|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
| Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
|
2 | 8,00% |
| Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
|
3 | 12,00% |
| Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
|
2 | 8,00% |
| Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
|
0 | 0% |
| Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
|
0 | 0% |
| Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
|
4 | 16,00% |
| Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
|
2 | 8,00% |
| Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
|
7 | 28,00% |
| Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
|
3 | 12,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
|
2 | 8,00% |
| Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
za szczepienie Cytat:
Cytat:
Głowa do góry .a mężowi Lineczko- ja np. parowek z INDYKPOLA nie rusze, po pierwsze pracowal tamm znajomy i duzo opowiadal a po drugie ma HCV . ale macie racje, nie ma co panikowac z tymi sloiczkami i przesadzac ![]() 9cm szpilki +taniec=nie dla mnie. ![]() nemosek- hahaha , faktycznie zakrecony dzien ;p ja telegfon w lodowce zostawiam czasem Wstalismy o 3. potem o 4;17, 4:50 i az do 6 buszowalismymka, ptem sza. a teraz nie mam juz pomysłów w co sie bawic ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
O 3 ?nie ma to jsk bawic sie w srodku nocy
![]() Wyslij chlopakow w swiat a sobie zrob spa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze poszłam wczesniej spać
|
|
#844 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dziś szczepienie na 12 Oby nie było histerii ![]() Dziewczyny tak czytam jak piszecie, że podajecie kleik do każdego mleka i mam teraz mętlik, bo na opakowaniu kleiku którego ja podaję (kukurydziany nestle) jest napisane, żeby podawać do 1 lub 2 mlek w ciągu dnia a nie do każdego Jeśli ma któraś butelkę TT to do kleiku polecam smoczek z krzyżykowym nacięciem trójprzepływowy czy jakoś tak, dziecko samo reguluje ile mleka z niego wypływa.
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-02-26 o 09:00 |
|
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na mojego tez sie wkutzylam ostatnio bo mowilam ze nie mam kiedy brwi sobie zrobic no i w poniedzialek zamiast posiedziec z Mala to polazl do samochodu zarowki zmieniac wiec wpakowalam Nelke do wozka podnioslam jej zaglowek i siedziala ze mna w lazience :PLaptop mi sie zepsul Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#846 |
|
Zadomowienie
|
Witam się prawie z rana, Mała śpi więc zanim wskoczę w wir przygotowań i sprzątań wiosennych to napiszę króciutko co u nas.
Mówiłam Wam, że Mała ma skazę białkową i byłam na bardzo restrykcyjnej diecie...dokładnie nie jadłam nic ale bardzo mi zależało na karmieniu, więc karmiłam. Małej nie uspokajała się sytuacja z kupką bardzo dużo śluzu, bardzo brzydkie kupy i non stop podrażnienia skórne, zdecydowałam się za radą lekarza na dwutygodniowe odstawienie od piersi i przejście kompletne na nutramigen...po tygodniu zauważyłam zmiany, Mała nie miała podrażnienia, kupy zielonkawe( ale to normalne przy nutra) i kupa gęściejsza i mniejsza ilość śluzu...byłam zachwycona i załamana zarazem... kolejna wizyta u lekarza i decyzja że karmimy pół na pół... na nowo powrót z z podrażnieniem....znowu lekarz i diagnoza uczulenie na mleko matki. Próbowałam jeszcze odciągać pokarm i za zaleceniem lekarza doprowadzić do zagotowania i studzić i podawać Małej ale jak się domyślacie...mój organizm nie lubi takiego taniego oszukiwania i zaprzestał produkcji w ogóle. Tak więc już nie karmię...z kupą i jelitami wyszłyśmy na prostą. Ale od urodzenia moja Agata miała problem z lewym okiem...i właśnie kolejną rzeczą była większa źrenica od drugiej..myślałam, że to sprawa rozwojowa ale okazuje się, że no nie do końca. Okulista....w Warszawie wizyta dopiero na listopad, więc udało mi się załatwić wizytę w Częstochowie...byłyśmy... różnica rzeczywiście jest, diagnoza: anizokoria(jak przeczytałam co z tym się wiąże to prawie zemdlałam ze strachu: guz mózgu, stwardnienie rozsiane itp. na szczęście może być to po prostu taka Jej natura więc ostatecznie mniej się denerwuje), i jeżeli to nie zejdzie do roku będziemy się martwić. Wizyta kontrolna w maju. Po prostu full serwis moje dziecko sobie aplikuje. Nie mówiąc o tym, że mamy delikatny przykurcz w bioderkach ale wytrwale ćwiczymy i oczywiście Mała woli przewracać głowę na prawą stronę a nie na lewą. ( też uparcie ćwiczymy). A tak oprócz tego wszystko jak na razie jest bardzo dobrze. |
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#848 |
|
Zadomowienie
|
A i jeszcze szybkie pytanie, kiedy podałyście pierwsze inne jedzenie niż mleko swoim pociechom...chodzi mi np o zagęszczenie mleka manną lub kleikiem ryżowym?...bo zupę jarzynową podam przy 5 miesiącu...ale jak myślicie mogłabym podać manne w mleku Małej czy lepiej z tym poczekać?
|
|
|
|
#849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z cwiczeniami dacie rade, a oczkiem sie nie martw, to na pewno natur a duza roznica jest? ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
|
|
#850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pieluchujesz mala czy tylko cwiczycie?My mamy przykurcz w lewym bioderku ale juz zniwelowany. A z oczkiem bedzie ok na pewno. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Kabriela to faktycznie full serwis...a podobno nie ma czegos takievo jak uczulenie na mlek matki
jak widac jest...moj M. w nocy nie wstaje przebrac malej,bo w,sumie po co...ja to robie po karmieniu. on czuwa gdzies do polnocy,jak wtedy sie obudzi a,ja juz,leze to przebierze. no i po pracy on sie zajmuje mala zazwyczaj,przebiera,bawi, usypia,wiec nie mam powodu zeby go jeszcze w nocy budzic,bez sensu:p jak mm jeszcze podawalismy to on karmil wtedy,i w nocy przdbieral.a teraz to bez sensu jak dla mnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#852 |
|
Wtajemniczenie
|
Boże jak mnie ten człowiek wkurza, napisał mi esa o co jestem zła. Nosz kurde, odpisałam tylko że może kiedyś zechce ze mną porozmawiać jak dorośli ludzie to się dowie,wrrrr zepsuł mi humor na cały dzień.
No nic zbieram się do koleżanki Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
|
#853 |
|
Zadomowienie
|
Aha to musiałam źle przeczytać
a moje dziecko nadal śpi od wczoraj od 23 a mi się już nudzi ostatnio śpi sobie tak do 9:30-40
|
#854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wczoraj mieliśmy awanture, zobaczymy jak sie zachowa jak wstanie! Cytat:
|
|
#855 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
Zuzia od paru nocy budzi się coraz częściej, jestem padnięta. Jeśli chodzi o sposoby podnoszenia, noszenia i odkładania to ciężko to opisać, polecam kanał na youtube mamotatocotynato tam są dokładne filmiki. Dla mnie wciąż jest to bardzo nienaturalne i ciężko się przestawić. Dziś idziemy na usg przezciemiączkowe, mam nadzieje że wszystko wyjdzie w porządku.
|
|
|
|
#856 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
Nie wrzucałam - zaraz nadrobię Cytat:
I co, widać go pod skóra? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byliśmy wczoraj na szczepieniu, w sumie ok, na początku przed mala plakala, jak jej lekarz dawal rotawirusa to az się zanosila, natomiast po szczepieniu się uspokoila Za to wkurzyli mnie ci ludzie, u nas najpierw jest wazenie, potem wizyta u lekarza a potem u poloznej. No i lekarz sprawdza wszystko mniej więcej- nozki, glowke itp. ( oczywiście powiedziałam ze kladzie glowke na jedna strone- ale powiedział ze to w porządku) no i mowi ze za mało przybiera i mamy isc do lekarza Poza tym dala nam fajne książeczki z rozszerzaniem diety, takimi roznymi tabelkami, obrazeczkami, do powieszenia na sciane itp. jak dla dzieci ![]() Mala jeszcze spi, a ja się stresuje się jak odreaguje szczepienie
"If your dreams don't scare you they're not big enough".... Edytowane przez Taszanta Czas edycji: 2014-02-26 o 09:30 |
||||
|
|
|
#857 |
|
Zadomowienie
|
Z TŻ mam to samo co niektóre z Was, cały dzień jestem z małą sama, w nocy wstaje tylko ja. Pampersa to jej zmienił może 3 razy łącznie. Ale najbardziej to mnie wkurza to, że wiecznie się dziwi dlaczego ja jestem zmęczona i nie mam dla niego już sił.
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Załącznik 5595954 Wstawiam mojego smieszka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"If your dreams don't scare you they're not big enough".... Edytowane przez Taszanta Czas edycji: 2014-02-27 o 08:30 |
|
|
|
#859 |
|
Zadomowienie
|
No od ostatnich akcji z niespaniem jak budził się w nocy wtedy co pisałam że chyba ma skok nie spał w nocy, ale za to spał długo rano i tak mu zostało
rozpieszcza mnie synek ale obiecałam że nie będę chwalić więc ciii ![]() O i właśnie się zbudził pierdzioszek obudził się na prykanie i już nie śpi
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-02-26 o 09:35 |
|
|
|
#860 |
|
Zadomowienie
|
Moja na szczęście przesypia noce. Odkąd Pani doktor zakazała karmienia w nocy Mała ostatnią porcję mleka dostaje 0 22:30- 23:30 i śpi do najwcześniej 5:30 a najpóźniej do 8:30. Dzisiaj się obudziła np o 7:00 zjadła i teraz ponownie śpi.
![]() Różnica jest spora. Ale zauważyłam, że jak wychodzimy na dwór to zanika jest mniej widoczna. Pieluchuję i ćwiczę. Full serwis żeby nie było i na początku marca chyba 6 mamy kolejną kontrolną wizytę. Jest na serio wesoło. Ale za to Mała tak pięknie gada, i się uśmiecha, że jestem w stanie przeżyć wszystko. Współczuje przeżyć z TŻ u mnie na szczęście nie ma problemów z zajmowanie się dzieckiem, bo Tatuś zakochany po uszy w Małej, ale za to, mojemu coś odbiło i ciągle mnie kocha i kocha i kocha i kocha aż do ukochania na śmierć i ciągle Mu mało całusów, buziaczków i ............. a ja libido na poziomie -milion.
|
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Taszanta, to Mała śpi w łózku z Wami? no to faktycznie nie bardzo ;p
sLICZNA!! patrysia- u mnie to samo. i on nie rozumie ze dziecko moze byc męćząe- no teraz troche pokumał, ale wczesniej? ....
|
#862 |
|
Zadomowienie
|
Ale akcja była
mały się obudził to włączyłam mu karuzele i wzięłam się za odkurzanie wracam do pokoju a on zamiast wzdłuż to on w szerz łóżeczka leży i sobie nóżką taką grającą zawieszkę włącza i piszczy w najlepsze Uwielbiam takie wesołe poranki
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-02-27 o 07:49 |
|
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
Nie , śpi u siebie i tam wędruje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"If your dreams don't scare you they're not big enough".... Edytowane przez Taszanta Czas edycji: 2014-02-26 o 10:01 |
|
|
|
|
#864 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Dziś Natusia dała pospać Obudziła się przed 4 a później o 7 (znowu z koszmarem bo od razu mega płacz)A później poleżałyśmy sobie jeszcze do 9Kabriela na pewno z oczkami Agatki wszystko się unormuje ![]() Cytat:
Mam to samo Wczoraj już naprawde miarka się przebrała i się poryczałam. Cały dzień sama, mąż nawet nie zdążył na usypianie dziecka, czyli przez cały dzień kompletnie się nią nie zajął. W nocy śpi w innym pokoju, bo przecież musi być wypoczęty do pracy, tylko ja wstaje karmie i przebieram. Jest mi bardzo źle![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#866 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słodziak ![]() Cytat:
Cytat:
Ale ja sobie nie wyobrażam żeby mąż nie spał z nami bo musi być wypoczęty.Dla mnie to żaden argument,mozna wprowadzic jakieś zmiany nocne,system opieki itp.Inaczej zamęczysz się... A im dalej w las tym... Taszanta |
|||
|
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo za nastawienie !!!! Oczywiście ze bedzie wszystko bardzo dobrze! Z taka mama napewno. MAO - u mnie jest troszke podobnie, ale juz mi sie nie chce czasem rozdrabniac, szczeliłab tylko w ten głupi łeb !! Ja dzis pierwszy raz of miesiaca sie wyspałam. . Majka spala od 21 do 3 a po cycoleniu jeszcze do 7 W końcu mi ktoś oddał moje dziecko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#868 |
|
Wtajemniczenie
|
Lusesita extra z myju myju
![]() Nemosek no miałaś heja brokuła ![]() A jak o reklamy idzie to wujek oddaje mleko na serki, jogurty do 3 firm, dwie rygorystycznie przestrzegają norm, jedna bierze jak leci, nawet jak krowy na antybiotyku np., która? ta co najbardziej z nich rozreklamowana i jestem pewna, że każdy mając wybór właśnie po te trzecie sięgnie, bo przecież reklama robi swoje, a skład na pudełkach taki sam fajnie macie z warzywkami |
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do implantu to go nie widac, ale wyraznie czuc. Narazie jeszcze mam siniaka I obolale to miejsce .. Implant jest tym samym co minipigułka, I zdecydowalam sie na niego tylko dlatego ze karmie, w innym wypadku wzieoabym plastry .. Co do rozszerzanie diety to dziwne ... Tutaj mi polozna wybałuszyła oczy I powiedziała :Absolutnie do 6 mies NIC !! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#870 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

za kąpiel!!!
dobra biore się za zmianę pampersa 
za szczepienie
Głowa do góry .
Oby nie było histerii 

jak widac jest...

a moje dziecko nadal śpi od wczoraj od 23 a mi się już nudzi
ostatnio śpi sobie tak do 9:30-40