|
|
#3241 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty - część VIII
Cytat:
Wypijam cały karton, gdy chcę przyspieszyć okres.
|
|
|
#3242 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobry sposób Serio to działa? Ja brałam Duphaston przy problemach. Na szczęście od kilku lat, odkąd biorę tabsy "okres" jest regularnie jak w zegarku ![]() Florki nie nadają się do zostawiania im suchej karmy w misce. Nasypałam im dzienną porcję Applawsa. I całą ją zjadły na jeden posiłek Jednak są zbyt przyzwyczajone do wydzielanych posiłków. Mnie to pasuje, im to pasuje; nie trzeba nic zmieniać; żyć, nie umierać.Wasze koty są bardziej syte po suchej czy po mokrej karmie? Moje po mokrym śniadaniu domagają się drugiego śniadania już po 3-4 godzinach. Po suchej dużo dłużej są w stanie wytrzymać, pewnie przez to pęcznienie w żołądku? Będą dostawać rano na śniadanie chrupki, bo jak chcemy się przestawić na 3 posiłki dziennie to po mokrym zamęczą mnie miauczeniem podczas pracy. Na obiad, po 9-10 godzinach mokre (suche się strawi) i na kolację suche.
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie właśnie kolanowe mruczanki
|
|
#3245 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie, są prawidłowe kupony, mogę nawej zdj zrobić
![]() Cytat:
Nie musi jeść specjalnej karmy, trzeba tylko uważać, żeby nie zwiększałą szerokości. Przecież jakieś 90% kotów, które jedzą kocią karmę (nie mówię o bezdomniakach) to koty wykastrowane albo wysterylizowane, to niby dla kogo by były te karmy "nie robione specjalnie dla kotów sterylizowanych"?Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj na forum branżowym weterynaryjnym ktoś wkleił ogłoszenie jakiegoś lekarza weterynarii, który "szuka kocura rozpłodowego maine coon"... |
|||
|
|
|
#3246 | |||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Unikam stosowania jakichkolwiek leków. Cytat:
Cytat:
![]() Z podanego powodu mokre dostają w porze obiadowej lub wieczorem. Cytat:
|
|
|
#3247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3248 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wycalowałam w Twoim imieniu ![]() Cytat:
![]() Felut jest Czubkiem, normalka ![]() całe szczęście... czarne to moje ulubione i czarne poduszeczki, taki mały fetyszpamiętam, ze raz zrzucałam Feluta z czwartego piętra. nie wiem po cholerę, ale strasznie wyczerpujący był ten sen, jak się obudzilam to prawie ryczałam Cytat:
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe sposoby Wino mogę praktykować codziennie, choć wolę białe ![]() Ja nie mam takiej możliwości, od kilkunastu lat biorę codziennie leki, przyzwyczaiłam się Ale leków doraźnych typu przeciwbólowe, itp. nie biorę, tylko jak mam raz na parę miesięcy migrenę, bo wiem, że bez nich nie będę w stanie funkcjonować.Co za żarłoczny bandyta! Teraz Florki leżą rozwalone jak zdechlaki z krągłymi, wypchanymi brzuchami, do wieczora chyba nie będzie aktywności
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-02-26 o 11:39 |
|
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To po co to leczyć? |
|
|
|
|
#3251 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
b) jak masz plany, np. wesele, wyjazd
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3252 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo szybko koty załapały, co z nimi robić, w odróżnieniu od zabawek w kształcie kuli. Z tego, co pamiętam próbowałaś zabawek, prawda? To się postaram Safirkę zmolestować i coś powrzucać
|
||
|
|
|
#3253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu leczyć... Odkąd dostałam okresu miałam go nieregularnie, a im starsza byłam tym bardziej. Doszło do tego, że był co 3 miesiące. Wyszła niedoczynność tarczycy + skłonność do PCOs. Na PCOs zapisuje się tabletki antykoncepcyjne. Leczy się po to, że to choroba i podczas owulacji tworzą się cysty, torbiele na jajnikach, które do najprzyjemniejszych nie należą Tabletki antykoncepcyjne blokują owulację. Ale decyzja należy do człowieka. Kobiety, które chcą mieć dzieci muszą leczyć PCOs, bo może powodować bezpłodność lub niemożność utrzymania ciąży (tak jak w przypadku chorób tarczycy). Akurat mnie by to nie zabolało aż tak bardzo, ale większość kobiet zapewne chce mieć dzieci ze swojej macicy ![]() Ogólnie wychodzę z założenia, że choroby się leczy ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Jakbym miała problem z tym, że jedzą wydzielane porcje w posiłkach, a nie non stop to bym może kupiła, ale akurat mi to bardzo pasuje
|
|
#3254 | |
|
cat lady
|
Cytat:
jak po niej kupy? smakuje kotom? moj ma teraz wlasnie royala hypoallergenic ale nie jestem przekonana. no i troche mnie przerazaja te kupy w kolorze karmy jeszcze pare dni zobaczymy do konca torebki, czy calkiem sie kupa utwardzi, no ale... ![]() ...tylko nie mow, ze ona ma jeszecze brzuszek trzykolorowy ![]() ...odkurzylam dywan i zjezdzilam rolka drapak. puchu na pol objetosci kota |
|
|
|
|
#3255 |
|
Rozeznanie
|
cześć. przyszłam do was z pytaniem. otóż od mniej więcej 2 dni mojemu kotu łzawi jedno oko. zastanawiam sie z czego to może wynikać? nie chciałam od razu lecieć do weterynarza, ale teraz to już się zaczynam zastanawiać o co chodzi...
|
|
#3256 |
|
Nie depcze krokusów
|
Tak, Niunia nawet po tygodniu załapała.
Niestety już nie stosuję zabawek, problem mam standardowy - ona się rzuca na kulę, a on zasmucony odchodzi. Do karmienia muszę ją zamykać w transporterze, bo inaczej leci do jego miski, on odchodzi, ona wyjada mu wszystko, po czym idzie do swojej miski i wyjada sobie wszystko. Jak Bury pójdzie do jej miski, to go warczeniem przegania. W rezultacie Niuńka zjada 2 miski, a Bury żadnej. Klops. Czasem jedzą z jednej miski naprzemiennie, przysuwając sobie łapkami
|
|
#3257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
please
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze ma podrażnione oko, może przytkał mu się kanalik łzowy itd
|
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Głosowanie, który fajniejszy:
1. http://www.drapaki.pl/pl/sufitowe/80-s-1.html czy 2. http://www.drapaki.pl/pl/podstawowe/27-p-11.html (zamiast leżanki rozeta, bez tego dziwnego hamaczka, zamiast półki z dziurą zwykła półka, bez sznurka, ewentualnie dodatkowy hamak pojedynczy) Niby sufitowy najlepszy, pan Leszek taki polecił, ale mam mieszane uczucia. Albo taką modyfikację P-11 wymyśliliśmy.
|
|
#3260 |
|
Nie depcze krokusów
|
Jakby w tym pierwszym u góry dać hamaczek...
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Jest przecież hamak, nawet 3
![]() Cytat:
Sufitowy mniej miejsca zajmuje, tak mi wygląda. A miejsca jest sporo. W drugim podoba mi się to, że jest z możliwością rozbudowy. Sufitowy jak stanie, tak zostanie.Czemu? Jakaś argumentacja?
|
|
#3264 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ach, na zdjęciach wygląda jak półeczki
To bez sensu, że 3 hamaki, może być niewygodnie z nich skakać wyżej. Dałabym tylko jeden, u góry.Mam podobny do tego drugiego, jest chętnie drapany, ale część wypoczynkowa rzadko wykorzystywana.
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I czy sufitowy drapak będzie się dobrze trzymał, nie zniszczy sufitu? Nasz sufit należy do tych sypiących się i łatwo pękających. Nie chciałabym obudzić się kiedyś i wchodząc do pokoju widzieć sąsiadów z góry.
|
|
#3266 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). I koty tylko z tego korzystają, nie mają misek. Ostatnio dokupiłam jeszcze taki labirynt i to dopiero jest zabawa, ciągle chcą, żeby im tam sypać chrupki - http://k9scrubclub.com/products/bust...ive-dog-feederCytat:
![]() Cytat:
) to jednak trochę zbyt rzadko. U nas zabawki rozwiązały sprawę, tylko, że ja mam dwie na dwa koty i często korzystają synchronicznie.
|
|||
|
|
|
#3267 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ziaź - mam 2 zabawki i 1 wredną małpę
![]() o, 35 podglądaczy
|
|
#3268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bałabym się raczej czegoś innego. Widziałaś mój drapak - Horus potrafi się na niego wspiąć praktycznie od dołu na samą górę. Ambra nie umie tak, dlatego gdyby mój drapak stał w miejscu gdzie nie byłoby parapetu lub czegoś innego ona miałaby problem, żeby wejść na półkę która u mnie jest dosyć wysoko.
|
|
|
#3269 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rano wstaję o 6.30 żeby dać im śniadanie nawet wtedy, gdy zaczynam pracę o 8 i mogę pospać do 7.30. Po prostu idę do kuchni dać im jeść i dalej spać W dni kiedy ja mam na 8, a TŻ na 7 to on im daje jedzenie, bo i tak jest "wstany". Ale w weekendy ja pracuję na 8, a on ma wolne, więc ja wstaję.
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

Chyba, że pewna soja (nie, jak większość, modyfikowana) i człowiek nie wierzy w jej działanie na hormony (zawiera fitoestrogeny).

Jednak są zbyt przyzwyczajone do wydzielanych posiłków. Mnie to pasuje, im to pasuje; nie trzeba nic zmieniać; żyć, nie umierać.
Nowe zęby rosną przy starych. Jak adoptowałam Danielsa, to miał pół roku i podwójne kły, śmiesznie to wygląda.

(...)
Jakbym miała problem z tym, że jedzą wydzielane porcje w posiłkach, a nie non stop to bym może kupiła, ale akurat mi to bardzo pasuje