Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-26, 09:52   #931
Rybka12321
Raczkowanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cześć Dziewczyny

Ja się odzywam rzadko, bo z mojego telefonu jakoś mam problem z logowaniem, ale na koniec kwietnia dostanę nowy telefon, to mam nadzieję, że będę się udzielać częściej. Ale czytać to czytam Was regularnie i jestem na bieżąco

Gratuluję wszystkich udanych wizyt, współczuję chorób i życzę dużo zdrówka, cieszę się, że Wasze remonty idą do przodu

Fajnie, że poruszacie dużo ważnych tematów, bo ja mam przy łóżku notes i sobie wszystko zapisuję i to mi bardzo pomaga przy kompletowaniu mojej własnej listy

Jak już jestem na moment, to napiszę, co u mnie Czytając Was zazdroszczę Wam spacerów, zakupów, sprzątania i tego, że w ogóle robicie cokolwiek ja po ostatniej wizycie znów mam nakaz raczej leżenia niż robienia czegokolwiek (jakbym wcześniej miała inne zalecenia ) i marzy mi się spacer z mężem, teatr, czy w sumie cokolwiek. Ale w sobotę zrobię sobie wielkie wyjście, bo zapisałam się do fryzjera , co prawda mąż mnie podwiezie pod wejście, no ale cieszę się, jakbym nie wiadomo, co miała robić

Moje dziecko też z tych nieruchliwych raczej, żadne rozmowy wychowawcze nie działają i czasem mnie tylko smyrnie od niechcenia, jak przyjdzie do liczenia ruchów, to chyba zamieszkam na IP . Czasem jest dzień, że pięknie się rusza, a czasem jest kilka dni, że tylko od czasu do czasu poczuję, że chyba się poruszyło.

I ma do Was jeszcze prośbę o poruszenie dwóch tematów, których w sumie jeszcze nie było :
1. KOMARY- będziemy rodzić dzieci w okresie spacerowo-grillowym i nie ma opcji, że ono będzie cały czas leżeć w wózku za moskitierą. Jak sobie radzić? Chodzi mi o zapobieganie i ewentualnie po ukąszeniu, czy takie maluszki się czymś smaruje/sprejuje czy raczej inne metody?
2. OCHRONA PRZECIWSŁONECZNA- stosujemy coś (co?) czy raczej bezwzględnie chronimy przed słońcem i niczym nie smarujemy?

Pozdrawiam i przesyłam buziaki .
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:07   #932
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
ja akurat też uważam, że ten model X-landerów jest już przereklamowany, ale wszystko zależy co kto oczekuje od wózka moja koleżanka 2-3mce temu sprzedała właśnie taki model po synku bo strasznie narzekała na spacerówkę - że tylko w 1 kierunku, że przypinana na napy (że kiepskie to), że ciężki, że dziecko jej ześlizgiwało się, że pozycja do siedzenia jest bardzo odchylona do tyłu i jej synek nigdy się nie opierał bo nie widział wtedy świata zmieniła na teutonię (używaną)

A co do spacerówki w 1 kierunku. Ja miałam z przekładanym siedziskiem i przesiadłam się już w 4mcu Dominiki (na leżąco oczywiście na początku). I nigdy Ona nie sprzeciwiała się, bardziej to chodziło o mnie - póki spała w wózeczku na spacerkach to wolałam Ją mieć przodem do siebie - żeby sprawdzać, doglądać itd.
Ale teraz kupujemy inną spacerówkę i będzie tylko w 1 kierunku ale z rozpinanym daszkiem
A dziś ostatni dzień remontu!!! wkońcu bo mam już dość! Cieszę się oczywiście, ale teraz już bardziej odczuwam ulgę niż szczęście i jakieś podniecenie nową łazienką za długo to trwało moich stresów.
Jeszcze muszę kupić takie pierdołki jak dozownik na mydło, dywaniki, ale to po następnej wypłacie bo ten remont ogołocił Nas
Dobrze chociaż, że na dniach możemy się już rozliczać z podatku, więc myślę, że szybciutko przyjdzie zwrot
Chyba odpuszczę tego X-landera, faktycznie poczytałam opinie i tych złych niestety jest trochę i prawie wszystkie dotyczą spacerówki, z której najwięcej się korzysta...
Pochwal się zdjęciami po remoncie
Stary 2014-02-26, 10:11   #933
poziomkka
Zadomowienie

Witam się w 24 tc!!
Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Mi jeszcze ruchy tak nie doskwierają, czasami mi się wydaje, że nawet ich nie zauważam, może spokojniejszy dzidziuś mi się trafił
Mnie Emilka też nie kopie tak, żeby to jakoś bolało...może to jeszcze za wcześnie, nie wiem, ale wydaje mi się, że koło 20tc o wiele częściej mnie kopała, teraz trochę się uspokoiła Za to fajne "stożki" mi robi czasem z brzucha jak się wypina
Cytat:

A dziś ostatni dzień remontu!!! wkońcu bo mam już dość! Cieszę się oczywiście, ale teraz już bardziej odczuwam ulgę niż szczęście i jakieś podniecenie nową łazienką za długo to trwało moich stresów.
Jeszcze muszę kupić takie pierdołki jak dozownik na mydło, dywaniki, ale to po następnej wypłacie bo ten remont ogołocił Nas
Dobrze chociaż, że na dniach możemy się już rozliczać z podatku, więc myślę, że szybciutko przyjdzie zwrot
koniecznie pochwal się efektami
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:15   #934
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Jak już jestem na moment, to napiszę, co u mnie Czytając Was zazdroszczę Wam spacerów, zakupów, sprzątania i tego, że w ogóle robicie cokolwiek ja po ostatniej wizycie znów mam nakaz raczej leżenia niż robienia czegokolwiek (jakbym wcześniej miała inne zalecenia ) i marzy mi się spacer z mężem, teatr, czy w sumie cokolwiek. Ale w sobotę zrobię sobie wielkie wyjście, bo zapisałam się do fryzjera , co prawda mąż mnie podwiezie pod wejście, no ale cieszę się, jakbym nie wiadomo, co miała robić

Moje dziecko też z tych nieruchliwych raczej, żadne rozmowy wychowawcze nie działają i czasem mnie tylko smyrnie od niechcenia, jak przyjdzie do liczenia ruchów, to chyba zamieszkam na IP . Czasem jest dzień, że pięknie się rusza, a czasem jest kilka dni, że tylko od czasu do czasu poczuję, że chyba się poruszyło.
1. KOMARY
2. OCHRONA PRZECIWSŁONECZNA
A co robisz z włoskami? Wiem, że jak się siedzi w domu to jakiekolwiek wyjście, które powoduje, że trzeba się jakoś ubrać i ogarnąć jest na wagę złota powodzenia u fryzjera, obyś wyszła zadowolona
Też się zastanawiałam co z komarami bo krem na słonko to trzeba mieć na pewno, są takie którymi można maluszki smarować, a z tymi paskudnymi komarami to nie wiem co robić...

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

poziomkka jeszcze chyba przyjdą takie solidne kopniaki ja tam się cieszę z każdego! Też czasami robią mi się takie stożki i jak pokazuje mężowi to on odwraca głowę, bo mówi, że to wygląda jakby coś się złego działo jak trzyma rękę to spoko, ale te wybrzuszenia go na razie przerażają
Stary 2014-02-26, 10:28   #935
__Sylwia__88
Zadomowienie

Tak sobie pomyślałam dziewczyny żeby te mamusie które nie odezwały się w tej części wątku zapisać na pierwszej stronie jako mamusie zaginione? Co myślicie?

Ja od kilku dni mam chyba zawirowania hormonów. Wszystko mnie złości, denerwuje, mam totalny zjazd emocjonalny. Wszystko biorę do siebie, w domu mnie masę rzeczy irytuje. Chyba czas się odciąć od wszystkiego co źle na mnie wpływa. Sorry że tu to pisze ale nie mam gdzie, komu się wyżalić nawet.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:37   #936
Kakusia
Zakorzenienie

Rybka no to takie wyjście to wydarzenie! ja pamiętam jak 2tyg temu w weekend - po tygodniu siedzenia w domu w dresie szykowałam się na pizzę do galerii to jakby to było jakieś wielkie wydarzenie
Co do komarów - nigdy nie używałam przez okres letni jak się Dominika urodziła (czyli od czerwca) kremów itp - moskietera wystarczała a mieszkam przy lesie i rzece więc sporo tego było
Na słońce - ja miałam wtedy Nivea baby krem ochronny na słońce od 1 dni życia. Teraz albo on albo myślę nad Mustelą albo Biodermy.
Cytat:
Pochwal się zdjęciami po remoncie
Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
koniecznie pochwal się efektami
pochwalę się

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:45   #937
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Dzień dobry Brzuszki
Kurde, już prawie południe, a ja ledwo oczy otwieram...

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45330193]Kazała mi do tego czasu wypisać listę pytać dotyczących porodu, niemowlaka, itp. Dlatego moja prośba - pomóżcie do końca tygodnia skonstruować mi te pytania, bo zupełnie nie wiem o co tu jeszcze pytać
[/QUOTE]

O, to ja mam jedno - jak pomóc sobie przy bólach kręgosłupa. Ale mam na myśli takie hardcorowe bóle, takie które nie pozwalają funkcjonować

Cytat:
1. KOMARY- będziemy rodzić dzieci w okresie spacerowo-grillowym i nie ma opcji, że ono będzie cały czas leżeć w wózku za moskitierą. Jak sobie radzić? Chodzi mi o zapobieganie i ewentualnie po ukąszeniu, czy takie maluszki się czymś smaruje/sprejuje czy raczej inne metody?
2. OCHRONA PRZECIWSŁONECZNA- stosujemy coś (co?) czy raczej bezwzględnie chronimy przed słońcem i niczym nie smarujemy?

1. Ja na pewno będę używać tych specyfików wkładanych do kontaktu, ale w odpowiedniej odległości od łóżeczka. Przy otwartych oknach nie powinno być kłopotu z faktem, że dziecko wdycha, tym bardziej, że my to włączamy na godzinę przed snem - komary zdychają i koniec. Nie ma potrzeby żeby wąchać to całą noc.
A jeśli chodzi o smarowanie to nie mam pomysłu, nie wydaje mi się, żeby te kremy były wskazane od 1 miesiąca życia. Raczej będę unikać chodzenia w miejsca, gdzie tych komarów jest dużo (więcej niż w domu). Z noworodkiem na grilla nad jeziorem i tak nie pójdę

2. W ogóle nie planuję wychodzić przez pierwszy tydzień z dzieckiem, niech się najpierw aklimatyzuje w domu, a potem zobaczymy. Raczej będę unikać ostrego słońca, a z delikatnym sobie poradzimy budą albo jakimś kremikiem. Choć generalnie mam plan żeby na początku leżeć na leżaku na moim ukochanym balkonie, a dzidziuś tam ze mną w wózku albo leżaczku, będę mogła kontrolować ekspozycję na słońce.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Ja od kilku dni mam chyba zawirowania hormonów. Wszystko mnie złości, denerwuje, mam totalny zjazd emocjonalny. Wszystko biorę do siebie, w domu mnie masę rzeczy irytuje. Chyba czas się odciąć od wszystkiego co źle na mnie wpływa. Sorry że tu to pisze ale nie mam gdzie, komu się wyżalić nawet.
A żal się, co będziesz sobie żałować... Ja mam tak, że jak ból w plecach nie daje mi żyć to staję się nieznośna, wszystko mnie wkurza, jestem opryskliwa dla męża i w ogóle sama ze sobą sobie nie radzę
Tak więc inna przyczyna, ale skutek znam i rozumiem.
Stary 2014-02-26, 10:45   #938
kamilla123
Rozeznanie

Witam! Dzisiaj mi się śniło, że miałam CC

Wczoraj byłam u gina - wszystko dobrze, potem u dentysty - też wszystko dobrze, ale tu 100, tam 100, jakieś zakupy i wypłata topnieje w oczach

Nie wiem czy ktoś jest zainteresowany materacykami z IKEI ale do końca marca są wszystkie materace -10%

Do tego byłam wczoraj w sklepie rtv/agd w sprawie pralki. Trafiłam na fajnego pana, wydawał się kompetentny, albo po prostu miał dobrą gadkę, a ja naiwna wszystko łykałam Mówił co gdzie jest produkowane, jak zbudowane, co się psuje, co się da wymienić, generalnie najbardziej polecał BOSCHA i BECO więc pewnie coś z tego zamówimy w marcu. Do tego zachwalał programy dla dzieci - mają 4 płukania. Mało tego, mówił że za jakieś 2 miesiące wchodzi pralka Samsunga, którą będzie można sterować smartfonem! Nie dla mnie taki bajer, no chyba że do tego byłby jeszcze jakiś robot, który mi to pranie włoży, rozwiesi i jeszcze wyprasuje

Zaraz uciekam do fryzjera, nadrobię jak wrócę! PA!
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:52   #939
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u gina - wszystko dobrze, potem u dentysty - też wszystko dobrze, ale tu 100, tam 100, jakieś zakupy i wypłata topnieje w oczach

super ze wszystko ok i u dentysty też

Udanego fryzjera
Stary 2014-02-26, 10:57   #940
Izetka_
Zadomowienie

Kakusia- za skończony remont trochę odetchniesz teraz

_Sylwia_-współczuje sampoczucia ale chyba każda z Nas ma takie dni, że lepiej nie podchodzic do Nas mam nadzieję, że nastrój się poprawi

Rybka- to jutro się upiększysz jeszcze wyjdziesz z domu to będzie na pewno udany dzień Jeżeli chodzi o komary to u nas nie ma, ale są takie muszki zielone, ja oczywiście zamontuje siatkę w okno, w łóżeczku będę zasłaniala baldachim to nic tam nie wleci a jak bedziemy jeździli na wieś do rodzinki będę miała zawodowych pilnowaczy, żeby nic nie latało koło Małegohaha a na słoneczko na pewno coś kupię, ale jeszcze nie wiem co

Kamila- za obie wizyty to tam dobrze się zrelaksuj u Fryzjera

Poziomka- za kolejny tydzień

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:58   #941
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
I ma do Was jeszcze prośbę o poruszenie dwóch tematów, których w sumie jeszcze nie było :

Nie wiem jak z komarami ale wczoraj jak była u mnie położna to akurat zapytałam ją o tą ochronę przeciwsłoneczną i powiedziała mi że absolutnie nie. Dopiero po pół roku życia dziecka można. Tak więc tzreba będzie sobie inaczej radzić. Miejsca zacienione zwłaszcza jak będzie duszno na dworze bo jak postawimy budę w wózku to podobno może być jeszcze gorzej a jak nałożymy dodatkowo moskitierę to już w ogóle.

Aaa z komarami, muchami itp. robactwem powiedziała że moskitiera, może też być jakaś firanka. Czyli chyba też na początku niczego się nie używa.
W domu powiedziała że w okna moskitiery i trzeba jakoś wytrwać. U mnie zwłaszcza bo my mieszkamy na ostatnim piętrze i nad nami jedynie strych i dach no i w lecie jest zazwyczaj sauna w pokoju. Na dworze jest lepiej niż w domu. No i mieszkamy tuż przy parku i do rzeki jest niedaleko więc komarów i nie tylko zawsze mamy pod dostatkiem

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 11:33   #942
Monica80
Raczkowanie

U mnie nie ma komarów prawie wcale, więc o to się nei martwię, w domu mamy siatki w oknach na wozku moskitiera takze chyba damy rade.

Z tymi firankami i moskitiero-podobnymi to bym uwazala, szczegolnie jesli ktos mieszka na poddaszu i jest goraco. Pod takim czyms robi sie strasznie duszno i moze to byc niebezpieczne dla noworodka.

Kremy z filtrem powinno sie uzywam od 6 meisiaca zycia, zgadza sie, ale my np bylismy z naszym 4 miesiecznym synem w Grecji i nmimo czapeczek, parasolki i ubranka musialam go dodatkowo zabezpieczyc przynajmniej na buzce raczkach, nozkach. Bo wiadomo ze nie kladlam go na kocyku zeby sie opalal w sloncu

Przez te dwa miesiace, czyli u na lipiec/sierpien bede tylko w domu, a w najwieksze upaly raczej nie bede nasloneczniac malej - czyli w godzinach 11-14 okolo. Wiec tutaj mysle ze te kremy nie beda potrzebne.

Ja uzywalam Klorane, Hipp ma chyba tez krem od urodzenia, ale widzialam ze to byla 50. A ja bym blokerow u tak malych dzieci nie stosowala, no chyba ze maja alergie na slonce. 10-30 SPF moim zdaniem wystarczy.

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 11:49   #943
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w 24 tc!!
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość

2. W ogóle nie planuję wychodzić przez pierwszy tydzień z dzieckiem, niech się najpierw aklimatyzuje w domu, a potem zobaczymy. Raczej będę unikać ostrego słońca, a z delikatnym sobie poradzimy budą albo jakimś kremikiem. Choć generalnie mam plan żeby na początku leżeć na leżaku na moim ukochanym balkonie, a dzidziuś tam ze mną w wózku albo leżaczku, będę mogła kontrolować ekspozycję na słońce.
ja miałam w planach kupić cos z filtrem spf 50, ale naczytałam się o tych specyfikach i ostatecznie kupiłam ... parasolkę do wózka

Cytat:
Do tego byłam wczoraj w sklepie rtv/agd w sprawie pralki. Trafiłam na fajnego pana, wydawał się kompetentny, albo po prostu miał dobrą gadkę, a ja naiwna wszystko łykałam Mówił co gdzie jest produkowane, jak zbudowane, co się psuje, co się da wymienić, generalnie najbardziej polecał BOSCHA i BECO więc pewnie coś z tego zamówimy w marcu. Do tego zachwalał programy dla dzieci - mają 4 płukania.
no własnie co do Boscha - to trzeba pamiętać, że nie wszystkie pralki sa godne zakupu
te o ładowności od 7 kg sa produkowane w PL i mają rozbieralne bębny, tzn. że jak nawali łożysko, to nie trzeba będzie od razu wymieniać całego bębna za 600 zł niestety Bosch pralki o mniejszej ładowności - ma klejone i produkowane w Chinach, zwłaszcza trzeba uważać na serię WAA. Co do innych marek się nie wypowiem, bo tylko w tym temacie studiowałam przed zakupem swojej pralki
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 12:10   #944
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Kakusia- za skończony remont trochę odetchniesz teraz
trochę? ojjjj baaardzo
Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Nie wiem jak z komarami ale wczoraj jak była u mnie położna to akurat zapytałam ją o tą ochronę przeciwsłoneczną i powiedziała mi że absolutnie nie. Dopiero po pół roku życia dziecka można.
ale przecież dla dzieci na pierwsze półrocze życia są kremy z filtrem mineralnym one nie wnikają w skórę, one mają chronić na zasadzie odbicia lustrzanego...
Nie wyobrażam sobie nie stosować żadnego, wychodziłam z Dominiką z rana a potem popołudniu, a promienie przedostają się również przez chmury, czy w cieniu...

Berenika - możesz zapisać jedno pytanie ode mnie? Sposoby na przyśpieszenie porodu
I jakbyś mogła zapytać od którego tygodnia ciąży ona uważa, że można pić herbatkę z liści malin? bo słyszałam dużo rozbieżnych info to samo dotyczy oleju lnianego - dużo rozbieżności, ciekawa jestem co na to położna

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 12:50   #945
pater86
Zadomowienie

Dziewczyny, a pamiętacie, że wiecie że jutro tłusty czwartek
Stary 2014-02-26, 12:52   #946
kinia8906
Raczkowanie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45330193] jakie tabletki Ci przepisał?[/QUOTE]

Dostałam zalecenie magnezu i luteiny. Teraz jeszcze postaram się wiecej leżeć i sie oszczędzać...

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 12:52   #947
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
U mnie też niby kurierem a zamówienie zrobiłam w czwartek. Nie wiem u kogo ty kupowałaś ale ja u asplaneta_pl.
U rp_77, tż dzwonił, że już paczkę ma. Wieczorem już będę miała w domu A jak u Ciebie, jest już??

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Jesteśmy po wizycie. Na szczęście wszystkie badania wyszły bardzo dobrze. Jednak wspomniałam lekarzowi o tym, że jak pochodze troche to odczuwam ocisk i lekko twardy brzuch się robi, na co on powiedział, że są dwie opcje: albo dzidzia uciska na macicę i dlatego tak się dzieje (często u osób szczupłych przed ciążą) albo jest ryzyko przedwczesnego porodu.... :/ :/ zapisał więc tabletki które mam brać i za 3 tygodnie wizyta.
Za wizytę, ja mam taki ucisk i właśnie lekarz mówi, że taka moja uroda, że młoda ma mało miejsca no i biorę magnez i nospę

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45330193]Hej, fajny miałam dzisiaj dzień Trochę się nachodziłam to i szybko mi minął. Rano byłam złożyć deklaracje w tej nowej przychodni i przy okazji u położnej. Ale nie miała czasu dla mnie, bo była na szczepieniach, więc spisała mój numer tel. i ma zadzwonić do mnie w przyszłym tygodniu. Wtedy się umówimy na jakieś spotkanie w przychodni, lub ona przyjedzie do mnie. Kazała mi do tego czasu wypisać listę pytać dotyczących porodu, niemowlaka, itp. Dlatego moja prośba - pomóżcie do końca tygodnia skonstruować mi te pytania, bo zupełnie nie wiem o co tu jeszcze pytać

Byłam też zapytać o ten fitness. I okazało się, że jest na zapisy, czyli póki co zostawiłam swój nr tel. i mają dzwonić jak uzbiera się odpowiednia liczba osób. Bo na początku nikt prawie nie przychodził. Także nie wiem, czy do porodu w ogóle zdążę na to pójść . Od marca ma być niby joga, ale to chyba za ciężkie jak na ciążę Więc pozostaje mi iść dopiero po porodzie [/QUOTE]
Pytania pospisuj, te o których piszemy, zobaczymy co na to położna
Szkoda, że nie ma zajęć. Co do jogi, musiałabyś pójść na zajęcia jako obserwator i pogadać z instruktorem, czy taka forma ruchu jest dobra dla ciężarnej

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
I ja tez po wizycie, wszystko ok. Nie wiem ile waży , moj gin to jakis dziwny jest bo stwierdzil ze za wczesnie zeby to okreslic (he?)
Zdjecia tez nie mam bo mała ulozyla sie twarza do brzucha a nie na zewnatrz, wiec widzialam jej tyl glowy maz z synkiemnie weszli, bo młody zasnal w aucie takze expresowa wizyta byla
Gratuluję udanej wizyty Jak tam zdrowi już jesteście???

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Witajcie z łóżka i o wypiciu glukozy
I jak tam glukoza??Smakowała:brzyda l:?? Oczywiście za wyniki.
Stary 2014-02-26, 12:54   #948
kinia8906
Raczkowanie

Cytat:
Ja pamiętam! i zamierzam troszke nadgonić jedzenia, bo taka okazja....

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 13:03   #949
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Nie wiem jak z komarami ale wczoraj jak była u mnie położna to akurat zapytałam ją o tą ochronę przeciwsłoneczną i powiedziała mi że absolutnie nie. Dopiero po pół roku życia dziecka można. Tak więc tzreba będzie sobie inaczej radzić. Miejsca zacienione zwłaszcza jak będzie duszno na dworze bo jak postawimy budę w wózku to podobno może być jeszcze gorzej a jak nałożymy dodatkowo moskitierę to już w ogóle.

Aaa z komarami, muchami itp. robactwem powiedziała że moskitiera, może też być jakaś firanka. Czyli chyba też na początku niczego się nie używa.
W domu powiedziała że w okna moskitiery i trzeba jakoś wytrwać. U mnie zwłaszcza bo my mieszkamy na ostatnim piętrze i nad nami jedynie strych i dach no i w lecie jest zazwyczaj sauna w pokoju. Na dworze jest lepiej niż w domu. No i mieszkamy tuż przy parku i do rzeki jest niedaleko więc komarów i nie tylko zawsze mamy pod dostatkiem
My mieliśmy w tamtym roku moskitierę na oknie i była super może z jeden komar się jakimś cudem przedostał a tak spokój

Cytat:
Oj tak

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
U rp_77, tż dzwonił, że już paczkę ma. Wieczorem już będę miała w domu A jak u Ciebie, jest już??

Za wizytę, ja mam taki ucisk i właśnie lekarz mówi, że taka moja uroda, że młoda ma mało miejsca no i biorę magnez i nospę

Pytania pospisuj, te o których piszemy, zobaczymy co na to położna
Szkoda, że nie ma zajęć. Co do jogi, musiałabyś pójść na zajęcia jako obserwator i pogadać z instruktorem, czy taka forma ruchu jest dobra dla ciężarnej

Gratuluję udanej wizyty Jak tam zdrowi już jesteście???

I jak tam glukoza??Smakowała:brzyda l:?? Oczywiście za wyniki.
Ja też dziś zadzwoniłam i ponoć zabrakło im jednej rzeczy, którą zamówiłam mają dzisiaj dostać i mi wysłać więc max do piątku ma przyjść

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 13:10   #950
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
wczoraj byliśmy w teatrze z mężem a malutka tak szalała, że myślałam, że nie wysiedzę
Moja takiego czadu dawała w kinie

Cytat:
P
też się próbuje ograniczać jedzenie, ale mimo, że zjadłam już śniadanie, to dalej chodzi za mną kanapka z dżemem
Ja też chodzę ostatnio jakaś nienajedzona wiecznie głodna

Cytat:
ja akurat też uważam, że ten model X-landerów jest już przereklamowany, ale wszystko zależy co kto oczekuje od wózka moja koleżanka 2-3mce temu sprzedała właśnie taki model po synku bo strasznie narzekała na spacerówkę - że tylko w 1 kierunku, że przypinana na napy (że kiepskie to), że ciężki, że dziecko jej ześlizgiwało się, że pozycja do siedzenia jest bardzo odchylona do tyłu i jej synek nigdy się nie opierał bo nie widział wtedy świata zmieniła na teutonię (używaną)

Butelki - ja chcę karmić piersią, ale chcę też mieć na początek 2 małe butelki i 1 dużą. Tak jakoś miałam z TT przy Dominice i przydawały się do ściągania mleka przy nawale (nie miałam jeszcze wtedy żadnych pojemniczków na mleko). I Mojej nie robiło różnicy jak Ją karmiłam butelką czy piersią - jedynie nie umiałam na początku karmić butelką i Dominika się ksztusiła
Co do TT z czujnikiem - takie małe minusy - składanie, trzeba dobrze patrzeć, żeby wszystkie części do siebie ładnie weszły i się zakręciły bo nie raz w pośpiechu przeciekało bo coś nie weszło w środku. Druga sprawa, że dużo do mycia części i cackania się np w nocy jak już karmiłam mm (8-9mc) z jego częściami
I chyba dlatego tym razem wybiorę Avent Naturals - kształtem równie fajne wyprofilowane, a prostsze w częściach
A dziś ostatni dzień remontu!!! wkońcu bo mam już dość!
Co do wózka-x-landera już kiedyś też pisałam, że z tych też powodów chce się go pozbyć
Na rzecz właśnie lekkiego, z przekładaną rączką itp..
Jedyny plus tego wózka, to że jest super czołgiem w zaspy śnieżne i na plażę idealny

Szkoda, że o tych butelkach się nie zgadałyśmy wcześniej. Trudno i na szczęście zamówiłam tylko jedną anty z czujnikiem właśnie na spróbowanie

Gratuluję skończonego remontuCze kamy na foty

Cytat:
Ale w sobotę zrobię sobie wielkie wyjście, bo zapisałam się do fryzjera , co prawda mąż mnie podwiezie pod wejście, no ale cieszę się, jakbym nie wiadomo, co miała robić

Udanej wizyty
1. My mamy moskitiery w oknach, więc temat owadów w domu rozwiązany. Na spacer używaliśmy takich nalepek na wózek przeciwko komarom i kleszczom, do kupienia w aptece, a jak synek spał przed domem na budkę kładłam firankę.
2. Co do ochrony też się zastanawiam. W dzień między 11-15 nie będziemy na pewno wychodzić na dwór, a w pozostałych godzinach chyba nie potrzeba. Na wakacje planujemy jechać przełom sierpnia/września nad polskie morze i smażenia na plaży nie będzie. No, ale ja i tak będę miała w domu kremik dla starszego więc w razie czego go użyję

Cytat:
Witam się w 24 tc!!
Gratki

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Tak sobie pomyślałam dziewczyny żeby te mamusie które nie odezwały się w tej części wątku zapisać na pierwszej stronie jako mamusie zaginione? Co myślicie?
Bardzo dobry pomysł
Stary 2014-02-26, 13:16   #951
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
mam zamiar objeśc sie pączkami
chociaz my już od poniedziałku zaczęliśmy pączkowo, codziennie do kawy, dzisiaj też, więc jedziemy cały tydzień na pączkach
a co raz się żyje, tylko raz w roku tak można
bo normalnie to nie lubię pączków i nie jadam ich

Cytat:
U rp_77, tż dzwonił, że już paczkę ma.
super
ale będziesz miała dziś rozpakowywania
Stary 2014-02-26, 13:18   #952
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie macie racje, że jeszcze przede mną porządne kopniaki
Izetka_ też się próbuje ograniczać jedzenie, ale mimo, że zjadłam już śniadanie, to dalej chodzi za mną kanapka z dżemem
ehhh...za mną chodził miód - pojechałam i kupiłam nawet nie będe pisała ile zjadłam kanapek
Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
1. Ja na pewno będę używać tych specyfików wkładanych do kontaktu, ale w odpowiedniej odległości od łóżeczka. Przy otwartych oknach nie powinno być kłopotu z faktem, że dziecko wdycha, tym bardziej, że my to włączamy na godzinę przed snem - komary zdychają i koniec. Nie ma potrzeby żeby wąchać to całą noc.
akurat nad tym bardzo bym się zastanowiła

Na komary przeciw ukąszeniom Ziaja ma coś dla małych dzieci, ale nie pamiętam od którego miesiąca. Moja córka czerwcowa i nie stosowałam niczego aż do sierpnia, a po ukąszeniu Dapis.
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 13:20   #953
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
chociaz my już od poniedziałku zaczęliśmy pączkowo, codziennie do kawy, dzisiaj też, więc jedziemy cały tydzień na pączkach
a co raz się żyje, tylko raz w roku tak można
bo normalnie to nie lubię pączków i nie jadam ich

super
Mi wczoraj ojciec też kupił pączka i jeszcze truskawki pierwszy raz takie dobre kupił także polecam truskawki z kauflanda !!

Idę dziś z mamuśka na miasto chciałabym kupić małej kolejny ręczniczek bo na razie mam jeden.

Jeszcze zapomniałam napisać :

Gratuluję kolejnych tc oraz udanych wizyt

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 13:22   #954
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Witam! Dzisiaj mi się śniło, że miałam CC

Do tego byłam wczoraj w sklepie rtv/agd w sprawie pralki. Trafiłam na fajnego pana, wydawał się kompetentny, albo po prostu miał dobrą gadkę, a ja naiwna wszystko łykałam Mówił co gdzie jest produkowane, jak zbudowane, co się psuje, co się da wymienić, generalnie najbardziej polecał BOSCHA i BECO więc pewnie coś z tego zamówimy w marcu.
Gratuluję obu wizyt, super
Jaka wypłata my ostatnio musieliśmy nalot zrobić na skarbonkę młodego, bo by nie starczyło do końca miesiąca, tak nas remont wycyckał. Dobrze, że jutro matki boskiej pieniężnej
Co do snu, to ja też miałam niezły, ale on na forum się nie nadaje
Pan w sklepie mądrze mówi
Miłej wizyty

Cytat:
no własnie co do Boscha - to trzeba pamiętać, że nie wszystkie pralki sa godne zakupu
te o ładowności od 7 kg sa produkowane w PL i mają rozbieralne bębny, tzn. że jak nawali łożysko, to nie trzeba będzie od razu wymieniać całego bębna za 600 zł niestety Bosch pralki o mniejszej ładowności - ma klejone i produkowane w Chinach, zwłaszcza trzeba uważać na serię WAA. Co do innych marek się nie wypowiem, bo tylko w tym temacie studiowałam przed zakupem swojej pralki
Ale z Ciebie specu z moim tż-tem mogłabyś sobie pogadać
Słyszałam, że się dzisiaj nudzisz, to zapraszam do siebie u mnie jest co robić, syf kiła i mogiła

Cytat:
Ja już dzisiaj zaczęłam mamcia przyniosła nam malutkie, cieplutkie domowej roboty pączunie
----------------------------
Dobrze, że dzisiaj obiadek mam, mogłam z młodym polatać po dworku i posprzątać 4 szafki w kuchni reszta jutro, a po obiedzie biorę się dalej za salon. Może do wielkanocy się wyrobie
Stary 2014-02-26, 13:24   #955
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
ehhh...za mną chodził miód - pojechałam i kupiłam nawet nie będe pisała ile zjadłam kanapek
ja od początku roku czekam na miód i chyba nie doczekam się aż do następnego sezonu
Stary 2014-02-26, 13:29   #956
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
ja od początku roku czekam na miód i chyba nie doczekam się aż do następnego sezonu

to wpadaj do mnie w zimie to już chyba z 7 słoików poszło
Stary 2014-02-26, 13:29   #957
majkela12
Zadomowienie

Cytat:

Też mam taki plan a od piątku dieta, no może od soboty, bo w piątek będziemy dojadać

A zapomniała, że dzisiaj ur mojej młodszej siostry i tort, który sama wczoraj zrobiłam, więc u mnie też na słodko prawie cały tydzień

A z paczki cieszę się jak dzieciak jakbym dostała prezent

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
Uwielbiam takie śniadanko, miodek, świeża bułeczka i cieplutkie mleczko
Stary 2014-02-26, 13:38   #958
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
to wpadaj do mnie w zimie to już chyba z 7 słoików poszło
hehe z chęcią, jeszcze taki miodek świeżutki, nie skrystalizowany

znajomemu w ub. r. wymarła połowa pszczół i jest lipa z miodem, a tylko on zaufany był
normalnie jak za niczym tak tęsknię za miodem

Cytat:
Też mam taki plan a od piątku dieta, no może od soboty, bo w piątek będziemy dojadać

A zapomniała, że dzisiaj ur mojej młodszej siostry i tort, który sama wczoraj zrobiłam, więc u mnie też na słodko prawie cały tydzień
tort
hehe ja moge tylko 1 kg przytyc na miesiąc, a już przytyłam +0,5 kg, do wizyty daleko, trzeba będzie spalić te pączki, ciekawe czy skakanie na piłce wystarczy ?
Stary 2014-02-26, 13:45   #959
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Co do kremów z filtrem to można od pierwszych dni( a wg mnie trzeba) używać filtrów w 100% mineralnych. Chyba srokao polecała z Biodermy jakiś.

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Za mną ciągle coś chodzi mój tż juz nie wytrzymuje bo mu tylko marudzę, ze głodna jestem ale zapijam wodą takie zachciewajki
O matko, mam tak samo...Ale woda nie pomaga

Cytat:

Nie wiem czy ktoś jest zainteresowany materacykami z IKEI ale do końca marca są wszystkie materace -10%
Dzięki za info. Na pewno kupie w takim razie bo się zdecydowałam na jeden z ikeowskich

Cytat:

ale przecież dla dzieci na pierwsze półrocze życia są kremy z filtrem mineralnym one nie wnikają w skórę, one mają chronić na zasadzie odbicia lustrzanego...
Nie wyobrażam sobie nie stosować żadnego, wychodziłam z Dominiką z rana a potem popołudniu, a promienie przedostają się również przez chmury, czy w cieniu...
Dokładnie

Cytat:
Pamiętam pamiętam Myslę o tym od kilku dni

Cytat:

Udanej wizyty
1. My mamy moskitiery w oknach, więc temat owadów w domu rozwiązany. Na spacer używaliśmy takich nalepek na wózek przeciwko komarom i kleszczom, do kupienia w aptece, a jak synek spał przed domem na budkę kładłam firankę.
Dobrze wiedzieć że są takie nalepki Ja mam w salonie moskitiere i teraz zrobimy jeszcze w sypialni i w pokoju małego. Tylko u mnie to duży wydatek bo ja mam wszędzie okna balkonowe...I musi mieć ta moskitiera system otwierania bo inaczej na balkon nie wyjdę.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

A do dzisiaj w tesco jest promocja na chusteczki nawilżane, pieluchy, płyny Jelpa i pieluchy tetrowe. Kupiłam pieluszki jedynki i dwójki, chusteczki, płatki kosmetyczne dla niemowląt, patyczki do uszek, myjkę i płyn Jelpa. Tetrowe jakieś takie liche i cienkie były więc nie brałam.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 13:51   #960
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

Dobrze wiedzieć że są takie nalepki Ja mam w salonie moskitiere i teraz zrobimy jeszcze w sypialni i w pokoju małego. Tylko u mnie to duży wydatek bo ja mam wszędzie okna balkonowe...I musi mieć ta moskitiera system otwierania bo inaczej na balkon nie wyjdę..
to faktycznie wydatek musi być spory my za moskitiery na zwykłe okna zapłaciliśmy prawie 500 zł, a to liczą metr bieżący po obwodzie, a jak jeszcze otwierane, to doliczają za mechanizm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości