|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1052 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Majkela jeszcze moj ma przekladana raczke
![]() http://wozki-dla-dzieci.com/wozek-3w...s-p-17705.html |
|
|
|
#1053 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dzis mega słodko od rana co tam takie czekoladki w tubce :p
Ze słodkich to drożdżówka z budyniem z rana,draze śmietankowe i przed 5 cioma minutami 3 batoniki ;/ A o reszcie jedzenia to juz nie pisze bo mi wstyd gdzie mozna tyle wcisnąć :/ No powiem tylko o obiedzie :p takie małe kluseczki co na wesela robi sie to dzis takie uturlalam i zjadlam 14 szt do tego kawałek pieczeni i surówka ;/ to jest kosmos hehe tyle klusek :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też tylko glukozę robiłam i miałam pobieraną krew przed wypiciem i z palca i z żyły, potem po godzinie z żyły i po 2 godz też z żyły - tylko palec mnie bolał na 2 dzień
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45347080]ja miałam pobierane z żyły. Podejrzewam, że jeśli u Ciebie mają glukometr to pobiorą Ci z palca. U mnie nie mieli, więc miałam z żyły ![]() [/QUOTE] mi powiedziała pielęgniarka, żebym się innym wynikiem z palca i z żyły nie przejmowała (tymi pobieranymi przed wypiciem) - mówiła, że one często sie od siebie różnią, więc nie wiem na ile ten glukometr jest wiarygodny w tym badaniu. Ja to bym sie bardziej bała samej reakcji organizmu na taką dawkę cukru. No i pamiętajcie dziewczyny badające się w domu - nie wolno chodzić w trakcie badania, żeby tego cukru nadmiernie nie spalać. Można wypić do 2 kubeczków wody. Cytat:
na przeponę "coś" uciska, zadyszkę mam jak staruszek a tu za małym dziabągiem trzeba biegać ahhh uroki ciąży. Tak, ciąża to zdecydowanie wyjątkowy stan
|
|
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wczoraj miałam cały dzień Tż-ta więc wchodziłam na wizaż jedynie poczytać. Co do klubu ja jestem jak najbardziej za, można tam się dużo lepiej poznać ![]() Ja też mam glukozę w przyszłym tyg nie wiem jak dam radę kazała przyjść na 8 bez picia i jedzenia, tylko żebym sobie wzięła na wizytę coś. Może nie będę siedzieć tam na miejscu w końcu do domu mam od gina parę kroków ale zobaczymy co powie...
|
#1056 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Glukoza wypita o 10 kolejne pobranie Prosze o ![]() Slodkiego czwartu i dobrych poczusi ![]() Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No więc ![]() No wczoraj miałam taką ochotę na coś słodkiego a dzisiaj puki co nie mam w ogóle, ach te zachcianki ciążowe
|
|
#1058 |
|
Zadomowienie
|
Hej
zostawić Was na jedno popołudnie i wieczór, a tu tyle stron pięknie zaraz zacznę nadrabiać ![]() A już świętujecie? Ja planuję iść za chwilkę do sklepu po górę pączków Wczoraj nie byłam u fryzjera :/ przełożyłam to na poniedziałek... Bo mój Kochany mąż wrócił z pracy zjadł obiad i mówi, że umówił się ze znajomymi z pracy i czy byśmy nie pojechali, bo to ostatnio możliwy termin, bo oni później mają inną zmianę ble ble ble itd. itd... A jak się umawiał, to zapomniał o tym fryzjerze, a sam nie pojedzie bo kto go przywiezie (zapytał po obiedzie, bo się pewnie bał, że później nie dostanie) No i ja kochająca żona się zgodziłam, przełożyłam fryzjera i pojechaliśmy, było bardzo fajnie, ubrałam się jak do ludzi, pomalowałam, ogarnęłam i pogadałam w końcu z kimś na żywo ale mężowi cały miesiąc będę przypominać jak to się dla niego poświęciłam ![]() ![]() Lecę nadrabiać
|
|
|
|
#1059 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
Witam się przy kawce i po jednym pączusiu, ale był taki pyszny ![]() Życzę dzisiaj wszytskim wyjątkowo słodkiego dnia karolkya- za wyniki![]() pater-ach Ty dobra kobieto ale przynajmniej się rozerwałaś sama, a fryzjer nie ucieknie
|
#1060 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Berenika_26 i bluesky89 chyba też macie dziś glukozę, więc też ![]() Mi też pobierali krew tylko z żyły, w sumie nigdy nie miałam z palca i chyba wolę tradycyjny sposób ![]() Jak ja robiłam glukozę to w przychodni nie pozwolili mi nic wypić i w żadnym wypadku nigdzie iść, wiadomo, że nikt mnie siłą nie trzymał, ale argument, że co zrobię jak zesłabnę, że jestem w ciąży i organizm różnie reaguje skutecznie mnie w tej przychodni zatrzymał... Pisałyście o słodkościach zjedzonych, ja wczoraj zjadłam chyba pół kilo Michałków i kawał karpatki więc łączę się z Wami w słodkim obżarstwie, a dziś ciąg dalszy Co do klubu, nie mam nic przeciwko, w sumie nie wiem co bym tam miała pisać, ale na pewno się wkręcę ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
a mąż teraz będzie taki grzeczny, że aż miło, więc połączyłam przyjemne z pożytecznym
|
||
|
|
|
#1061 |
|
Zadomowienie
|
Pater-z chłopami to tak trzeba sposobem trochę
mój ostanio poszedł na piwko z kumplami z pracy i prosiłam, żeby wrócił przed północą, ale wrócił koło pierwszej (chociaż wiedziałam, że to się tak skończy, bo Oni końca nie widza nigdy), to następnego dnia chodził jak aniołek a ja miałam wszytsko pod nos podane
|
#1062 |
|
Zadomowienie
|
Pstrykałam tak po kanałach TV i trafiłam na Super Nianię...Tragedia po prostu. Przecież te dzieci w tym programie nie udają... Jak można dopuścić do takich sytuacji, że nie można sobie z dzieckiem poradzić przy podstawowych czynnościach, masakra jakaś. Nie wyobrażam sobie tego, ale przecież Ci rodzice też tego nie zrobili specjalnie i starali się jak mogli
To wychowywanie chyba nie jest takie proste jak mi się wydaje
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jednak dzisiaj nie pojechaliśmy, bo się źle czuje.. Za glukuzujące trzymam kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia na badaniach i wizytach
Cytat:
Bo jeśli w bloku to nie wiem czy jest sens wydawać tyle kasy, a ze spacerówki w pierwszym roku życia skorzystasz raptem 2-3mce i szybko zamarzysz o lekkiej spacerówce... Prawie 16kg spacerówka! gabarytowo też są duże! (mówię tu o wszystkich oprócz Mutsy bo on lżejszy i zgrabniejszy). Moja spacerówka od wielofunkcyjnego waży 13kg i słabo mi się robiło kiedy przychodził spacer i trzeba było wózek z piwnicy wyciągnąć (bo na 4 piętro to nawet nie śniłam targać). Jak Dominika miała 9mcy kupiliśmy lekką parasolkę i odżyłam. A do wielofunkcyjnej wracałam jeszcze 2 zimy ze względu na duże koła. Mutsy b.fajny, ale budka chyba nie rozkładana bardziej? to naprawdę przydatna sprawa jeśli można zaciągnąć budę głębiej. Poza tym nie mam żadnych żadnych 'ale' Gesslein b.dobra marka Teutonia i Hartan to też świetne marki - Teutonie mają moje 2 koleżanki (obie kupiły w 2013r kilka miesięcy temu) ale obie mieszkają w domach i waga nie ma dla nich znaczenia ![]() Nie chcę zniechęcać broń Boże, ja może już inaczej myślę, mam inne oczekiwania przy drugim, mieszkając w bloku na osiedlu - dla mnie teraz spacerówka ma być lżejsza, kompaktowa, zgrabna, z różnymi funkcjami typu duża buda, łatwo odpinany pałąk, łatwo rozkładane oparcie, patrzę czy kosz pod wózkiem nie jest zbyt nisko osadzony, czy siedzisko składa się wraz ze stelażem itp. Dlatego może wypisz najpierw co oczekujesz od wózka - co musi mieć, na czym Ci najbardziej zależy itp ![]() A propos wózków wczoraj pokazywałam wieczorem TŻtowi 2 modele Britaxa - B-agile i B-smart... oba czerwone Cytat:
A ja się witam z... 65 pączkami własnej roboty ![]() Wstałam o 6:30 żeby TŻ mógł sobie je już wziąć do pracy ![]() A wczoraj wykąpaliśmy się pierwszy raz w nowej łazience
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-02-27 o 10:04 |
||
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z tradycyjnej już co tygodniowej kontroli u lekarza, przy okazji zahaczyłam o ginka, bo okazało się że pielęgniarka wypisała mi następną wizytę na 8 marca a to sobota i nikt by mnie nie przyjął, no i jednak badanie glukozy mam za dwa tyg. Następna wizyta 11 marca, więc w urodziny Tż-ta akurat
Przy okazji oczywiście wstąpiłam do sklepu i nakupowałam pączków, teraz zrobiłam kawkę i mam zamiar się nimi delektować![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Podziwiam, ja chciałam w sumie robić, ale stwierdziłam że nie ma sensu, nie wiadomo czy wyjdą i szkoda czasu, w zamian za to zrobię pyszny obiad
|
|
#1066 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
pewnie łazienka ochrzczona
|
|
#1067 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co to dziś za kiepskie samopoczucie? oby zaraz się polepszyło Cytat:
Czyli koniec remontu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pewnie za tydzień razem będziemy się raczyły miksturą Cytat:
Na szybko spojrzałam na wózki ale żaden jakoś specjalnie mnie nie urzekł Cytat:
![]() Tak piszecie o trwających/kończących się remontach a nas czeka wymiana całego dachu w maju i dobija mnie to strasznie bo nie mam pojęcia jak temu podołam |
||||||||
|
|
|
#1068 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Dziś przyjechali do mnie rodzice, trochę pomóc ze sprzątaniem itp. i zostaną na trochę a tata przywiózł ze sobą laptop, to będę mogła chociaż z raz dziennie się odezwać ![]() Pytałyście co będę robić u fryzjera- ścinam włosy, ale tak jak zawsze miałam, a że ostatnio byłam w październiku, to już na głowie mam masakrę ale do soboty Dziękuję za Wasze opinie dot. komarów i kremów na słońce Co do klubu- to ja mam tylko taką osobistą prośbę, jako osoba raczej podczytująca, żebyście nie znikały z wątku nie wiem, na czym dokładnie polega klub, ale mam nadzieję, że tu też zostaniecie i dalej będziecie pisać Piszecie o słodkościach a ja Wam zazdroszczę . Kiedyś uwielbiałam różne słodycze, batoniki itp. ), a teraz to już nawet zwykły herbatnik wydaje mi się za słodki . Także ja jak pomyślę o pączkach i słodyczach, to raczej bleeeee . Ale mama coś wspominała, że zrobi faworki albo oponki, to pewnie się skuszę chociaż na jeden dla zasady .Przeglądałam sobie naszą pierwszą stronę i widzę, że oprócz dwóch niespodzianek, to już tylko 3 z nas nie znają płci , no mój uparciuszek nie daje się podglądać, na ostatniej wizycie, tak jak na połówkowym, pleckami odwrócony i nie pokaże .Dziewczyny, która z Was pisała o tym wózku camarelo sevilla? Widziałyście już go na żywo (pamiętam, że któraś zamierzała ), bo mi się on wizualnie widzi i mężowi też i ciekawa jestem, jak on na żywo.---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Doczytałam, że dziewczyny dziś glukozują, to trzymam kciuki za wyniki fajny dzień na takie słodkości od rana .
|
|
|
|
#1069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawo za pączki ![]() No i za prysznic jak się chce to wszystko się uda
|
|
|
|
|
#1070 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czy po prostu on juz taki jest Kiedys ogladalam taki odcinek , gdzie rodzice mieli m.in problem bo synek nie chcial myc wlosow -panicznie sie bal. No i w ciagu dnia cos tam zrobil a matka do niego - bo ci umyje wlosy zaraz! No brak slow a u tej mamusi brak piatej klepki, bo inaczej nazwac tego nie mozna... No i to co ja zauwazylam, Ci rodzice bardzo czesto nie poswiecaja dzieciom czasu, nie bawia sie z nimi. Owszem przebywaja z nimi w jednym pomieszczeniu ale nic im nie organizuja. Niania czesto wrecz uczy ich jak i w co sie bawic z dziecmi ale zastanawiam sie czy oni to potem praktykuja... W wracajac do pączków - niegdy nie robilam ich sama ... Dzisiaj tez kupilam ![]() Moj dzisiaj ma karnawał w przedszkolu, jest oczywiscie Spidermanem, jak wychodziłam to byl jednym z trzech ale podejrzewam ze ta liczba wzrosnie
|
|
|
|
|
#1071 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podziwiam Cię z tymi pączkami i przede wszystkim z godziną pieczenia Cytat:
![]() Cytat:
Niby do wszystkiego da radę się przyzwyczaić ale chyba bym się zapłakała gdyby mi na zawsze czekolady jeść zabronili ![]() Camarelo był moim faworytem ale niestety labo stety nie miałam okazji obejrzeć go na żywo bo trafiła nam się okazja na inny wózek ale kilka dziewczyn z wątku też się nim interesuje |
|||
|
|
|
#1072 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak koniec remontu ![]() Czemu dopiero w maju wymiana dachu? Cytat:
Cytat:
![]() Narobiłam się tylko kto to teraz będzie jadł??? Ja zjadłam 2 i narazie mam dość! Wy tu tyle o zachciankach, słodkościach - mnie to jakoś omija - nie lubię słodkiego bo mnie szybko mdli (bez względu na ciążę). My z TŻtem jakoś prowadzimy zdrowe odżywianie ale mam swoją słabość - kanapki.... ojjj kanapek to ja bym jadła i jadła i jadła.... ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
No bez nastawionego budzika nie wstałabym
|
|||||
|
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak u lekarza w porządku, ogólnie taka kontrola to w sumie jak nie kontrola, lekarz patrzy na mnie pyta się jak się czuję i że za tydz znowu do kontroli
|
|
#1074 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Nadrabiam Was po woli ale nie cytuje bo zrobiłam sobie dziś dzień lenia. Wstałam o 7 na kawę i o 7.30 poszłam spowrotem do łóżka i jeszcze leże. Po ostatnich ciężkich dniach i nocach chyba mi się należy. Na wczorajszej stypie przez dom przewinęło nam się ok 40 osób, z siostrą latałyśmy z kuchni do pokoju tam i z powrotem i dziś cała obolała jestem. Ale już dochodzę do siebie. Jak dojdę całkiem do siebie to będę się aktywnie udzielać.
|
#1075 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a tu nic nie było Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś mi słabo od rana. Wczoraj było to samo. Nie wiem czy to przez pogodę, czy ciśnienie jakieś dziwne
![]() Cytat:
Nie wiem co się dzieje też mam nadzieję, że mi się polepszy...Wiem co czujesz, bo u nas też 3 lata temu była wymiana dachu i była lekka masakra. Ale jak będzie ładna pogoda, to szybko się uwiną, zobaczysz ![]() Jedziemy na zakupy i popatrzeć na pralkę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1077 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najgorzej jest wypić a potem najlepiej kawalątek cytrynki sobie zapodać i już jest dobrze. Ja opracowałam technikę małych łyczków bez smakowania się tylko szybko połykałam i dało rade Ale też dopóki nie wypiłam to mąż ze mną siedział :p Pobierali mi i przed i po z żyły.Apropo dzisiejszego święta hihi to ja zaczełam już wczoraj bo mąż kupił pyszne dwa kawałki ciast i pałaszowałam na deserek wieczorkiem a dzisiaj jak narazie zjadłam jednego pączka, ale tak mi posmakował, że jeszcze się skuszę napewno
Ceń się wysoko,a uwierzy,że jesteś jego wygraną na loterii ![]() 22.09.2012r. - nasz wielki dzień http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png Edytowane przez kinia8906 Czas edycji: 2014-02-27 o 11:31 |
|
|
|
|
#1078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja w końcu poświętowałam zjadłam 3 pączki Niestety w cukierni już nie było i kupiłam w zwykłym Polo i nie były najpyszniejsze, ale całkiem dobre Później może wyciągnę męża do cukierni, jak dowiozą pączki to zjem jeszcze jakiegoś fikuśnego
|
|
|
|
|
#1079 | |||
|
Raczkowanie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45346337]Jeszcze mam prośbę do kilku dziewczyn w kwestii podania mi płci dziecka, bo chyba przeoczyłam
![]() _Maya_ morin Rybka12321 Mala_Czarno_Biala [/QUOTE] Ja wciąż nie znam I zaczynam wątpić czy do porodu poznam płeć Dziecko broni się jakby od tego zależało jego życie. Cytat:
Cytat:
Wizualnie jakoś tak średnio mi przypadły do gustu ale nie mogę powiedzieć, że są brzydkie, firmy dobre, wykonanie wydaje się solidne. Mają większość elementów których ja bym szukała w wózku. Ale ten Mutsy (chyba ze pomieszałam) to strasznie ciężki, gondola z ramą 17kg! Ja bym się nie upierała na przekładaną rączkę, bo jak raz wyjdziesz na spacer i będzie nie w tę stronę, to przed następnym wyjściem przełożysz wózek i tyle. Cytat:
A co do kar stosowanych przez Supernianię - te dzieci już są na takim etapie rozpasania, ze bez kar się nie obejdzie. Ale z drugiej strony jak można dopuścić do takiego "zepsucia" dzieciaka? Nie mieści mi się w głowie, przecież dzieci nie rodzą się złośliwe, agresywne itd. Na którymś etapie musiały pojawić się jakieś symptomy mówiące o tym, że dziecko wymyka się spod kontroli. Nikt tego nie zauważył?
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mamy piękną pogodę dzisiaj, aż chce się żyć
posprzątałam i brak mi już sił, chwila odpoczynku i muszę się brać za obiad![]() Znacie jakieś fajne rankingi? W sensie np: jakie butelki są najbardziej polecane, jakie smoczki itp??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

Ja banany też uwielbiam i mogę jeść kilogramami

na przeponę "coś" uciska, zadyszkę mam jak staruszek a tu za małym dziabągiem trzeba biegać 

zaraz zacznę nadrabiać 

[COLOR="Silver"]
nie wiem, na czym dokładnie polega klub, ale mam nadzieję, że tu też zostaniecie i dalej będziecie pisać
13.07.2013 

Niestety w cukierni już nie było i kupiłam w zwykłym Polo i nie były najpyszniejsze, ale całkiem dobre