|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
Masakra :/ coraz to nowe syfy jakieś :/ Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#1502 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Hej
zaraz wychodzę do pracy nic mi się dziś nie chce Diabli - gratuluje i zazdraszczam! Agnes, Vil, Deb - mi najbardziej pasowałaby środa |
|
|
|
#1503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1504 |
|
Wtajemniczenie
|
no muszę cos napisac!!
DIABLI gratuluje!! :love :cudownie...ale fajnie.... każde takie nowinki wzruszają mnie bardzo... też bym chciała ..ale juz z rozsądku odpuszczę byłam u rodziców to wypoczęłam jak nigdy dotąd ..rano wstawałam poprzebierałam dzieci i siup tatuś brał Gabrylka ..Wiktorek to juz trzylatek prawie to gościł sie sam przy śniadanku a Ja SPOKOJNIE raczyłam sie kawą przy stole w kuchni ...ach cudne te dni były....mamusia i tatuś nacieszyc się dziecmi nie mogli..ciągle wymyślali coś fajnego by je zając ...a Ja z tż leniuchowaliśmy ..Krystek z tabletem wyciągnięty na łóżku odpoczywał ode mniebyliśmy też u wielu osób w okolicy z rodziny ... (Lonely wybacz) no i radością moją i moich chłopców był wypad do "raju dla dzieci" Wiktor szalał niesamowicie a Gabryś upatrzył sobie basen z piłkami i płacz był jak go chciałam stamtąd zabrac..he he ...chyba zaopatrzę sie w te piłeczki ..basen mam taki mały dmuchany.... cudnie było..chciałam zdjecia Wam pokazac ale nie chcą sie załadowac..nie wiem dlaczego...za duży rozmiar czy jakosc jakas inna?.... straciłam za dużo kasy na ten spontaniczny wypad ...teraz muszę to odrobic na allegro ...
|
|
|
|
#1505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
raz dostał z pazura bo zapuścił się pod mały stolik w salonie a kot czasem sobie tam poluje za myszą, bo tam są takie małe ścianki i paca pazurami, a raz pacnął Przemka zamiast myszy a tak to paca go też bez pazurków. jak już ma bardzo dość ![]() ślicznie brzusio rośnie bliżej 13, przynajmniej nam ps. właśnie Przemek odkrył dvd i klapkę .... no taaaaa, zaczyna się ;> Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2014-02-26 o 07:47 |
|
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Vil i tak Ci Przemo dlugo dal labe
teraz sie bedzie dzialo ![]() Ada super, ze tak odpoczelas. Ja teraz jade w rodzinne strony ale nie licze na taki luz bluz... Ale i tak sie ciesze. Mam nadzieje tylko, ze do Polski nie wroci zima przypadkiem ![]() U nas chorowania ciag dalssy. Wczoraj u lekarza okazalo sie,ze uszko i gardlo zainfekowane stad goraczka. Wyglada wciaz na wirus wiec bez antybiotyku. Mam nadzieje, ze sie bez niego obejdzie.... Mamy trzy tygodnie na calkowity powrot do zdrowia, mam nadzieje, ze damy rade ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
#1507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sciagasz.jej katar jakims odciagaczem ? Bo to wazne zeby b. Czesto miala.go czyszczonego i zdrowka oby przeszloo jej ![]() Cytat:
A zdjecia napewno sa za duze , zmniejssz je i napewno wejda Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1508 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my na razie psa umieściliśmy u moich rodziców i w sumie dobrze, że tak wyszło bo też nie wiem co by było. A nasza sunia średnio lubi dzieci niestety ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
wypoczęliście sobie, nabraliście energii a dzieciaki frajdę miały ![]() w jaki sposób odrobić na allegro ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
chyba zaryzykuje
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Sciagam ale w zasadzie samo jej wieceje wylatuje. Na szczesie wiekszosc czasu spedza siedzac lub stojac, wiec raczej na zewnatrz wylatuje niz splyw do srodka. Pluca i oskrzela czyste. Katar z reszta tez juz duzo mniejszy, tylko ta goraczka! Lekarka powiedziala, ze to nowa infekcja. W sensie tamta sie nie wyleczyla, a Sofia zlapala druga. Pluje sobie w brode za te dwa spacerkibw ost czasie...
Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za powrót Sofki do zdrowiadiabli i za twoją wizytę. czekam niecierpliwie na relację
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Ash zdrówka dla Sofci, niech szybko dobrzeje, musimy się zobaczyć w tym Krakowie!!
![]() Diabli za wizytę |
|
|
|
#1513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedzie z pół h-40 min zależy do którego przystanku. Ash dużo zdrówka dla Sofci na pewno wyzdrowieje do wyjazdu, w weekend już będzie wszystko ok
|
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=PKOoNQy_geo i uwaga, tez szybko wpada w ucho i nie mozna sie od tego potem uwolnic
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nocka całkiem fajna - tylko 2 pobudki i pospaliśmy do 8.30 W. też spokojniejszy, więc albo mamy nowe ząbki (ale nie pozwala sobie zajrzeć) albo na chwilę odpuściły Diabli trzymam mocno |
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karolina - robilas badania prenatalne? |
|
|
|
|
#1517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heh...ja to stara handlara jestem....
|
|
|
|
|
#1518 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
za nami kiepska noc, tylko 5 pobudek... nie wiem czy to ten basen na niego tak wpłynął czy kolejne zęby, bidulek mój dobrze że jest cycuś bez niego to nie wiem co by było ![]() zaraz śmigamy na spacer, pogoda piękna ![]() Ash dużo zdrówka do Sofci
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Nela bardzo lubi tych roztańczonych kumpli szczerzy się do nich i czasem nawet klepie się po kolanku jak oni heheheh
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1520 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj wieczorem tak strasznie bolała mnie glowa, myslalam, ze eksploduje. i jak zwykle od razu miałam wrazenie, ze jedyna opcja to poprzytulać się z muszla
(pod nosem przeklinałam Clo! ) na szczęście nic z tego nie wyszlo, ale wzielam przeciwbolowa i udało mi się zasnąć. kurcze już na starcie prochy Nelusia była dla mamy bardzo wyrozumiala, zasnela o 19 i kiedy ja się kladlam kolo 23 bylam przekonana, ze za godzine dwie będzie chciała mleczko. pospala do 3 wiec glowa zdazyla przestać bolec. rano przed praca tatuś trochę się nia zajal, dal jesc, zmienil pieluchę, pobawili się i spalysmy do 9 i wiecie co? znow nie mogę doczekać się wizyty u gina |
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Xal u nas jest reakcja na "nie wolno", Karola zapiernicza jeszcze szybciej zeby zlapac kawiatka, odsunac szuflade czy probowac rozwaloc lampe (mamy ta stojaca papierowa z ikeii). A ulubiona zabawa to kopanie, wczoraj jak ja ubieralam po kapieli na przewijaku to kolejny raz dostalam tak ze mi warge rozciela. Nie bede pisac co mialam ochote jej zrobic ![]() Pochwale sie wylicytowalam na all 3 szt leginsow, rozmiar 80 za 7,5 + 8 zl przesylka. I 5 sztuk rozmiar 86 za 16 zl + 2 zl przesylka (przesylka idzie na 3 osoby bo jeszcze siostra cos zamawiala i bratowa). I wyszlo jakies 4,2zl za sztuke![]() Agnes no wlasnie ta lamowka wygladala na podwojna, podoba mi sie
|
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli trzymam kciuki za wizytę
![]() Ash zdrówka dla Sofci ![]() Justi no czyli z tym talerzem to normalka to ok Bo myślałam już, że może Bartuś tak kulturalnie już umie jeść
|
|
|
|
#1524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli trzymam kciuki
My pierwotnie mielismy tez sie starac, tzn mialam wrocic na 2 m-ce do pracy, oplacic te dwie skladki i na L4. No ale rozwiazali spolke wiec nici z naszych planow. I w ogole ostatnio sobie pomyslalam ze dwojka dzieci mi wystarczy (czyt. Karola i Tz) i wiecej nie chce. Ale tak troche Wam zazdroszcze tych fasolek Diabli u nas to sie nazywa kulkoland
|
|
|
|
#1526 | ||||
|
siedzę i myślę
|
Nutella na zdrowie
![]() Cytat:
Dzięki Cytat:
nie pozwalam mu już do niej podchodzić, bo się boję...Cytat:
a tak naprawdę to za późno się obejrzałam, a w Łukowie niestety nie robią..Cytat:
ja mam dopiero 6 marca...
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowka dla chorych maluchow U nas wychodzi sloneczko, mam nadzieje ze bedzie fajnie na spacerze. Szkoda tylko ze tu nie ma gdzie spacerowac Dziewczyny byly juz te ksiazeczki w biedronce? Bo nie widzialam u mnie a juz jakis czas temu byla o tym mowa |
|
|
|
|
#1528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po prostu strasznie się cieszę z Wami i gratuluję! ja też chcę do cholery....
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Doniesiono mi o radosnej nowinie, więc musiałam wpaść
![]() Diabli gratulujęęęęęę za wizytę
|
|
|
|
#1530 |
|
Wtajemniczenie
|
Diabli moje gratulacje
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Eliza się nie chce w ogóle sama bawić, od razu płacze jak tylko zostaje sama na podłodze albo w łóżeczku, musze z nią siedzieć to się bawi albo od razu chce się wspinać po mnie a jak tylko gdzieś idę to chwila i zaraz jest płacz..Już nie mam sił, ja przy mniej nic nie mogę zrobić
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

zaraz wychodzę do pracy
nic mi się dziś nie chce
:love :
potem ganiał kota, kot miał już dość i siadł na krześle to on za nim, łapał go za ogon... 
raz dostał z pazura bo zapuścił się pod mały stolik w salonie a kot czasem sobie tam poluje za myszą, bo tam są takie małe ścianki i paca pazurami, a raz pacnął Przemka zamiast myszy 

za powrót Sofki do zdrowia

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
wiec glowa zdazyla przestać bolec. rano przed praca tatuś trochę się nia zajal, dal jesc, zmienil pieluchę, pobawili się i spalysmy do 9 

i pierwsze pytanie na spacerze wśród moich wozkowych koleżanek "i co masz ten okres?" zagotowalo się we mnie, wiec na zlosc naszemu tatusiowi pochwale się Wam! mam nadzieje, ze rodzinie powiemy już tak jak ustaliliśmy...). a tesciowa w zywe oczy oklamalam i jestem z siebie dumna