|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Eydrith Kochana ja z aglomeracji chwilowo i mogę dać ci namiary na lekarza z Piekar gdzie za 80 zł jest wizyta z usg. Jest bardzo dokładny a kolejkę ma taką, że czekasz 3h, ale warto. Poleciła mi go koleżanka, której ciąże zagrożona prowadził. Ja byłam u niego tylko raz dwa dni temu ale wrócę na konsultację na pewno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cytat:
![]() ![]() Kochana, mój synek jest zainteresowany Twoją laseczką ![]() ![]() ![]() Ale jestem w szoku, że mam takie ładne dziecko na tym etapie ![]() ![]() Eydrith, gdybyś chciała zaproszenie do klubu ponownie (nie musisz wstawiać swoich zdjęć, serio, serio) to pamiętaj, wystarczy jedno słowo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Wtajemniczenie
|
Eydith po twoim poście dochodzę do wniosku, że jest tak jak twierdzę , nikt nam nie podziękuje jak będziemy pracować do końca ciąży
![]() ![]() ![]() A Twojego to trzeba odstrzelić ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#815 |
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana
![]() ![]() Enary - a później dziwią się że mamy są zestresowane i rozhisteryzowane. Ja nie wiem czy czytałyście wątek mam styczniowych, tam była taka mama Krzysia, cały poród miała podtrzymywany i dziecko urodziło się roslinka , każdy myślał że to przez podtrzymywanie itp a teraz okazuje się że coś się stało przy opiece okołoporodowej bo przyjechała tydzień wcześniej z wysokim ciśnieniem i ją olano (tzn zbagatelizowano jej problem) i wtedy niby miało dojść do uszkodzenia mózgu ![]() ![]() ![]() ja to w ogóle jak słysze o takich rzeczach to bym tych ludzi wszystkich pozwalniała ... tak samo jak tą babkę co nie zrobiła usg tym bliźniakom co ich mama też miała skaczące ciśnienie, zwłaszcze że to nie pierwszy jej przypadek zaniedbania - tacy ludzie powinni być badani psychiatrycznie |
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do badania tsh wiem że to nie liga badań prenatalnych, ale położna w przychodni tej co chodzę do gina opowiadała mi że wiele przychodni ma taką politykę że w ogóle niechętnie widzi u siebie ciężarne, bo muszą regularnie robić badania... i co gorsza też te z tych droższych a więc hiv, grupa krwi czy tokso.... ![]() ![]() W ogóle to zdaje się że nie unikniesz ujawnienia nam gdzie mieszkasz, bo już ginka jest do obicia, a teraz jeszcze szefu... 30 stopni? Tyle było u mnie w biurze na poddaszu jak na dworze były upały.. i zwalniano nas wcześniej do pracy. No szanujmy się... przecież to nie jest temperatura żeby w ogóle w niej przebywać, a co dopiero pracować ![]() ![]() Ernestyla my w pierwszej ciąży też nie wiedzieliśmy co będzie aż do porodu, świadomie i z premedytacją ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie Eydrith musisz być w klubie
![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#818 | |||
Zakorzenienie
|
Enary bedzie wszystko dobrze! Nie martw się na zapas
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam się ![]() Jadę dzis na zakupki spożywcze i zachaczę też o lumpka, bo dzis dostawa ![]() Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-02-26 o 08:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Zakorzenienie
|
Eydrith, Łobuzica, była w klubie
![]() ![]()
![]() |
#820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko u mnie jest tak że ja na umowie mam mniej pieniążków, ta różnica to 500zł więc jak odejdę pod koniec kwietnia to tylko mniejszą wypłatę dostane w czerwcu i lipcu - wybiorę sobie urlop /niech mi płaci i wyjdzie na to samo jakbym pracowała |
|
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
Wstawiłam fotkę do klubu
![]() ![]()
![]() |
#822 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() i nie wiem skąd to zdziwko - synek piękny po mamusi! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() stażysta mi się spóźnia, już 19 minut ![]() ![]()
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ty to juz wiesz gdzie mieszkam ![]() ![]() ![]() i taka jest właśnie polityka prorodzinna w naszym kraju ![]() ![]()
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
ja kobitki spadam na zakupy
![]() miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Raczkowanie
|
Eydrith Ograniczone pole myślenia mi się ujawnia
![]() ![]() Lecę zaraz na jakieś zakupy dla mnie, tylko i wyłącznie. Rozpieszczam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
Może Twoja malutka jest wstydliwa ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, które nie widzą mojego zdjęcia (to znaczy synka) w klubie, zobaczcie proszę czy teraz jest ok ![]()
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-02-26 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Zakorzenienie
|
ale mam dzisiaj lenia, wczoraj odwiozłam szefa na spotaknie z ta dziewczyną która potencjalnie ma mnie zastąpić... jak ona ma 24 lata to ja powinnam mieć 18 :P zobaczymy co dzisiaj powie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Rozeznanie
|
mamaya super fotka
![]() ![]() enary dobrze, że trafiłaś do innego lekarza, teraz trzymaj tylko rękę na pulsie i upominaj się o to co Ci i maluszkowi się należy. eydrith szefuńcio pewnie szybko pożałuje swoich słów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Raczkowanie
|
Witam, kolejny nudny dzień w pracy
![]() znowu lipna pogoda, kawa nie pomogła ale jak się pije pół na pół z mlekiem to chyba nie ma czego oczekiwać. Fame u mnie z wieczora też była mała imprezka w brzuchu co najlepsze mówię do męża że dzidziuś się wierci, ten przykłada rękę cisza i spokój i tak kilka razy. Mam nadzieję że po narodzinach dotyk tatusia też będzie miał taką wyciszającą moc. Enary trzymaj się i tak jak już któraś z dziewczyn pisała limit złych wiadomości u nas został wyczerpany więc trzymajmy się zasady że "Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy" ![]() Eydrith jak weźmiesz zwolnienie to szef dopiero doceni Twoją obecność W sobotę mam usg połówkowe i mam nadzieję że moja dzidzia nie wywinie mi takiego numeru jak magdix, bo następne usg dopiero po 30 tygodniu |
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
elcia, czemu dopiero po 30 tc?
![]()
![]() |
#833 |
Zakorzenienie
|
też mi się tak wydaję, ja pamiętam że pierwszy urlop na tydzień wziełam po roku pracowania. Wtedy szef twardziel nie pokazywał słabości
![]() później jeden ze wspólników też mi powiedział że szef po 10h w pracy siedział i narzekał - oczywiście dopiero na drugi rok jak brałam urlop na tydzień to szef powiedział że już ma koszmary jak mu się przypomni ubiegły rok beze mnie :P ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- ja też tak bedę miała... oczywiście na każdej wizycie bada tętno więc jest usg ale to trwa chwile. Nie wiem czemu tak mi robi, może nie chce mnie narażać na koszta. Póki co mi starczy ... ale jak nie będę mogła się powstrzymać to pójdę gdzie indziej na dodatkowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Raczkowanie
|
moja gin w swoim gabinecie ma jakiej przedwojenne usg więc robię prywatnie i w pierwszej ciąży wysyłała mnie właśnie po 12tyg, po 20tyg potem po 30tym oczywiście mogę sobie chodzić co chwilę tylko szkoda kaski ale jak mi się dzidzia skrępuję i zaciśnie nóżki to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry brzusie
![]() Dziś już jestem w lepszym nastroju bo wczoraj to tragedia była :banghead: Debesciara ten posiew miałam z kanału macicy... Nie mogę się doczekać tego usg ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#836 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem co jest... samolot w głowie karuzela w brzuchu... Tż mnie właśnie z pracy holuje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale fakt faktem, że te badanie należy wykonać bardzo dokładnie ![]() ![]() I główka do góry Kochana ![]() Celebrinfea, może przez pogodę? Ja dzisiaj też mam karuzelę w głowie, no a powiedzmy sobie szczerze, w Wawie pogoda okropna ![]() Jeśli czujesz się mocno zaniepokojona to może podjedźcie do szpitala? Uspokoisz się przynajmniej ![]()
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-02-26 o 09:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- uciekam dziewczyny zobaczyć ten wózek, idę na piechotę więc wróce pewnie po 12... mam nadzieje że więcej niż 3 strony nie napiszecie... sioo sprzątać chałupe :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Zakorzenienie
|
malwiska, zrób zdjęcie wózka to później nam wstawisz
![]() ![]()
![]() |
#840 |
Zadomowienie
|
Ja słyszałam że takie zawroty głowy w II trymestrze ciązy a w szczególności w 5-6 miesiącu to norma, bo nasze serducho jest bardziej obciązone ze wzgledu na to że mamy małego pasażera w brzuszku i nasz organizm musi być bardziej wydajny tak jakby na 2 organizmy.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.