|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
| Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
|
2 | 8,00% |
| Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
|
3 | 12,00% |
| Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
|
2 | 8,00% |
| Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
|
0 | 0% |
| Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
|
0 | 0% |
| Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
|
4 | 16,00% |
| Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
|
2 | 8,00% |
| Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
|
7 | 28,00% |
| Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
|
3 | 12,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
|
2 | 8,00% |
| Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Witam wieczornie,mały ma drzemke więc mam chwilkę
,męzul prasuje a ja popijam Karmi malinowe![]() Zdażyłam dzisiaj ogarnąć szafę Tymka tylko ,pozbyłam się pożyczonych rzeczy,za małe oddałam siostrze.Ale jakos miejsca w szafie mi nie przybyło Widziałyście: http://www.polskatimes.pl/artykul/33....html?cookie=1 O już się obudził,w końcu niedługo kąpiel
|
|
|
|
#902 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
![]() dopajasz go? Wiesz co, opłacił gościa co za niego poszedł na badanie bo oczywiscie firma wysłała przed podjęciem pracy. Ja dowiedziałam sie jakieś 3 tygodnie temu jak wspomniał "dostałem wypłate z indykpola' . No a dzisiaj poruszyłam temat i okazuje sie ze w kurczakach ma robic od pon. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Beatko- bardzo Ci dziękuje za pomoc z tymi kleikami. Rano dałam mleko z kleikiem i po 10 minutrach kupka. Mimo ze dostaje teraz marchewke. A była dużo ładniejsza niz ostatnio. Cytat:
a robiliście jakies badania u alergologa? za szczepienie. Zapraszam na pąckzi. WYSZŁY pyszniutkie będą najutro mąż mial isc do pracy jutro latego dzisiaj robiłam, ale nie idzie do końca tygodnia. Tak nam sie wsyzstko nagle zmienilo bo w niedziele panikowałam jak ja sobie w tym tygodnuu pporadze z moją marudką ![]() Jejku jejki ide szykować bąbelita bo już 19 a spacer czeka
|
|
#903 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#904 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale dzisiaj był ryk przy kąpieli
nie wiem głód to raczej nie był bo karmiłam po 18.A jak zaczełam masować dziąsełka to mały jakby ulgę poczuł i ssał mojego palca.Teraz obserwuje karuzelkę i cyca piąstki namiętnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przykre to że tak mało się interesował.Teraz jest lepiej chociaż trochę?Cytat:
Nie słyszałam o karobie,dobrze wiedzieć ![]() Cytat:
Brawo dla męża że sie zapytał.Coś zrozumiał A Ty pewnie że zrób coś dla siebie,taka odskocznia się przyda.Cytat:
![]() Basiau Was to podwójny "obowiązek" do przewinięcia ![]() Cytat:
Eh .... |
|||||||
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
OlaO żesz i trzeba będzie od nowa robotę zaczynać
Cytat:
![]() Posmarowłam Dentinoxem dziąselka bo dzieć płakał i mały uspokoił się i zasnął. |
|
|
|
|
#906 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Basiaaaa moja Ulka je co dwie godziny, tylko,że ona 120 Ja padam na twarz. U nas kupy są super, ale problem z bączkami. Nie mam siły, po prostu jak zrobi kupę to 15 minut jest śmiech,a potem zaczynają się bąki. A jak nie ma bąków to jest maruda skokowa. Padam na twarz. ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- już są mamy listopad grudzień 2014
|
|
|
#907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aż się boję jutra, naprawdę ta noc mogłaby dla mnie trwać wieczność bo się boję poranka i kolejnego takiego dnia Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam na szybko pochwalić się, że stroj dla malej kupiony
![]() a potem nadrobie
|
|
|
|
#909 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybka nie ma za co,teQaz tylko patrzec jak dobrze dalej przyjmuje kleik i nie boj sie wprowadzic kaszki mleczno ryzowej,jak nie sprobujesz to nie bedziesz wiedziec
Maomami tule mocno,zobaczysz noc ladnie przespicie Corkoczarownic nie ma sie co dziwic ze juz kolejny watek mamus listopadowych czas poprostu zapiepsza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#910 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyłączam sie do zbiorowego szaleństwa Cytat:
![]() Ryba- dopajam, tzn opisze jak było dzisiaj - 6 rano 150 ml mm - 10:30 150 ml mm - 13:30 100 ml herbatki - 15:00 100 ml mm - 17:30 30ml herbatki - 18:00 150 ml mm wodą poki co pluje, ale walczę z tym, bo wole wodę niż herbatki teraz spi, nie za dużo daje? |
||
|
|
|
#911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zjadlabym paczka,teraz zaraz,juz mam obsesje tak go chce. We wszystkich gazetach rekkamowych wyzakreslalam paczki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam ta zielona I ta łyzeczka jest genialna. BEATKA - ja najprawdopodobniej bede musiała wrocic pod koniec maja Jutro sie dowiem kiedy mi sie macierzynskie konczy dokładnie .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie popełniajcie samobójstw!!!
![]() Beatka to zakreśl jeszcze jednego ![]() Idę zlukać wątek nowy |
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
LUSESITA Będzie impreza
|
|
|
|
#916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eh współczuje tych brzuszkowych problemow ;(] Cytat:
Cytat:
|
|
#917 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nie rób mi tego
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest stres bo nie wiem co mam robić , najlepiej bym została z Maja w domu , ale najlepiej też bym poszła do luuuuudzi .. A tak serio , nie chce pojsc na przeciwna zmiane jak Tż , bo bedziemy sie wiecznie mijac a wtedy nie wroze nam za długo , a znowu jak pojdziemy na ta sama to bedzie problem z Maja. Ahhh trzęse portkami mówiac szczerze .. RYBA - Maja 10.02 wazyła 7.02kg , a jutro ja zwaze w domu ale mysle ze z 7300kg wazy napewno Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#919 |
|
Zadomowienie
|
nadrobilam!
ryba te pozne.spacerki uspakajaja malego na wieczor? dobrze ze po kleiku ok. nemosek ten domek to maz planuje wyladowac z rzeczy do garazu i zwolac braci i kolegow zeby go przesunac z.pol metra a kostke musi zerwac i kopac dol. ku.wa dom nowy, mieszkamy w nim 3 lata ale to deweloperka. najgorsze ze w zeszlym roku zareklamowalismy i tak naprawili ze maz.powiedzial.ze w tym roku ma ich gdzies bo znowu mu zrobia tak ze za rok bedzie lipa. na szczescie w tym roku zakladaja nam wode tylko nie wiem w ktorym miesiacu. jakbym miala kase to bym wytoczyla sprawe temu deweloperowi...lineczko fajna ta miseczka mao wspolczuje trudnych dni. ja moge Cie pocieszhc z doswiadczenia ze drugie lepsze ![]() zrobilam przed chwila skalpel II ale ze zmeczenia zapomnialam najpierw wlaczyc rozgrzewke tylko od razu cwiczenia i naciagnelam sobie lewa.pachwine i prawy posladek. zorie.towalam sie dopiero po jak ppczulam bol i zaczelam sie zastanawiac od czego to ![]() ps. pisz do Was z.wanny wybaczcie zatem za bledy itp heeWysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Piekarnie otwieraja od 6.Jeszcze tylko parę godzin.Ja z rana po lekarzu pędzę do Biedry po pączki.Zrobili promocję 0,79.Uwielbiam ich
|
|
|
|
#921 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Daj adres wyśle Ci paczka, teściowa robiła, zjadłam juz chyba z 8 -malutkie są i faworki ![]() Cytat:
Cytat:
dla dewelopera. Chciałam się zrelaksować w wannie nalałam sobie wody, piane zrobiłam, zapaliłam świeczkę, zgasiłam swiatło,weszłam do wody, wszystko pięknie, mąż przylazł po 5 minutach, efekt, że nie zrelaksowałam się wkąpieli, mnóstwo wody na ziemi, nachlapane na ścianach hahahaah ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
OLA Nie dziwię sie że jesteś wkurzona
TRELE A nie zamierzasz dłużej posiedzieć z Majką? |
|
|
|
#924 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
BASIA Tylko 5 zjesz?Dzień jest długi
|
|
|
|
#926 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja robilam z ziemniakow. wyszly lepsze niz w ub roku. bylo 25 sztuk a zostalo chyba 12 ;p 10 zjadl maz... ![]() Położyłam małego, dałam buziaka, włączyłam karuzelkę i sie bede relaksować ![]() UWAGA UWAGA mamy malutenki sukces. Kacper sam przewrócił sie na boczek i pozostał w tej pozycji przez10 minut
|
|
#928 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jutro obiecałąm sobie że zjem aż 8! 8! albo 9 jak dam radę
|
|
#929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ola lipa z tym remontem Iga Danon jaja takie sobie robi ![]() Lusesita czekamy na fotki ![]() Nemosej ja jak te filmy z przekładaniem zobaczyłam to jakbym nie wiedziała, że facet zna się na tym co robi, to bym powiedziała, że zachowuje się jak łamaga i dziecko pierwszy raz trzyma ![]() Beatka odnośnie nasuwania czasu dziś szok przezyłam- wiem że nam dzieci rosną, ale nie wiedziałam, że aż tak jak się widzi dziecko codziennie to nie widac tak bardzo zmiany, bo to płynne jest. miesiąc temu jechałam z małą ostatni raz autem na tyle i teraz dziś. Wtedy jak patrzyłam do fotelika to taki malutek leżał albo przysypiający albo drący się jak zasnąć nie mogła, dziś taka cisza- zaglądam, Hania z takim zaciekawieniem rozgląda się po tej części auta, którą miała w zasięgu wzroku, jak mnie zobaczyła, to się zatrzymała i wyszczerzyła eh trzeba bardziej zacząc doceniać chwile, bo zaraz szkoła, pierwsze randki i fruuuuu
|
|
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co Ty już o pierwszych randkach myślisz Beatko- bo mi umknęło. Boje sie ryżowych potraw dawać. Wiem moze głupie ale póki sie brzusio nie uspokoi to nie wiem co zrobić.chyba nie chce teg przeżywać znów . . Lecę spać bo jestem padnięta.. Dobranoc
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

,męzul prasuje a ja popijam Karmi malinowe

nakarmiłam, wkładałam do łóżeczka i on sobie tam dyskutuje, ja jestem cicho, nie uśmiecham się do niego- chociaż on to robi i po jakimś czasie zasypiał

w pewnym momencie poprostu zaczeła tak starsznie wrzeszczeć, myślałam ze głodna jest, ale nie. Wkońcu po 10 minutach darcia, posmarowałam jej dziąsła Bobodentem( ogólnie to nic tam nie widzę żeby coś sie działo, twarde są) . Ale przestala plakać i
czy bolało ją coś czy była śpiąca bo w 30 sek. usneła. A jak wcześniej ją odkładałam to spać nie chciała.
za szczepienie.
nie wiem głód to raczej nie był bo karmiłam po 18.A jak zaczełam masować dziąsełka to mały jakby ulgę poczuł i ssał mojego palca.
Przykre to że tak mało się interesował.Teraz jest lepiej chociaż trochę?
że sie zapytał.Coś zrozumiał