|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2733 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2734 |
Zadomowienie
|
lolita no wlasnie zaprosilam ja na jutro. Jak Alek bedzie mial taki humorek jak dzisiaj to na bank nie pogadamy, bo nas bedzie zagluszal
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2735 |
Zakorzenienie
|
Mała od 10 do 12 dawała czadu, na szczęście udało jej się zasnąć, stałam przy łóżeczku i głaskałam ją po rączce
![]() Przeraziłam się w łazience, przy zmienianiu wkładki zobaczyłam jakby jakieś kawałki tkanki, nie wiem co to jest i czy to normalne...za fajne to nie jest... ![]() ![]() ![]()
#2736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
spokojnie- wylatują różne dziwne twory, to DOPIERO 3 tyg - spoko
![]() |
#2737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2738 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Byla u nas polozna, moja kluska wazy juz 4 kg. Czy w takim razie nadal zakladac mu pampersy 1, czy mozna juz przejsc na 2??? Dostalismy skierowanie do osteoropaty w zwiazku z nieustannym placzem Leona. Poniewaz klinicznie wszytko jest dobrze, moze jakas kostka nie jest wstawiona tak jak byc powinna, albo ma przykurcz jakiegos miesnia. Pojdziemy tez do pediatry specjalizujacego sie w problemach z trawieniem. Do mam chustujacych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | |
Rozeznanie
|
Moje dziecko dziś jest aniołkiem postanowiłam skorzystac z okazji i upiec pączki. W sumie to byl mój drugi raz w zeszłym roku z tego samego przepisu wyszly super jak sklepowe dosłownie. A dziś w ogóle mi ciasto nie wyrosło, nie wiem czy to wina drożdży bo nie dałam świezych tylko instant...a druga sprawa przepis był chyba na 30 pączków więc zmniejszyłam skąldniki o połowe i zastanawiam się czy gdzies czegoś nie dałam za dużo lub za mało i dupa zbita... Myślicie że coś z nich będzie że na oleju chociaż ciut wyrosną? szkoda mi ciasta no i smaka miałam na domowe pączki
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() |
#2740 |
Wtajemniczenie
|
Chyba wody mi ciekną. Jadę do szpitala i tym razem stwierdziliśmy, że starczy mojej cierpliwości - bez dziecka nie wychodzę i już.
#2741 |
Rozeznanie
|
a ja mam płaski brzuch nawet bardziej niż przed ciążą ale jest taki dziwny w dotyku taki miękki nie mój i pępek stał się taki duży i głęboki już go nie lubię.
Dziewczyny mam dziś bardzo miły dzień odwiedziła mnie klientka moja ostatni raz widziałam ją w wakacje (niezapowiedziała się) jest to starsza kobieta bardzo życzliwa i wierzcie lub nie ale przyniosła mi kartkę z gratulacjami i śliczny prezent dla Bianci. Tak mi poprawiła humor! Nie chodzi o prezent ale o sam fakt że fatygowała się do mnie a ma ponad 70 lat!!! Bardzo miło z jej strony. Mocno ja przytuliłam i podziękowałam zaprosiłam tez na kawe ale mówiła że z mężem jest i jada na zakupy i że odwiedzi mnie kiedyś. No i jeszcze stwierdziła że wyglądam jak księzniczka;p że zgrabna jestem i bardzo dobrze wyglądam po porodzie ![]() Oj ona umie humor poprawić;p
#2742 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2743 |
Rozeznanie
|
Konsternacja, nie jestes sama z takimi przemysleniami, ja mam dokladnie takie same rozterki.
Slyszalam o tym, ze nakladki zmniejszaja laktacje, bo brodawka nie jest tak dobrze podudzona, ale nie mam wyboru - corcia w ogole nie lapie bez. Na szczescie mleka mam duzo - odciagam po 100 ml z jednej piersi. Ja trzeci dzien karmie na zadanie - wyglada to tak, ze Mala ciagnie po 5, 10, gora 15 minut, ale je bardzo czesto, nawet co pol godziny. W nocy nie dalabym rady ciagnac w tym trybie, wiec odciagam mleko i daje jej butle - jesli 100 ml to za malo, daje tez piers. Wczoraj po poludniu mialam zalamanie, bo Zuzia byla glodna ale za nic nie chciala sie przystawic - odciagnelam mleko za swiezo i dalam jej. Musiala troche poczekac, ale to lepsze niz trzymanie ciagle mleka w pogotowiu. Licze ze Mala w koncu zacznie jesc wiecej i bedzie spala dluzej. W nocy po butli spi po 3-4 godziny, ale dni mam cale rozwalone. mysle ze jak bedzie miala wiecej sily to da rade ssac wiecej na raz i jakos sie to ustabilizuje. Ale mam chwile zwatpienia kiedy chce to rzucic w cholere... Teraz jak Mala tak je ciezko kontrolowac laktacje - kiedy sie tylko odciagalam i dawalam butle to bylo proste, teraz to niemozliwe. Daje jej kilka razy jedna piers, a po dluzszej przerwie druga - lub kiedy czuje, ze drugiej potrzebne jest odsysanie. Na to zlotej rady nie ma. Co do ssania przy jedzeniu, to ja zazwyczaj czuje, kiedy sie dobrze przyssie i zjada. Ale nie zawsze to slychac. Jesli bedziesz miala jakies pytania to pisz, dobrze wiedziec ze nie jest sie samemu w tej walce o kp. To co ja robie to taki eksperyment, kieruje sie intuicja i nie mam pojecia czy robie dobrze, ale jutro przychodzi polozna i sprawdzimy efekty wazac Mala. Chyba jest dobrze, bo spi teraz na mnie spokojnie i czesto sie usmiecha, wiec mysle ze brzuszek pelny...
#2744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nattalli o jakmilo ze strony tej pani. Bardzo mily gest ![]() Moj syn dopiero co usnal po raz tysieczny i juz myslalam, ze w koncu pospi dluzej niz 10minut, tak jak to bylo do tej pory, ale wlasnie dostal czkawki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dużo siły i mało bólu życzę ![]()
![]() |
#2747 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do wagi to ja wchodze juz w swoje rzeczy,ale nie mam mniej niz przed ciaza. W ogole mi kg leca dosyc wolno, ale moze to dlatego, ze mialam tylko 8 kg na plusie . Brzuszek mam taki zaokraglony na dole i od tygodnia nie chce byc mniejszy.... Ja po porodzie jestem juz 3 tygodnie. Myslicie, ze moge powoli zaczac cwiczyc? Tzn cos na tylek, nogi?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Zadomowienie
|
Czy tylko moje dziecko śpi w wózku, a nie w łóżeczku?
![]() Mała na łóżeczko nadal ma alergie wiec za dnia i pól nocy (tak do 3) śpi w wózku, a resztę ze mną w naszym łóżku ![]() ![]()
![]() |
#2749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Ja nie slysze. Nieraz czuje tylko mrowienie w piersiach, ale to tez nie zawsze. 3. U mnie to jest tak, ze sluchac jak Alek przelyka, ale oprocz tego steka, sapie i Bog wie co jeszcze, bo to dla nieg to spory wysilek jest ![]() 4. Ciezko stwierdzic. Alek zazwyczaj puszcza jak jest najedzony, ale czasem zdarzy sie, ze pusci a za chwile szuka znowu , bo jest niedojedzony. Musisz obserwowac, jak pusci i jest spokojny, to znaczy, ze sie raczej najdl. Alek zazwyczaj jak porzadnie podje, to zasypia ![]() 5.j.w, ja bym nie dawala butelki, bo po co. Jak jest najedzony, to jest spokojny, no chyba ze nadal glodny, to szuka piersi i sie zaczyna denerwowac. Ewentualnie sprobuj dac smoczek, jak ma tylko potrzebe ssania, to powinien sie zassac na smoczku, a jak dalej glodny, to wypluje i bedzie sie darl. To jest tylko moja teoria, bo moj syn nie toleruje smoczkow, wiec nie wiem jak to dziala w praktyce. On chce ssac zazwyczaj jak jest glodny. 6. Mozliwe, dziecko zawsze o wiele wiecej wyciagnie, niz laktator ![]() 7. Ja bym dawala najpierw piers, ewentualnie potem butelka. Dziecko o wiele lepiej rozkreci laktacje niz laktator. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
Ja zrobiłam sobie makijaż, hehh jak miło zobaczyć w lustrze niespuchniętą twarz
![]() ![]() Aaaa i zrobiłam zakupy w 5 10 15 mają już nowa kolekcję i wyprzedaż starej ![]() Zaraz się pewnie mała obudzi a ja musze jeszcze zjeść mój wykwintny obiad z wczoraj dziś do tych pulpetów dorzucę buraczki ![]()
#2751 |
Rozeznanie
|
Le la tak jak dziewczyny napisaly - jak ktos nie ma dziecka to trudno mu zrozumiec taka sytuacje, ja tez kiedys nie zdawalam sobie sprawy jak absorbujace potrafi byc takie Malenstwo. Za to my wszystkie rozumiemy Cie doskonale
![]() Co do szwow to mi wcisneli kit w szpitalu ze rozpuszcza sie w 10 dni, haha. Polozna mowi ze to raczej 3 tygodnie albo i wiecej, na razie wyszedl jeden co byl na zewnatrz, wszystkie pochwowe siedza dalej. Roane powodzenia!
#2752 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A w dzien to roznie bywa, czasem w lozeczku spi, czasem na kanapie, a czasema w hustawce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2754 |
Raczkowanie
|
Hej laski!
Moje dziecko śpi w łóżeczku (cud!) więc korzystam z chwili i piszę do Was ![]() Hosenka, u mnie też brzuch jeszcze jest a nóżki pochudły bardzo. Aktualnie mam -18kg (w ciąży przytyłam 11-12kg) i bebzun dalej odstaje trochę ![]() Roane, Muminek, Celin1, ciężarówka ![]() magnusia, hehe może masz zadek jak u Kardashianki ![]() Le la, laska bez doświadczenia po prostu.. Jak się nie ma dzieci to najróżniejsze teorie się wygłasza. Mnie ostatnio wkurzyła koleżanka, która w dość stanowczy (jakby rozkazujący, potępiający moje zachowanie) sposób napisała mi, że nie powinnam przyzwyczajać Smerfa do spania mi na rękach. Odpisałam jej, że łatwo jest takie rzeczy mówić jak się nie ma dzieci/ma się grzeczne dzieci, które nie wyją dniami i nocami. Ja też przed ciążą mówiłam, że nie będę przyzwyczajać małego do noszenia na rękach, spania z nami w łóżku.. I co? Pomykam ze Smerfem tylko świst a w nocy śpi z nami. Bo tak mi wygodniej. Bo jak ponoszę chwilę to się zamyka. A przy kolkowo-wzdęciowym dzieciu to całkiem istotne, żeby było cicho chociaż trochę. Może jak jutro Was odwiedzi to się przekona jak to jest z takim maluchem, jakie to absorbujące stworzenie. demonyianioły, zazdraszczam spokojnego maleństwa ![]() Amberella, mi lekarka zabroniła stosować te czopki przy kp. Oczywiście zabronbiła jak już jedno opakowanie wykończyłam ![]() ![]() U nas jakby lepiej (tfu, tfu!) ![]() ![]() ![]() ![]() Smerf już tak ładnie się do nas usmiecha! Rozpływamy się a mi łezka się kręci w oku ![]() Kupale jak były zielone tak są, jak nic się sie poprawi to ciekawe jak będzie ze szczepieniami. U nas chrzciny planowane na ostatni tydz kwietnia, sama najbliższa rodzina- my, rodzice, dziadkowie, rodzeństwo i chrzestni- 18osób. Chyba trzeba zacząć ogarniać temat ![]() Oj Smerf mi się budzi, uciekam! ![]()
#2755 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do odciągania to bym zaczynała od piersi bo myślę że coraz częściej mm może być niepotrzebne. No i pamiętaj, że dziecko zawsze więcej wyssie niż laktator, więc to ile nim ściągniesz nijak się ma do tego ile dziecko zje (raz mi się wydawało że wyciągnęłam do ostatniej kropli a mały ssał jeszcze 20 minut i mleko było) A, było jeszcze o łykaniu-słychać wtedy taki charakterystyczny dźwięk jakby "khy" (a mój czasem aż prawie bulgocze). A co do nakładek, to nam na SR mówili, że dziecko może się przyzwyczaić i nie chcieć ciągnąć bez nich, czyli bardziej zaburza niż zabija laktację Oj biedna Ty. Ciekawe dlaczego tak ma... Może jakieś hałasy (np.od sąsiadów-mój aż podskakuje czasem na dźwięki które ja ledwo słyszę) albo co... A pijesz kawę?
![]() |
#2756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2757 |
Gang Iren
|
Muminek i Roane dajecie!!!
![]() ![]() ![]() Ja już wciągnęłam jednego,ale na tym nie koniec ![]()
#2758 |
Zadomowienie
|
Wczoraj małej odpadł pępek!
![]() ![]() Sobie siedzę i myślę, że zjadłabym jakąś zupę, która będzie idealna przy kp więc ugotowałam krupnik ![]() ![]() Dobrze, że w smaku w miarę ok ![]() Zauważyłam, że chyba nie mogę jeść niczego czekoladowego, co zjadłam to mała się męczyła i prężyła. Od wczoraj już nic nie tknęłam i od rana mamy spokój ![]() Dziewczyny a tą herbatkę z kopru na brzuszkowe problemy to Wy pijecie czy dajecie dzieciowi ![]() ![]() Roane ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2014-02-27 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
![]() a co do klientki to super babeczka- bardzo miło
![]() |
#2760 |
Rozeznanie
|
Nie mam muszli. Początkowo myślałam, żeby kupić, ale nie widzę większego sensu - Zuzia tak się przyzwyczaiła do nakładek, że nie ciągnie samego sutka nawet jak wyciągnę go laktatorem czy strzykawką. Na razie cieszę się że w ogóle chwyta i powoli odchodzimy od mleka z butli. Wiem, że może lepiej byłoby uczyć ją od razu łapania samej brodawki, ale nie mam na to siły. Odkąd się urodziła tylko raz jeden jedyny udało jej się zassać bez nakładek - chyba przypadkiem, bo to się już nigdy nie powtórzyło. Z samym karmieniem jest różnie, bo i w nakładkach nie zawsze chce ciągnąć, a bez nich to już w ogóle jest hardcore - czasem w trakcie karmienia zdejmuję nakładkę i próbuję ją tak oszukać - sutek już rozpulchniony, ale się nie daje i nie chce ssać.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.