|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Jak mi,nie wyjdzie z ta 1 kwietniowa to umowie sie,odcrazu gdzie,indziej. Trudno. A ty gdzie robilas Renko?
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4022 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Luna zdrówka dla Kamilka!!
Jaki macie rozmiar? Bo my 62/68, choć już tuż tuż będzie za mały. Mam chyba ze 4 kombinezony zimowe, a tu nie ma zimy, non-stop chodzimy w tym z Lidla ![]() Dziś znów czytałam na słoneczku ![]() Cytat:
Cytat:
Mam już tyle planów czytelniczych na najbliższą przyszłość.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaz pazurki ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4024 |
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczyny,
Zeberka bardzo bardzo trzymam za Was ![]() ![]() Madzia u mnie praktycznie kazdy spacer jest z czescia noszenia na rekach inaczej jest histeria, i powiem Ci, mimo ze Tosia juz chodzi za Chiny Ludowe nie chce isc przy wozku ![]() ![]() Perse - bardzo grzeczne masz Dzieciatko - u mnie Toska dostalaby wariacji jakbym ja zamknela w kojcu - ma swoj charakterek - nie znosi ograniczen... Paniczka i jak tam rozmowa z Szefostwem? w zeszlym tygodniu padl mi laptop sluzbowy i nie mialam wyjscia jak wybrac sie do pracy - bardzo bardzo milo mnie przyjeli ![]() ![]() ![]() ![]() ... u nas ida jednoczesnie 3 i 4 .... cos jeszcze mialam napisac i zapomnialam ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Dziewczyny czy Wy po porodach mialyscie usg narzadow rodnych? bo mnie ostatnio kolezanka zaskoczyla ze to jest obowiazkowe - mnie moj gin na usg nie skierowal...
#4025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie miałam usg. ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Dziewczyny, mam wiadomości od Elizy. Dziś miała nagłe CC, bo słabo czuła ruchy dziewczynek. Jest w innym szpitalu niż miała lekarkę prowadzącą bo nie było tam wolnych inkubatorów (jest tam gdzie ja rodziłam). Dziewczynki ważą 1680 i 1730. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
Wtajemniczenie
|
o kurcze, ale wszystko z nimi w porzadku?? Ktory to u niej byl tc?
#4027 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4028 |
Konto usunięte
|
Duże dziewczynki, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Kundzia miałam USG, normalnie na wizycie ileś tygodni po porodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45334614]Duże dziewczynki, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Kundzia miałam USG, normalnie na wizycie ileś tygodni po porodzie ![]() kurcze, wizyte u gina mam w maju, jak mi nie da - to pojde prywatnie - po porodzie mam podczas @ bolesci brzucha - wczesniej nigdy tak nie mialam - wole to sprawdzic...
#4030 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Ale wszystko z nimi ok?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Zadomowienie
|
Eliza dużo zdrowia dla dziewczynek.
Snów ciąg dalszy... śniło mi się że opycham się pączkami ( a w rzeczywistości ich nie lubię) wstałam cała zaśliniona i teraz walczę ze swoją zachcianką i chyba zaraz pobiegnę do sklepu. ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Co do USG ja miałam.
#4032 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
========================= ========= masakra jakaś z tymi snami...wczoraj śniło mi się, że sprzedaliśmy dom i wyprzedaż robiliśmy i moja zmarła babcia kupowała buty od nas ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4033 |
Zakorzenienie
|
Zeberko Myślę o was. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, wierzę w to. mocno trzymam kciuki
![]() Eliza Gratuluję córeczek ![]() Po wieściach zrobiło mi się aż słabo, zmykam robić obiad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Zakorzenienie
|
U Elizy to byl 33 tydz, neonatolog ocenil dziewczynki na 32. Pisala ze dzis przeniosa ja na pietro gdzie leza male i pojdzie je zobaczyc
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | ||
Zakorzenienie
|
Witam, mnie też się coś dziś pletło....aaa siedziałam w wc i były 4 kabiny (w jakimś markecie to było) a drzwi były takie że jak się usiadło to tylko nogi zakrywały
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4036 |
Konto usunięte
|
Edyta no to proroczy sen
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Konto usunięte
|
Zeberka, kciuki dalej zaciśnięte, dacie radę
![]() Eliza gratuluję Córeczek ![]() ![]() ![]() A czy Jana się odzywała? Co u niej? Ehh Dziewczyny współczuję tych snów. Ja dzisiaj nie wiem co mi się śniło, ale nie byłam zbyt spokojna w nocy. Mam pytanie, u mnie już prawie 2 tyg. po #, myślicie, że powinnam zrobić kontrolną betę, żeby sprawdzić, że już spadła? Zaczęłam czytać pierwszą część wątku i tam dziewczyny pisały, że to dość ważne. Jutro mam w planie iść na TSH, FT3i FT4, chciałam właśnie dorzucić do tego betę i może toxo. Co do pozostałych badań - dziękuję za podpowiedzi, ale uznałam, że na razie nic innego nie robię. Mam przeczucie, że przyczyny leżały po stronie zbyt wysokiego TSH, zresztą w piątek jadę do lekarza i wtedy zapytam... |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Zakorzenienie
|
Gryzelda ja nie robiłam bety po #....a co do TSH i reszty to moim zdaniem teraz nie ma sensu robić...bo i tak masz hormony rozchwiane i wynik nie będzie wiarygodny...
#4039 |
Konto usunięte
|
Agatko tylko u mnie TSH było 2,84 w marcu ub. roku, jeszcze długo przed zajściem w ciążę. Mój gin jak mu wtedy pokazałam wynik nic nie powiedział... I nie zlecił mi tego badania jak już zaszłam w ciążę, a może można było coś zrobić i wszystko byłoby ok...? Może te FT3 i FT4 rzeczywiście nie będą wiarygodne, ale ja już sama nie wiem. Jak wrócę do pracy to będzie mi ciężko się wyrwać rano na jakiekolwiek badania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45337082]Agatko tylko u mnie TSH było 2,84 w marcu ub. roku, jeszcze długo przed zajściem w ciążę. Mój gin jak mu wtedy pokazałam wynik nic nie powiedział... I nie zlecił mi tego badania jak już zaszłam w ciążę, a może można było coś zrobić i wszystko byłoby ok...? Może te FT3 i FT4 rzeczywiście nie będą wiarygodne, ale ja już sama nie wiem. Jak wrócę do pracy to będzie mi ciężko się wyrwać rano na jakiekolwiek badania.[/QUOTE]
bo w gruncie rzeczy to TSh nie było aż takie złe!! I teraz już nie ma co gdybać a gdybym zrobiła to może....czasu już nie wrócisz.... Jak chcesz to zrób...w sumie ja zbadałam i wynik TSH miałam ponad 3!! Po #!! gin w tedy mi powiedział że jest OK ale ja tutaj wyczytałam co innego i poszłam do endo! Dała mi leki.a betę jak chcesz to też zrób, masz napisane zalecenia na wypisie? Teraz mi sie przypomniało że po 1# nie miałam takiego zalecenia tylko czekać na @! a po 2# na wypisie miałam zalecenie i zrobiłam a potem gin na NFZ wmówił mi że mogła być to ciąża biochem bo wynik wyszedł mi 6 ![]()
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2014-02-26 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Konto usunięte
|
Tylko kontrola za 2 tygodnie, nic więcej. Jak się umawiałam do gina to pytałam się położnej i powiedziała, że nic nie muszę robić... Też się w sumie przez chwilę zastanawiałam, czy jednak rzeczywiście nie robić żadnych badań. Ale chciałabym się zacząć szybko starać i wyprowadzić w związku z tym wszystko tak, jak powinno być, przed kolejną ciążą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gryzelda jeśli chciałabym robić badania na zespół antyfosfolidowy to wymierny wynik osiągniesz jeśli zrobisz je nie później niż 6 tygodni po poronieniu Perse co masz w planach czytelniczych? na mnie czeka "Obok Julii" Rylskiego co do snów, chyba coś wisi w powietrzu... ja ciągle mam sny sensacyjne i co najmniej 3 pobudki w ciągu nocy. dobrze, że tż już jest to jest się do kogo przytulić.
![]() |
#4043 |
Konto usunięte
|
Gryzelda bo wielu lekarzy - jakkolwiek brutalnie to nie brzmi - uważa, że jedno #, czasem nawet dwa mogą się "zdarzyć" każdej kobiecie i może nie być to wina jej organizmu, a wad genetycznych zarodka. Dlatego z reguły nic nie zlecają po pierwszym #.
Ja uważam tak, jak Agatka - powinnaś poczekać z badaniami tarczycy i zrobić je bezpośrednio przed staraniami i koniecznie od razu, jak zajdziesz w kolejną ciążę. A betę możesz zrobić dla swojego spokoju ![]() Ja też robiłam tarczycowe, ale długo po # (z tym, że ja miałam zalecenie odczekać pół roku minimum). Potem zrobiłam kolejne, zaraz jak leciałam robić moją szczęśliwą betę. I później już tylko kontrolowałam to TSH, aż w końcu koło 12 tc wyszło za wysokie i musiałam iść do endo. ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Berbie, na dniach skończę Munro (bardzo szybko się ją czyta), potem Beksińscy, potem mam jeszcze jakieś babskie czytadło (ale takich książek nie traktuję jako lekturę, a jako odmóżdżacz typu serial, na seriale niestety nie mam czasu teraz), potem opowiadania Tochmana, a potem chcę przeczytać coś z japońskiej literatury, uwielbiam ten ich zimny klimat w książkach. |
![]() ![]() |
![]() |
#4044 |
Rozeznanie
|
Zeberko- trzymam mocno kciuki,wszystko będzie dobrze
![]() Eliza-gratuluje córeczek ![]()
![]() |
#4045 |
Konto usunięte
|
W sumie to powiem Wam tak... Mam obok siebie 3 dziewczyny, które poroniły I ciążę tak samo jak ja... 2 są w kolejnej ciąży i wszystko jest w jak najlepszym porządku, ciąże rozwijają się prawidłowo, nie mają żadnych dolegliwości. Jedna z nich urodziła zdrowego bobasa w listopadzie. I chyba po prostu muszę uwierzyć w to, że u mnie tak miało być, że moja Magda po prostu od początku była "chora" i to lepiej, że tak się skończyła ciąża. Nie miałam na to żadnego wpływu. A teraz zrobię tak, że faktycznie zrobię betę, ale w poniedziałek (będzie 2 tygodnie po #), a TSH jak już zaczniemy się starać i będę kontrolować jak będę w ciąży.
Czas uwierzyć w to, że tak miało być. Lecę dalej z ćwiczeniami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zadomowienie
|
Hej! Kurde, dwa razy wczoraj pisałam posta i mi wcinalo.
Dzis juz sie na cytowanie nie porywam. Z TZ ok, ucierpiał tylko samochod. Berbie-nie mamy od kogo pożyczyć. Niestety nie tym razem. Ale to nas zmobilizuje w koncu do zakupu drugiego, bo odkładamy to i odkładamy. Dziewczyny, dzieki za pocieszenie. Juz mi załamka przeszła... Chyba musze częściej na Tymona narzekać ![]() Ale nie chwale go juz.. Ciiii ![]() Zeberko- trzymam kciuki najmocniej jak umiem! Trzymajcie sie dzielnie! Bedzie dobrze, musi byc! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Zakorzenienie
|
Gryzelda każdy robi jak uważa,ja np chciałam szukac przyczyny i badania robiłam a i tak drugi raz #....Nie ma reguły, może 3cia ciąża będzie szczęsliwa w moim przypadku...
![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Kubek wysłałam PW ![]()
#4048 |
Zakorzenienie
|
Eliza gratulację- i powodzenia bo będzie Ci potrzebne!
Jana????????????????????????? ????????????? |
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Zakorzenienie
|
Koocur co u Was??
JANA jak tam??
#4050 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, że pytasz
![]() Słabo....całe noce wiercenie i popłakiwanie. Okazało się, że wróciły nam kolki i do tego zęby..a na dokładkę lęk separacyjny ![]() Teściowa z małym, ja pracuje a wieczorem młody nie chce beze mnie spać. Oszukuje Go i podkładam bluzkę w której w dzień chodziłam... W domu syf, bo po nieprzespanych nocach i całodziennej pracy nie mamy już oboje sił...a kolejna noc przed nami... ![]() Wczoraj byliśmy na USG i cały brzuszek Marcel ma gazów. No i nie dziwne, że się wierci i płacze całymi nocami. Jeszcze będziemy robić badania krwi, moczu i kału. Oooo i dlatego nie pisze, bo nie chce smęcić ![]() Dodam jeszcze, że w dzień za to Marcelek tryska energią, i jest mega śmieszkiem...Po prostu wciąż rechocze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.