![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Ja też raz tak zrobiłam. Zawsze kupuję kaszki mleczne a raz dostałam od kogoś niemleczną a nie wiedziałam i dodałam tylko wodę. Ale od razu mi coś konsystencja nie pasowała i doczytałam że pisze "dodaj mleko".
#332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() w połowie marca mam dostać wiadomość o wstępnych wynikach, na razie wiem tylko,że pierwszy etap przeszłam ![]() my też mamy jedną bezmleczną, tż kupił bo nie wiedział, że jest jakaś różnica i też nie wiem, co z nią począć... Amelka coraz ładniej je ![]() ![]() btw kiedy macie powtórzyć Fe i morfo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Amelka coraz lepiej je? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
otoz to
![]() Black - a powiedz mi jeszcze-twoim zdaniem lepszy puder sypki czy w kamieniu? kuźwa, chyba za bardzo mnie wzielo na rozkminki ![]() Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-02-26 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak dobiła uu to git, no to coś się ruszyło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
poruszałyście temat tuszy do rzęs, ja nie mam faworyta w tej kategorii, w ogóle tuszy prawie nie używam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wolę maziać się pędzlem niż gąbeczką |
|
![]() ![]() |
![]() |
#338 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja na diecie... ![]() Cytat:
![]() No i jeszcze jedna rzecz, ważna w mojej pracy - są higieniczne. Sypki puder wysypiesz sobie na wieczko czy coś i pędzel nie ma kontaktu z resztą produktu, a przy prasowanym dotykasz całości. Ważna rzecz, gdy ma się cerę np trądzikową - wtedy się wręcz nie powinno używać prasowanych, bo osiadają na nich wszystkie bakterie, jeśli się dotknie pudru, potem twarzy, a potem znów pudru. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-02-26 o 20:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
Debrah,nancy ja tą kaszkę bezmleczną mieszałam z mm i podawałam łyzeczką.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-02-26 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Wtajemniczenie
|
ja tak samo
![]()
#341 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45349132]Debrah, kiedyś sama taki numer zrobiłam z kaszką
![]() Hm, no zje ją jakoś, najwyżej będę owoców dodawać jeszcze, szkoda wywalić. Ideałem moim nadal jest gotowanie kasz dorosłych albo Holle - ale same wiecie, że z moim dzieckiem CHCIEĆ A MÓC to są diametralnie różne kwestie, niestety. Może kiedyś zje.. Bo np mam taką fajną, chyba na dobranoc z jabłkiem z hippa, owsianka, a więc lepsza składowo znacznie niż zwykła ryżowa. No ale nie chce za bardzo jej, szkoda. Cytat:
A te kaszki to czytać opakowania trzeba, bo one się niczym nie różnią, wzięłabym mleczną - to odłożyłam, bo patrzę " o, paczka większa" - a tu masz, kaszka bez mleka. A jak z jedzeniem u Was? Ja się boję cokolwiek myśleć, zwykle po dniu pt "zjadłam coś poza mlekiem" następuje regres i nie chce niczego. Zobaczymy jak będzie jutro. Aha dziewczyny - miałam Was zapytać - używacie jeszcze sloiczków? Owocowych np? jogurtów, itp? Po jakim czasie od zjedzenia np słoiczka małego owoców czy jogurtu - dziecko dostaje następny posiłek? Najbardziej mi się podoba - że ona jak mnie widzi przy szafkach to idzie i woła "am am am" ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
Nie no, przez Bijkorke dzis nie zasne
![]() zobaczcie w k. jak wyglada Naduska!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Rozeznanie
|
Debrah dawno mnie nie było i widzę że Amelka zrobiła wielki postęp jedzeniowy. Cieszę się
![]() Co do kaszek bezmlecznych, możecie je robić na zwykłym mleku, jeśli takie dajecie dzieciom. ![]()
#344 |
Zakorzenienie
|
Co do pączków - to moi rodzice zamówili 10 sztuk u miejscowego cukiernika, więc na pewno Oliwka dostanie jedną sztukę dla siebie, czemu nie? I tak cumknie 2 kęsy i wyrzuci w kąt.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
Fewcia, uff Najadłyśmy się strachu, nie chcę nawet myśleć co Ty czułaś
![]() ![]() ![]() Debrah, super, że z jedzeniem u Was lepiej ![]() ![]() Kurcze pechowy dzień dziś ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkiego dobrego dla Bartusia ![]() Piotrek dopiero zasnął ![]() ![]() ![]()
23.01.2013-PIOTRUŚ ![]() 21.04.2015-MICHAŚ ![]() Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . Edytowane przez insolito Czas edycji: 2014-02-26 o 21:59 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
słoiczków- deserków też już nie kupuje(ok 3 -4 msc) , kupuje jogurty naturalne i mieszam z owocem i np płatkami. Dziś zblendowalam jej dwa małe banany z jogurtem i do tego platki kukurydziane;] i starczylo jej no nie wiem 2 h później obiadek. Rano zjadla pół kanapki z serem żółtym. A na kolacje 1.5 naleśnika z jabłkami, ale robie małe. No i uu przy usypianiu;]
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Raczkowanie
|
Fewcia, trzymam kciuki żeby przy kolejnej dawce antybiotyku było już ok
![]() I zdrówka dla pozostałych dzieciaczków ![]() Cytat:
A co do kanapek - u mnie jest odwrotnie, tzn. Mała potrafi zlizać serek, samą szynkę (kupuje dobrą drobiową) a chlebek zostawia, a jak ja dam jej kęsa do buzi to czasem zje, a czasem w buzi rozdziela i zjada samą szynkę a chleb wypluwa... Ale jak podam sam chlebek to zjada, czyli widać że go akceptuje ale jak jest z mieskiem to woli miesko. W ogóle ostatnio bardziej wybrzydza, owoców w ogóle prawie nie je, za to mogłaby jeść jogurt naturalny chyba na każdy posiłek no i chętnie zjada mięsko i ryby ale tych nie mogę jej przecież podawać za dużo. I tu mam pytanie: co można dziecku dodać do jogurtu żeby nie za bardzo zmienić smak i konsystencję ale żeby zrobić z niego bardziej sycący i odżywczy posiłek?. Na razie myślałam o amarantusie ekspandowanym, ma malutkie ziarenka więc powinien przejść ale może macie jeszcze jakieś pomysły? I czy taki amarantus ma czegoś za dużo, na zasadzie że nie powinnam z nim przesadzać z ilościami? A, i ja dalej kupuje sloiczki bo jak dam Julce bardziej nasz obiadek to ona zjada praktycznie samo miesko / rybe a warzyw i ziemniaków / makaronu / ryzu już nie chce. A sloiczki na razie zjada wiec kupuje. Edytowane przez MaJulMi Czas edycji: 2014-02-26 o 21:13 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I właśnie mogę mieć pytanie? ![]() ![]() Od jakiegoś miesiąca jest tak (godziny +/- 30min): 6-7 uu, w nadziei, że jeszcze zaśnie ![]() 9.00 kasza, ok 3/4 szklanki 10.00 uu d spania 13.00 zupka , na taka na gęsto ok szklanka 15.00 słoiczek z owocem 16.00 uu do spania 17.30 no tu to różności, jakieś placuszki, kanapki, mięsko pieczone, rybka ... 19.00 kasza ok 1/2-3/4 szkalnki 20.00 uu do spania I tak wydaje mi się, że ten obiad dostaje za wcześnie, lepiej byłoby o tej 15, tyle, że on za jakoś godz ciąga cycka do spania i boje się, że brzuch będzie bolał. Macie jakieś pomysły co zmienić?
![]() |
#351 | |||
Rozeznanie
|
Super
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tz właśnie będzie robić grzanki. Umieram z głodu ![]() A, i co do tuszy do rzęs - ja często używam takiego zwyklaka z Rimmela jak Hope wklejała. Bardzo dobrze mi się sprawdza. Albo zwyklaka z Sephory. Też jest spoko. Jem i idę spać. Spokojnej nocy! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dodaje małemy owoc- malinki, banan, czasem kilka łyżeczek musli moj wcina naturalne, z odrobiną miodu można kombinować zmykam bo chyba bede brana pod uwagę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak sobie muszę zakropić oczy (zawsze sama , gdyby ktoś próbował to nie otworzyłabym oczu, tak strasznie mi łzawią na samą myśl że ktoś mi coś chce wkropić) to mam taką metodę: kładę się płasko, biorę lusterko, z lusterkiem namierzam gdzie to oko, celuję ręką tak żeby była w tym lusterku nad okiem, odkładam lusterko i dopiero wtedy mogę nacisnąć pojemniczek. Tak żebym nie widziała że leci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zadomowienie
|
Kija, Ty to jesteś agentka
![]() Jako, że Piotrek ma buty w których umie się przemieszczać to nagrałam Wam go dziś na spacerze ![]()
#355 |
Konto usunięte
|
marsi, brana pod uwagę
![]() Też zmykam, też będę brana, ale jako przytulacz dla Dorotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Zadomowienie
|
Dużo zdrówka dla Oli, Blanki, Bartusia, Piotrusia i Julka - mam nadzieję że nikogo nie pominęłam, strasznie nam się dzieciaczki posypały...
My dalej słoiczkowe, Ania uwielbia słoiczki więc co się będę męczyć z gotowaniem ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 | |||
Zakorzenienie
|
Fewciu, dobrze, że tak to się skończyło, uff
Mika, a jak Julek? Cytat:
![]() no pisałam, że luuuuuzy były ![]() Cytat:
Cytat:
a nie ma za dużych? ![]() ![]() ![]() a tak a propos butów, to ta firma ma też fajne http://www.bobuxpolska.pl/step-up (i oczywiście drogie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I weź mi tu z takimi butami. jak ja jeszcze tamtych nie przebolałam, a Ty takie cuda wynajdujesz ![]() ![]()
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a cen nie ma, dopiero jak wejdziesz w "gdzie kupić" i jakiś sklep wybierzesz; w każdym razie ponad 150zł ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.