|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
a i jeszcze jedno Emilka też w dzień mało zjada według mnie, bo wiele rzeczy ją rozprasza. W nocy karmię po ciemku, więc nie ma tego problemu, ale za to obydwie usypiamy karmię na fotelu---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
podać wodę?Endżi jak mam dosypać kleik, czy kaszkę do cycka do odciągniętego dodać? Rozpuści się?
|
|
#3572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
![]() To moze ja jestem po prostu za mocno przewrażliwiona ![]() katarzyna-boshe co za sters musiałas przejsc!współczuje Ci bardzo! Witam się z rana.Współczuje nieprzespanych nocek.U Nas dzis wyjątkowo do 5 bez zarzutów.. Dziewczyny ostatnio miałam razem z Tz silne przeziębienie.Jeszcze pozostałosci kataru mi się trzymają.Czy jest szansa ze skoro Lila się do tej pory nie zaraziła to juz się nie zarazi? |
|
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3574 |
|
BAN stały
|
Wiecie, ze na pazdziernikowych 2014 sa trojaczki?
|
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3576 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3577 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana
![]() Zaraz się musimy ogarnąć i na spacer i po część do ładowarki iść. Ładna pogoda dzisiaj, mam nadzieję że tak zostanie. Współczuję nieprzespanych nocek ![]() Mam mały problem. TZ od znajomych wczoraj przyniósł całą wielką torbę ciuchów. Tyle że po przejrzeniu wg. mnie nadaje się do max.10. Reszta to np. body na 2 letnie dziecko i sukienki wg. mnie z poliestru i śpiochy, których ja nie lubię i Zuzia miała je parę razy bo były do kpl z bluzeczką i były ładne Niewiem co z tym zrobić, do PCK dać Jakby któraś chciała sukienkę to zapraszam![]() ![]() Mam napisane że tam jest Euceryna i woda destylowana do 100 g. Na rp. też nie miałam proporcji z tego co pamiętam, babki w aptece wiedziały jak zrobić Cytat:
Cytat:
Ja sama przeciągałam 2 dawkę i byłam w poniedziałek dopiero, 3 dawka będzie na pocz. maja pewnie
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
zanim nadrobie...
suzana - szylas kiedys patchworkowe narzuty? bo chce sie takim http://jblasz.blogspot.com/2011/05/t...rcolor-cd.html czyms zajac ale nie wiem jednego: czy na lewej stronie tezjakis material/inny patchwork jest? bo przeciez nie zakrywa sie chyba lozka tymi szwami... odpowiedz mi tez na pw bo zalatana jestem a czasami przegapie to co sie tu pisze ja lubie szyc. zaluje ze sobie jakiegos kursu ne zrobilam bo ani nie znam terminologii ani techniki ani jak poprawnie robic wykroje. ale staram sie. dzieciom zrobilam takie zabawki tylko kot pokracznie wyszedl
|
|
|
|
#3579 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chciałam bliźniaki- miałam chyba szanse bo siostra mojego taty ma bliźniaczki
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3582 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Tez nie wiem jakbym wyrobila jakby wszystkie chcialy np. jesc na raz.Nie wspominajac juz o koszatach. Blizniaki jeszcze do ogarniecia, ale trojaczki to hardcore |
|
|
|
|
#3583 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3584 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
u nas wczoraj walka o lewą pierś ,ostatecznie prawa wygrała 7:3 7 karmien z prawej ,3 z lewej (gdy jest bardzo pełna czyli rano,po spacerze i po kąpieli), 10 karmień to dużo ? w nocy nie je, ma przerwę od około 23:30 do 7 rano i wczoraj około 18 dostał mm ,wypił 60 ml teraz się głowie czy nie zacząć rozszerzania diety i od czego pozostac przy jednym mm, dac słoiczek,a może kasze? w pon mamy wizytę u lekarza Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
o wow,to dopiero wyzwanie,ale też ile szczęscia i radości wg mnie jak ktos ma blizniaki to powinni oboje rodzice miec roczny macierzyński,a jak trojaczki to jeszcze babcia ![]() Motyl pytałam ale pewnie nie zauważyłaś z racji zajętej głowy organizacją jak tam ekspozycja,ciekawa jestem w jakich proporcjach najlepiej Tusi się je ,karmisz łyżeczką ?
|
|
#3585 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Wiesz co, u mnie pobudki nadal są (czasem 2, czasem 6), ale powolutku przebiegają spokojniej. Raz w nocy mam podawanie picia (daję 50ml soczku Gerber albo Hipp na 250ml wody) i raz na kp. Jak jest pobudka z innego powodu, to podaję smoka. Jak nie pomaga, to biorę na ręce, kładę obok mnie i jak uśnie/uspokoi się, to przekładam do łóżeczka. Ja najczęściej podaję kaszkę Nestle czy Bobovita, czasem samodzielnie robiony kleik ryżowy. Je się robi na wodzie lub mleku - zależy od rodzaju. Podaję łyżeczką. Jeszcze się nie wysypiam, ale jestem pełna nadziei na lepsze jutro
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mimo zmęczenia,zarwanych nocek i wymagającego dziecka z Twoich postów bije ogromna radość i miłość do dziecka
|
|
#3588 |
|
BAN stały
|
Ja mieszkajac w pl tez nie mialam z kim zostawic i tez by mnie nie bylo stac na opiekunka.Nawet z urzedu pracy mnie wyrejestrowali przez to, bo nie przyjelam oferty.Wiki miala 6 tygodni.Powiedzieli mi , zebym dziecko z babcia zostawila.Na zlobek tez nie bylo widokow, bo jak sie nie jest niepelnosprawna, samotna albo nauczycielka to trzeba znajomosci u prezydenta miasta i jego swity.
|
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
nie, zaraz zrobie zdjecie i wam pokaze jak moj wygladal. na tym sie wzorowalam
o, mam stare zdjecie https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1376389759 |
|
|
|
#3590 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3592 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do wozek contra nosidlo to zdecydowanie wozek.Ile to dziecko w nosidle ponosisz zanim Ci kregoslup siadzie?Dla mnie nosidlo to tylko taki wspomagacz, jak sie np. jedze taksowka i nie chce wozka tchac, na spacer od czasu do czasu dla urozmaicenia.U mnie glownie maz uzywal chusty. |
|
|
|
|
#3593 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Może to go trochę zapcha?! Kurde nie wiem, nie ogarniam tego w ogóle. Doczytałam, że u Was malutka chwile tylko pociągnie i zaśnie, a u nas jest tak, że Szymek budzi się z płaczem, rzuca się na pierś, je dość długo, czasem zaśnie, a czasem nie (i wtedy się zaczyna jazda - konik morski, suszarka, smoczek, tulenie, głaskanie, trzymanie za rączkę, itp.)widziałam właśnie kilka dni temu ![]() Cytat:
Cytat:
Moja babcia ze strony mamy miała bliźniaki, tak samo prababcia. Ze strony taty też są bliźniaki w rodzinie. Ciekawe co nam wyjdzie za drugim razem ![]() Cytat:
|
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3594 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() A słuchaj, odkładasz do łóżeczka zawsze wtedy kiedy córcia już uśnie? Bo ja od jakiegoś czasu zaczęłam odkładać jak Julek jest blisko zaśnięcia. Wtedy on sam przewróci się na boczek, na który ma ochotę, złapie wygodną pozycję i sam zaśnie. To bardzo pomaga, już nie ma tego rozbudzania po odłożeniu. Cytat:
Strasznie miło mi to czytać ![]() Od jakiegoś czasu czułam się jak dupiata matka, ale moja kuzynka podbudowała mnie właśnie podobnymi słowami jakie napisałaś To przemiłe.Jest ciężko, ale kombinuję jak sobie radzić, staram się nie poddawać ![]() Moja przyjaciółka przyjechała do nas i robiła zdjęcia. Niemożliwym było zrobić mi fotkę żebym nie wyglądała jakby mnie ktoś z grobu wyciągnął No ale przyjaciółka powiedziała, że jak tylko dostałam małego na ręce, to od razu wróciło we mnie życie - chyba w tym tkwi sekret
|
|
#3595 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale cykle mialam jak w zegarku.
|
|
|
|
|
#3596 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3597 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do obiadow ja nie mm problemu, bo maz sam sobie gotuje, jest na diecie, ja na diecie ale innej, a dziecko ze sloika |
|
|
|
|
#3598 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć.Nadrabiam powoli, bo Natka mi tu szaleje na kanapie, w każdą stronę się przekręca i turla, w dodatku wydaje śmieszne odgłosy i robi śmieszne minki.A przy tym ma znowu rozczochrańca, każdy włos w inną stronę i do góry, jak Einstein!
![]() Kurczaki świetna już jest, rosną nam, te dzieciaki i są coraz fajniejsze, już tacy mali indywidualiści ![]() Cytat:
nooo ale w naszym przypadku to było 460 km ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Research nadal trwa, chociaż wczoraj byłam u koleżanki to nie miałam zbytnio czasu.Teraz szukam lokalu
|
|
#3599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl zrób kawiarnię dla mam z dziećmi- pewnie nie ma u Was jeszcze i zrobimy tam zlot
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.

a i jeszcze jedno Emilka też w dzień mało zjada według mnie, bo wiele rzeczy ją rozprasza. W nocy karmię po ciemku, więc nie ma tego problemu, ale za to obydwie usypiamy
podać wodę?
do odciągniętego dodać? Rozpuści się?

i śpiochy, których ja nie lubię i Zuzia miała je parę razy bo były do kpl z bluzeczką i były ładne
Co mam robić POMOCY

)i wsparcia tez nie mam