Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-27, 11:36   #3931
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Niby sa jakies poczki dukanowe ale nie mam mazeiny i nie che mi sie robic
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 11:37   #3932
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Trzecia drzemka... wczoraj popołudniu też była jakaś osowiała i senna...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 11:39   #3933
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Trzecia drzemka... wczoraj popołudniu też była jakaś osowiała i senna...
A nie jest przeziębiona?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 11:40   #3934
Madziuchna27
Zakorzenienie

Teacherka, obserwują malutką, je normalnie, temperatury nie ma? Doskonale Cię rozumiem, że po tych wszystkich przejściach jesteś extra wrażliwa na zachowanie/samopoczucie Zuzi. Ja też tak mam.

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 11:40   #3935
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
witam się

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

[/COLOR]laski dajcie przepis na jakas dobra salatke
makaron ryżowy, pomidor, ogórek, szynka konserwowa, sól, pieprz, majonez ja czasem daję jeszcze szczypiorek. bardzo prosta a pycha
Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Hej.
Powiedziała jeszcze, ze mogę spróbować podać jej na noc syrop melisal, ale jakoś nie jestem przekonana. Co Wy sądzicie o podawaniu dziecku takiego syropu?
.
ja bym nie dawała

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
pytanie za 100 pkt

słoiczek obiadku taki 130 g dajecie na dwa razy? czy na trzy? ja wczoraj dałam tak około 1/3 słoiczka??
ja daję cały na raz i to czasem nawet taki 180 Ola zje, ale ona je bardzo mało mleka, a chyba jest sporo starsza od Huberta

dziecko mi wyje od 2h bez przerwy, nawet na rękach. WTF? Chyba zaraz się zbieram na zakupy, może w wózku jej się polepszy...

Pytanie do osób na diecie SB - wiem, że to nie jest miejsce na to,a le chciałam na szybko:
strasznie mnie wysypało na twarzy, jak nigdy, normalnie w szoku jestem jak patrzę w lustro/ To może być od diety? Dopiero jestem na niej 4 dzień...

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 11:46   #3936
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A ja w sumie nie rozumiem tego paczkowego szału. Dla mnie dzień jak dzień.
też tak do tego podchodziłam ale mama mnie wysłała a ze byla to szansa na wyrwanie się samej z domu to pojechałam..
eh no a po 3 złote i tam na codzien tyle kosztuja są prawie jak Bikle rozpływaja się w ustach, daleko im do domowych ale też do takich z Lidla czy Biedry za 0,50 gr bo ja niestety takich jeść nie moge, tzn jak zjem jednego bo smaczne to męczy mnie cały dzień żołądek odbija mi się i mi niedobrze...

Cytat:
pytanie za 100 pkt

słoiczek obiadku taki 130 g dajecie na dwa razy? czy na trzy? ja wczoraj dałam tak około 1/3 słoiczka??
cały a nawet i więcej tyle ze mu już od dawna wprowadzamy

tak jak sobie czasami czytam to napisze bez nicków że podziwiam nie które z Was że planują kolejne ciąże mimo że dzieciaczki daja popalić i jest akt desperacji to co będzie jak będzie dwójka małych szkrabów
Stary 2014-02-27, 11:47   #3937
teacherka
Zakorzenienie

Czarna, wczoraj byłam z nią u pediatry z tymi kupkami itd. i ją osłuchiwała i bylo czysto...

Madziu, ja to sie już czuję jak jakaś matka wariatka Za cholerę ją za rok nie oddam do żłobka, będę jeść chleb z margaryną jak nie będzie mnie stać na więcej a zosttanę z nią w domu. nie wierzę, że w żłobku będą mieli czas zająć się nią jakoś specjalnie, a ryzyko kolejnych operacji nad nami wisi i to całkiem realne. Boję się, nie radzę sobie z odpowiedzialnością za nią, za jej zdrowie, siedzę z nią sama, boję się, ze coś przegapię, dlatego tak schizuję jak sie zaczyna jakoś inaczej zachowywać...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 11:47   #3938
karolson
Zakorzenienie

Motyl ubranka super

Tassia ja na powaznie myśle o obniżeniu łóżczeka

Madziuchna
RWF to znaczy tyłem do kierunku jazdy, niby bezpieczniejsze niż przodem tylko dylemat co z nogami u większego dziecka?!
Stary 2014-02-27, 11:48   #3939
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
matko jedyna, czwórki jak to możliwe? Edzikowi też tak szybko wychodziły zęby i w takiej dziwnej kolejności??
Eda miał w 7 mcu jedynki na dole, a potem normalnie. 5 wyszły mu dopiero w wakacje ostatnie...

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Pytanie do osób na diecie SB - wiem, że to nie jest miejsce na to,a le chciałam na szybko:
strasznie mnie wysypało na twarzy, jak nigdy, normalnie w szoku jestem jak patrzę w lustro/ To może być od diety? Dopiero jestem na niej 4 dzień...
Może organizm się oczyszcza i stąd te problemy. Ale to znaczyłoby, że kiepsko wcześniej jadłaś.

En ma kreskę jakby dziąsło pękało i 38,5 stopnia. Marudzi non stop mimo czopka. Jeśli to nie 4, to ja nie wiem co...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 11:50   #3940
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Eda miał w 7 mcu jedynki na dole, a potem normalnie. 5 wyszły mu dopiero w wakacje ostatnie...

Może organizm się oczyszcza i stąd te problemy. Ale to znaczyłoby, że kiepsko wcześniej jadłaś.

En ma kreskę jakby dziąsło pękało i 38,5 stopnia. Marudzi non stop mimo czopka. Jeśli to nie 4, to ja nie wiem co...
ile dajesz czopków na dobe na te zęby?

Co En teraz je ?
ten Bebilon Pepti jest na recepte czy nie bo mam recepte a na necie piszą że od 01-2014 jest bez recepty i ciężko go dostać bo ludzie się rzucili??
Stary 2014-02-27, 11:53   #3941
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Zuzia nauczyła się alfabetu na laptopie swoim i na kartach czuczu

Jam na diecie
Ale na sobotę piekę sernik i rogaliki mariiasi a mama pączki
u nas laptop nie jest już interesujący za szybko cyba go dostał.....a puzzle lubi
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ja wlasnue stoje w kolejce w najlepszej cukierni w miescie a przedemna 20 os... po ile u Was paczki u nas juz bylam w jednej i po 3 pln tu tez 3 pln
ile u mnie pyszne z piekarnio cistkarni 1,50, w zielonym koszyku 0,79 ale syfskie,. biedronka teżjakoś tak ale nie próbowałam, w lidlu chyba 0,55 a w kauflandzie 0,49 i o dziwo bardzo dobre ale nie ma jak to domowe tylko nie ma kto upiec
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Kupiłam Tusi taką parkę

i takie gacie

na te drugie mąż mnie namówił:P

superowe

ja już 3 pączki zjadłam mówiła tż zeby nie kupowął a ten kupił takie pyszne z advocatem

z rańca zaliczyłam z pra babcią kaufland ..potem kawusia u babuni z sebciem, potem sprzatanko i szybki obiad .
..teraz sebek śpi a ja sie biore za podłogi
btw ile wasze dzieci jedza obiadków/zupek....mały słoiczek czy duzy bo dzisiaj drugi raz sebek zjadł cały duży 190gram i aż go trzesło żebym mu szybko dawała...nie mogłam mu odmówić
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 12:01   #3942
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hej

Michas nie chce piersi , ostatnio byly fochy na lewą , od wczoraj na prawą, dwa dni z rzędu raz dokarmiałam mm, wczoraj 2 razy, dziś już raz tak mi się podoba kp
w sobote wracam do domu i zaczne rozszerzanie diety bo widzę że moje mleko to mało, póki co ratuje się mm
najlepiej piers mu smakuje po dłuzszej przerwie jak jest pełna
ratuje się herbatkami
nie wiem o co chodzi, u rodziców lepiej śpię bo wszytskie noce od 2 tyg Michas przespał, lepiej jem,spaceruje,odpoczywam, mam wolną głowę od zmrtwień i pomoc przy dziecku ,skąd ten kryzys
ehhhh podły mam nastrój
Amelka nie wiem co ci doradzić musisz jakoś dociągnąć do soboty, wtedy będziesz mogła trochę poodciągać i podawać z butli, a może akurat Michasiowi się odmieni do tego czasu
tylko teraz kiepsko, jak nie karmisz regularnie to i mleka będzie się mniej produkowało

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej Moje dziecko dziś łąskawe, spało do 7, chociaż od 6 już co chwile musiałam podawać smoka, ale wyspana jestem
U moje Oli tak było, okropne suche placki na casłym ciele, a najwięcej pod i na kolanach, w zgięciach rąk, łokciach, twarzy i plecach. Inne pryszczyki itp czasem wychodzą, ale rzadko. Co gorsza na Pepti wszystkie suche plamy zeszły, a teraz Ola je marchewę, ziemniaka i jabłka i znowu zaczynają wychodzić trochę
za spanie
u nas właśnie tych suchych placków nie ma, w kolanach, zgięciach rąk, za uszami też nic, tylko ta czerwona kaszka na twarzy ale jak tak sobie składam różne fakty to rzeczywiście wychodziłaby alergia, w przyszły czwartek mamy szczepienie to pogadam z pediatrą

Cytat:
Kupiłam Tusi taką parkę
świetne te ubranka
muszę pobuszowac na allegro

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
moze staraj się przystawiać na śpiocha, będzie się mniej denerwował?
o masz rację! mój Miłek jak nie chciał prawej piersi to go właśnie najpierw usypiałam na rękach i próbowałam jak już był w takim półśnie i często to działało

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 12:02   #3943
Asiek84
Wtajemniczenie

ide do mamy na pączki 100 szt zrobiła

Amelka głowa do góry
Stary 2014-02-27, 12:05   #3944
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Czarna, wczoraj byłam z nią u pediatry z tymi kupkami itd. i ją osłuchiwała i bylo czysto...

Madziu, ja to sie już czuję jak jakaś matka wariatka Za cholerę ją za rok nie oddam do żłobka, będę jeść chleb z margaryną jak nie będzie mnie stać na więcej a zosttanę z nią w domu. nie wierzę, że w żłobku będą mieli czas zająć się nią jakoś specjalnie, a ryzyko kolejnych operacji nad nami wisi i to całkiem realne. Boję się, nie radzę sobie z odpowiedzialnością za nią, za jej zdrowie, siedzę z nią sama, boję się, ze coś przegapię, dlatego tak schizuję jak sie zaczyna jakoś inaczej zachowywać...
Jesteś najlepszą mamą dla Zuzi i nie gadaj głupot Nic nie przegapisz, bo świetnie nią się opiekujesz i reagujesz na potrzeby Odetchnij i obserwuj malutką, ale jestem pewna, że po prostu ma dzień leniuszka albo śpioszka. A może się nudzi? Chora nie jest, skoro wczoraj lekarz nie stwierdził nic niepokojącego. Pamiętaj, że Zuzia wyczuwa twoje zaniepokojenie...

Cytat:
Madziuchna RWF to znaczy tyłem do kierunku jazdy, niby bezpieczniejsze niż przodem tylko dylemat co z nogami u większego dziecka?!

Dobre pytanie!? U nas już teraz nóżki tak dziwnie się prostują dotykając oparcia kanapy...

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 12:08   #3945
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ile dajesz czopków na dobe na te zęby?

Co En teraz je ?
ten Bebilon Pepti jest na recepte czy nie bo mam recepte a na necie piszą że od 01-2014 jest bez recepty i ciężko go dostać bo ludzie się rzucili??
Mam 150 mg paracetamolu tylko, tż dziś kupi inne. Więc daję jej 1/2-2/3 czopka, bo 150 to za dużo.

Ona od dawna na Enfamilu.
Kiedyś pepti było bez recepty za 22 zł za 400 g i chyba 11 zł z receptą. Ale podobno w tym roku coś się miało zmienić, to już nie wiem.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-02-27, 12:14   #3946
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Na Allegro. Kurtkę w Kup_teraz, a spodnie wylicytowane, ale nowe

szkoda,że te ciuszki ze stronki Nexta takie drogie. ja to w ogóle mogłabym tylko tam kupować, gdybym miała duuuużo kasy to bym wykupiła prawie wszystko
rozmyślam ciągle nad kapelusikami na lato,za 45 zł za dwie sztuki...to chyba nie tak drogo biorąc pod uwagę fakt,że przesyłka darmowa (tylko od 70 zł to jeszcze coś trzeba wziąć:P ).

ech,ty w UK masz fajne sklepy z fajnymi cenami, nie to co u nas;(
aż się boję wchodzić na stronę nexta jeszcze na coś zachoruję, a kasy nie mam

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Motyl super kurtka i spodenki bez szelek

my idziemy na spacer z Mikim zwiniemy moją mamę po drodze, a TZ jedzie do pracy po pit'a to dzisiaj wyślę przez net kapuchę się do fotelika dołoży bo ten rwf co chcemy kosztuje 1499zł
a który chcecie?

Miłek na kiepski dzień, jak go noszę i zabawiam to jest jako tako, a jak odłożę to zaraz płacz aż się zanosi. Spał mi rano 35 minut i teraz max 10 Posmarowałam dziąsła i dałam przeciwbólowy, ale nie widzę poprawy.

Dawid mnie dziś prosił żebym przyszła po niego z rowerkiem w takim razie Miłka muszę wpakować w chustę, a jakoś nie czuję się pewnie w wiązaniu jej. Poza tym z dzieckiem w chuście muszę drugie ubrać w rajtki, kurtkę, buty itd.

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-02-27 o 12:17
Stary 2014-02-27, 12:18   #3947
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Mam 150 mg paracetamolu tylko, tż dziś kupi inne. Więc daję jej 1/2-2/3 czopka, bo 150 to za dużo.

Ona od dawna na Enfamilu.
Kiedyś pepti było bez recepty za 22 zł za 400 g i chyba 11 zł z receptą. Ale podobno w tym roku coś się miało zmienić, to już nie wiem.
Kurcze Filip dziś ma tak brzydką buzie że plakac mi się chce i na dodatek go wysypało na całej brodzie policzkach chyba po brokule z wczoraj dzis zjadł troche zupy i płacz eehhh
no wlaśnie ten pepti jest bez recepty a pepti dha na recepte a mi pani dała pepti i recepte ale bez refundacji bo niemam zaswiadczenia.. eh chyba ona poprostu niewiedziała,,
btw wiecie ze mi powiedziała lekarka jak jej powiedziałam o kaszce Holle bez cukru z i ekspozycji na gluten że napewno czytam interent? i zdziwiła sie ze wybieram słoiczki bez cukru bo i tak jest duzy...
Stary 2014-02-27, 12:20   #3948
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
pytanie za 100 pkt

Na raz i czesto mu malo Do tego dodaje w ramach ekspozycji 2 lyzeczki kaszki Holle. Tyle ze on mi juz po obiadku nie chce z piersi pic wiec staram sie podac mu choc troche wody z butelki.

Cytat:

Nie dziwie Ci sie Duzo sily kochana

Co do czestegp budzenia sie w nocy dzieci kp ja skapitulowalam i podaje kaszke Holle na wieczor. Za duzy ze mnie spioch Skonczylo sie poplakiwanie Julka przez sen i budzi sie raz na jedzonko ok. 4-5. Oboje jestesmy z tego powody szczesliwi Laktacja nadal super wiec nie narzekam.

Coraz bardziej rozkminiam nad wyborem jakiejs lekkiej spacerowki na lato co by dalo sie ja latwo w samochod wpakowac. Na allegro dobrze sie sprzedaja baby design mini new (cena tez zachecajaca). Bardzo mi sie podoba i wydaje sie byc funkcjonalny. Ktoras sie z nim zetknela?

Tlusty czwartek a ja czekam az sie Julcio obudzi i ide po paczki
Stary 2014-02-27, 12:41   #3949
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze Filip dziś ma tak brzydką buzie że plakac mi się chce i na dodatek go wysypało na całej brodzie policzkach chyba po brokule z wczoraj dzis zjadł troche zupy i płacz eehhh
no wlaśnie ten pepti jest bez recepty a pepti dha na recepte a mi pani dała pepti i recepte ale bez refundacji bo niemam zaswiadczenia.. eh chyba ona poprostu niewiedziała,,
btw wiecie ze mi powiedziała lekarka jak jej powiedziałam o kaszce Holle bez cukru z i ekspozycji na gluten że napewno czytam interent? i zdziwiła sie ze wybieram słoiczki bez cukru bo i tak jest duzy...
Pewnie lepiej być ignorantem i dawać glikozę do picia

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-02-27, 12:49   #3950
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Przypomniało mi się, że ktoś wcześniej pytał o naszą matę edukacyjną Tak, to tiny love kick&play.

Matal tak mi się skojarzyło, że dawno temu pisałaś, że urodzisz jak nastukasz 15 tys. postów, a teraz już masz ponad 18 tys. Idziesz jak burza

Mel B 14/14 +

Czas edycji: 2014-02-27 o 12:51
Stary 2014-02-27, 12:51   #3951
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
co mu się stało że tak z dnia na dzień odmówił piersi tak pięknie szło nam kp
słuchaj u mnie byla taka sytuacja w grudniu
tyle ze Maciej calkowicie odmowil piersi i odciagalam dwa dni, az wezwalam doradce laktacyjna
jej rady zamiesciłam tutaj/ moge poszukac posta choc to trudne bedzie teraz:/
ale podstawa bylo odciaganie/ pamietam ze bujalam zeby chwycil piers, jak chwytal to przestawalam bujac i tak w kółko
Cytat:
ja na damskie nawet nie patrzę, ostatnio robię zakupy tylko dla młodej
a z Primarkiem to prawda, z Nexta są za to niemal niezniszczalne.

wiecie co Tusia robi od kilku dni?biorę ją nad ranem do nas do łóżka i jak się obudzi a ja jeszcze śpię, to uderza mnie rączką po twarzy, a jak się obudzę to tak ładnie się do mnie śmieje
a wczoraj jak ćwiczyłam brzuch a ona się bawiła na macie obok to patrzyła na mnie i się chichrała.
jejuuu coraz fajniejsze te dzieciaki sie robią
Maciej to samo/ najgorzej ze szarpie za włosy...gentelmen od siedmiu bolesci

a od paru dni clay czas nasladuje moje miny. mam nielzy ubaw z tego

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:01   #3952
butterfly20
Zakorzenienie

Wróciłymy...
jednak zapinkalanie pod górę w dzieckiem w nosidle to najlepszy trening, cały brzuch miałam mokry:P

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam się!
W lepszym humorze niż wczoraj, bo dziecko me łaskawsze było Obudziło się o 4, zjadło i o którejś tam zasnęło (ja szybciej), a kolejne karmionko było o 8.15, więc luuuzzz Teraz Julek śpi, ja już po pączku, potem chyba będę robić śmieszną szarlotę z przepisu z czasów PRLu, bo daje się tylko suche produkty (mąka, kasza manna, cukier) i jabłka, a na wierzch tarkuje się masło. Nie ma jajek i nie ugniata się żadnego ciasta tylko sypie suche do blaszki Dziwny przepis, a ciasto smaczne i tanie

Motyl, piękne zakupy Też muszę jakieś dżinsiki dokupić, bo większość, które dostałam mają proste nogawki, a to debilsko wygląda i wiatr po nóżkach hula

Amelka, jak dziewczyny pisały, pomagaj sobie laktatorem Słuchaj, a może to kryzys laktacyjny 6. miesiąca? I dlatego Michaliński robi cyrk. Jeśli tak, to ciągnij laktatorem kilka razy dziennie po karmieniu przez kilka dni i powinno pomóc. U mnie jak ilość pokarmu drastycznie zmalała pewnego razu to mały też szalał przy piersi, laktator ocalił moje KP

Teacherka, nie martw się Zuzia też może mieć gorszy dzień...
czyli robisz tzw. szarlotkę sypaną?raz zrobiłam i nie wyszło mi. Lepiej mi kruche ciasto wychodzi A najlepiej mokre hehehee

czyli rurki?ja wolę rurki, bo właśnie te buty ( a wlaściwie ocieplacze jak emu) wkładam na nogawkę i jest super. mam takie z prostymi,ale prawie wcale ich nie zakładamy.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
może wykażę się ignorancją, ale nie wiem, co to za firma?

Julek też tak robi

ja wprowadzam nowość to taki słoik starcza na 3 dni, a jak Julian zjada już więcej łyżeczek - ok. 7, to na 2 dni.
rwf to nie firma, a rodzaj. Montowane tyłem do kierunku jazdy.Spoko, tez keidys zadałam takie pytanie Bajce

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:03   #3953
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie lepiej być ignorantem i dawać glikozę do picia
no jak ja bylam u pediatry to pytalam co podawac do picia to kazala mi wode z glukoza, a mala miala jakies 2miesiace

A matall mozesz mnie dopisac do pierwszej strony ?

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-02-27 o 13:08
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:13   #3954
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

wiesz co...ja wprawdzie może nie mam tych problemów co ty, ale tak czy siak uważam,że każdemu dziecku w żłobku poświęci się za mało uwagi.Jednak jak jest osoba, która zostaje z dzieckiem to jest najlepsza opieka, a co dopiero jak zostaje MAMA

jednak w przedszkolu dzieci już starsze (no ok, starsze dzieci w żłobkach też,ale teraz mówimy o rocznych maluszkach), CHODZĄCE, ogólnei zajmą się sobą lub pobawią z innymi dzieciakami, a takie maluchy to co?Zostawią w łóżeczku/leżaczku na niewiadomo ile, nie zajmą się...takie wizje przedstawiają mi wszyscy w rodzinie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Na raz i czesto mu malo Do tego dodaje w ramach ekspozycji 2 lyzeczki kaszki Holle. Tyle ze on mi juz po obiadku nie chce z piersi pic wiec staram sie podac mu choc troche wody z butelki.

Nie dziwie Ci sie Duzo sily kochana

Co do czestegp budzenia sie w nocy dzieci kp ja skapitulowalam i podaje kaszke Holle na wieczor. Za duzy ze mnie spioch Skonczylo sie poplakiwanie Julka przez sen i budzi sie raz na jedzonko ok. 4-5. Oboje jestesmy z tego powody szczesliwi Laktacja nadal super wiec nie narzekam.

Coraz bardziej rozkminiam nad wyborem jakiejs lekkiej spacerowki na lato co by dalo sie ja latwo w samochod wpakowac. Na allegro dobrze sie sprzedaja baby design mini new (cena tez zachecajaca). Bardzo mi sie podoba i wydaje sie byc funkcjonalny. Ktoras sie z nim zetknela?

Tlusty czwartek a ja czekam az sie Julcio obudzi i ide po paczki
jaką tę kaszkę mu dajesz?Łyżeczką, z butli?

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
słuchaj u mnie byla taka sytuacja w grudniu
tyle ze Maciej calkowicie odmowil piersi i odciagalam dwa dni, az wezwalam doradce laktacyjna
jej rady zamiesciłam tutaj/ moge poszukac posta choc to trudne bedzie teraz:/
ale podstawa bylo odciaganie/ pamietam ze bujalam zeby chwycil piers, jak chwytal to przestawalam bujac i tak w kółko

Maciej to samo/ najgorzej ze szarpie za włosy...gentelmen od siedmiu bolesci

a od paru dni clay czas nasladuje moje miny. mam nielzy ubaw z tego

oj tak, nie dosc,że mi wypadają to jeszcze Tuśka sobie je upatrzyła jako zabawkę
Tusia naśladuje kilka min, wielu nie umie
Natomiast rozbraja mnie jak leży na brzuchu i nagle do mnie zaciesza tak,że podnosi też rączkę i tak śmiesznie przekręca główkę Często wtedy traci bidula równowagę, ale rozkoszne to jest.

Mogłabym godzinami pisać o tym i czytać o waszych dzieciakach, w świetnym wieku teraz są

Stary 2014-02-27, 13:19   #3955
papuga_69
Zakorzenienie

Wróciliśmy ze spaceru.
Matka tż przywiozła całą siatę pączków i chrustu zjadłam jednego muszę je gdzieś schować bo strasznie mnie kusi

Na obiad sałatka cezar

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:25   #3956
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ze spaceru.
Matka tż przywiozła całą siatę pączków i chrustu zjadłam jednego muszę je gdzieś schować bo strasznie mnie kusi

Na obiad sałatka cezar
o faworki to dopiero są drogie...

zjadłabym ale robić się nie chce i będą korcić...

jak robisz sos do cezara?
Stary 2014-02-27, 13:33   #3957
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Nalozylam ta keratyne, potem musze wysuszyc, 5 razy wyprostowac i 3 dni nie myc glowy
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-27, 13:35   #3958
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Czy któraś z Was miała styczność z nosidłem womar eco? Przykładowa aukcja http://allegro.pl/ergonomiczne-nosid...977803487.html
No bo niby ergonomik, ale może jakieś inne opinie na jego temat? Wiem, że polecacie Tulę, ale chcę wydać połowę tej kasy, bo używać będę raczej od czasu do czasu

Jest na allegro używane bondolino za 275 zł, ale kurcze za drogo jak dla mnie

Mel B 14/14 +

Czas edycji: 2014-02-27 o 13:40
Stary 2014-02-27, 13:37   #3959
butterfly20
Zakorzenienie

Nie mogę z niej pozycje ma już całkiem dobrą-na kolankach i podpiera się na rączkach, kombinuje,żeby się odpychać nogami, ale jak nic za nimi nie ma to jej nie idzie i w kojcu ma taką dmuchaną "barierkę" i jak widać chce sie przesuwać dalej, ale ona jej przeszkadza,więc napiera na nią i mówi "bum":hah aha:

Stary 2014-02-27, 13:42   #3960
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co...ja wprawdzie może nie mam tych problemów co ty, ale tak czy siak uważam,że każdemu dziecku w żłobku poświęci się za mało uwagi.Jednak jak jest osoba, która zostaje z dzieckiem to jest najlepsza opieka, a co dopiero jak zostaje MAMA

jednak w przedszkolu dzieci już starsze (no ok, starsze dzieci w żłobkach też,ale teraz mówimy o rocznych maluszkach), CHODZĄCE, ogólnei zajmą się sobą lub pobawią z innymi dzieciakami, a takie maluchy to co?Zostawią w łóżeczku/leżaczku na niewiadomo ile, nie zajmą się...takie wizje przedstawiają mi wszyscy w rodzinie

jaką tę kaszkę mu dajesz?Łyżeczką, z butli?

oj tak, nie dosc,że mi wypadają to jeszcze Tuśka sobie je upatrzyła jako zabawkę
Tusia naśladuje kilka min, wielu nie umie
Natomiast rozbraja mnie jak leży na brzuchu i nagle do mnie zaciesza tak,że podnosi też rączkę i tak śmiesznie przekręca główkę Często wtedy traci bidula równowagę, ale rozkoszne to jest.

Mogłabym godzinami pisać o tym i czytać o waszych dzieciakach, w świetnym wieku teraz są
Holle jaglana na 100ml mojego mleka lub mm w zaleznosci czy dam rade sciagnac. Sciagam w porze obiadku i do lodowki na wieczor. Podaje lyzeczka.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości