|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
Sn. Nie zachowywałam sie jak dama tylko pseudo-kibic
![]() Ale wyszedł ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz Amelka ma pol roku i jak robie jej 120ml to czaseeem wypije cale a tak to spija 70-90 ml ![]() ![]() Jaki laktator masz ze zaworka osobno kupic nie moglas tylko caly laktator musialas? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Zakorzenienie
|
Wrzuce Wam do K.jak bede w domku
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1716 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja chyba cos przeoczyłam...kiedy ślub? ![]() Cytat:
Najważniejsze, że Mikuś jest na świecie ![]() Dzień dobry z kawką. Zadymiara śpi....ale nic w tym dziwnego, jak się nie śpi od 5 rano ![]()
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
Witam Was
![]() Cebulova, nie wiem czy pisałam o tym tu u Was, ale też miałam mega problem z kp. Mała w szpitalu nauczyła się butelki, ja nie miałam pokarmu a jak 4go dnia się pokazał to Hana była już pod lampą i nie było czasu na naukę cycolenia. I tak wrociłyśmy do domu i ja wisiałam na laktatorze a mała na butelce. Przystawiałam co dzień a ona biła i krzyczała - ale z kazdym dniem coraz mniej. Nauczyła się piersi po 3tyg ![]() ![]() ![]() Moja Hania jest najlepszym przykładem, że to nie reguła, że po butli dziecko nie bedzie jadło z piersi. Rób co dla Antka najlepsze i polecam by krok po kroku uczyć go tego o co Ci chodzi. Wybudzać, zachęcać do aktywnego ssania. Nauczy się ![]() jechanie na laktatorze jest wygodne ale niestety do czasu - Antek będzie spał coraz mniej i może być ciężko znaleźć czas na odciąganie. My np teraz mamy jakiś skok chyba i Hania śpi tylko na spacerze, poza tym calutki dzień jest aktywna. Santom, do spania w sąsiednim pokoju polecam nianię elektroniczną. W nocy wprawdzie na razie mam małą przy sobie ale w dzień staram się, zeby spędzała czas w swoim łóżeczku i wtedy dzięki niani słyszę marudzenia i zdążam przed placzem ![]() Isiu chylę czoła ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też pisałam o tym, żeby nie spać z dzieckiem w łóżku bo to jest chore dla mnie, i jak Igor skończy jeść w nocy to też wyląduje w swoim "socystym" pokoju mimo, że śpi w łóżeczku i teoretycznie nie z nami ![]() Jeśli taki system będzie Wam odpowiadał i Wam się sprawdzał to jak najbardziej go stosujcie ![]() A to jest po prostu fakt, że dziecko potrzebuje bliskości i poczucia bezpieczeństwa, bo jak tego nie ma to się po prostu drze i jest niespokojne. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1720 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do laktatora to właśnie zaworek sam dokupiłam. A mam ręczny Avent Natural. Cytat:
![]() Cytat:
A jaka jest górna granica przybierania? Bo wprawdzie lekarka nie powiedziała, że przybyło mu za dużo, ale mnie się ten przyrost wydaje kolosalny. Witam, po północy mieliśmy jazdę, bo Tosiek dostał mega wzdęcia. Tak się biedny prężył, stękał, robił czerwony z wysiłku, że aż mi się serce krajało. Przypomniało mi się, że mama od znajomej położnej przyniosła mi takie rurki do pupki co uwalniają gazy. Więc załadowałam delikwentowi ustrojstwo. Poszły niezłe bąki i mega kupa na przewijak. Po całym zabiegu pacjent zasnął jak kamień na 3h. Dobra, idę ogarnąć chałupę, bo zaraz położna ma przyjść.
![]() |
#1721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I dobrze, że SN ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do spania z dzieckiem.My śpimy u niego w pokoju ale on od początku w swoim łóżeczko.Mam znajomych którzy tak nauczyli że mają 7 letnią córke która nadal śpi z nimi ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() zreszta o co mi chodzi juz napisalam, 2x pisac nie bede ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mamy kolejne dzieciątko ![]() ![]() Duży chłop z Mikiego ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]() Super! najważniejsze, że wylazł ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 | |||||
Wtajemniczenie
|
Bry. Ale mnie wczoraj przewiało na spacerze, boli mnie ucho i gardło
![]() Cytat:
![]() Może zderegulują znów zawód tłumacza przysięgłego ![]() Ale wtedy będą powstawac śmieszne tłumaczenia, teraz czasem weryfikuję tłumaczenia po przysięgłych i sadzą takie kwiatki, że można pasć na twarz. Mamy w firmie katalog z najśmieszniejszymi tłumaczeniami ![]() Kurcze, też mam nadzieję, że nasz system zadziała.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Generalnie popieram Twoje podejście. Książka, o ktorej tu pisalam, "Jezyk niemowląt", również popiera takie stanowisko. Autorka pisze, że nalezy stworzyć dziecku takie warunki, żeby we właśnym łóżeczku czuło się równie bezpiecznie jak przy mamie. Cytat:
Dzieki ![]() Slub już był ![]() ![]() Wtedy po raz pierwszy lekko rozjaśniłam włosy, ale w domu, więc efekt był, powiedzmy, przeciętny. Cytat:
![]() |
#1727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się wydaje też, że z kolejnymi tygodniami rosła potrzeba przytulania i też dlatego mała chciała jeść z piersi. Może i u Antka to wygra i nie będzie już przysypiał ![]() W ciągu miesiąca przybrała 1,5kg i to ponoć jest granica z za dużo. Współczuję wzdęć, dobrze, że miałaś windi. Mi już parę razy ratowało nocki, między innymi wczoraj. To małe cudo bardzo pomaga. Teraz niestety co 2 dzień Hana ma męczące bąki niezależnie od tego co jem ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
Elunka GRATULUJE!!!! Dane na pierwszej zmienie jak komputer bedzie bo na tel to wyzsza szkoła jazdy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1729 |
Zakorzenienie
|
Cebulka dzieci z mniejsza waga urodzeniowa szybciej z początku przybieraja na wadze. Amelka wychodząc ze szpitala wazyla 2800 a na pierwszej wizycie poloznej chyba 3200. Wiec spokojnie z ta wieksza iloscia jedzenia tez. Odbija sobie maka wage urodzeniowa
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kwiatki z tłumaczenia muszą być niezłe ![]() ![]() Gratulacje na nowej drodze życia ![]() ![]() ![]() ![]() A na gardło mleko z miodem albo z czosnkiem... Mnie też boli bo poszliśmy pobiegać z Małżem wczoraj wieczorem... nienawidzę biegać ale został kilogram po ciąży i mnie on denerwuje ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() Więc Cebulko ciesz się, że Antoś je ![]() ![]() Przechodziłam z Igorem miesięczny etap niejedzenia jak miał 2,5 miesiąca ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
HURA!!!! ![]() To dziewczyny opijamy, soczkiem - zdrowie!!! Ale że co? Życzę Wam dziewczyny powodzenia w planach dotyczących spania dzieci w osobnych pokojach. Ja niestety teraz nie mam warunków na osobny pokój, dlatego Lidka jest z nami, ale ze starszą mieliśmy podobnie jak Iza, mieliśmy łóżko u niej w pokoju do 6 miesiąca, potem wróciliśmy do swojego pokoju. Obyło się bez krzyków, bo obie zasypiają same w łóżeczku. Ale nie raz zdarzało mi się zasnąć z małą przy cycu. Zdarzyło mi się też zasnąć z małą w fotelu, bo człowiek jest tak permanentnie zmęczony, że nawet nie jest w stanie 20 minut utrzymać powiek otwartych. Zasypiasz nie wiadomo kiedy i wtedy bezpieczniej jest z dzieckiem w łóżku. Przynajmniej nie wypada z rąk. Teraz mała nie śpi już z nami, jeszcze jakiś czas temu nad ranem brałam małą do nas i spałam z nią. Teraz nie ma na to szans, ona chodzi sobie po łóżku, ugniata mamę, szturcha tatę i jak zobaczy kota to koniecznie chce na podłogę. Także o 6 mam pobudkę i masaż.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2014-02-26 o 08:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://eur-lex.europa.eu/pl/index.htm http://eur-lex.europa.eu/RECH_menu.do?ihmlang=pl wyszukiwarka Można znaleźć bardzo przydatne rzeczy, a poza tym to świetne źródło. Zawsze jakas podpórka, gdyby klient miał pytania ![]() Ja podziwiam tłumaczy symultanicznych. Szacun, łeb jak sklep, nerwy ze stali i do tego wszystko w małym palcu. Ale nie aspiruję do tego, nie mam tak mocnej konstrukcji psychicznej, żeby to wytrzymać. Wolę zwykłe ustne, a najbardziej jednak pisemne - przynajmniej jest czas na zastanowienie się. Ja chyba naturalnie wykonuję "skręt" w prawnicze teksty, natomiast urzędowe i finansowe mnie zabijają swoją ciekawością ![]() ![]() ![]() Też nienawidze biegać, zresztą nie mogę, mam uszkodzoną łąkotkę. Po ciąży znów wrócę do jogi, najlepiej mi służy.
![]() |
#1733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a że tak sobie pięknie dajesz radę z dwójką dzieci ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A, co do tłumacza symultanicznego... szacunek, stres ogromny i musi być dobra psycha ![]() Lubiłam swoją pracę, ale stwierdziłam, że nie wracam do niej po macierzyńskim. Wolę teraz swoją działalność i usługi tłumaczeniowe bo robię to kiedy chcę i kiedy mam czas i sama decyduję czy jestem w stanie coś przetłumaczyć, żeby to miało ręce i nogi ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() Igor jak wychodziliśmy ze szpitala miał 2600. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do wzdęć to rozmawiałam dziś z położną. Powiedziała, że mogę mu podawać herbatkę z kopru i nawet sama ją pić. Do tego ewentualnie espumisan i biogaję. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#1736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na pewno działalność na swoje duze plusy. Gdyby nie to, że mam wybitnie elastyczny czas pracy, moge pracować w domu lub w biurze itp., to też bym myślała o działalności. Tak, symultanka jest straszna. Każda minuta trwa wieczność. A jesli jeszcze klient mówi szybko, to można dostać drgawek z nerwów, hehe ![]() Współczuję pozaeuropejskich dyrektyw... ale teraz sama decydujesz, co chcesz tłumaczyć, więc to inaczej wygląda. ![]()
Edytowane przez teorema Czas edycji: 2014-02-26 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
Cebulova, mi dr powiedział, że herbatka z kopru jednym pomaga a u innych wzmaga gazy - u nas nie robiło różnicy czy pijemy to czy nie
![]() ulewanie zdarzało się czasem ale to nie była reguła. zaczęło się wtedy, kiedy mi się wydawało, że coś często woła o jedzenie a skończyło wraz z wizytą u dr i przejściem na kp. więc rzeczywiście mogło być powiązane ![]() Elunka, do mnie po porodzie przyszła położna i powiedziała "klęła pani jak szewc! ale cóż, w takich sytuacjach wychodzi cała kultura osobista" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do herbatki z kopru, to może powodować wzdęcia. Więc poobserwuj Antosia. JA podawałam na zmianę z kopru i rumianek ![]() Cytat:
![]() Jak każda praca DG ma swoje plusy i minusy ![]() Poprasowałam ubranka Igorka bo muszę prac teraz częściej. Nie wiem, co on robi w nocy ale jak śpi to tak się wierci, że przesikuje mi piżamkę i śpiworek. Pampersy ma jeszcze dobre... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tylko dodam trzy grosze do kp - Cebulko, piszesz, ze podajecie w nocy mm bo szybciej,,,, uwierz mi to 'szybciej' jest tylko teraz kiedy on malutki. Ja tez mialam takie chwile zwatpienia kiedy karmilam 40 minut piersia pozniej dokarmianie butla i 30 minut laktatorem,,,na sen zostawalo przy dobrych wiatrach godzine (w poradni laktacyjnej poradzili mi karmic piersia max 40 minut a pozniej podac butle) Teraz uwierz mi, karmienie piersia w nocy zajmuje nam max 10-15 minut i to juz z wizyta w wc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.