|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
Jak jest spokojny, to trochę popatrzy na książeczki czarno-białe, lubi mnie obserwować i słuchać, jak do niego gadam. Mąż go czasem nosi i pokazuje 'świat', to też go interesuje. Ale to wszystko też nie trwa długo, max 20 min. Jakieś zabawki, grzechotki, maskotki jeszcze go nie interesują.
|
|
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
dla potrzebujących!! ![]() Czytam nadrabiam.. i tfu tfu (odpukać w niemalowane)... Dziś pierwszy raz słyszałam jak moje dziecko płacze... po szczepieniu. Zazwyczaj pokrzykuje, stęka, ale do tej pory nie słyszałam jak płacze... Myslałam że serce mi gardłem wyskoczy ![]() Ale zaraz dostała cycka i zaczęła wcinac ![]() Nie ma zbytnio czasu na forum... na FB jestem na bieżąco. Mąż pójdzie do prac niedługo, więc będzie więcej czasu ![]() Dziwne.. bo jak jesteśmy razem, z niczym sie nie wyrabiam, a jak sama.. to daję radę. Idziemy kąpać ![]() A dziś w nocy Zuza spała... od 23 do..... 6 rano! ![]()
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mezaga bedzie tylko lepiej ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- A w ogóle to Emilowi zrobiła sie "kaszka" na plecach Na razie ograniczam kąpiele, mam nadzieje, ze to wystarczy.
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Mam problem no!
Widzę, że Borys ma powoli rytm dnia o ile rano mi się w miarę podoba - jest ok, południe różnie bywa. Ale wieczór.... karmienie ok 18 i tu Borys zapada w mega długi błogi sen. Potrafi przespać nawet 5h! Czasem czekamy na kąpanie ale kąpanie o 23 mi się nie podoba, bo padam na twarz! Macie jakieś pomysły, żeby mu to przestawić bezboleśnie? W dzień ciężko go czymś zająć jak widzę, że jest zrzędliwy i śpiący, jakby zasypiał tak ok 22-23. a tak obudzi się ok 22-23 i potem ok 2-3 i ok 5-6.
|
#2676 |
|
Zadomowienie
|
Madzia corci śliczna jakie włoski jak mój synek
![]() Agatka super wygladasz i maluszek słodki. Krolowa słodki widok. Jak nie kochać tych naszych dzieci ??
|
|
|
|
#2677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie tak na prawdę Marcel, sam sobie wyrobił ten nawyk i sam na niego przyzwolił (jakkolwiek to głupio brzmi, że niemowle 2 miesięczne samo coś robi) wcześniej też zasypiał na mnie. |
|
|
|
|
#2678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
Jak zaczyna mi padać o 18h, to pozwalam mu spać oczywiście, ale nie odkładam do łóżeczka, tylko kładę w dużym pokoju na kanapie, a wokół niego toczy się normalne życie. Zazwyczaj po godzinie maksymalnie wtedy się budzi przy jakimś glosniejszym dźwięku. Wtedy udaje się go przetrzymac 1,5-2 godziny i wtedy po ludzku położyć spać.
|
|
#2679 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze jak czytam o waszym jednym albo dwóch karmieniach to wam zazdroszczę u mnie najczęściej 24, 2.30 , 4, 6 czyli 4.
Od dziś próbujemy go przestawić. Czy połóg może trwać dłużej niż 6 tyg? Bo u mnie dziś mija i trwa nadal... |
|
|
|
#2680 | ||
|
Zadomowienie
|
Doris dziś ekspresem padlła. Odłożyłam i nie było dziecka.
Cytat:
Cytat:
No i od połowy stycznia uparcie usypiam w łożeczku. Mąż na początku błagał mnie że on ją na rękach polula bo nie może słuchać jak ona płacze. Wygoniłam go Ogólnie od lutego zasypia praktycznie bezproblemowo (no chyba że coś ją boli lub za dużo zje i za pełno jej w brzuchu).Widziałyście że powstał wątek mam listopadowo-grudniowych? Uświadomiłam sobie, że w tamtym roku o tej porze poważnie planowaliśmy Dorotkę
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lekko plamilam chwilę dłużej niz przepisowe 6 tygodni, moja lekarka nie miała zastrzeżeń.
|
|
#2682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My spontanicznie podjęliśmy decyzje o dziecku 1 kwietnia Znaczy nie tak super spontanicznie, bo on dawna było wiadomo, ze bedzie w tym roku, ale z dnia na dzien stwierdziliśmy, ze już. 21 kwietnia wyszły 2 kreski na teście. A 21 grudnia urodziłam
|
|
#2684 |
|
Rozeznanie
|
Znaczy mogę spać spokojnie, dzięki
|
#2685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(na luza całkiem, bo przecież to nasze pierwsze próby). 13 kwietnia zrobiłam test i 2 kreseczki wyszły Mąż był nieco "zawiedziony" bo myślał, że dłużej poszalejemy bezkarnie
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo dzis sie obudzil po 3h, ale od jedzenia minelo 4h. Teraz pojadl strasznie sie wiercil przy jedzeniu. Kopie prezy sie okrpopnie
na lezaco podnosi mocno nozki. Coa go gniecie . Dalej oczko lzawi, ale nie ropieje... niewiem o co chodzi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2687 |
|
Rozeznanie
|
proszę o kciuki jutro za Nas a raczej za moją macicę co by chciała współpracować z oksy niezbyt długo mnie męcząc
od jutra zniknę z forum mam nadzieję nie nadługo bo w szpitalu neta nie będę miała
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Sprobuje waszych metod. Ogolnie Borys spi w lozeczku u siebie w pokoju tylko w nocy kolo nas w kolysce, zaniedlugo calkiem chcemy go odstawic do pokoju a kolsyle sprzedac.
Kurcze my tez praktycznie rok temu podjelismy decyzje ze dzialamy. jak tenczas leci, pamietam jak ogladalismy panele w maju a ja nie wiedzialam co sie dzieje ze mna. Spalam wszedzie, w kazdej pozycji ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2689 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No właśnie chyba będę częściej wkładała go w chustę i tyle. Bo co zrobię.
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko- odpada. Nic nie rób i sam odpadnie- u mnie było to samo
|
|
|
#2691 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i Jeszcze chwila i do ciebie dołączymy hihi
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety pozjadali mi odpowiedzi i cytaty, chyba za długo trwało moje odpisywanie.... U mnie trzeci dzień bez TZta. Moja mama popołudniami przyjeżdża i pomaga, ale i tak jest hardcorowo. Wczoraj spałam tylko 2,5 h - myślałam, ze skonam dzisiaj było już lepiej - w sumie przespałem 5 h ale dopiero nad ranem i spałam do ok 11. GRATULUJE NOWYM MAMUSIOM!!!! ![]() Poza tym to na wszystkich flotach są prześliczne dzieci Dla Roane, Muminka i Celine - Fajnie, ze wrzucacie jeszcze opisy porodów - ja lubię je czytać. Choc nie wszystkie są lightowe... Może uda mi się jutro sklecić swój. Perfuzja - dziękuje za rady dot. chust. Muszę jutro znaleźć chwile i zamówić elastyczna. Jak myślisz czy któraś z niech jest lepsza, czy brać te tańsza? Nie szukałam wiele, po prostu muszę kupić jakaś szybko. Taka http://www.babytula.pl/collections/chusty-do-noszenia-1 Albo taka http://pl.lennylamb.com/chusty_elastyczne Firmy chyba obydwie są ok? Sorry, ze tak Cię mecze, ale jestem zdesperowana. Muszę sobie jakoś zacząć radzić, inaczej nie wyrobie psychicznie i fizycznie. A nie mam serca zostawiać dziecka dracego się w łóżeczku. Jednak coś w domu zrobić bym chciała. I tez jutro chce zamówić Woombie. Wczoraj w nocy sciskalam kocykiem, ale w moim wykonaniu to gorzej wychodzi. W Woombie rączki lepiej się układają bo jak w łonie matki, a w kocyku ostatnio jedna została wyprostowana - a powinna być zgięta. |
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Zawinęłam dziecko chustą elastyczną do spania i.... przespał 6 godzin ciurkiem!
Postanowione - kupuje Woombie. Bo obowiązywanie elastyczną to jednak męczące jest Milka Lennylamb na pewno jest dobry. Tula robi świetne nosidełka ergonomiczne o ich chustach nie słyszałam, ale to dużo prostsze z robieniu, wiec prawie na pewno tez jest ok. Biedna jesteś strasznie Moze "wywiezc" Ci Walerię na spacer, żebyś mogła odespac choc troszkę? Serio piszę, żadna różnica czy spacer z jednym czy z dwójką, Emil w chuscie i jazda
|
#2694 |
|
Zadomowienie
|
Marysia spala od 23 do 5! teraz je i zobaczymy czy nie uzna, ze juz dzien,
Milka pytania nie do mnie co prawda, ale czy nie lepiej kupic od razu chuste tkana?
11.11.2007 razem 23.06.2012 ślub 10.01.2014 Marysia Edytowane przez forester Czas edycji: 2014-02-27 o 05:08 |
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
I lepiej, i nie lepiej. Elastyczna jest dużo łatwiejsza wiązaniu, ale starcza na krótko. Tkana trudniejsza, ale starcza do oporu.
|
#2696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Nie przejmuj się moja też budzi się o praktycznie tych samych godzinach, pozostaje nam czekać aż nasze dzieci wyluzują i dadzą nam spać;p
|
|
#2697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie trzy testy płytkowe pokazały wynik negatywny. Za to uczucia po odebraniu wyniku beta hcg nie zapomnę do końca życia Piękne to było no...A w sprawie usypiania: ja od dwóch tygodni robię tak jak Emma. Wcześniej nosiliśmy, tuliliśmy, bujaliśmy, dziecko i tak spać nie chciało. Teraz po wieczornym rytuale (kąpiel, jedzenie, czytanie) odkładam Nelę do łóżeczka. Zasypia w 2/3/4h. Jak jest potrzeba do głaszczę, trzymam rękę, ale nie mówię ani nie nawiązuję kontaktu. Wczoraj zostawiłam ją gadającą i poszłam czytać książkę, jak zajrzałam po chwili to Mała spała - nieprzerwanie od 22 do 6.30 Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2014-02-27 o 08:01 |
|
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Emil spał od 21h do 8h z dwoma krótkimi przerwami
|
#2700 |
|
Gang Iren
|
U mnie noc od 23 do 6 z karmieniem o 2:15. Nie wyspałam się i tak,jeszcze z 2 godz snu by się przydały.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

bo Alek albo je, albo spi, albo ryczy. Ma chwile, ze nie placze i oglada swiat, ale one trwaja ok.15, 20 minut i jest ryk
Jak jest spokojny, to trochę popatrzy na książeczki czarno-białe, lubi mnie obserwować i słuchać, jak do niego gadam. Mąż go czasem nosi i pokazuje 'świat', to też go interesuje. Ale to wszystko też nie trwa długo, max 20 min. Jakieś zabawki, grzechotki, maskotki jeszcze go nie interesują.

- kilka dłubanek
dla potrzebujących!! 

Na razie ograniczam kąpiele, mam nadzieje, ze to wystarczy.

No i od połowy stycznia uparcie usypiam w łożeczku. Mąż na początku błagał mnie że on ją na rękach polula bo nie może słuchać jak ona płacze. Wygoniłam go

16.06.2012 
Piękne to było no...