Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-26, 13:22   #901
ErnestyLda
Zadomowienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cena wg mnie atrakcyjna bo 220 zł z materacem, ale ja pewnie wymieniłabym na świezy nowy materacyk.

Co do piwka dziewczyny to ja tez kilka razy wzięłam po łyku piwka od męza, bo pił jabłkowego radlera że tak mi aż zapoachniało że musiałam zrobić łyczka
ErnestyLda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 13:26   #902
agnes208
Zakorzenienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
wróciłam, byłyście łaskawe
zdjęć nie zrobiłam ale wkleje jak wyglądał wózek. Otórz widziałam taki:
jak na moje oko kolor ciut jaśniejszy

a chciałam taki:

są praktycznie identyczne tylko inna seria, bo ten drugi ma 3 kolorową gondolkę. Cena między jednym wózkiem a drugim to różnica 100zł więc musze się zastanowić.

Ten na żywo wyglądał tego drugiego nie widziałam, ale trochę boję się o ten jasny materiał przy dole, bo sam dół to plastik czarny, bo ja nie chciałam całej gondoli z materiału - mam nadzieje że rozumiecie o co chodzi. Dodatkowo gondolka ma funkcję kołyski
i teraz mam dylemat
bardzo fajny tylko zerknij czy gondola ma stoper do tej kolyski tzn takie nozki od spodu sie rozklada bo jakby ci przyszlo zeby male spalo w wozku i zdejmiesz gondole to ci sie bedzie bujac, moj tez ma plozy kolyskowe i tecstopery ma a kol kupila tez taki jakis kolyskowy i nie ma tej blokady.

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co myślicie o tym wózku ??
http://valcoobaby.pl/wozek-3w1-baby-...fix,id439.html
Cytat:
Napisane przez Agata0606 Pokaż wiadomość
A nie boisz się że ten wózek ma małą gondolę długość 72cm ???
A tak poza tym to fajny
Ja sie napatrzylam na trojkolowce tu w irlandii a tu baaardzo popularne i jestem ich wrogiem bo widze jak sie nim wjezdza np na kraweznik tragedia bardzo sa niestabilne w spacerowce zwlaszcza jak sie dziec wierci. Fajny jest ale te 3 kolka
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 13:38   #903
joanna2228
Wtajemniczenie

Taką perełkę wygrzebała moja córcia, cienka na podszewce 3-6 m-cy koszt 2 zł
Sent from my C6603 using Wizaz Forum mobile app
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1393421767311.jpg (74,6 KB, 27 załadowań)
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 13:43   #904
malwiska
Zakorzenienie

chyba zaszaleje i zamówie sobię taką koszule nocną

albo wspomne tż o dniu kobiet wyjdzie ekonomiczniej
Stary 2014-02-26, 13:43   #905
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Bardzo fajna wiatrowka kurcze ja jakos sie nie przekonam do tych lumpkow weszlam do jednego znalesc cos dla siebie ciazowego ale wyszlam jeszcze szybciej. Patrzylam tez ciuszki tak zeby kupic u kogos bo takich ogloszen u nas duzo ale jakos nie moge musialabym to gotowac i gotowac ale to kolorki to jak.
Stary 2014-02-26, 13:43   #906
ErnestyLda
Zadomowienie

Cytat:
słodziutka
Stary 2014-02-26, 13:45   #907
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo ładna!
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 13:45   #908
ErnestyLda
Zadomowienie

malwiska świetna pizamka/koszulka nocna
Stary 2014-02-26, 13:47   #909
malwiska
Zakorzenienie

albo taką tylko nie wiem czy wtedy od tż sie odpędze

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
może Twoją córkę też dopadł syndrom joanny
świetna kurteczka
Stary 2014-02-26, 13:48   #910
agnes208
Zakorzenienie

malwiska pierwsza mi sie bardziej podoba, litosci ale wyretuszowali ta modelke
Stary 2014-02-26, 13:48   #911
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
albo taką tylko nie wiem czy wtedy od tż sie odpędze

Ta ładniejsza! Bierz tę!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-26, 13:50   #912
Vegetka
Zakorzenienie

malwiska gdzie znalazłaś takie piękne koszule ?
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 13:57   #913
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
To ja też się przyznam Do niedawna (tak z miesiąc temu jeszcze) zdarzało mi się wziąć dwa, trzy machy papierosa raz na dwa dni
tzn że ja też mam się przyznać? haha, no way, w życiu się nie przyznam że mi też, i to jeszcze całkiem niedawno, czyli wczoraj

no to mam lipę w pracy Trudno, może do poniedziałku foch szefowi przejdzie.

Malwiśka fajny wózek

ErnestyLda, też mamy używane łóżeczko, w sumie jest jak nowe, bo mała od urodzenia śpi z matką ale abstrahując od łóżeczka materacyk trzeba nowy, bez dwóch zdań (imo). My dokupiliśmy kokosowo-gryczany, taki nam doradzono jako najlepszy

joanna fajna kurtałka

ale jestem zmęczona po tych wszystkich atrakcjach jeszcze godzinka i do dooooomu no, albo do lumpka
Stary 2014-02-26, 13:57   #914
bambusiek
Zakorzenienie

Jestem, ale pewnie znów krótko, bo moje dziecko śpi już dość długo

wklejam zdjęcie brzuszka, jestem aktualnie w 20 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140226_143711.jpg (67,7 KB, 38 załadowań)
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 13:58   #915
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
malwiska pierwsza mi sie bardziej podoba, litosci ale wyretuszowali ta modelke
też mi sie to od razu rzuciło w oczy sexy mama
Stary 2014-02-26, 14:01   #916
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
tzn że ja też mam się przyznać? haha, no way, w życiu się nie przyznam że mi też, i to jeszcze całkiem niedawno, czyli wczoraj

no to mam lipę w pracy Trudno, może do poniedziałku foch szefowi przejdzie.

Malwiśka fajny wózek

ErnestyLda, też mamy używane łóżeczko, w sumie jest jak nowe, bo mała od urodzenia śpi z matką ale abstrahując od łóżeczka materacyk trzeba nowy, bez dwóch zdań (imo). My dokupiliśmy kokosowo-gryczany, taki nam doradzono jako najlepszy

joanna fajna kurtałka

ale jestem zmęczona po tych wszystkich atrakcjach jeszcze godzinka i do dooooomu no, albo do lumpka
Eydrith, w chcesz? To ja się powstrzymuję jak mogę, ślina mi cieknie jak widzę moją mamę z fajkiem a Ty mi mówisz, że wciąż popalasz?

bambusiek, śliczny brzuniek

Ja też Wam wstawię zdjęcie mojego brzuchola, tylko muszę zrobić jakieś korzystne

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-02-26 o 14:03
Stary 2014-02-26, 14:07   #917
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Eydrith, w chcesz? To ja się powstrzymuję jak mogę, ślina mi cieknie jak widzę moją mamę z fajkiem a Ty mi mówisz, że wciąż popalasz?
wciąż to lekkie nadużycie, bo nie paliłam już 2 miesiące, ale wczoraj byłam tak wściekła i roztrzęsiona że dałam sobie dyspensę znaczy bez tego kielonka oczywiście trudno, raz na jakiś czas nie zaszkodzi

dawaj nadstawię drugi pośladek
Stary 2014-02-26, 14:23   #918
roksanka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
roksanka ja znam jeszcze dwa, jeden jest na Kazimierza, ale dobrze schowany trzeba wejść za szkołę muzyczną i dalej w stronę Iny, za blokiem jest, a drugi też całkiem nieźle schowany, jak jest netto na Piłsudskiego to wchodzisz w osiedleto obok netto, kiedyś tam był troll chyba i idziesz dalej jest kwiaciarnia taka na wprost i obok niej jest duży dziecięcy sklep,
Dzięki na pewno się tam wybiorę popatrzeć

malwiska- wózeczek bardzo fajny

asia- kurteczka bardzo fajna

bambusiek- śliczny brzuszek

____
Pranie zrobione chata ogarnięta normalnie padam na pyszczek tak mnie plecy bolą a teraz idę coś wszamać,bo jeść mi się chce

"Tam jest Ci najlepiej, wiem.
Cicho... ciepło... ciemno...
I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną.
Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia.
A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia."
roksanka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 14:31   #919
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Eydrith - dziękuję za wiadomość teraz nie mam problemów z tarczycą ale leczyłam się całe liceum u takiego partacza po 4 latach oddał mi wszystkie badania i rób se co chcesz -wtedy już jeździłam prywatnie z rodzicami na śląsk -okazało się, że mam ją strasznie zaniedbaną i zrobiły się 3 guzki wielkości ziarenek kawy ale na szczęście niegroźne i po intensywnym leczeniu wszystko znikło a teraz wynik tsh mam w normie
doczytalam o Twoim przypadku, ciekawy!!! bo mocno interesuję się tarczycą - wiadomo dlaczego świetnie że tarczyca wróciła Ci do normy, bo wiadomo jak może nabruździc ... miałaś szczęście że tamten konował oddał sprawy w Twoje ręce niestety takich lekarzy nie brakuje, endokrynolodzy ciągle mają dramatycznie małą wiedzę

ja mam hashimoto, ale na razie w stanie subklinicznym, i w ciąży tarczyca nawet nieźle sie trzyma jutro idę m.in. na tsh, więc zobaczę czy ciągle jest ok. Po porodzie mogę się posypać, ale jestem przygotowana

zmykam powoli, miłego dnia Mamuśki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-26, 14:32   #920
elcia_
Raczkowanie

Śliczne koszulki tylko obawiam się że jakbym sobie kupiła to też potrzebny byłby mocny retusz

Bambusiek zgrabniutki brzuszek

ja też przed chwilą otworzyłam radlerka pociągnęłam łyyyyka tak mi się szkoda zrobiło że wy pijecie a ja nie

joanna śliczna ta kurteczka
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 14:32   #921
bambusiek
Zakorzenienie

dobra, doszłam do posta 750 i na razie koniec.

Cytat:
Potwierdziła się nowinka w lipcu będzie Marcelinka na 100%
Waży 361 gram ma około 23-25 cm , ciężko zmierzyć dlatego, że jest skulona i źle leżała dupką do nas.Stopka 3,3 cm słodka . Nosek zadarty do góry Piękna jest moja księżniczka zakochałam sie Łożysko przesunęło mi się do góry i już nie jest na samym dole więc ufff .
Szmery w serduszku jeszcze zostały, a przyczyną jest ubytek w przegrodzie międzykomorowej wielkości 1 mm, która zamknie się kiedy dziecko będzie większe. Nie jest to wielka wada i nie leczy się tego, antybiotyki na początku zrobiły swoje i trzeba czasu żeby się unormowało wszystko Poza tym jest zdrowa i prawidłowo zbudowana i do niczego nie można się przyczepić tak powiedział gin
Nóżkami leży na moim pęcherzu więc teraz wiem czemu tak wstaję w nocy Córka wniebowzięta jak zobaczyła siostrę , cały czas patrzy na centymetr ile ma i gada cały czas o niej
że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Wybaczcie mi nieobecność, za kilka dni ślub i tak biegamy.
Ale podoba mi się ta cała gorączka przygotowań, ślub by mógł być z raz w roku
Z jednej strony nie mogę się doczekać soboty, a z drugiej wiem, że będzie mi szkoda, że już po wszystkim

W przyszłym tygodniu wracam do Was na całego, obiecuję!
Trzymajcie kciuki, żeby wszystko się udało.
Buziaki!
będzie pięknie, powodzenia

Cytat:
obiecalam że napisze więc piszę, chociaz jestem taka zła że mogłabym kogoś pogryźć weszłam jako jedna z pierwszych, bo ciężarna, no i jestem już w domu. Wizyta trwała -uwaga!- 5 minut 24 sekundy, bo przed wejściem właczyłam stoper. W tym zmieściło się ściąganie legginsów (około pół minuty, bo się zaplątałam w nogawki), badanie usg (około minuta), badanie na samolocie (szacunkowo 10 sekund), oraz wykłócenie się o skierowanie na HIV, TSH, l4 i spytanie o tabletkę Roksanki

W ciągu minutowego badania USG określiła płeć (Puszeczka), przepływy, tętno (ale juz nie mówiła jakie), oraz stwierdziła że moje dziecko posiada żołądek.

Dziękuję za uwagę
kurcze, trochę krótko nawet jak na szybką wizytę u mnie 15 minut było na początku, teraz 30 minut to norma.

Cytat:
Napisane przez roksanka88 Pokaż wiadomość
Jeny dziewczyny z tej radości zapomniałam o najważniejszym

SYNUŚ MAMUSI BĘDZIE: jupi:

Przepraszam

Cytat:
Dziewczyny, szybciutko piszę po wizycie, nadrabiać będę później, na razie muszę zjeść

Wszystko jest super, dzidziuś waży 460 g I jest starszy według USG o 2 tygodnie
No i na 100% SYNEK
Pani doktor wykonująca badanie jak przełączyła na obraz 3D krzyknęła tylko "o rany, jakie piękne dziecko!"

Cytat:
Napisane przez magdix Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie - małe ma się dobrze, waży 343 g, główka 6 cm, pięknie ssało kciuka, ale płeć... wciąż pozostaje zagadką. Jestem trochę zawiedziona, moja mama też bo była ze mną popatrzeć, ale najważniejsze, że jest zdrowe i ładnie rośnie
najważniejsze, że zdrowe, a na usg jak Ci zależy umów się jeszcze gdzie indziej może
_________________________ _
Dobra, idę budzić mojego śpiocha, bo zasnął o 12:30 zaraz obiadek, a potem spacer. Obiecałam Timowi dworzec PKP, ale chyba po porannym spacerze nie mam siły aż tyle chodzić
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 14:33   #922
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:

Jaka ładna!!! Gdzie znalazłaś?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 14:41   #923
wisienka1000
Wtajemniczenie

Wklejane koszule są firmy Alles, ale niestety są drogie 100-150 zł :/
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 14:43   #924
mamaya
Zakorzenienie

Eydrith,
No tak, ale jak 2 miesiące nie paliłaś to Mnie ciągnie strasznie do papierosów, aż mnie skręca jak idę do sklepu
Stary 2014-02-26, 14:45   #925
agnes208
Zakorzenienie

Hmm jak ja mam taraz chwile czasu na wizaz to cichutko a jak pozniej pojde do pra y to pewnie jak wroce bede miala z 6 stron najbiedniej . Upieklam wlasnie placek na jutro to moja altnatywa dla paczkow bo mam zamiar jutro tylko 1 zjesc a plackiem sie zapchac bo zdrowszy bo z orzechami i jablkami premierowo sprobowalam dzis ale nie czuje smaku przez ten katar wszystko smakuje jednakowo hahahha
Stary 2014-02-26, 14:49   #926
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Hmm jak ja mam taraz chwile czasu na wizaz to cichutko a jak pozniej pojde do pra y to pewnie jak wroce bede miala z 6 stron najbiedniej . Upieklam wlasnie placek na jutro to moja altnatywa dla paczkow bo mam zamiar jutro tylko 1 zjesc a plackiem sie zapchac bo zdrowszy bo z orzechami i jablkami premierowo sprobowalam dzis ale nie czuje smaku przez ten katar wszystko smakuje jednakowo hahahha
Możesz mi kawałek przesłać Spróbuję chętnie za Ciebie
Stary 2014-02-26, 14:52   #927
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Eydrith,
No tak, ale jak 2 miesiące nie paliłaś to Mnie ciągnie strasznie do papierosów, aż mnie skręca jak idę do sklepu
przyjmuję z pokorą, należy mi się, wiem mnie też niesamowicie ciągnie do fajek, bo w I trymestrze aż mnie odrzucało, a teraz już niestety nie rezygnacja z alko nie jest dla mnie żadnym wyrzeczeniem (thx God!), z papierosów - jest strasznym także łączę się w bólu
wcz wyszłam z założenia że moja wściekłość i żal będą gorsze dla dziecka niż odrobina smoły & moja wielka ulga

to pa
Stary 2014-02-26, 14:54   #928
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
przyjmuję z pokorą, należy mi się, wiem mnie też niesamowicie ciągnie do fajek, bo w I trymestrze aż mnie odrzucało, a teraz już niestety nie rezygnacja z alko nie jest dla mnie żadnym wyrzeczeniem (thx God!), z papierosów - jest strasznym także łączę się w bólu
wcz wyszłam z założenia że moja wściekłość i żal będą gorsze dla dziecka niż odrobina smoły & moja wielka ulga

to pa
Wychodzę z takiego samego założenia
I tak sobie myślę, że jak jeszcze przez te kilka miesięcy nie będziemy palić to może po porodzie nie będzie nam się chciało? (taaa... nadzieja matką głupich )
Stary 2014-02-26, 14:56   #929
elcia_
Raczkowanie

Lecę po mała do przedszkola bo tż przyjechał, kiedy on mi w końcu zreperuje moje auto
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 14:58   #930
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz mi kawałek przesłać Spróbuję chętnie za Ciebie
Kurcze jak by sie tak dalo to nawet nie chce wiedziec jakby zarelko tu po watku fruwalo pizze pomidorowka i kopytka to chyba w ta i z powrotem hahahahah Co pomiedzy ktorymi mamusiami coreczek to pewnie lody nutella i milki ;-) to bylby kosmos rozmarzylam sie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości