Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-26, 08:53   #2551
krolowa_nilu
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Trafiony zatopiony...dwumetrowy strzał z musztardowego serka na mnie, meble, podłogę... a teraz kwilenie ...a o co nie mam pojęcia...za godzinę muszę się obudzić do przychodni...jednym słowem jestem niewyspana. Mąż ma dziś wolne więc drzemkę w dzień mi zorganizuje chyba, że syrena będzie wyla
Isia vs. Marcel 0:1

A ja się martwię o mojego Pulpeta. Obawiam się, że Małej, tak samo jak mi w jej wieku, idą zęby. Bez kitu. Ja wiem, że to dziwnie brzmi, ale ja zaczęłam zdradzać objawy ząbkowania w wieku 2 miesięcy, w pierwszy ząb pojawił się jak miałam 3 miesiące. Przez to mam cholernie słabe uzębienie, do dentysty biegam co 3 miesiące i w ogóle te moje kły strasznie problemowe są. A Nela od paru dni ślini się jak oszalała, pcha sobie łapiszcza do paszczy i próbuje je zgryźć. Byłam wczoraj u pediatry i pytałam o to, powiedziała, że to rzadkie, ale możliwe, szczególnie jeśli ja tak miałam

Magnusiu - ucałuj Adaśka pod paszką i każ gulce nie być niczym problemowym
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 09:04   #2552
senira666
Zakorzenienie

u mnie dzisiaj noc "wróciła do normy" Ami zasneła przed 22 o 3 karmienia i pobudka o 6 więc jak dla mnie super
i wykańczamy paczkę pampków 1 i zmieniamy na 2 bo mała ma bardzo odciśnięte gumki na udach a różnica między 1 a 2 prawie żadna ale udka mają więcej miejsca
Stary 2014-02-26, 09:24   #2553
perfuzja
Zakorzenienie

Co za beznadziejna noc Zasnął o 21h45, a potem pobudki o 00h30, 2h30, 3h15, 5h30, 6h45 i ostatecznie wstał o 7h30. No ale w sumie czego oczekiwać, skoro w dzien spał prawie ciurkiem 5,5 godziny,

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Perfuzja a mój też rzyga nawet jak odbije... Nie boisz się, że wyrzyguje wszystko? Że nie dojada? Właśnie jak Mikołaj zaczął strzelać mlekiem na odległość przypomniało mi się jak pisałaś, że też to przechodzicie...

Roane
Życzę Ci takiego Mikołaja
Bałam się do pierwszego ważenia
On przybiera jak szalony, wiec widać niczego mu nie brakuje.

krolowa_nilu Emil zachowuje się od paru dni dokładnie tak samo. Nie dość, ze wszystko ulane, to teraz jeszcze obslinione A rączki w buzi non stop, dużo lepsze niz smoczek. Aż mu wczoraj macalam dziąsła, ale nie wydaje mi sie, zeby cos tam się działo.
Stary 2014-02-26, 09:39   #2554
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Całą noc leżałam z lekkim bólem podbrzusza i modliłam się żeby zaczęło boleć bardziej Ot ja masochistka Spałam w sumie ze trzy godziny, i wcale spać mi się nie chce. Mój organizm z chęci porodu zaczyna świrować
Ja w szpitalu podczas indukcji też modliłam się żeby bolało i żeby skurcze były a jak już się pojawiły to modliłam się żeby przestało boleć
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Co za beznadziejna noc Zasnął o 21h45, a potem pobudki o 00h30, 2h30, 3h15, 5h30, 6h45 i ostatecznie wstał o 7h30. No ale w sumie czego oczekiwać, skoro w dzien spał prawie ciurkiem 5,5 godziny,
Nie zazdroszczę, ciężka noc za Wami
Stary 2014-02-26, 09:39   #2555
AgatkaL
Wtajemniczenie

Mąż dziś wrócił do pracy, a my we dwie sobie urzędujemy

Mała wczoraj sporo płakała, chyba bolał ja brzuszek, bo miała straszne bąlki, do tego brak kupy od 2 dni. Ale wieczorem jak zrobiła kupala, to się uspokoiła i przespała prawie całą noc do 9 rano (z 3 przerwami na cycola).

Jak to jest z rozmiarem pieluszek..używamy teraz Dady tych najmniejszych newborn, ale odciskają się gumeczki na udkach, ale w pasie wręcz spadają. Chyba wypróbuje większego rozmiaru.

Acha...jak kąpiecie w Oliatum czy tam w innych emolientach, to myjecie tym samym główkę? Chyba już o to kiedys pytałam, ale nie wiem.

I pytanie odnośnie szczepnień...szczepiłyście na rota, meningo i pneumokoki? Bo przed nami ta trudna decyzja, ale chyba zaszczepimy.

A i jeszcze jedno...kiedy zapisać się na USG bioderek, tzn w którym tyg. zycia dziecka?

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png

Edytowane przez AgatkaL
Czas edycji: 2014-02-26 o 09:41
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 09:40   #2556
Madzik14
Zadomowienie

U nas noc jak z koszmaru, najpier praktycznie cały dzień Maja przysypiała po kilkanaście minut i budziła się marudna, niby nie była głodna ale chciała wisieć na cycu. Myślałam, że jak się tak w dzień wymęczy to w nocy zaśnie bez problemu... nic bardziej mylnego Zasypiała po czym budziła się po 15 min. z wielkim krzykiem, w końcu tak się rozryczała, że musiałam wziąść ją do naszego łóżka i dopiero po jakimś czasie się uspokoiła i zasnęła. Ale miała tak niespokojny sen, że co chwilę musiałam ją uspakajać, głaskać, bujać - masakra. I tak z przerwami praktycznie do 3:00. Potem obudziła się na jedzenie i spała już w swoim łóżeczku do 8 a teraz po kolejnym karmieniu śpi dalej... ja nie wiem o co chodzi Może miała za dużo bodźców w dzień?
A co do wiszenia na cycku...Maja od zeszłej środy do tego poniedziałku przybrała 280 g teraz rośnie jej 3 podbrudek mam się bać?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN3819_mini.jpg (65,2 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3806_mini.jpg (62,0 KB, 72 załadowań)
Madzik14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 09:50   #2557
pilotka86
Rozeznanie

cześć
u mnie noc mniej więcej ok. (jedna pobudka ok. 3) . z zasypianiem były trochę kłopoty, musiałam skrępować
no i dalej ją krocze czasami boli jak sika przez te Dady
ehh ja myślałam że to bakterie w moczu albo jakaś infekcja a to było przez pieluchy . czerwonego nie ma, ale taką skórę hmm jakby pomarszczoną kilka razy w ciągu dnia . wietrzę (ale mało przyznaję), smaruję bepanthenem i przemywam wodą (wcześniej rumiankiem)

perfuzja
pamiętam że Emila też Dady odparzyły. z tego co sobie przypominam to używałaś mąki ziemniaczanej i często wietrzyłaś ... i coś jeszcze? smarowałaś czymś specjalnym /myłaś ? sorki ale nie zapisałam i nie bardzo mam czas szukać
co do rąk w buzi sama z tym próbuję walczyć niestety nieskutecznie córka od paru dni ślini się jak szalona i ciągle ładuje piąstki do buzi . smoczka dalej nie chce. nic na nią nie działa już nie wiem jak mam ją do niego zachęcić:/ nawet przytrzymywanie nic nie daje:/ mam 6 rodzajów smoczków i żadnego nie ssie dłużej niż kilkanaście sekund. nawet podczas ssania piersi czy butelki próbowałam zamieniać i dawać smoczek to nie dała się oszukać:/

a za godzinę mamy szczepienie i właśnie spisuję listę pytań do lekarza
he sam mi to ostatnio zaproponował

Madzik super fotka!!

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2014-02-26 o 09:52
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 09:53   #2558
mezaga
Zakorzenienie

Magnusia a nie uprzedzali Cię o takim powikłaniu po szczepionce?
Nam powiedzieli, że mogą się pojawić powiększone węzły chłonne, że ślad może ropieć i że ręka może boleć.

Dziewczyny, któraś z Was karmi dzieci tylko mm? Co zrobić, żeby dziecko szybciej zasypiało po jedzeniu? Mamy problem z tym duży Schodzi dwie godziny zanim zasną. One się męczą, my się męczymy. W dzień nie ma problemu, bo zawsze po jedzeniu jeszcze coś z nimi pogadamy, pochodzimy po domu, poobserwują zasłony w każdym pokoju, potem nawet jak nie zasną to bólu nie ma. Ale wieczorem czy w nocy to jednak niewygodne bardzo.
Do tego Antek przestał mi spać na plecach. Nie ma szans na to, żeby usnął w tej pozycji. Tylko na brzuchu. Próbowałam go po zaśnięciu przekładać na plecy ale zaraz się budzi i marudzi
Stary 2014-02-26, 09:58   #2559
AgatkaL
Wtajemniczenie

A to MY
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_9122mini.jpg (94,4 KB, 100 załadowań)

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 09:58   #2560
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
I pytanie odnośnie szczepnień...szczepiłyście na rota, meningo i pneumokoki? Bo przed nami ta trudna decyzja, ale chyba zaszczepimy.

A i jeszcze jedno...kiedy zapisać się na USG bioderek, tzn w którym tyg. zycia dziecka?
Na rota pewnie nie będziemy szczepić na pneumo chyba tak. Ale to będziemy wiedzieć po wizycie w Krakowie. U nas na pewno ich nie zaszczepią, chyba że lekarka z Krakowa tak zaleci.

Na USG bioder byliśmy w 6 tygodniu.
Stary 2014-02-26, 09:59   #2561
krolowa_nilu
Rozeznanie

Wchodzę do pokoju sprawdzić jak ma się dzieć, a tam taki widok!Kolejna nowa umiejętność

Madzik twoja Mała śliczna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1406.jpg (93,3 KB, 65 załadowań)
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:06   #2562
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Uczę małą samodzielnego zasypiania w łóżeczku i od paru dni zaczęło się udawać, jak nie zaśnie przy cycku to kładę ją do łóżeczka, trochę pomarudzi, pomruczy i zasypia
Dziś nawet dosyć szybko jej to poszło i bez marudzenia
Od dwóch dni mała kupki nie zrobiła, bączki normalnie robi a kupy brak, mam nadzieję że dziś zrobi

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzik14 Pokaż wiadomość
A co do wiszenia na cycku...Maja od zeszłej środy do tego poniedziałku przybrała 280 g teraz rośnie jej 3 podbrudek mam się bać?
Cytat:
A to MY
Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Wchodzę do pokoju sprawdzić jak ma się dzieć, a tam taki widok!Kolejna nowa umiejętność

Jakie fajne dzieciaczki

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Dziewczyny odnośnie szczepień to na które się zdecydowałyście? Podstawowe bezpłatne? 5 ? czy 6 ?
I ile u Was za 5 i 6 się płaci? Nie licząc zalecanych.
Stary 2014-02-26, 10:09   #2563
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:

Hehe - świetny widok Tez mam takie zdjęcie - jeszcze ze szpitala Antek z antenką na głowie (wenflon wbity centralnie na środku czoła) i z kciukiem w buzi. Raz się tylko tak zdarzyło. Teraz już paluchy do buzi wkładają oboje jak są głodne.
Stary 2014-02-26, 10:12   #2564
Le La
Zadomowienie

Witam sie przedpoludniowo jeszcze z lozka
Alek przespal noc, jedna pobudka o 2 i druga o 6, czyli tak jak normalnie. Myslalam, ze bedzie chcial juz wstac, ale usnal jeszcze, wiec ja tez korzystam i leze razem z nim. Widze, ze sie pomalu wybudza, wiec zaraz sie bedziemy podnosic.

magnusia trzymam kciuki za wizyte u lekarza. Mam nadzieje, ze to nic powaznego.

isia za usg bioderek.
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:17   #2565
Madzik14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość

Madzik super fotka!!
Dziękuję

Cytat:
A to MY
Ale śliczny maluszek
Cytat:

Dziękuję Zdjęcie fantastyczne!! moja ostatnio ssała palec wskazujący
Madzik14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:33   #2566
ejani
Zadomowienie

O ile w nocy jakoś się udało zasnąć to teraz mam czas krzyku. Przy cycku-krzyk. Odstawię- krzyk. Bujam- krzyk. Widać, że głodny a jeść nie chce. Teraz jakoś zasnął, ale chyba ma zapchany nos (mimo że już walczyliśmy dziś z Fridą). Myślicie że to podstawa żeby zamówić wizytę domową? Boję się że jak pójdziemy do przychodni to nawet jeśli nie jest chory to coś złapie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny odnośnie szczepień to na które się zdecydowałyście? Podstawowe bezpłatne? 5 ? czy 6 ?
I ile u Was za 5 i 6 się płaci? Nie licząc zalecanych.
My 6 w 1 i pneumo. Najtaniej znalazłam za 200 i 260 zł. Spróbuję załączyć cennik (znalazłam taką opcję ), bo nie wiem które są te inne.

A przy okazji, czy gdzieś e okolicy W-wy znalazłyście coś taniej?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1393410754900.jpg (50,7 KB, 38 załadowań)
Stary 2014-02-26, 10:36   #2567
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Magnusia a nie uprzedzali Cię o takim powikłaniu po szczepionce?
Nam powiedzieli, że mogą się pojawić powiększone węzły chłonne, że ślad może ropieć i że ręka może boleć.

Dziewczyny, któraś z Was karmi dzieci tylko mm? Co zrobić, żeby dziecko szybciej zasypiało po jedzeniu? Mamy problem z tym duży Schodzi dwie godziny zanim zasną. One się męczą, my się męczymy. W dzień nie ma problemu, bo zawsze po jedzeniu jeszcze coś z nimi pogadamy, pochodzimy po domu, poobserwują zasłony w każdym pokoju, potem nawet jak nie zasną to bólu nie ma. Ale wieczorem czy w nocy to jednak niewygodne bardzo.
Do tego Antek przestał mi spać na plecach. Nie ma szans na to, żeby usnął w tej pozycji. Tylko na brzuchu. Próbowałam go po zaśnięciu przekładać na plecy ale zaraz się budzi i marudzi
Ale w jakim sensie sie męczą?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:38   #2568
pilotka86
Rozeznanie

Agatka, krolowa boskie fotki
kurde ja mam same takie byle jakie i to jeszcze mało, bo albo się nie chciało robić albo zapominałam albo byłam zbyt zmęczona

dobra spadam do tego lekarza, mam straszny mętlik z tymi szczepionkami . nawet przejrzałam swoją kartę szczepień he

hmm coś chodzi za mną nutella od wczoraj. czytałam jak o niej pisałyście i tak mnie naszło chyba sobie kupię i zjem . to już chyba 4 albo piąty razy od rozwiązania kiedy miałam zachciankę na nią, pierwszy raz zjadłam z pół słoika w dzień wyjścia ze szpitala . no ale wtedy byłam wyjątkowo głodna i spragniona smaków po szpitalu.
do później
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:40   #2569
guapissima
Raczkowanie

Sliczne maluchy!!!!
Magnusia- daj znac co z Adasiem

Ufffff Leon zasnal!!!!!! Dzisiaj znowu ma gorszy dzien!! Kurcze moje dziecko, albo placze, albo spi!! Niewiele mamy chwil, kiedy rozglada sie dookola bez wrzaskow i cieszy rzeczywistoscia ):
Dzisiaj idziemy na 1 spacer, bo wczesniej albo padalo, albo ja nie mialam sily i ochoty, zeby sie gdzies pokazac z placzacym Leonem...Zastanawiam sie na ile to sa kolki, a na ile proba rozladowania energii...

Gosiu- o ile dobrze pamietam mowilas, ze Kacperek ma tradzik. Mozesz mi powiedziec jak on dokladnie wyglada? Leon ma wysypke na buzi i nie wiem, czy to uczulenie, czy cos innego. Jutro co prawda przyjdzie polozna, ale ona jest beznadziejna i wszytko jest dla niej normalne i generalnie nie jestem wstanie uzyskac od niej pomocy.
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:41   #2570
Akkma
Zadomowienie

Dziewczyny jak radzicie sobie z suchą skórką maluchów?
U nas oliwka z hippa nie dała rady, kupiłam emulsję do kąpieli i krem z oliatum, ale też coś średnio sobie radzi

Moja mała dzisiaj w nocy pobiła rekord kup Z 5 ich było. Może to dlatego, że wczoraj zjadłam 2 razy owsiankę i tak ją ruszyło?

Najgorsze jest to, że przy przewijaniu prawie zawsze się obsika i trzeba od razu przebierać

aaa i pralkę musimy kupić . Mamy taką starą wysłużoną, która jest pewnie mega prądo i wodo żerna. Teraz pranko trzeba robić codziennie więc przydałoby się zainwestować w nową
Od 4 lat chciałam żeby ta stara w końcu się zepsuła, bo chciałam nową :P Tą starą szkoda mi było wymienić, bo wiadomo, że te nowe sprzęty agd to 5 lat i na śmietnik ;/

Może któraś z Was ostatnio kupowała pralkę i zna coś godnego polecenia? Z tym, że my musimy mieć taką ładowaną od góry.

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2014-02-26 o 10:46
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 10:47   #2571
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Ale w jakim sensie sie męczą?

W takim, że widać, że chcą zasnąć a nie mogą. Oczka im się zamykają, wiercą się strasznie, płaczą. Próbowałam ich krępować ale to działa na nich jak płachta na byka. Z Jadzią po takim skrępowaniu wytrzymałam pół godziny i ją wyjęłam, bo darła się wniebogłosy.
Stary 2014-02-26, 10:57   #2572
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak radzicie sobie z suchą skórką maluchów?
U nas oliwka z hippa nie dała rady, kupiłam emulsję do kąpieli i krem z oliatum, ale też coś średnio sobie radzi .
My jak wyszliśmy ze szpitala mieliśmy ten rumień, więc bardzo suchą-kazali smarować alantanem i pomogło
Stary 2014-02-26, 11:05   #2573
Muminek1991
Rozeznanie

Madzik-Mała cudowna, i jak ładnie przybiera

AgatkaL-super kobitki z was

krolowa_nilu
-widok przesłodki

Magnusia-mam nadzieję,że z Adasiem wszystko ok

Witam się i ja nadal w 2paku i w domku. Byłam na wizycie w szpitalu i jak zawsze u nich mały ruszał się niesamowicie dużo. Nawet teraz co chwilę bąbluje.
Po ktg miałam badanie ginekologiczne, lekarka stwierdziła,że rozwarcie na palec. Nie powiem, badanie do przyjemnych nie należało.
Porozmawialiśmy z TŻ z lekarką i położną i obie stwierdziły,że z małym wszystko w porządku. Rusza się trochę mniej bo wiadomo ma mniej miejsca, ale nie widzą nic niepokojącego,że musiałabym już dzisiaj u nich zostać. Dlatego stwierdziliśmy z TŻ ,że wrócimy oboje do domu, w sobotę najpóźniej tak czy siak przyjdę na wywołanie, a jutro i w piątek będę mieć ktg w szpitalu, w razie czego mnie zostawią od razu. Lekarka jest dobrych myśli ,że po badaniu coś ruszy.
Mówiła,że często się zdarza,że kobiety przychodzą dzień przed planowanym terminem wywołania ze skurczami. No to zobaczymy.
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 11:12   #2574
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
(...)
i wykańczamy paczkę pampków 1 i zmieniamy na 2 bo mała ma bardzo odciśnięte gumki na udach a różnica między 1 a 2 prawie żadna ale udka mają więcej miejsca
Znaczy awans

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja w szpitalu podczas indukcji też modliłam się żeby bolało i żeby skurcze były a jak już się pojawiły to modliłam się żeby przestało boleć
(...)
Ja jestem przekonana że u mnie będzie tak samo, ale - uwierzę dopiero jak poczuję, narazie chcę poród, skurcze i resztę majdanu

Madzik współczuję ciężkiej nocy

Cytat:
A to MY
Jakie zapatrzone w siebie

Krolowa_nilu cudnie wygląda z tym kciukiem w buzi, ona tak śpi?

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
(...)
Witam się i ja nadal w 2paku i w domku. Byłam na wizycie w szpitalu i jak zawsze u nich mały ruszał się niesamowicie dużo. Nawet teraz co chwilę bąbluje.
Po ktg miałam badanie ginekologiczne, lekarka stwierdziła,że rozwarcie na palec. Nie powiem, badanie do przyjemnych nie należało.
Porozmawialiśmy z TŻ z lekarką i położną i obie stwierdziły,że z małym wszystko w porządku. Rusza się trochę mniej bo wiadomo ma mniej miejsca, ale nie widzą nic niepokojącego,że musiałabym już dzisiaj u nich zostać. Dlatego stwierdziliśmy z TŻ ,że wrócimy oboje do domu, w sobotę najpóźniej tak czy siak przyjdę na wywołanie, a jutro i w piątek będę mieć ktg w szpitalu, w razie czego mnie zostawią od razu. Lekarka jest dobrych myśli ,że po badaniu coś ruszy.
Mówiła,że często się zdarza,że kobiety przychodzą dzień przed planowanym terminem wywołania ze skurczami. No to zobaczymy.
Znaczy że jest nadzieja że młody tak wystraszy się groźby wykurzania że zacznie sam wyłazić? Super
Stary 2014-02-26, 11:15   #2575
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
W takim, że widać, że chcą zasnąć a nie mogą. Oczka im się zamykają, wiercą się strasznie, płaczą. Próbowałam ich krępować ale to działa na nich jak płachta na byka. Z Jadzią po takim skrępowaniu wytrzymałam pół godziny i ją wyjęłam, bo darła się wniebogłosy.
myslisz ze to kwestia mm?

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 11:27   #2576
em ma
Zadomowienie

Witam u nas noc spokojna. Doris spała od 22 do 6.15 bez żadnych przerw na karmienie (raz o 5 coś marudziła, ale ją ułożyłam inaczej i padła jeszcze na godzinę). Czuję się tak mega wyspana
Cytat:
Napisane przez Madzik14 Pokaż wiadomość
Ale masz piękną czarnulkę
Cytat:
A nie dostają za dużo?
Jak Doris dokarmiałam i zjadła za dużo to dopiero jak rzygnęła nadmiarem zjedzona mleka uspokajała się i szła spać.
Co do zawijania: z reguły na początku samo zawijanie nie wystarcza. Trzeba jeszcze odpowiednio dziecia ułożyć, poszyszać, dać smoka. Na Doris samo zawijanie zaczęło działać po jakiś 4 dniach.
Cytat:
A to MY
Ale Ty chudziutka jesteś Ślicznie wyglądacie!
Cytat:
Śmiem się nie zgodzić że to nowa umiejętność na pewno w brzuszku też tak było
Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
aaa i pralkę musimy kupić . Mamy taką starą wysłużoną, która jest pewnie mega prądo i wodo żerna. Teraz pranko trzeba robić codziennie więc przydałoby się zainwestować w nową
Od 4 lat chciałam żeby ta stara w końcu się zepsuła, bo chciałam nową :P Tą starą szkoda mi było wymienić, bo wiadomo, że te nowe sprzęty agd to 5 lat i na śmietnik ;/

Może któraś z Was ostatnio kupowała pralkę i zna coś godnego polecenia? Z tym, że my musimy mieć taką ładowaną od góry.
Polecam Samsung ecobublle.
Stary 2014-02-26, 11:29   #2577
Hosenka*
Zakorzenienie

Z przybieraniem Kacpra dalej super - od 14.02 przybył 510g
Nic dziwnego, mniej ulewa, a wieczorem włącza mu się Wielki Głód - np. wczoraj w ciągu 2 godzin zjadł mleko z obu piersi (ok 100 ml na pewno było), 70ml odciągniętego mleka, 100ml sztucznego mleka i jeszcze mu było mało troche na siłę go "uśpiłam" i przespał 2 godziny i znowu głodny.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 11:31   #2578
Le La
Zadomowienie

Dziewczyny Wasze maluszki super, krolowa a zdjecie z kciukiem w buzi rewelacja

Alek tez ostatnio raczki pcha do buzi i sie slini masakrycznie, ale to raczej dlatego, ze produkuje juz wiecej sliny, a nie bardzo potrafi ja jeszcze polykac, tak czytalam w jakims madrym poradniku

Kurcze Alek juz 6ty dzien jak nie robi kupy zastanawiam sie kiedy ewentualnie z tym do lekarza jechac. Niby i 10 dni moze na kp nie robic, ale to jakos takstrasznie dlugo i w ogole....

Edytowane przez Le La
Czas edycji: 2014-02-26 o 11:35
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 11:34   #2579
celin10
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
...Mówiła,że często się zdarza,że kobiety przychodzą dzień przed planowanym terminem wywołania ze skurczami. No to zobaczymy.
mogłoby u mnie dziś ruszyć......synu wychodź

kogo jak kogo ale myślałam że dziś Cię nie spotkamy w 2paku a jednak ehh te maminsyncie nasze idą w zaparte
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 11:35   #2580
Negrid
Rozeznanie

Opis porodu

11 lutego o 21.25 na świat przyszła Łucja.

Pamiętam, że tego dnia długo spałam do 10 czy 11 chyba. Dzwoniło do mnie kilka osób czy czasem nie rodzę a że nie rodziłam złapałam doła i zaczęłam sobie płakać i tak sobie płaczę, płaczę i czuję skurcz jeden, po chwili drugi i już tak zostało od tego łkania. Najpierw były co 12 później co 10 minut. I tak sobie robiłam różne rzeczy w mieszkaniu, brałam kąpiel kilka razy - nie przestawało. Mój mąż pracował i musiał dokończyć jedną rzecz na montaż, wpadł na chwilkę koło 15 zjadł obiad i mówi mi, że jeszcze ze 2 godzinki mu zejdzie i że wytrzymam bo nie wyglądam źle. Pojechał do pracy. Po 16 zadzwoniłam do niego i na niego nakrzyczałam że ma wracać natychmiast (skurcze były już co 4/5 minut) a on mi że jeszcze pół godziny to mu powiedziałam, ze zaraz zadzwonię po mamę i z nią pojadę. Był za 3 minuty.
W szpitalu byliśmy około 18.30. Pani położna na dzień dobry ochrzaniła mnie że źle oddycham i szkodzę dziecku. Na ktg skurcze zwolniły i były co 6 minut na 80%, rozwarcie 3-4 cm. Zakwaterowali nas w pokoiku, były piłki worek łóżko i radio. Na szczęście o 19 była zmiana położnych i przyszła jedna z najlepszych położnych w województwie (brała udział w plebiscycie Hipokratesa) miła przyjazna wszystko mi tłumaczyła. Była lewatywka, która rozkręciła skurcze już na maksa, później prysznic pod którym praktycznie leżałam jakieś 20 minut i wtedy przy akompaniamencie głośnego pufff odeszły wody. Mój mąż cały czas był przy mnie, liczył skurcze. Położna badała mnie pod tym prysznicem ale kazała wyjść bo nie mogła zrobić tego dokładnie. Na badaniu wyszło 5 cm (o zgrozo! dopiero?) Wróciliśmy do pokoju, położyłam się na chwilę na lewym boku, leżałam tak jakieś 4-5 skurczy. Do pokoju weszła położna i w tej chwili poleciała ze mnie krew, ona się troszkę przeraziła, zbadała tętno dziecka było ok, kazała przejść znów do pokoju badań i wezwała lekarza. Lekarz stwierdził, że ta krew to z szyjki i nic złego się nie dzieje ale mam już pełne rozwarcie i nie mam wracać do pokoju tylko na porodową. Tam najpierw leżałam jak żaba na worku sako oparta o łóżko porodowe. Dali mi ten gaz – zaciągnęłam się raz i rzuciłam tym ustnikiem – trzeba było oddychać ustami a ja nie umiałam oddychałam tylko nosem. Ból był tak silny, że już powoli pokrzykiwałam. Kazali mi wejść na łóżko i leżeć na lewej stronie, jak przychodził skurcz miałam unosić lewą nogę. Zaczęły się parte. Po każdym skurczu badali tętno dziecka wszystko było ok. Ogólnie 2 parte miałam przeć a co trzeci nie żeby nie zmęczyć małej. I tak to trwało 20 minut. Później położna kazała położyć się normalnie (tzn. półsiedząco byłam) jeden party - dotknęłam główki jeszcze dwa razy przycisnęłam i mała wyskoczyła. Nawet nie zauważyłam kiedy mnie nacięli. Mój mąż którego całą ciąże prosiłam, żeby stał przy mojej głowie oczywiście stał przy położnej i wszystko widział. Mała urodziła się z rączką przy główce i mimo nacięcia pękłam aż do ¼ pośladka. Dali mi ją na chwilę na brzuch i tak się na mnie spojrzała, że nigdy tego spojrzenia nie zapomnę ale szybko ją zabrali (mąż poszedł z małą) Szybko urodziłam łożysko. Lekarz był już na sali. Położna dotknęła mojego brzucha i powiedziała, że macica się nie obkurcza, lekarz też macnął i w tym momencie poleciało ze mnie tyle krwi że usłyszałam chluśnięcie o podłogę. Miałam wrażenie że wszystko ze mnie wypadło tam ze środka. Szybko dostałam kroplówkę z oksy na obkurczenie dalej ze mnie leciało. Później doktorek zaczął mnie szyć, było to niemiłe i trwało pół godziny, szwów mam około 15. Później przenieśli mnie na normalne łóżko gdzie czekał już mąż z córeczką, tam mi ją dostawili do piersi.

Ogólnie poród to rzeźnia i zdania nie zmienię. Jeśli miałabym rodzić drugi raz to tylko ze znieczuleniem. Krzyczałam okrutnie ale to mi przynosiło ulgę. Akcja szybka - 3 godziny od wejścia do szpitala. Położna naprawdę zasługuje na swój tytuł, jestem jej wdzięczna, bardzo mi pomogła.

Kolejną masakre przeżyłam na oddziale ale o tym może kiedyś...
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości