|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aliexpress - chińskie allegro
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4532982 3]eliwona, jeszcze nie możesz rozpocząć sporu, ostatecznie sprzedawcy został tydzień na wysyłkę. ja bym do niego napisała wiadomość z pytaniem o paczkę, może zapomniał albo coś?[/QUOTE]
Napisz do sprzedawcy, ja jak się przedłuża to od razu piszę ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- ostatnio się uśmiałam, bo wystawiłam dość niepochlebny komentarz o koszuli i dostałam wiadomość od sprzedawcy, że on mnie błaga o zmianę komentarza na dobry, bo ten sklep to całe jego życie i takie negatywy psują mu opinie... ale skoro dostałam szajs to tak go opisałam, a potem inni kupują i też się wkurzają, jak po miesiącu przychodzi krzywe coś
|
|
|
|
#3572 |
|
Konto usunięte
|
Wiecie co...może by w temacie wątku dotyczącego real zdjęć napisać "TYLKO FOTKI + OPINIE" bo niektórzy nie ogarniają przeczytania 3 zdań z 1szej strony. Co za naród
|
|
|
|
#3573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?
|
|
#3574 | |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio moja praczka przeszła kontrolę celną (nie były to ubrania) i dowiadywałam się trochę w zakresie aktualnych przepisów - nastąpiły zmiany w tamtym roku.
Jeżeli komuś ma to pomóc: .Prezenty Rzeczy przysyłane jako prezenty nie są wolne od należności celnych i podatkowych, jednakże, zgodnie z przepisami Unii Europejskiej (art. 23 i 25 Rozp. Rady Europy Nr 1186/2009 ustanawiającego wspólnotowy system zwolnień celnych) i przepisami dotyczącymi podatku VAT (art. 52 ustawy o podatku VAT) oraz przepisami art. 37 ustawy z dnia 6 grudnia 2008 o podatku akcyzowym (Dz. U. Nr 3, poz.11 – 2009 r.) , są zwolnione z należności, jeżeli: - wartość prezentu nie przekracza 45 EUR; - deklaracja celna paczki jest kompletna i prawidłowa; - prezent był wysłany od prywatnej osoby, spoza UE do prywatnej osoby w Polsce; - prezent przeznaczony jest do użytku własnego lub rodziny; - rzeczy nie mają charakteru handlowego i odbiorca otrzymuje je bez ponoszenia jakichkolwiek kosztów; - alkohol, wyroby tytoniowe itp. są zwolnione w dozwolonej ilości określonej szczegółowo w części dotyczącej alkoholi i perfum; - prezent ma charakter okazjonalny np. urodzinowy lub jubileuszowy. ---------------------------------- I tu jest pies pogrzebany , dostałam już kilka paczek z ali i oni to wysyłają głównie jako firmy a nie osoby prywatne więc z ich strony to jest handel. Więc jak celnik widzi napis gift a nie widzi, że to wysłała osoba prywatna to już ma podstawy, żeby to otworzyć. I celnicy pracują po to, żeby łapać przesyłki więc myślę,że np. odnośnie podróbek to się znają - bo wyraźnie jest napisane na stronie, że głównie się nimi zajmują . Ale uwaga, uwaga, uwaga . Dopóki na stronie nie pojawi się: Zatrzymanie przesyłki w cle a nie: Zatrzymanie przez urząd celny. To nie ma co się martwić, ten drugi status to jest po prostu zwyczajna procedura sprawdzenia przesyłki. Np. ostatnio zamawiałam sobie etui na telefon (szło w pudełku) i normalnie przeszło kontrolę celną ale nie dostało cła. ![]() Natomiast mój drugi przedmiot normalnie cło dostał , z tym, że to nie była podróbka. Myślę, że nie ma co się zbytnio trwożyć znowu . Co do spraw ogólnych: najostrzejszy urząd celny w Polsce to urząd celny w Zabrzu, dostaje same nagrody i wyróżnienia, i ma bardzo mocno szkoloną ekipę .P.S. Zastanwia mnie jedno, jako że nie stać mnie na modę z najwyżej półki...;p Gdybym np. kupowała coś co jest bardzo dobrą podróbką a nie wiedziałabym o tym to co? (szczerze nie wiedziała) Wtedy też ludzie płacą karę? Bo jeżeli ktoś się nie zna a tak jak mówicie po prostu komuś coś się spodobało, to trochę dziwne, żeby płacił karę. Powinni stworzyć stronę z najczęściej podrabianymi przedmiotami , z chęcią bym popatrzyła. ----------> Do półtorej miesiąca będę zamawiać te buty ( na wesele w czerwcu) Czy to jest podróbka ? http://www.aliexpress.com/item/Cutou...635552378.html Przepraszam, że pytam, ale widzę, że się znacie lepiej niż ja na tym . Czy po prostu ładny but .Mam jeszcze pytanie co do tych butów: http://www.aliexpress.com/item/High-...403392042.html Czy ten tygrys jest znakiem towarowym jakiejś linii ubrań? Pełno go tam na torbach, butach i biżuterii? Nad tymi trampkami się zastanawiałam, ale akurat niestety wykupili. ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Proszę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=742356 Jak wpiszesz w google aliexpress wizaż real photo to też wyskoczy . Ja co chwilę go gubię .---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
Mogłabyś podać link do sklepu? Ja sobie zapisuję te nazwy sklepów w notatniku (te, które jakoś Was zawiodły) i potem ich omijam, więc prawie bym sobie dodała .
Edytowane przez w_o_m Czas edycji: 2014-02-25 o 22:13 |
|
|
|
|
#3575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3576 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I czy możesz podać który rozmiar zamawiałaś. Chcę to sobie porównać ( opis z rzeczywistością ) Z góry dziękuję Wiem że są sznurowane ale nie chcę żeby się okazało że zamówię gorset którego sam materiał będzie na tyle szeroki że po zasznurowaniu będzie mi spadał , bo tego się głownie obawiam. Edytowane przez waaampirmona Czas edycji: 2014-02-26 o 00:03 |
|
|
|
|
#3578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Rany, no mówiłam, że się nie znam? Ale generalnie uważasz, że pierwsze mogę zamawiać w ciemno? Bo nie jest to jakaś wierna kopia? Chcę je zamówić do sukienki, która liczę, że przyjdzie w przyszłym tygodniu do mnie, a od dawna ten model mi się niesamowicie podoba . Faktycznie podobne, do tego modelu, chodź platformy, ale wydaje mi się, że materiał to nie taki zamsz(?) no i tam są sznureczki a w tych "moich" tasiemki.
|
|
|
|
|
#3579 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz nie wiem które bym wolała :P Jak zamówisz i dostaniesz to koniecznie daj znać czy są wygodne i czy rozmiarówka jest ok
|
|
|
|
|
#3580 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3581 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaką sukienke zamowilas? Ja od 2 mcy szzukam sukienki na wesele i nic mi nie wpadło w oko a czas mi sie przeraźliwie kurczy :P |
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
te nie wiem czy będą lepiej kupić za dobre pieniądze w PL i przymierzyć na taką okazje (ale to moje zdanie)
|
|
#3583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- No i jak, zdecydowałaś się na któreś? |
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3585 |
|
Rozeznanie
|
hej, czytając wasz wątek, że ogólnie jesteście zadowolone z zakupów kupiłam synkowi komplet
u nas w polsce to najnowsza kolekcja h&m, same spodnie po 100 chodzą, no jestem ciekawa w jakim stanie to przyjdzie zarezykowałam, najwyżej strace 4 dychy śliczne mają te ubranka niemowlęce
|
#3586 |
|
Rozeznanie
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;4533604 9]Ja sobie przetłumaczyłam, sama nie wiem po co, bo angielski jako tako znam i rozumiem, i duupa blada, bo teraz wkurzam się na przeglądarkę bo nie mogę wrócić do starej wersji. A w moich zamówieniach zamiast chociażby angielskiego są krzaczki i za każdym razem muszę zmieniać język
[/QUOTE]U mnie żadnych krzaczków nie ma U mnie jest zapamiętane bo jestem ciągle zalogowana w google i samo tłumaczy jak wchodzę na ali. Ale wiem że raz wylogowałam się i potem włączyłam ali i nic nie tłumaczyło itp tylko normalnie stronke otworzyło w oryginalnej wersji. Albo spróbuj ciasteczka usunąć w przeglądarce, może się zresetuje i bd wszystko ok ;p
|
|
|
|
#3587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama się teraz wkurzam bo zamówiłam kolorowe okulary awiatory, celowo wyszukałam aukcję gdzie sprzedawca nie twierdzi że to raybany, nie pisze nic o logo itp i czekam na wiadomość od niego czy na pewno nie mają żadnych napisów. Bo jakby na nieszczęście w celnym odpakowali a będzie logo itd to kłopoty gotowe Kenzo to raczej tygrys z otwrtą japą i to chyba w formie nadruku a nie takiego blink blink wisiorkaChciałam Młodemu zamówić ciuchy ale jak przyjdą za miesiąc to on mi juz może mieć inny rozmiar
Edytowane przez Kulkaaga Czas edycji: 2014-02-26 o 10:25 |
|
|
|
|
#3588 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Yhh, włąśnie tego się boje... Nie znam się na tyle na markach kenzo ,ferragamo, zanotti i innych moschinach. Zamówię coś , a okaże się ze to podróba i co ??? Jesli chodzi o rzeczy dla dzieci czytałam artykuł ze badali ciuchy sieciówek HM zara, guess,converse, Ralph Lauren itd i okazało się że wszystkie zawierają niebezpieczne związki. Więc czy to HM czy drogi Ralph lauren czy Guess tak samo jest ryzyko niebezpiecznych substancji w ubraniu. Więc myślę ze kupujac ciuszki dla dziecka wszedzie jest to samo. Myślisz ,że w lidlu jest ekologiczna bawełna i naturalne barwniki...? Cos Ty , Jeśli Guess i Converse ucieka się do szkodliwych substancji to ja już w nic nie wierzę... ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Aha , ponoć pranie prawie eliminuje wiekszośc szkodliwych oparów, ja piore wszystko nim ubiorę. Nawet nie wiecie jacy klienci potrafią być obleśni. Koleżanka pracuje w zarze -ludzie sa brudni przepoceni, a czasem mierzą np spodnie bez bielizny ( żeby było widać jak spodnie leżą bez majtek) . Więc i ze wzglendów higieniczych i w obawie przed szkodliwymi substancjami polecam prac nowe ciuchy
|
|
|
|
|
#3589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc spróbuj zamówić coś taniego i najwyżej nie załozysz. Wszystkie ciuszki dla dzieci z H&M maja made in china
|
|
|
|
|
#3590 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3591 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak uważasz z rozmiarami? Są ok czy zaniżone/zawyżone? wziełam roz. 19-24 mies. normalnie nosi 92
|
|
#3592 |
|
Zadomowienie
|
ja zamawialam pare ciuszkow dzieciacych i duzo bylo bardzo fajnych
Materialowo roznie, ale raczej nie narzekam
|
#3593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aż mi się słabo zrobiło, nigdy tak nie myślałam, zacznę więc prać nowe rzeczy |
|
|
|
|
#3594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3595 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny możecie pomóc?
to moje 1 zakupy i nie wiem co robić. Zamówiłam kilka dni temu sukienkę, zapłaciłam a dziś dostałam taka wiadomość: hi,dear , good day! thank you so much for your messages, i feel so sorry to bring this trouble to you, because dear friend, when you place this order, this color and size navy blue, size 10 is in stock, but because our inventory change every minute, when the order was tested by aliexpress, they informed me the dress is out of stock, dear, we have asked the express company to process it quickly, to express our apology, in your next order, we will give you a discount price I teraz nie wiem czy mam czekać aż znów będzie magazynie? Czy anulować to zamówienie?. Proszę o pomoc. Edytowane przez dziefczynka1987 Czas edycji: 2014-02-26 o 16:02 |
|
|
|
#3596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uśmiałam się jak to przeczytałam, chyba świadczy o tym BARDZO uśmiechnięta buźka na końcu??? Potraktowałam to jako bardzo pouczającą informację, bo ja nowych ciuchów nie piorę, nawet nie wiedziałam, że ludzie potrafią je przymierzać bez np majtek... Więc nie wiem co Ci jest, że potraktowałaś to jako złośliwość, bo KOMPLETNIE nie miałam czegoś takiego na myśli. Trochę więcej luzu
|
|
|
|
|
#3597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak z ciekawości z jakiego sklepu zamawiałaś, bo znajomo mi brzmią te sformułowania :P |
|
|
|
|
#3598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz w aukcji taki zegar odliczający... Jeśli jest jakieś 7 dni na wysyłkę to możesz poczekać bo ja też często miałam wysyłane po tygodniu lub dłużej. Jeśli dobrze rozumiem to on zamierza ci wysłać najszybciej jak to będzie możliwe ale w tej chwili jej nie ma więc cię przeprasza i na następne zamówienie dostaniesz zniżkę. Chyba że bardzo zależy Ci na czasie to możesz anulować zamówienie ale to tez chwilkę potrwa zanim zostanie anulwoane i dostaniesz zwrot pieniążków - około tygodnia w sumie może to trwać. Więc to już Twoja decyzja czy chcesz czekać. Możesz też napisac do niego wiadomość i jego spytać co robić w takiej sytuacji. Zapytaj kiedy najwcześniej może wysłać Twój produkt lub czy masz anulować zamówienie. Oni tez używają czasem tłumacza więc te zdania dziwnie brzmią. Ja np. końcówkę jego wypowiedzi czytałam już 3 razy i wciąż jakoś nie do końca go obczajam co chciał powiedzieć ;p Tak dziwnie zdania składają |
|
|
|
|
#3599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Także czasami dla własnego spokoju lepiej jest anulować, no chyba, że nie zależy Ci na czasie
Edytowane przez kar0lina4 Czas edycji: 2014-02-26 o 17:38 |
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to sorki myslalam ze to raczej ironicznie napisane bylo.nie lubie jak sie komus bez powodu docina wiec moze uczulona troche na to jestem. sorki!
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.

?

. Rany, no mówiłam, że się nie znam?