![]() |
#1651 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co robicie na obiad? Część X
Ervisha, wielkie dzięki za pomysł na kotlety z kaszy jaglanej i pieczarek!!!
![]() zbendowanych z jabłkiem. Ciekawa jestem jak to danie ocenią moi panowie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak myślicie tortellini nadziewane nada sie do zupy? ![]()
![]() |
#1653 |
Raczkowanie
|
Muszę i ja zerknąć na Twojego bloga...
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- [QUOTE=Ervisha;45343043]Do usług ![]() ![]() ![]() Rozlatywały się pomimo tego, że postępowałam wg. Twoich wskazówek. Dałam jajko i było już lepiej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=iwonia59;45343050]Muszę i ja zerknąć na Twojego bloga...
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- to pewnie przez pieczarki bo jak robiłam z marchewką to się nie rozlatywało.. przypuszczam ze całą masę trzeba było zagęścić np. otrebami i odstawić a potem lepić... zrobię tak i zobacze co wyjdzie ;D
#1655 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj znowu troszkę poeksperymentowałam, ale było takie dobre, że pewnie nie raz powtórzę
![]() Dzisiaj mam dzień wyjadania resztek z lodówki, więc na kolację planuję eksperymentalne placki z chleba i warzyw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1657 |
Zakorzenienie
|
Jak powtórzę ziemniaczany to dodam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1659 |
Raczkowanie
|
Ervishia
to pewnie przez pieczarki bo jak robiłam z marchewką to się nie rozlatywało.. przypuszczam ze całą masę trzeba było zagęścić np. otrebami i odstawić a potem lepić... zrobię tak i zobacze co wyjdzie ;D[/QUOTE] Być może przez pieczarki, ale ja nie odstawiłam ich żeby się przegryzły z otrębami-bo, były ciepłe. Też spróbuję z marchewką... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ważne by kasza nie była wodnista.. jak już kotlety ulepisz to najlepiej odstawić w zimne miejsce.. jak wystygną to będa bardziej zbite bo marchewka je związe...
![]() |
#1661 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsza kalafiorowa
Mąż- wczorajsza fasolka po bretonsku Dzieci- naleśniki z dżemem lub z nutellą do wyboru Ja- makaron ze szpinakiem i szynką parmenska Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1662 |
Rozeznanie
|
następnym razem dodaj bułki tartej do środka, wtedy powinny być bardziej zbite
![]() u mnie dzisiaj kuskus z grillowaną papryką, cukinią, bakłażanem, pomidorkami cherry oraz rukolą i parmezanem, do tego sos jogurtowo-ziołowy Edytowane przez mesta93 Czas edycji: 2014-02-26 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
Zakorzenienie
|
rosół z domowym makaronem
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
![]() ![]() |
![]() |
#1664 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Ervisha;45339078]A już nie jestes wege ? Moim zdaniem takie potrawy można przerobić na mięsne lub zjesć bez mięsa
![]() Byłam wege przez 15 lat, ale zaczęłam stopniowo jeść mięso (ciężko było). Ostatnio zaczęłam gotować więcej potraw bez mięsa, bo mój mąż zaczął się odchudzać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1666 |
Zadomowienie
|
Pierogi z mięsem mielonym wołowym, do tego buraczki czerwone
![]()
Wiem jak trudno jest znalezc milosc. Kiedy znajdziesz kogos, trzeba korzystac z okazji. Nie mozesz tylko siedziec i liczyc na to, ze jutro tu bedzie, bo czasami – bum! Nie ma go. I nie masz nikogo. Hilda, Ugly Betty góra - 23.09.2013 dół i wyciągi - 03.01.2014 |
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zapiekanka makaronowa na patelni.
Podaje mniej więcej jak zrobić, bo na prawdę dobre to! Makaron spaghetti gotuje się al dente. Na patelni przesmaża się pieczarki, cebulkę, kiełbaskę (ale jest tu pełna dowoloność, z mięsem mielonym też dobre). Kiedy makaron jest ugotowany, odcedza się i wrzuca do garnka i makaron i wszystko to co przesmażyliśmy. Dodajemy przecier pomidorowy i 2 jajka mieszamy. Na patelni rozgrzewamy troszkę oleju i nakładamy makaron (dość gruba warstwa, jak robiłam z całego opakowania makaronu to robiłam na 2 razy, ale wtedy mieliśmy gości, dla nas zrobię z połowy porcji). przykrywamy i na małym ogniu pieczemy aż się zetnie wszytsko razem. Przewracamy za pomocą talerza (trzeba też podlać oliwą na drugą stronę) i pieczemy. Jak wszystko się zetnie, przekładamy na deskę, kroimy jak pizze na trójkąty jemy widelcem i nożem. Ekstra! Ja dzisiaj robię jak napisałam wyżej, ale już mam plan i następnym razem zrobię z boczkiem i cebulą i zaleję sosem śmietanowo- parmezanowo-jajecznym i wyjdzie coś w smaku carbonary. (ale to dopiero po świętach bo od jutra przerwa mięsna ![]() ![]()
#1668 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś fasolka po bretońsku, a na deser domowe faworki i pączki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
Przyczajenie
|
ja robię barszczyk czerwony z suszonymi grzybkami. Uwielbiam taki podany z tłuczonymi ziemniaczkami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1670 |
Zakorzenienie
|
Gołąbki z sosem pomidorowym
Dla mnie makaron z wędzonym łososiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1671 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() a u nas na obiad dziś powtórka z wczoraj: tortille z kurczakiem okazały się tak konkretne, że zjedliśmy aż po 1 więc dziś ciąg dalszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() makaron ze szpinakiem z sosem z serka topionego i fetą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Zadomowienie
|
ja robie karczek smazony z sosem pieczarkowym i ziemniaki
|
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Zakorzenienie
|
Klara Kashmirka ja też mam wędzone łososia na ciepło w lodówce
![]() A co więcej mąż obiecał sushi z nim ![]() ![]()
#1675 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mąż je normalnie. ![]()
![]() |
#1677 |
Zakorzenienie
|
Tzn ja ogólnie jem mało mięsa, głównie ryby. Przez Post spróbuję nie jeść nic słodkiego. Mąż musi schudnąć i chcę go przypilnowac
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1678 |
Konto usunięte
|
Gucia to tym bardziej respect jak mąż je normalnie a Ty nie dajesz się skusić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1680 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i ja nie dlatego, że wielce poszczę, tylko właśnie chodzi o moje własne samopoczucie, jedzenie nieco zdrowiej a w tym okresie najprościej mi odliczyć zawsze tę samą ilość dni bez patrzenia w kalendarz ![]() no i jak ze słodyczami luz, nie jadam w ogóle, tak myślę, żeby w tym roku dołożyć chipsy i przekąski typu paluszki. Jem tego sporo - bardzo lubię, ale odbija się to później na koleżankach boczkach. Cytat:
![]() I wiesz co, nie jest tak źle. W tamtym roku tylko za mną chodziło,a w poprzednie lata było spoko. Zobaczymy jak w tym roku ![]() Cytat:
![]() Dziękuję!
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2014-02-27 o 10:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.