Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-26, 22:42   #1741
madzixx88
Zakorzenienie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Pazurki:

Cytat:
I torciki:
x 2

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Jakie pytania?
Ciekawe co by zrobił jakbyście powiedzieli że nie macie
pytania począwszy od typowych czyli czy jesteśmy pewni zawarcia małżeństwa, czy nikt nas nie zmusza do tego, poprzez czy rodzice wiedzą o ślubie i popierają decyzję o nim, po -czy jesteśmy przekonani o własnym zdrowiu psychicznym, czy nie zatajamy przed sobą okoliczności, które mogłyby zakłócić pożycie. A najdziwniejsze było "czy z wiedzy wyniesionej ze szkoły średniej możecie posiadać potomstwo" czy jakoś tak ja takich wiadomości ze szkoły średniej przynajmniej nie wyniosłam

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
A ta kasa co wczoraj płaciliście to nie jest opłata za zapowiedzi, czy to jeszcze osobno płacicie, a to po prostu za fatygę ?
nieeeee to co wczoraj to płaciliśmy za fatygę-za to, że pisał protokół na zapowiedzi to już co innego, ciekawe ile tym razem

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Madzixx a co ten ksiądz przy protokole pytał ?

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
napisałam wyżej choć nie wiem czy w każdej parafii są takie same pytania,pewnie nie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
A my mamy dzisiaj pierwszą lekcję tańca!
iść w balerinach czy butach z obcasem wielkości tego weselnego?
ja chodzę w płaskich, a dokładnie w adidasach

Cytat:
Czeko serio? A mi wlasnie ostatnio czas przecieka przez palce. Dopiero było 100 dni, a tu już troszke ponad 2 miechy a ja robie w gacie że sie nie wyrobie ze wszystkim albo o czymś zapomne.

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
mam tak samo

Ysia-mi się podoba przedziałek z 2 fryzury a rulon z 1, tyle, żeby był mniej zwinięty a np bardziej miękko się falował a nie myślałaś o lokach?

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2014-02-26 o 22:44
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 23:03   #1742
hjarta
Raczkowanie

Dziewczyny, długo nie zaglądałam, bo już sporo załatwień, praca itd...
czy któraś z Was może polecić smaczną, sprawdzoną, niedrogą cukiernię w Krakowie? potrzebujemy ciasto na wesele, tort i ciasto na pożegnanie dla gości.. z góry dziękuję za rady!
hjarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 23:27   #1743
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
jak powiem Tżtowi, że za poszetkę 50zł to mi się każe popukać w czoło
zastanawiałam się nad lnianymi, ale one właśnie jakieś mało eleganckie mi się wydają
może sztucznego jedwabiu poszukam
albo spróbuję z tym kawałkiem materiału i ktoś mi obszyje
dziękuję
proszę bardzo
z wspomnianych prze Ciebie względów ja mojemu nie powiedziałam ile zapłaciłam, tylko przekazałam informację o dokonanym zakupie to się ucieszył że ma z głowy
podobnie było ze spinkami do mankietów- powiedziałam, że kupię mu spinki w prezencie ślubnym tak jak on mi kupił już kolczyki. Rozpromienił się, powiedział że mam nie wydać więcej niż 50$. Ja mu na to- a ja Ci dałam limit na kolczyki gdy chciałeś mi sprawić przyjemność??? A on na to, że to brzmi fair
Poza tym to ja władam budżetem, on tylko od czasu do czasu pyta jak stoimy
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 23:45   #1744
mala_czarna_21
Zakorzenienie

ysia jak dla mnie 1

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 23:46   #1745
Polcia1410
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hjarta Pokaż wiadomość
Dziewczyny, długo nie zaglądałam, bo już sporo załatwień, praca itd...
czy któraś z Was może polecić smaczną, sprawdzoną, niedrogą cukiernię w Krakowie? potrzebujemy ciasto na wesele, tort i ciasto na pożegnanie dla gości.. z góry dziękuję za rady!
Zaczęłam studia w Krakowie (potem się do Warszawy przeniosłam ) i czasami z koleżankami po zajęciach sobie odwiedzałyśmy cukiernię kora (albo coś podobnego, już nie pamiętam nazwy dokładnie ). Sporo chodziłyśmy po cukierniach, ale tam nam jakoś bardziej smakowało. Jednak nie umiem powiedzieć, czy na weselę zrobią smaczny tort, więc musisz zobaczyc tez inne opinie na ich temat

Razem: od 14.02.2012
Zaręczyny: 05.12.2013
Ślub: 31.05.2014
Polcia1410 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 23:51   #1746
frezja123
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

Jestem tutaj pierwszy raz, będę Was podczytywać i prosić o rady.
Do ślubu jeszcze strasznie daleko, dopiero 20 września się pobieramy...

Mamy umowę z restauracją, fotografa, obrączki... i tyle

W sumie więcej nie potrzebujemy bo to jest przyjęcie dla 50 osób, nie wesele.

Ślub cywilny, więc odpadają nam przygotowania o których piszecie - nauki przedmałżeńskie, spowiedź, poradnie itd.
Odpadają też wszelkie klasyczne, tradycyjne elementy, ponieważ nie jesteśmy katolikami, więc nie będzie błogosławieństwa, zajeżdżania Pana Młodego do domu Panny Młodej (od 4 lat razem mieszkamy, więc tym bardziej dziwne by było coś takiego robić).
Nie będzie różnych innych elementów tradycji (słyszałam o tym, że niektóry mają jakieś podwiązki, oraz chyba coś swojego, pożyczonego i nowego? Mam nadzieję, że nie przekręciłam nic, przepraszam, nie znam się na tym i generalnie nie czytałam o tych zwyczajach - chodzi mi o nakreslenie sytuacji mojego ślubu, że po prostu my robimy bez tych rzeczy)

Natomiast chciałabym się poradzić odnośnie sukienki - kiedy się przymierza i kupuje?
Wiecie, ja nigdy nie marzyłam o wielkiej, bajkowej sukni. Chciałabym coś prostego, najlepiej w ogóle do kolan, dlatego wydaje mi się, że na taką sukienkę krótko się czeka?

Jeśli któraś z Was ma skromną sukienkę to może mi pomoże? Nie mam pojęcia kiedy powinnam zacząć się tym interesować, czy sukienkę można kupić od ręki, czy szyje się na miarę?

Ehh, generalnie nie jestem w ogóle w temacie ślubów, mam dużo na głowie codziennie, dla mnie ważna jest sama część ślubowania a nie otoczka, ale powinnam się chyba już zacząć tym interesować.
frezja123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-26, 23:51   #1747
Magheru
Raczkowanie

Mam buciki!

Rozmiar trafiony,tylko niestety śliskie spody. Muszę coś z tym zrobić.

Zmykam spać. Dobrej nocy
Stary 2014-02-26, 23:58   #1748
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Dziewczyny , ja już po próbnej , wrzucam wam do oceny bo już sama nie wiem
A mnie się chyba bardziej podobasz w 2 aczkolwiek nie jestem obiektywna bo Ty ogólnie masz nieprzeciętną urodę :P

Mam pytanie do PM przebywających za granicą ? Jak rozwiązujecie kwestie zapraszania gości i na ile przed ślubem przylatujecie do Polski ?
Mój Tż ma teraz tyle pracy i musi podać już terminy urlopów i wcale dużo tego nie będzie , nie wiemy jak to rozplanować.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 00:21   #1749
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frezja123 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Natomiast chciałabym się poradzić odnośnie sukienki - kiedy się przymierza i kupuje?
Wiecie, ja nigdy nie marzyłam o wielkiej, bajkowej sukni. Chciałabym coś prostego, najlepiej w ogóle do kolan, dlatego wydaje mi się, że na taką sukienkę krótko się czeka?

Jeśli któraś z Was ma skromną sukienkę to może mi pomoże? Nie mam pojęcia kiedy powinnam zacząć się tym interesować, czy sukienkę można kupić od ręki, czy szyje się na miarę?

.
witaj

chcesz kupić suknię używaną czy nową, szytą na miare ? bo i takie i takie można. jeśli nową i szytą to 3 miesiące minimum - mówisz że na krótką się mało czeka, ale tez trzeba uwzględnić że salony ślubne nie szyją sukni tylko "dla mnie" ale też jednocześnie pewnie parenaście czy paredziesiąt innych sukni
wrzesień jest dość ruchliwym miesiącem jeśli chodzi o wesela, więc tak jak mówiłam, 3 miesiące wcześniej trzeba minimum zamówić, zresztą niektóre PMki jak zamawiały na styk 3 miesiące wcześniej to panie w salonie już sfochane były że czego tak późno

Pozatym to opowiedz coś więcej o Was, kiedy się zaręczyliście, jak wyglądały zaręczyny.

Cytat:
Napisane przez Magheru Pokaż wiadomość
Mam buciki!

Zmykam spać. Dobrej nocy
pokaaa ! jak to tak bez foty sie tu chwalić

klaudyna

siostra Tz zjechala z UK 3 miesiace wczesniej i w 3 dni rozdali wszystkie zaproszenia zamowila suknie, poczym wrocili spowrotem

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2014-02-27 o 00:24
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 00:24   #1750
Le_lena
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Od jakiegoś czasu Wam się przyglądam i czerpię wiadomości
W październiku nasz wielki dzień więc pomyślałam, że czas najwyższy się przyłączyć do rozmów :P
Sala - zarezerwowana
W Kościele - godzina ustalona
Zespół - wybrany (lada dzień podpiszemy umówę jak zgramy się w czasie)

W najbliższą niedzielę przyjeżdżają z wizytą przyszli teściowie obgadać z moimi sprawy - a ja się trzęsę ze strachu!

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-02-27, 00:39   #1751
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Mam pytanie do PM przebywających za granicą ? Jak rozwiązujecie kwestie zapraszania gości i na ile przed ślubem przylatujecie do Polski ?
Mój Tż ma teraz tyle pracy i musi podać już terminy urlopów i wcale dużo tego nie będzie , nie wiemy jak to rozplanować.
Ja przylatuję 3 m-ce przed ślubem i wtedy też zaproszenia powysyłam lub doręczę (do wszystkich nie dojadę). W sumie nawet niecałe 3 m-ce przed, bo tydzień daję sobie na przestawienie czasowe zanim siądę za kierownicę.
Ale większość gości zna szczegóły ślubu z powiadomień ustnych i porozsyłanych wiadomości, więc myślę że za późno nie będzie.
Mój musiał podać urlopy już wcześniej. On jednak w rozdawaniu zaproszeń nie będzie brał udziału ze wzg na koszty dolotu do Polski (nie zapłacimy 1500$ tylko żeby "ciocia Basia", czy inna, dostała zaproszenie osobiście od obojga).
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 00:43   #1752
frezja123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
witaj

chcesz kupić suknię używaną czy nową, szytą na miare ? bo i takie i takie można. jeśli nową i szytą to 3 miesiące minimum - mówisz że na krótką się mało czeka, ale tez trzeba uwzględnić że salony ślubne nie szyją sukni tylko "dla mnie" ale też jednocześnie pewnie parenaście czy paredziesiąt innych sukni
wrzesień jest dość ruchliwym miesiącem jeśli chodzi o wesela, więc tak jak mówiłam, 3 miesiące wcześniej trzeba minimum zamówić, zresztą niektóre PMki jak zamawiały na styk 3 miesiące wcześniej to panie w salonie już sfochane były że czego tak późno

Pozatym to opowiedz coś więcej o Was, kiedy się zaręczyliście, jak wyglądały zaręczyny.
Myślałam, że już sporo opowiedziałam

Zaręczyliśmy się w lipcu 2013 na wakacjach
Zaręczyny hmm... cudowne, bo nasze! Wieczorem, w deszczu, miałam zły humor bo nachodziliśmy się po górach a przed kolacją mój mężczyzna mi się oświadczył Rodzice się ucieszyli, w sumie bardziej jego - bo są trochę starsi, 55-57 więc czekali już na to, troszkę było im "nie na rękę", że mieszkamy razem 4 lata już bez ślubu i zaręczyn, ale nam to nie przeszkadzało, w pierwszej opcji w sumie w ogóle nie mieliśmy brać teraz ślubu, tylko ewentualnie jakbyśmy planowali dziecko.

Ale jednak się zdecydowaliśmy, także może mamy inną wizję ślubu / związku niż większość tutaj, bo to nasza wspólna decyzja, ja o zaręczynach też wiedziałam, nie wiedziałam dokładnie kiedy, ale było to wspólnie ustalone, że akurat w lipcu.

Sukienkę to nie mam pojęcia jaką chcę, czy szytą na miarę czy kupowaną (gotową)
W sumie chyba mi to obojętne, najlepiej by było ją mieć od ręki, ale jak
Szyta to w sumie nigdy nie wiadomo jak się będzie wyglądać, bo taką w salonie można przymierzyć, a u krawcowej wymyślę sobie coś co później okaże się nie dla mojej figury...

Miałam nadzieję, że taką skromną, do kolan, bez żadnych falbanek, po prostu nie księżniczkową to znajdę od ręki, ale widzę, że jednak jestem naiwna
W ogóle nie jestem w temacie, muszę to zmienić, bo ja nawet nie chodziłam oglądać ani przymierzać tych sukienek.

Nawet nie wiem jakie są ceny, myślałam, że taką w moim stylu nie bajkową to znajdę może nawet nie w takim prawdziwym salonie ślubnym, tylko w jakimś normalnym sklepie z eleganckimi sukienkami / sukniami wieczorowymi... nawet nie wiem czy prawdziwe salony ślubne zajmują się takimi sukienkami jak ja chcę, bo na pewno ona jest dużo tańsza niż te bajkowe, w końcu nie dość, że krótsza to dużo mniej ozdób i tego wszystkiego...
frezja123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 00:50   #1753
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
proszę bardzo
z wspomnianych prze Ciebie względów ja mojemu nie powiedziałam ile zapłaciłam, tylko przekazałam informację o dokonanym zakupie to się ucieszył że ma z głowy
podobnie było ze spinkami do mankietów- powiedziałam, że kupię mu spinki w prezencie ślubnym tak jak on mi kupił już kolczyki. Rozpromienił się, powiedział że mam nie wydać więcej niż 50$. Ja mu na to- a ja Ci dałam limit na kolczyki gdy chciałeś mi sprawić przyjemność??? A on na to, że to brzmi fair
Poza tym to ja władam budżetem, on tylko od czasu do czasu pyta jak stoimy
a spinki i ja kupiłam Tżtowi w prezencie, na szczęście nie marudził czy drogie czy nie
poszukam jeszcze tej poszetki, zobaczę, jeszcze dużo czasu

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Cytat:
Miałam nadzieję, że taką skromną, do kolan, bez żadnych falbanek, po prostu nie księżniczkową to znajdę od ręki, ale widzę, że jednak jestem naiwna
W ogóle nie jestem w temacie, muszę to zmienić, bo ja nawet nie chodziłam oglądać ani przymierzać tych sukienek.

Nawet nie wiem jakie są ceny, myślałam, że taką w moim stylu nie bajkową to znajdę może nawet nie w takim prawdziwym salonie ślubnym, tylko w jakimś normalnym sklepie z eleganckimi sukienkami / sukniami wieczorowymi... nawet nie wiem czy prawdziwe salony ślubne zajmują się takimi sukienkami jak ja chcę, bo na pewno ona jest dużo tańsza niż te bajkowe, w końcu nie dość, że krótsza to dużo mniej ozdób i tego wszystkiego...
na pewno w salonie ślubnym, krótka suknia będzie o wiele droższa jeśli chcesz dosyć prostą i zwykłą sukienkę to warto poszukać właśnie w innych sklepach z eleganckimi sukienkami, albo nawet w sieciówkach

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 06:49   #1754
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magheru Pokaż wiadomość
Mam buciki!

Zmykam spać. Dobrej nocy
Pokaż buciki
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 07:46   #1755
Lg_ago
Zadomowienie

Frezja witaj !

Ja do odpowiedzi czeko, mogę dodać, że na niektóe suknie czeka się, aż 6 miesięcy. Wszystko zależy od tego ile czasu dana marka daje sobie na szycie. Inaczej to wygląda jeśli szyją w Polsce, a inaczej gdy za granicą - tu czas się wydłuża.

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

Cytat:
Cena wcale nie musi być uzależniona od ilości falbanek/koronek/aplikacji itp. Za prostą, skromną sukienkę też można sporo zapłacić. Wiem, po sobie Nie ma reguły. Wszystko zależy od markia, od materiału z jakiego jest wykonana, z kolekcji, któej pochodzi itp.

Różne firmy mają w swoich kolekcjach krótkie/do kolan suknie ślubem. Kilka PM zresztą też takie ma Jak pójdziesz do salonu i powiesz czego szukasz, powinni coś dla Ciebie znaleźć - może być mniejszy wybór niż tych długich, ale coś napewno będzie Czasem przerabiają z długich na krótkie !
A jesli nie chcesz typowo ślubnej, to rzeczywiście możesz poszukać w jakiś innych sklepach, tak jak pisałaś.

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Od jakiegoś czasu Wam się przyglądam i czerpię wiadomości
W październiku nasz wielki dzień więc pomyślałam, że czas najwyższy się przyłączyć do rozmów :P
Sala - zarezerwowana
W Kościele - godzina ustalona
Zespół - wybrany (lada dzień podpiszemy umówę jak zgramy się w czasie)

W najbliższą niedzielę przyjeżdżają z wizytą przyszli teściowie obgadać z moimi sprawy - a ja się trzęsę ze strachu!

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Witaj
Napisz coś więcej o sobie, o Was !

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 08:26   #1756
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
także może mamy inną wizję ślubu / związku niż większość tutaj, bo to nasza wspólna decyzja, ja o zaręczynach też wiedziałam, nie wiedziałam dokładnie kiedy, ale było to wspólnie ustalone, że akurat w lipcu.
.
każda z nas ma inną wizję ślubu.
i może nie uwierzysz, ale decyzja o ślubie tez jest naszą wspólną decyzją
zaręczyny tez wiedziałam, że kiedyś nastąpią -> tylko nie znałam dokładnej daty i godziny.

Jeżeli chcesz krótką suknię, niekoniecznie drogą to znalazłabym jakąś inspirację w necie i poszukała dobrej krawcowej

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 08:30   #1757
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Co sądzicie? Zwyczajny french, chciałabym taki na ślub. Może ew. jakieś naklejki z kwiatkami, tak wymyśliłyśmy z siostrą, bo to ona robiła. Ja lubię wszystko co skromne i delikatne. :P
ładny, ale tak jak dziewczyny pisały, zrobiłabym dłuższą białą część.
Przez chwilę miałam coś takiego i bardzo mi się podobały.

Cytat:
Dziewczyny , ja już po próbnej , wrzucam wam do oceny bo już sama nie wiem
Hmm.... jestem za 1, ale luźniejszym tym rulonem. 2 jakoś mi nie pasuje a makijaż na 5+ !

Magheru a gdzie foto??

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 08:31   #1758
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
1.
Z tych które wrzuciłaś to 1 Spróbuj też z fryzurką taką jak Opium wrzuciła.

A u mnie poszukiwań florystki ciąg dalszy teraz już ceny mi się bardziej podobają
http://www.niezapominajka.webfabryka.pl/sl_sala.html

tutaj pani zrobiłaby 6 dużych kompozycji w wysokich wazonach (po 2 na stoły gości) i deko na stół PM za 800 zł +dojazd, bukiet ślubny 200, deko samochodu 200, co daje max 1300 zł

Czekam jeszcze na wycenę od tej pani : http://www.inspiracja.slupsk.pl/ cennik jest na stronie i wydaje mi się, że może wyjść podobne cenowo.

Muszę jeszcze w przyszłym tyg podjechać na salę i dowiedzieć się o materiały i świece czy oni kupią, czy ma to robić florystka, a wtedy wiadomo cena w górę.
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 08:42   #1759
cude
Zadomowienie

ysiu, ładniej w 2, w pierwszej też (tylko z tym rulonem trzeba coś pokombinować).

Dziewczyny, macie sprawdzonych sprzedawców z dopinkami na allegro?

Witam nowe PM
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 08:44   #1760
enzunio
BAN stały

Witam nowe PMki

Kurde dziewczyny ale kwacha zrobiliśmy z jednym zaproszeniem, faux pax jak nic, niech mnie . Pocieszam się tym, że to nie moja wina...
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 08:45   #1761
ysia
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za rady Chyba zdecyduje sie na ta druga tylko z mniej skreconym dołem. Ja sie w niej dobrze czuje i warszawiakowi sie ona. Bardzo podoba wieczorem wrzuca więcej zdjeć

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 08:47   #1762
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Witam nowe PMki

Kurde dziewczyny ale kwacha zrobiliśmy z jednym zaproszeniem, faux pax jak nic, niech mnie . Pocieszam się tym, że to nie moja wina...
A co to się podziało?

Dziś równe 6 m-cy do ślubu
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 08:48   #1763
madziara889
Zakorzenienie

Witam nowe PMki

ysia nie wiem która lepsza

Cytat:
Co odwaliliście?

Ja mam kilka okropnych dni. Zastanawiam się czy to nie jakaś próba przed ślubem
Tż ma problemy ze zdrowiem, w poniedziałek pokłóciliśmy się tak jak nigdy (na szczęście już wszystko dobrze), a wczoraj zadzwonił do Tż szef, że jak mu tak fajnie się udaje chorego to niech choruje dalej, może za jakiś czas zadzwoni jak będzie potrzebny Czyli teoretycznie Tż stracił pracę Mam jeszcze nadzieję, że szef Tż przemyśli co nie co i zadzwoni, że jednak popełnił błąd. Mieliśmy dzisiaj odstawić samochód do warsztatu ale w obecnej sytuacji odpuściliśmy, bo nie wiemy co będzie.
Więcej już nie marudzę.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-27, 09:03   #1764
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Lemon gratki zmiany kodu
Springtime świetnie wyglądają te brzozy i Twoja dekoracja.

Kobietki wiem, że któraś ale nie wiem która kupowała welon na butterfly. Chodzi mi o taki najzwyklejszy, pojedyńczy krótki ( 50 albo 70 cm).
Może się odezwać tutaj? Albo napisać raz jeszcze co sądzi o jego wykonaniu i wstawić fotki?
To chyba ja Fotek nie dam rady wstawić, ale wrzucałam je tu, możesz poszukać po moich postach, to było w poniedziałek.
Jak dla mnie szału nie ma, ale za 10 zł Mam ten 50 cm, jakościowo no widziałam lepsze (ale droższe). Nie podoba mi się połączenie grzebienia z welonem, ale tego nie widać jak się welon założy. Za tą cenę nie ma co narzekać.

Cytat:
Dzięki dziewczyny za rady Chyba zdecyduje sie na ta druga tylko z mniej skreconym dołem. Ja sie w niej dobrze czuje i warszawiakowi sie ona. Bardzo podoba wieczorem wrzuca więcej zdjeć
Mnie bardziej leży pierwsza, a to Ty masz się super w niej czuć
Stary 2014-02-27, 09:05   #1765
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Witam nowe PMki

ysia nie wiem która lepsza

Co odwaliliście?

Ja mam kilka okropnych dni. Zastanawiam się czy to nie jakaś próba przed ślubem
Tż ma problemy ze zdrowiem, w poniedziałek pokłóciliśmy się tak jak nigdy (na szczęście już wszystko dobrze), a wczoraj zadzwonił do Tż szef, że jak mu tak fajnie się udaje chorego to niech choruje dalej, może za jakiś czas zadzwoni jak będzie potrzebny Czyli teoretycznie Tż stracił pracę Mam jeszcze nadzieję, że szef Tż przemyśli co nie co i zadzwoni, że jednak popełnił błąd. Mieliśmy dzisiaj odstawić samochód do warsztatu ale w obecnej sytuacji odpuściliśmy, bo nie wiemy co będzie.
Więcej już nie marudzę.
co to za tekst? Chyba ten szef jakiś narwany, pierwszy raz się spotkałam z czymś takim, że szef wydzwania komuś na L4 i traci pracę.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 09:10   #1766
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Kochane, mam szybki okres teraz, wiec tylko czytam, ale jestem z Wami! kurczak już za 2 miesiące zacznie się prawdziwy sezon relacji! :-D aż mnie stres łapie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 09:10   #1767
Ad rem
Zadomowienie

Witam nowe PMki

ysia jeśteś śliczną dziewczyną i masz iście hollywoodzki uśmiech! A z czerwienią na ustach wygląda to po prostu obłędnie Przy Twojej urodzie, każda fryzura się obroni
Ja bym postawiła na 2

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 09:12   #1768
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
co to za tekst? Chyba ten szef jakiś narwany, pierwszy raz się spotkałam z czymś takim, że szef wydzwania komuś na L4 i traci pracę.
Tż pracował/ pracuje na czarno więc nic z tym nie zrobi. Co prawda lekarz wystawił mu zaświadczenie , że od pon- do dzisiaj ma leżeć ale co z tego.

Jego szef potrafi być narwany. Podejrzewam, że tak powiedział, bo wczoraj dwóch chłopaków się zwolniło, bo znaleźli coś lepszego, więc wyżył się na Tż. To już nie pierwsza taka akcja i tylko dlatego mam nadzieję, że jeszcze zadzwoni po niego.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 09:15   #1769
patricia_pati
Raczkowanie

Witam wszystkie PM 2014 i mam nadzieję, że będę mogła z wami pogadać, bo od kilku dni was czytam i stwierdzam, że to świetna grupa wsparcia i dużo fajnych rad. Jestem z Toruniu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
patricia_pati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 09:19   #1770
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam nowe PMki

co sie stało ?
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości