|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2582 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo fajna ta lista, dopisałam się mimo ze nieczesto się udzielam
ale caly czas was obserwuje i czasem pisze ))
|
#2583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2584 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewuszki zalozylam klub do naszego watku "wrzesniowe mamusie 2014" zrobilam prywatny dlatego ze to bedzie tylko dla nas, bedziemy mogly poruszac bardziej prywatne tematy, moze nawet zdjecia moze jakies wymianki itd itd, naturalnie do klubu moga nalezec tylko dziewuszki z naszego forum, czyli z listy. Mam nadzieje ze wam sie podoba pomysl
|
|
#2585 |
|
Wtajemniczenie
|
Ana*** rozumiem
co do cytologi ja nie mialam teraz dlatego ze mialam we wrzesniu robioną i pokazalam ginowi wyniki wiec nie musialam juz robic ![]() agnes 20 dzieki za info,ja juz wole nie myslec o tym usg bo panikuje Niestabilna fajny pomysl
|
#2586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Miminek w sumie racja. Taka sukienke można jeszcze wykorzystać na jakąś okazję. Z dwóch pokazanych zdecydowanie pierwsza.
Za sukienka na ślub pewnie rozejrze się dopiero e połowie kwietnia. Impreza 3.05 wieć licze że się wyrobie. MalaPaulinka u nas usg prenatalne kosztuje ok 220 zl, dodatkowo test z krwi ok 100. O kolejny raż powtórzę nie stresuj sie i nie wkrecaj czarnych scenariuszy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2588 |
|
Wtajemniczenie
|
Powysylalam zaposzenia... jezeli kts chce jeszcze dolaczyc prosze pisac
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tych prenatalnych itd. to u mnie czarna magia, 13tc bedę miała pod koniec marca to będzie przełom 13-14 i wówczas bede miec wizytę bo tutaj w niemczech przynajmniej u mnie daja co 4 tygodnie wizyty, ale nie wiem co to będzie. Może jutro na wizycie się dowiem- chociaz nie wiem czy zrozumiem lekarza
|
|
#2590 |
|
Raczkowanie
|
Niestabilna a te zaproszenia wysłałaś do wszystkich dziewczyn z listy czy tylko do wybranych?
Ja też robiłam cytologię we wrześniu i następną mam mieć dopiero po ciąży. Znowu robię się senna, chyba muszę napić się kawy co by nie zasnąć teraz, bo potem nieprzespana noc gwarantowana. Ehh. |
|
|
|
#2591 |
|
Raczkowanie
|
Ja już po wizycie i jetem mega szczęśliwa
![]() Maluszek jest śliczny, duży i zdrowy Przezierność 0,16, kość nosowa jest, serduszko pięknie bije Dzidziuś ma 6,83 cm co odpowiada. Rośnie ładnie, bo na ostatnim usg był o 3 dni młodszy, teraz jest o 2 dni starszy niż OM Mam kartę ciąży, tp. wg OM 5.09, a wg usg tym razem 02.09 ( wcześniej było 07.09).Wszystkie wyniki mam w normie ![]() Na początku maluszek spał i lekarz lekko popukał w brzuch, widziałam jak maluszek przeciąga się i budzi, wyciągał nóżki, a potem nimi machał. Ach, zakochałam się co tu dużo mówić ![]() A to mój maluszek ![]()
Edytowane przez Szoonka Czas edycji: 2014-02-26 o 16:37 |
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Miminek, U mnie większość myśli,że ja wpadłam,bo jak to tak po poronieniu zachodzić,na pewno nie uważałam... Można wpaść i chcieć dziecka z całego serca a można wpaść i rozpaczać. Masz rację,mam za dużo wolnego czasu. I staram się go wypełniać jak tylko się da,ale nadchodzi wieczór i już myśli przychodzą jak opętane...
Ale dzisiaj spotkałam się z koleżankami na kawie i powiedziały,że mam brzuchola,więc trochę mnie to podbudowało ![]() aisa84,jaka okropna baba! Jak dobrze,że wynosicie się od niej.Ciemnogród-wypalisz dziecko mózg przez usg i najlepiej nie rób nic a w razie bólu brzucha przyłóż sobie termofor do brzuszka,bo przecież nie szkodzi a pomaga,no bo jak...Po co tam no spy brać,kiedyś się nie brało i dzieci rodziły się zdrowe a teraz wszystko to takie wychuchane... I najlepiej nie idź już do ginekologa tylko urodź gdzieś w sianie,bo kiedyś nie było takiej wygody,żeby do szpitala jechać rodzić i to jeszcze własnym autem... Też mi dzisiaj ślina poleciała na pomidorówkę chińską i kupiłam Mimo,że w domu pomidorówka zdrowsza Ana***,planuje kupić własnie ten detektor tętna i ogółem przemyślałam,że kupię jeszcze stetoskop,bo słyszałam,że wiele młodych(i panikujących) mam tak robi ![]() DorissiriD,różne są spekulacje z tym przeżyciem plemników. Ja natomiast słyszałam od byłego ginka,że żyją max. 3 dni i to jak są właśnie takie super mocne a gdzie indziej słyszałam,że żyją 7 dni. Więc co jest prawdą to nie wiadomo ![]() małaPaulina,ja nie robię tego usg Mi tam lista na Google nie przeszkadza Chociaż niech ktoś mi powie,czy na pewno wpisałam swoje dane i one tam są,bo u mnie niby są,ale nie wiem czy na innych kompach będą ![]() Pomysł z klubem też fajny ![]() Wszyscy mnie dzisiaj denerwuja i o dziwo nie jest to mój Tż Tak mnie wszystko drażni,że mam ochotę udusić kilka osób za to,że w ogóle są
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2593 |
|
Wtajemniczenie
|
Mandragorrka wiem wiem,masz racje,ale siedze w domu przez wiekszosc czasu sama i rozne glupoty do glowy przychodza
WwikIi wlasnie mialam to pisac,zaraz ide chyba spac...Szoonkasuper jej nie moge sie doczekac![]() aaaaaa zasypiam...
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Szoonka
|
#2595 |
|
Raczkowanie
|
Szoonka gratuluję udanej wizyty.
![]() Ja z niecierpliwością czekam jutrzejszej wizyty i wierzę, że moje wyniki będą równie zadowalające. Tylko wciąż zastanawiam się nad tymi testami PAPP-A. Muszę jutro pogadać z ginką, bo ona w sumie sugerowała żeby zrobić. Hmm... |
|
|
|
#2596 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prześliczny! |
|
|
|
|
#2598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja sama wolę pisać na prywatnym forum, bo publicznie czyta każdy. Już się dołączylam i dziękuję za zaproszenie
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Szoonka,dopiero zauważyłam zdjęcie
Super jest i jak wyraźnie kręgosłup widać
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2601 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ale ja Wam zazdroszczę tych zdjęć Maluchów... Ja mojego bąka zobaczę dopiero w poniedziałek, a tak to widziałam tylko plamkę i bijące serduszko Kobietki czy bierzecie jakieś witaminki dla ciężarówek? Bo nie wiem na co się zdecydować... Moja ginka poleciła mi jeden zestaw witamin, ale szukałam czy są dobre i trafiłam na 2 rankingi, gdzie znajdowały się one na ostatnim miejscu :/ Co do brzucha, to u mnie też już widać... Brzuch zawsze miałam wklęsły, a teraz jest taki fajny wypukły
|
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Szoonka gratuluję aż łzy mi się zakrecily jaki to jest cud Boże.nie wiem jak można nie chcieć go doświadczyć
Śliczny człowieczek najważniejsze że zdrowy :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Ja nie dostałam zaproszenia jeśli mogę prosić o podesłanie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super pomysł z klubem ja ostatnio dużo chodzę w spódniach bo mi wygodniej niz w spodanich nie ugniataja mi coraz wiekszego brzuszka:P
|
|
#2604 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale też wezmę Cytat:
Cytat:
Cytat:
z tego co słyszałam to szukać preparatów bez witaminy A |
|||||
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mamy wyniki z krwi dobre to tym bardziej nie ma sensu się faszerować
|
|
|
#2606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że wszystko dobrze ![]() Nie mogę się doczekać swojej wizyty
|
|
|
#2608 |
|
Raczkowanie
|
nmartyna moja gin. powiedziała, że ona nie jest zwolenniczką brania witamin w ciązy oczywiście poza kwasem foliowym. Najważniejsza jest zdrowa dieta i jeśli żywi się racjonalnie to nie ma potrzeb niepotrzebnie się faszerować. Ogólnie stwierdziła, że decyzja czy, jakie i od kiedy należy do mnie, więc na razie biorę jedynie kwas foliowy.
|
|
|
|
#2609 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedź
Ja też na chwile obecną jestem tylko na kwasie foliowym, no i dużo owoców i warzyw zajadam, choć zdarza mi się jeszcze wszamać coś niezdrowego, ale jeżeli mam na to ochotę, to od czasu do czasu nie zaszkodzi, widocznie dzidziol tego też potrzebuje ![]() z witaminami się jeszcze wstrzymam, bo wyniki badań mam dobre
|
|
|
|
#2610 |
|
Wtajemniczenie
|
God Of War 20 mi gin mowil to samo,jak bede teraz na wizycie to zapytam jakie witaminy brac bo przyznam ze srednio zdrowo sie odzywiam...
Ana*** ja tez mialam tamta cytologie robiona gdzie indziej ale jak pokazalam temu ginowi wyniki to powiedzial ze sa dobre i to najwazniejsze i robic nie musze poki coDziewczyny,kazda wizyta u gina to jest z badaniem?bo ja w sumie mialam pierwsza wizyte 28.01 to mnie badal i bylo to usg dopochwowe i sie zastanawiam czy teraz przy kazdej wizycie bedzie mnie badal na fotelu?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

ale caly czas was obserwuje i czasem pisze
był w 2013r
pomijam juz koszta

wlasnie mialam to pisac,zaraz ide chyba spac...
jej nie moge sie doczekac
Brzuch zawsze miałam wklęsły, a teraz jest taki fajny wypukły