|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część VIII
Cytat:
Jak robisz zakupy w zoo+ to możesz wziąć stamtąd jakieś puszki, drogo nie jest Taka tylko sugestia. Ja teraz robię zamówienie na 2,5 miesiąca od razu, razem z babcią. Także na 3% rabatu się załapiemy
|
|
#3182 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
|
|
#3183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:sly:
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy 22 grudzień 2o12r -kochamy _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy |
|
|
|
|
#3185 | |
|
|
Cytat:
Moje początkowo go jadły. Po zakupie Applawsa, Orijena itd. wymiotowały po W. , a od długiego czasu w ogóle go nie jedzą.
|
|
#3186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A propo .. jak w tapatalku wgrac filmik??
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy 22 grudzień 2o12r -kochamy _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy Edytowane przez CzekoladowyMus Czas edycji: 2014-02-25 o 19:42 |
|
|
|
|
#3187 | |
|
|
Cytat:
![]() Ja niestety nie wiem
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj Florka ukradła z miski jedną sztukę popcornu domowego bez tłuszczu i bez soli, już jej nie zabierałam, niech ma, że coś upolowała
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-02-25 o 19:58 |
|
|
|
|
#3189 |
|
|
Kupiłam kotom wędkę z piórkami. Mama zaczęła się z nimi bawić na drapaku i co? Miska poszła z hukiem
|
#3190 |
|
Zadomowienie
|
Gosia zdjęcia piłeczki z IKEA.
|
|
#3191 | ||||
|
KOTerator
|
Cytat:
A czy lepiej zapytać, czy gryzie? Oczywiście, ale Ciebie spotkają, zapytają, pogłaskają, pogadacie itp. a innego zapytają to coś burknie pod nosem .---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
Kompletnie nie wiem czemu Ci wyszło 12 g na porcję, karmiąc tymi karmami Obawiam się, że coś źle wprowadziłaś, jak możesz daj znać chociaż na pw jak Ci to wyszło.---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
. Sucha zbożowa to zło!---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
. Później były krytyczne kilka dni, tydzień, dwa. Ewenement żyje sobie jakby nigdy nic dzięki pańci, na pewno kiedyś jego historia trafi do jakiejś książki o barfie - argumenty za albo historie z happy endem Kamera na dr Toma, proszę . Przecież on zawału dostanie, kto go będzie reanimować?
|
||||
|
|
|
#3192 |
|
Naczelna Nastolatka
|
[COLOR="Silver"]Z psami i reakcją matek nie chodzi o to że dziecko ma psa głaskać od razu tylko o bezsensowne straszenie dzieci zwierzęciem. Naprawdę nie można powiedzieć "jak chcesz pogłaskać pieska to zapytaj czy można bo niektóre psy mogą ugryźć"?
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3194 |
|
KOTerator
|
Ja tam wszystkie psy które spotykam głaskam, groźne psy to chyba by w kagańcach szły, nie wiem nie wiem.
|
|
|
|
#3195 |
|
Naczelna Nastolatka
|
ja to rozumiem, że wszystko głaszczesz bo ja też do każdego czworonoga łapy pcham
chodzi mi tylko i wyłącznie o straszenie dzieci psami, zamiast nauczenia dziecka, że jak chce psa dotknąć to ma zapytać. Ja to tak widzę, ale to tylko moje zdanie.
|
#3196 |
|
Zadomowienie
|
Np. groźny york, albo ratlerek....
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się osobiście cykam lekko takich luźno biegających burków. Takich wiecie, co to niby mają obróżkę i ogólnie wiadomo, że ten to od Jaśka zza płota, a ten to chyba od Staśka ze stodołą. Ale kurdesz, jak się te psiaki zbiją w grupkę i tak sobie za mną lecą, to się boję. Czuję się jak ruchoma kość
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
One powinny naprawdę chodzić w kagańcach
|
#3199 |
|
Zadomowienie
|
Pies pogryzł mnie trzy razy jak byłam dzieckiem. Boli tak samo czy to kundel czy owczarek.
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie raz ugryzł pies, mojej koleżanki. W piszczel. Wredny taki, więc nie mam za to żalu do całej populacji psów.
|
|
#3201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3202 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie niby na kurczaka, ale nie wiem, na jakiej podstawie
chyba na takiej, że to najczęściej uczula.Jak to wszystko opisałam, to stwierdziłam, że nie próbowałam podać żadnej innej suchej karmy, niż Almo Nature i może w tym problem. Zamówiłam już TOTWa, spróbuję je przestawić. Z puszkami nie ma problemu, nawet te z kurczakiem nie szkodzą. Co ciekawe puszki z wołowiną są dla Safirki niejadalne, jakby zupełnie nie łapała, że to można jeść. |
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Mój synek ma 3 latka, ale jest dośc mały, waży 12 kg. Za to Rambo jest 'dobrze odżywiony'
Waży 6,5kg a więc połowę tego, co mój synek ![]() Reszta kotów, które wymieniłam, to kotki z mojej dawnej przeszłości, a więc jeszcze z czasów gdy mieszkałam z rodzicami itp. Jeden, którego kupiłam z rodowodem BRI niebieski umarł jeszcze w młodości, bo miał tylko 10 m-cy. Zmarł w wielkich męczarniach na FIP. Ale to było bardzo dawno. Teraz mamy tylko Rambo. Była jeszcze Buffy, ta z czarnym noskiem i poduszeczkami, ale niestety musiałam ja oddać, bo bardzo sie nie lubiła z dziećmi, a szczególnie z najmłodszym. Była taka rozkoszna i pieszczotliwa. A później zaczęła się chować, normalnie dziczeć. Zaczęłam szukac przyczyny. Jak się kapnęłam, że to mój synek tak na nią wpływa, to zrozumiałam, że ona nie może z nami zostać. Szkoda kici. Nie chciałam, żeby zrobiła sie nieufna, czy dzika. Znalazłam jej fajny domek bez dzieci u ludzi w srednim wieku z małym kocurkiem. Za to Rambo nic sobie nie robi z zaczepek mojego synka. Kochają sie i bawią razem. Nawet śpią razem - co widać było na zdjęciu Widzę, że rozmawiacie o karmie Animonda Carny. Ja kupuje tylko tą karmę. Daje dwa razy dziennie po ok. 100g. Uważam, że to bardzo dobra karma, bo chociażby nie ma zbóż i innych zapełniaczy. Rambo nie chce jeść żadnej suchej karmy, a wypróbowałam juz mnóstwo, nawet te najdroższe. Wychował sie chyba na Whiskasie i temu podobnych śmieciach. Teraz kupuję mu karmy light, bo po kastracji ma skłonności do tycia, no i brzucho ma upasiony. Wyszukuję karmy bez zbóż, bo te najbardziej uczą. Light nie smakuja mu wcale. Teraz mam już drugie opakowanie Sanabelle. Light meczył długo, potem mu kuiłam normalną z pstrągiem i jadł. Teraz mam z drobiem i tez da się skusić. Sucha karma stoi w miseczce cały czas, zeby mógł sobie podskubywac. Mokra daje 2 razy dziennie i nie chcę mu dawac wiecej, a nawet nie mam takiej możliwości, bo pracuję. A sucha może sobie skubać kiedy chce, nawet gdy mnie nie ma, albo w nocy. Moje poprzednie koty bardzo chetnie jadły sucha Acanę, ale była bardzo droga. Rambo tego nie chce jeść. Póki co jestem zadowolona z karm, które mu daję, bo przestał tyć, a w kuwecie jest tak jak byc powinno
|
|
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że zwykle ilości zalecane są podawane na wyrost. Teraz daję Florkom Carny i też chętnie ją jedzą, ale jak chcę im zmniejszyć dawkę do 50g dziennie to musiałabym kupować puszki 200g. 400g są bardziej opłacalne. Póki co spróbujemy innych karm, pozamawiam takie w puszkach / saszetkach 100g, wychodzą drożej, ale są wygodniejsze przy takich dawkach, bo jedna pucha / saszetka dziennie, na świeżo. A i tak koszta utrzymania nie przyprawiają mnie o ból głowy. Jak zaczną to będzie wtedy myślenie ![]() Ciekawe kiedy przestaną rosnąć Florki i jak duże urosną
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do yorków obronnych-miałam takiego który atakował jeśli powiedziało się psssik i naprawdę gryzł
|
|
#3206 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
Myślę, że możesz spróbować jakąś rybną karmę, albo niekurczakowe szukałaś jakieś typu: http://sklepzoologic.pl/trovet-diety...k-rrd-cat.html ? Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2014-02-25 o 21:55 |
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy 22 grudzień 2o12r -kochamy _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy Edytowane przez CzekoladowyMus Czas edycji: 2014-02-25 o 21:54 |
|
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej, ile literowek w moim poprzednim poscie, az wstyd! (zapamietac, nie odpalac wizazu w nocy, zwlaszcza po drinku... albo dwoch... albo... eeee
)Malla przeciez kazdy fo(r)tel dobry, zeby sie wkupic w laski kocie, czyz nie? Zdjecia beda, jak sie zrobia - znaczy jak koty racza przyjac odpowiednia pozycje o innej porze dnia, bo w nocy moj "kalkulator" za dobrych zdjec nie robi, az potem wstyd tu takie zdjecia wstawiac, gdy wszyscy wrzucaja dziela sztuki. ![]() Widzialam, ze byla dyskusja o dzieciach i psach. Moje (dzieci) jak byly male, to przerazliwie wrecz baly sie wszelakich stworzen. Czy to mucha (to jednemu zostalo do dzis - az sie smiejemy, ze go mucha czy inny pajak za obraz wciagnie - nawet posture ma odpowiednia ), czy to kon (bylismy kiedys z wizyta u chodowcy, atrakcja mialo byc poglaskanie konika - skonczylo sie histeria), czy pies wielkosci swinki morskiej.Zaraz bylo sztywnienie ze strachu i trzymanie "maminej spodnicy". Dluga edukacja za nami, mysle tez ze i zwierzaczki w domu pomogly sie przelamac. Przynajmniej nie mialam sytuacji, ze dzieciak biegnie do "piesia" z predkoscia swiatla i glaszcze niezaleznie od tego czy "piesio" sobie tego zyczy czy tez nie. Teraz jestesmy na etapie: "chce poglaskac pieska, ale najpierw zapytam opiekuna, czy moge, bo moze piesek nie lubi i bedzie chcial ugryzc" - czyli wciaz gdzies tam jest ten lek, ale juz duzo mniejszy.Czemu Leosiowi z paszczy brzydko zalatuje? I czy to normalne, ze beka? Kitka nigdy tego nie robila i nie robi, z pyszczka tez jej nie smierdzi. Leos dziasla ma rozowe, zeby wydaja sie tez byc w porzadku. Czy musze/powinnam zainteresowac sie pastami do mycia zebow? Czy jesli Kitki nosek jest bledszy niz Leosia to mam powod do zmartwien? Czytalam, ze blady nosek moze wskazywac na anemie i inne choroby i wiem, ze powinnam zapytc weta, ale ona juz tak duzo przeszla z wetem, ze nie mam serca jej ciagnac tylko po to, zeby zaspokoil moja ciekawosc. Zawsze miala nosek w takim kolorze jak teraz, nie zbladl nagle. Wet wczesniej, przy okazji wizyt nic na ten temat nie wspominal, a ja nie pytalam, bo do takich informacji dotarlam niedawno, przy okazji jakiegos watku na anglojezycznym kocim forum. Jesli chodzi o apetyt, to mam koty z dwoch krancow spektrum: "jestę niejadkię i nic na to nie poradzisz" oraz "zjem wszystko, poza puszka rybna, a jak zostawisz ludzkie jedzenie bez opieki, to spoko, ja sie tym tez zaopiekuje" - z tym, ze ten drugi osobnik jest w fazie intensywnego wzrostu, wiec nie dziwie mu sie. Oba koty obecnie obrazily sie na puszki bazowe - widac sie znudzilo. Dobrze, ze kaska wpadla na konto, to zrobilam zakupy na zooplusie. Tylko nie wiem, czy dobrze zrobilam, bo Kitka za animonda nie przepada, ale zamowilam 800g puszki a one podobno maja inna konsystencje niz mniejsze, czy to prawda? Do tego cats finefood czy tam finest - to jej pasuje. I smilla na sprobowanie. Pewnie starczy na miesiac.
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
|
|
|
#3210 |
|
KOTerator
|
Aaaaa
Ziazik do Ciebie chciałam przemówić!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Ale czekajcie, ja Ziazika zacytowałam, a Kretka wyskoczyła o.O |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.

Taka tylko sugestia. Ja teraz robię zamówienie na 2,5 miesiąca od razu, razem z babcią. Także na 3% rabatu się załapiemy

niedlugo bo za miesiac z tygodniem bedzie rok odkad mi oznajmiono ze zmiany w sercu Skutera sa tak zaawansowane ze nie mozna juz nic zrobic poza pozwoleniem kotu zyc ostatnie 2-3 tygodnie zycia z godnoscia i w spokoju
. Później były krytyczne kilka dni, tydzień, dwa. Ewenement żyje sobie jakby nigdy nic dzięki pańci, na pewno kiedyś jego historia trafi do jakiejś książki o barfie - argumenty za albo historie z happy endem