|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
na all? to zgłoś spór Cytat:
Cytat:
Cytat:
u Palczewskiej? dla Michasia(MMR i Priorix jest, czym bedziecie szczepić? I jak teraz po roku z wizytami, co 3 miesiące? ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- dziękujemy e-ciotkom Moderna, Twoje menu
|
|
#2282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dziś mieliśmy cały dzień gości.Cytat:
Jem podobnie z tym, że nie oszczędzam sobie słodyczy i przy wzroście 173cm ważę 56kg. Cytat:
---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Nie wiem ile może, ale mój je 2 razy po około 230ml. No ale w nocy nadal wyłącznie cyc. |
||
|
|
|
#2283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od zawsze miałam dobrą przemianę materii, a teraz kiedy muszę non stop biegać za małym kg wręcz mi spadają.
|
|
|
|
#2285 |
|
Rozeznanie
|
pozazdrościć ja jakoś nie mogę nic zrzucić.
|
|
|
|
#2286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
z wizytami nie wiem moze tylko na bilanse co roku? dowiem sie na wizycie roczkowej 19 marca
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zesmy się dogadały, pytałam Pani czy po roczku do Palczewskiej co trzy miechy a do przychodni to ja to chodze tylko na szczepienia i w razie choroby, a niektóre dziewczyny po 9 miesiacu były na jakimś bilansie.....ale dowiedz się, plizzz
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2014-02-26 o 17:46 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2288 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Scarlett - współczuję bóli ja tak miałam przed stosowaniem anty- krążków NR musiałam brać silne tabletki które przepisywane są na bóle pooperacyjne ![]() teraz u mnie luz ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
super!!!
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łudze się ze będzie lepiej .......
|
|
#2290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a może Wy dziewczyny non stop się seksicie bo z tego co widze to Wy takie chudzinki![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- ja też nie
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Anika- tak z ciekawosci- łączysz urodziny z imieninami Oliwki, czy nie obchodzicie?
sekszą się na bank- wszak przed Nestelle jeszcze Antosia, a przed Małpką "dziewczynka z brzucha"
|
#2292 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
|
|
#2293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wariatki!!!!
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry wieczór
![]() Dziękuję w imieniu Anielki za życzenia Wszytskiego najlepszego również dla Emilki ![]() anika_s ![]() OTJ ja biegam za Anielą chodzę na spacery pół dnia ze szmatą a i tak waga od maja stoi w miejscu no ale ja nie jem tylko żrem choć od 2 tygodni ograniczam się i nawet od dziś Pani piękna waga Torresa my 8 lutego ważone i waga pokazywała 9760 ![]() Moderna jakie pyszności może zoorganizujesz jakieś przyjęcie dla nas z takim super menu ![]() alliw za wakacje do 2016 ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Moje dziecko wczoraj było o jednej drzemce takiej późniejszej i już jej nie kładłam na wieczór tylko przetrzymałam i byłam święcie przekonana że zamiast 1 to będę mieć 2 pobudki a ona od 20:10 przespała do 7:20 rano i ani jednej pobudki aż rano uwierzyć nie mogłam. |
|
|
|
#2295 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Nestelle - ile pierogow???
![]() Ja jem po 5, czasem 6 i styyyyka Takich 8-10 cm ![]() Cytat:
Cytat:
I co jest z woda gazowana nie tak, ze niby az taka niezdrowa..? ![]() Dziewczyny, trzymajcie kciuki za dzisiejsza nocke, ja coraz bardziej jak zombie wygladam...
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia
|
|
|
|
#2297 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, wpadłam na chwilę, troszkę podczytywałam.
OTJ, witaj znów, Nestelle - jem podobnie, tyko 4 posiłki i przy 175 mam 52 kg. Demeter, Tajgusia - gratuję decyzji o staraniach i trzymam kciuki za szybkie efekty. Tasia - zazdroszczę słuchania serduszka. Oliwka - myślałam, że ja jestem pedantką, ale przy Tobie jestem... flejtuchem. Szacun dla TŻ ![]() Pan Wojciech jest chory. W poniedziałek miał gorączkę aż 40,5 stopnia, mimo podania leków nie spadała. Byłam sama w domu, auto w naprawie, nie mogłam znaleźć lekarza na wizytę domową (ferie i wszyscy na urlopach), zadzwoniłam pod 112. W ciągu 15 min przysłali karetkę. A lekarz z karetki kazał dawać pić i iść do pediatry. Na szczęscie po 2 h gorączka spadła, poszłam do przychodni. W. miał porobione badania, wyniki ok, CRP niskie, prawdopodobnie trzydniówka. Leży tylko bidulek i albo śpi albo smutno na mnie patrzy i pomrukuje... Tulę, leżę razem z nim, kołyszę, śpiewam. Teraz pierwszy raz dał się odłożyć do łóżeczka i śpi sam. Adaptację w żłobku wstrzymujemy do przyszłego tygodnia, mam nadzieję, że wydobrzeje. TŻ pewnie weźmie wolne, żeby W. nie szedł od razu na cały dzień. Jest w grupie starsza od Wojtka Julka, która nie miała adaptacji i za każdym razem, jak odprowadzałam W. Julka cały czas płakała... Pocieszeniem w chorobie W. jest to, że przy okazji wiztyty u lekarza został zważony i wskoczył na 10 centyl (chociaż teraz nic nie chce jeść, więc już pewnie znów wrocił na 3...) ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Tasia, kciuki za nockę. Małpka, Karol już ok? Pani, zacna waga, a głowa duża, bo musi pomieścić duży mózg geniusza.
|
#2298 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
i duże ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
dobijacie mnie (chyba się od Was wypiszeEJ! CHUDERLAKI!!! zdałam sobie właśnie sprawe że jutro tłusty czwartek - mama zadzwoniła i zaprosiła mnie na pieczenie pączków także jutro od 10.00 jestem u Danusi oczywiście z O.---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- aaa pochwalę się ![]() kupiłam Oliwii superaśne dresiki http://allegro.pl/vip-baby-mega-koza...980316271.html - spróbujcie powiedzieć że brzydkie
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2014-02-26 o 18:56 |
|||
|
|
|
#2299 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez pytalam o MMR i jest tylko jedna, refundowana szczepionka.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
to ja już wiem czemu tyję na mojej diecie...
![]() Cytat:
woda gazowana niby wzmaga apetyt przyszedł domek, wyszorowałam wszystko, Z zwariowała totalnie, dopiero poszła spać, jeszcze po kąpieli musiała się bawić, od razu nauczyła się dzwonić do drzwi, zapalać i gasić światło, otwierać i zamykać drzwi i raczkuje wte i wewte przez nie... szkoda tylko, że nie po polsku, ciekawe czemu u nas tego nie sprzedają
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
a 14 pierogów i to takich dużych gdzie ty to mieścisz![]() a co do czekolady to niestety całe tego nie mogę się oprzeć na szczęście Karolowi odpowiada czekolada ![]() właśnie zjadłam serek wiejski 200g i chyba pękne zaraz ![]() Tasia co do odcyckowania 2 rundy już wygrałam ale moze lepiej nie zapeszać
|
|
#2302 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A z woda gazowana napisze tylko - gowno prawda! ![]() Bylismy wczoraj z K. u mnie w robocie na pozegnaniu jednej osoby, Krzys oczywiscie skupil na sobie wiekszosc uwagi No ale byl swiezo wyspany, w cudnym humorze, gadal, machal, smial sie i nie bal calej chmary obcych Mu osob ![]() Kurde, czekam, az obudzi sie z drugiej juz dzis drzemki, ciekawe, kiedy zasnie na noc... Ale... to po mm chyba, raz spal 2 h, teraz znow cos kolo tego. Nigdy tyle nie sypia, chyba wreszcie sie najadl po prostu...
|
|
#2303 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szok! ona jest na cycu tylko jeśli chodzi o mleko???Cytat:
bardzo,bardzo mocno trzymam!!!!jej biedulek i taka goraczka u takiego malucha .....zdrówka!!!!! za 10 centyl i oby dużo nie spadło !!!!Cytat:
jakie tam chuderlaki co? wypraszam sobie ! no może cycki mam chude ale reszta chuda nie jest! a paczków ....nie lubie Cytat:
ja polecam jednak ODTŁUSZCZANIE!!!! bo waga nie taka wazna jak spadek tłuszczu .no aby to się stało to po prostu trzeba ruszyc tyłek + fajna -zdrowa dietka!!! węgle są ważne ale ich ilość zależy od poziomu aktywności .... ilość białka także od tego zależy . jedzenia nie można zbyt ograniczać bo przemiana materii zwalnia i organizm zacznie odkładac tłuszcz ... a co do WODY GAZOWANEJ - patrząc na kwestie jedzenia ze i tak trzeba niektóre rzeczy ograniczyć ,niektóre wyeliminować uważam ze sprawa gazowana czy nie jest mało istotna . od gazowanej nie przytyjesz ... a pozbywać się wszystkich ulubionych rzeczy i to na raz nie ma sensu .... Woda GAZOWANA nie jest jako tako gorsza ,jedynie przy dolegliwościach gastrycznych i chorobie refluksowej może powodować dyskomfort. Ja np. jestem w ogole nie przyzwyczajona do gazowanego dlatego jeśli bym wypiła to jakby mi brzuch pęcznieje..... ten domek -brzmi naprawdę fajnie ...gdzie go dorwałas????? Cytat:
nie no tak serio - naprawdę 5,6 pierogow to dla mnie porcja głodowa ....Kuba zje więcej nawet .... z tym serkiem to zartujesz -prawda???? i aby nie zapeszać trzymam kciuki za dalsza czesc "odcyckowania"
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie jutro chyba przejadę się wybrać prezent z okazji mojej 18
i co by nie siedzieć w biurze i opychać się pączkami bo ja się oprzeć nie mogę ![]() Nestelle tak my tylko na cycu i w ciągu dnia poza cycem rano coś a`la śniadanie z cycem obiad 190 lub 220 gr zjadany na dwa razy albo raz w 3/4 i wieczorem deserek typu jogurt, twarożek czy naleśnik między tym cyc cyc i cyc chociaż ostatnio mało tego cyca mi się wydaje ale dziecko zadowolone uśmiechnięte i zaciska buźkę bo nie chce więc nie zmuszam.
|
|
|
|
#2305 |
|
Rozeznanie
|
Witam
U nas ciężki dzien dzisiaj, miałam w domu mega marudę... Karmiłam z 20 razy dzisiaj (kp), nic innego nie chciała jeść... Mam nadzieję, że to zeby i lada moment wyjdą, bo jestem zmęczona. Nadrobiłam Was na tel., więc bez cytowania : CR Demeter Jestem przyzwyczajona do mooocno napigmentowanych cieni sypkich, takich prasowanych i w dodatku matowych dawno nie używałam, więc może to to. Chciałam paletkę na podróże, bo w domu to tylko mineralnych używam. alliw za urlop! Myślałam, że idziesz na krótszy wychowawczy, a tutaj 2016 ![]() Co mi przypomniało, że nie napisałam w końcu jak u mnie - wracam w sierpniu. 3/4 etatu. Na początku chciałam na pół etatu, ale pensja by mi nie starczyła na nianię czy żłobek. Więc zdecydowałam się na 3/4 i będę dumać, co zrobić ze Szkrabencją, ale najbardziej co zrobić z jej niejedzeniem. Bo nie ważne kto by się nią zajmował, jak nie będzie jadła nic poza kp... W przyszłym tygodniu pediatra, więc czeka mnie dłuuga rozmowa co robić. anika - super dresy ![]() Oliwka - za brak pobudki ![]() Fotki wózka wstawię jutro. Dzisiaj 1 jazda - jakie parasolki sa lekkie.... Ale dzisiaj krótki spacer, jutro będzie dłuższy to zobaczę jakie ma wady
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
na allegro
|
#2307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co chcesz na urodziny? Cytat:
![]() Ja nie umiem znaleźć ...... ![]() ciekawe jak tam BYou ? mam nadzieje ze nie rozłożyła ją choroba całkowicie .....
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
MAłpka, bo mi umknęło, ale monika.g Ci ju napisała o kołysankach
zbierazj sie na anstepne A z tym odcycowaniem to jaka metodę przyjęłaś?TAk w ogóle to się witam i zegnam...dobranoc
|
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko mi się kompletnie przestawia, bardzo niekorzystnie dla mnie
Potem pada między 10 a 11, dziś o 11, śpi godzinę. Pora taka, że najczęściej w tych godzinach gdzieś wychodziliśmy żeby tż zdążył potem do pracy jak na popołudnie chodzi i kicha. Dziś nie poszliśmy na basen ze względu na tą drzemkę. Potem po południu pada ok 16. Ewidentnie potrzebuje już mniej snu, tylko jak go przestawić, żeby miał jedną drzemkę i spał rano dłużej? Bo drzemka o 10-11 bardzo komplikuje nam wszystko Chodzi spać o 20, dłużej nie wytrzyma. Zeby jako tako funkcjonować musiałabym już się kłaść a jeszcze tyyyle rzeczy do zrobienia....
|
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
CR zdrówka dla Wojtusia
moni_ka.g u nas wydaje się mi być podobnie nie licząc ostatnich dwóch dni i wg mnie to bardzo dobry plan dnia o ile dziecko idzie na drzemkę między 15 a 16:30 u nas Aniela wstaje przeważnie koło 7 ale nie raz już razem z nami czyli 6:45 pierwszą drzemkę ma w zależności o której wstanie od 9:30 do 11 im później idzie na drzemkę tym większe prawdopodobieństwo że druga będzie wypadała godzinę lub dwie przed kąpielą a kąpie się przeważnie o 20 (od dwóch dni kąpiel jest i 19:20) jeśli na pierwszą drzemkę idzie około godziny 11 wtedy zabieram ją na spacer około 14:30 wtedy po godzinie spacerowania przeważnie jej się usypia i to liczymy jako drugą drzemkę bo bez spaceru to nie raz o 18 jest już taka marudna że przetrzymanie nic nie daje. Aaaja jestem może nie dobrą matką ale jeśli dziecko mi padnie ok. 18 to po 10 max1 5 minutach budzę ją sama. Tak samo z basenem, wyjściami, jeśli się poprzestawia to ja budzę i nie daję jej pospać. Tyle że moje dziecko przeważnie chodzi spać o 22 wstajemy około 7 1 drzemka pomiędzy 9:30 -11 2 drzemka koło 16:30-17:30 kąpiel o 20 spanie o 22 od dwóch dni miała jedną drzemkę dłuższą 1,5 godziny i 1 krótszą około 40 minut (od 14 do 14:40) i poszła spać o godzinie 20, pierwsza noc przespana w całości dziś pisałam że do 7:20 od 20 zobaczymy jak dzisiejsza noc minie też poszła spać o 20. Nestelle torebkę myślę i myślę między selmą a rosą i sama nie wiem ale chyba bardziej podoba mi się slema rosa zawsze chciałam praktyczne prezenty i były zazwyczaj do domu typu odkurzacz, mikser, talerze ale w końcu coś tylko dla siebie mam dylemat
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

od 3 do 5 miałam przerwe w spaniu, cos kiepskie nocki u nas ostatnio :/ jak J mnie nie budzi to koty prują
ech
no chyba że duże były 

bo z tego co widze to Wy takie chudzinki

jakie pyszności może zoorganizujesz jakieś przyjęcie dla nas z takim super menu 

05.07.2008