:
to apropo rozmowy nie wiem czy widziałyście to : http://www.youtube.com/watch?v=DYg1fAXHWmM
Dobre Właśnie miałam pisać o "dmuchaniu w gwizdek".

Perfuzja się zastanawiała, czy budzić na karmienie, a ja trzymam śpiącego Młodego na kolanach i czuję smrodek z pieluchy i też mam dylemat.

A on śpi i szczęką rusza, jakby doił pierś. Chyba ma cyckowe sny.
Stary 2014-02-25, 17:55   #2502
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Teraz w UK jest mała epidemia ospy, dużo dzieci choruje
Ale GP niechętnie coś na to wypisują, już kilka osób mniej lub bardziej znanych było i pytało. Dziecko ma siedzieć w domu i być smarowane oliwką, oilatum, cetrabenem itp.

Na ospę są w aptece specyfiki dostępne bez recepty.

Cytat:
A nie warto byłoby to sprawdzić? Bo nie wiem dokładnie jak to jest, ale wydaje mi się, że jeśli mały przeszedł ospę, to przeciwciała już ma i szczepienie na nią nie będzie potrzebne? I wyjdzie Ci jedno szczepienie do odbębnienia mniej?

Ale na ospę z tego co wiem nie szczepią...
.
Wiki miała ospę jak miała jakieś 5 lat,Eryk jeszcze nie miał.

A u Kacperka to ponoć trądzik niemowlęcy,czyli tak jak myślałam.
Dostaliśmy żel do smarowania 3 razy dziennie taki:
http://marqltd.bazarek.pl/opis/25045...zelu-500g.html
Stary 2014-02-25, 17:56   #2503
Le La
Zadomowienie

Witam sie wieczornie,
aleeeee moj dziec jest dzisiaj marudny poza tym ciagle na piersi by wisial, cyckoholik jeden
Oho, wyjelam cycka z buzi i znowu sie budzi
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:01   #2504
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Kiedy kupa wylewa się górą, dołem i bokiem częściej niż raz na dobę
A propos pampersów - w Realu do jutra jest promocja bardziej korzystna niż w Rossmannie - paczka 3 79,90/150szt (0,53 gr/szt).

A my też zaliczyłyśmy dziś wizytę w przychodni, Nela od tygodnia ma tak spuchnięte oko jakby jej ktoś przylał Masowałam, obkładałam rumiankiem, swoi mlekiem i doopa, dziś się poddałam i poszłam do inkubatora zarazków. Klops waży 5800 gram
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:03   #2505
Messsuah
Raczkowanie

Dzuewczyny jak czesto i na jak dlugo kladziecie swoje malenstwa na brzuchu? Moj maly tego nie nawidzi i juz nie wiem co robic :/ chyba juz wszystkiego probowalam nawet z pokazywaniem zabawki to popatrzy nawet raz sie zdarzylo ze sie na chwile usmiechna w tej pozycji a pozniej jest ryk.... no ale trzymanie glowy musi jakos cwiczyc :/ lepiej jest jak go trzymam na tak zwany samolocik albo na kolanach z jedna noga wyzej, czadem klade na fasolce z przednimi rekami na tej podusi i glowe tez ma w gorze ale to takie troche ulatwienie... czy to wystarczy?

Kiedy dzieci zaczynaja chwytac zabawki? Moj zaczal reka otykac jak mu pokazuje ale jeszcze nie chwyta
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:10   #2506
forester
Zadomowienie

Cytat:
Mam dziwne pytanie czy nutella też działa na dzidzie jak czekolada?? Bo teoretycznie czekolady przy kp nie wolno więc nutelli też nie?
w czekoladzie alergenem jest kakao, które jest zarówno w nutelli jak i w białej czekoladzie.

co do kp- ja jestem na skraju załamania, co bym nie jadła jest źle. nabiał źle, jajka źle, teraz wychodzi, ze wieprzowina też źle. noż ku....
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:10   #2507
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Raczej nie, bo nie wiadomo, ile to potrwa. Możliwe parę dni
a potem jeszcze poród bez jedzenia średnio byś wytrzymała.
Stary 2014-02-25, 18:14   #2508
em ma
Zadomowienie

Cytat:
smoczek działa przez 10 minut. włożę, potrzymam, ona pocmokta i koniec- jest plucie. więc i tak musiałabym nad nią wisieć, żeby ten smoczek kontrolować.
na magii smoczka w ogóle w nocy się zawiodłam- dałam smoka, głaskałam po główce, nuciłam kołysanki i mi usnęła. trzy minuty później smoczek wypluty, Amelka rozbudzona i koniec spania. ale w sumie ją od początku nie kręci nic do ssania co nie jest mną - smoczków już miliony próbowaliśmy. najlepszy jest nuk, ale i tak nie jest AŻ tak dobry

to nie kwestia nawet jedzenia, ona na nim leży jak na poduszce, ew. śpi z nim jak z maskotką nie wiem, czy może przeczucie mnie myli, ale obstawiam na pierwszy skok. z mojego aniołka zrobiła się cyckowa maruda

Doris kawał pięknej babeczki, widziałam w klubie. Ale ten czas leci. Dopiero pisałaś smsy ze szpitala, a tu już taka pannica. Przeraża mnie to jak ten czas przy dzieciach szybko leci
Ja podkładam pieluche bo tez bym z tym smoczkiem nie wyrabiała a pielucha przytrzymuje az mała dobrze zasnie.

A Doris niedawno była taka tycia...nie miała 50 cm..teraz ma ponad 60

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Nasza Lenka wytrzymuje całe 10 min w huśtawce(bujać, buja tylko cyca nie ma) ale z dnia na dzień co raz lepiej
Edit. pomyliły mi się zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ja pitole, od 4 godz próbuję zrobić sobie coś do jedzenia i spaliłam już 2 owsianki ;/ Ja się wykończę dzisiaj.
Od rana żyję na sucharkach i paluszkach dla dzieci
Czekam aż tż z pracy wróci i mnie dokarmi..
Padam na ryj.
przytulam mocno
Stary 2014-02-25, 18:19   #2509
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:

najedz się, najwyżej poprosisz o lewatywę - to nic strasznego
powiem Ci, że ja zjadłam miskę zupy w piątek ok 13, później już skurcze mnie tak zajęły, że o jedzeniu zapomniałam. W sobotę zjadłam dwie miętówki, bo nie pozwolili i na partych po 19:30 zaczęłam odpływać, bo nie miałam sił. A z maską tlenową na buzi wcale wygodnie nie było, a wręcz słabłam bo mi duszno było jak nie wiem.
Jak przeszłam na salę parę minut po 20 to miałam szczęście, że zostawili mi kolację. Kanapkę z czymś pasztetopodobnym zjadłam w locie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 18:23   #2510
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Dzuewczyny jak czesto i na jak dlugo kladziecie swoje malenstwa na brzuchu? Moj maly tego nie nawidzi i juz nie wiem co robic :/ chyba juz wszystkiego probowalam nawet z pokazywaniem zabawki to popatrzy nawet raz sie zdarzylo ze sie na chwile usmiechna w tej pozycji a pozniej jest ryk.... no ale trzymanie glowy musi jakos cwiczyc :/ lepiej jest jak go trzymam na tak zwany samolocik albo na kolanach z jedna noga wyzej, czadem klade na fasolce z przednimi rekami na tej podusi i glowe tez ma w gorze ale to takie troche ulatwienie... czy to wystarczy?

Kiedy dzieci zaczynaja chwytac zabawki? Moj zaczal reka otykac jak mu pokazuje ale jeszcze nie chwyta
rozbierz do naga, zdejmij pieluche i wtedy połóz na brzuch. jedyne co działa na doris.
Stary 2014-02-25, 18:25   #2511
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Kaper przeszedł ok tydzien temu na 2 (BD Fun & Fit, wczesniej miałam te drugie i F&F sa lepsze - bardziej miękkie i zgrabniejsze). Oceniłam to wizualnie -nisko się kończyły, nogi wydały mi się trochę skrępowane przy biodrach. 2 są jeszcze troche za duże, ale jednak lepiej mu niż w 1.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Mozna czekolade, ale bez przesady.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 18:30   #2512
Muminek1991
Rozeznanie

gosia261282- dobrze,że to jednak nie ospa

krolowa_nilu- nooo nieźle klopsika utuczyłaś. Hehe prawie 6 kg miłości
02.03.2014- Benjaminek
Stary 2014-02-25, 18:48   #2513
em ma
Zadomowienie

Hosenko jak tam przybieranie Kacpra?

Kupiłam ostatnio Dorotce taki zestaw:
http://allegro.pl/oball-81506-gryzak...935153125.html
jest zachwycona

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-25, 19:06   #2514
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Hosenko jak tam przybieranie Kacpra?

Kupiłam ostatnio Dorotce taki zestaw:
http://allegro.pl/oball-81506-gryzak...935153125.html
jest zachwycona
Po tej wizycie w szpitalu bylam u pediatry z przeziebieniem i przeraziła się chudoscia Kacpra, naskoczyla na mnie że dziecko zaglodzone . Powiedziałam, że dużo je ale jeszcze więcej ulewa i że zglaszalam jej to na poprzedniej wizycie i że nie zareagowala na to i że w szpitalu polecili nutriton i jest lepiej. Kazała isc go zważyć i zmieniła ton jak się okazało że w ciągu 4 dni przybyło 190g.
Nie mam pojęcia kiedy i czy w ogóle wszelkie niepokoje lekarze przestaną komentować jako normalne jak było z tym ulewaniem z wymiotami w tym tyg idziemy na szczepienie i będzie pewnie wazony.

Instagram

Stary 2014-02-25, 19:14   #2515
Le La
Zadomowienie

Jejku, nie wiem co temu mojemu synkowi dzisiaj jest. Jak zaczal plakac przed 19, to uspokoil sie troche na kapiel i w polowie kapania znowu ryk. Tak strasznie plakal, ze az sie swoja slina krztusil Nie robil kupki juz 5 dni i moze dlatego, ale w sumie on tak robi raz na kilka dni. Tak strasznie mi go szkoda. Teraz lezy przyssany do mnie w lozku i az sie boje ruszyc.
A dodatkowo mnie nerki napierdzielaja, bo mnie przewialo
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:16   #2516
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Po tej wizycie w szpitalu bylam u pediatry z przeziebieniem i przeraziła się chudoscia Kacpra, naskoczyla na mnie że dziecko zaglodzone . Powiedziałam, że dużo je ale jeszcze więcej ulewa i że zglaszalam jej to na poprzedniej wizycie i że nie zareagowala na to i że w szpitalu polecili nutriton i jest lepiej. Kazała isc go zważyć i zmieniła ton jak się okazało że w ciągu 4 dni przybyło 190g.
Nie mam pojęcia kiedy i czy w ogóle wszelkie niepokoje lekarze przestaną komentować jako normalne jak było z tym ulewaniem z wymiotami w tym tyg idziemy na szczepienie i będzie pewnie wazony.
Dobrze ze jest lepiej. A trafic na dobrego lekarza jest ciezko..Mam nadzieję że mały szybko nadrobi to czym wymiotował
Stary 2014-02-25, 19:19   #2517
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość

Kacper początkowo marudzi, kręci się, ale po chwili się uspokaja i zasypia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF7754.jpg (37,6 KB, 76 załadowań)

Instagram

Stary 2014-02-25, 19:24   #2518
pilotka86
Rozeznanie

cześć

zbieram się i zbieram za odp i ciągle coś (a raczej ktoś ) przerywa
a jak nie trzeba to śpi np teraz kiedy miała być kąpana i nie wiem czy wybudzać

Roane, Muminek, Celina MEGA banan dla Was

ostatnie dwa dni u mnie średnie. do południa OK, po południu marudzenie, wieczory i noce OK a nad ranem marudzenie:/

idę nadrabiać.
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-25, 19:25   #2519
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kacper początkowo marudzi, kręci się, ale po chwili się uspokaja i zasypia.

jaki fajniusi
Stary 2014-02-25, 19:26   #2520
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie warto byłoby to sprawdzić? Bo nie wiem dokładnie jak to jest, ale wydaje mi się, że jeśli mały przeszedł ospę, to przeciwciała już ma i szczepienie na nią nie będzie potrzebne? I wyjdzie Ci jedno szczepienie do odbębnienia mniej?
Roane nie szczepi się tu dzieci na Ospę

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A u Kacperka to ponoć trądzik niemowlęcy,czyli tak jak myślałam.
Dostaliśmy żel do smarowania 3 razy dziennie taki:
http://marqltd.bazarek.pl/opis/25045...zelu-500g.html
Wszystko co ma parafinę jest dobre na trądzik niemowlęcy i egzemę

E45 cream, Cetroben, Oilatum itp.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości