|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
BAN stały
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Niby sa jakies poczki dukanowe ale nie mam mazeiny i nie che mi sie robic
|
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Trzecia drzemka... wczoraj popołudniu też była jakaś osowiała i senna...
![]()
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
A nie jest przeziębiona?
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Teacherka, obserwują malutką, je normalnie, temperatury nie ma?
Doskonale Cię rozumiem, że po tych wszystkich przejściach jesteś extra wrażliwa na zachowanie/samopoczucie Zuzi. Ja też tak mam.
|
#3935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czasem daję jeszcze szczypiorek. bardzo prosta a pychaCytat:
Cytat:
dziecko mi wyje od 2h bez przerwy, nawet na rękach. WTF? Chyba zaraz się zbieram na zakupy, może w wózku jej się polepszy... Pytanie do osób na diecie SB - wiem, że to nie jest miejsce na to,a le chciałam na szybko: strasznie mnie wysypało na twarzy, jak nigdy, normalnie w szoku jestem jak patrzę w lustro/ To może być od diety? Dopiero jestem na niej 4 dzień...
|
|
#3936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh no a po 3 złote i tam na codzien tyle kosztuja są prawie jak Bikle rozpływaja się w ustach, daleko im do domowych ale też do takich z Lidla czy Biedry za 0,50 gr bo ja niestety takich jeść nie moge, tzn jak zjem jednego bo smaczne to męczy mnie cały dzień żołądek odbija mi się i mi niedobrze...Cytat:
tak jak sobie czasami czytam to napisze bez nicków że podziwiam nie które z Was że planują kolejne ciąże mimo że dzieciaczki daja popalić i jest akt desperacji to co będzie jak będzie dwójka małych szkrabów
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna, wczoraj byłam z nią u pediatry z tymi kupkami itd. i ją osłuchiwała i bylo czysto...
Madziu, ja to sie już czuję jak jakaś matka wariatka Za cholerę ją za rok nie oddam do żłobka, będę jeść chleb z margaryną jak nie będzie mnie stać na więcej a zosttanę z nią w domu. nie wierzę, że w żłobku będą mieli czas zająć się nią jakoś specjalnie, a ryzyko kolejnych operacji nad nami wisi i to całkiem realne. Boję się, nie radzę sobie z odpowiedzialnością za nią, za jej zdrowie, siedzę z nią sama, boję się, ze coś przegapię, dlatego tak schizuję jak sie zaczyna jakoś inaczej zachowywać...
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl ubranka super
![]() Tassia ja na powaznie myśle o obniżeniu łóżczeka Madziuchna RWF to znaczy tyłem do kierunku jazdy, niby bezpieczniejsze niż przodem tylko dylemat co z nogami u większego dziecka?!
|
|
#3939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
En ma kreskę jakby dziąsło pękało i 38,5 stopnia. Marudzi non stop mimo czopka. Jeśli to nie 4, to ja nie wiem co...
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co En teraz je ? ten Bebilon Pepti jest na recepte czy nie bo mam recepte a na necie piszą że od 01-2014 jest bez recepty i ciężko go dostać bo ludzie się rzucili??
|
|
|
#3941 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za szybko cyba go dostał.....a puzzle lubi![]() Cytat:
u mnie pyszne z piekarnio cistkarni 1,50, w zielonym koszyku 0,79 ale syfskie,. biedronka teżjakoś tak ale nie próbowałam, w lidlu chyba 0,55 a w kauflandzie 0,49 i o dziwo bardzo dobreCytat:
superowe ja już 3 pączki zjadłam mówiła tż zeby nie kupowął a ten kupił takie pyszne z advocatem![]() z rańca zaliczyłam z pra babcią kaufland ..potem kawusia u babuni z sebciem, potem sprzatanko i szybki obiad . ..teraz sebek śpi a ja sie biore za podłogi btw ile wasze dzieci jedza obiadków/zupek....mały słoiczek czy duzy bo dzisiaj drugi raz sebek zjadł cały duży 190gram i aż go trzesło żebym mu szybko dawała...nie mogłam mu odmówić
|
|||
|
|
|
#3942 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musisz jakoś dociągnąć do soboty, wtedy będziesz mogła trochę poodciągać i podawać z butli, a może akurat Michasiowi się odmieni do tego czasutylko teraz kiepsko, jak nie karmisz regularnie to i mleka będzie się mniej produkowało ![]() Cytat:
za spanieu nas właśnie tych suchych placków nie ma, w kolanach, zgięciach rąk, za uszami też nic, tylko ta czerwona kaszka na twarzy ale jak tak sobie składam różne fakty to rzeczywiście wychodziłaby alergia, w przyszły czwartek mamy szczepienie to pogadam z pediatrąświetne te ubranka muszę pobuszowac na allegro ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3943 |
|
Wtajemniczenie
|
ide do mamy na pączki 100 szt zrobiła
![]() Amelka głowa do góry
|
#3944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chora nie jest, skoro wczoraj lekarz nie stwierdził nic niepokojącego. Pamiętaj, że Zuzia wyczuwa twoje zaniepokojenie... Cytat:
![]() Dobre pytanie!? U nas już teraz nóżki tak dziwnie się prostują dotykając oparcia kanapy...
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona od dawna na Enfamilu. Kiedyś pepti było bez recepty za 22 zł za 400 g i chyba 11 zł z receptą. Ale podobno w tym roku coś się miało zmienić, to już nie wiem.
|
|
|
#3946 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze na coś zachoruję, a kasy nie mamCytat:
Miłek na kiepski dzień, jak go noszę i zabawiam to jest jako tako, a jak odłożę to zaraz płacz aż się zanosi. Spał mi rano 35 minut i teraz max 10 Posmarowałam dziąsła i dałam przeciwbólowy, ale nie widzę poprawy.Dawid mnie dziś prosił żebym przyszła po niego z rowerkiem w takim razie Miłka muszę wpakować w chustę, a jakoś nie czuję się pewnie w wiązaniu jej. Poza tym z dzieckiem w chuście muszę drugie ubrać w rajtki, kurtkę, buty itd.
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-02-27 o 12:17 |
||
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlaśnie ten pepti jest bez recepty a pepti dha na recepte a mi pani dała pepti i recepte ale bez refundacji bo niemam zaswiadczenia.. eh chyba ona poprostu niewiedziała,, btw wiecie ze mi powiedziała lekarka jak jej powiedziałam o kaszce Holle bez cukru z i ekspozycji na gluten że napewno czytam interent? i zdziwiła sie ze wybieram słoiczki bez cukru bo i tak jest duzy...
|
|
|
#3948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego dodaje w ramach ekspozycji 2 lyzeczki kaszki Holle. Tyle ze on mi juz po obiadku nie chce z piersi pic wiec staram sie podac mu choc troche wody z butelki.Cytat:
Duzo sily kochana Co do czestegp budzenia sie w nocy dzieci kp ja skapitulowalam i podaje kaszke Holle na wieczor. Za duzy ze mnie spioch Skonczylo sie poplakiwanie Julka przez sen i budzi sie raz na jedzonko ok. 4-5. Oboje jestesmy z tego powody szczesliwi Laktacja nadal super wiec nie narzekam.Coraz bardziej rozkminiam nad wyborem jakiejs lekkiej spacerowki na lato co by dalo sie ja latwo w samochod wpakowac. Na allegro dobrze sie sprzedaja baby design mini new (cena tez zachecajaca). Bardzo mi sie podoba i wydaje sie byc funkcjonalny. Ktoras sie z nim zetknela? Tlusty czwartek a ja czekam az sie Julcio obudzi i ide po paczki
|
||
|
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dawać glikozę do picia
|
|
|
#3950 |
|
Wtajemniczenie
|
Przypomniało mi się, że ktoś wcześniej pytał o naszą matę edukacyjną
Tak, to tiny love kick&play.Matal tak mi się skojarzyło, że dawno temu pisałaś, że urodzisz jak nastukasz 15 tys. postów, a teraz już masz ponad 18 tys. Idziesz jak burza
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-02-27 o 12:51 |
|
|
|
#3951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle ze Maciej calkowicie odmowil piersi i odciagalam dwa dni, az wezwalam doradce laktacyjna jej rady zamiesciłam tutaj/ moge poszukac posta choc to trudne bedzie teraz:/ ale podstawa bylo odciaganie/ pamietam ze bujalam zeby chwycil piers, jak chwytal to przestawalam bujac i tak w kółko Cytat:
![]() a od paru dni clay czas nasladuje moje miny. mam nielzy ubaw z tego
|
|
|
#3952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłymy...
jednak zapinkalanie pod górę w dzieckiem w nosidle to najlepszy trening, cały brzuch miałam mokry:P Cytat:
A najlepiej mokre hehehee![]() ![]() czyli rurki?ja wolę rurki, bo właśnie te buty ( a wlaściwie ocieplacze jak emu) wkładam na nogawkę i jest super. mam takie z prostymi,ale prawie wcale ich nie zakładamy. Cytat:
|
|
#3953 |
|
Zadomowienie
|
no jak ja bylam u pediatry to pytalam co podawac do picia to kazala mi wode z glukoza, a mala miala jakies 2miesiace
A matall mozesz mnie dopisac do pierwszej strony Edytowane przez doughnut_agg Czas edycji: 2014-02-27 o 13:08 |
|
|
|
#3954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jednak w przedszkolu dzieci już starsze (no ok, starsze dzieci w żłobkach też,ale teraz mówimy o rocznych maluszkach), CHODZĄCE, ogólnei zajmą się sobą lub pobawią z innymi dzieciakami, a takie maluchy to co?Zostawią w łóżeczku/leżaczku na niewiadomo ile, nie zajmą się...takie wizje przedstawiają mi wszyscy w rodzinie ![]() Cytat:
Cytat:
oj tak, nie dosc,że mi wypadają to jeszcze Tuśka sobie je upatrzyła jako zabawkę ![]() Tusia naśladuje kilka min, wielu nie umie ![]() Natomiast rozbraja mnie jak leży na brzuchu i nagle do mnie zaciesza tak,że podnosi też rączkę i tak śmiesznie przekręca główkę Często wtedy traci bidula równowagę, ale rozkoszne to jest.Mogłabym godzinami pisać o tym i czytać o waszych dzieciakach, w świetnym wieku teraz są
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy ze spaceru.
Matka tż przywiozła całą siatę pączków i chrustu muszę je gdzieś schować bo strasznie mnie kusi ![]() Na obiad sałatka cezar
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjadłabym ale robić się nie chce i będą korcić... jak robisz sos do cezara?
|
|
|
#3957 |
|
BAN stały
|
Nalozylam ta keratyne, potem musze wysuszyc, 5 razy wyprostowac i 3 dni nie myc glowy
|
|
|
|
#3958 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy któraś z Was miała styczność z nosidłem womar eco? Przykładowa aukcja http://allegro.pl/ergonomiczne-nosid...977803487.html
No bo niby ergonomik, ale może jakieś inne opinie na jego temat? Wiem, że polecacie Tulę, ale chcę wydać połowę tej kasy, bo używać będę raczej od czasu do czasu ![]() Jest na allegro używane bondolino za 275 zł, ale kurcze za drogo jak dla mnie
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-02-27 o 13:40 |
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę z niej
i w kojcu ma taką dmuchaną "barierkę" i jak widać chce sie przesuwać dalej, ale ona jej przeszkadza,więc napiera na nią i mówi "bum"
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

Doskonale Cię rozumiem, że po tych wszystkich przejściach jesteś extra wrażliwa na zachowanie/samopoczucie Zuzi. Ja też tak mam.

odbija mi się i mi niedobrze...

jak to możliwe? Edzikowi też tak szybko wychodziły zęby i w takiej dziwnej kolejności??

za szybko cyba go dostał.....a puzzle lubi
u mnie pyszne z piekarnio cistkarni 1,50, w zielonym koszyku 0,79 ale syfskie,. biedronka teżjakoś tak ale nie próbowałam, w lidlu chyba 0,55 a w kauflandzie 0,49 i o dziwo bardzo dobre

za spanie
Chora nie jest, skoro wczoraj lekarz nie stwierdził nic niepokojącego. Pamiętaj, że Zuzia wyczuwa twoje zaniepokojenie...